Négymillió-nyolcszázhatvanötezer-ötszáztizenegy dollár és még huszonöt cent. Ekkora összeg, vagyis több mint egymilliárd-kétszázmillió forint parkol Belize-ben annak az offshore cégnek a bankszámláján, amelyiknek az „igazgatója” Szabó Zsolt fideszes képviselő, államtitkár, valamint felesége.

A cég neve, amely mögött a Magyar Nemzet birtokában lévő dokumentumok alapján a hatvani politikus és neje áll: a Joy World Enterprise Limited, a bejegyzés dátuma 2013. június 10.

1,2 milliárd forint parkol a fideszes államtitkár offshore-számláján

A papírokban feltűnő offshore közvetítőcég, a Fidelity valós társaság, a nevében aláíró Shirlee Cornejo is létező személy, ahogyan a közjegyző, Aldo G. Reyes is. Utóbbi pecséttel, okmánybélyeggel ellátott dokumentumban tanúsítja, hogy a birtokunkba került iratok hiteles másolatok. A cég számlájának éves fenntartási költsége 300 dollár, ezt az összeget a 2017. év végéig fizették csak meg, ezért a Belize Bank zárolta a betétet, feloldani a pénz befizetésével lehetne.

Szabó Zsolték családi vállalkozása, az Exact-Cont Kft. ugyanarra a hatvani címre van bejegyezve, mint amelyik a dokumentumok egyikén szerepel.

Az államtitkárt többször kereste telefonon a Magyar Nemzet, szöveges üzenetet is küldtünk neki, de lapzártájukig nem reagált a megkeresésre.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Kovács Tamás

