Ha meg tudnak állapodni a vállalkozókkal egy magasabb minimálbér-emelésben, akkor az emelkedő bérek és a magasabb infláció lehetőséget ad majd a magasabb nyugdíjemelésre – hangzott el az a Kossuth Rádió hétfői 180 perc című műsorának adott miniszterelnöki interjú előzetesében az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A kormányfő úgy fogalmazott: a tárgyalások sikere esetén a most tervezett 0,9 százalékos helyett az ideivel megegyező mértékű, vagyis 1,6 százalékos nyugdíjemelés lehet jövőre. Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy kormánya megtartotta ígéretét, megőrizte a nyugdíjak vásárlóértékét, de – mint mondta –, tudja, hogy az alacsony infláció miatt a soron következő emelést sokan keveslik, ezért a bértárgyalásokat követő kormányzati lépés a nyugdíjasokat érinti majd.

A miniszterelnökkel készült teljes interjú hétfő reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hallható.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
hazudik ebben is, és nem csak azért mert a tervezett infláció sokkal nagyobb, de a béremelésnek már nincs köze - amit 2010-ben szüntettek meg - a nyugdíjemeléshez!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
hazudik ebben is, és nem csak azért mert a tervezett infláció sokkal nagyobb, de a béremelésnek már nincs köze - amit 2010-ben szüntettek meg - a nyugdíjemeléshez!
kulabombaafityiszre
Jellemtelen beszari ez a csuti,mert ha nem sikerűl akkor vissza lehet mutogatni a vállalkozókra.
Mit is írt a habonyatakony portál?
nepszava.hu/cikk/1092135-a-nyugdijasok-felelik-a-jovonket---idoseket-alaz-a-habony-portal
Zeta
Elhiszem,amit mond,de ,mikor én hazudok , szépen kérem, szintén higyje el.
Akkor ,de csak akkor , én is.
verőce21
Azért hazudik, mert nem 1,6% a tervezett nyugdíjemelési lehetőség, hanem 1,8-2,2% közötti.
De a különbözetet lehet, csak '17 novemberében kapják egyösszegben.
ágimami
Mi van??? Miről beszél???
"A kormányfő úgy fogalmazott: a tárgyalások sikere esetén a most tervezett 0,9 százalékos helyett az ideivel megegyező mértékű, vagyis 1,6 százalékos nyugdíjemelés lehet jövőre. "

Az idén 0.9 %!!! volt a nyugdíjemelés és még a tervezett 1.6 %-os emelés sem fogja fedezni az inflációt, ahogy mennek fel az árak!
Zeta
Ócska ember,ócska ígérete!
A semmire, könnyű ígéretet tenni!
Egy senkinek!
Cicamama55
Ahhoz, hogy a sok nekikeseredett nyugdíjas rászavazzon, ennél bizony sokkal nagyobbat kell neki álmodni!
wagabund
aszongya a nejem, hogy a nyugdíjasok valami ütősre készülnek...
-ezt honnan veszed? - hát a tv-ben mondta egy megmondóember, hogy a nyugdíjasoknak elegük van a kamuból, lázadoznak... - az ég szerelmére! - először nézz magadra, aztán rám...ezután mond meg mijalófasz lesz az az ütős megmozdulás?--...hát...kimennek tüntetni a parlament elé... -te hogy mész ki, amikor a járás is nehezedre esik? ...-hát majd a többiek..

a többieknek fáj a lába, a háta, a prosztatája, a gyomra, a sztómazsákja is útban van, a mankóval nehezen tud villamosozni, a cukra miatt sürün kell enni-innia, aztán ha nincs a közelben wc, akkor annyi...nem bír már állni, pláne tömegben, aztán nem is hallja mit beszélnek...

