Most már talán a nyugdíjasok sem örülnek annyira.

A kormány elvágta a nyugdíjprémiumot, a tervezettnél 45 milliárddal kevesebbet költenek ráMTI/Komka Péter

A nyugdíjprémiumot úgy kell kiszámolni, hogy a nyugdíj összegének negyedét (de legfeljebb 20 ezer forintot) meg kell szorozni a kormány által közölt számmal (ami azt mutatja, hogy a GDP becsült növekedése mennyivel haladja meg a 3,5 százalékot), de a szorzószám nem lehet több négynél – ismerteti a 24.hu.

Az idei költségvetésben tervezett 5,2 százalékos növekedés alapján tehát 1,7 lett volna a szorzó a nyugdíjprémiumnál. Ez azt jelenti, hogy akinek legalább 80 ezer forint a nyugdíja, annak maximum 34 ezer forint lett volna a prémiuma.

Azonban a prémiumot nem a költségvetésben jósolt GDP-növekedés alapján határozzák meg, valójában októberben állapítja meg a kormány a szorzót az aktuálisan becsült GDP-növekedés alapján.

A nyugdíjprémiumról szóló jogszabályban például az idén 0,5-ös szorzót írtak elő, vagyis ezek szerint a kormány a múlt hónapban 4 százalékos növekedést becsült az idei évre.

Ezért lesz az idén legfeljebb 10 ezer forint a nyugdíjprémium.

Azt is közölték már, hogy 23,5 milliárd forintba fog kerülni a 2022-es nyugdíjprémium, holott anno 68,46 milliárd forintos céltartalékot képeztek rá a költségvetésben. Ezek szerint a vártnál kisebb gazdasági növekedés miatt majdnem 45 milliárd forinttal kevesebbet fordítanak erre a célra, mint tervezték.

Forrás: 24.hu

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Tehát 45 milliárdot lenyúltak. Remélem azok a nyuggerek is lájkolják, akik áprilisban ezekre szavaztak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Ez az a "kormány", amely a saját maga által hozott törvényeket sem tarja be. A nyugdijasoknak egyébként nem a "nyugdijprémium" megvágása az igazi átvágás, és meglopás, hanem az a hazugság, amely szerint a novemberi egyösszegű kifizetés a várható inflációs adatokhoz mérten történik. Az pedig, nem 13,9%- hanem a pénzügyminiszter szerint 22-23%.
Tolvajok!!
simmering73
Tehát 45 milliárdot lenyúltak. Remélem azok a nyuggerek is lájkolják, akik áprilisban ezekre szavaztak.
Nessy
Sokba kerül ez az eszeveszett röpködés a nagyvilágba a nem kormánygépen, népes léhűtő és védelmi csapatokkal! Meg az üres stadionokat is fenn kell tartani. Matolcsyék béremelése sem tűr halasztást! Szakadjon rájuk az ég!
csak úgy....
köll a pénz lacinak az ománi kiruccanásra, a haverja üzbegisztáni kirándulása sem volt egy occo buli, -majd ha úgy állnak a számok, akkor ismét megigérik,hogy kaptok!
rokker33
Jól van nah a szarlamentet jövőre felkell újítani és az a 45 milliárd pont elég lesz a szőnyegekre meg új csicsás függönyökre.Még a budiban is új lesz a csempe a nyuggerek meg elvannak a farháttal meg a konzervel, hisz az van most farhát=politika :) Erre szavaztatok áprilisban birkák!
kereső
@sgl: Már "rákeféltünk".Még 2022 április 3 előtt- végleg. Mionek kellene még történni ahhoz, hogy ne gazsuláljanak a NER-nek, orbánnak, és ne legitimálják tovább az ordsszággyűlésben ???
Pálinkás Pál
ezt kaptátok...megérdemlitek..ha nincs választási év, akkor csak nyűg vagytok a puhos nyakán..
Nyírfa
@kereső: 10.36