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Takarékos család, be tudja osztani az alapjában véve szűken csurranó filléreket.
Biztos neki is vannak gyerekei, akinek segíteni kell, hogy saját lábra tudjon állni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Mi ebben a meglepő ? Csak a mi Viktorunk koldusszegény !
nezelodo
A fene a sok fanyalgóját, hát ez egy értékes tiszta kezű ember, sokat ér, annyit amennyije van, akkor is, ha napszámba járó nagymamitól örökölte, mint a Győzike. Párba kéne kötni őket rabszíjjal,a szoci Simonnal, bár az ehhez képest csóró.
Na fijjuk, elő a többivel is és, elkérni tőlük a suskát, ne a valóban csóró híveknek küldözgesse Orbán a csekket!
namihami
Takarékos család, be tudja osztani az alapjában véve szűken csurranó filléreket.
Biztos neki is vannak gyerekei, akinek segíteni kell, hogy saját lábra tudjon állni.
Hellcat
Nesze bazdmeg fidesznyikek...a CÖF anno plaktákampányt csinált a Simon 200 milliójából...ez végülis csak 6x több...nos? Most legyen nagy a pofátok?
papa.49
A Simont rabszíjon húzgálták ez a takony meg szabadlábon díszeleg !!!
Sámannus
Akkor ezért kellett a manyupot lenyúlni, piszkos hazaárulók!
F_Viktor
A jó qva anyjukat az összes fityeszesnek!
lusta
Semmi gond. Az egybites 300 forintos budiforradalmárok így is rá(juk) fognak szavazni.
Béla333
Itt az idő egy tabula rasat csinálni!
Mindkét oldalon fekete pénzek rengetege bukkan fel a semmiből!
Mind szigorúan ki kell vizsgálni és amelyik pártról kiderül, hogy a háttérben fekete/korrupcióból származó pénzeket mozgat, azokat a pártokat fel kell számolni!
Eriksson
Csak gondoskodik a maga és családja nyugdíjas éveire, ha már sem a Manyupban, sem az állami ny.pénztárban nem bízhat.
lusta
@Béla333: Drága sztrovacsek, Ön hol lát a másik oldalon fekete pénzhalmazt? Elő a bizonyítékokkal, ne a mendemondákkal.
Béla333
@lusta: 11.35
Most örülsz csak igazán, hogy Polt mindkét oldal disznóságaihoz falaz, igaz?
Ha Józsi bácsi mozgatna ismeretlen eredetű százmilliókat az osztrák/svájci számláin, mint tette azt Simon MSZP volt alelnök, akkor szerinted nem tudta volna a nyomozó hatóság kinyomozni annak az eredetét?
Eredetét nem tudhatjuk, de ha jól tudom Simon már fel is van mentve!
Nyilván azért, mert ártatlan, igaz?
Vagy: Mi van a Boldvai (volt MSZP pártpénztárnok) neje által offshore számlán tartott milliókkal? Teljesen elült ez a történet is!
Fogadjunk már nem is emlékszel rá!?
Vagy az autópálya felülszámlázott pénzek Puck-Simicska elosztását éppen Gyurcsány is megszellőztette. Persze! Neked itt sincs semmi gyanús, mi?
justhpeter
@Béla333: 11:18: ...és akkor ki marad ?
Béla333
@justhpeter: 11.56
Most még tudna maradni valaki, de gondold bele, a gyerekeid ugyanezt kérdezik 10-20 év múlva, akkor mi lehetne a válasz, ha így haladunk tovább?!
kereső
Takarékos ember na! Hiszen éjjel-nappal dolgozott/dolgozik a haza!boldogulásáért.
Meg egyébként is megérdemli, ahogy mi is őt/őket.
lusta
@lusta: Drága sztrovacsek, ne mendemondákra alapozza az igehirdetését, mert az így valóban csak igehirdetés. Apropó Simon. A Polt-huszároklegnagyobb gondja, hogy az osztrákok és a svájciak is megtagadták a banktitok kiadását, mert NEM VOLT BIZONYÍTÉK arra, hogy a pénz bűncselekményből származott volna. Én itt és máshozl is a tényekkel, adatokkal alátámasztott bizonyítékok alapján alkotom a véleményem, ami politikai hovatartozástól független, mert a bűn, az mindig bűn. Hogy éppn Mari néni Julcsának mit mondott, kevésbé tud, Önnel szemben, érdekelni.
quadrocopter
Kósa-Debil II.!
Rohadt jól fizetnek államtitkáréknál, nem?
Melyik kórház nem kapta meg a neki járó lét, hogy ennek a tetűnek halmozódik?
csipetke
Miért kell ezen csodálkozni?Valahová kerülni kellett annak az óriási eu-s pénznek.Kár,hogy létezik a banktitok,mert rögtön kiderülne,hogy kinek mennyi jutott a lopott szajréból.De remélem kiderül a többi tolvaj neve is...
Béla333
Egy nyomozó hatóságnak egy bűncselekmény vizsgálatakor nem kell bizonyítékokkal rendelkezni ahhoz, hogy egy pénzintézeti számlán történt pénzmozgásokat ellenőrizzen. Tudtommal elegendő egy ügyészi, nyomozásra vonatkozó papír, kérelem.
A bizonyíték éppen a számlákon levő pénzek mozgása, ezt ellenőrzik normál esetben.
Persze, csak akkor, ha a cél nem éppen az, hogy elmaszatolják az ügyet.
Más:
Mitől mende-monda az, hogy pl. Boldvai volt MSZP pártpénztárnok a felesége nevén tartott számlákon ismeretlen eredetű pénzeket parkoltat?:

"Svájci bankszámlás offshore-cége volt egy befolyásos MSZP-s feleségének
Egy magyar vidéki városban élő gimnáziumi tanárnő tulajdonába került egy Szamoa szigetére bejegyzett, működése során jelentős összegeket megmozgató offshore-cég 2012 novemberében. A tanárnő a szamoai céggel együtt hozzájutott egy bankszámlához is az egyik legpatinásabb svájci banknál, és pont a tulajdonszerzésének napján történtek intézkedések arra, hogy a cége megkaphasson egy nagyobb - közel 80 millió forintos – összeget.
Ez a tanárnő nem egy átlagos iskolai közalkalmazott. Konti Csillának hívják, és családi kapcsolata révén kötődik a magyar politika felsőbb köreihez. A férje ugyanis Boldvai László, az MSZP egyik befolyásos politikusa, korábbi parlamenti képviselője és egykori pénztárnoka."
444.hu/2016/04/05/svajci-bankszamlas-offshore-cege-volt-egy-befolyasos-mszp-s-felesegenek