a nyugdíjasok nem fognak leváltani senkit...én biztos nem, mert örülök, ha fájdalmasan is, de hugyozni tudok...
majd a fiatalok...de azok meg a telefonjukat basztassák egész nap...
margo47
@wagabund: Sajnos, ez a szomorú VALÓSÁG!!!
wagabund
@margo47: ...szégyenlem, de a vidék nyugdíjasairól nem is esett szó...ott bizony nem lehet elmenni shová, mert bizony az állatok éhesek, fejni kell, almozni, és talán nem is biztos, hogy őrizelenül mernék hagyni a lakásukat/házukat/tanyájukat..ha mégis kiállnak a buszmegállóba, akkor híre megy, hogy az a két öreg tüntetni megy a városba...a falu vezetője majd tudatja velük, hogy hiba volt...
colibri
@wagabund: Ezek a fiatalok nem az 1848-as, vagy 56-os fiatalok. Ezek inkább kifordulnak az országból... és az ittmaradók tényleg a telefonjukat "basztatják" mindenhol.
Nessy
megzsarolják a munkáltatókat, aztán ha majd növekszik a termelés, meg felfedezik az örök élet titkáét, megtalálják a bölcsek kövét, a bevallottan 2,3 % inflációval szembe a 0,9 % helyett Orbán kegyelméből kapunk 1,6 % emelést! Nem akarja meglátogatni a régen látott mamáját???
margo47
@colibri: és aki kifordul, mennyire igaza van...
papa.49
@wagabund: Nincs már jószág tartás vidéken se, itt ahol lakunk régen úgy 40 éve minden háznál volt hízó 2-3, tyúk garmadával, karácsonyi ünnepek előtt libát, kacsát tömtek az asszonyok, vagy bárányt vettünk, ma semmi ilyen nincs a füvet, a falevelet hercig műanyag zsákokban kirakják az utcára mikor itt az ideje... Az emberek bezárkóznak a házaikba, bezárják a kerti kaput is ami nem volt divat régen, nem beszélgetnek úgy mint régen, a kapuk mellett már nincs lóca, mert az sincs aki kiülne oda beszélgetni...Ilyenre változott a világ...
Lepényleső
Mi az,amit a nyugdíjasok lengetnek be neki?
vadsanca
Majd a milliós nyugdíjakat is megemeli? Igazából már be kéne vezetni a fix összegű emelést. Akkor mindenki egyformán kapna. A %-os emelés nem igazán humánus. Arról meg nem tehet senki, hogy más bérkategóriába dolgozott évekig. A vezetőkre semmi szükség nem lenne, ha a pornép nem vinné igába a fejét. Tehát érdemes lenne megfontolni ezt a változatot.
A milliós nyugdíjasnak pl. 10,20, 30 ezer forint nem sok, de a szegényebbeknek is van joguk az ÉLET-hez.
A %-osnál, nem mindegy, hogy valaki csak 100Ft-ot, vagy 100ezer Ft-ot kap. Igaz így is egyenlő az elosztás, de igazságtalan.
vonotok
Te kis g...i ! a 0,7 % -al szerencsétlen 50000 élő nyugdíjason aztán kurvául segítesz.
hogy nem sül le a pofádról a bőr.
Desischado
Az infláció emelkedése köszönőviszonyban sincs a valódi áremeléssel. Ez a parazita most kit akar megvezetni? Hazug féreg!
papa.49
,,Orbán belengette,, inkább őt lengetné a szél a bitófán!!!
desiro
majd bejelenti, azért nem emelt mert, a vállalkozók nem egyeztek bele.
eugen4402
@vonotok: Célozgatni azért lehet rá, nem?
"Újra itt az alkalom, meglengetem alkarom,
És a tenyészmének szerszámára gondolok, mert
Elégedett, boldog nyugdíjas vagyok..!"
eszegfu
@eugen4402: Gondolom ez a Te müved... igazán remek!:))
eugen4402
@eszegfu: Köszi, ha egy kicsit nem figyelek oda, elkalandoznak az ujjaim a billentyűzet felett, járják a maguk táncát önfeledten, aztán megnézhetem, mi lett belőle... Aztán megnézhetem magamat...!
eszegfu
@eugen4402: Ez egyáltalán nem baj! Sok a gond ugy általában, de a humor szinte minden embert "talpra állit"...kell ez a lelkünknek!:)
Nessy
@eugen4402: Tartsd meg eme jó szokásodat! Igy hétfőn reggel ez még egy nyuggernek is jól jön! :-)
Ha már úgyis utálnak bennünket az aktívak, a fiatalok.
bakegya
EZ AZ A PALI AKI A SEMMIBŐL IS KÉPES VALAMIT CSINÁLNI-már megint fogtechnikával is rongyemberkedik!!!
Nessy
@nyanya001: Milyen igaza van Banditának! ha ez a lebecsült generáció nem lenne, neki sem lenne ingyen diplomája, nem lenne mit szétlopni! Valakiknek ezt egykoron meg kellett teremtenie, működtetnie.
Most már a passziv eutanázia ( várólista, egészségügy helyzete) keresztényi alapon bevezethetnék az aktív eutanáziát is! A KDNP biztos megszavazná, meg csak találnának a 2/3-hoz átszavazót!
Janulusz
Az Orbán belengetett ígérete, nemzetközileg is tökéletesen jel tolmácsolható a kapás értelmezésére. Bal alkar a jobb könyökhajlatába illesztve, és a jobb alkar lengetése ezt követően. Ez az orbáni mondás és csinálás jelképes lényege.
eszegfu
@Janulusz: Kösz. ezt az igazán pontos, szakszerü leirást!:))) Ki is próbáltam... müködik!:)
tutajos
"Ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem amit teszek!"
1.6%-os nyugdíjemelést beígérek,
30%-os kenyérár emelést meg adok !
Rózsika Hatházi
@Pálinkafőző Rézüst: tegnap 17:17. Inkább a bábolnai főcsődör lengesse bele viktorba!
Eriksson
@papa.49: A mostani asszonyok önmegvalósítanak. Nem a család a háztáji a fontos, hanem a karrier. A pénz meg ha elég, ha kevés, be kell osztani ha enni akarnak. Oszt panaszkodnak a szegénységre.
Pedig a régiek is dolgoztak, munka mellett intézték a háztájit.
Kutyuska
Először a 14. havi nyugdíjról regéljen, amit sok-sok évvel ezelőtt megígért.
A birkáknak elég lesz a 0,9 % is, sőt sok is, de a többi épeszű nyugdíjasnak ne szúrják ki a szemét ennyivel.
papa.49
@Eriksson: A mostani asszonyok már régen ,,megvalósították,, önmagukat, 8 órában, ma már nyögdíjasok a fiatalabbja meg dolgozik a cipőgyárban havi 60000 Ft. ért napi 10-12 órát, ha szólni mer hogy szombaton nem tud jönni, akkor a válasz, hogy hétfőn se kell jönnie!!!
Ez a nagy büdös helyzet így vidéken, amúgy meg nincs hol vennie pl. szalmát, lucernát, kukoricát, árpát csak ,,aranyárban,, tudja beszerezni a jószág tartáshoz szükséges dolgokat, ha mindent összead kijön hogy másfélszer drágább mintha megveszi a boltban...
bakegya
Be van védve minden disznaja,a kutyáit kell már csakkk etetniaz orbánnak.Birkák, szamarak meg menjenek legelni!-EZ ORSOS ORBÁN GAZDAG,SIKERESEN KIERŐSZAKOLT BELPOLITIKÁJA.A még vegetálni képes nyugdíjakat a kádári munkaalappal bíró gazdasági erőnek köszönhetjük.A fideSS maffia néhány büdös bogara-mint pl a párttitkár apja is ennek haszonélvezője...a volt állami gazdaság igazgatókkal együtt-erről statisztikáznak ???-nemmmm-mert a FAZEKAS,LÁZÁR,LÉZER,KÖVÉR RESZORTJA AZ HOGY EZEK KUSSBAN VISSZAHOZZÁK A NEMZETI KUTYAFAXÁK NAGY FEUDALIZMUSÁT .
a NYUGGEREK PEDIG FOG NÉLKÜL IS RÁGHATJÁK A FARHÁTAT!
Bringás
Ha Orbán a bér és nyugdíj emelést össze tudja gründolni, az isten mentsen meg minden ellenzékit, mert a szavazók nem fogják!
Népszerűsége töretlen. A hitelminősítők elismerik a gazdasági fellendülésünk. Anyagilag fényévekkel jobban állunk, mint a megszorító szocik alatt! Az irritáló segélyesdit lecserélte közmunkára!
Vonyítanak az ellenzék soraiban és sárral dobálják, de érveket nem tudnak hozni, csak a lejárt diktátorfasisztanacionalistatolvajszemét ismételgetése megy! Kacagni való erőlködés!
Senkiházi libsiék, itt a végetek!
Eriksson
@papa.49: Na igen. Ezt hozta a nagy boldog demokrácia, a nagy jólét, cukrászda Bécsben, az uniós kvótarendszer.
De amit írsz, az is az igazsághoz tartozik, valóban.
papa.49
@Eriksson: Na nem a szegények járnak Bécsbe kávézni ezt te is tudod!!!
nevemnick
@Bringás: nem tudom hány éves vagy, de ha Magyarországon élsz, adja Isten, hogy megérd a nyugdíjas éveidet te népművészeti agyagedény. Majd vinnyogsz a csuti f.. utóbbi hat éves szemétsége miatt, mert pár év múlva már nem lesz nyugdíj az országban. Majd mehetsz rábukni a répájára, hogy összegründold azt a kis fehérjét, ami majd életben tart.
nyanya001
Orbán tegnapi nyilatkozata:
",, ha elfogadják az általuk tervezett járulékcsökkentéseket,akkor lehetősség lesz változtatni a jövő évre tervezett 0,9 %-os nyugdijemelést 1,6 %-ra emelni,de csak akkor!"
2011-ben több tízmillióért ,, hallgassuk meg egymást nemzeti 2011 konzutációban röviden ezt irta:
,, Hozzám érkező válaszok megerősítettek abban,hogy a kormány egyik legsürgetőbb feladata a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzése.Ez nehéz feladat volt,mert az előző kormányok hibás döntései miatt az összeomlás szélére került.2011-ben a kormány belevágott a nyugdijrendszer megmentéséhez szükséges változtatásokba,és ígí 2012-ben már garantálni tudjuk Önöknek a nyugdijak értékállóságát.ez azt jelenti,hogy az infláció mértékével,vagyis az áremelkedésekkel arányosan jövőre is növelni tudjuk a nyugdíjakat.Az én nemzedékem sohSEM FELEJTI EL AZ öNÖK SOK ÉVTIZEDES HELYTÁLLÁSÁT,ÉS AZT HOGY MENNYI ÁLDOZATOT HOZTAK ÉRTÜNK A LEGNEHEZEBB IDŐKBEN.a MAI KORMÁNY ELKÖTELEZETT AZ IDŐS EMBEREK BIZTONSÁGA ÉS MEGBECSÜLÉSE IRÁNT.sZÁMÍTHATNAK RÁNK,MEG FOGJUK VÉDENI A MAGYAR NYUGDIJASOK ÉRDEKEIT."TISZTELETTEL ÉS NAGYRABECSÜLÉSSEL :Orbán Viktor" "
wagabund
sajnos nem tudom pontosan idézni, mert a hallottaktól egyből lehidaltam...de valami olyasmit mondott Orbán, hogy:...-szerencsére nő az infláció, ennek arányában tudjuk emelni a nyugdíjakat is...

