Egyenszövegben kell tájékoztatniuk a bankoknak az ügyfeleiket, hogy a kormánynak köszönhetik a jelzáloghitelek kamatainak rögzítését, és arról is, pontosan mennyit nyernek az intézkedéssel – írja a hvg.hu.

A kormánynak hálálkodó üzenet közlésére kötelezik a magyarországi bankokat
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs

A Rogán Antal-féle metódus hasonló a "rezsicsökkentésnek" nevezett szemfényvesztéshez:

a szolgáltatónak kötelező egyenszövegben közölnie, hogy az ügyfél a kormánynak köszönheti a hitele kamatának rögzítését, és azt is, hogy mennyivel rosszabb lenne nekik a kormány intézkedése nélkül.

A Magyar Közlöny szerint így kell kinéznie a szövegnek:

A kormánynak hálálkodó üzenet közlésére kötelezik a magyarországi bankokat

A kormánynak hálálkodó üzenet közlésére kötelezik a magyarországi bankokat

Forrás: hvg.hu

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Beteg állatok. Tiszta Észak-Korea ez a kurva ország.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Beteg állatok. Tiszta Észak-Korea ez a kurva ország.
DR PRÉDlKÁTOR
tóni... tóni... tóni...
Van egy jó viccem!

"Késő bánat

Egy farmon el vannak különítve a tehenek és a bikák. Az egyik bika odamegy a kerítéshez és megkérdezi a tehenektől:
- Lányok, átugorjak hozzátok? Én vagyok a Tökös Tóni!
- Nem kell, maradj csak ott!
- Na de lányok! Hát én vagyok a Tökös Tóni!
- Na jó, gyere át!
Hát átugrik a bika a kerítésen.
- Lányok, hívjatok csak Tóninak, mert a többi fennmaradt a kerítésen!"
colibri
Ugye, ugye, minden nap kiderül, hogy még mindig van lejjebb...
Nessy
Ez Rákosi idejében volt divat! Ezt jobb helyen személyi kultusznak becézik!
tudode
Nocsak!
.
Megszólalt a bújKÁZÓ kommuniKÁciós tótumfaktum, százmilliókat költve, ne nem pártlóvébúl, kormányzati kommuniKÁCIóra, aki hírós emBŐRKE lett, az un. letelepedési KÖTvényével, amelyről a KÖSZMÉDIA átment KUSTIba/be:
.
Rogán és Mészáros bizALMASAINAK offshore-cégeire derűlt fény a Pandora-iratokból
hvg.hu/gazdasag/20211003_Rogan_es_Meszaros_bizalmasainak_offshorecegeire_derult_feny_a_Pandorairatokbol
--------------
.
Kérdés lehetne, hogy a Gránit bank is hálálkodik, amely kölcsönéből épült a NER, oszt'
.
----- Már saját bankja is van az Orbán családnak
444.hu/2021/12/30/mar-sajat-bankja-is-van-az-orban-csaladnak
----------------
.
Az ÓSZERES NER-esek, akik nem tudnak ellenállni a közlóvé kísértésének, még a VILÁGÖRÖKSÉG részét is DOBRA VERHETIK, osztogatva egy s más között:
.
---- A NER utcája/kapcája lett a világörökség részét képező Andrássy út is
24.hu/belfold/2018/09/13/andrassy-ut-tiborcz-meszaros-csanyi-garancsi/
---------------------
.
Szerenád a NER-eSSeknek:
.
---- Elvis - Börtön rock (magyar felirattal)
www.youtube.com/watch?v=r2NOhgB3YLs
---------------
.
Ma már a PÁVATÁNC a menŐ!!!
tudode
Jav! nem milliókat, milliárdokat költve!!!
.Megszólalt a bújKÁZÓ kommuniKÁciós tótumfaktum, százMILLIÁRDOKAT költve, ne nem pártlóvébúl, kormányzati kommuniKÁCIóra, aki hírós emBŐRKE lett, az un. letelepedési KÖTvényével, amelyről a KÖSZMÉDIA átment KUSTIba/be:
-----------------
.
Már a látszatra sem adva, mert ÖVÉK LETT AZ ORSZÁG, maguknak építgetik felcsúti disniley-módra, ahol már van csonaKÁZÓ tó is, hiddal, SZÁLloDÁVAL:
.
---- Illiberális klímapolitika: csónakázótó lesz Felcsúton, a Velencei-tó meg lassan kiszárad
hvg.hu/360/202132__illiberalis_klimavedelem__avelenceito_es_felcsut__elherdalt_vizcseppek__parolgas_es_becsapodas
-------------
.
Sót:

