Nagyinterjút adott a 24.hu-nak Pálinkás József, aki a napokban jelentette be, hogy új pártot alapít.

Orbán volt minisztere szívesen lenne az ellenzék miniszterelnök-jelöltje
Fotó: MTI/Soós Lajos

Pálinkás korábban Orbán Viktor államtitkára volt már az első Fidesz-kormányban, 1998-ban oktatási miniszter lett, később pedig országgyűlési képviselő. Majd a Magyar Tudományos Akadémia elnöki tisztségét töltötte be 2008-2014 között.

A politikába visszatérő Pálinkás a lapnak azt mondta, amennyiben más pártok is támogatják a jelöltségét,

nem zárkózik el attól, hogy megmérettesse magát, és esetleg ő legyen Magyarország következő miniszterelnöke.

Frissen alapított pártjáról is beszélt, Pálinkásék egyelőre tizenketten vannak, de már sokan jelezték, hogy csatlakoznának az Új Világ Néppárthoz. Az elsők között lépett be a volt SZDSZ-es külpolitikus Szent-Iványi István, Lantos Gabriella egészségközgazdász és a volt LMP-s Ábrahám Júlia, rajtuk kívül Fekete László, Stelli Kiss István, a volt MDNP-s Radnai Ferenc, Horváth Tamás író, Reichert János publicista, a volt KDNP-s Sós Károly, Szládek István vállalkozó és Borsi Endre is ott van már.

A párt mottója, hogy nem soha meg nem térülő presztízsberuházásokba, piramisokba akarnak befektetni, hanem

az emberbe, az oktatásba, az egészségügybe és a technológiába. 

Pálinkásék részt kívánnak venni az ellenzéki listaállításban, és osztják azt a nézetet, hogy minden körzetben egy kihívója legyen a kormánypárti jelöltnek.

(24.hu)

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
@Horizont: Pénzt, paripát, fegyvert. Ha párt, akkor kap valami közpénzt támogatásként, nem? Annyira ismerős a helyzet a sok kis kamupárttal, annyira szánalmas és annyira sok pénz tűnt el a választások után felszívódott aspiránsokkal. A lényeg az, legyen egy papírmasé figura olyan vállalásokkal, amelyek hiánya miatt a rezsimet ekézik. Közben erősíteni kell az Összefogás elleni lejárató hadjáratot, mindegy milyen képtelen hazugságokkal, a kártérítést, sérelemdíjat kifizetik közpénzből, a bíróság helyreigazítás iránti határozata meg az idők homályába vész. Főleg, hogy mire ítélet születik, a terhelt már köddé lész. Ügyes - csettintene Kohn bácsi. Felháborító pofátlanság - mondom én. Tisztességes kormányzás helyett átlátszó hatalmi játszmák - mondja a józan ész. Felfordulás, felfordulás, bármerre nézek - mondja a gyomor.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Nem tudom egyenlőre, hogy jó miniszterelnök lenne-e belőle?
Győzze meg az embereket erről...
Cicamama55
Én biztosan nem hinném el egyetlen szavát sem!
Csizmás Kond
...röviden ennyit a politikai erkölcsről.
levarosbukta
Mi a fenét akar ez a vén hülye közel a hetvenhez!
Nyírfa
Álmodozik. Akkor legyen ő miniszterelnök-jelölt, amikor én 20 éves egy másik életben.
jesz
kétségtelen, hogy nagyon okos ember, művelt, talán egy apró pötty sincs az életrajzában...ezért olyan bátor, hogy jelöltesse magát...

