Orbán Viktor miniszterelnök azt tartja a brit népszavazás legnagyobb tanulságának, hogy Brüsszelnek meg kell hallania az emberek hangját. 

A kormányfő péntek reggel azt követően nyilatkozott így a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, hogy a brit EU-tagságról tartott csütörtöki népszavazáson győzött a kilépést pártoló tábor.

Orbán Viktor szerint elemezni kell, hogy milyen ügyek voltak meghatározóak a brit EU-tagság vitájában. Úgy látja, a döntő erejű kérdés a bevándorlás volt. A britek keresték arra a kérdésre a választ, hogyan tudnak ellenállni a modern kori népvándorlásnak, hogyan tudják továbbra is saját kezükben tartani az életüket, "hogyan tudják megtartani a szigetüket" – fogalmazott, hozzátéve: úgy tűnik, a britek nem voltak elégedettek azzal a politikával és védelemmel, amit ebben a helyzetben az Európai Unió nyújt.

Orbán is reagált a brit népszavazásra

Tiszteletben kell tartani a britek döntését, mert minden nemzetnek joga van ahhoz, hogy a saját sorsáról ő maga döntsön – hangoztatta.

A miniszterelnök azt is mondta: Magyarország azért tagja az uniónak, mert "hiszünk egy erős Európában". De "Európa csak akkor erős, ha az olyan nagy jelentőségű kérdésekre, mint a bevándorlás, olyan válaszokat tud adni, amelyek nem meggyengítik önmagát, hanem megerősítik. Ezeket a válaszokat az EU nem adta meg, sőt ellenkező válaszokat adott" – fogalmazott.

Orbán Viktor közölte, hogy az EU miniszterelnökei folyamatosan egyeztetni fognak a kialakult helyzetről, a V4-es vezetők pedig – telefonon – külön körben is tárgyalnak majd.

Megjegyezte, most egy hosszabb jogi folyamat következik, de erről egyelőre nem érdemes nyilatkozni. Az a megoldás tűnik kézenfekvőnek – fűzte hozzá –, hogy Nagy-Britannia a tagságról szóló szerződés helyett megállapodást köt az EU-val, és abban rendezi a felmerülő kérdéseket.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Viktor szopkin!!! akkor te minek pofáztál bele???Minek hirdettél a brit lapokban a mi pénzünkön???T A K A R O D J !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Viktor szopkin!!! akkor te minek pofáztál bele???Minek hirdettél a brit lapokban a mi pénzünkön???T A K A R O D J !!!
sziha
egy nagy lof@szt a bevandorlas volt a fo indok. A legnagyobb bajuk az volt, hogy marha sok penzt szortak ki az ablakon az EU fele... De errol, viktorszkij, neked jobban kene tudnod es nem a nepet riogatni, te hazug goreny.
RonaGyuri
Tartok tőle, hogy ez is egy újabb bizonyíték - sok más mellett - arra is, hogy Oxfordban a "kocsmázás" közben sem tanult semmit! =))
silber13
@nyanya001: Na de Nyanyuska! Hát ha egyszer szájmenése van! Bár a hasmenés jobb lenne. Akkor aztán hosszan, nagyon hosszan monologizálhatna, tarthatná a kis helyiségben a "trónbeszédeit."
bakegya
Nem elég hogy az én tányéramba folyamatosan ürít ez a lopós?-reggelire,ebédre,vacsorára is azt a gittet rágja az ember amit ez az al és felcsutkai felházaló aljas fondorlataival manipulál évtizedek óta!
Még le se zárult a BRITEK szavazatszámlálása,de ez a teknős a magyarok nevében köpköd át a SZIGETORSZÁGBA.
Rózsika Hatházi
Arra mit lép ez a csüngőhasú, hazugovics, hogy 1 euro ma reggelre 318 forintra "erősödött"?
eugen4402
A frázisok - akármilyen régiek - ma is hangosan puffannak. Kár, hogy ez még az elátkozott liberálisok egyik jelszava volt. Valami Századvéges bölcs mondást is idézhetne a fülkeforradalom lánglelkű vezéralakja...
adrenalink
Orbán: "döntő erejű kérdés a bevándorlás volt" Kezd olyan lenni, mint Móricka! Mindenről "az" jut az eszébe...
