Dániel Péter Izraelben élő ügyvéd a tegnapi Magyarország-Izland mérkőzéssel kapcsolatban két bejegyzést is megosztott.

Vicces és szánalmas volt ez a ma esti meccs. Két olyan "focicsapatot" láthattunk, amelyeknek fogalma sincsen erről a sportról. Erőnlét, technikai tudás és tehetség nélkül lődörögtek a magyar és az izlandi "játékosok" is a pályán és csalódást okoztak minden normális szurkolónak. Szóval eljött talán végre az ideje az önvizsgálatnak és a tényekkel való őszinte szembenézésnek. A magyar foci bizony egy kalap szar maradt annak ellenére, hogy sok százmilliárdnyi közpénzt herdáltak el rá feleslegesen a fideszes politikusbűnözők. A mai mérkőzés is világosan megmutatta, hogy ezeket a súlyos milliárdokat az ablakon szórták ki, ahelyett, hogy a magyar állampolgárok érdekében, értelmes célokra költötték volna el. Kár volt luxusstadionokat építeni minden libalegelőn, inkább a kórházakra és iskolákra kellett volna fordítani ezt a temérdek pénzt. Az is világosan látszik, hogy ezek a falábú magyar focisták csak egy dolgot fognak elérni ezen az EB-n is. A visszafelé induló buszt.

Dr. Dániel Péter ügyvédet leginkább arról ismerhetjük, hogy ő volt az akit néhány évvel ezelőtt Gyurcsány Ferenc és az őt kísérő médiahad egész egyszerűen kisöpört a képernyőről egy interjú közben.

Dániel Péter szerint szégyen magyarnak lenni

Nem könnyű eldönteni, hogy melyik dolog a szégyenletesebb és szánalmasabb. Talán a magyar válogatott kritikán aluli, béna, színvonaltalan játéka? Talán az, hogy erre a pitiáner, ócska focira Orbánék százmilliárdokat pazarolnak el a közpénzekből? Talán az, hogy emiatt az értelmetlen pazarlás miatt magyar gyermekek éheznek és magyar emberek pusztulnak el? Talán az, hogy a szerencsétlen, nyomorgó, lebutított magyar nép még tapsol is ehhez? Vagy talán az, ahogyan a magyar "szurkolók" viselkednek, azaz antiszemita, rasszista, neonáci, primitív véglényekként őrjöngenek Budapest utcáin és itt az interneten is... Nem tudom. De azt tudom, hogy szégyen magyarnak lenni... megint.

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Szerintem a legeslegnagyobb ciki és szégyen Dániel Péternek lenni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...aki embernek hitvány az magyarnak alkalmatlan.
prime777
Nos a focicsapatunkról befejezhetné a szarságait mert tegnap is jók voltunk,s én személy szerint nagyon örülök a válogatott sikereinek.
A többi amiről írt...nos.
Írt arról,hogy milliárdokért épülnek stadionok,miközben rengetegen éheznek,és egyre többen...gyerekek és családok is.
Ez sajnos igaz.
Írt a nép szándékos elbutításáról - sajnos ez is igaz - lásd a központosított agyament oktatás politikát klikkestől!
A sok rassiszta neonáci stb örült.
Hát itt is van pár ilyen ,mind fideszes,akik egyébből sem állnak mint libsizés,bolsizás meg komcsizás.
Tehát sajnos ez is igaz.
Szégyen magyarnak lenni?
Ez a kormány biztosan tett azért,hogy a világban csak azok ismerjenek el ahol ugyanez az autoriter rendszer dívik,s ott meg lenézzenek és röhögjenek rajtunk ahol tényleges a szabadság, a versenyszellem, és egyáltalán van demokrácia.
Vagy legalább az egyik meg van ezen 3 dolog között. :)
Viszont én nem szégyellem,hogy magyar vagyok.
Sőt!
Volt pár éve egy szarházi szlovákkal egy szinte vérre menő dolgom, mert hazánkat gyalázta és cigányországozta.(gipsyland)
Egyetlen egy szarházi sem teheti ezt meg!!!
Azért mert a politikai rendszer olyan amilyen nem kell mindenkinek szégyenkeznie aki magyar!
eugen4402
Nehezemre esik, de erőt veszek magamon, és nem fogom durva szavakkal illetni a T. ügyvéd urat. Sőt, némely részletkérdésben majdnem egyetértek vele, de azt határozottan visszautasítom, hogy minden magyarnak szégyellni kellene a magyarságát... A magyarság-tudat magasztosabb annál, hogy orbán, vagy a foci, vagy akár egy dánielpéter miatt értékét veszítse..!
36
Ez az ember...ember...túlzás, hogy ember, új országot választott magának. Érdemes megnézni a wiki-n, az Izraeli válogatott, milyen eredményeket ért el eddig.:))))
Eriksson
Szerintem a legeslegnagyobb ciki és szégyen Dániel Péternek lenni.
kamazuka
Európa Bajnokság?
Nem közel-keleti foci bajnokság.
Itt petárdákat dobálnak.
Ott mi lenne?
Teveszart?
Netán datolyát?
Élj itt ,rugd a lasztit itt.
Addíg ugatásnak helye nincs!
Csizmás Kond
Amúgy amiket elművel ez az alak az nem a magyarokra szégyen akiket megtagadott hanem a zsidókre akik nevében a saját pénzétlett zsidóságát hangoztatja.
Egy szép nap el fog jönni az is hogy nem fogják értékelni és fizetni az ilyen szarakodásait és akkor lássuk meg újból ki lesz.
perfekt
Semmi kis ember,csak provokál minket,mert sokan közülünk elveszítve önuralmukat lezsidózzák.Amit ugye mindenütt rossz néven vesznek,és rögtön nem az aki írta ,vagy mondta a rasszista,hanem ámblokk az egész magyar nép.Ezért nem létező az a megnevezés is,hogy magyar zsidó.Csak itt élő zsidók vannak--érzelmeiket nem bántva.
eugen4402
@Horizont: Valami hihetetlen korlátoltság a magyarság fogalmát leszűkíteni térben-időben a mai politikai és futball- ketrecre, ez csak egy elenyészően kis része az EGÉSZNEK. Nekem se tetszik néhány magyarul beszélő honfitársam "életműve", de én itthon ITTHON vagyok, ebben a földben nyugszanak szüleim-nagyszüleim, és az ő felmenőik. Néha káromkodok, dühöngök, de "...mégis magyarnak számkivetve" próbálok életben maradni.
36
És közben, még az Izlandiakat is lealázta. Nekem, szimpatikus az az ország.
Mondjuk a zsidóság, kollektív tudatban gondolkodik, ezt értem is, hisz mindannyian el lettek átkozva a Krisztusi kereszthalálért. Azóta is, akár egymást elárulva, eladva, feláldozva, bolyonganak és átkozódnak. Ő sem tesz mást.
Január
Miért kell valaki exhibicionizmusát támogatnia a Propinak? Nem elég az úrnak az ügyvédi megnyilvánulása. Vagy nem érdekes, csak róla beszéljenek?
Ő jelenleg itt él, de neki nem hazája országunk, nem is lehet az ilyentől mást várni.
Január
Sajnos tényleg elmondható, hogy ennél a kormánynál olyanok is elsőbbséget élveznek, akik nem érdemlik meg, aztán pedig nézőpont kérdése, hogy ki szerint ki mit érdemel.
Persze, a cikk szerinti ekézéssel az írója, legfeljebb magát minősíti.
A populista dumát pedig hagyja apolitikusokra, és arra, akit érint.
wagabund
hát nem tudom...a fényképét elnézve nem csodálkozom semmin.

