Passauban szervezett konferencián beszélt arról Orbán Viktor, hogy nem lehet úgy új népcsoportokat betelepíteni, ha azt az országban élők nem akarják. 

Orbán szerint egyedül Európa akar menekülteket betelepíteni

Nem lehet befogadni egy országba új népcsoportokat, ha ezt az ott élők nem akarják; tudomásul kell venni, hogy a magyar emberek nem akarnak hozzájuk képest különböző népcsoportokat befogadni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Passauban.

A Passauer Neue Presse című lap által Európa-szkepszis – Miért van szükségünk Európára címmel rendezett pódiumbeszélgetésen Orbán Viktor hangsúlyozta: ha ez így van, neki az a dolga, hogy a magyarok akaratának érvényt szerezzen, ez a demokrácia lényege.

Orbán: nem lehet befogadni új népcsoportokat, ha a magyarok ezt nem akarják

Orbán Viktor és a beszélgetés moderátora, Thomas Baumann, az ARD német közszolgálati televízió berlini stúdiójának vezetője

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A jövőben várhatóan több tízmillió ember hagyhatja el a szülőföldjét, kérdés, hogyan tekintünk e folyamatra: "megadjuk-e magunkat neki, vagy meg akarjuk fékezni" – magyarázta.

Közölte: erre a kérdésre mindenki egyforma választ ad, kivéve Európa, mert miközben az Egyesült Államok, Ausztrália, Kína, Oroszország, a Perzsa-öböl gazdag országai szigorúan védik határaikat, Európa "kinyitja a határait".

Minden európai országnak joga van eldönteni, milyen választ ad erre a kihívásra, a magyarok azt mondják, megvédik a határaikat – jelentette ki Orbán Viktor.

Évszázados határvédéssel érvelt Európa mellett Orbán

Európában nem új nagy terveket kell kovácsolni, hanem meg kell védenünk azt, amit már elértünk – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő a megvédendő eredmények között említette Helmut Kohl egykori német kancellár "nagy álmát", a schengeni rendszert és a szabad munkaerőáramlást.

A miniszterelnök hangsúlyozta: Magyarországnak fontos Európa sikere, mert mi magyarok évszázadokon át védtük Európa keleti határait, "sok véráldozatot hoztunk" a kontinensért. Másrészt annak idején tudtuk, hogy ha a kommunisták hatalmát meg akarjuk dönteni és a szovjeteket ki akarjuk küldeni, ezt csak akkor lehet, ha e mögött egységes európai akarat van, vagyis a magyar szabadság és függetlenség, valamint Európa újraegyesítése "ugyanaz a történet" – magyarázta.

Olyan szabályozást sosem fogadnak el, ami el akar venni a magyar szuverenitásból

Sosem fogadunk el semmilyen jogi szabályozást, amely el akarja venni azt a jogot a magyar szuverenitásból, hogy eldöntsük, ki tartózkodhat az országban – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a konferencián.

A kormányfő közölte: az EU asztalán van a menekültügy reform, az a javaslat, hogy legyen egy állandó, kötelező, felső korlát nélküli szétosztási rendszer.

Magyarország korábban azért nem fogadta el 1200 migráns befogadását, mert tudta, hogy ez a "trójai faló", és ha egyszer megengedjük, hogy más mondja meg, ki tartózkodhat Magyarországon, később nem tudjuk visszavenni ezt a jogot – mondta.

Orbán szerint a menekülteket segítő civilszervezetek megtámadták a katonákat

A kormányfő szerint míg Magyarország igyekezett megvédeni a határát, egyes civil szervezetek a törvénytelen határátlépésben segédkeztek.

