Fischer Iván az őcsényieket és a kisgyerekes menekült családokat is meghívta október 22-i koncertjére. Az eseménynek a Kakaókoncert nevet adta a Kossuth-díjas karmester.

A Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója azt mondta:

Nagyon elszomorítottak az Őcsényben történtek. Az, hogy emberek ennyire tudnak félni, és hogy ilyen gyűlölettel fordulnak az odalátogató szerencsétlen menekült családok felé.

A Facebookon közzétett videóban Fischer Iván hozzátette:

Arra gondoltam, hogy ezeket a családokat, különösen a kisgyerekes családokat, elhívom egy kakaókoncertre. És szeretném elhívni azokat az őcsényieket is, akik annyira idegenkedtek attól, hogy együtt legyenek velük. Azt gondolom, hogy ha közösen hallgatják meg a koncertet, akkor csoda történhet. Azért is mondom ezt, mert évek óta azon dolgozom, hogy Magyarország jó hírét öregbítsem a világon, és nem szeretnék erről a célról lemondani.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/10/11/kakaoval-a-gyulolet-ellen/
A kezdeményezés nagyon pozitív! Azért kíváncsi lennék arra, hogy Őcsényben hányan tudják, ki az a Fischer Iván. Szerintem tőle is nagyon megijednének. Főleg, ha megint a faluba menne néhány fidesznyik, hogy megijessze őket és rózsafüzéreket osztogatna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Ez aztán a nemes gesztus, lehet példát venni róla! A zene segítségével válik a Karmester úr a béke nagykövetévé! KDNP-s Balog úr!!!Az ilyen és ehhez hasonló lépés az Ön, illetve Önök feladata lenne!! Nem uszítani kellene, meg fosatni a keresztény magyar embereket ba...a meg! Önnek kutya kötelessége lenne a megértést, a nyugalmat szorgalmaznia!!!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/10/11/kakaoval-a-gyulolet-ellen/
A kezdeményezés nagyon pozitív! Azért kíváncsi lennék arra, hogy Őcsényben hányan tudják, ki az a Fischer Iván. Szerintem tőle is nagyon megijednének. Főleg, ha megint a faluba menne néhány fidesznyik, hogy megijessze őket és rózsafüzéreket osztogatna.
Nessy
Zubin Mehta 1956-ban első karmesteri szereplése egy Osztrák menekült táborban volt, ahol magyarok voltak. Olyan szeretettel fogadták, hogy azóta is szivesen jön hazánkba vezényelni.
Köb Jani
Miért nem a saját tulajdonára hívja kakaó fogyasztásra, a zenét meg hanyagolja szebb napokra.
szaboria1
Csak nehogy őt is kikezdje a fidesz bagázs.
Csizmás Kond
A jópofizáshoz általában mindenki a legolcsóbb lehetőséget választja.
...ha már ennyire szívügye a migráncskérdés miért nem a gyilkolászó migráncsterroristáknak ad randevút ?...beszélgessen el velük, mert igazából azok miatt alakult ki a mai helyzet
colibri
Lám, lám vannak még nagyon normális emberek ebben az országban! Ha minden nap ilyen hírekkel lenne tele a médea, biztosan nem történt volna meg az a gyűlölködő őcsényi falugyűlés. Remélem, azóta elszégyelték magukat és a polgi is magasról letojja őket.
F_Viktor
Nem FB bejegyzesben kellett volna invitalnia az ocsenyieket, mert ok csak az orban mediakbol taplalkoznak.
Pálinkás Pál
Azért őt sem az eszéért szeretitek...mire kezd elülni az eset,akkor ez olaj a tűzre!!! Liberáliában mindenki hülye???
reagens
Talán Iván Őcsényben lakik? Akkor leetne egy szavazata, de így jobb ha összefogja a száját és nem lázít a normális többség ellen, akiknek egy migráncs sem kell! Költöztesse magához őket!
human
Szerintem is jó megoldás lenne szembesíteni az öcsényieket és hozzájuk hasonlókat azzal, hogy kiktől rettegnek. Ha saját szemükkel látnák, hogy nem véres késsel felfegyverkezett hordáról van szó talán rájönnének, hogy a világ nem fehér és fekete ahogy a pármédiában látják.
Amúgy lett is volna egy riport a családokkal, de a történtek után nem merték vállalni a szereplést, mert félnek.
human
@Pálinkás Pál: Érdekes, hogy az a hülye aki segíteni akar másik embertársán. Aki meg el akarja vágni másik embertársa torkát az meg hazafi.
F_Viktor
@human: Nem kell szepiteni, az igazsag az, hogy magukat gondoljak hazafinak, mikozben a vilag naciknak tartjak oket.
Ugyan ez mar megtortent 90 evvel ezelott. A tortenet veget mindenki ismeri.
szaboria1
@Manhattan: Ádám testvére a Helsinki Bizottság tagja aki felmerte emelni a szavát.
karma1
@reagens: Bunko vagy Bugsy! Azert nem irtak meg le teljesen Magyarorszagot kulfoldon, mert olyan emberek leteznek, mint amilyen a Fischer testverek! Es nyugodj meg, tobb penzt jotekonykodnak el a koncertbeveteleikbol beteg gyerekekre, raszorulokra, mint amit te el tudsz kepzelni.
Menj inkabb le felcsutkara, es uljel fol zakatolni a szar kisvasutra, hogy meszaros(orban) bevetelet noveld
@Pálinkás Pál: A balhe egyaltalan nem ult el, mert eppen azon gyotrodik a sok "okos" ocsenyi, hogy hogyan hivjak vissza a polgijukat.
Fischer Ivannak 5 evre elore be van tablazva a koncertprogramja, es altalaban kulfoldi fellepesek vannak benne. Meg igy is nagyon gyorsan tudott reagalni, es egy koncertet leszervezni arra a keves napra, amikor nem lepnek fel valahol kulfoldon.
A fejenek az egy kobcentijeben meg tobb esz van, mint a te egesz corpusodban, nyugodj meg.
kopacsijanos
A muzulmán vallás a világon a legmocskosab és a leg gyilkosabb vallás alattomos azért tud tért hodítani! Mocskos gyilkos alatomos ! Rohadék egy banda ! Mihelyt többen vannak azonnal a saria trövényekre térnek át! Ő nekik senki nem parancsol azt mondják ! Ezért nem érdemes nekik segíteni mert azt mondják hogy aki nem muzulmán az csak állat lehet vagy rabszolga a káffirokat hitetleneket meg kell őlni és a holmijukat elvehetik mert allah nekik adta az egész földet!! Tehát aki nem muzulmán azt ki lehet írtani mert ők a felsöbb rendűek! A hitler is ezt csinálta csak őt elkapták meg a bandáját ezeknek meg mindent szabad az a mocskos merkel is ide hívta őket hogy az anyjába döglött volna belea sorossal egyetemben!
a helység kalapácsa
Minden tiszteletem, Fischer Ivánnak!
A legjobb választ adta erre az égető problémára.
Fejet hajtok előtte.
Fischer Iván, egy jó ember.
A magyar kultúra halott. orbán viktor uralkodása óta.

