Jó döntés volt Magyarország ecuadori nagykövetségének újranyitása 2015-ben, amit az is mutat, hogy tavaly 74 százalékkal bővült a kereskedelmi forgalom a két ország között – jelentette ki a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Quitóban.

Szijjártó Péter összehozott nekünk egy védelmi megállapodást Ecuadorral
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Alfredo Borrero Vega ecuadori alelnök találkozója Quitóban 2023. január 19-én.

A tárcavezető a Luis Vayas Valdivieso ecuadori külügyminiszter-helyettessel közös sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a világ komoly nehézségekkel néz ma szembe, és ezeket a válságokat a legszélesebb körű partnerségekkel rendelkező országok tudják legsikeresebben kezelni.

Ezzel kapcsolatban a magyar-ecuadori kapcsolatokat méltatta, és helyes döntésnek nevezte a quitói nagykövetség nyolc évvel ezelőtti újranyitását.

"Büszkék vagyunk arra, hogy több mint 170 ecuadori diák tanul Magyarországon. Büszkék vagyunk arra, hogy magyar cégek az élelmiszeripar, az élelmiszerbiztonság, a vízgazdálkodás területén is aktívak Ecuadorban"

- szögezte le. "És büszkék vagyunk arra is, hogy a tavalyi esztendőben 74 százalékkal tudtuk növelni a kereskedelmi forgalmunkat" – tette hozzá.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a nap folyamán kétoldalú védelmi és szénhidrogénipari együttműködési megállapodást írtak alá.

"Megállapodtunk, hogy összekötjük válságkezelési- és megelőzési kapacitásainkat annak érdekében, hogy meg tudjuk akadályozni a világ különböző pontjain újabb fegyveres konfliktusok kirobbanását" – emelte ki.

Majd rámutatott, hogy a biztonsági körülmények romlása a migrációs hullámok első számú kiváltó okai között szerepelt mindig is.

A miniszter végül a szénhidrogénipari együttműködési megállapodást ismertetve közölte, hogy magyar technológiát alkalmazhat majd Ecuador a kőolajkitermelés hatékonyságának javítása érdekében.

Valamint arról is beszámolt, hogy amennyiben esetleg leáll az ukrajnai kőolajtranzit, akkor vészhelyzeti megoldási lehetőségként a kormány figyelembe veszi azt is, hogy Ecuador a latin-amerikai térség egyik legjelentősebb kőolajtermelő országa.

Luis Vayas Valdivieso köszönetet mondott Magyarországnak és személyesen Szijjártó Péternek is azért, hogy hazánk volt a legnagyobb pártolója Ecuador schengeni vízummentességének az Európai Unióban.

Háláját fejezte ki amiatt is, hogy az ukrajnai háború kitörésekor a magyar kormány segített az ecuadori állampolgárok kimenekítésében.

Leszögezte, hogy Ecuador Közép- és Kelet-Európa egyik kapujaként tekint Magyarországra az áruexport szempontjából, s tovább kívánja fejleszteni a kétoldalú együttműködést.

Továbbá tudatta, hogy gyümölcsöző megbeszélést folytattak regionális és globális kérdésekről, ennek kapcsán pedig emlékeztetett rá, hogy országa volt az első Latin-Amerikában, amely elítélte az ukrajnai orosz inváziót.