nézőpont kérdése kinek mi a szerencse...
Eriksson
@papa.49: Nem is arra gondoltam, hanem az ígéretre, hogy uniós tagság esetén bárki nyithat cukrászdát Bécsben. Oszt nézd meg, még egy szelet Sacher-tortára se fussa az átlagnak.
jancsipapa
@RonaGyuri: Így van . Pontosan ők kötötték CSAK !!! az inflációhoz az emelést . Hazudik ,próbálja a felelősséget másra hárítani ...
wagabund
@anka: ajaj...holnap mehetek feloldozásért...
-Ferenc pápára esküszöm, csak egy kicsit röhögtem ám, azt is titokban...
-hogy min? tolom a linket atyám...de csak a budin nézze meg, ott nem hallják, ha felröhög...
wagabund
@anka: én nemis röhögtem tiszt úr...sőt...
Bringás
@nevemnick: Nem vagyok takony libsi, hogy vinnyogjak, mint ezek a fehérje halmazok!
solidedge
2005-től az élelmiszerek átlagára közel 70 %-ot emelkedett, Izland után a legtöbbet Európában. A kisnyugdíjas, aki a nyugdíjának jelentős részét csak a fogyasztói kosár 25 %-át kitevő élelmiszerre költi egyre szerényebb körülmények között él. Orbán nem nyugdíjat emel, hanem a veszteség egy kis részét pótolja.
mekkelek
@Bringás: Már megint kiszöktél? Sürgôsen menj vissza az akólba mielôtt kárt teszel magadban...
Bringás
@mekkelek: Szedd a gyógyszereid, mert megint zubbonyt kapsz paraszt!
RonaGyuri
Őfeneségét erősen félreértettük