Eddig Fischer Iván egy volt a sok közül, de mostanra már EGY lett a sok közül.
Bár nem ismerem a munkásságát (időközben megszerettem a komolyzenét, és szeretem - férfi létemre női orgazmust élek át általa - nagyon durva!)
Szóval Fischer Iván nem csak egy művész ember, hanem az országáért felelősséget vállaló patrióta.
Fischer Iván, mélységesen tisztellek, a vállalásodért!
Bár csak több ilyen ember lenne...
Pálinkás Pál
@karma1:Látom szokásodhoz híven megint megértetted a mondanivalóm lényegét!!! Leszarom hogy vissza akarják hívni a polgit,ő dolguk...de hogy valaki közös koncertre hívja azokat,akik miatt kitört a balhé,azokkal akik balhéztak,az eléggé bugyuta dolog...persze ezt ti nem értitek,mert világotokban együtt piknikel az oroszlán a zergével.
Manhattan
@karma1: Csak neked mesélem el, hogy Ádám meghívására évek óta ott vagyunk a Szabadság téren és énekelünk. gepnarancs.hu/2017/06/ujra-enekles-europaert-a-civilekert-a-jogallamert-fischer-adammal/
karma1
@Manhattan: En ismerem szemelyesen Ivant, egy suliba jartunk, igaz, o folottem. Mar akkor is kiveteles erzekenysege volt a humanumra, a SZETA-t (Szegenyeket Tamogato Alapot) is tamogatta, amihez Kocsiz Zoltan zongoramuvesz adta szinten a nevet, penzet. Annakidejen nagyon nagy balhe volt ebbol, mert a Kadar rendszerben sem lehetett kijelenteni, hogy bizony nagyon sok szegeny ember el Magyarorszagon, es senki sem szolal fel az o eletukert.
lópicigáspár
Minden tiszteletem a karnagy Úrrnak!
Megjegyzem, Őcsényben már a Soros-terves plakátokat kiegészítették Fischer nevével is!
wagabund
van egy olyan érzésem, hogy ez a széplélek nem élt ott, ahonnan elüldözték, illetve elmenekültek ezek az emberek...