----- .Már épül a kilátóteraszus étterem a felcsúti kisvasútnál
hvg.hu/gazdasag/20211204_Mar_epul_a_kilatoteraszos_etterem_a_felcsuti_kisvasutnal
--------------
.
???
Qqberci
Ki tilthatja meg a következő kiegészítést?.
"Tisztelt Ügyfelünk!
A fenti hirdetmény közzétételére utasítottak minket, de azért ezt ne vegyék tú komolyan. Tájékoztatjuk Önöket, hogy ezzel is szívni fognak!
Medvepapa
@Qqberci: Másnap a bank technikai okokra hivatkozva befejezi eddigi tevékenységet. Esetleg még beolvasszák egy kebelbarát bankba.
colibri
@Horizont: Elnézve a mellékelt tónyó-képet, pont az jutott eszembe, hogy semennyiért nem irigylem azt a fiatal menyecskét, aki tavaly(?) összekötötte az életét ezzel a c...nszökevénnyel.
Nessy
Ezt anno, Rákosi idejében személyi kultusznak hívták! Miután ma, a rendeleti kormányzás miatt a kormány = Orbán, ma is az!
volvós
@Horizont: Amikor cilike elvtársnő elhagyta, gyorsan összebutorozott szájerjozsi kislánnyal az meg bejáratta alul - felül, előről hátulról.i
Rizikó
Akinek a rezsicsökkentés szemfényvesztés az támogassa az ellenzéket. Viszont, ha adott esetben elkezdenek emelni, akkor tanuljanak úszni, mert csak a Duna felé menekülhetnek.
Gondold át, mit szidsz!
Clavigo
@Rizikó: Agyatlan vagy. Töltsd ki a Putris csekkjét,,,..
Rizikó
@Clavigo: Ne bégess már! Takarodj legelni!
namihami
Ügyes! Ennél jobb és biztosabb már csak az lenne, ha ezeket az öntömjénezéseket az Orbán a saját nevében és saját kiadásában, de azért közpénzen (pl kék plakátok) jelentetné meg. A koldulólevél már ennek az előszobájának is betudható.
Baker
Nincsem reuscsökkenés, csak átcdoportosították az emelés összegét más tételekbe építve!
csipetke
Van még ettől lejjebb?Rogántonyó ezen a képen nem úgy néz ki,mint egy boldog férj,hanem mint egy megfáradt botsáska...
lusta
@Medvepapa: Kapnak egy visszautasíthatatlan ajánlatot.
Nessy
@Rizikó: A kis fogyasztónak anno komoly kedvezmény járt, 1200 m3 pro év. Ergo havi két,három ezerrel fizetek kevesebbet,attól függően, milyen hosszan kell fűteni . Viszont amikor a világpiaci ár alacsony volt, akkor az állami cég járt jól.
Rizikó
@Nessy: Nyugodtan tagadd a nyilvánvalót! A kérdés a kétharmad, nem a győzelem.
telegdilaci
@simmering73: A bankokat miért nem kötelezik bocsánat kérésre és mondják el hogy a Deviza hitelesektől a felvett hitelek hányszorosát,fizettették vissza,jogtalanul?
lampa laz
Örülj csak marha az ilyen adakozásoknak, mint amit most orbán művel, a végen úgyis meg kell fizetni, mindenkinek. Nincs ingyenpénz. A rezsicsökkentés is ilyen, mert a befizetett adóinkból pótolja ki az állam a szolgáltató veszteségét. Így már az is fizeti akit a rezsicsökkentés nem is érint. A másik, h ezt a hatalmas pénzszórás mind-mind hitelből teszi, amit úgyszintén mi fogunk visszafizetni.
kulabombaafityiszre
@Rizikó: tegnap, 21:58
Ásemmiképpen nem szemfényvesztés csak valaki fizeti a különbözetet.
Nehogy pofára essél ezzel a nagy rizsacsökkentéssel.
"Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteki nyilatkozata szerint a kormány a hét elején dönthet a kisebb ipari szereplők egyetemes szolgáltatási rendszerbe való visszatérésének részletes feltételeiről, és majd csak ezt követően derül ki, hogy mennyibe kerülhet a váltás a szolgáltatóknak, illetve, hogy a végén ki fizeti a piaci árak és a kedvezményes tarifa közti különbségről szóló számlát."
index.hu/gazdasag/2021/11/22/koronavirus-energia-aram-dragulas-ipar-leallas/
Rizikó
@kulabombaafityiszre: Ne tétovázz! Szavazz az ellenzékre. Persze, ha nyernének véletlenül, akkor is legyél ott, amikor az àremelések és a rezsi növekedés miatt a magyarok a Dunába dobják ezt az idegen szívű, globalospekulánsok által fizetett magyargyűlölő kisebbséget!
Aki Én
Ezen még csiszolni kell.
Hamarosan orbánnak kell megköszönni.
RonaGyuri
Azért nekem Sziszi szakértelme hiányozni fog

