Erről döntött a miniszterelnök.

Orbán Viktor: Soha nem látott mértékű béremelés jön

Elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videóban, miután szombat reggel – több hónapos előkészítő munka után – találkozott a kormány és a kamara delegációja.

A megbeszélés tárgya a koronavírusjárvány-helyzet volt. "Mindannyian látjuk, hogy a járvány felszálló ágban van, és amíg nincs vakcina, ott is marad" – fejtette ki a kormányfő, hozzátéve: az előző napi brüsszeli tárgyalások után azt mondhatja, hogy reálisan nem lehet számítani vakcinára a következő év közepénél hamarabb.

Ezért az elkövetkező hét-nyolc hónapban a kórházak óriási terhelés alá kerülnek majd. Az orvosoktól és az ápolónőktől is emberfeletti munkára lesz szükség ahhoz, hogy "minden megfertőződött embert meg tudjunk gyógyítani, és a megfelelő ellátást biztosítsuk a számukra" – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

Közölte: az orvosi kamara világossá tette, és a kormány egyet is értett vele, hogy ezt az emberfeletti munkát a mostani bérszínvonal mellett aligha tudják teljesíteni az orvosok.

"Összefogásra van szükség, ez az a pillanat, amikor az orvosok bérében egy áttörő erejű javulást kell elérnünk" – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Bejelentette: a kamara által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó bértáblát, javaslatot a kormány elfogadta, az erről szóló törvényjavaslatot hétfőn benyújtják az Országgyűlés elé. Megállapodtak továbbá arról, hogy ezzel párhuzamosan a hálapénzt is kivezetik a magyar ellátórendszerből.

"Az orvosi kamara és a kormány között jó az együttműködés, az összefogás ezen a szinten is megvalósulhat. Ha összefogunk, akkor pedig sikerülni fog, hiszen egyszer már sikerült" – mondta a kormányfő.

Forrás: MTI

Kép: Facebook

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
"Megállapodtak továbbá arról, hogy ezzel párhuzamosan a hálapénzt is kivezetik a magyar ellátórendszerből."

Kiváncsi vagyok erre a "kivezetésre", főleg azt, hogy fogják ellenőrizni, hogy az orvos elfogadta-e a hálapénzt???

(Nem nagyon hiszem, hogy nem tudják kijátszani és továbbra is simán elteszik a borítékot! Bár ne lenne igazam!!)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
"Megállapodtak továbbá arról, hogy ezzel párhuzamosan a hálapénzt is kivezetik a magyar ellátórendszerből."

Kiváncsi vagyok erre a "kivezetésre", főleg azt, hogy fogják ellenőrizni, hogy az orvos elfogadta-e a hálapénzt???