amúgy az amerikai kontinensen is most megy a kontinensbajnokság...nézem a brazilokat, chíleieket, venézeket..nem ájultam el tőlük...az biztos, hogy minden gólért meg kell dolgozni, persze a dollárban kimét összeg láttán már nem is sajnálom őket.

szóval ez a dániel biztosan focizott valahol...ha máshol nem, hát az ebédlőasztalon, a család gombkészletével...

amúgy illő tisztelettel üzenném ennek a baromarcúnak, hogy én szeretek magyar(nak) lenni...ha jó, ha rossz..
Fradigege
Zsidó sem lennék. Üzizem peterdaniel-nek. Söprögessen a saját háza táján. Nem kell recskázni a magyarokra folyamatosan, megélhetésből. Úgyis elhagyta az országot.
keresztapa
Szégyellem zsidó voltomat, ha ez a Daniel Péter zsidó embernek hamisítja magát. Valójában a kereszt cipelésében van elfáradva!
Csizmás Kond
@keresztapa: Egy ilyen takony miatt nem kell senkinek szégyenkeznie...neki kéne de nincs arra esze.
levarosbukta
Foci ide, foci oda,zsidóság ide, zsidóság oda - bár nem tudom ez hogy jön ide - bizony qurvára igaza van!
cicesz
Nem az a lényeg mit mondanak ,hanem az ,hogy ki mondja. Az ilyen vélemény mint amit ez a Dániel Péter képvisel számomra egér fing meg sem hallom. Lelép aztán kintről ugat mint egy kutya. SZÁNALMAS! Mindenbe a politikát keverni és uszítani szintén ökörség. Én nem vagyok futball rajongó mellette egyik pártot sem favorizálom,de erre amit ez a csapat eddig eléet igen is büszke vagyok. Több évtizede ez nem sikerült senkinek. Úgyhogy szerintem az ilyen Dániel Péter félék elmehetnek a francba. Hajrá Magyar válogatott aki normális az büszke rátok.
Yoda69
A nyolcaddontobe talan bejutunk, a busz majd onnan indul haza :)
Mézike
@Szeparepa2: A kormány ténykedése, nem az én szégyenem, az hogy ilyen kivándoroltak mit gondolnak a hazájukról őket jellemzi!
Én büszke vagyok arra, hogy bár volt rossz, + még rosszabb, most meg valami borzalom, mi ennek ellenére felneveltünk három gyermeket, tettük a dolgunkat .
Cicamama55
Én úgy gondolom, mindenki abban az országban osztogassa az észt, amelyikben él és dolgozik!
Hofipisti
@Cicamama55: Akkor hogy is van az a kettős állampolgárság a határon kívülieknek?
Cicamama55
@Hofipisti: A véleményemet a hozzászólásom egyértelműen tartalmazza!
Csizmás Kond
@Mirabilis: Ott nem ügyvéd hanem valamelyik pénzes faszinak az ékszereit árulja valami butikban
...ennyire vitte.
Szókrakész
Adja vissza a magyar állampolgárságot!
Mondjon le minden magyar...

