Révész Máriusz a napokban kapta meg a megtisztelő

kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos

címet, és máris kész tervvel állt elő annak érdekében, hogy végre utas is legyen a csillagászati összegből kiépített felcsúti kisvasúton.

A kormánybiztos az ATV Egyenes beszéd című műsorában árulta el a tuti tippet:

minden kisvasúton pecsétet és matricát kapnának a vonalat végigvasutazó utasok egy füzetbe, és aki megfelelő mennyiségű matricát és pecsétet gyűjt össze, a továbbiakban kedvezménnyel használhatná a kisvasutakat.

A kisvasút kihasználtsága finom szólva is gyalázatos. A 850 millió forintos beruházásból 600 milliót finanszírozott az Európai Unió, az EU-s támogatásért cserébe néhány elvárást teljesíteni kell. Ilyen például az utaslétszám.

A tervekben még az szerepelt, hogy a pesszimista becslés szerint is napi 2560 utassal számolnak, ami 50%-os kihasználtságot jelentene. Ezzel szemben a májusi átlagos napi utasszám 51 volt.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodálkozó
Én meg alálökném a mozdonynak az ötletgazdát, a bombasiker garantált lenne!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csodálkozó
Én meg alálökném a mozdonynak az ötletgazdát, a bombasiker garantált lenne!
Hellcat
Hát ez nem zseniális 5let hanem nagy lóf@sz...
Kutyuska
Szerintem meg a legjobb megoldás, ha a fidesz-kdnp tagokat és híveiket, szavazóikat törvényben kötelezik rá, hogy hetente minimum négyszer dupla áron utazzanak a kisvasúton.l
Nekik nagyon tetszett a kisvasút megépítésének ötlete, most megmutathatják, hogy szívvel lélekkel és a menetjegyek árával támogatják.
karma1
Ha csak egy picit is vegiggondolta volna ez a nagyon hulye, amde hosszi titulusu urge, amit javasolt, nagyon hamar kiderulne, hogyha mindenki mielobb meg akarna szerezni a matricakat, es ezert sokat utazna a kisvasuton, akkor az a 3 kocsi nagyon gyorsan megtelne a KIZAROLAG ingyen utazokkal, ami viszont ugyan megint nem kivanatos, mert egy petakot sem hoz a kisvasutnak, viszont jol mutatna a mindig teli 3 kocsi...Szerintem valakinek elrebegte a hulye otletet ez a gondolkodo csokeveny, es EZERT kapta ezt az allamtitkarsagi megbizast...
szaboria1
Az állítólagos kupán vágása óta ennek is buggyant lett az agya.
silber13
Csak nem heverte ki a rendőri agyabugyát...
karma1
Valahogy a futyisznek a matek es a statisztika az nem megy. Persze, ez nem szamit, eleg, ha az ellenzekben lesz majd egy ugyes ugyesz, aki alaposan es pontosan ossze tudja majd szamolni ezeket az elsikkasztott osszegeket...
eszegfu
Általában az emberek, ha kirándulnak max. minden évben elmennek 1x a kedvenc helyeikre, legyen az 1 arborétum, az állatkert, vagy a kisvasut. De hogy én 1-1 kisvasuton kapható matricáért pl. minden kirándulós napomat Felcsuton töltsem el, az tulzás! Ennyi pénzért akkor inkább "látványosabb" helyekre megyek! Havi 1 millióért ezt a csábitó trükköt "izzadta ki", bizony nagy teljesitmény!?:))))
Aki Én
Azt továbbra sem értem, hogy aki egyszer sem akar a kisvasúton utazni, az miért akarna kedvezménnyel sokszor?
Ha nem szeretem a mákos lecsót, akkor a tizediket sem szeretném kedvezménnyel megkapni.
k.ati
-:))))))))))))))))))))))))))))))) Ez komoly? Ezt nem hiszem el-:))) XXI. századi Magyarország? Hol vagy "Bringás"? Kérlek, győzz meg minket, hogy mi vagyunk a hülyék, akik nem szállnak fel még nagy kedvezményért sem erre a nevetségesen őrült baromságra.
