Duda Ernő virológus professzor szerint, ha a járványügyi adatokat vesszük figyelembe, semmilyen nyitás mellett nem szólnak egészségügyi érvek írja a Blikk.hu.

A magyar virológus szerint kényszeríteni kell, ha valaki nem akarja beoltatni magát, "elmennek az erdőbe remetének, kihalnak, vagy beoltatják magukat"
Kép:Pixabay

A professzor azt is kiemelte, hogy ha egészségügyi szempontból nem is indokolt, politikai részről még épp időben lépnek a kormánypárt részéről:

Ez most egyértelmű politikai döntés, és olyan értelemben okos is volt, mert ha most nem nyitnak, csökken a kormánypártok népszerűsége. Az embereknek elegük van a bezártságból. Tízezrek tüntetnek a bezárások ellen Európa-szerte. Hogy jó is lesz-e? Nem lesz. Járványügyi adatok nem szólnak semmilyen nyitás mellett

Véleménye szerint egyfajta intenzív propagandára lenne szükség, mely ugyan kissé negatív felütéssel, de hirdeti, hogy a járványnak nincs vége, és a maszk hordása elengedhetetlen. Büntetné azokat is, akik ennek nem tesznek eleget.

Nem szigorításokra van szükség, de a meglévő szabályokat be kellene tartani

Számításai szerint az április 19-én esedékes iskolanyitásokig nem fog eltelni elegendő idő ahhoz, hogy védettséget szerezzen minden pedagógus, hiszen a vakcinák védettséget biztosító hatása különbözik, és hiába kapták meg 2,5 millióan legalább az első oltást, a tényleges védettséggel rendelkezők kicsivel több, mint egymillióan vannak, nagyjából másfél-kétmillióan azok, akik már átestek a betegségen, és ezáltal tettek szert védelemre, így a matematikai művelet végén még mindig találunk közel hétmillió embert, aki nem rendelkezik kellő védelemmel a gyilkos kórral szemben.

A legnagyobb cégek közben az elmúlt hónapokban elkezdtek dolgozni az oltás világviszonylatban történő alkalmazásának következő fázisán, ami a gyerekeket érinti. Ezzel kapcsolatban jó hír, hogy az oltás hatékonysága száz százalék. Mint ismeretes, a felnőtteknél ugyanez a szám kilencvenötre tehető. A vizsgálatok és a tesztek nem is feltétlen a hatékonyság, sokkal inkább amiatt fontosak, hogy megállapítsák, pontosan mekkora adagra van szükség a gyerekek körében a kellő védelemhez.

Idáig nem a gyerekek haltak meg, hanem az idősek. Először azokat kellett menteni, akik belehalhattak a betegségbe. Most az egy új jelenség, és részben a mutánsokkal magyarázható, hogy már a fiatalok és a gyerekek között is akad olyan, aki súlyos állapotba kerül kórházba. Fél évvel ezelőtt még nem ez volt a helyzet

- adott választ arra a kérdésre Duda Ernő

Éppen ezért is látja többi kollégájához hasonlóan a vakcinában a megoldást a járvány teljes mértékű legyőzése kapcsán, amivel szemben ő akár kényszerítőleg is fellépne, vagy épp különböző előnyökkel ruházná fel az oltással már rendelkezőket:

Egy demokratikus országban lehet abban bízni, az értelmes emberek fölismerik, érdekük, hogy be legyenek oltva. Ha valaki nem képes erre, akkor azt kényszeríteni kell. Ezt lehet úgy, hogy a rendőr elviszi, meg úgy is, hogy lesz majd egy zöldkártya, amely többlet jogokat biztosít az oltottaknak. Azaz ha valakinek van ilyen, akkor mehet a presszóba, a moziba, ülhet a repülőre. Akinek meg nincs, az mindezt nem teheti. Az utóbbiaknak pedig előbb-utóbb választaniuk kell: elmennek az erdőbe remetének, kihalnak, vagy beoltatják magukat