Legyen sima izraeli.

De csak úgy kérdem!
Ez nem szégyen az országunkban élő izraeliekre, zsidókra, ha egyikőjük így nyilatkozik?!?!?!
qrfly
nem értek a focihoz...DE ...most olvasom : NINCS MAGYAR A 100 LEGJOBB EURÓPAI FOCISTA között :((((
Szókrakész
@Szeparepa2: Öcsém!
Várom a randi helyét és időpontját!!!
Légy oly bátyám és ne szarj be!!!
glorianna
Nem ő volt aki tojással kente be a kifüggesztett NENYIT? Emlékeztek még egyáltalán a szépemlékű nenyire?
wagabund
...ez a gyökér sosem volt normális..kizártnak tartom, hogy saját kútfejéből volt képes a jogot elvégezni...lehet, hogy vette a diplomáját? ...talán azért ment oda, mert ott nem néznek utána, miként jutott hozzá? csak a családját sajnálom...azoknak nehéz lehet.
kkalman
Dániel Péternek nem kötelező magyarnak lenni!
fekete
Lebutitott Magyar nep! Mivan a Zsidesz fudbalistakkal?Hol vannak?Ti csak Palesztinaban tudtok labdaba rugni!Hogy te ugyved vagy?? En meg urhajos vagyok!
karma1
@Horizont: Valoban Cyrano szavai a legideillobbek...:o))
karma1
@Mirabilis: @Horizont: @Cicamama55: Mindegyikotoknek igaza van, mindenben, es megsem.

Tudom, ezzel egyaltalan nem leszek nepszeru, de nem is azert irom le ezeket a dolgokat, csupan azert, mert Ti, mint otthon elok ezekkel a dolgokkal sohasem szembesultok.

Vagyis: amikor otthon elsz egy NORMALIS orszagban, - ez NEM a jelenlegi Magyarorszag, es nem a Ti hibatok, hogy nem normalis! -, akkor nem kell becsongetned a szomszedodhoz mellveregetve, hogy mekkora magyar vagy, mert eleg, ha eljarsz becsuletesen dolgozni, fizeted az adod, tiszta, rendes a hazad, neveled a gyerekeidet, vagyis egyszeruen, de tisztessegesen elsz. Mindenki TUDJA, hogy magyar vagy - JO MAGYAR!-, akarmilyen a borszined, vagy legyel zsido, horvat, roman, fellabu vagy ozvegy - egyremegy.

Egy agyabeteg orszagban - amilyenne most valt a haza - sajnos, eloallhat az a helyzet, hogy a feherboru azt mondja a ciganynak, hogy o, csakis a szoke kekszemu a magyar, a cigany az bizony csak cigany, es mint ilyen leneznivalo. Es ehhez az alaptetelhez alakitja a napi politikajat, feljovoben a rasszizmus, nacizmus, a massag-el-nem-fogadasa, kettosmerce, akarmi...

Aztan vagy kialkuszol a helyzettel, 1000 es 1 ok miatt NEM hagyod el az orszagot, megprobalsz magyar lenni. Sajnos, nemsokara lesznek, akik megkerdezik Toled: Tenyleg magyar vagy? Mi a felmenoid vallasa? Borszine? Es Neked bizonygatnod kell, hogy ded-ukapad meg 150 eve is szeklabfaragasbol elt, es jo katolikus minden felmenod... Mert ha nem... akkor itt nem lesz jovod, a jelenedet is pokolla teszik, a multadban meg egyenesen ketelkednek, mert hat mindenki mondhat amit akar...(Nekem mar csak az a rejtely, hogy ez a rengeteg MSZP-s, koztuk a Gazdaallat, hogy nem felel a kommunista multjaert, naluk miert ertheto, elfogadhato ez a mult?)
karma1
Folyt.: Es akkor valamiert azt mondod, eleg, es elindulsz a nagyvilagba. Jelen esetben tokmindegy, hogy hova, csak EL... Nincsen semmid, 20 kilo ruhad van, meg a magyarsagod, a fejedben meg az, amit az iskolaban meg a szuleidtol tanultal - ha szerencses vagy, akkor volt jo iskolad, gondos szuleid, jo szakmai gyakorlatod.
Eljutsz valahova a vilagba, es mindent a 0-rol kezdesz, de inkabb minuszbol... Es attol fuggoen, mely sarkaba szoktel a vilagnak, lassabban vagy gyorsabban, de kiepited az uj egzisztenciadat, az uj orszagban 10-szer jobban, 20-szor tobbet dolgozol, hogy elsosorban EMBERKENT elfogadjanak... Aztan ott eldegelsz szepen, az uj jatekszabalyoknak megfeleloen, elfogadnak, mi tobb: MEGSZERETNEK, es mindenki boldog: Te az uj helyzeteddel (ami nem is uj, mert ugyanezt akartad a sajat hazadban is megelni, de nem tehetted, de most mar tokmindegy is, hogy miert.)
Es akkor a baratnod megallit az utcan, mert latott egy hirt Magyarorszagrol a TV-ben, ami egyaltalan nem hizelgo a magyarokra nezve. De o tudja, hogy magyar vagy, ezert elsokezbol akarja Toled tudni a valaszt pl. egy mocskos intezkedes miatti tuntetesre, es akkor Te elkezded mondani, hogy nem, ez nem a magyar nep elkepzelese, ez csak a kormany es a hatalom hulye dontese, de ugy latszik, hogy a nep ellen - ezt Te is elismered...
Es akkor jon a kerdes, amitol lehidalsz, de nem kerulheted meg, mert Toled, mint magyartol kerdik, hogy: "Jesszusom, es a magyarok MIND ILYENEK???" (Lasd: agyamentek, atgondolatlanok, anti-demokratikusak, autokratak, stb.), Es akkor Te elszegyelled Magad, kuzd Benned a "jo" magyar es a "jo" uj polgara a befogado allamnak, es csak annyit valaszolsz halkan: "Mondd, hat nem ismersz engem mar 16 eve? Hat en ilyen sz@rnak nezek ki, mint amit a hatalomrol a TV-ben latsz?"...mire a baratno/barat megolel, es megnyugtat, hogy csak meg akart bizonyosodni, minden magyar hulye-e, de mar tudja: NEM!"

