Az orosz vakcina a szakértők negatív véleménye ellenére kapta meg a magyar engedélyt – írja a Telex.

Nem javasolták az orosz vakcina engedélyeztetését az OGYÉI által felkért szakértők

Múlt kedden volt egy tanácskozás, amin az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által felkért külsős szakértők vettek részt.

A portál értesülései szerint a szakértők nem javasolták a vakcina engedélyét,

mert fontos adatok hiányoztak vagy ellentmondásosak voltak a dokumentumban. Ezek szerintük tisztázásra szorultak volna. 

A Telex megkérdezte az OGYÉI-t, hogy milyen jellegű problémákat jeleztek az általuk felkért szakértők, és a hatóság miért döntött ezek ellenére mégis az engedélyezés mellett. Cikkünk megjelenése után érkezett meg válaszuk, ami a következő volt:

„A kérdésében megfogalmazott állításokat nem tudjuk megerősíteni. Tájékoztatni szeretnénk, hogy az engedélyezési folyamat a nemzetközi normáknak megfelelően történt, hatóságunk ugyanakkor a szakértői bizottságokban folyó munka részleteit, a szigorú titoktartási előírások következtében nem oszthatja meg a nyilvánossággal. A Szputnyik V vakcinát jelenleg az NNK szakértői vizsgálják. Az OGYÉI – az NNK szakvéleményének függvényében – támogatja a Szputnyik V vakcina felhasználását.”

- válaszolta az intézet.

101 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Hoppá! Akkor a szeker megint megelozte a lovat. szijgyarto meg vett 2 milliot abbol, ami lehet hogy meg a magyar hatosagokon se fog atmenni, nem hogy az Unioson.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Hoppá! Akkor a szeker megint megelozte a lovat. szijgyarto meg vett 2 milliot abbol, ami lehet hogy meg a magyar hatosagokon se fog atmenni, nem hogy az Unioson.
Gazella
Te ott a faszbukon eve kovacs!!! Mit beszelsz te?? Biztos vagy te abban, hogy beoltottak milliokat a v szputynikkal?? Ott voltal?? Megint azt a franya narancs szennylapot olvastad ami atmosta az agyadat!
lusta
Na bumm! És akkor mi van?. Nincs itt semi látnivaló, lehet tovább menni.
Yoda69
Most döntenie kell a naci partnak, beadjak a 2 millio vakcinat a nyugdijasoknak, ugy hogy most mar tudjuk mennyi mellekhatasa van, es az OGYEI SEM javasolja, vagy megy a lelegezto gepek melle a raktarba.
100+ milliardot megint lehuztak a budin orbanek, persze felelos most sincs.
jesz
@Yoda69: jó ötlet...asszem a nyugdíjasokon tesznek egy próbát...természetesen akkor nem kell fizetni a behozott áruért, ha csrébe közlik a halottak számát..

Ki van ez találva.
lusta
@Yoda69: Mondjuk nem a budin ment le, hanem máshová.
kereső
2021 Magyarország. Orbán viktor élet-és halál ura .Ő mondja meg ki élhet, ki nem. És ehhez segitséget és támogatást kap azoktól, akik az emberi élet védelmére esküdtek. A parlamenti ellenzék meg "vizsgálódni akar", és asszisztál mindehhez. Magunkra maradtunk- mi, magyarországi magyar állampolgárok- mind. fideSS-es, nem fideSS-es. Mert a halál, a nyomor, a betegség nem válogat.Gyalázat ami történik, az Eu keretein belül. Ebben a történetben nem a milliárdok -amit ellopnak-a lényegesek. És az unió sem védi meg a polgárait egy eszelős , gonosz, minden izében Istent játszó hatalmastól.
Ennyi,
lampa laz
Jesszus, akkor milyen lesz a kínai? Nem véletlen, h bizalmatlanok vagyunk ezekkel a ránkerőltetett mérgekkel szemben. Azért ez már tényleg agyrém, h ez a dagadt állat képes az emberek egészségét kockáztatni, csak azért, h az agymosó szövegével elhitesse az emberekkel, h lám megint ő a mi megmentőnk. Már azt is kimondták a szakemberek, h nem lehet tudni ezekről a szarokról, h a későbbiek folyamán milyen mellékhatásokat produkálnak a szervezetben.
justhpeter
10 éven át loptak, csaltak, hazudtak. Miért most és ebben lenne más ?
RonaGyuri
egy érdekes járulékos momentum:
annak a háromezer adagnak a vizsgálatára sem került sor, amely decemberben érkezett az országba,!!!
Igen a vizsgálat nem sürgős az üzlet a fontos! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Biztos, hogy a V, nem Viktor?