Tuncsi utasította a bankokaz, hogy: „Egyenszövegben tájékoztassák az ügyfeleiket arról, hogy a kormánynak köszönhetik a jelzáloghitelek kamatainak rögzítését, és arról is, pontosan mennyit nyernek az intézkedéssel ”

Igen nem csak nekem okozott azonnali erős „déjà vu” érzést, szinte minden portál emlékezte rá, hogy: „A tájékoztatási kötelezettség és annak formája éppen olyan, mint annak idején a rezsicsökkentésnél: a szolgáltatóknak ott is a kormányra kellett hivatkozniuk, és forintra megírni, hogy mennyivel csökkent a befizetési kötelezettségük.”
Nos azért vannak apróságok:
egyfelől; ez nem törvény, csupán a kormány egy tagjának rendelete,
másrészt; nincs kicizellálva, legalább is egyelőre.
Mint ismert Rezsi Sziszinek mintegy másfél tucat törvénymódosítással sikerült véglegesíteni a szolgáltatókra vonatkozó előírásokat! =))
kereső
@Aki Én: Volt már olyan is! Amikor a kormány/orbán átvállalta egyes önkormányzatok adósságát, sorra születtek a személyesen orbánnak irt hálálkodó és dicsőitő levelek. Pedig azt is mi fizettük mindannyian.Nincs új a nap alatt- azaz, egy újszülöttnek és a molylepke agyúnak minden vicc új.
Aki Én
@kereső: Érdekes, hogy a híveket ez a bolsi típusú személyi kultusz nem zavarja. Persze ha mondjuk Gyurcsányról szólna ez a hír, akkor éreznék a ,,hibát".
Pálinkás Pál
ha lenne egy tökös ellenzék, már rég...hagyjuk, impotens horda...
kereső
@Aki Én: "Hibát"? Nem fogják érezni. Hiszen már nem ők gondolkodnak, ezt is átengedték orbánnak ill. propagandistáinak. Itt találkozol valamelyikkel is , aki nem azokat büfögi vissza, amit a "fősodor" kiötöl?" Tetszik" ez a fősodor- VJ-től hallom mind többször, mintha saját találmánya lenne ez a kifejezés. "Brüsszeli fősodor"- ollan unintelligens.
Eladott Ország
Rogán Tonyó pofájáról kirí a jövője! Remélem börtönben fejezi be ámokfutását!
solidedge
Nagyon gondolkozok azon, hogy felmondom a banki szerződésemet és egy nullás lisztes zacskóban fogom kérni a postástól a nyugdíjamat. Egy hónapja behívattak a bankba, hogy új szerződést kell csinálni, majd rám írtak 800 ezer forint kölcsönt azzal a mellékelt szöveggel, hogy ez nem kerülhető ki. Szerencsére a kártyát ehhez érvényesíteni kellene ami eszem ágában sincs. Gondolom ezt teszik azért, mert a jövőbeli szuperbank megalakulásához kellene a nagyobb tőke.