Ertitek mar vegre, hogy aki nem otthon el, az ettol meg nincs ellenetek??? SOT!
micfild
@karma1: én ugyan nem élek külföldön... de nagyon is értem és érzem amit irtál...
és valljuk be... még mi magyarok is hajlamosak vagyunk általánositani egy tévében látott kép alapján... - a németek ilyenek- olyanok-.. a franciák meg amolyanok.. - nem is beszélve az arabokról... akikről mindenki azt hiszi el amit a mai propaganda nyomat.

Nem tudom melyik országban élsz...- nem is fontos..
de.. a lányom barátnője mesélte hogy németországban... elég gyakran látott a tévében olyan megnyilatkozást.. ami a magyarokat nem éppen hizelgő szinben tüntette fel. é igen... tőle is kérdezgették az osztálytársai... hogy hát tényleg-- e.

és azért valljuk be.. a dp szavaiban nem kevés igazság van.
akinek nem inge az nem veszi magára... de ha csak itt olvasgat az ember... már akkor is talál olyat akire dp szavai pont ráillenek... de ha kicsit orbánimádobb lapra téved... ott meg nyugodtan felöltözhet mindenki... abból az ingből.
Szókrakész
@karma1: És akkor a végén kiderül, hogy minden kint élő magyart ugyanígy megölelnek, szeretnek, mert másnak ismerik, mint ahogy a média beállítja.
Akkor ki a hibás?
A MÉDIA!
Politikai megrendelésre ki uszít a magyarok ellen?
A MÉDIA!
micfild
@Szókrakész: A média uszit... - miért tán minket nem uszit???
Szókrakész
@micfild: A pártok, média, ...