A pénz eredetére vonatkozó nyomozást is én folytassam le?
Hellcat
Nem látom, hogy a csikari meg a sügér ide bátran kommentelgetne!!! Hol vagytok fidesznyikek?
vs.hu/i/cof-plakat-001-800x533.jpg
dr. prédikátor
@Horizont: Kizárt hogy az övé lenne! A mészaros utalta a cigusnak a szaros zsóti nevén lévő számlára!!!
dr. prédikátor
@Horizont: Ezek a szemetek már rég nem adnak a látszatra sem.Gecik.
Csizmás Kond
...szerintem is azért nem fizették a kezelési költséget, hogy valahogy kerüljön az ellenzék tudtára dugipénz...
...ez ballibatáp...
Borsodi
Magyarországon javulnak a bérek egyre jobban élnek a fidesz politikusok.nekünk elég a minimálbér de az se lesz mert Orbán Sorosra hivatkozva inkább a Románoknak adja szavazatokért cserébe.Ennyire korrupt Ország nincs az egész világon,rosszul fogalmaztam a miniszterünk mondta itt nincs korrupció és nem is lesz.Nem hazudott,ez már fosztogatás.
1bitang
@Béla333: (Csak éppen nagyságrendekkel különböznek.)
1bitang
@Horizont: Esetleg csak egy másik, nem annyira feltűnő, nyilvánvaló strómanról van szó?
evacica
Ahogy ezt a palit elnézem, hát valami bizalomgerjesztő kinézete biztos nincs! Olyan jó maffiózó kinézetű, th nem kell csodálkozni viselt dolgain, én csak arra lennék kíváncsi, hogy honnan van ennyi pénze, mert,hogy nem a fizetéséből spórolta az biztos! És ez Magyarországon felelős állami beosztásban lehet! felháborító, meddig süllyed még ez az ország?!
Hellcat
Írtam a CÖF nek fb on is hogy akkor ezt is kiplakátolják e de csodával határos módon törölték a kommentem...
Yoda69
Megvan az ellopott manyupos 3 ezer millard. Ha minden fideSSes geci nehany millardot tart offshore szamlakon, akkor maris megven a penz. Remelem buknak 2 het mulva, es a 3 millio megkarositott magyar visszakaphatja egy eleten at gyujtogetett penzet, amit a fideSS ellopott sajat maga vezeto tagjainak.
gulyasgyula
Az ilyen kutatásban halt bele a Szlovák újságíró ...Szerintem nem Ő lesz az utolsó ...
mackoka46
Ocsmány, ezért nyomorognak a dolgozó emberek is.
Desischado
Felfordul a gyomrom. Ezeknek az isten lova sem elég. Ha nem bukik a banda, akkor azt mondom, ez az ország megérdemli a sorsát. Ilyen gyalázatos tolvaj bandát még nem láttam. Remélem, látni fogom nemsokára, hogy vezetőszáron viszik őket a bíróságra!
dr prebikátor
Ezek a tiszteletre méltók már adnak a látszatra. Nagyon kedvelem őket.
magyarbakancs
Szegényem csak ennyit tudót szerezni?
Mert mindenki annyit ér amennyit tud szerezni.
Tiszteséges keresztény alapokon működő Fidesz lopás gyár működik.
kereső
Szabó Zsolt fideszes képviselő és államtitkár azonnal számoljon el ,és magyarázza meg hogy az elsibolt közpénzből miért finanszirozza a fideszt.Magyarázatot várunk Orbán Viktortól a fidesz elnökétől.
Magyar állampolgárok.
kereső
És Szabó Zsolt államtitkár sziveskedjen magyarázatot adni arra,hogyan sikerült pályázati pénzből a saját maga és családja számára egy "vadászkunyhót"! rittyenteni.Kérdezik: a
Magyar állampolgárok.
advocat
A fene egye meg! Mégis be kellett volna lépni, de már a megalakulásakor is vén voltam. Bár van egy-két öregfiú. Habár némi készpénz már arra is jó, hogy az ember leküzdje... Most már mindegy.
Kookas
@advocat: Bocs de tudom ajánlani a fidelitászt hátha letudsz majd tagadni 10-15 évet.
szaboria1
E is csak fenyeget mint a Szita, hogy feljelentést tesz.
Levendula
Érdekes módon egyik sem girnyó... mindegyik szinte gurul a jóléttől...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.