Gondolom, egyből harcos amazonokká és titánokká változnának, ha Kövér, úri kedvében a felére csökkentené a fizetésüket. Vagy megvonná. Vagy az állig felfegyverzett őrségével kidobatná őket az ülésteremből. Sőt, ki is tiltaná.
De kit érdekelne már akkor a sorsuk? Ki hinné el nekik, hogy most aztán mindent bele a hazáért? Ki csatlakozna hozzájuk?
És főleg: ki szponzorálná a magánlázadásukat?
kereső
@Nyírfa: Mit vársz azoktól, akik azért "lobbiznak" kunhalmi, meg a többi , hogy az eu adja oda oda orbánnak az a 13 milliárd eurónyi pénzecskét, miközben orbán Magyarország nevében vétózza az Ukrajnának nyujtandó 18 milliárd euros támogatást-ebből az összegből 6 millió euro terhelné Magyarországot. Ezért aztán ott tartunk , mint hitler idejében- " A gazemberek oldalára álltunk"!
Nessy
Kikapcsolt mikrofonnal nehéz elmondani az ellenzéknek a véleményét! Egyébként, tessen mondani, ha lépne komolyabbat az ellenzék, mi történne? Eddig minden tüntetés, próbálkozás mögül még a sajátjaik is kihátráltak mögülük! Lásd "fekete ruhás nővér", és az oktatás javításáért is küzdők mögül is sok kolléga kihátrál! Remekül működik a fidesz "oszd meg és uralkodj" politikája. A szolidaritás ma már ismeretlen fogalom lesz lassan kis hazánkban! Lehet az ellenzéket szapulni, de kéretik egy kicsit távolabbra is tekinteni!
balos
@Nessy: Mohács óta olyan nagy a szakadék az uralom és nép között,hogy ezt rést betömni,csak kici occo kinaival lehet!
drrotf
@kereső: Nem Kunhalmitól kell várni valamit, mert aki nincs kormányon attól nem lehet elvárni semmit.Kunhalmi egyébként nem eus képviselő, úgyhogy nehéz neki lobbizni akármiért is!A kormányzattól kell várni mindent, mert neki van csak lehetősége pénzek kifizetésére!A többiek csak partvonalon kívülről drukkolnak, ki így, ki úgy!A kormány a GDP alakulását úgy igazgatja ahogy az érdekeik megkívánják.Mikor akar kérni a választóktól akkor magas GDP várható, de amikor fizetni kell a legkisebbet , 10ezer forintot fizet, mert üres a kassza. A kasszát nem Kunhalmi és társai kezelik, s ezért hogy üres a kassza a kassza kezelője felel , s ez Orbán Viktor és Varga Mihály!Nekik kell szemrehányást tenni hogy nem annyi lett a nyugdíjprémium gy hogyan lobbiznak az emberek, hanem hogy mennyi pénz van az osztogatásra!int amennyit korábban előre jeleztek!El kellene ezen gondolkodni, hogy bármilyen összeg kifizetése nem attól függ hogy ki hogyan lobbizik, hanem legfőképpen attól hogy menni pénz van a kasszában.
drrotf
Azt kellene most a nyugdíjasnak vizsgálni nagyon hogy tényleg infláció követő e a nyugdíjak emelése.A 13,9% os ez évi nyugdíj emelése most novemberben nem tűnik annak, amikor az élelmiszerárak inflációja 40% fölött van , de a KSH által kimutatott infláció is októberben 20 % felett volt, és már szeptemberben is ezen a szinten mozgott.Hátra van még november és december amikor az közgazdászok szerint csak nőni fog sz infláció a nagy kereslet miatt! Úgy hogy nem csak a nyugdíjprémiumnál vág át minket nyugdíjasokat a kormány , akiket nagyon becsülnek, hanem a nyugdíj emeléseket is úgy csinálja ez a társaság, hogy a nyugdíjak értéke soha nem éri el azt az értékét amit a kormány garantált!Lehet ezt ragozni, hogy miért nem , de ez utóbbi megállapításomat a több nyugdíjszakértő is megállapította már.És akkor még nem beszéltem arról hogy ez a fajta infláció kiigazítás utólag történik, és ez annyit jelent hogy az utólag kifizetett pénz soha nem ér annyit mint a promt , az azonnali kifizetés, tehát ekkor is hátrányba kerül a nyugdíjas!
Nyírfa
@kereső: 11.07

Már nincs mit várni tőlük. Ákost és néhány polgármestert - Baranyitól Botkáig - leszámítva, már nincsen valóságos ellenzék Magyarországon.
A legnagyobb csalódás Gyurcsány. Árnyékkormány ide, árnyékkormány oda, a DK sem különb a Deákné vásznánál.