(Nem nagyon hiszem, hogy nem tudják kijátszani és továbbra is simán elteszik a borítékot! Bár ne lenne igazam!!)
kereső
"erről döntött a miniszterelnök"...,meg a kormány.
Gyütt Mönt
Mindenki nyugodjon le, nem a nyugdíjakat akarja megemelni.
Clavigo
:):):):). Aszongya ,hogy ...Jo jestét kívánok,há megjöttek a felcsuti huszárok... Melyik társadalmi csoportot nem baszta még át,,ez a telibeszart Zokni,,Felsőcsutkáról ?
csak úgy....
a soha nem látott méretü béremelésekböl,soha nem látott méretü adók jönnek le.
adnak a .zarnak egy pofont?
RonaGyuri
csak kérdezem; csak a korházakban??? =))
rokker33
Mondjuk azt hogy hány százalék lesz és mikor kapják meg a keményen dolgozó orvosok nővérek asszisztensek stb stb ezt nem említi a csúti geci!! Majd lesz 5-10 % 2022 ig utána újabb 4 évig nem lesz semmi!!
tudode
Gyertek haza orvosok!
.
Döntött a pont, pont veSZÖCSKE
Készen van a fejecske
Rövid nyaka, nagy a hasa
Készent van a pénztárcacska!
.
Őféleségének nincs szóvivője!
.
Mindig az őfélesége mutoGATYA magát azzal kapcsolatban is, amire tíz éve volt, kikoldulva még négy évet
.
---Még négy évet kérünk
www.youtube.com/watch?v=egTmCzlZ3zY
.
A kormányzás nem tűzoltás!
rokker33
Már közeledik a választás!A nyugdíjasoknak most lesz 13 havi nyugdíj meg Bözsi vagy rezsi utalvány az év végére!A tanárokkal is megfognak egyezni a következő években és a mocskos migránsoktól és soros és Brüsszeltől is megvédi a csúti geci egymaga Magyarországot!!
Nessy
Jó kapnak az orvosok több év alatt béremelést. És a többi népség katonaság a beteg ellátásban? Ez kevés lesz uraim! Ez csak féloldalas megoldás . A hálapénz kivezetése meg az álom kategória!
nemkati
Én nagyon a hálapénz ellen vagyok, de ez a dagadt fickó talán még sose adott úgy hogy közben el ne vett volna. Az orvosok és ápolók a hálapénz nélkül még az emeléssel is kevesbbet fognak kapni szerintem, mint korábban. A hálapénz kivezetésének már rég meg kellett volna történni, de az eü dolgozók béremelésének is. Akkor lehetne azzal kampányolni, hogy most azért emelnek, hogy kompenzálják a megnövekvő terheket.
Clavigo
Asszem,,,megint nagyon rábaszik az ország népe...
Gazella
Aha. És soha nem látott adó kategória..
Gazella
@sgl: pont ez jutptt eszembe én mint eü dolgozó bakfittyet kapok. A doki azután is elteszi a pácienstől a pénzes boritékot.
vacsi
Először is, nem látom, hogy az orvosok fizetésének a soha nem látott mértékű emelése hogyan fogja javítani a betegellátást? Azután azt sem látom, hogyan ellenőrzik majd a hálapénzt? Azt meg végképp nem látom be, hogy az egyéb kórházi alkalmazottak - akiknek a jövedelme tört része az orvosokénak -, miért nem kapnak emelést?
kissé felnőttem
A parlamentieknek vagy a plebejusoknak is? mindegy már elkéstél, igéret cézár, csere lesz mert ez igy csak igéret majd ha a rendeletet is ide teszed melléje, nem évente egy heti nyugdij 200 milliárdért stadiont ? az is oszlik máris ?
Hékás élnénk még mi is nyugdijasok ! csak az igéretért 2 kiflit sem adnak.
csak úgy....
@Shikari: dáde! mán aszittem,hogy evitt a devla!
justhpeter