kereső
@solidedge: Ezt , igy hogy?, vagy csak arról van szó, hogy ennyire vagy hitelképes-és rád tukmálják a hitelkártyát?Ezt eddig csak az OTP-ről hallottam.
Eladott Ország
Díjaznám, ha a bankok azt is közölnék a jelzáloghitellel nem rendelkező számlatulajdonosokkal, hogy mely szolgáltatásuk díja mennyivel nőtt kompenzálandó a rendeletből fakadó veszteségüket.Kifizettetik velük a szavazatvásárlást és még a marketingköltségét is rájuk lőcsölik. Szétrúgtam a lábad sánta? Sebaj, itt egy púp!
uploads.disquscdn.com/images/292e2640f39e4926e293940c3002c12447b74f0412f63560f0f89a2f1cc3e8f4.jpg
Nyírfa
Szerencsére vagy sajnos nincs annyi pénzem, hogy fejtörést okozzon, a párnacihában tartsam vagy egy bankra bízzam a megtakarításaimat.
Ha külföldre költöznék, olyan országot választanék, amely nem áll sem állami, sem üzleti maffiák befolyása alatt.
Itthon a bankoknak éppen olyan rossz a hírük mint a kormánynak.
Dr. Proktor
A bankok azt is közölhetnék, hogy a moratórium lejártával mennyivel kell többet fizetniük a hiteleseknek!
Eladott Ország
A betéteseknek mikor küldik ugyanezt, hogy a kormánynak köszönhetik, hogy egyre drágább a bankban tartani és lassan szart sem ér a pénzünk!?
magyar1
@Rizikó: A rezsicsökkentés jó lenne, de fogyasztás alapján kellene meghatározni, egy minimálbéres dolgozó 2 szobás 50 nm-es lakásban spórol havonta egy ezrest míg aki úszómedencét fűt és egyébként gazdag az meg spórol havonta 50 ezret. Nekem ne mond, hogy ez igazságos, miközben még a Bolygót is tönkreteszi.
Rizikó
@magyar1: Tehát szerinted fogyasztás alapján kellene a díjat meghatározni?
Akkor ugyan ezt az élelmiszernél is be kellene vezetni és aki többet eszik, nagyobb kár okoz a bolygónak, az fizessen többet. Aki sokat utazik munkába fizessen többet, mert jobban igénybe veszi azt erőforrásokat. Akinek nincs napeleme, fizessen többet az áramért, mert többet szennyez. Az is akinek nem szigetelt a lakása. A fáért és szénért kelljen a legtöbbet fizetni, mert szennyez a fosszilis tüzelő. Végül, akinek szebb a nője, az is fizessen többet, mert mennyivel minőségibb szexuális élete van!