Forrás:Blikk.hu
Címlapkép:Pixabay

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A virológos szakemberek ne bennünket baszogassanak, hanem érjék el, hogy CSAK olyan oltóanyag jöjjön be az országba, amit az Unió hivatala jóváhagyott!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Duda Úr ! Ez a hajó már elment. A félkegyelmű hajóskapitány zátonyra futtatta.
Béla333
A virológos szakemberek ne bennünket baszogassanak, hanem érjék el, hogy CSAK olyan oltóanyag jöjjön be az országba, amit az Unió hivatala jóváhagyott!
magyar1
Igen, csak akkor ne a vakcinafelvevő írja alá, hogy saját felelősségére tette hanem a virológus garantálja hogy semmi baja nem lesz.
Gazella
Na ennek kurva sok pénzzel tömték be a száját a sagadékék!! S nem szégyenli magát!
Nyírfa
És Kína még csak az egyik lábát tette be. Mi lesz, ha mindkettővel itt rontja a levegőt?
Jön a Fudan, jönnek a janicsárok, az oroszok, és elmondhatjuk, hogy volt egy hazánk.
A magyar kormány és segédei napról napra fenyegetőbben mutogatják az izmaikat. De az izom nem minden. Az az ősembernek is volt.
Főlökött
Már elnézést, de a Szegedi Tudományegyetemen tényleg ennyi félkegyelmű oktat ? Mert akkor rosszul választott az egyetem oktatókat...

Az egyik a mostani amerikai elnököt fikázza...-> már kitíltották, de itt a következő :
A másik kötelezővé tenné az oltást...Korát nézve benézem öregkori ténykedésnek...

Ott az egyetemen tényleg ennyi, már bocsánat hülye van, vagy csak vénségükre ment el az eszük ?

Csoda Virológus, állítólag kinevezett professzor !:

- Melyik oltás mire jó, meddig hat és milyen következmények a mellékhatások lehetnek ?
-> Mocskosul nem tudja...de nyomja a tutit és a kötelezővé tenné az oltást !
- Mizus az egyik oltóanyag vérrög képzésével, melyben már többen belehaltak ?
-> Mocskosul nem tudja...de nyomja a tutit és a kötelezővé tenné az oltást !
- Mizus az oltóanyagok idejével, meddig is hatnak, meddig is biztosítanak védettséget, 1 nap, 1 hét, 1 hónap, 1 év, 10 év, 20 év ...?
-> Mocskosul nem tudja...de nyomja a tutit és kötelezővé tenné az oltást !

Duda Ernő virológus professzor -> Viruljon ki a szakavatott intézményben, ahova való lenne. Ez pedig az én véleményem, már bocsánat. Légből kapott puffogtatásokkal, tele az ország - világ.. Ön is elengedett egy ilyen jellegű pukit...de minek...
Nyírfa
@Főlökött: A Szkeptikus Társaság elnöke volt. Ez nekem elég is. Mindent tagadnak, amit nem látnak a két szemükkel, amit nem foghatnak meg a két kezükkel. Persze, egy kicsit leegyszerűsítettem a munkásságukat, de, végül is ez a lényeg: amivel nem tudnak mit kezdeni, ami skatulyázhatatlan, besorolhatatlan a számukra, az nincs.És mit kell csinálni az istentelen másképpen gondolkodókkal? Na mit? Hát kényszeríteni , hogy álljanak be a sorba. Az ő sorukba.
CsipkeRózsa
És hogyan lehet kényszeríteni a nem akarókat, rendőrökkel elvinni, hogy beolthassák őket, lekötözve?
Pálinkás Pál
vagy téged felkötni te köcsög...remélem ha ezt tovább propagálod, kitöri valaki a nyakad szaros...és ez nevezi magát professzornak?...persze mondjuk mengele is orvos volt..
division
@magyar1: Minden esetben a betegnek kell aláírnia a beleegyezését, akár műtét, akár bármiféle beavatkozás történik. Amikor gyógyszert szedsz, azaz felír valamit az orvos, nem tehet arról, ha te allergiás vagy rá, a betegtájékoztatóban nagy valószínűséggel fel van tüntetve.
division
@Pálinkás Pál: Oltás nélkül nem lesz nyájimmunitás, valamit tenni kell, hogy ne szabaduljon el teljesen a vírus és mutációi. Még ma is halna meg a sok gyerek, ha nem tették volna kötelezővé az oltásokat.
Peller Anikó
Duda Ernő elmondta a véleményét és nagyon helyesen kimondta, hogy Magyarországon 7 millió ember védtelen a szarszkoviddal szemben.

Állítja nagyon helyesen, hogy semmilyen nyitás mellett nem szólnak egészségügyi érvek.

Állítja nagyon helyesen, hogy politikai döntés a nyitásról hadoválni, aminek hátterében nyilvánvalóan a kibaszott focimeccsek rendezése áll, mivel mgyaurországban a legfontosabb teendő a focigurgitás.

Elmondta, hogy véleménye szerint a leghasznosabb dolog lenne mindenkit beoltani és a járvány megfojtása érdekében akár közelezővé tenné az oltást ha tehetné, a nyitás és a foci ellenében.

A szakmai véleményét mondta el amit persze a sok hülyegyerek nyilván nem képes felfogni amíg nem fertőződik meg. De meg fog, előbb utóbb.