Egy Soros György tevékenységét firtató kérdésre Orbán Viktor azt mondta: hatalmas nemzetközi civil hálózat kapcsolódik a nevéhez, és "miközben mi a határ megvédéséért küzdöttünk", ezek a szervezetek megtámadták a katonákat, segítették az illegálisan belépő migránsokat, segédkeztek a törvénytelen határátlépésekben, és mindez nem fogadható el.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
És ha kemény eurókat fizetnek érte, akkor lehet, minden ellenőrzés nélkül dakota főnök?
Menj a bús fenébe b+!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
És ha kemény eurókat fizetnek érte, akkor lehet, minden ellenőrzés nélkül dakota főnök?
Menj a bús fenébe b+!
Macskaszem
A magyarok nem akarták azt a húszezer migráncsot sem, akiket a Rogánhabony Offshore Művek szabadított ránk jó pénzért.
quadrocopter
Ó, te szutykos patkány, hát mikor érdekelt téged a magyarok álláspontja?
Ó, te szutyok patkány, hát miért csak az érdekedben van nemzethy konzultésön?
Ó, te szutykos, sunyi patkány, akkor is tovább hazudsz, ha rajtakapnak?
Ó, te szutykos mocskos tetű patkány, hát a Rogán-Tróger kötvényesei nem veszélyesek a nemzethy keveredésre?
Ó, te tetves mocskos patkány, hát hol van az 1000 befogadott kopt keresztény?
Ó, te koszos féreg, anno a pártbizottságon dolgozó anyád nem mondta, hogy ne hazudj, mert kib*ssza a szemeidet?
RonaGyuri
ez a szerencsétlen retardált barom, műveletlen paraszt-suttyó tényleg azt hiszi, hogy ő egy európai tényező???
kakaósbögre
az én nevemben ne nyilatkozz,büdösgyökér.
division
Remélhetőleg ki is tartasz ezen az állásponton. Van itt már egy etnikum amelyikkel csak a baj van.
peterkelemen
Akkor a kurva anyátokért engedtetek már be több, mint 20 000 embert??? Hagyjuk már fűnek-fának osztogatják a letelepedést és az állampolgárságot köztük bűnözőknek és terroristáknak.
vladimir putin
@Mirabilis: egy ideig úgy tűnik, hogy a "magyarok" mögé bújik, de aztán később meg kiderül, hogy a "magyarok" bújnak mögéje.
Nagyon szar a helyzet, úgy az elkövetkezendő 30-60 évre.
Addigra már magyar se le lesz, csak "magyar".
Akiről semmit se tudni, csak azt, hogy maffiózó.
Ide vezet a populista idiotizmus.
justhpeter
Lop, csal, hazudik, tehát igazi "keresztény" gazember. Meg az is, aki rá szavaz !
bence
téged sem akar a magyarok 70% - a mégis itt rohadsz a nyakunkon , uszítva bennünket egymás ellen !
division
@bence: Akkor menjen el a magyarok 70% - a ellenük szavazni. Vajon miért nem teszik meg?
cikicakk55
Hogy nem szakad rá a plafon.! Bezzeg ha minden migráns kötvéy árával jönne,akkor már nem is érdekli mit szeretnének a Magyarok. Valamelyik nap hallottam nyílván a Bakondit nyilatkozni,hogy a kötvényesek 4 szűrőn esnek át,kizárt,hogy terrorista vagy bűnözők lennének köztük. Különben is azok nem államlolgárságot kapnak,csak ideiglenes letelepedést és csak 5 évre. Ha tovább akarnak maradni,akkor újra fizetniük kell. Ha nem fizetnek akkor menniük kell. Csak azt felejtette el hozzá tenni,hogy kamatostól kell visszafizetni közpénzből, amit nem a közpénzbe rakták hanem a saját bankszámlánukba. Arról meg,hogy bűnözők már az elején kiderült a Pharaon nevű körözött Maffiózónál. Ez a 4 szűrő?