Csodálkozó
Mártíriusz 2006 őszén addig izgágáskodott, amíg jól hókon csapták, azóta ennyi neki a zsenialitása.
Kicsit sárga, kicsit savanyú, DE AZ ÖVÉ!
Szegény gyugyu!
Veleda
Zseniális ötlet. Ha például a Nyíregyházáról-Miskolcról-Sopronból utazók évente 3X utaznak a kisvasúton, aminek a távolsága mindössze 6km, és ezt pecséttel tudják igazolni, akkor a 4.-k vasúti utazásnál kapnak 20% kedvezményt. Ha mondjuk a menetdíj 6 kilóméterre ezer forint, akkor a negyedik utazásnál kapnak 200ft. kedvezményt.
Qurva nagy ötlet:))
simmering73
Ez tényleg zseniális. Ezért kár volt iskolába járnod komám.
nezelodo
Szerintem azt intézze el a Ferenceseknél a Máriusz, hiszen náluk járt iskolába, hogy a ferences barátok a kötelező napi imát ne a celláikban fel s alá járkálva mondják el, hanem a felcsúti kisvasúton oda-vissza utazva fennhangon imádkozzanak Orbánért. Így meglesz az utaslétszám is, a vezér is Isten figyelmébe lesz ajánlva, és Brüsszel sem száll szembe Istennel.
eszegfu
@k.ati: Hiába is "vágyol" Bringás társaságára és magyarázatára! Letelt a munkaideje, komolyan mondom!
dr. prédikátor
Fütyisz nyaloncok,,cöfögök, röfögők,!!! tessék mán fellendíteni a viktor szopkin játékvasútját!!!tessék elmenni felcsutkára és vonatozzatok egész nap!!!A szeretett vezíretek majd meghálálja avval hogy nyalhattok nála!!!
nemkati
El tudom képzelni, hogy 0rbán álmatlanul fetrengett éjszakákon át, hogy mekkora pofáraesés ez a kisvasút ott Felcsúton, a kutyát nem érdekli. Aztán vagy beugrott neki, vagy a Habonynak ugrott be, hogy ezt a kis Máriuszt ki kéne nevezni biciklifelelősnek, és zárójelben hozzácsapni a kisvasutakat is. Ezzel 2 legyet ütnek: Máriusz felturbózza az utasszámot, és mellesleg jókora pénzzel még magukhoz is kötik. Zseniális. Illetve átlátszó.
Toby
Pont annyi esze van, mint amilyen magas!
alterego56
Az 2006-os kupán b@szás csak nem gyógyult szövődmény nélkül.
bakegya
Nem a vasuttal van itt a probléma,hanem azzal aki oda b...a semmibe.
Kötelezzék a MÉSZÁROST TERMELJEN AMÍG ÉL CUKORRÉPÁT ...TŐTÖGESSEN ÉTOLAJAT ÉLETE VÉGÉIG-az orbánpereputty közmunkába azzal járhat bérlettel KATALIN PUSZTAI TELEPHELYÉRE hetediziglen...mert megérdemlik a retkes tolvaj bandája...RÖPKÖDNEK MÁR nem csakkk a milliárdokDE A BILLIÁRDOK A TEKNŐS KEZÉN KERESZTÜL ÉS A BIRKA MAGYAR MÉG MINDÍG EZEN A VASUTON ZÖTYKÖL...
Január
Ez a kisvasút téma egy óvodás álma legfeljebb ebben a motorizált világban. Senki sem fog zötykölődni csak azért, hogy pontokat gyűjtsön bagatell előnyökért, különösen nem 30 fokos melegben.
Hanem a gond akkor lesz, ha Brüsszel majd visszakéri a pénzt, remélem a kisvasút ötletét támogatók a saját vagyonukból fogják visszafizetni, és nem országot bűntetik meg a valótlan adatközlésért amivel elnyerték a "fejlesztés"-t.
Yoda69
Szerintem rajzoljanak oda nehany szaz utast, hatha beveszi az Unio.
nevemnick
Remélem elég magas járdaszegélyt építettek az állomásokon, hogyha odamegy mártírusz, röhögve eltudjon esni.
Egyébként ,,resti" van minden állomáson, vagy esetleg büfékocsi?
volvós
@simmering73: 14:25

Feltételezed erröl a szellemi toprongyról,
hogy valaha is járt iskolába ?? 2006-ban a nagy pofáját
kicsit lezúzták a rendörök, de ugy látszik nem eléggé...
Maradandó agy (hely) károsodása van !!
volvós
@eszegfu: 14:42