...ezért fingja sincs, hogy ott mi is a zenekultúra...de nem baj, önreklámnak kiváló.
emerencia
@karma1: Ez a kádári propaganda olyan jól sikerült, hogy ma már nap mint nap azt hallom a fiataloktól, hogy anno alig kellett dolgoznunk, ingyen jutottunk lakáshoz, kocsihoz és magasabb volt a bérünk mint manapság. Ezért megérdemeljük, hogy öregen, betegen is dolgoznunk kell. Ebben a kérdésben ugyanis összeér a kádári és az orbáni népbutítás vagyis, hogy minél rosszabbul érezzük magunkat, az illetékes hatalom annál jobban harsogja az ellenkezőjét. Soha nem lesz már ennek vége?
emerencia
@emerencia: előzőleg a ma 08:12-es hozzászólásodra reagáltam.
Pálinkás Pál
@human: Másik ember torkát a védenceid,a koszos muszlimok szokták elvágni...dokumentálva a neten!!!
human
@Pálinkás Pál: Te miről beszélsz? Az öcsényi ügyről van szó. Azoknak a menekülteknek a torkát akarták átvágni és a panziósét, öcsém.
Pálinkás Pál
@human: "Aki meg el akarja vágni másik embertársa torkát az meg hazafi. " erre reagáltam, te írtad,nem igaz???Mondjuk nem ártana gondolkodni,mielőtt válaszolsz!!!És valahogy eme gyöngyszem mondatodban nem látom Őcsény nevét!!!
human
@Pálinkás Pál: Ezek szerint nem tájékozódtál a témában. Ezért nem érted amit írtam.
karma1
Azt a zenekulturat, amit Fischer Ivan es Adam kepvisel es tanit a Zenemuveszeti Akademian, azt nem kell magyarazni, foleg nem kell BELEmagyarazni dolgokat.
A zenet, a JO, szinvonalas zenet elvezni kell, es magadtol megtalalni benne a csodat. A zene gyogyito, kapcsolatepito, csodalatos hatasa van az emberekre.