Őszintén szólva, meg is könnyebbültem. Ugyanis világéletemben a közvetlen demokrácia híve voltam, nem véletlen, hogy soha semmilyen pártnak nem lettem a tagja, s mivel mindig meghagytam magamnak a szabad választás lehetőségét, nem is köteleződtem el egyik mellett sem. Így, a sok-sok reménykedés után végre visszatérhetek az alapállásomhoz: a szabadság az egyetlen, életen át tartó , mindent felülíró szerelmem. Ennyi ( by Mester Ákos ).
Nessy
@sgl: Majd ha az ország jó része is kiáll saját magáért, akkor lehet szövegelni! De egyelőre ki az egzisztenciáját, ki a megélhetését féltve hallgat! Sajnos ez viszont jogos félelem! Lásd a kapásból kirúgott pedagógusok esetét! Próbáld felfogni, hogy ma már egységes kiállást ettől a gyűlölet propagandával fertőzött társadalomtól nem lehet elvárni! A fidesznek sikerül annyi lebutított félelembe tartott embert maga mögé állítani, akik benne látják a megmentőjüket, hogy ezek hatalomba fogják tartani a saját választási törvényeik alapján a jelen kormányt. Nem vagyok senkinek a védőangyala, de az eddigiek alapján ez a szomorú valóság!
Toller Béla
Világos, pont ennyi kellett a két farok repcsizésáre Kazahsztánba, a kurultájra. Ahol az asztal körül kergetnek mindenkit, aki nem különrepcsivel érkezik, harmincadmagával !
ómió
Könnyű az efftársaknak! Nekik ilyen "elvágandójuk" sosem is létezett!
kereső
@Nessy: Na, de ha az "ellenzéki" parlamenti képviselők sem állnak ki- sem önmagukért(mert fontosabb az egzisztencia, mint az elvek és a gerinc), sem az ellenzéki szavazókért- akkor a nép, az az istenadta miért is tenné? Legalább ma még van mit ennie, van hol aludnia. Szolidaritás?? Az mi fán terem- amikor azt látod, hogy a megbüntetett képviselő mellett sem áll ki a többi? Óriási immorális pocsályába kerültünk- ezt hozta orbán ajándékba. Ez az ő 30+ éves munkálkodásának "eredménye".
kereső
@drrotf: Miért véded be kunhalmit? Hiszen igaz amit irtam. A kormánytól meg hiába várnánk bármit is- ahhoz kukába kéne dobni a NER-t mindenestül, hogy megfeleljen az ország az Eu -nem elvárásainak- hanem azoknak a leszögezett alapértékeknek, amelyek alapján felvettek bennünket az unióba. Ezt most nagyon keményen a német parlament fogalmazta meg.- látszaintézkedések a milliárdokért. És mint mond az egyszerű nem kormánypárti? Ezeknek egy huncut eurocentet sem- és nem csak a lopás miatt. És mit mond a pm-es politikus? Azt, hogy az euban támogatja azokat a lépéseket amelyeket a kormány tesz.
Yoda69
Nem az elso eset hogy atQrjak a nyugdijasokat. Csak hogy mast ne mondjak, a nyugdij emeles iden kb.10-12% mig az inflacio 20% folott van. Ez kapasbol 10% realertek vesztes a nyugdijakbol.
jesz
azt merték mondani két héttel ezelőtt, hogy januárban nagyon nagy, az igazi infláció mértékéhez igazodó emelést kapnak a nyugdíjasok...nofene...
...korán örültem, mert tegnap azt mondta egy nyugdíjszámoló állami ember, hogy az emelés mértékét csak decemberben tudják megmondani...
...valahol csapdát vélek...
drrotf
@kereső: Figyú!Kunhalmi az EU-bn semmit nem támogathat, mert nem képviselő.Ha úgy gondolod , hogy Kunhalmi ott fejti ki tevékenységét amivel akadályozza az eus pénzek kifizetését, akkor azt javaslom Neked, hogy Te meg lépj fel az EU-ba mint az Orbán kormány támogatója.Ugyan olyan eredménytelenül fogsz járni, mint ahogy Kunhalmi.Meg kellene értened, hogy nem minden politikust vesznek figyelembe egy szervezetnél, csak az olyant akit oda beválasztottak, vagy ott tisztségviselő.Ez az álláspontom az ügyben , és ez nem megvédése valakinek, hanem az igazság az eljárások menetéről szól.Nem lehetsz olyan begyepesedett, hogy ezt ne értsd meg . Azt is meg kellene értened, hogy ha egy ország belép egy szervezetbe annak szabályait köteles betartani még akkor is ha az per pillant nem tetszik neki.Aki nem hajlandó alávetni magát a szervezet szabályainak annak nem kell belépni a szervezetbe, politizáljon szervezeten kívül úgy ahogy ő gondolja, és akkor nem hiba az hogy ha a többség szabályait nem tartja be.Gondold el, ha a FIDESZ-ben valaki kiállna és azt mondaná hogy nem tartja magára nézve kötelezőnek az alapszabályban foglaltakat és megpróbálna Orbán politikája ellen harcolni.Volt már nem is gy ilyen ember a FIDESZ-ben de azt rövid úton kigolyózták, eltávolították,, még az olyant is aki pártelnök választáson Orbánnal szemben indult, egy szabályos választás során.Na az EU-ban sem látják szívesen az olyan tagot aki állandóan acél drót bedugásával akadályozza a z EU kerekének a forgását, ahogy azt a Viktor mondta.