Nehogy csak a szokásos pávatánc legyen a vége. A felemelt pénzű orvosokkal akarják elvitetni a vírusbalhét ? Mert ingyen a NER nem ad semmit senkinek.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Akkor fussunk neki ennek egy kicsit. Tavaly decemberben felmondtam az egészségügyben, mert abszolút kilátástalannak éreztem a helyzetemet, teljesen reménytelennek, depresszió,betegségek, stb. nyomasztottak. Az utolsó csepp a pohárban a HEPA-C vírus kötelező jelleggel való szűrése volt, amit lehetetlenül rivid határidővel kellett lezavarni, ráadásul se értelme, se indoka nem volt röviddel Karácsony előtt. Tehát ez volt az a pont, amikor azt mondtam eddig és nem tovább. Most állok fel, mert elegem volt az értelmetlen, vég nélküli hajszából, amiből nem lehet jól kijönni sem anyagilag, sem lelkileg. Elismerést, dicséretet soha nem kaptunk, pénzt még kevésbé. Talán nehezen hihető, de eü-ben nincs cafetéria, nincs SZÉP kártya, nincs egész kártya, semmilyen utalvány NINCS! Volt képe a munkaügyis nőnek azt mondania, hogy a 86%-os bérlet térítés a cafetéria. Mindegy. A fizetés nevetséges volt, de nekem inkább siralmas. Az emeléseket mindig elvitte az infláció. A hálapénzt akkor is az orvosok kapták, akik nélkülünk, ápolók és mindenféle asszisztencia és fizikai dolgozók, akik a létesítmény 9er egyáltalán működéséért felelnek, nem részesültek ebből. És most megint CSAK az orvosokról beszélnek. Természetesen kell ahhoz, hogy ne tartsanak igényt hálapénzre, de mindenki más is a piacról él, amely ugye napról napra drágább.
Úgyhogy beszélhet akármit Orbán Viktor, jelenleg NEM TUD ANNYIT ÍGÉRNI, hogy visszatérjek akár én, akár más pályaelhagyó kolléga. Esetleg, ha törvénybe iktatva látunk nagyon, de nagyon meggyőző számokat, megfelelő garanciákkal.
vitriol
orbánkormány! - Térdre, imára! Imádkozzanak, hogy ne legyen késő a "soha nem látott béremeléshez", valamint a többi nagyon sürgős intézkedés megtételéhez, mert ez még NEM ELÉG! - most már nem!
simmering73
Kivezetik a hálapénzt? Hálapénz nem volt hivatalosan tehát nincs mit kivezetni. Hálapénz ezután is lesz.
fidem
"Nagyotmondás ellen legjobb ellenszer a nagyothallás".
csipetke
A "soha nem látott mértékű" az az volt,amikor áder fizetését duplájára emelték,mert nyilván megérdemelte. Buzgón aláírt mindent,amit elétoltak,néha megnyilatkozik klímaválság-ügyben,de nem hallani,hogy különösebben szaggatná az istrángot.
Ezzel az emeléssel orbán igencsak elkésett,csak az idén 340 orvos adta vissza a kamarai tagságát.Valószínűleg már külföldön vannak,és ott mindenféle túlóra,és ügyelet nélkül megkapják azt a pénzt,de inkább jóval többet,mint amennyire itt emelték a bérüket.Miért kellett hozzá ez a vírus-válság,hogy orbán erre rábólintson?Nagyon be lehet sz@rva,de legyen is.
Érdekes módon a fideszesek a saját fizetésükön nem vacilláltak ennyit,minden évben az az első dolguk,hogy az amúgy se kevés pénzüket alaposan megemeljék.
csipetke
@rokker33: 15:13 Reméljük,hogy '22 után már nem orbán dönt a fizetésemelésekről
Clavigo
@Shikari: Hiányoztál More,,,,.!! ..Mint egy falat szar,,,kb.
legott
@fidem: Ez biztos nem a Bibliából, mondjuk a Példabeszédek könyvéből van.
Ez nem probléma, csak ténymegállapítás.
De miért tetted idézőjelbe?
legott
0-2 év (rezidens) – 687 837 Ft
3-5 év (rezidens) – 875 906 Ft
6-10 év – 1 231 212 Ft
11-15 év – 1 399 247 Ft
16-20 év – 1 491 679 Ft
21-25 év – 1 655 653 Ft
26-30 év – 1 794 715 Ft
31-35 év – 1 868 567 Ft
36-40 év – 2 025 667 Ft
41 év felett – 2 380 057 Ft

