Október 1-től, szombattól literenként 6 forint 35 fillérrel nő a benzin és 12 forint 70 fillérrel a gázolaj ára a jövedéki adó emelkedése folytán. A magyar állam ugyanis itt az adót is megadóztatja – írja a NOL.hu.

Október 1-től érvényesítik a jövedéki adó emelését az üzemanyagárakban. A Népszabadság szerint a Mol közölte a kúthálózatokkal, hogy szombattól az adóemelés nyomán bruttó 6 forint 35 fillérrel emeli a benzin és 12 forint 70 fillérrel a gázolaj árát. Ez az 5 és 10 forintos jövedékiadó-emelésből, illetve a rárakódó áfából áll össze. A magyar állam ugyanis itt az adót is megadóztatja. Ennek folytán számításunk szerint a benzinért 340, a gázolajért 345 forintot kérhetnek a kutaknál literenként átlagosan.

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Fütyisz gecik !!! éljetek anyátokkal nemi életet!!! Mocskos tetves tróger banda!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Csak hogy meglegyen a hangulat a választásokon!
Mocsok Fidesz!
human
Várhatóan csökkenteni fogják a termelést a kitermelő országok, ami áremelkedéssel fog járni. Vajon akkor meg csökkenteni fogják az adót?
Clavigo
Köszönjük az Orbán kondának.@Bringás,,szép sorban cummantsd le őket,,örömödben.
justhpeter
Most indítson menetet a FICSAK a benzinár ellen !!!
Hellcat
Bezzeg mikor ellenzékből verték az asztalt habzó szájjal 2008 ban a mostanihoz képest 30-40 forinttal olcsóbb árak miatt.
Perwool
Fidesz az adó csökkentések kormánya lesz!(2010)
Varga Misi szerint szárnyal a gazdaság! A nyugattól jobban teljesítünk, fogyasztói árakban és AFA-ban.
Szárnyal ja ma repült Lázár na Ő(is) szárnyal...
human
@Hellcat: Meg olyat is mondta, ha 300 forint felett lesz az euro, az azt bizonyítja, hogy a kormány alkalmatlan a feladatára.
Hellcat
@human: Bizony ám...épp alkalmatlankodik a fidesz 6 éve :)
Zeta
Hány adó változott,emelkedett, mióta megjöttek? 37 ! Igaz csökkent is néhány, de azt ,igazából nem érezzük, sőt! Na ,most menjetek büszkén szavazni, a migránsoktól , meglesztek védve, de a jobban teljesítő államtól nem! OV
Szókrakész
"Brutális üzemanyagár-emelkedés jön szombattól"

De csak mert máshol olcsóbb lesz.
dr. prédikátor
Fütyisz gecik !!! éljetek anyátokkal nemi életet!!! Mocskos tetves tróger banda!!!
kamazuka
De mintha az ilyen adózó adónak Áfa-ja is lenne!
Az is egy adó!
Vagy nem ,vagy ,vagy neeeeeeem?
silber13
@Clavigo: Ilyenkor lapít, mint a pék kutyája a lisztben!
kkalman
Éljen az adócsökkentés kormánya! De ne sokáig, mert mi már nem bírjuk sokáig ezt a sok "adócsökkentést"!
division
@Horizont: Hol van ez a brutálistól? Jelenleg 320-330 körül van a benzin, szóval messze lesz ez még a 450 - től.
simmering73
A szárnyaló gazdaságú tündérországban már csak így mennek a dolgok. Kollektív büntetés a népnek, mert a világpiacon még olcsóban adják az olajat. Kérdezem azt az elborult agyú biciglist meg a csökkentett agytérfogattal rendelkező haverjait: tényleg jól van ez így?
division
@dr. prédikátor: Ez nagyon költői hozzászólásra sikeredett:-)
volvós
Ti az benzin ADÓját emelitek, mi pedig a vérADÓt visszatartjuk, ha
egyszer Nektek kell az életmentö mütéthez az intenziven...
Mocskos agyatlan vezér állat, vargamisike...
simmering73
Délelőtt jött az imélemre hogy 5 és 10ft-os áremelés lesz (benzin, gázolaj, holtankoljak.hu).
Most kaptam a korrekciót: benzin 7ft, gázolaj 13ft. És elsejéig még van egy nap.
wpym
Az, hogy emelkedik az uzemanyag ara, meg onmagaban nem lenne gond. Sot! Az adoval egyutt emelhetnek a csillagos egig, hiszen minel dragabb a nafta a kornyezetszennyezo konzervdobozokba, annal kevesebb lesz beloluk es sokkal tisztabb lenne a bolygo. Ez nagyon pozitiv lenne.