Jozefina
A maffia vezér előkészíti az ő népét is hasonló szavazásra!!!??? A V4-ek is oszlani fognak. Majd mehet a lengyel smasszer csajszival piknikelni felcsútra és vonatozgatni oda-vissza!!!
nyanya001
" Brüsszelnek meg kell hallania az emberek hangját ! "
Te, mikor fogod meghallani az emberek hangját ?
Vagy valami egészen más hangokat hallasz a fejedben ?
cs.n.
Kit néz hülyének már megint? Ugyanis Orbán az illegális bevándorlásra célzott, mert az a vesszőparipája. De a brexithez ennek nem sok köze van. Hanem úgy általában a bevándorláshoz van köze, meg az unió területén belüli szabad mozgáshoz, munkavállaláshoz.
nemfideszes
Az angol adófizetők döntöttek... a továbbiakban nem akarják finanszírozni az orbán famíliát.
Nagy-Britannia mindig is a világ legnagyobb gyarmattartó országa volt, ebből kifolyólag a bevándorlók száma is mindig magas volt a szigetországban, függetlenül az EU tagságtól.
justhpeter
A mi degeneráltunk itt megbukott. A rádió szerint kb 20% esik ki az Unió költségvetéséből. meg újra kell tervezni a 2013-2020-at. Akkor mi marad nekünk ? A zorbán. Azt meg viheti a Zunió.
Hellcat
Csak a szokásos qrbáni félrebeszélés...migránsozott egy jó nagyot mert miértne...arcon köpködte magát ezzel a tartsuk tiszteletben dologgal...Szóval na...csak a szokásos.
eugen4402
Sajnálom David Cameron-t. Ő a szűklátókörű, rövidtávú "nemzeti"-politika első áldozata, és úgy tűnik folyt. köv... Szépen mutat majd a pengésdrót-kerítés az angol-skót határon, és érdekes viták várnak a hegylakókra, amikor a 26 svájci kanton is "kivívja függetlenségét". Hát még milyen világraszóló esemény lesz, amikor Németország megint 33 választófejedelemségre hullik szét... :-(((
solidedge
Az EU addig volt rendben, amíg az olyan csóró, szabályokat be nem tartó, az EU pénzén élősködő országokat fel nem vettek mint Magyarország.
Mézike
@nyanya001: @adrenalink: @silber13: Azt csak nem mondhatja hogy a britek megunták a sok pénzt az orbánféle kisemberekbe lapátolni!
nyanya001
@Mézike: nepszava.com/2013/10/magyarorszag/orban-nyiltan-felvetette-az-eu-bol-valo-kilepest.html
Csak azt nem tudom, akkor miből loptak volna.
Mert tőlünk már mindent !
Naponta 2 millird jött az országba az elmúlt 12 év alatt...
Mézike
@nyanya001: Én ezt tudom, de sok agyhalott azt állítja hogy többet fizetünk be mint amennyit kapunk. Hogy ez honnan jön nekik nem tudom...
nyanya001
@Mézike: Jujj majdnem kiszaladt a kezem alól valami csúnya... ( egészen konkrétan egy ló alkatrészre gondoltam ) D
Lényegesen kevesebbet kapunk hiszen nettó befizetők vagyunk
vanholnap.hu/mennyit-fizetunk-be-es-mennyit-kapunk-az-eu-tol-az-ellenseg-nem-kulfoldon-van Lázár meg 2020 után akar kilépni az EUból mondjuk kiléphetnee a tizedikről
persze 2020 után már nem kapunk egy petákot sem bár most, hogy az angolok kilépnek,
momentán is kétségessé válik hogy ezután kapunk e egyáltalán
Mézike
@nyanya001: Nem lehet megnyitni a linket.