ezután már csak két lehetőség villan fel..
1.).annyira okos, naiv filantróp, hogy nem is gondol arra, mi lesz ha nyer...csak szólok, még a kabinetet sem tudja bemutatni, addigra a tragikus gazdasági állapotban szenvedő ország rádől...mindez pár hónap, oszt mehet a levesbe.
2) vagy okosabb még attól is, mint hinnénk, és egy forgatókönyv szerint csinál mindent...hígul az ellenzék, megválasztása után nyaralni megy Belize szigetére megszámolni a hálát...az országgal meg vesződjön az, aki eddig is...
Giovanni Alba
@Horizont: Pénzt, paripát, fegyvert. Ha párt, akkor kap valami közpénzt támogatásként, nem? Annyira ismerős a helyzet a sok kis kamupárttal, annyira szánalmas és annyira sok pénz tűnt el a választások után felszívódott aspiránsokkal. A lényeg az, legyen egy papírmasé figura olyan vállalásokkal, amelyek hiánya miatt a rezsimet ekézik. Közben erősíteni kell az Összefogás elleni lejárató hadjáratot, mindegy milyen képtelen hazugságokkal, a kártérítést, sérelemdíjat kifizetik közpénzből, a bíróság helyreigazítás iránti határozata meg az idők homályába vész. Főleg, hogy mire ítélet születik, a terhelt már köddé lész. Ügyes - csettintene Kohn bácsi. Felháborító pofátlanság - mondom én. Tisztességes kormányzás helyett átlátszó hatalmi játszmák - mondja a józan ész. Felfordulás, felfordulás, bármerre nézek - mondja a gyomor.
Jozefina
Ez a pálinka hatása!!! Majd elmúlik. Az új pártalapítással nálam már kiverte a biztosítékot!!!
Magyarország új miniszterelnök jelöltsének egy talpraesett, több nyelvet beszélő, közgazdász, vagy jogász végzettségű hölgynek kellene lennie.
Gauntlet
Érdekes, faramuci gondolat - a minap nekem is eszembe jutott. sorry for that :(
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Úgy vélem, aki az elmúlt 30 évben bármilyen politikai posztot betöltött, esetleg 30 év előttr-e visszanyúló kapcsolatrendszere van (he-he, ko gondolna ilyet... ) annak nem lenne helye egy teljesen új, szakértői kormányban. Pálinkás ezen kritériumnak nem felel meg.
ila51
hát hogyne , Ő is lopna már korlátlanul , nem csak ami leesik ...tűzre való ez mind , ha egyszer beteszi a lábát , csak a szemünket nem lopják ki , legyen mivel sírni
kereső
NEM szivesen látnám az ellenzék miniszterelnök jelöltjeként.Ember kell oda, nem nadrág!
justhpeter
Melódult a fantáziám ! 2022-t írunk.
Előválasztás a bal oldalon X jelölttel.
Előválasztás a jobb oldalon Miniszterelnök jelöltek: Orbáb fideSS, Semjén kdnp, Pálinkás Új Világ Néppárt, Toroczkai Mi hazánk, Szanyi Iszom. Mindegyiket támogatnám, de attól félek, hogy az új jelöltek összefognak Orbán ellen. Ám tovább gondolom,hogy a jobboldalon mégsem lehet előválasztás, hiszen addigra a nemzeti keresztény és tolvaj "szarvasvadász" Semjén visszalép, Pálinkás addigra megromlott egészségi állpota miatt egy szociális intézménybe nyert felvételt, Totoczkai pedig felségsértés miatt jól megérdemelt és jogerős börtönbüntetését tölti, Szanyi meg idült elmebetegsége miatt gyámság alá kerül.
C_3PO
@Horizont: Most veri szét az ellenzéket!
Dr plágium
Mennyit fizet neki a vezír, hogy tovább darabolja az ellenzéket?
advocat
Most lett bátor, Amikor az MTA mellett kiállhatott volna! Vagy nem megy az "atomkutatás"? Mert eleink már odaát mindent feltaláltak? Jól jön egy kis pluszpénz? Alakul az Orbán-szalámi! (Nem volt ő Pallavicini? Eredetileg?)
Lepényleső
Pártfeladatként? Még egy pártot? Megosztani a többséget ki ebből már eleget látott?
solidedge
Ezzel megpecsételődne az összefogás sorsa 2022-ben. Valószínű ez is a célja.Hogyan lehet úgy a Fidesz ellen fellépni, hogy közben a malmukra hajtja a vizet. Szemfényvesztő hazugság az egész.
RonaGyuri
s amekkora barmok még meg is fontolják! =))
C_3PO
@Horizont: Könnyű Katát táncba vinni!!!
Csizmás Kond
@Horizont: A politika valaha dicsőség volt ami nem kellett és nem is lehetett sőt nem szabadott megfizetni. Aki azt jól végezte azt egy életen át tisztelték és kérés nélkül adóztak neki. Ma szakmává alakult, aki akarja az űzi, jól rosszul nem számít mert ha nem itt máshol akkor is hasznot húz belőle hol az egyik oldalon hol a másikon... piaci értéke van ...és ha így haladunk maholnap felkerül a tőzsdére...