De csak ha hagyjuk megvezetni magunkat.
micfild
@Szókrakész: mindenki hagyja vérmérseklete szerint
karma1
@Szókrakész: Nem, nem a media... Az emlitett kerdesben a BBC-tol, mint teljesen fuggetlen TV allomastol jottek le a TV hirek, es ennek kapcsan kerdeztek meg engem. Azert kivancsi vagyok, hogy Te mit mondanal ebben a helyzetben egy valoban jo baratnak, aki tenyleg csak erdeklodik, mert tobb oldalrol is meg akar gyozodni a hir igazarol. (Gondolom, hasonlo esetben Te is ezt tenned).
Mert akkor felmerul Benned az, hogy mint magyar, nem fogsz a sajat hazad, a sajat neped ellen nyilatkozni, mert akkor eleg szar ember vagy... Viszont a hirek, a kepek, a tenyek mast mutatnak...Akkor legjobb esetben a sajat viselkedesedet, munkadat, szemelyisegedet ajanlod fel a Teged ismeronek, mint garanciat, vagyis ha a Te jo munkadat, embersegedet, baratsagodat ugy ismerik, mint egy MAGYAR emberet, akkor azt fogjak elfogadni tenynek, amit Te es a Te kivalo szemelyiseged allit, nem pedig azt, amit a TV-ben adnak le, vagyis hogy egy elmebeteg magyar kepes 10 millio megfelemlitett magyart kordaban tartani a hulye intezkedeseivel... Hat nem tud, tessek tudomasul venni mindenkinek, hogy a magyar kivalo nep, jo munkas, szolidaris, ha kell, es becsuletes is...! De 18 ezer kilometerre Magyarorszagtol ezt csak TE tudod bebizonyitani az illetonek, senki mas!
A media csak otthon van orban kezivezerlese alatt, minden demokratikus orszagban fuggetlen, es szabad...
1magyar
A primitív emberek sportja a foci, persze,hogy őrjöngenek! Bár az ökölvívás és tsai-nál még mindig jobb. De azért nem az én szégyenem!
Abban igaza van, hogy az ország kétharmada mélyszegénységben él vagy vegetál.Mindeközben milliárdokat tapsolnak el a focira.
Csizmás Kond
@karma1: Normális ország normális ember...kérlekszépen ez is relatív...
Ha egy bolondot kérdezel hogy normális-e biztos azt fogja mondani hogy az...ha dánielpétert kérdezed hogy magyar-e biztos azt mondja hogy az...Te azt írod ott jobb mint idehaza mert az a normális ország nem ez...
ki ki a maga igazát tartja normálisnak de az aki nem tudja nem akarja megérteni a másik felfogását na abban kell keresni a hibát.
Azzal, hogy egy országot abnormálisnak titulálsz egyben az ott élő embereket is minősíted..ugyanúgy mint dánielpéter...mert csak nektek lehet igazatok csak ti onnan kívülről látjátok mi a normális és mi nem mert az itthonélők annyira hülyék és együgyüek, hogy nem képesek felfogni mindezt
...szégyelld magad, ugyanúgy mint az a sötétképű dánálpéter.
Te leléptél mert nem tudtad elérni amit akartál, azt is lehetne ragozni de nincs értelme, viszont vannak akik nem akarnak lelépni és nem akarnak migráncskét osztogatni az észt, na azokat kell tisztelni nem azokat akik megfutamodnak a legelső nehézségek láttán.
Az ilyen felfogással folyton vándorolna a világ és azt lesnék hogy hol lehet a más által alkotott kényelembe belehuppanni és kihasználni mert a migráncs az nem alkot csak kihasználja a készenkapott lehetőséget..ezt sose feledd.
Az a ki magának próbál létet teremteni azt tisztelni kell még ha nehezen is megy neki, mert ő akar valamit nem mástól elvenni.
...egyelőre ennyit a nemnormálisságról.
RonaGyuri
csak úgy megjegyzem: a békés ünneplő tömeg egyes számú jelszava volt: „Izlandi cigányok, basszátok az anyátok!” Kérdés van?
Lehet őskutatásba kezdvén kiderül, hogy gondok vannak, de ezekre én nem tudok, és nem is akarok büszke lenni, még akkor sem ha ezt a hiányosságomat itt többen hazaárulásnak vélik!
Szókrakész
@RonaGyuri: Ez is a focikultúra része.
Úgy mint a metrókocsi felgyújtás, az utcai, kocsmai, stadionban lezongorázott verekedések.
Aztán átmennek a választási irodához és elállják az utat, akadályozzák a nem kubatov fizetési listás polgárokat a kérvény benyújtásában.
karma1
@RonaGyuri: Jezus, tenyleg ilyeneket skandaltak? Mondjuk, az itthoni emlekezetes roman-magyar utani vandalizmus utan elkepzelheto, hogy ez a szint...:o((

Csak az nem vilagos a szamomra, hogy D.P-nek most miert is lett nyilatkozasi kenyszere? Valaki nev szerint felkerte a nyilatkozatra? Mert kulonben - mindent egybeveve - azert kar volt megszolalnia, csak a fikazasert... Lesz ennek meg visszhangja, majd ha hazajottek...
Aki Én
Elképesztően gusztustalan ez a közutálatnak örvendő igazi seggfej, de sajnos sok mindenben igaza van. Arról pedig a legkevésbé lehet fogalma, milyen magyarnak lenni.
magyarbakancs
Dániel úrnak a Dávid csillag az agyára ment.?
Vagy Dániel urat nem szeretik Izraelben mert Magyar?
Rájöttek az Izraeliek,hogy egyszer így egyszer úgy ,hogy igazat sose tudj?
Dániel úr köpönyegforgató?
Bringás
Ne aggódj Péter! Mi is utálunk téged!
Strong
Kedves Péter,

Azt gondolom, hogy nem szükséges szégyenkezned a Magyarságod miatt.
Nem véletlenül születtél meg, és ráadásul Magyarnak.

Esetleg többet imádkozhatnál a szülőhazádért. Azzal többre mennénk, mint a kritikáiddal.