Csizmás Kond
Teteszik nem tetszik igaza van Orbánnak...csak ugye az igazság sokaknak fájdalmas...:))
eszegfu
"Lehet gunyolódni a miniszterelnök uron... miatta maradnak benn az angolok, ha bennmaradnak." "Jótollu orbánimádótól" idéztem... Nyilván a kilépés megint Gyurcsány hibája, no meg az "emutnyocév"... Most lehet tapsolni, örülni, sőt az előre boritékolható őszi népszavazás eredményének is... meg az EU-a pénzek csökkenésének, ezzel a magyar gazdaság végleges "leülésének"... de mindezek érdektelenek... a lényeg a foci győzelmünk!!
silber13
@Csizmás Kond: Persze, igaza van. Miután degeszre Fra Diavolóskodta magát és a pereputtyát!
nyanya001
@eszegfu: Ez a kormány leginkább a haszonélvezője az EUs támogatásoknak
a magyar gazdaságot leültették, a románok is beelőztek bennünket.
Rózsika Hatházi
Hány országban járt a hazugovics, ahol a látogatása után megbukott, meghalt a vezér? Most beletrollkodott (természetesen a mi, a magyar nép pénzén) a britek belügyébe, oszt mi lett belőle?
nyanya001
Azt hiszem Putyin dörzsöli a kezét és lenyomott egy nagy adag vodkát .
nezelodo
"Teteszik nem tetszik igaza van Orbánnak." Írja az egyik árkon kívüli gyepmester, akinek szintén nem kellene beleszólni mások dolgába.
Egy dolgot biztosan elért Orbán a regnálása óta nyomott EU ellenes ténykedésével. Mégiscsak sikeres lett a "Gyere Haza Fiatal" állami pénznyelő program.
Igaz az angol választók tették meg neki ezt a szívességet, mint az egyik nagy EU-s befizető, megelégelve Orbán rendszerszerű, uniós pénzek maffiaszerű lenyúlását. Csak arra leszek kíváncsi, mit szólnak ehhez a kényszerű hazatérők, akiknek közelebb lesz itthon a lakhelyükön a szavazóhelyiség, mint a londoni nagykövetség a volt munkahelyükhöz. Lehet hogy elkenik a dakota vezér száját?
vadnarancs
Jááááj more, most akkor mibű loptok???
Csizmás Kond
@silber13: ..te miért nem zorgonáztad degeszre magad ?...amúgy az igazság nem a degesztől függ...
silber13
@Csizmás Kond: Nem provokáltalak, légyszi te se tedd!!
Csizmás Kond
@silber13: Nem annak szántam...amúgy rám minden kenhető...
...csak próbáltam kimutatni, hogy az irigység nem politika...:)
bencemacska
@eugen4402: Nem is biztos,hogy újat mondsz , lehet, hogy a csutkai célja éppen ez, mert akkor nagyságrendben már közelebb kerül hozzájuk és még a vezérürü szerepét is átveheti.
Lehet, hogy már Attila reinkarnációja lesz!!!-:)))
silber13
@Csizmás Kond: Érdemes megismerkedni Auber operájával...
silber13
@Csizmás Kond: Neked, nálad túl van tárgyalva! Spongyát rá!
bencemacska
@Csizmás Kond: De melyik "igazság" érvényes? Amelyikben a bennmaradásra buzdít - a mi pénzünkön hirdetve - vagy amelyik szájával az EU ellen uszítja a szavazókat?
Biztos fogadást nyertem volna azzal, hogy tökmindegy hogyan szavaznak a britek, neki van igaza!é-:)))
Csizmás Kond
@silber13: ...a zene nálam tabu...
...a zene önkifejező, a jó zenének nem sem szöveg sem szinházi produkció...amelyiknek meg kell annak olyan mint a zöldség a szalonna mellé...anélkül nem megy :)
Csizmás Kond
@bencemacska: Az amelyik önmagáért beszél nem más fogja rá.
A briteknek joguk volt maguk döntsenek a saját sorsukról, ami meg is történt...és ami nem következik be ha a másik fél nem öncélú
...ez olyan mint a házasság...
silber13
@Csizmás Kond: Nálam szintén tabu. Akkor ebben megegyeztünk Egyébként Auber zenéje tényleg kellemes.