Nem, nem ez a gond. A gond az, hogy ezzel emelkedik az elelmiszerek ara is, mivel a szallitasi koltseg megjelenik a fogyasztoi arban.
Kamcsatka
@human: Természetesen nem. Az új adókkal pusztán a lopás amplitúdójukat akarják fenntartani.
Manhattan
Ebből a pofátlan adóemelésből pontosan annyi állami bevétel
lesz, amennyit elköltött a Fidesz az értelmetlen népszavazási kampányra!
Ébresztő emberek!
Fradigege
Miért nem verik ki a fszukat baseball ütővel?!
TomasP
Bőr-bőr nyúzása, vagy azért mert a nemzetközi olajára változik, vagy azért mert az állam több adót vett ki rá. De a keresetünkhöz képest nagyon-nagyon drágán tankolunk. Ilyen nincsen, sehol sem a világon Csak nálunk NEM lehet olcsóbb a benzin, mert mesterségesen szinten tartják. Egy birka nép vagyunk.
Kamcsatka
Na mi fasz van gyerekek , nem tetszik Orbanisztán ?
prime777
@division: De most nem 100 dollár a nafta hordónkénti ára.
Minek kell ezt magyarázni?
Mikor ezek a gecik voltak ellenzékben nagyon tudtak pofázni ,hogy csökkentse az árat a Gyurcsány kormány azzal,hogy csökkenti az adót.
Mondjuk jellemző a fideszre,hogy ellenzékbe mindig az olyan dogok ellen ágált amiket hatalmon végrehajt.
Disznó banda,meg az is aki rájuk szavaz.
Az az igazán moslék magyar.
division
@prime777: Sorry, de nem vagyok vevő a sértegetésekre. A stílus maga az ember. Olcsó jelenleg a benzin, és amíg 400 alatt marad, addig felesleges megint acsarkodni. Egyébként sem értem, mi a probléma a 330 ft - os árral: www.k-v.hu/utinform/benzinarak
aremy
@division: nem tudtam hogy a te ingedet rakosgatja a prime777.
szaboria1
Ez is csak itt nálunk történhet meg, hogy egy adót újra megadóztatnak. Ilyenkor NGM fejét Varga Mihály is felelőségre kellene vonni.
simmering73
Nem az a brutális, hogy 7ft-tal emelkedik a benzin. Nemrég lazán 9-cel ment fel és nem volt hiszti. Hanem az a brutális, hogy ez a mocskos maffiakormány azért bünteti a népét, mert a világpiacon olcsóbb az olaj. Ennél aljadékabb politikusokat és követőiket még nem hordott a Föld a hátán.
Pöpec
Szarházy szijjártó mondta anno: ha a benzinár 300 ft fölé emelkedik, vagyis a kormány képtelen azt 300 ft alatt tartani, akkor le kellene mondania. Ehhez képest orbánék alatt volt 450 is. Most meg szarházyak ezt veszik etalonnak, mivel a mostani adóemelés után is mélyen 450 alatt marad. Nem érzik, milyen ocsmány férgek. És a baleseti adó bevezetéséről még nem is beszéltünk, aminek hatására átlagban 40%-kal nőtt a biztosítási díj.
Ha az olaj világpiaci ára csökken, a kormány gondoskodik róla, hogy a "nyereség" ne maradjon a zembereknél. Ugyanez lesz a villanyárral, ha Paks2 beüzemel. De ma a gázárakkal is ez van. Bizony, ilyen ocsmány férgek ezek a fideszesek. Csak tudnám, mikor kaptak felhatalmazást arra, hogy elszedjék a világpiaci ármozgásból eredő megtakarítást a polgároktól. És várom, hogy a taxisok tüntessenek a kormány ellen (haha).
papa.49
Birka nép a magyar nép, megérdemeljük, nesze nektek a hazugovics féle ,,rezsicsökkentés,, úgy csökken, hogy közben nő!!!
IGAZA VOLT KERTÉSZ ÁKOSNAK!!!
eszegfu
@division: 1:19 "Csak" annyi a probléma, hogy pl. amig egy osztrák a havi keresetéből