Szerinted ez hová vezetne? Megmondom! Legyen kommunizmus!
ómió
Pedig, ugye, legalább ezt a könnyítést hazudhatnák az efftársaknak köszönhetőnek is! És nem képesek rá? Na, ne má'!
lusta
@magyar1: Ez a béna ellenzék nem képes semmire sem. Rezsicsökkentés volt az MSZP-SZDSZ kormányzás alatt is. Igen jelentős volt a mértéke, csak a fürdőmedencés fűtésre nem adtak egyt fillért sem. Szociális alapon az egy háztartásban élők jövedelme alapján sávosan kaptak támogatást a rászorolók.
Peller Anikó
@Qqberci: Lehet ezt némileg finomabban is,

"Tisztelt Ügyfelünk!
A kormányzat az alábbi hirdetmény közzétételére utasított minket:"

bla bla bla..
Nyírfa
@sgl: 9.31

Van ilyen itthon? És, ha Orbán marad?
kulabombaafityiszre
@Rizikó: ma, 06:50
Fogalmad nincs a dolgok menetéről,a fekete lyuk hozzád képest reflektor.
Egyébként még arra szavazok akire akarok.Közöd.
Qqberci
@Peller Anikó: "A hirdetmény tartalmáért nem vállalunk felelősséget."...
Pági
@Rizikó: azért az, mert, ha piaci alapon működött volna a dolog, jóval olcsóbban kaphattunk volna a vill. vagy gázt.
Rizikó
@Pági: Akkor miért nem volt olcsóbb régebben pl a németeknél?
Rizikó
@kulabombaafityiszre: Nem érdekel kire szavazol. A véleményed alapján írtam, hogy ne a szád tépd nekem, hanem szavazz oda! Ezt nem hiszem, hogy nehéz lenne megérteni!
magyar1
@Rizikó: Az a rezsicsökkentés volt elfogadható amit a szocik tettek anno. Amiket felsoroltál nagy hülyeség. De ahhoz, hogy az úszómedencéket feltöltsék, vagy a stadionok alatt fűtsenek mekkora szennyezés érték nélkül, hatalmas pazarlás is, de vannak még ilyen "csoda" pazarlások máshol is a világon, nem akarják megérteni az emberek, főként a leggazdagabbak, hogy a luxusaikkal tönkreteszik a saját gyerekeik jövöjét is.
kulabombaafityiszre
@Rizikó: Te tépted ezzel a büdös pofádat gyökér.Azért te is tanulj meg úszni,mert van amikor a fagyi visszanyal.
"Akinek a rezsicsökkentés szemfényvesztés az támogassa az ellenzéket. Viszont, ha adott esetben elkezdenek emelni, akkor tanuljanak úszni, mert csak a Duna felé menekülhetnek."
Rizikó
@kulabombaafityiszre: Ha ez az ellenzéki banda véletlenül nyerne és elkezdené zsarolni az embereket, tuti, hogy a Dunába dobálná mindet a népharag. Nem ússzák meg a népnyúzást!
csak úgy....
@Rizikó: shiki,vegyél úszóleckéket! :)
Rizikó
@magyar1: Azok az emberek akik a medencéjüket fűtik, kivilágítják a villájuk, kifizetik a rezsijüket. Nem szivességet kérnek, hanem fizetnek. Neked mi közöd van hozzá, mekkora valaki villanyszámlája? Amit pedig leírtam, gondolkodj el rajta, mert látom nem igazán értetted meg.
magyar1
@Rizikó: Azoknak akiket felsoroltál van arra is pénzük, hogy ne szoruljanak rá szociálisan a rezsicsökkentésre, fizessék meg a teljes árat.Ezért rizsacsokkentés. A gazdagokat szociálisan támogatni nonszensz.
Rizikó
@magyar1: Akkor nem érted a lényeget. A kormány mindenki érdekeit szolgálja a hazánkban, amikor nem engedi a közműszolgáltatókat parttalanul árat emelni. A szociális juttatásoknak más formája van, amit az arra rászorulók kapnak.
magyar1
@Rizikó: Az a baj, hogy a rezsicsökkentésre az ország lakosságának 70 %-ának szüksége van, a többinek nincs és ők kapják a legtöbbet ebből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.