lusta
@division: Drága sztrovacsek, mecsoda igazság. Ugye még emlékszik az érvénytelen népsavazásra. Szóval ne pofázzon itt az én és mások nevében illesmiről.
Pálinkás Pál
Vazze...libsikommandó...itt sípoltok húszezer kötvényes miatt.../mellesleg ki kéne dobni mindet/
ugyanakkor kvóta alapon beengednétek akár 100 ezreket is???...Mert lássuk be...ha ezt a csapot kinyitják...özönleni fog a sok afrikai szutyok...az nem lesz baj???Pedig a megoldás egyszerű lenne,minden európai országban kötelező részvétellel kiírni népszavazást a kérdésben...de ettől fostok mint ördög a tömjénfüsttől...
Azt hiszem számotokra igen szomorú eredmény születne...
Csak halkan jegyzem meg,hány kötvényest láttál randalírozni az utcán,összeszarni ,koszolni a várost???Esetlag nőket molesztálni?? Ez nálatok most úgyis menő téma/szexuális zaklatás/..Egyszóval..eddigi hozzászólásaimból tisztán lejött hogy utálom a narancshordát, de ebben a kérdésben igazuk van,még ha tudom,hogy a saját pecsenyéjét sütögeti a duce!!Normális ember nem akar ténfergő muszlim hordákat látni a környezetében!!
lusta
@Pálinkás Pál: Drága sztrovacsek, lóg egy rahedli pénzzel. Mellesleg igen emlékezetkihagyásos. Kis hazánkban volt egy ÉRVÉNYTELEN népsavazás ez ügyben. Önnek fogalma sincs mit és miről ír, ellenben kiéli grafomán és más fóbiáit.
Pálinkás Pál
@lusta: Egy valóban érvénytelen...de olyan amiben az emberek 95 %-a a migránsok ellen szavazott...legalább is azok akik vették a fradtságot és elmentek!!!Mindig azzal érveltek hogy aki nem ment el ,az a ti táborotokat erősíti,ami marhaság...én sem voltam..mert az a kérdés nem csak a migrikről szólt!!!
És nem kell bonyolítani..a kérdés egyszerű lenn ..Aker-e ön afrikai bevándorlót Európába..?
Ennyi,ekkor talán nem tudnátok minden marhaságot belemagyarázni az eredménybe...ami borítékolhatóan a libsi szégyent hozná!!
iluminati
És a sok kivándorolt sok menekült magyar??? azokat mind vissza deportálnák egy lyukas gumicsónakkal??? Mit mondana? Azt, hogy minek mentek ki...?
Nem tud a saját állampolgárainak tisztességes fizetést megélhetést biztosítani...Mint a kutyának szét dobált csonttal eteti a népet...A kiéhezett pára meg örül,hogy kap valamit, Tart magakörül egy idomított falkát akiknek kenelt ételt ad rendesen...
Pálinkás Pál
@iluminati: Úgy látom neked az agyad helyén valami más van!!! Milyen magyar kivándorlóról beszélsz hülye??? Uniós állampolgárok...ellentétben az arab,nigger hordákkal!!!
magyarbakancs
Érdekes a 1294-97 ember nem bételépítéséről szól hanem a menedék kérelmük elbírálásáról.
Kérdeznék óntól valamit Miniszterelnök úr!
Hány üres körzeti ,és más orvosi be nem töltött állás van hazánkban?
Nem-e lehetne mondjuk ezeket a benem töltött állásokat betölteni Szíriai orvosokkal.
Mert ahol élek évek óta nincs bőrgyógyász, és hónapokat várnak az emberek vizsgálatra.
Yoda69
Akkor viszont be lehet fogadni oket, ha orban zsebebe tejelnek. Lasd 20 ezer letelepedesi kotvenyes migrans, zomeben kinai, arab, muszim es ruszki.