kereső
@drrotf: Lehet, hogy nem fogalmaztam világosan? Kunhalmi nem az orbán kormány ellenében beszél, hanem mellette. És attól hogy nem képviselő az EP-ben, vannak nemzetközi kapcsolatai. És ne nekem mesélj arról, hogy mit kell tenni azért, hogy Magyarország ne csak papiron legyen 2022-ben az Eu tagja(most már ez a helyzet), hanem cselekvően is. Mert amit orbánék elkövetnek az eu-ban, Magyarország nevében ezt jelenti- csak papiron vagyunk az eu tagja, hiszen mindent és mindenkit megtámadtunk már. Visszaéltünk/visszaélünk minden szabállyal, előirással- csak a markunkat tartjuk, a többi meg le van "sajnálva". Szégyenteljes az egész- és akkor te engem oktat ki, aki nehezményezi, hogy az ellenzéki képviselők a köldöknézegetésen túl semmit sem tesznek, az ország érdekében? Nem kötelező politikusnak menni- az is egy szakma, bár qrva jól meg lehet élni belőle. A szavazó csak addig kell, mig meg nem hallja kis topánkájának kopogását a parlament folyosóin, onnantól csakis és kizárólag ő van, na meg a pártja. És, aki nem vállalja fel orbán ellen a harcot, az ne menjen poltikusnak- az érje be azzal , hogy autófényező is egy szakma.
Alfa
...erre az egész orbánista keresztény akcióra, csak azt tudom mondani, hogy orbán és keresztény-pedofil-narkós -kecskebaszó fidesz-ner szektája a saját gyógyszerére költse az ellopott pénzt ,úgy,hogy az semmit sem használjon nekik...
mert a szerencsétlen nyugdíjasoktól lopják el,és az orbán családra költik...
laja70
Szavazzatok orbánra és a fideszre otoba fidernyák nyuggerek!!!
balos
@jesz: Majd azt is kifizetik 1 éves késéssel,csak hogy örüljünk,a követésnek!Hát inkább látnám már ezeket,mikor a kitartott kurváik követik őket kalasnyikovval!Csak hogy "örüljenek" a törődésnek!
kereső
@sgl: Igen- 2010-ben is a Magyar Köztársaság Alkotmányára, amelyet azután megpuccsoltak.Nem államellenes búncselekmény???,
Edebácsi
Az igéret szép szó, ha nem tartják be, Fidesz.
Clavigo
Valamiből meg kell tankolni a Falconokat,,meg a 2 Airbust,,. Egyébként meg b@ssza meg a qrva @nyját,,akik ezekre szavaztak.. " Alavju Viktor "...
gina
Még ebben is egy ocsmány szemetek,, remélem mielött a sirba végzi ez a szemét muzsikus
drrotf
Nagyon figyeljük az idei GDP alakulását, és meglátjuk hogy megint átvágott-e kormány és Orbán, hogy csak 10 ezer forintot fizetett nyugdíjprémiumként, ami azt jelenti hogy szerinte a GDP csak 4%-al nőt.Előzőleg, nem is olyan régen sokkal nagyobb GDP növekedéssel számolt OV is és a kormány is.A hazug ember és a sánta kutya esete lehet hogy most is fennáll.
Juhász István
Mindezekkel ellentétben az országos BÉRÁTLAG, viszont csillingelő mértékben emelkedik. Oka : a KÉPVISELŐK javadalmazását az országos BÉRÁTLAGHOZ kell igazitani. Az ország népe már az egy, vagy két szelet kenyéren siránkozik, de a Matolcsy fizuja megemelkedett, cirka 1.000.000.- val. A törvény szerint KÖVETNIE KELL sok állami vezető fizetésének is ... Nem értem meg soha, van nyugdijas, aki pusztán azért, mert ROSSZKOR met nyugdijba, kap 100.000 .alatti nyögdijat, mig egyesek fizetései verdesik a 4-5-6- milliós értéket. Megjegyzésem : a KÁDÁR alatt ilyen NEM VOLT !!!
Pálinkás Pál
@Nessy: nem tüntikézni kell, hanem tüntetni...orsósék ellen már nem tacepaókat kell lengetni,hanem bunkósbotot, már a mennyiben változást akartok, és nem csak sétálni a levegőn...nem láttam megmozdulást a nyomorító megszorítások miatt, ellenben kiálltatok az adócsaló katásokért...a súlytalan tanárok tüntikéznek, aki tehetne valamit, az kussol...,mert nincs egy ellenzéki vezető,mind büdös fideszcsicska az is,../ tisztelet a 2-3 kivételnek.../
nemkati
@ómió: tegnap, 12:06
"Könnyű az efftársaknak! Nekik ilyen "elvágandójuk" sosem is létezett!"