Most még nem alkalmasak a feltételek a kötelező oltáshoz a sok szedett vedett oltóanyaggal, de néhány hónap múlva lehet elég Pfizer vakcina és ezzel vélhetően sokan maguktól is oltatnák magukat. A vér oltásellenesek meg úgy jártak, ha bekapják a vírust akkor fertőznek, ami szándékos emberölésnek minősülhet.
division
@Peller Anikó: Ez mind szép és jó, de az a pár hónap, amíg a Pfizer elegendő oltóanyagot lesz képes előállítan nem lesz már túl későn?
Gazella
Még mindig nem érthető ez a vírus úgy dolgozik ahogy nem akar. Tök mkndegy a beoltás vagy nem beoltás... kisérleti fázisban amig nem biztonságosak a vakcinák, addig még sok sok embed meghal.
simmering73
"Kötelezővé lehet tenni az oltásokat egy demokratikus társadalomban, áll az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéletében. Mérföldkőnek számít az első ilyen döntésük, és egyben azt is jelenti, hogy a koronavírus elleni oltásokat is kötelezővé tehetik az európai országok."
www.szabadeuropa.hu/a/kotelezo-oltas-kotelezove-tehetik-covid/31193174.html
folt
Szerintem kezdődik a tapogatózódás, hogy mi az emberek reakciója, ha kötelezővé tennék az oltást. Ha hagyják magukat, akkor megcsinálják, de ha tömegesen fellázadnak, akkor sztornó a terv.

Vajon mikor veszik észre az emberek, hogy egy egységes, egész országot megmozdító kőkemény ellenállással (polgári engedetlenség, lezárások) egy, max. két hét alatt el lehetne takarítani Orbán embertelen elnyomó rendszerét?
Gauntlet
Bicskanyitogató amit mond ! 135 millióból 105 millió felgyógyult !
HETVENHÉT százalék !
vakcina nélkül!
ez csak egy tény! Semmi vakcina-ellenesség !
a remeteséget kezdje magán !!!
Szemét !
GeoCravker
Duda Ernő, azóta a propelleres promóciós nyilatkozata óta, nálam egy tapló, akinek a fia, mint egy biotechnológiai cég vezetője korántsem biztos, hogy érdektelen a vakcina-bizniszben.
S persze korábban sem biztos, hogy nem ezért nyomott le egy agitprop promóciós szöveget a pfizer-trutyi mellett. Azt alkalmasint szakmailag gyakorlatilag megalapozatlanul.
Amúgy nem kifejezetten virológus, ha figyelembe vesszük, hogy a tárgykört legalább közelítő könyve 1980-ban jelent meg, és azóta kicsit fejlődött a tudomány.
GeoCravker
Egyébként én meg kényszeríteném Dzda Ernőt, hogy oltassa be magát az összes vakcinával. Háromszor.-
Peller Anikó
@division: De. Máris későn van és a focigurgitó nyitással még később lesz. Az iskolanyitással meg jön a fidesz negyedik hullája.
magyar1
@division: Igen a műtéténél is alá kell írni és ha az orvos átvág pld. egy eret, v belet (szomszédomnál megtörtént) az is a beteg felelőssége mi?
Ez is ha kötelező lenne ez is a saját bűnöm lenne mert én gyártom a vakcinát - mi?
kereső
A cikk tárgyi tévedéssel kezd. Dr Duda Ernő nem virológus, hanem molekuláris biológus- genetikus, aki vakcina kutatással foglakozik. Ő volt egyedüli azon szakemberek sorában, aki kezdettől fogva elmondta véleményét a kinai -és orosz vakcináról, úgy hogy az ezzel oltottak számára milyen veszélyeket rejt a két vakcina.

És akkor álljon itt, egy "mérvadó vélemény" - amelynek alapján azt mondom, hogy a kormány elb@xta ezt is, mert nem a minőségi szempontok játszottak politikai és "gazdasági" okokból, hanem a mennyiség, holott, lehet, hogy a kevesebb több lett volna. És m ire megyünk , most azonnal a 2,5 millió beoltottal? Hiszen az első oltás után 3-4 hét(21-28 nap) kell ahhoz, hogy a védettség 801%-os szintje kialakuljon - és ez a Pfizer és Moderna vakcina .( ezt is Duda prof mondta el). A kinaival, orosszal mi a helyzet. Tudunk róla? Nem.