Ha ezek az összegek nettóban lennének, akkor talán kilehetne vezetni a hálapénzt.
Gazella
@Shikari: röviden kuss! vagy menj szopni egy narancsost!
fidem
@legott: Azért tettem idézőjelbe, mert nem az én kútfőm, mondást idéztem.
legott
@fidem: Oké.

Akarsz beszélgetni a Bibliáról - csak úgy kötetlenül?
Csak pár dolgot átbeszélnénk, hogy lássák a többiek az alternatívát... a lehetőségeiket.
Eddig csak azt ismerik, hogy meghalnak, vagy valami ködös értelmezhetetlen víziót a mennyországról.

Az pl. szerinted is érdekes, hogy a jelenlegi keresztény tanításokat figyelemebévévé, akiket visszahoztak a halálból, közülük mindenki fényt látott az alagút végén, és egyik sem számolt be a pokolba vezető útról, amikor is a sötétség vár az alagút végén?

Minden kutya a menybe jut?
Érzékeled az anomáliát?

Szerintem csak egy pogány istentelen nem keresztény tudja feltételezni az igazságos Istenről, hogy aránytalanul büntet másokat (pár évtizedes bűnért örökre szenvedni kíméletlenül?)

A Biblia azt írja, hogy a teljes szabadulás után "nem lesz fájdalom".
Szerinted?
legott
Hogy üssem még a vasat, amíg meleg, a nagy számok törvénye alapján lehetetlen, hogy minden visszatérő a mennyországból térjen vissza, és egy beszámoló sincs a pokolból.
legott
Amikor a halál vár rád, nem tudod, hogy tényleg meg is halsz.
Én már kétszer is mentem a halálba, de végül nem haltam meg.
Ismerem az érzést.
Nulla fény az alagút végén, meg testen kívüli shit látomás (a boszorkányok képesek testen kívül látomásra - geci!)
És nem pereg le a fostos életed sem, amiben kb. mindent elrontottál.

Egy érzés van: Elengedés.
Amikor elengeded és megbékélsz, és másra bízod a továbbiakat (Isten, más),akkor megszáll egy semmihez sem hasonlítható békesség - szó szerint földöntúli békesség.
Imádtam ezt az érzést - nem éreztem fájdalmat, nem éreztem megbánást, nem éreztem hiányt, nem éreztem semmi rosszat...
Végigcsináltam, eddig éltem, volt ami volt, megtörtént ami megtörtént, és vár rám a jövő! - Isten így békéltet meg önmagaddal a halálod pillanatában, és egyben ígér szebb jövőt.

Az eddigi minkét halálom brutális volt - én így szeretem!
Ha menni kell (csúnyán), hát menni kell (csúnyán)...
fidem
@legott: "A tanítvány minden nap ugyanazt a kérdést tettel fel a mesternek:
- Hogy találom meg az Istent?
S minden alkalommal ugyanazt a választ kapta.
- Vágyakozással.
- Dehát én teljes szívemből vágyakozom erre. Akkor miért nem találom meg őt?
Egyik nap a Mester együtt fürdött a folyóban ezzel a tanítvánnyal. A víz alányomta e fejét, a szerencsétlen persze elkeseredetten kapálózott, hogy kiszabaduljon.
Következő nap a Mester kezdte el a beszélgetést.
– Miért küzdöttél annyira, amikor a víz alatt tartottalak?
– Mert levegőért kapkodtam.
– Majd ha megkapod a kegyelmet, hogy úgy kapkodj Isten után, mint a levegő után, akkor megtalálod őt." (deMello)
Jozefina
@rokker33: nem kapkodja el orbán. És ebből se lesz semmi, majd hivatkozni fog mindenre!!! 2020-ig már rég el fogja felejteni. A kamara is belefut orbán hálójába!!!
propeller.hu/itthon/3582323-2022-re-kaphatjak-meg-igert-beremeles-teljes-osszeget#v2861333
legott
A vágyakozást aláírom. Tényleg van egy ilyen érzés az emberben, csak nem tudja hova tenni, nem érti mi ez.
Emlékszem, nyolc éves voltam, amikor kinéztem egy gőzmozdony által húzott zakatoló füstös üvegű (nem füstüveg!) vonat ablakán és feltettem az élet nagy kérdését: Why? Asszem akkor kezdtem el vágyakozni.
"Egy kis kérdés az embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek"

És most hallgassunk zenét: www.youtube.com/watch?v=lOfZLb33uCg
Béla333
Béremelés jön az orvosoknak...majd, ha jól szavaz a nép 2022-ben...
Béla333
"2022-re kaphatják meg az ígért béremelés teljes összegét az orvosok"