Mellesleg ha orban ilyet allit akkor annak az ellenkezoje is igaz. Megoldast irjanak ki nepszavazast a kerdeben.
Hellcat
A teteves kurva anyád viki bazdmeg beengedtetek 18000 gazdasági bevándorlót pénzért és SENKIT nem kérdeztetek meg róla...akkor nem számított a magyarok véleménye?
lusta
@Pálinkás Pál: Például Barack Obama. Gratulálok Önnek. Lehet menni a Lendvay utcai kasszához.
Pálinkás Pál
@lusta: Hogy mi van??? Úgy hiszem most Trump az elnök,és nem a libsi Clintonné!!!
Eladott Ország
Önkényuralomra törő szociopaták hisztérikus műbalhéja.
youtu.be/zk0jqlHqkpE
A sorosozástól hemzsegő, fapados csúsztatásokkal megspékelt kommunikációs ámokfutás
előzménye egy nagyon is tudatosan vállalt konfrontáció, amelyet a 2018-as választás
megnyerésére gyúró, gyakorlatilag hetedik éve kampányoló Fidesz soha nem is rejtett véka alá. Nem ellentmondás: pontosan azért tolják falig a szigorított triplahatárzáras konténer-projektet, hogy aztán fürdős kurvákat megszégyenítő üzemmódban siránkozhassanak: báncsák a magyarokat, támadnak a gecik. És Soros. És mindenért Soros.A sorok
között világos üzenet körvonalazódik: ugyanilyen alapon lehet és kell majd kilépni az Európai
Unióból is. A hisztérikus toporzékolás és műbalhé tágabb értelemben a nyugati, liberális
értékrend elleni megélhetési felháborodás. Annak a Nyugatnak az egyre agresszívabb köpködése, amellyel nem tudunk és nem is akarunk mit kezdeni. Az üzenet világos: nemzetközi egyezmények felbontása nem ügy, ami másoknak védelmezendő érték, az nekünk ma fundamentalizmus, holnap terrorizmus. Ahol pedig egy kormány kimondja, hogy migráns
hordák emberi jogai szélsőséges baromságok, ott az egyszeri honpolgár se számítson másra.
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: Migráns jogai??? Meghibbantál??? A migráns kötelességeiről miért nem papoltok sosem? Le van írva az is feketén-fehéren,csak ti azt mindig elfelejtitek hozzátenni amikor pátyolgatjátok a hordát!!!Komolyan mondom,szívesen elnézném ahogy mindegyikőtök szomszédságába betelepítenek egy dolgos szapora muszlim,vagy néger családot...aztán pár hónap múlva értekezhetünk a kérdésről!!!
nevemnick
@Pálinkás Pál: közvetlen és a távolabbi szomszédomban él két általatok ,,migráns terroristának" tartott család. Az egyik szír, aki tizennégy éve él itt, doktor, és magyar felesége és két gyermeke van. Az asszony is, és mindkét gyerek muszlim vallású. Még egyik sem emelt gépfegyvert, vagy halefot senkire sem. Megbecsült polgárok a városban. A másik tíz éve itt élő, még egyedülálló harmincéves iráni fiatalember, aki szintén orvosgyakornok, szintén megbecsült ember. Úgy nézem, hogy inkább te érdemelnél egy-egy migráns családot mindkét szomszédodba, hogy tudd hova tenni a vezíred pofázását. Jobb esetben megtudnád, hogy mit jelent ,,embernek" lenni, rosszabb esetben meg többé nem kellene velük foglalkoznod.
Pálinkás Pál
@nevemnick: Képzeld én is ismerek cigányt aki nem jár rezezni,öregezni...mégis ezek a tevékenységek jellemzők rájuk...Azonkívül..számoljunk csak,hány ezer beáramló ,segélyleső ,semmit nem érő migránsra jut 1 Szír orvos??bírlak titeket,kiemelitek a kivételt,ami erősíti a szabályt...egy migráns értelmiségire jut 25 ezer félanalfabéta tevehajcsár!!!Nem baj,lassan lejár az időtök libsik!!!Az európai választások mutatják hogy jó irányba megyünk!!!
Lepényleső
Teljesen mindegy a magyarok mit akarnak,legjobb példája a bán maga annak?
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: Csak tájékoztsatásul:
Daher Chakib Pierre (arab írással بيار شكيب ظاهر, Koleia, Libanon, 1960. július 10. – ) libanoni származású orvos, politikus. Daher Chakib Pierre libanoni származású orvos, politikus. 2008-tól az edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet igazgatója, 2012-től a kazincbarcikai kórház igazgatója. Edelénynek a 2010-es általános választásokon futott , de a korábbi Fidesz-tag és független jelölt, Molnár Oszkár legyőzte őt. Pierre Daher egy hónap múlva a megyei listáról lett tagja a Parlamentnek, amikor Pelczné Gáll Ildikó helyére lépett , aki az Európai Parlament tagja lett ( Schmitt Pál helyett ). Amikor a Fidesz országos testülete feloszlatta helyi szervezetét Edelényben a belső konfliktusok miatt, 2015 májusában Daher nem jelentkezett be újjáalakult fióktelephez, miután helyi riválisa, Bal Balázs lett elnök, ezért párttagsága hivatalosan megszűnt 2015 októberében. Számtalan arab orvos praktizál az országban.
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: És most ezzel mit akartál mondani...az arány ugyanaz marad...1-re 25000 értéktelen...kb!!!
nevemnick
@Pálinkás Pál: nem vagyok liberális, csak egy józanul gondolkodó, és a világ eseményeit figyelő ember, veled ellentétben, aki egy notórius hazudozó sz@rszagú leheletét tüdőre szívja.
Amúgy, az aki nem járt és töltött el több-kevesebb időt arab országokban, az ne állítson semmi olyant, amiről halvány fingja sincs.
Erről ennyit.
Pálinkás Pál
@nevemnick: Tudod erre azt mondom,nem vagyok kíváncsi az arab országokra...se az arabokra...aki kíváncsi az zarándokoljon el hozzájuk,de ne idecsődítse őket!!!És remélem arab országok alatt nem a dúsgazdag olajbirodalmakat értetted,mert oda be sem engedik ezt a söpredéket,hanem a határon lelövik őket!!!
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: A bevándorlók során nem a fekete afrikai "értelmiségiekre" gondoltam. Továbbá a szarházi fidesz cigánybanda a letelepedési kötvénnyel is a tömeges migráció "ellen harcol", csak a lé dőljön.
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: Azok közül hányról hallottad hjogy vérfürdőt rendezett???/mellesleg azok sem kellenek!/
Eladott Ország
Veled is jobban jártunk volna, ha Indiában maradsz.
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: Én sem a végtelen bevándorlás híve vagyok és mint látható most már le sem lehet állítani a bevándorlást, jönnek permanensen, mint a bolsevikok a téli palotába. Védekezni kell!
szaboria1
De kár, hogy titeket anno befogadtak az országba. Csak nem fél, hogy sok le a rokony.
bence
@division: Honnan tudod , hogy nem mennek el ?! Láttad valaha , hogy hányan szavaznak a fideszre ? Ugye , hogy nem ?! ezek csak szavazat csalással tudnak nyerni , mert becsületesen biztosan nem !
division
@bence: Nem mennek el. Minden körzetben annyi szavazólap kerül az urnába ahányan elmennek, ott nem lehet csalni. Minden pártból ott van egy-egy képviselő, akik a szavazat számlálásnál is ott vannak. Ha nyer a Fidesz az azért lesz mert az embereket nem érdekli ki nyeri, mert úgyis tudják hogy nekik egyik párttal sem lenne jobb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.