Nem feltételről van szó, hanem minimális következményről

Nem kis meghökkenést keltett Őfenesége vasárnapi hétfői nyilatkozata, mely szerint: „a tárgyalások sikere esetén a most tervezett 0,9 százalékos helyett az ideivel megegyező mértékű, vagyis 1,6 százalékos nyugdíjemelés lehet jövőre.”.
Sokan jeleztük, hogy ettől függetlenül is kevés még az 1,6 is. Míg mások valamiféle zsarolás, vagy nyomásgyakorlás, esetleg felelőség elhárítás jeleit vélték felfedezni.
Azonban tévednek, tévedünk ezekről szó sincs. Őfenensége csak annyit akart mondani, hogy ha a bér-tárgyalások sikerrel járnak, annak egyik következménye, hogy nagyobb lesz a z infláció, így emelni kell a nyugdíjat is! =))
Amiben, még az arányaiban is van némi ráció, s a bőven 2%-fölött számolóknak is vagy 2/3-al emelniük kell az előrejelzéseiket!
papa.49
Esetleg meg is rohadhatnál koszos dádé!!!
Eladott Ország
A választások előtt kegyet gyakorol a csúti csüngőhasú.
A nyugdíjasok esetében a havi átlagos létminimum 79 214 forint egy személy esetében, míg két személynél 136 425 forint. A svájci indexálás megszüntetésével garantált a nyugdíjasok elszegényedése.
Az ország 35 százaléka él a létminimum alatt, a KSH úgy döntött, nem mér többet ilyet.
Yoda69
orban, HA anyadnak fasza lett volna, akkor most o lenne az apad.
feco fero
Ejnye Ejnye! Már megint hülyének néznek, sőt vesznek bennünket! Évek óta nincs nyögdij emelés!!!
Max: a nyögdijasok által egész évben meg finanszírozott, inflációt adták vissza a következő évben az általuk közölt inflációs % szerint!
Mi lenne ha a nyögdijak minimumát emelnék 130 ezerre, (ami cca. 400 €/hó, szemben a német 2000 € val) és minden évben kötelezően 5% al! Így aztán röpke 80 év alatt utol is érnénk őket, ha ők nem gyarapodnak!
Vezéreink! Nem szégyenlitek magatokat ez által is és sok egyéb bűnötök által?
vitriol
ismerjük orbán belengetéseit! Még mindig várjuk a 14.havi nyugdíjat!
Szókrakész
"Orbán belengette a nyugdíjemelést"

A nép választáskor pedig az öklét fogja belengetni.
Yoda69
@Szókrakész: Az keves. Az X-et kell jo helyre tenni. Ennyi
Szókrakész
@Yoda69: Mutass most egy olyat, aki mellé érdemes lenne odatenni az x-et!

Mert a mai magyar politikai élet erre alkalmatlan "emberekből" áll.
Legyen az jobb, bal, közép, elöl, hátul, fent, lent.
Yoda69
@Szókrakész: Sajnos a felhozatalbol kell valasztani.
Ha viszont nem valasztasz azzal zold utat adsz ismet a fideSSnek.
sziha
A biciklisnek elmondta mar valaki, hogy havi kb 1000 forintert furulyazik a viktator pompolojen? Es az se a kovetkezo nyugdijas generacionak, hanem csak ennek... Jovo nyugdijas generacio ugyanis mar nem igaza lesz...
Szókrakész
@Yoda69: De én már belefáradtam a két xar közül a kevésbé büdös választásába.
A xar az xar, mindegy hogy csomagolod.
És ezek egy anyaghalmazba tartoznak, csak a színük, szaguk tér el egy kicsit.

És ha meg is választanám valamelyiket, akkor nem a másikat büntetném vele, hanem önmagam, mert magát az őket fenntartó, mozgató rendszer tartanám életben vele.
És semmi változást nem hozna.
Az oszd meg és uralkodj elvén hozták őket létre.
Lásd Cion bölcsek jegyzőkönyve.
Ami tragikus módon betűről betűre igaz és be is teljesült.
Yoda69
@Szókrakész: Akkor viszont nincs jogalapod kritizalni sem a fideSS-t sem masokat. Beletorodsz abba ami van, akkor turd szo nelkul, mert csak dezinformalod azokat akik jobba szeretnek tenni ezt az orszagot.
Szókrakész
@Yoda69: Milyen jogon vonod meg tőlem a kritizálás jogát?!?!?!?!
Csak mert én nem vagyok olyan barom mint te, hogy ha nincs ló jó a szamár is elv alapján a kevésbé büdös xarra szavazzak?!?!?!
Igenis jogom van mindkettőt kritizálni.
Mi vagy te?
Libsi náci?
Yoda69
@Szókrakész: Barom te vagy, de eleg nagy. Te beletorodsz abba ami van, akkor mi a francnak kritizalsz. Neked tok mindegy ki van hatalmon, akkor minek irogatsz ide. Olvasd a Bors-ot, nezd a Baratok kozt, vagy verd ki ha nincs jobb dolgod. Hiteltelen vagy joember, ne politizalj ha nem tudsz donteni A es B kozott.
Szókrakész
@Yoda69: Szellemi Pitch Black.
Jelen esetben A=B-vel.
És csak mellékesen, az ABC nem ebből a két betűből áll.
Yoda69
@Szókrakész: Akkor valaszd a C-t. En csak azt mondom nem valasztani az egyenlo a regnalo hatalom valasztasaval, ami jelen esetben a legrosszabb dontes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.