A nyugdíjprémiumot a Bajnai-kormány vezette be 2009-ben.
csipetke
Hát persze, itthon a nyugdíjasok le vannak sz@rva, sokkal fontosabb volt a külhoni beruházásokra elcseszni a magyar adófizetők pénzét, 540 milliárd forintot. Hogy nem szakad orbánra az ég,mikor a közpénzt a sajátjaként költi..
Németh István
NA ocsmány szemetek, mint aljas nemzettolvajok és nemzetpusztítók >> @csipetke: @Pálinkás Pál: @Juhász István: @sgl: @drrotf: @gina: meséljetek, hogy a horn, meggyesi. gyurcsány, bajnai kormányok mikor is adtak egy fillért is!? Aztán mennyit is kaptatok 2010-től folyamatosan! persze lehet, hogy ti szarjankók mert még a fos a seggetekre van száradva, még nem is tudjátok felmérni > DE a szüleitek nagyszüleitek akik benneteket felnevelt, mert lehetőségük volt rá, mondjuk az utóbbi 12-13 évben - azok majd elmondják nektek! Tetvek!
Kénytelen vagyok előszedni az intelligens formámat és elmondani, hogy lófasz-szopó állatok és sperma hulladékok vagytok MIND!!!
nemkati
@Németh István: Milyen lehet a nem intelligens formád, hazudós gyűlölködő? Ja, ismerjük már. És neked csak a rövidtávú emlékezeted műxik, az is baromi halványan.
Clavigo
@Németh István: Beteg vagy ,te pöcs.
Pálinkás Pál
@Németh István: nemsokára felkötnek,szaros...
Németh István
@csak úgy...: @Clavigo: @Pálinkás Pál: @nemkati: Mint ti nem érdemeltek mást! Egy nagy dupla-fos alakok vagytok, ti akartok valamit is követelni? Mi a kurva anyátoknak nem mentek a kommunista pribék aljas gazdátokhoz a dobrevicse. gyurcsányovis -bajnai >> kádárt szopó, utánozni akaró, de azt is túllicitáló nyomorúságos barom agyúak!!! terrorista gecik!???
Na most fene intelligensen > ilyen trógerok mint ti, hogy mertek követelni? mit tettek le a nép a polgárok asztalára a gazdátok? Az ellopott pénzek, nemzeti vagyonokból beszedett jövedelmeik hol is vannak? Tán a ti zsebeitekbe > rohadt köcsögök??? Milyen érdemtelenűl finom volta, hozzátok??!!
Németh István
@Pálinkás Pál: @Clavigo: @nemkati: @csak úgy...: Ugye, ugye! csak penészes sperma módra tudtok meg szólalni??? >>Mert ... "fáj, fáj, fáj minden szoóóó!" ami igazság!
Tudjátok hol a seggem a kinyaláshoz?? na ne is keressétek érdemtelenek vagytok rá >> ki kell menni a "faluszélre" hogy a lópacit megtaláljátok!
Pálinkás Pál
@Németh István: tudjuk hol a segged, ezért lesz szétrúgva büdösgyökér...
Németh István
@Pálinkás Pál: leselkedtél mi?? Elmondtad másnak is az élvezetet! annyira izgulanciába kerültél, hogy most már egymás seggén túl a lóét kívánjátok! Élvezzetek csak nemzet szégyenei!!!
Pálinkás Pál
@Németh István: te már nem is létezel, csak még pusztítod a levegőt..
Sámannus
Pedig a rávalót már sikeresen ellopták.
Aki Én
@Németh István: Mondtam már, hogy te vagy itt a legszarabb a szarok közt, te elmebeteg féreg?
Sokan mondták, én még talán nem. Pótoltam...
Németh István