pikáns párhuzamok Putyin és Orbán országaiban

Azt is mondhatnánk, hogy csupán annyi történt, hogy az adminisztrációban is követték a gyártó „szokásait”.
Szovjet, na jó post-szovjet barátainknál „Oroszország egyfajta jelképévé vált Szputynik V koronavírus-vakcina (amelyben a V, a victory, győzelem szó rövidítése)”. Ami derék külgarázdánk minden követ megmozgat, hogy mi – nem ők, nekik jó a megbízható amcsi – ezt kapjuk. S ezt szó szerint kell érteni. Sajtóértesülések szerint „A gyógyszerészeti hatóság által felkért szakértők az elérhető adatok alapján nem javasolták az orosz vakcina engedélyeztetését ”, azonban a Szputnyik megkapta az engedélyt. Amihez külön érdekesség, hogy maga az intézmény is elismerte, hogy a decemberben kapott 3000-es minta tesztelését meg sem kezdték! =))
Ami jól kvadrál azzal, hogy: „”A nyugati szakértők megkérdőjelezték a biztonságosságát, amit elsősorban azzal támasztottak alá, hogy az illetékes orosz hatóság politikai nyomásra a vakcina tömeges klinikai tesztjének kezdetén, a vizsgálati eredmények hiánya ellenére megadta rá a használatbavételi engedélyt tavaly augusztusban,!
Béla333
Majd jön a hóhér Kásler és mindent letagad. Mint tavaly a kórházi ágyak kiürítésénél.
Kísérleteztek velünk?
Aljas mocskok!
solidedge
A vakcina lehet, hogy nem jó, viszont javítja a statisztikát a beoltottak számát illetően. Itt a többi nem számít.
nezelodo
Jaj Istenem, ezek a külső szakértők nem hallották a vezér eszmefuttatását, hogy a nem a macska színétől nem függ, hogy fog-e egeret! Ennek ellenére mégis a macsakák színvariációival foglalkoznak! Megkérdezhetnék a mi szakértő csizmás mircinket, hogy is áll ez a dolog a tudományban!
Yoda69
@jesz: Ez mar tul van az otlet szinten. A 89 ev felettieken fogjak kezdeni az oltast, amint itt van az elso adag 300 ezer vakcina. Ugy hogy egyertelmuen le van irva, magas vernyomas, cukorbetegseg eseten NEM adhato. Marpedig ez a ket rizikofaktor a lakossag 70%-at erinti, leginkabb az idoseket. Attol tartok itt tomegmeszarlasnak nezunk elebe.