(a törvényük által megszabott min. bér alapján!) 1077 liter benzint, addig nálunk a min. bérből kb. 391 litert, de még a KSH átal közzétett 256 eFt-os keresetből is csak 776 litert tud venni.Tehát önmagában még nem lenne nagyon tragikus az ü.a. árak emelése, csak ennek sok területen "árfelhajtó" szerepe is van.
eugen4402
Rá se merek gondolni, mi lenne akkor, ha az MNB valóban őrizné a nemzeti fizetőeszközünk (HUF) vásárlóértékét, és az infláció NEM NULLA körül lenne.!?!
Hova lett a 260 forintos euró..? Több kérdésem nincs, Tisztelt Bíróság.
papa.49
@eszegfu: Lényegileg ott tartunk, hogy a régi 35-40 éves lemaradásunkhoz, még hozzáadódott vagy 20-30 év, pillanatnyilag ennyire vagyunk a nyugattól!!!
Szívóznak itt egyesek, hogy nem is olyan nagy az emelés, pedig nagyon nagy de valahogy most a taxisok se akarnak tüntetni, miért is!!!
eszegfu
@papa.49: És ebben még az is az "érdekes", hogy az uj jövedéki adó törvény szerint a Nav "figyeli" a világpiaci árat, ha csökken, akkor felemelik a jövedéki adóját és ezzel együtt az árát, ha nő, akkor "visszaáll" az eredeti szintre. Tehát igazi -- a világpiaci árat követve -- csökkenés soha sem lesz, akármennyire is lesz olcsóbb az ü.a.!:( Most akkor kérdezem: hol van itt piaci ár és "kapitalista" gazdaság?! Sehol! Már lassan minden "hatósági" ár lesz, mindent a kormány határoz meg... és tovább nő a lemaradásunk, akármit is ad elő Varga az ország teljesitményéről!!
Hellcat
Hol vannak a bringás meg a verőce félék innen?
namihami
@eszegfu: Tudod, az a baj, hogy az a bizonyos ""átlagkereset"" milyen átlagokból jön össze. Az pedig, hogy hány liter jön ki belőle, az azért mellékes, mert aki az átlag alját adja, annak úgyse a benzinkút árai jelentik a gondját.
Aki pedig az átlag tetején ül, annak úgyis a cége vagy az állam állja a benzinszámláját.
Egyedül a ""középszint"" és az szív, akinek kell a kocsi és az, aki vásárolni jár (szállítás). A szegény észreveszi a fuvarárat a gazdag meg sz@rik arra a pár forintra.
eszegfu
@namihami: Biztosan pontatlanul fogalmaztam! Én az osztrák, törvénybe ugyan nem foglalt, de általánosan elfogadott és a magyar törvény szerinti minimál bért vettem először is alapul. Ez Ausztriában 350 eFt, mig M.o-n 129 eFt, tehát azt néztem az osztrák a némileg magasabb ü.árral mennyivel többet tankolhat, mint mi. Majd a KSH "magas" átlagkeresetére is kiszámoltam. Csak arra szerettem volna "rávilágitani", hogy hiába magasabbak más országokban az ü.a. árak, mi mégis rosszabb helyzetben vagyunk még emelés előtt is! De értem, amit irsz!
Nessy
Hogy is volt ellenzékben T. FIDESZ? Ha emelkedik az üzemanyag ára, csökkenteni kell az adótartalmat! ha jól emlékszem 65 dollár/ hordó volt a limit. Most mennyi az olaj ára???
Jöhet a hozsanna!
division
@eszegfu: Ez igaz, de valami érdekes véletlen folytán a fuvarozók akkor sem csökkentették az árakat, amikor a benzin ára lejjebb ment, viszont biztos vagyok abban, hogy ha most netalán tartósan emelkedni kezdene, erre hivatkozva majd megint emelnének,, holott nem is csökkentettek előtte.
prime777
@division: "Sorry, de nem vagyok vevő a sértegetésekre. A stílus maga az ember. "