@Pálinkás Pál: @Sámannus: @Aki Én: @sgl: @Pálinkás Pál: @Horizont: NA félkegyelműek!!! Huzzunk csak párhuzamot az mszp-szdsz kormányok mit adtak a népnek a regnálásuk ideje alatt! Azt ugyan felsorolni nem lehet DE AZT IGEN >> MIT TETTEK TÖNKRE, MIT ADTAK, herdáltak el, és MIBŐL IS LETTEK MILLIÁRDOSOK!
A JELENLEGI KORMÁNY >>amit adott a nemzetnek, a népnek felsorolni nem lehet mert a lista olyan hosszú, VISZONT kik kell emelni a letűnt szemetek és képződményeik folyamatos belföldi betartásait, károkozásait, mi több a hazaáruló tevékenységeket és a nyugat kártékony állat módi beavatkozásait a MAGYAR NEMZET BELÜGYEIBE, SORSÁBA!
Olyanok vagytok mint a lapostetű a hajléktalanok pöcsén, lerázni sem lehet benneteket! Értelmet észt adni a tetűnek meg nem lehet, mert esze nincs > csak szívó ösztöne van ami rátok jellemző!!
Németh István
Ha nem kaptatok akkor az azért van, mert jön értetek a fekete autó, ugyanis likvi-dinci listán vagytok!
drrotf
Minek kellene örülni a nyugdíjasoknak?Ne tán azért hogy a kormány 10 hónap után megadta a tartozását, azt amit már január 1-től meg kellett volna adni:Ez a pénz már csak egy részét éri annak pénznek amit akkor ért volna ha a kormány rendesen a tényleges inflációval emeli meg a nyugdíjakat.Annak sem örülhetünk hogy most 13,9%-ra emelte a januári nyugdíjak értékét a kormány amikor a KSH szerint a novemberi infláció több mint 20%-os az élelmiszereké meg 40%., mert ez a magas infláció már szeptember óta tart, és még novemberben és decemberben csak nőni fog, úgy hogy a nyugdíjasnak az az érzése, hogy a kormány a inflációt követő nyugdíj emelést nem teljesíti.A nyugdíjprémiumról csak annyit, hogy szeptemberben még Varga Mihály is arról beszélt hogy a 3,5%-os GDP-t 2%-a haladjuk túl mert a gazdaság olyan eredményesen működik, és erre félre is tett 67 milliárdot.Most a kifizetéskor meg azt mondják, hogy majd 4%-os lesz GDP növekedés, ezért a 20 ezer forint fele összegét fizették csak ki.Senki nem látta, hogy hogyan jött ki ez a szán , milyen adatok alapján számolták ki az a 10 ezer forintot, amit most Orbán Viktor nyilvánosan nem vág oda Feri bácsihoz, mert szégyelli magát!Úgy hogy a nyugdíjasnak semmi oka az örülésre, mert csak annyit érezhet , aki ebbe jól belegondol, hogy a kormányt megint a nyugdíjasok segítették ki, és ismét a kifizetésig elhúztál a szánk előtt a mézesmadzagot, álomban ringattak bennünket, és most nagyon rossz érzés volt az ébredés!!
dr. prédikátor
AGYMOSOTT FITYMASZ BIRKA NYUGGEREK!!! EZ HOGY TETSZIK??? A GAZDÁTOK JÓL ÁTBASZOTT BENNETEKET!!!
Nessy
Aztat nyilatkozta a kormány, hogy ezt a 45 milliárdot nem adhatják oda a kisnyugdíjasoknak, mert aztat tiltja a törvény meg a nem létező Alkotmánynak az ő felszentelt bírái! És ez ollan szigorú törvény hogy nem szabad módosítani, mert az maga lenne az világnak vége!
Németh István