@lusta: Jogos. De a mi szemszogunkbol majdnem mindegy, hogy a budin huztak le, vagy orbanvikro offshore szamlaira ment a 100 milliad. Lehet mar orbannak is van egy olyan kastelya mint putyinnak, valahol a Krim szigeten. Oda menekul majd 2022-ben.
Nessy
Ugyanakkor harsogják, hogy ők mindent, életünket és vérünket adják, az ellenzék meg uszít az orosz és kínai vakcina ellen!
csipetke
Ez van,ha az egészségügyi miniszter valahol csontokkal molyol,és a semmihez se értő külügyminiszter fontoskodik a vakcina-beszerzés körül. Nyilván mehettek volna helyette ebben jártas szakemberek,de nehogymá' szíjjártó ne fontoskodjon ott. Kásler meg két lábszárcsont közül azt üzente,hogy ne válogassunk a vakcinák között. Akkor viszont nosza,oltassa ezzel magát Kásler,és a családja,meg a fidesz vezérkar.Ha még életben lesznek mondjuk félév múlva,és koronások se lesznek,majd akkor jövünk mi.Legalábbis én nem sietek sehova.Értem én,hogy nyitás,meg a gazdaság,stb,de ne mindenáron.Ha netán kidöglik a fél ország,akkor kinek nyitnának?
Sámannus
Ako miko lesz Putyinkának új dácsája. Ha nem kap menni kell Moszkvába a szőnyegszélire.megvigasztalni
kissé felnőttem
hajrá petike hajrá viktor mi lesz ebből agy nagy bukta csak győzzétek nyelni és ha a torkotokon akad?
Szevasztok
Ez nagyon jó hir, minnél tovább tarta járvány annál többen halnak meg, nőa táársadalmi feszültség, bukik a kormány és végre mi kerülünk hatalomra a gané fidesz bandát lecseréljük négerekre meg arabokra. Hajrá,összefogás !
sokanvagyunk
Vakcinaügyben a politikusok szájára kellene ráülni és nem a szakértőkét titkosítani.
Nessy
@Szevasztok: Ez melyik vakcina szövődménye nálad?
kokopelli
@Horizont: Születésekor a papa háromszor dobta őt fel örömében ,és csak kétszer tudta elkapni?
Nessy
@Horizont: De az is lehet, hogy már nem betegség, állapot!
kokopelli
@Gazella: (04:11) hátha még írni tudna az ápoló-luvnya! Én szégyelném magam az ő helyében!
sokanvagyunk
@sgl: Tudsz jobbat? ha beverik felszakad, bedagad és még nagyobb lesz.
ómió
"Szakértőileg" is látatlanban lehet az igazi egy elutasítás! Vagy inkább efftársilag?
kissé felnőttem
@Horizont: egyetlen dolgot mutass amiből ma nem lehet pénz csinálni ne keress mert olyan nincs.
Yoda69
Kíváncsi vagyok most mit lep a propaganda gépezet? Biztos lekomcsizzak meg le hazaarulozzak az OGYEI szakembereit.
Mellesleg minden tiszteletem az övék, hogy nem rettentek meg O1G ijesztgetésétől es korrekt véleményt adtak a ruszki szerrol.
olszaltot
Hát ez megint a fidesznyik hiperaktivitás példája: a szputnyik-v problémás, szíjjártó biztosan azért buzgotttúl, mert Merkel szüt emelet az orosz vakcína mellett (ugyanakkor írt alá szíjjártó, amikor Merkel kinyilatkoztatott).
sokanvagyunk
Az NNK majd maligánfokban adjak meg hatásosságukat, így talán elfogadottabb lesz az eredmény. :D
vitriol
@Yoda69: Már hogyne lenne felelős: mindenért orbán felel, hisz megszavaztatta magának a rendkívüli felhatalmazást.
Aki Én
@ómió: Fogd már be a tudatlan, hazudós pofádat, te bolsi csicska. Éppen az efftársaid erőltetik a bizonytalant, te szellemi mélyszegény fajankó. Van bármi az életben, amit te képes vagy megérteni, balfasz?
Nessy
@Yoda69: Arról nem is beszélve, hogy maguk az oroszok küldtek hivatalos levelet, hogy kiknek nem adható a vakcina! Elsősorban az időseknek nem ajánlott! De a fiatalabb korosztálynál is figyelembe kell/ene venni a felsorolt krónikus betegségeket!
Málna
@Yoda69: Hát sokat nem fogtál fel abból, amit olvastál. Az OGYÉI javasolja az orosz vakcinát, már meg is adta rá az engedélyt.
sokanvagyunk
@Málna: "a szakértők negatív véleménye ellenére"
Szevasztok
@Horizont: Na miért? Téged nem fizetnek ??
Yoda69
@Málna: Aha, az OGYEI fonoket orban helyezte oda, miutan Kasler szetrverte a szervezetet. A szakertok velemenyet le se szartak. Ez igy nulla, érted. De te nyugodtan oltasd be magad a ruszki vagy kinai vakcinaval.