Mézike
@nyanya001: Nem olvastam el az egészet, de kurva nagy segg!
nyanya001
@Mézike: Az illiberális patkány horda ma ünnepi tort ülhet az Unió fölött !
Mézike
@nyanya001: Még az összehordott hazugságai sem következetesek.
eszegfu
@Csizmás Kond: 13:27 Ugyan nem velem beszélgettél, de azért szeretném megjegyezni... az irigység egyáltalán nem passzol a politikához... akárhogy is akarod ezt valahogy "ráhuzni" az ellenzékre. Én tudod nem irigy vagyok, hanem rettenetesen dühös, ha nekem nem tetsző dologról van szó. Viszont igen is irigykedek, ha azonos feltételekkel csinálunk valamit és nekem nem sikerül...pl. u.azt a borsót ültetem a kerités innenső felén, mint a szomszédasszonyom a másik oldalán... neki korán és szépen termett, nekem meg még "mutatóban" is satnya lett. Mérges és nem irigy vagyok, ha valaki/k gátlástalanul, magukat nem szégyelve "tömik" a pénzt a zsebeikbe, mert éppen nem egyenlő feltételekkel "rajtolnak"! U.akkor szemernyi együttérzés sincs bennük egy másik ember nyomorát látva. Lehet, hogy tulzott a példa és nem is kellene párhuzamot vonnom... de a nagybátyám hétfőn bekerült a kórházba és még a mentős szállitásnál használt saját törölközőjét takarták rá a kórházban, ami sajnos időközben sz@ros lett (sajnos nem tudom most másként irni), u.akkor O. Ráchel biztos VIP ellátást kapott. Most sem irigy, hanem rendkivül dühös vagyok!:(((
eugen4402
"Hiszünk egy erős Európában, de Európa csak akkor lesz erős, ha engedik, hogy én vezessem." - nem ezt akarta mondani? Mert a Kádár-rendszerrel is csak egy baja volt: nem ő vezette...
Csizmás Kond
@eszegfu: ..gyógyulást a nagybátyádnak...de nem mérgelődni vagy irigykedni kell mert a rossz csak rosszat szál..de mint a borsós eseted is mutatja a kerítés két oldala nem egyformán napos...ami sokmindent befolyásol.
...de mongyuk ha te lennél az ápoló és az említett két beteg ott volna előre melyikre mosolyognál szélesebben ?...és most ne hazudj...
koszpeko
Meghallotta az emberek véleményét a manyupról?
Esetleg az olimpiáról?
Esetleg a gránit kemény alkotmányról?
Esetleg a leszázalékoltakról?
Sorolhatnám tovább.
Pl. szeretném megtudni,hogy a vörösiszap adományok hova tűntek.
De ugye erre se kapok választ.
De az uniónak meg kell hallani az bazi nagy ő szavait.
eugen4402
@bencemacska: Bocs, a 16:05 az válasz a 13:30-ra. Sorry...
1magyar
24.hu/kozelet/2016/06/24/soros-gyorgy-megerezte-a-brexitet-nagyot-nyert-a-piaci-zuhanassal/
Soros tudhatta, hogy ha elindulnak a migránsok és az unio vezetői szeretettel fogadják az eu népe lázadni fog - jó hogy mert nagyban fogadni!
nusika
Azokban az országokban, ahol Orbán beleszól, meglátogat, mindig egy negativ esemény történik!
sziha
@eszegfu: akkor most a MINIszterelnok hibaja, hogy kileptek? :D Imadom az ilyen agymosott barmokat.
Jankó123
Az Ő reakcióját mindenki Qrvára várta!
Sokan, még aludni sem tudtak volna, ha nem reagál.