Majd te fogod megmondani mi a stílus.
Hát rögtön.
Ha Gy.Ferenc lenne most hatalmon,akkor ez miatt úgy habzana a szád,hogy belefulladnál a saját nyáladba.
Nem kicsit mérsz kettős mércével. :-)
division
@prime777: Egyáltalán nem. Ezt csak beképzelitek, hogy az ember mindjárt Gyurcsányozna. Felőlem Vona is lehet a miniszterelnök, és emelhetné 500 forintra az üzemanyag árát, az sem érdekelne.
kkalman
@Pöpec: ma, 08:02 A taxisokat megvette ez a tetű kormány,amikor az UBERT ledarálta.
prime777
@division: Ez nem képzelet ,hanem tapasztalat. :)
No mindegy.
A fidesz bűnei ezerszerese már a Ferkóénak, oszt csend és hullaszag ,meg kibaszott nagy az egyetértés mindennel.
Normális országban kritizálni kellene a kormányt.
Ráadásul itt aztán minden napra jut egy sztori.
A fidesz most nem ellenzékben van,hogy minden egyes szarát védeni meg magyarázni kelljen.
Engem csak ez irritál.
Itt minden fordítva megy ebben a honban.
De lesz ennek még böjtje.
Téged nem érdekel ha 500 forint az üzemanyag.
Baszki!
Engem érdekel meg mindenki mást.
Te akkor vagy ingyen tankolsz közpénzen, vagy jól megfizetett kormánytag vagy. :)
Nem érdekelné az 500 forintos benzin ár sem.
Hát, nagyon előre vivő gondolatok ezek. :-)
Mobil123
@prime777: :-DD Nem mondod komolyan hogy nem tudod kivel folytatsz eszmecserét??? !
kkalman
@papa.49: ma, 08:28 Neked is szól, amit Pöpecnek írtam 19:15-kor.
division
@prime777: Volt már 450 is, akkor sem érdekelt, és nem tankoltam soha közpénzen, ahogy kormánytag sem vagyok. Miért baj az, ha nem kezdek el gyűlölködni minden cikk kapcsán?
Pálinkafőző Rézüst
@Mobil123: lehet, hogy még nem volt itt enthernyó "hős" korszakában, no meg a folytatásában, ami megint folytatódik...:)))))) heheheheeee :))))
division
@prime777: Ne haragudj, de kész röhej, hogy sorok álltak ma a benzinkutaknál, mert holnap "brutális" áremelés lesz. Az átlag magyar tankol teszem fel 30 litert, meg is spórolt kemény 180 ft - ot:-)) Olyan ez, mint az akció a boltokban: Ha 10 forinttal olcsóbb a tejföl odébb 1 km - rel, akkor elmegy oda autóval a tudatos vásárló...
koszpeko
@division: Mikor is volt 450Ft 1 liter benzin?
koszpeko
Hol van küllő agyu buzerátor,Vergőce, és a többi fan?
hetöndöe
@division: A hozzállásoddal semmi baj nem volna,csak 2010 előtt egészen más volt a "véleménye" a "fajtádnak" a hasonló kormányzati intézkedésekről.Bár azt halkan jegyzem meg,hogy Fletóék csökkentették az adót,nem pedig növelték.
division
@hetöndöe: Amikor egy párt kormányozni akar, minden mesét előad, ezt tudhatnád. Az emberek meg még azt is képesek bevenni, amit előre senki nem lát. Nincs olyan hogy fajtám, minek kell közönségesnek lenned?
hetöndöe
@division: A "fajta" megszólítást sem a baloldal és még csak nem is a liberálisok találták ki,csak csendben jegyzem meg.:-)
hetöndöe
@division: Olvasgass vazze,mit hordtak össze ezek a tetvek ellezékből,oszt várom az ellenpédákat a másik oldalról is,ha tudsz ilyet.