Málna
@sokanvagyunk: Engedélyezte van nem? És milyen szakértőkről beszélünk? Kik voltak azok? A cikk szenzációhajhász, nem szól semmi újról. Eddig is azt kommunikálták, hogy voltak hiányosságok a dokumentumokban, amit aztán pótoltak. A Telex most ezt átcsomagolva újra eladta az arra fogékonyaknak.
gina
@Málna: Nem tudom ki vagy nő vagy férfi de oltasd be magad vele, és boldog lehetsz hogy a fidesz a bandához tartozol,,,
gina
@Málna: Ilyen elvakult agytalan szektahivők kellenek a fidesznek, remélem te és családod nem is kap mást csak oroszt vagy kinait, megérdemlitek, agyhalott idióták
Málna
@gina: Nektek köszönhetem, hogy Fidesz-szavazó lettem. Mert gondolkodni ugyan nem tudtok, viszont olyan elképesztő gyűlölet árad belőletek, hogy minden porcikám tiltakozik az ellen, hogy közétek tartozzam.
Málna
@Horizont: Fura, hogy aki mindig kulturáltan nyilatkozik meg és nem olyan mocskos szájú, mint te, az szerinted megjátssza magát. Érdekes gyerekszobád lehetett... És az is meglepő, hogy engem tartasz lelketlennek, amikor belőled árad a mocsok, a gyűlölet - akár betegséget is kívánva másnak...
Yoda69
@Málna: Hat ha szerinted ez egy igazi engedély, akkor te ezzel oltasd be magad.
Ezekutan en az OGYEI-ben nem bizom tobbe, mert negativ szakertoi velemeny elleneben adtak ki az engedelyt.
En csak az Unio altal jovahagyott vakcinal engedem beoltatni magam.
Ennyi.
Málna
@Yoda69: Én meg inkább hagyatkozom az OGYEI-re, mint a Telex beugratós cikkére. De mindenki azt csinál, amit akar. Lehet választani a vírus és az oltás között.
kereső
Kimondottan "oltakozás" párti vagyok. De ezek után???Dugják fel maguknak mind a 2 millió adagot+ a még nem tudni mennyi kinait. És igen, "rinyálni" fogok, és "válogatni"- csakis és kizárólag azt az oltást fogom felvenni, amit az EMA- az európai gyógyszerügynökség jóváhagyott, és az ő ajánlásainak megfelelően végzik az oltásokat.
Ha nem igy lesz, akkor felejtős.
csipetke
@Aki Én: 10:49 Nem értelek,hogy egy idióta hozzászólásra ugrasz. Vannak itt emberek,akik ezzel keresik a kenyerüket,hogy itt b@sztatják a jónépet. Alantas kenyérkereset a trollkodás,de pont ezért kerüld ki az ilyet,tanuld meg [email protected] a kb 50 szavas szókincsével nemigen ír értelmes dolgot,épp ezért lépj túl rajta,bármilyen idióta dolgot is ír. Pont az a célja,hogy ugorjon valaki az elmebeteg hozzászólására
sokanvagyunk
@Málna: "@Yoda69: Hát sokat nem fogtál fel abból, amit olvastál" - írtad válaszodban. (11:08) Én csak idéztem a cikkből, amit te már nem olvastál el. Egyébként "az OGYÉI által felkért szakértők"-ről írtak, amit ugyancsak nem olvastál el és amit "nemzetközi gyakorlatnak megfelelően (?) titkosítottak".
Egyébként lehet, jó az orosz vakcina, de nagyon rosszul és hiteltelen politikusokkal tálalták.
Yoda69
@Málna: Latod ezzel egyet ertek. Mindenki azt csinal amit akar, es mindekinek jogaban all hulyenek lenni.
Ha te elfogadsz egy olyan vakcinat, amit nem teszteltek 3.fazisban, es nem rendelkezik az Unio engedelyevel akkor lelked rajta. De persze az is lehet, hogy itt ezt de azert suttyomban az amerikai vakcinaval oltatod be magad. Ugy mint peldaul a kinai vezeto politikusok is, akik tobb millio Pfizer vakciat rendeltek sajat maguknak, mig a pornepnek hintik a kinai vakcinat. Szerintem ismerve orbanekat ok is a Pfizer vakcinat varjak, mig a nyugdijasokat beoltanak a ruszkival, vagy kinaival is. Cecilia aki agyon dicseri a ruszki vakcinat, mar beoltatta magat - a Pfizerrel. :)
Aki Én
@Málna: ,,Nektek köszönhetem, hogy Fidesz-szavazó lettem. Mert gondolkodni ugyan nem tudtok, viszont olyan elképesztő gyűlölet árad belőletek, hogy minden porcikám tiltakozik az ellen, hogy közétek tartozzam."