:-)))
eszegfu
@sziha: Dehogy! Csak akkor köszönhetnénk a "drága jó miniszterelnökünknek-- az Isten tartsa meg sokáig és egészségben" -- ha bent maradtak volna... De igy is jó... most ezt magyarázzák! De bezzeg "IQ bajnokunk" ugy tünik, nincs "szolgálatban", mert ezt is ékesszólóan meg tudná védeni!:)))
sziha
@eszegfu: Nem ertem. Ha most kileptek, pedig a magassagos viktorszkij orbanovics is megmondta nekik, hogy neeeemaaaaaaa, akkor vajon mekkora ember is o? Ha most felmesz a BBc honlapjara, par miniszterelnok neve meg van emlitve a velemenyukkel egyutt, a gazdaallatot meg inkabb c vaganyra kuldtek, sehol a neve. Hat viktorszkij efftars mar szart sem er (a fizetett teljes oldalas hirdetesevel)?
eszegfu
@Csizmás Kond: Köszönöm a jókivánságodat! Nem szokásom "hazudni" hidd el, ezért is vagyok sok ember szerint "nem egy jóasszony". Már csak azért sem, mert sokkal könnyebb igazat mondani... nem kell fejben tartani, hogy ennek ezt, a másiknak meg mást hazudtam! A másik: valószinü a származásomból adódik, de mindig is utáltam a "fejeseket" + a rokonaikat... tehát a válaszom inkább a "csóringerrel" törődnék. Természetesen nem kell elhinned... jogod van hozzá!
koszpeko
@Csizmás Kond: Te már átköltöztél ide Romániából?
eszegfu
@sziha: Sajnálom, de én értelmes, érvekkel alátámasztott magyarázatot nem tudok adni... Bringásban reménykedtem...:))) Tudod kb. erre szokták mondani: annyit ért, mint halottnak a beöntés...
sziha
@eszegfu: Ahogy elnezem, igencsak inaktiv lett a drotkecskes, de kaptunk helyette nehany elvetemult, szemellenzos egybitest. Sot... felbitest...
En tudok ra valaszt adni: szart sem er. A szarnak legalabb annyi haszna van, hogy tragyazni lehet vele es szerves anyagkent hozzajarul a termotalaj anyagcserejehez. :)
Mézike
@eszegfu: na ez nem jó hasonlat, mert a halottak kapnak beöntést.:-(
advocat
Ha arra gondolunk, hogy a németek meg 1933-ban??? Az is a nép hangja volt?
Szókrakész
Amíg Viktor mondott dolgokat, addig az EU csak fenyegetett, szopatott minket.
A sajtóban mindenhol a libsi média Magyarországot lejáratókampányát lehetett olvasni.
De a britek viszont cselekedtek is.
Sokkal nagyobb fajsúlyú szereplő, aminek döntésére most se köpni, se nyelni nem tudnak.
De megérdemlik merkergülték.
Kellett volna minden országot egyenlően kezelni.
Akkor most ez meg se történt volna.
gibgab
@nyanya001: 10.40-re: Itt valami nem stimmel: Nagy-Britannia nettó befizető, Magyarország nettó kedvezményezett.
ec.europa.eu/hungary/about-us/eu-and-your-money/index_hu.htm
Érdemes megnézni a táblázatot.
nyanya001
@gibgab: Nem én állítotam össze, talán valamit elírtak
Desischado
@nyanya001: Én is ezt szeretném tudni! Mikor hallja már meg a nép szavát ez a mocsok?!
bakegya
@Desischado: én nem akarom hogy meghallgasson.nekem elég sokban van az is hogy le ne tudjon hallgatni.
eugen4402
@Szókrakész: Lehet, hogy megtörtént volna, lehet, hogy nem. Azt hiszem, inkább arról van szó, hogy a walesi nép így akart törleszteni I. Edward kései utódainak a lángsírba küldött 500 (bizony) walesi bárd lemészárlásáért. Ha Cameron kezdetben hallgatott a szélsőjobbos tanácsadóira, akkor egye meg amit főzött, gondolták a derék walesi atyafiak, és a brexitre voksoltak...
kukac50
Nem kellene bele szólni,Jó kutya nem ugat a szomszédba!
Viktor Te mikor hallod meg a szegény emberek szavát?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.