És akkor a "vélemény":
„Ez egy első generációs vakcina, ami nem azt jelenti, hogy kukába való. (…) Az a jó vakcina, amely jól szerepel a klinikai teszteken, a többi leginkább gyógyszeripari kérdés. (…) A tudományos felháborodást az váltotta ki korábban az orosz és a kínai vakcina kapcsán, hogy úgy kezdtek el oltani velük embereket, hogy a humán klinikai vizsgálatok harmadik fázisának adatait nem publikálták. Elvileg lementek ezek a vizsgálatok, de a kutatók nem tudták elolvasni őket. Jó eséllyel a Sinopharm egy jó vakcina. Az egyes és kettes fázis klinikai vizsgálati anyagból – itt kisebb csoportokat tesztelnek – látszik, hogy jó profilú, jó reakciógenitású szer. A hármas fázis, vagyis több tízezer ember teszteredményei viszont egyelőre nem olvashatóak, ami szokatlan, és ez a Szputnyik vakcinára is igaz” – mondta Kemenesi Gábor, aki ezzel együtt nem gondolja, hogy bármelyik kormány képes lenne kétes eredetű szert beadni a lakosságnak."

Szóval: " jó eséllyel" a Sinopharm egy jó vakcina! Ezzel mindent elmondott.
NKF
Na,baloskáim lepkére vetődtek ismét!Szerintem ez a PROFESSZOR ÚR több tiszteletet
érdemelne!A nagy előválasztáson meg össze-vissza szarjátok magatokat!
kereső
@sgl: Nem elavult? De. Egyébként nem ez volt a legfőbb kifogása ellene. Sajnálom, hogy ennyit értesz az egészből.
Meggyőződésem egyébként, ha nincs a kinai-és orosz "engedélyezési" játék, meg nem az derül ki, hogy hogy aranyáron vett a kormány ismeretlen hatékonyságú, összetételű vakcinákat- csak azért, hogy orbán jó legyen a kinai kommunista pártnál és putyinnál, és nem mellesleg csurranjon valami kis dollárocska szijjártó körének, akkor nagyobb lenne az oltási hajlandóság.
És most, ez a dupla fenekű kommunikáció a beoltottak számával. Azt a hamis érzetet kelti, hogy az oltás egyenlő védettséggel az oltás pillanatában. És hiába is mondja el cecile , hogy nem igy van, már eljátszotta a hitelességét- ki figyel rá?
ómió
Kényszeríteni? És "népi demokratikusan" gondolja?
kissé felnőttem
senkit nem kellene itt kényszeriteni csak szar zavaros információk tömkelege zuditodott az emberekre mert orbánnak igy tetszett? akkor egy sajnálni való senkiházi,
komoly konkrét dolgokat elhazudni a 21, században áltatta a pedagógusokat, szidta, meg a nővéreket a nép meg mehet a temetőbe? mert egy felelőtlen fajankó focimániás dőnt hát nem .
Nessy
Miután csak az kap oltást aki regisztrál, akkor miről beszélünk? Hiába javasolta az ellenzék, hogy regisztráció nélkül is beoltsák aki jelentkezik oltásra! Dömötör is megmondta, hogy szó sem lehet róla! Csak azt nem mondta el, hogy lesz ebből júniusra 8 millió beoltott! Papíron meglesz, aztán aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál.
Nessy
@sgl: Erre írtam, hogy csak papíron, illetve a propaganda szövegben lesz meg!
Al X
@Nessy: 11:29 Én például nem regisztrálok, ha ez az életembe kerül, akkor sem. Nem hiányzik nekem, hogy választáskor a nyomják a propagandájukat a megadott elérhetőségeimen.
kereső
@sgl: A baj az, hogy nem biztos a célnak megfelelés. Nincsenek adatok- semmilyennek, nemhogy tudományosan bizonyitott tények!
Nessy
@Al X: van a klaviatúrán "Delete" gomb. Én az összes reklámot ab start törlöm. A telefont is "ki lehet nyomni". A reklám papírok meg mennek a kukába. Értelmetlen az életet, egészséget feláldozni az idióta propaganda miatt! Gondold, hogy máshonnan nincsenek meg már régen az elérhetőségeid?
Al X
@Nessy: Gyanús is vagyok magamnak, hogy ez nem racionális viselkedés részemről.
vitriol
Túl sok itt a "kényszerítés", már tényleg csak az hiányzik, hogy katonák lefogják a pácienst és a virológus elvtárs döfködje bele a nedűt, lehetőleg olyat, ami hatástalan, viszont sok pénzünkbe került. Aztán a sok majom majd elhiszi, hogy csak azok hiányoznak a teljes átoltottsághoz, akik még nem regisztráltak. Fideszcsicskák büszkélkednek: nálunk a legtöbb a beoltott az EU-ban, de azt elhallgatják, hogy az egyszer beoltott még nem védett!!!
ómió
@Szeparepa2: Merülj alá a bolsi latrinába, bolsi latrinabúvár szarkupac! Akkor nem fogsz itt külön bűzleni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.