A szokásos hazudozás...
Mint amikor a Juci néninél a kamerák előtt elrebegi, hogy majd osztunk pár morzsát az év végén, ha olyanok lesznek a számok. Aztán amikor már sokan elfelejtik, hogy mit ígért, akkor meg szép csendesen kisunnyog az ígéretből.
Tehát mindenki azt hisz el egy ilyen ígéretből, amit akar.
kokopelli
Egész nyugat Európa röhöghet azon,hogy egy magát demokrátusnak nevezett ország ME-e foglalkozik a béremelé-
sekkel!A "fejlettebb országokban" a szakszervezetek (a munkavállalóké és a munkaadóké) a saját iparágukban belül
állapodnak meg! Mi köze van a politikusoknak az egészhez! (:-((
ómió
Bolsiék ezt egy havi bér lenyulásával "orvosolnák"! Ahogy 2009-ben!
SystemError
Fostos, jellemtelen és elcsépelt hazudozás ez már Viktor. Béremelésről ne beszélj patkány, ez legjobb esetben is egy 3 éves bélfelzárkóztatásnak lehet nevezni vagy a hálapénz kivezetésének, ami elárulom a legtöbb "jó orvos" felmondását fogja eredményezni, mert a magánban és a borítékban viszont egy részüknek EU-s szinten volt a bére(igen ezt is mondjuk el, hogy sztárszakmák, szülés, belgyógyász, stb azért összerakták sokan...)
rokker33
ORBÁN: SOHA NEM LÁTOTT BÉREMELÉS JÖN !! Talán ez jobb cím nem??
cikicakk55
@RonaGyuri: Tegnap 15:05
Na ez az! Magyarországon elég sok házi orvos van és házi gyermekorvos Ők ugyan úgy ki vannak téve a vírusnak,mint a kórházi orvosok. Ők sajnos vállalkozásban kell,hogy dolgozzanak és abból fizetnek mindent ami egy rendelővel jár. A mi házorvosunk sajnos Július elsejével el ment,de 15 évig ameddig én hozzá jártam maximálisan mindent meg tett a betegeiért. Hétvégén,sőt éjszaka is fel lehetett hívni és ha úgy ítélte meg,hogy súlyos a helyzet mentőt hívott,vagy ki ment a beteghez. Ingyen! Nem tudom mennyi volt a fizetése,nem tudom mennyi a házi orvosok átlag fizetése,de valami módon nekik is kellene segíteni.
RonaGyuri
@cikicakk55: engem az önkormányzatok érdekelnek!!! =))
cikicakk55
@rokker33: Inkább így: ORBÁN. SOHA NEM LÁTHATÓ BÉREMELÉS JÖN
advocat
Esetleg a nyugdíjak? Ja! Arra már nem futja. Majd jövőre jön az egyhetes, utána a kétheti és a választás! Pedig volt 10 évük, hogy visszaadják.
És mi a helyzet a többiekével? Mert azért ettől nem lesz több orvos.
legott
Ez egyre cigányabbul néz ki.
Biztos túl sokat cigánykodik.

SAJNOS továbbra is tartom, tartanom kell magam a véleményemhez:
Magyarországon túl sok a zsidó, a cigány, meg a paraszt.
Ezek közül senki nem Magyarországért tesz-vesz, hanem saját magáért.
Saját kultúrájuk, hitük van és nekik az az első és nem Magyarország!
Egy zsidó leszarja a magyar keresztényeket a keresztény kultúrát, ahogy a cigányok is. A parasztok? Nos ők meg túl parasztok mindenhez!

Az idegen "hatalmak" az országon belül vannak már qrva sok év óta!
Az idegenek köztünk járnak!
legott
Mindentelenül mit is fűzhetnek ehhez...
Semmit!
Lepényleső
...amit vélhetően nem is fogunk látni soha?
Yoda69
A DK mivel a kormány még nem nyújtott be konkrét törvényjavaslatot, egy 5 pontos javaslatcsomaggal egészítené ki a bérfejlesztést.
Eszerint a béremelésnek 100%-osnak kell lennie és minden egészségügyi dolgozónak járnia kell, ráadásul azonnal. Sőt visszamenőleges hatállyal idén július elsejétől. Illetve ki kellene ezt terjeszteni minden szociális dolgozóra.

A Momentum pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy bár ez egy jó döntés Orbán Viktor mégis úgy kezeli, mintha a béremelés ajándék lenne pedig ez eddig is járt volna az orvostársadalomnak csak nem jutott.
"Nem jutott mert hazavitte Tiborcz a yacht kikötő után vagy elyachtozta Szijjártó az Adrián és jött a koronavírus, egy egészségügyi válsághelyzet és valójában ez kényszerítette a kormány kezét arra, hogy aláírja ezt a megállapodást a Magyar Orvosi Kamarával." - mondta Fekete-Győr András a párt elnöke.
nezelodo
Azért mielőtt elszaladnának új bankszámlát nyitni az érintettek, mert a régin már úgy sem fér el az a soha nem látott emelt bér, érdemes lenne áttekinteni, a korábbi hatalmas béremelések megvalósulását! Lehet, hogy azok többsége is a "soha nem látott" kategóriába tartozik, kivéve az államtitkárokét?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
teuton
Melyik demokraciában dönt egy minielnök beremelesekröl???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.