propeller.hu/itthon/3244220-igy-koveteltek-uzemanyagar-csokkentest-fideszes-politikusok
division
Valahogy Gyurcsánynak mégsem hisznek az emberek, bármit is mondjon, nem fura? Orbánnak meg elhiszik minden szavát. Nehogy azt hidd, hogy én bármikor is elhittem minden szavát, hiszen akinek egy csöpp esze is volt, az ki tudta hámozni mi az ami valóban kivitelezhető, és mi az ami abszurd. Helyi szinten egyébként már én is kipenderíteném a Fideszt (a KDNP-t meg a Dunába fojtanám), de országosan még mindig nem. Ez van.
volvós
@Pálinkafőző Rézüst: 19:37

Csak rá kell kérdezni, hogy mi van a " gyárával, a pedagógus feleségével, a beteg Petike kisfiával, az ikrekkel, a Lexussal, a menö fizetésével, a szabadalmával, meg a sok amerikai kerámia üzlettel "...lesz érzékeny pontja, vagy még azt is letagadja, ami nagyon fáj neki... Igaz ??
volvós
Ez a " brutális " most a trendi ???
Egy ismerösöm mesélte, hogy a TV
bemondta - még azokban a forró nyári
napokban - hogy holnap a mai 40 fok helyett
BRUTÁLIS lehülés lesz 38 fokra süllyed a
hömérö higanyszála...
Yoda69
Es ez csak a kezdet, mert ha netalan visszapattan az olajar 50 dollar fole, akkor a MOL is kenytelen lesz termeloi arat emelni, amire rarakodik a fideSS adoja, most mar duplan.
eszegfu
@division: 16:36 Ez jó kérdés! De emlékeim szerint a taxi viteldij rögzitett hatósági ár, melyet kötelező alkalmazni, vagyis a társaságok nem maguk szabhatják meg a viteldijakat, hanem valamilyen állami szerv.
Jozefina
Szavazás előtti ajándék a nyájnak!!! Lehetne gondolkodni rajta, de a birkák erre képtelenek!!! Segítek: ha mész szavazni, akkor csakis érvénytelen szavazatot tegyél a borítékba, DE OTTHON IS LEHET MARADNI!!!
Szókrakész
Viktorkám.

Ezzel az emeléssel újrajobbanteljesítve több bőrt nyúztok le a népről.

Az üzemanyagár mindenbe be fog épülni.
Kenyér, hús, ellátás, ipar, kereskedelem, szolgáltatások, ...

Így nem nehéz azt írni, nyilatkozni, hogy a magyar többet költ, mert ...
Evidens, hogy többet költ, ha minden drágább lesz.

Kell egy 2 hét és aztán visszaesik a fogyasztás, míg a magyar agyban, erszényben, ...átáll az új árakra.
Mert ne gondoljátok, hogy a megdrágult termékekből, ...továbbra is ugyanannyit fog vásárolni , változatlan fizetés mellett.