Csizmás Kond
@Horizont: Valamikor még az iskolában egy tanárom mondta, hogy a politika olyan mint a vallás, csak nem szabad annyira hinni benne, mert míg a a vallást a lelkiismeret vezérli addig a politikát a pénz.
A politikai meggyőződésem azóta sem változott, és nem is tudok igazán hinni egyikben sem csupán minden választáskor a saját lelkiismeretem szerint választok...mikor bejön mikor nem.
...és hogy kezdjek győzködni, vagy lopásösszehasonlításokat végezni...nálam aki lopott az tolvaj, aki hazudott az hazug...és az is marad. Volt és lesz eset hogy hibái ellenére rá szavazok, de az nem azt jelenti, hogy tűzbe mennék érte...nálam a politika nem befolyásol semmit, csak egy szükséges, vagy jobban mondva egy elfogadott eljárás amit azért is be kell tartani mert ha nem akkor egyoldalúvá válik.
A hajók pedig jönnek mennek...és az emberek hol integetnek neki hol fenyegetik...mert márcsak ilyenek vagyunk...:)
Csizmás Kond
@Horizont: Ha valami nem tetszik nem ordítani kell...
..ja és vallás...az ismét egyénfüggő, nem az a lényeg hogy úgy csináljuk mindent mint más ami ma a kötelező divat, hanem úgy ahogy azt érezzük. A vallásban sem a pap a követendő példa mint ahogy a politikában sem a politikus...azok csak elmondják szerintük hogy kéne...
Csizmás Kond
@Horizont: Annyira sosem szabad hinni senkinek és semmiben hogy az lelki problémát tudjon okozni.
balos
@Horizont: Szereti a segget tisztítani!A fideSSesből elege és melege lett!Azon kivűl ezért fizetik ki előre!
Csizmás Kond
@Horizont: ...mongyuk a lelki és az idegi problémákat csak szakember de még az sem tudja megkülönböztetni egymástól...:)
..és ezt ne vedd fel de a kirohanások meg egyebek sokszor mást mondanak..
csak úgy....
@Csizmás Kond: "Annyira sosem szabad hinni senkinek és semmiben hogy az lelki problémát tudjon okozni. " és ezt pont te mondod cirmi,aki orbánon kívül az istenbe sem hisz!? vicces ...
Csizmás Kond
@Horizont: ...nem tudom mid van de nálad sokszor ki szokott borulni a bili...:)...az is pedig valami hasonlóra vezethető
vissza. :)
...és jómagam...láttál te engem hisztizni ?
Csizmás Kond
@Horizont: ...önismeret...ezen kár vitatkozni mert mindegyikünk jobban ismeri önmagát mint a másik...vagyis az egyforma.
...és nekem az a hiszti amikor valaki nem akarja a másik véleményét elfogadni de haragszik ha az övét visszautasítják...vagy ha nem pont ez is de valami ilyesmi...
cikicakk55
Megkezdődtek a kamu pártok felépítései. Mire 2022-es választáshoz érünk,lesz vagy 40 ilyen kamupárt,melyek mögött nincsenek emberek,de arra jók,hogy töredék szavazatokkal belapátoljon a kormány egy csomó szavazatot. Nem kellenek új pártok. A jelenlegiek fogjanak már végre össze és tényleg a választásokra egy-egy induló legyen. Ne legyen 7-8 induló a Fidesz ellen,csak egyetlen egy,olyan akikben megbíznak az emberek. Persze ha lehetséges fedhetetlen előéletű legyen az illető,mert a Borsodi független minden volt,csak nem becsületes. Azzal,hogy bocsánatot kért,még nem felejtődött el a rasszista kijelentése. Még is azt mondom,hogy még így is reménykeltő volt,hogy alig valamivel nyert csak a Fideszes ex Polgármester lánya.
Eladott Ország
@cikicakk55: tegnap 14:33 ♦ A szerencsi időközi országgyűlési választáson utólag az is kiderül, hogy 3-5 ezer forintot is adtak egy szavazatért. Eleinte 3 ezret, majd a vége felé 5 ezer forintot és személygépkocsival hordták a szavazókat. Az igénytelenebb népcsoportoknak, meg élelmiszer csomagokat osztottak. A polgármestereket megfélemlítették, lesték ki megy szavazni, aki nem ment annak nyista közmunka jár majd. Akinek volt okostelefonja annak a szavazólapot le kellett fényképezni, úgy járt a pénz, a többieket figyelték. A lefizetett választók száma jóval meghaladta amivel nyert az "örökösödési törvény" általi Zsófika.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.