Érdekes, hogy ezt mondod ott, ahol van 10 millió ember, és ebből 1,5-2 millió fideszes. Na, meg biztos nem olvasol fideszes kommenteket, esetleg Bayert, vagy elvtársaidat a fészbukon. Ajánlom pl. a fortyogó elmebeteg Némethet.
De egy a lényeg, ezek szerint nem orbán politikája győzött meg téged sem.
lusta
@Yoda69: Lehet, hogy a Navalnij által mutatott rezidencia valóban nem is Putyiné, hanem a Soros-bérenc felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézáré. Ezért mondta olyan bátran Putyin, hogy a kastély bizony nem az övé.
vitriol
A századvég még ebben is hazudik: szerinte a magyarok 81%-a bármilyen vakcinával beoltatná magát.
namihami
@Yoda69: 04.02: És még az útra pottyantott lósz@ron is átgurultak a kerekek.
Azt az OGyÉI-t kérdezi meg az újságíró, hogy miért adtak engedélyt a szakértői vélemények ellenére, aki kiadta az engedélyt. Mintha az Orbántól (de lehetne Mészáros vagy bármelyik fideszes) kérdezné valaki, hogy lopott-e? Még így, leírva is röhejes a dolog. A valóság csak rosszabb lehet.
balos
@Aki Én: A málna csak nevében hasonlatos a gyümire,ez simán a fosok tengeréből egy csöpp!
Málna
@sokanvagyunk: Tudom, hogy a cikkből idéztél, amit én is elolvastam. Nem értem, miből gondolod, hogy nem. Teljesen másról beszélsz, mint én.
Lepényleső
...ugye nem azért mert keveslik a vírus általi áldozatok számát,
s nem is azért mert alázattal lesik a nagy bán minden "óhaját"?
ómió
@Aki Én: Már megint a tetves bolsiságod másrahazudási kórja gyötör, bolsiék elmebetege!? A szedáltságod elmúltával mindig "fajsúlyosan"? Kérjél másik "szert"! Hátha ez is "orosz"!
Nessy
Csak úgy mellékesen érdemes elolvasni a24.hu mai cikkét, melyben leírják a szakértők, hogy más a vizsgált vakcina, más a dokumentumban leírt, és más a tömeggyártásban előállított. Nem ok nélkül nem javasolták az ideiglenes engedélyt sem. Hogy mit ígértek az OGYÉI igazgatójának nem tudom. Mi az ami neki megéri emberek életét, egészségét kockára tenni, nem tudjuk meg.
Aki Én
@ómió: Attól, hogy sok gyógyszerre van szükséged (ami szart sem ér), még nem vagy OGYEI szakember.
Van bármi az életben, amit te képes vagy megérteni, balfasz?
Nessy
@Aki Én: Szerintem fogalma sincs mire válaszol, csak leírja a már unalomig ismételt értelmetlen, de elég alpári szövegét! A stílus az ember!
lemming
"A lap értesülései szerint újabb kétségek merültek fel a Szputnyik V vakcina kapcsán.