Ez sima matematika.
Vagy ti az általánosban, mikor ezt tanították, már akkor is éppen KISZ gyűlésen voltatok?
Perwool
@division: "emelhetné 500 forintra az üzemanyag árát, az sem érdekelne."
Az éremnek két oldala van.Oké, vannak olyanok akiknek nem jelent gondot a benzin ár. De, az országban nem csak olyanok vannak akik a felső tízezerhez tartoznak. Sokan vannak akik dolgoznak minimálbérért, vagy valamivel többé.(most hagyjuk a volt segélyeseket)
Az érem másik oldala:Létminimum 89 ezer,Minimálbér: 65 ezer, 3 műszakos rabszolgabér: 90-100 ezer.bruttó 100 ezer nettója:2009-ben: 76.340 ft (270 euró)2016-ban: 65.500 ft (210 euró)
Tudod, itt ezen a szinten, bizony számítanak az árak, és adók.
-szűnjön meg sz összes magán kórház mert, úgy sem tudom megfizetni.
-szűnjön meg az összes magán fogászat, mert úgy sem tudom megfizetni.
-zárják be a Liszt Ferenc repülő teret mert, soha nem repülök.
-Budapesti vagyok, ne aszfaltozzanak Békéscsabán.
-Zárják be az összes stadiont, mert utálom a focit.
-Zárják be az állami iskolákat, csak az egyházi maradjon meg, mert hívő vagyok.
Folytathatnám a felsorolást...
Nem beszélve arról, hogy most nem árat emelt, hanem jövedéki adót, az-az az kasszát kell tölteni. Gondolom megfogyatkozott, a kampány elvitte a valag pénzt.
Ennek a cikknek függvényében pedig...www.fidesz.hu/hirek/2009-03-13/a-fidesz-egy-masik-utat-kepzel-el-magyarorszagnak/
+ 2010-ben adócsökkenések kormányát ígérték, és az óta min.35 adót bevezettek.
Úgyhogy, könnyen beszél aki nem dadog.
division
@Perwool: Ezt az 500 forintot már mérgemben mondtam, sorry.
prime777
@division: "Ezt az 500 forintot már mérgemben mondtam, sorry. "

De édes,hehe. :DDD
prime777
@Mobil123: " :-DD Nem mondod komolyan hogy nem tudod kivel folytatsz eszmecserét??? !"

Szia Mobilka! :-)
Hát valami division-el.
Miért?
Ki ő?
Nem voltam 2-3 hétig.
prime777
@Perwool: 10:26-hoz.
Hogy lehet ennyire jól írni? :-)
Szuper voltál mint mindig.
Just look my avatar
@prime777:
Szia!

division - sandokan, enthero, bonbon stb.

offside = bringás, -a páncélos harckocsi szakértő.
www.humoroskepek.hu/images/img/fp/5385ebea05263.jpeg
division
@Just look my avatar: Azért nagyon bírom, mennyire okos itt némely ember. Bizonyíték ugyan nincs, hogy én valóban az vagyok, akinek itt elkezdtek páran híresztelni, de azért ti biztosak vagytok benne. Inkább a saját házad táján nézz szét előbb, láttam pár hozzászólásodat, a trágárság netovábbjai. Ilyen emberek nem kellenének ide az országba, csak a magadfajta tanulás hiányában meg nem tud külföldre menni. Ez van.
Just look my avatar
@division: Oszt téged kérdezett valaki, vagy csak beakadt a kezed a billentyűzetbe?
Ördögvadász
Az OPEC államok csökkentik a kitermelést.
Világszerte emelkedik már az olajár.
petike
@Horizont: Pont tegnap futottam össze a kemecsei fideSS alapszervezet valami funkcijával.
Ő is ezt magyarázta, mint itt feljebb valaki, hogy volt 450ft is, akkor most ne sírjak, hogy az olcsó dízel 12-vel drágább lesz, még a 350-et sem éri el. Meg különben is, a kormány csökkentette a lakástörlesztőket, örüljek annak, ne a benzin árát nézzem.
És amilyen korlátolt sötét ez a f@sz, még el is hiszi, amit mond (35 évesen, 8 általánossal, még egy jogsija sincs, segédmunkás egy maszeknál).
papa.49
@hetöndöe: Jó összeállítás pontosan leleplezi a fütyiszek hazugságait!!!
verőce21
Már így is duplájára emelkedtek az élelmiszerárak az 5 évvel ezelőttihez képest!
Mi lesz itt 70 dolláros olajárnál? Mert hamarosan előjön. (Spekik, meg lehet játszani a tőzsdén)
szaboria1
Ma reggeli tapasztalatom az eddig 980.-ft/kg hús készítmény mára 1450.-ft lett. Az élelmiszer árak megint az egekbe lesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.