@drrotf: Büdös kurva anyád szűlt téged te korcs állat vagy valami elkeseredett fingból származol!???@Horizont: te barom fasz amit szétlopott az mdf-mszp-szdsz abból a 12-13 év óta/alatt regnáló kormány csinált egy élhető országot! Seggfej barmok és még ráadásul úgy, hogy moslék hazaárulókkal és a külföldi szemetek anyagi juttatásaival akadályozzák a kormány még jobb eredményesebb működését! Hát rohadjon le a beletek az agyatok - bár az nincs!
Aki Én
@Németh István: frusztrált vagy, te kotorék cigány geci, mert már anyád is lerúg magáról? A pszichológusodat zaklasd, ne itt óbégass, te elmebeteg gecigány!
drrotf
Hol van a törvény betartása? Azaz a kormány a saját törvényeit nem tartja be!Most nyilatkozott Varga Mihály a tévékben hogy a harmadik negyedévben a GDP 4,1%-al nőtt, és ez jó eredmény.Szerintem is az csak az a kimondottan rossz, hogy a nyugdíjasok nem a törvény szerint kapták meg a nyugdíjprémiumot aminek kiszámítását és kifizetését törvény szabályozza.Ez év első negyedévében 8,2%-al a másodikban 6,5%-al most a harmadikban pedig 4,1%-al nőtt a GDP, tehát az átlagos növekedés az 6.26% os volt.A törvény szerint a nyugdíjprémium kiszámításának módja hogy a 3,5% -os GDP növekedést meghaladó minden egy százalék után a 80ezer forintot elérő nyugdíjasok százalékonként 20 ezerforintos prémiumra jogosultak, azaz most 2oooo x 2,2=44 ooo forintot kellett volna kapniuk a kifizetett 10 000 forint helyett.Miért nem a 44 000 forintot fizette ki a kormány és Orbán Viktor amikor a törvény szerint legalább ennyi prémium illette volna meg a nyugdíjasokat ugyanis a törvénymódosítást OV nem nyújtott be, és az Országgyűlés sem fogadott el.Hol van a ki nem fizetett prémiumunk, ki rendelkezett a törvény megszegéséről, és miért?Már előzőleg is megírtam, hogy a GDP alakulását árgus szemekkel fogom figyelni, hogy lássam hogy OV kormánya hogy becsüli meg a nyugdíjasokat!Felszólítom a nyugdíjasok érdekképviseletét hogy járjon el annak érdekében a a nyugdíjprémium a törvényben előírtak szerint kerüljön kifizetésre!
drrotf
@Németh István: Esvány!Ha neked nem kell a törvény szerint járó pénz, attól még másnak nagyon kellhet.Ha Te elnézed, hogy OV úgy vág át a palánkon mint egy darab szart, az a Te dolgod, de ne kívánd már mástól, hogy ő is csukja be a szemét, és csak annyit mondjon az egészre, hogy biztos jól csinálták!Szedd már össze magad és csinálj úgy mintha ember lennél, és nem egy ugató állat, és mielőtt káromkodsz, vagy trágár szavakat használsz, az előtt számolj százig, és ha valaki nem ért egyet veled, attól még nem kell kiborulnod!Nyugi Pisti , nyugi!Attól hogy trágár vagy nem biztos hogy igazad van.Gondolj csak bele !Miért születnek a törvények?Nem azért hogy mindenki betartsa!Mondom mindenki!Még az is aki hozta!
drrotf
@drrotf: A fentiekhez mit szólsz Németh István!Nem a Te kurva anyádat kellene szidni, hogy nem ismered a törvényt , az adatokat és úgy mondasz véleményt másokról és a dolgokról!De én ezt nem mondom, csak gondolom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.