Ugye itt senkinek sem hiányzik ??? :-)))
RonaGyuri
Ez olyan, mint mikor a palacsintaevő verseny győztese palacsintát kap!
qxy
Mit tennék? felszedni a síneket,beborítani Orbán udvarára. és az árát azonnal utalja korházak és iskolák részére.Nincs pénze? A negyedik rugdosás után nyugi lenne. Rég el kellett volna zavarni ezt a tolvaj bandát és ki írni a Következőt .
.- Miniszteri állás betöltésére Hozzá értő embert keresünk.
Feltétel. teljesen mindegy. ha rosszul csinálja, repül ő is.
Kíváncsi lennék hány jelentkező lenne.
De egy próbát megérne nem?
Diletta
E'n egy alagutat emelne'k a kisvasu't fo:le'.
karma1
@Aki Én: 13,52:_re. Csacsi Ember! Hat miert keresel Te logikat BARMILYEN futyisz intezkedesben?
Fogadd el viszont, hogy VAN ma Magyarorszagon egy olyan reteg, aki a makoslecsot akkor is elfogadja, ha utalja, mert a vezir s@ggeve'ge izzadta ki ezt a csodalatos otletet!

Ez sokkal nagyobb baj, mert amig ilyen sejthalmazok kepesek ajandek golyostollert/tollal behuzni a fide$$-t nyeronek, akkor ott az mar a veg...:o(((
eszegfu
@volvós: 18:57 Háááááááááát, ebben nem vagyok olyan biztos, csak remélem!:)))
micfild
@karma1: nekem sokkal jobb ötletem van...máruisz továbbgondolva...a bélyeget diszitse orbánc és haveri körének képmása,,
lehetne gyüjteni és cserélgetni is, és lehetne még kártyanaptár valamint képeslap is, a bátrabbak akár posztert is vennének.
A választások elött minden szavazó kapna ajándékba egy 2x3 méteres vityát,,,3 méter a szélessége,...természetesen. aki még meg is igéri hogy a fidess re szavaz az ajándékba kapna egy tömjénzsótit.
várom az ötleteket... aztán beterjesztjük.. :-)
(esküszöm nem ittam semmit csak kialudtam magam) :-D
karma1
@micfild: Igazad van: fogyokurara TENYLEG ez lenne a tokeletes megoldas! (Ahanyszor a kepre neznek, mindig vagy hanyingerem tamadna, vagy elmenne az etvagyam...)
papa.49
@volvós: A 2006 őszi kavalkádban résztvevő seggfej az nap este egy kis tapasszal a fején óhajtozott a rémHír tévében, két nap múlva már agányi turbánnal a fején volt látható, én kétlem hogy valóban komoly sérülés érte, ő már előtte is ilyen volt AGYHIÁNYOS, a gumibot meg se találhatta a mákszemnyi agyát))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
karma1
@köhögő bolha: JAJ! ...:o)))))))))))
Nil
Az unió figyelhetne mire ad pénzt ...

A fideszre szavazók között nincs ennyi ember aki meg tudná fizetni a vonatozást?
Desischado
Ha a hülyeség fájna, ez a nyomoronc úgy ordítana, hogy elhallatszana Japánig! Biciklifelelős "államtitkár+, jellemző, hogy mire megy el a közpénz! Gondolom, jó milláért! A vasúton meg utazzanak a nyaloncok, és csontig nyaljanak be a vezírnek, ahogy szokták!
G narancs
Amennyi pénzt kap, olyan hülye ötleteket ad?
aszinkron
"Minél inkább havazik, Annál inkább hull a hó.
Minél inkább hull a hó, Annál inkább havazik."

Minél gyakrabban kisvasutazol, annál többet kisvasutazhatsz.
Minél többet kisvasutazol, annál gyakrabban kisvasutazhatsz.
Felcsúttól alsótól Középcsúton át Alcsút felsőig - és vissza...
És megint vissza... és megint vissza... és megint vissza, amíg bírod gyomorral.

Remény: Lehet, hogy a felcsúti kisvasutat meghosszabbítják a hármas metróig. (merjünk nagyot álmodni)