A Népszava arról ír, hogy a klinikai vizsgálatok során nem ugyanolyan összetételű készítménnyel dolgoztak, mint ami most forgalomba kerülhet. Hozzátették, hogy a kisebb mennyiségű készítmény és a tömegtermelés során előállított vakcina nem teljesen egyezik az iratok szerint. Az értesüléseik szerint többek között ez volt a szakértők egyik kifogása. Mások pedig azt nehezményezhették, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakértői mindössze néhány órát kaptak a gyártás ellenőrzésére. Amikor pedig ezt szóvá tették, azzal nyugtatták őket, hogy több időt kapnak később erre. Nem sokkal ezután engedélyezték az oltóanyagot.

Mint ahogy arról a Telex korábban beszámolt, a felkért szakértők kifogásai ellenére engedélyezték a vakcinát.

A Népszava információi alapján a szakértők még az OGYÉI pozitív döntése előtt szóvá tették az orosz dokumentáció ellentmondásait, valamint hogy volt olyan szakértő, aki kilépett a vakcina értékelését végző a testületből az engedélyeztetés után. Állítólag feleslegesnek érezte a munkáját, de nem akart nyilatkozni.

A lap megkérdezte az OGYÉI-t, hogy miért adták ki a felvetődött kérdések ellenére az engedélyt, de a cikk megjelenésig nem válaszoltak."
kereső
@Yoda69: t.08.16, nem azért tiltakozott Putyin mert tényleg nem az övé- hanem V-mint szputnyiké???
gina
Nem valami rózsás jövőt jósol egy nővér az oltásokról "„Azt mondták, gondoljak arra: ha most megkapom az oltást és nem fertőződöm meg, lehet, hogy van hátra jó öt évem. Ha viszont megfertőződöm, akkor van hátra két rossz hónapom. Innentől nincs miről beszélgetni az oltással kapcsolatban. "" ----- hát jobb ha csendben lettél volna !!!- az én véleményem meg,, lehet jobb ha nem oltakozol akkor lehetne talán még 20 éved !!!
kereső
Tényleg érdekelne, hogy mennyi ideig és kik tanulmányozták az orosz dokumentációt- és mi alapján döntöttek emberek életéről???
Eladott Ország
De a rohadt bűnöző cigányi és fideszes bandája telibeszar mindent! Nevem Orbán Viktor és egy szemét tolvaj geci vagyok!...
www.facebook.com/photo.php?fbid=1661095000687469&set=p.1661095000687469&type=3
verőce21
Ezt akarja Németország gyártani, Frau Merkel óhaja szerint...?
kereső
@verőce21: És ezzel akarják oltani a magyar embereket.Aki meg ezt akarja, az orbán viktor, Magyarország miniszterelnöke.
verőce21
@kereső: Nem a 20 forintért, de Szerbia nagyrészét már ezzel a vakcinával oltották be... :)
Annyira alkalmatlan nem lehet az oltás, mert nincsenek kedvezőtlen tapasztalatok..., ilyet azért nem lehet eltitkolni...
kissé felnőttem
szépen vagyunk akkor elsőre se ment másodikra okés értettem cimszóval ma meg? más a kapott anyag mint amiről a ? akkor ennyi bőlcs ? vagy ki mond itt mit mond? mit miért nem mond? ezekután hol legyen az emberek bizalma itt?
Kormány kormány szeggyétek a sátorfátokat egy épkézláb PRECIZ mondat nem kerűl elö ennyi értelmiségitől? szégyellem magam. 20 beszél 21 féle képpen akkor valóság tán nem is létezik lassan.
kereső
@verőce21: Honnan lehet tudni, hogy Szerbia milyen vakcinával oltott? Azzal-e, amiinek a dokumentációját az OGYÉI vizsgálta, és a hozzá küldött teszt anyag nem egyezett a tömeges gyártással. Na melyikkel oltanak a Szerbek, és mellyiket vette a magyar kormány?
verőce21
@kereső: Kapiskálod, meglehet, hogy nem azzal a vakcinával oltották be a szerbeket, amit hozzánk küldtek, mert ezek itt vannak...:)
kereső
@verőce21: Akkor már csak egyetlen kérdés maradt: Melyik orosz vakcinára adta ki az OGYÉI az engedélyt?,avagy melyiket vizsgálta- és melyikből vett toporzékunk 1 millió adagot? Bocsi, az egyből rögtön három lett, de ez igy következik egymásból.
verőce21
@kereső: A Szputnyik V vakcináról van szó még mindig. Miért nem olvasod el a hozzá tartozó cikket?