Kritikát megfogalmazni bárki képes...a változáshoz tenni kell...
1magyar
@Csizmás Kond: Az a ki magának próbál létet teremteni azt tisztelni kell még ha nehezen is megy neki, mert ő akar valamit nem mástól elvenni.
Nem a magyar kormányokra és gazdagokra gondoltál, ugye?
karma1
@1magyar: Koszi, de hagyd a fenebe, engem akar ekezni mar megint, jo roman szokasahoz hiven... Kivancsi vagyok, szavazaskor hany boritekot ad a postasnak, aki osszegyujtheti a szavazatokat torveny szerint ... Csak en, a magyar nem szavazhatok (NEM IS SZAVAZNEK MAS BELUGYEIROL!!! ), akkor sem, ha akarnek, mert nagy valoszinuseggel nem orbancra szavaznek...:o)))
Dr plágium
Nem szégyen Magyarnak lenni.
Az a szégyen, hogy ilyen emberek állítólag magyarok (voltak).
libellle
@karma1: 5:56 Egyszerüen nagyszerü amit beirtál. Nagyon passol azokra az emberekre akik elindulnak a világ bármelyik részére. Nem a nagy magyarsággal kell elfoglaltnak lenni hanem ahogyan irtad elsösorban embernek kell lenni. Ez a legfontosabb. Vannak itt magyarok Nemetországban sokan és olyanok aki már húsz éve vagy még több. Meglehet öket kérdezni egyik sem érzi már ugy igazán Magyarnak magát. Elmondja, igaz ott születtem de itt a hazám, az életem a családom, ott pedig még egy pár rokonom.
karma1
@libellle: Ezt csak az erti igazan, aki keresztulment rajta...Te aztan valoban erted, mert a nemetek nem igazan befogadoak, legalabbis sokaig "Auslander" az ember... En sokkal szerencsesebb vagyok, mert ez egy befogado orszag, hiszen itt mindenki valahonnan jott, mindenki szinte ugyanazon a nehezsegeken ment keresztul...
karma1
@Dr plágium: Persze. Nem szegyen magyarnak lenni, en sem szegyellem, csak azt a kb. fel orat sajnalom, ami alatt el kell magyaraznom, hogy a magyarok NEM azonosak orbannal, meg a fo rablobandaval, es mi nem vagyunk "olyanok", hanem mi "jo" magyarok vagyunk...