Látnivaló jobbra... zöld izék.
Látnivaló balra.. zöldebb izék.
Kiknek ajánlható a felcsúti kisvasút?
Azoknak, akik új okostelefont vettek, és jó levegőn, megnyugtató zötykölődés mellett szeretnék kiismerni új szerzeményük menürendszerét töviről-hegyire.
sentinel216
A tervet tartani kell!
Orbán lelkesítő beszéde:
“Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig. (…) A falu fejlettségi szintje, mármint a mienk, Felcsút fejlettségi szintje kiváló és elismerésre méltó. A Váli-völgy nem minden faluja áll ilyen jól. Szerintem az itt élő emberek, mármint a felcsútiak nem önző emberek, és szerintem meg fogják érteni azt, amit most mondok, hogy nekünk nemcsak az a dolgunk, hogy Felcsút sikeres legyen, hanem az, hogy a Váli-völgy minden települése sikeres legyen. Még a csak félig-meddig ide tartozó Bicskére igaz ez, ami ugyan nem falu, hanem város, de onnantól lefelé aztán végig, le egészen Kajászóig, sőt Baracskáig nekünk az az érdekünk, hogy az egész térség sikeres legyen.”
Grafix69
Megnéztem az atv-n , nem tudtam eldönteni férfi beszél, gyermek beszél , vagy talán egy nő. A lényeg le is jött róla , mióta fejbe dobták egy téglával 2006-ban a tv székház előtt azóta szoftveresen is problémák vannak vele. Amúgy egyszerűen mondva egy igazi faszkalap , pont ilyenek a kormány emberei .
namihami
Vágjanak ki kartonpapírból utasokat és a végállomásokon a kalauz kötelessége legyen a megfelelő, menetirányba fordítani.
Néhány forduló és ha csak a Google-Map fotózza, akár be is jöhet. A viteldíjat pedig összedobjuk a befizetett adókból.
papa.49
@Nil: Rá is basztunk a kisvasúttal csak idő kérdése mikor kell visszafizetni a 600 millát Brüsszelnek!!!
Szókrakész
Kerékpározási kormánybiztos?
Keveset keresett?
Adni kell valami extra zsíros posztot,
A semmire?

Mi jön még?

Rollerezési, gördeszkás, görkoris, nordic walking kormánybiztos?
Hari
Én azt javasolom, hogy minden diák köteles legyen 50 órát kisvatutazni, ha érettségizni .
Szókrakész
kerékpározási kormánybiztos?

A sötétség eredete: - Miért van sötét Magyarországon? - Mert a törökök ellopták a Holdat, a parlamentben pedig lopják a Napot.
Bringás
@Csodálkozó: Ilyet írni a Miniszterelnök Úrra, hogy alálöknéd a vonatnak? Én még Gyurcsányt se lökném alá!
Isten éltesse Miniszterelnök Urat! Kormányozzon még sok cikluson keresztül! Gyarapítsa csak a sikereinket!
Csodálkozó
@Bringás: "Gyarapítsa csak a sikereinket."
Milyeneket?
Tökfej, vak elfogultságodban nem éri fel tyúkeszed, hogy csak a SAJÁT zsebét gyarapítja!
Bringás
@Csodálkozó: Miniszterelnök Úr fejéből pattant ki a kisvasút ötlete. Mennyi munkahelyet teremtett ezzel és gyarapította az ország vagyonát!
Ő mutatott Európának példát a migráns válság alatt! Kiáll a magyarság érdekei mellett az EU-s bürokratákkal szemben! 1945-től Ő a legnagyobb államférfi az ország élén!
Csodálkozó
@Bringás: Orvost!
Miket nem delirálsz! Ez már a vég!
sziha
@Csodálkozó: Most vagy o Mariusz, vagy csak egy marha nagy troll. Ahogy elnezem a beirasait, neki is kezd elege lenni, de trollkodik, kell a fizu...
Csodálkozó
@Bringás: Melyik naprendszerben élsz?
1945-től orbánc a legnagyobb tolvaj az ország élén.
Az idióta kisvasútja nagyrészt az EU-tól kicsalt pénzből épült.
Csodálkozó
@sziha: Sima agyrokkant bérfirkásznak sejtem.
ENNYIRE hülye ingyen nem lehet.
Bringás
@Csodálkozó: Jólétünket és szabadságunkat a Miniszterelnök Úrnak és a FIDESZ-nek köszönhetjük! Ők vetettek véget a liberális tébolynak és még mindig komoly nyomás alatt vannak olyan alakoktól, mint ez a füves Juhász is!
Bringás
Lám, Révész Máriusz fejéből kipattant a szikra, ami megoldás lehet a kisvasút problémájára! Lám, milyen zsenik vannak ezen az oldalon! Káprázatos elme!
namihami
@Bringás: Én Isten bizony komolyan csíplek Téged.
Ha rossz kedvem van, vagy fáj valamim, csak el kell olvasnom néhány hozzáírásodat és máris dőlök a röhögéstől. Órákra elmúlik minden bajom.
Kérlek, ne hagyd magad. Te felvidítod a blogokat. Mondjuk komolyan nem kell venni, de mint szinfolt, hát annak remek vagy.
namihami
@Bringás: Te ezt pozítiv véleményként értékelted?
Szövegértés és irónia, kedves Bringas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.