Már okafogyott a cikk, mert azóta engedélyezték...
(Gumicsont ki a kenelből.)
kereső
@verőce21: Azt mondják- hogy a Szputnyik-V vakvinát engedélyezték. De , mint kiderült lehet, hogy nem is azt vizsgálták. Érted a problémámat?? Mert a dokumentáció nem azt, és nem úgy tartalmazta, mint a nagyüzemi tömegesen gyártott vakcina ténylegesen. És nem, nem okafogyott a téma, mert szerintem maga az OGYÉI "szakemberei" sem tudják megmondani, hogy mit is vizsgáltak valójában. Attól, hogy egy gyártó üzem megfelel minden feltételnek, egészségügyi-és járványügyi előirásnak, az ott gyártott termék még lehet mérgező, és es alkalmatlan arra, hogy emberek életét biznák rá.Részemről csak ennyi a "kifogás"- és oka a bizalmatlanságomnak az engedélyező felé.
ómió
@Aki Én: Figyu, bolsiék elmebetege! Mert, ugye, az OGYEI a "pancser", a külsősök viszont, de főleg ti, bolsik mind "szakemberek" vagytok!? Mert, hogy hazudozásban, aljasságban, lopásban, országlerohasztásban, népzsebelésben - mint "fő szakterület" - igen, azt eddig is tudtuk, na de már ebben is!?
Nessy
@kereső: Nyugi! Külügyérünk már megmondta, hogy az esetleges mellékhatásokért, és problémákért a tudósok a felelősek, nem ő aki vaktában rendelt meg 1 millió adagot, a ki tudja éppen melyik szériából, sem Orbán, aki "elintézte" az azonnali engedélyezést.
kereső
@Nessy: toporzékunk ezért 100x1000 évet "érdemel"- mert már akkor megkötötte a szerződést, amikor még nem is volt "elvi" engedély. Mert az OGYÉI azt ad ki, amire a pontot a laborvizsgálatok kell, hogy feltegyék. És ez , mivel az NNK-ban zajlik- Cecile-ünk figyelő szemétől kisérev- nem kétséges az eredmény. Csak azt nem tudom, mit vizsgálnak- melyik variánsát a Navalnij-t mermégezőenk.
lemming
Ne a mostani kettős oltásról beszélj, hanem a másodikról, a harmadikról, a negyedikről...
lemming
Az első oltás után is vigyázni kell, meg a második oltás után is.
Akkor mi változik az oltással?
Hogy talán nem halsz bele?
Nessy
@ómió: Jó van, na! Adass be magadnak kínai, vagy orosz vakcinát, akár mindkettőt, aztán majd egy hónap múlva jelentkezz! Bár a csőlátásra, és egysíkú látásmódra egyiket sem tesztelték eddig, lehet hogy hatásos lesz. De az is lehet, hogy politikai tisztánlátás esetében a vírus nem is fertőz.
kereső
@Nessy:" De az is lehet, hogy politikai tisztánlátás esetében a vírus nem is fertőz."- ha fertőzne is, ők immunisak lennének arra a fertőzésre.
verőce21
@kereső: (08:51) Értettem én már elsőre is, hogy okoskodó vagy...!
Tudod mit, te ne oltasd be az orosszal magadat. Pedig már tele van a szervezeted orosz védőoltásokkal...! Milyen érzés elvakultnak lenni?
ómió
@Nessy: Szóval, te már megkaptad a Pfizert? És még csőlátó is lettél tőle, vagy ez "csak" efftársi örökséged? Esetleg az ökörséged szó itt a megfelelőbb? Nálatok ez utóbbi lehet a sanszosabb!
kereső
@verőce21: Nos nem tudom, hogy Te hol nőttél fel, hol éltél életednek abban a korában, amikor kötelező védő oltaásokat kellett kapjál. Rögtön mikor megszülettél kaptad a BCG-t- ami magyar !- a fejlesztése és a gyártása is! azután jött a DI-PER-Te, azaz a diftéria (torokgyik)-a Pertusszisz(szamárköhögés)- és Tetanusz. Mindhárom vakcina magyar gyártású-a Tetanusz magyar fejlesztésű- a vakcunák alapanyagát az átkosbana párizsi Pasteur intézet biztiositotta. Sabin cseppek- nem tudom, mióta morosz(szovjet). Innen folytasd...lehet, hogy Romániában másképp csinálták, bár nem valószinű, hiszen a kgst-n belül Magyrország volt a gyógyszerellátó, és vakcina gyártó ameleyet a Phylaxia végzett. Hol éltél???
Nessy
Az ilyen eset elkerülésére, már készül a törvény tervezet, és a kínai, meg egyéb bevizsgálatlan vakcinákhoz nem kell szakvélemény, anélkül dönthet a kormány.
verőce21
@kereső: Inkább a Richter... de az oroszok megrendelésére.
A Phylaxia inkább állatgyógyszereket..., lehet te abból kaptál... :)
kereső
@verőce21: Nem-nem! A Phylaxia humán oltóanyagokat gyártott főleg. Illetve ez az egy központi oltóanyaggyár volt az átkosban.Humán/ és állat vakcina ill. gyógyer injekció formájában.A Richter meg az egyik!! legnagyobb gyógyszergyárunk volt a Biogal mellett.
verőce21
@kereső: Az EGIS-t kihagytad.
De Tiéd a századik...
nezelodo
Megint a nyafogás! Amikor a z elsöprő kétharmad életét jövőjét, és az egészségét letette a mini. elnökünk kezébe, azzal rábizta a jogot is, hogy legjobb szaktudása szerint, az operatív törzs magas eü. képzettségével felvértezve, eldöntse, hogy mi jó nekünk. Ők pontosan tudják mit tesznek,hiszen őket mindig orosz oltóanyaggal védték meg az elhajlástól, különösen az elmúlt tíz évben.
Madácsi Pali
@Nessy: Nem törvény lett, kormányrendelet.
kereső
Mától kezdve ez már nem probléma. A legnagyobb szakértő fog dönteni - toporzék szijjártó péter. Rohadjatok meg!!
kereső
És, hogy lássátok, nem hazudgálok, ime itt van orbán viktor mától hatályos rendelete:
A Kormány 19/2021. (I. 28.) Korm. rendelete a biztonságos veszélyhelyzeti gyógyszerellátáshoz szükséges egyes intézkedésekről szóló 488/2020. (XI. 11.) Korm. rendelet módosításáról