Na, ezt a fel orat nem eri meg elpocsekolni az eletembol, hogy masok szemetsege miatt pucolgassam a magyarok hirnevet - tobbek kozt a sajatomet is, mert en maximalisan elhatarolom magam attol a vezetestol, ami jelenleg otthon van...
Csizmás Kond
@1magyar: Nem. A kormány egy cserealkatrész, és fel sem tudom fogni, hogy egy ilyen tényt más nem ért.
Az ember az aki magának létet teremt...hol itt hol ott..van aki a könnyebbséget nézi van aki ragaszkodik a sajátjához és nem migrácsol hanem újraépíti azt amit a léhák miatt tönkrement.
Csizmás Kond
@karma1: Ne sajnálkozz mert benned csak annyi a magyar hogy itt születtél semmi egyéb...és nehogymá egy ittmaradónak egy migráncs kezdje beolvasni hogy mi a jó.
A magyarkodásod ott egy világvégi lecsóköztársaságban annyirt ér mit egy halványzöld pipepurc, amit te lehet nagyra tartasz de csak azért mert még nem felejteted el teljesen az anyanyelvedet...majd meglátjuk az utódaid mennyire fognak magyarok lenni akik sem magyarul sem maoriul nem fognak rendesen beszélni hanem valami kialakult keveréknyelvet vallnak magyarként a sajátjuknak.
...és nem ekézlek csak figyelmeztetlek, hogy egy migráncs ne osztogasson tanácsokat hátrafelé...szólj bele éld az életedet de hagyj másokat gy élni ahogy akarnak
Dr plágium
@karma1: Igazad van, de ettől függetlenül, öngól ide vagy oda ezt a "győzelmet" nem kell szégyellni senkinek.
Nem kell bele keverni a politikát :)
karma1
@Dr plágium: Asszem, dzsudzsak fertozodott meg a vezir kiralyi tobbesben valo skizojaval, mert o - dzsudzsak - akar 15 millio magyar focistajakent a palyara lepni...
Biztos en ertem felre, de atvette a GaZdaallat megalomaniajat, aki mindenaron a (nemletezo) 15 millio magyar miniszterelnoke akar lenni,... Ne akarjon "nagy-magyarorszagozni, " trianonozni, hagyja, hogy mindenki oda tegye a magyar csapat gyozelmet, ahova akarja.
Buszke vagyok ra, jo erzes, de orban NEM az en miniszterelnokom, a dzsudzsak meg lehet, hogy ma nagyon magyar, de az EB utan elmegy a borneo-also pot-csapataba jatszani, vagy vezetoedzoskodni, es a kovetkezo versenyen tokig borneoi gyozelmet fog produkalni, csapatkapitanykent, 680 millio forintert...
Mert a Storck is olyan magyar,... O is annak koszonheti a meses vagyonat, hogy orban focibuzi...
Ha a vezir mondjuk a curling-et szeretne, o is edzhetne a kirschenfeldbau-i 12 evesek korosztalyat, kosztert, kvartelyert, mert a curlinghez nem ert...:O))))
beobachter
Zsidókám!Elöszőr talán haza kellene jönni az idézésre! Tudod ,amiről elszöktél Jizraelbe! Szökésben lévő zsidó bünöző!
libellle
@karma1: 12:41 Meg vagyok lepödve, hogy mennyire sikeres egy orbáni agymosás. Itt a lényeg teljesen más volt. Ellenben meglepö, hogy az embereknek az maradt meg, hogy, zsidó, hazaáruló és foci. Pedig a lényeg az, hogy a rengeteg EU-s adoínkból nem stadionokat épittesen és kisvasutat és tudomis én hogy még miket, hanem arra használja fel amire abszolut szükséges. èn ezt találtam a lényegnek. A fußball engem nem érdekel de itt nem is ez volt a lényeg.
Bringás
@Csizmás Kond: Na jól kiosztottad. Gratulálok!
kiskondás
Én szégyenlem, hogy ilyen ember magyarnak meri vallani magát!
Nagyon jó helyen vagy jelenleg, remélem eszedbe nem jut hazajönni!
Bringás
@Szeparepa2: Meg kell védjem Mézikét! Igen is lehet büszke arra, hogy tisztességgel és becsülettel felnevelt három gyereket! Ki vagy te, hogy ezt a büszkeséget elvedd tőle? Azért mert nem kedveled Orbánt, mindenkin bosszút kell állnod? Szánalmas és undorító ez a mentalitás!
kacsa0707
Az a szégyen, hogy a szájára meri venni a magyarságot ez a primitív személy.
karma1
@Mirabilis: Szia, Kedves! Ha folytatod az olvasasat a hsz-emnek, akkor latod, hogy egy magyarnak otthon, a sajat korulmenyei kozott sohasem kell megvedenie a magyarsagat, semmilyen szinten sem!
Nem hiszem, hogy valaha akar egyetlen kollegadnak is magyaraznod kellett volna, hogy mit iert csinalsz.
Mondok egy peldat: en 30 masik emberrel dolgoztam egy szupermarketben penztaroskent. Tulnyomoreszt ok "kiwik" voltak (bennszulott ujzelandi feherek), nehany fiji indian, egy thai, egy koreai es 2 szamoan kollegano is volt koztunk.
Mint mindenkinek, nekem is kialakult egyfajta stilusom, mindenkinek volt valami hasonlo. Az enyem kicsit ugyan kirivo volt, de a vezetes elfogadta, sot, megszerette, mert nekem volt a legtobb vevom. En ugyanis mindig kimentem a penztarbol segiteni a vevonek, ha valami miatt nem birta elrendezni a kocsijat, vagy valamit leejtett, vagy eppen az idos nenike ottfelejtette a botjat. Eloszor szolt erte a kozvetlen fonoknom, aztan mar latta, hogy szivesebben jonnek hozzam. En kezdtem el felvidamitani a vevot, ha pl. volt egy 600 dolcsis vasarlasa, hogy nyugi, tenyleg ennyi penzt adott ki, de a napi diszkont ar miatt ma 90 dolcsit megsporolt, es ez 15 %-a a vasarlasanak. Es mar mosolygott is az illeto, tokvidaman ment el. (Kesobb mindenkinek kotelezove tettek, hogy megmondja a vevonek, hany dolcsit sporolt aznap, de szazalekosan nem kellett megmondaniuk - nem is tudtak volna kiszamolni, de ez mar mas kerdes). Es ekkor tortent, hogy 3 kolleganom - mind kiwik - megkerdeztek egy ebedszunetben, hogy "Ezt minden MAGYAR igy csinalja?" Es itt a MAGYAR-on v olt a hangsuly, mert helyi, vagy mas bevandorolt nem tette meg, nem volt segitokesz, de fokent nem tudott fejben szamolni.Es akkor nekem el kellett mondani, hogy altalaban milyen is egy magyar. Szoval en erre gondoltam - mert Neked ezzel sosem kell otthon szembesulnod, senki nem kerdojelezi meg a magyarsagodat...:o))))
Tavryni őrnagy
@Mirabilis: - Én se fogalmazhattam volna jobban.
karma1
@Mirabilis: Bizony... Amikor azt kerdezik Toled, hogy ti magyarok mindannyian igy csinaltok? Es akkor elmondod, hogy nem, Te sem szoktal reszegen uvoltozve vegignyargalni egy idegen orszagban, es uvoltozni, hogy "buzi franciak" mint ahogy a magyar drukkerek tettek peldaul a magyar -portugal meccs elott, mert Te TENYLEG nem tennel ilyet, es az atlag magyar sem tenne ilyet, de vannak, akik megis, es az bekerul a TV hirekbe is. Mig otthon elsz, bizonyos dolgokat soha nem kell megmagyaraznod egy masik magyarnak.
karma1
@Mirabilis: Nalunk kimehet, ugy van kialakitva a pult, de persze en is csak egy-egy alkalommal tettem meg, amikor nagyon idos, vagy mozgaskorlatozott jott hozzam fizetni.(Nalunk be lehet jonni a kozertbe a mozgaskorlatozottaknak a motoros scooterukkel, aminek 4 kis kereke van, olyan mint egy kisauto, kulso karosszeria nelkul. Ennek altalaban az ules mogott van egy kis csomagtartoja, elektromos hajtasu). Magyarorszagon meg a gyerekkocsi is ki van tiltva altalaban.)
karma1
@Mirabilis: Az ember munkahoz valo hozzaallasarol, munkabirasarol, arrol a pluszrol beszelek, amit en otthon is adtam a munkamba, meg itt is.
Egyebkent amikor abbahagytam ott a munkat, mert naponta 80 km-t kellett utaznom a melohelyre, es ezt mar egy kicsit untam, egyik vevom kijott a lakasunkra, a farmra, megkerdezni, hogy hogy vagyok, mi van velem. Erre igenis buszke vagyok, mert ezt egy itt szuletettel sem teszik meg!
karma1
@Mirabilis: Uristen, de ertetlen vagy! Ki mondta Neked azt, hogy "otthagytam" a munkahelyemet???
Hagyd a fenebe, a budos eletben nem fogsz megerteni semmit, de ne probalj masik orszagba menni elni, mert sohasem fogsz beilleszkedni sehova sem...:o(((
karma1
@Mirabilis: Olvasd el a prividet, ha mar nem ohajtasz megerteni, amin most mar nem is csodalkozom.
karma1
@Mirabilis: Megkerdezhetem, mi bajod van? Istenkem, ezt en nem hiszem el! TE hol elsz? Igaz, ne mondd, TUDOM MAR!
karma1
@Mirabilis: Eddig kb. 3-szor irtam le, de nem erdekes. A prividben is benne van, nem is ertem, hogy nem nyitottad meg ki azt.
karma1
@Mirabilis: Nem vagyok kettos allampolgar, es nem szavazok, mert ennel nagyobb erkolcstelenseget nem tudok elkepzelni! AKi nem otthon el, semmilyen formaban ne szavazhasson, mert nem Magyarorszagra fizeti az adojat. 16 eve nem szavazok senkire sem, barmennyire gunyosan is kezeled ezt a kerdest iranyomban.
karma1
@Mirabilis: Egy lepessel arrebb lepni nem jelent munkahely-elhagyast. A privit kb. fel oraja irtam, kattints ra az Uzeneteim menupontra.
karma1
@Mirabilis: Kedves, nem Izrael, hanem Uj-Zeland. Farmon elek, a legkozelebbi nagyobb varoska 40 km-re van tolunk, itt volt a munkahelyem. A Propira csizmas is Romaniabol irogat, megsem kuldod ot sehova sem. Ide mindenkinek joga van beirni, aki magyarul is, talan nagyjabol azert, mert magyar. A csaladom, a legjobb barataim otthon elnek, es nekem egyaltalan nem midegy, hogy Ok hogyan elnek, ennek ellenere erkolcstelennek tartanek barmifele szavazast az otthoni dolgokra.
Tehat maradok ezen az oldalon , ez akar tetszik Neked, akar nem. A magyarsagomat nem szegyellem, mint az elejen irtam, csak neha sajnalom az idot, amikor magyarazatokkal kell megvedenem.
Ennyi. Kulonben pedig tanacsolom, hogy keruld el a beirasaimat, akkor nem fog a guta kerulgetni.
Meg mielott tovabb frocsognel: 28 evi otthoni munkam utan jaro nyugdijamat NEM veszem fel, majd amikor eljon az ideje, az Teged es a tobbi otthoni magyart fogja gazdagitani. Jelenleg 3 embert tamogatok masszivan anyagilag, akiket a Te altalad rendkivuli modon vedett otthoni rendszer nem ohajt tamogatni semmilyen modon sem, pedig megdolgoztak erte.
moon
Dániel Péternek.