Mivel Fischer Ivan egyetemi tanar is, nem hulye, hogy ne tudja, milyen zenet valasszon erre az alkalomra. Raadasul delelotti programrol van szo, tehat egeszen biztosan nem Mozart Requiemje vagy Bethoven V. szimfoniaja lesz a programja - o nagyon jol tudja, mi az a vidam zene, amiben minden hallgato oromet lelheti.
Manhattan
@karma1: Sokat nevettünk, amikor Ádám megadta a hangot. Hát... Mit mondjak? Hangja, énekhangja az nincs. De humorral túlléptünk rajta.
karma1
@Manhattan: Hahaha,... Ez jo! Meg szerencse, hogy a karmesternek nem kell enekelnie...:o)) En az Ugrin Gabor korusaban enekeltem - hat imadtam a palit!
justhpeter
Hogy ne legyen senkinek semmilyen kétsége:
Fischer Iván egy KULTÚREMBER !
Aki az öcsényi embereket felcukkolta az egy bűnöző, egy emberi hulladék.
kiscsillag66
Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön ez a találkozás az őcsényiek és a menekültek között. Remélem, az őcsényiek is megbánták már a viselkedésüket.
karma1
@kiscsillag66: Bizony, az nagyon jo lenne. Lehet, hogy mar ok is elgondolkodtak ezen, mert mar visszahivnak a polgijukat. Kerdes csak: mi lesz Fenyvesi ur sorsa a telepulesen, hiszen o vallalkozo, es semmirol nem tehet... Legalabbis arrol nem, hogy o egy gerinces ember...
KisGenyo2
Na és akkor lehet jó példát mutatni abból, hogy a Művész úrhoz oda is költözik a menekült család. ;-)
Mert ugye a találkozás, vagy az együtt élés az kicsikét 2 dolog...
Jozefina
Eredeti ötlet. Kívánom, hogy sikerüljön!!!
reagens
@karma1: Nem hiszem, hogy társalgunk, mert nem tetszik a bunkó stílusod. Én is tudnék sértegető lenni, mégsem teszem!
Kezdjük azzal, hogy Fischer már lenácizta a magyarságot párszor és nem is itt él. Miért szól bele a magyarok ügyeibe akkor? Menjen Merkelt csókolgatni! Úgy látom te sem Magyarországon élsz, akkor miért szólsz bele a magyarok dolgaiba?

Itt le is akadok a témáról, mert aki csak személyeskedni és sértegetni tud, azzal semmi dolgom, főleg úgy, hogy Orbánt szóba sem hoztam. Neked fóbiád van? Kezeltesd akkor!
CsipkeRózsa
@kopacsijanos: Szép volt a hozzászólásod, szégyelld magad, és tanulj meg helyesen írni!
CsipkeRózsa
@reagens: A zene nem lázít, hanem nyugtat.
reagens
@CsipkeRózsa: Nekem nem a zenével van bajom, hanem Fischer Iván személyével. Aki karmester, ne a politikába dirigáljon, hanem a zenekara előtt!
CsipkeRózsa
@reagens: Viccelsz, te elmondhatod a véleményedet, ő nem?
reagens
@CsipkeRózsa: Én egy ilyen vicclap szerű felületen firkálgatok, ő viszont egy zenekarral és média háttérrel akar politizálni! Nem ez a dolga!
gulyasgyula
@lópicigáspár: Otthon a saját házába hívjon meg 5-6 gyereket egy hétre zsiroskenyérre ,akkor megemelem a kalapom ..Ne zenekar nevében jótékonykodjon , vagy azok nélkül akar koncertezni furcsa lenne ... Más farkával verné a csalánt ???Gyurcsány legalább saját házába vitte vendégeskedni a néhány bevándorlót ..
kiscsillag66
@karma1: Nem igen gondolkodtak el. Vasárnap a Heti Naplóban lesz egy újabb őcsényj riport, a riporternő visszament újra, hogy megkérdezze, változott-e a véleményük. Kíváncsi vagyok.
Eriksson
Oszt mibű finanszírozná? A Budapesttő kicsikart sokmilliós támogatásbó?
kukac50
Remélem Őcsényiek már megvilágosodtak!
reagens
@durbincs: Ugyan! Majd ha ide költözik, lehet magyarkodnia, de jelenleg a "náci" magyarokkal nem közösködik az ügyeletes híresség!
Mondhatjuk úgy, hogy békére uszít?
peterkelemen
Fischer Iván emberileg gerinctelen, erkölcsileg hiteltelen, mert a náci Orbán rendszerétől markol fel pénzeket. Az az aljas és velejéig romlott rendszer eteti, aki egyúttal üti-veri és megalázza a menekülteket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.