A Kormány az Alaptörvény 53. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, figyelemmel a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 51/A. §-ára, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A biztonságos veszélyhelyzeti gyógyszerellátáshoz szükséges egyes intézkedésekről szóló 488/2020. (XI. 11.) Korm. rendelet 6/A. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„6/A. § (1) A gyógyszerészeti államigazgatási szerv különös méltánylást érdemlő betegellátási érdekből, a koronavírus feltételezett vagy igazolt terjedésének megakadályozása érdekében az állami egészségügyi tartalék kezeléséért felelős szerv kérelmére engedélyezi

a) EGT-megállapodásban részes államban,

b) Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságában vagy

c) legalább három – köztük legalább egy európai uniós vagy európai uniós tagjelölt – államban

a betegek számára hozzáférhetővé tett, illetve alkalmazásra engedélyezett gyógyszer behozatalát, a betegek

számára történő hozzáférhetővé tételét, illetve alkalmazását,

(2) Az (1) bekezdés alapján abban esetben kerülhet sor az engedély kiadására, ha a gyógyszert legalább egymillió

személynél már alkalmazták. Ezen feltétel teljesülését a külpolitikáért felelős miniszter állapítja meg.

(3) A gyógyszerészeti államigazgatási szerv az (1) és (2) bekezdés szerinti engedélyt az adott államban kiadott

engedély alapulvételével vagy annak elismerése útján is kiadhatja.

(4) Az (1)–(3) bekezdés szerint kiadott engedély alapján behozott gyógyszer alkalmazásához a Kormány

rendeletében további feltételeket állapíthat meg.”

2...
kokopelli
@Eladott Ország: ...egyet bevesz valaki,és az a budiba röpíti őt!? (;-))
mégállnekem
A fidesz birkáknak jó lesz az...mi meg kivárjuk a kedvünkre valót, amiben bízunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.