Néha, néha sokszor tényleg szégyen magyarnak lenni, de nem azért, amiket te leírtál, összehordtál, helyeztél rossz kontextusba.

Persze értem, hogy mire gondolsz, de ebben a közegben (Magyarországon és nem Izraelben) ez, és az ehhez hasonló írások nem segítenek senkinek.
Csak tovább osztod az oszthatót.

Ügyvéd vagy, tudnál te jobban is fogalmazni.
Tedd azt, és ne egy vadiúj francia bugyit hasonlítsd össze egy öt napja hordott ki-befordított féknyomos férfi alsóval.
karma1
@Mirabilis: Jo lenne, ha nem emlegetned Magyarorszagot "szemetdombkent", mert en sem tettem ezt, soha nem is tennem, mert nem csinalnek a szambol s@gget. Az, aki elhagyja, elhagyta Ma.o.-t, a magyarsagat soha nem veti le, es nem is tagadja megm, ha igazan magyar. Ezt en sem tettem, soha nem is fogom.
Ha Teged mar erintett orban szuperjo politikaja, es sikerult eluldoznie a szeretteidet, akkor meg kulonoskeppen nem ertem, miert vagy ellenseges velem szemben?
Tenyleg, a Te gyermeked fog szavazni? Milyen jogon?
karma1
@Mirabilis: 01.30-ra: Felreertetted: EN tamogatok otthon olyanokat, akiket az otthoni rendszer NEM tamogat!...:o))
karma1
@Mirabilis: 01.26-ra: Amit en nyugdijjarulekot annakidejen 28 ev alatt megtermeltem, az bizony az otthoni gazdasagban maradt, es azok kozott osztjak, osztottak szet, akik esetleg mar elmentek nyugdijba. Ez nem az en akaratomtol fugg, bar igenyelhetnem itt is az otthon eltoltott munkam utan jaro nyugdijat - valoszinu megkapnam - de tobb vele a macera, mint amennyit ernek vele. Maradjon csak otthon az a penz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.