Forrás: MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Szerintem, valójában nem arról szól ez az ecuadori találkozó amiről a mese szól.
Lopott pénzek menekítésének előkészítése ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sziszifusz
Szerintem, valójában nem arról szól ez az ecuadori találkozó amiről a mese szól.
Lopott pénzek menekítésének előkészítése ???
justhpeter
Szerintem Szumátrán biztosan van egy-két kövér majom, akivel a Tarajos még nem kötött védelmi megállapodást. Sőt, állandó képviseletet is vállalhatna valamelyik dél-amerikai őserdőben.
jáger laszló
+ vagyunk védve???
Védelmi megállapodást kötöttünk Ecuadorral!
Hát erre tényleg nem számítottam!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
Alfa
tulajdonképpen a korrupt náci-fasiszta keresztény orbán és a fidesz-ner szekta menekülési útvonalának a biztosítása...
más értelme nincs az ügyletnek...
Mint anno hitleristák útvonala is dél-amerikába vezetett
Eladott Ország
"Védelmi megállapodást kötött Magyarország Ecuadorral." Ugyanott chilei cseresznye van eladó! Kell a fidióta horda főkolomposainak rákészülni a jövőre, mert ha dől a hordauralom, akkor nagyon jól jön egy olyan ország barátsága, amivel nincsen kiadatási egyezmény, jó a klímája és a horda urai sok-sok pénzt halmoztak fel ott. Migrációs nyomás onnan? B+ átússzák a Csendes, aztán az Indiai, óceánt. Kipattannak valahol vagy India környékén, vagy Afrikában a partra. Gyalogolnak pár tízezer kilométert és voalá a magyar határon máris nyomást gyakorolhatnak. Pubi már nem tud semmilyen racionális indokot találni a véget nem érő világ körüli utazásaira döntően magyar szempontból jelentéktelen országokba és fontos tárgyalásaira a szó szerinti semmiről A fogalmatlan barom úgy képzeli, hogy az egy külügyminiszter dolga, hogy hetente öt országba utazzon el, miközben az talán fel sem tűnik neki, hogy ő hozzá senki sem jön látogatóba. Már csak ez hiányzott ahhoz, hogy igazi banánköztársaság legyünk. Banán nélkül,se banán, se köztársaság. Magyar banánt a magyar asztalokra. Pelikán elvtárs után szabadon: „Az új magyar banán. Kicsit sárgább, kicsit savanyú, de a mienk.”
human
@Sziszifusz: Vagy Orbán épít nekik pár templomot, stadiont megfelelő visszaosztással persze.
kulabombaafityiszre
Amikor két nagyhatalom összefog a világ béke érdekében.:))
Eladott Ország
Nekem eddig az tetszett a legjobban, amikor 600 millió eurós hitelkeretet biztosítottunk Szaúd-Arábiának - érted, SZAÚD-ARÁBIÁNAK ! Szerintem, ez mindent visz. A helyzet fokozódik, fejlődünk. Csak szegény tanárokra nem jut egy fitying sem. „Én csak azt mondom, Pelikán elvtárs, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik. Csapásokat adunk és csapásokat kapunk. Az élet nem habostorta, Pelikán. Ahol nem vagyunk mi, ott az ellenség.” Felkészül Burkina Faso, Togo és Benin, mint szintén első ötben lévő ipari középbirodalom.
Eladott Ország
Én nagyon komoly kitörési pontot látok a Szentineléz sziget infrastruktúrájának kialakításában. Remélem hamarosan ez a hiperaktív óvodás felkeresi őket. Petike, remélem aludni mindig hazarepülsz, a qrvaanyádat. Vanuatun meg ott van védtelenül, egy csomó keresztény egy vízből kiálló kövön, és szóljál az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárnak Azbej Tristannak egy közös mentési akció céljából! Venezuelával inflációcsökkentési megállapodást mikor fogunk kötni?! Mi van? Az bizony!
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fmedia2.giphy.com%2Fmedia%2FRii7yTKtpYP5nfFvWx%2Fgiphy.gif&key=zhN953h93lV1Fyr4dtYznA&w=800&h
lampa laz
Most akkor ettől megoldódik az infláció itthon?
verőce21
Alternatív menedék kell, ha az argentín bank, miután ott letámasztották a zsozsót csődöt jelent...! :)
jáger laszló
A banán ellátás úgy tűnik biztosított 2023-ban!!
Ez is valami ilyen háborús időszakban!!!
csak ennyíi
barátilag
J.L.
verőce21
Hé Ecuador!
Mindig jó idő van, szépek a lányok...!

youtu.be/Fw8wq4daxxs
lusta
@verőce21: A jó idő eléggé kétséges jelentésű, attól függően, hol van az ember, de a lányok valóban gyönyörűek.
Toller Béla
Az oktatásügyi részt még csak alá lehet támasztani, bár okozhat némi nehézséget a magyar diploma elfogadottsága Latin-Amerikában. Na, de a védelmi rész az tényleg egy bohózat !
balos
@Toller Béla: Ne csodálkozz!Az egyik fideSSes média-ganajtúró ,kérdése:milyen orosz agresszió zajlik?Akkor itt az élet valahol a középkortyban lett újra indítva,a vármegyében!
ómió
Ahelyett, hogy az efftársakat Ukrajnába vezényelné "harcolni"!?
terlasz
Újabb lehetőség a pénzünk kimentésére. Úgy tűnik, még mindig van mit elsíbolni.
Németh István
@terlasz: @balos: @lusta: @Toller Béla: @verőce21: @sgl: Igen pont olyanok vagytok mint a segg (rövidítve összefoglalóan sgl. értitek > segg szaros lukastúl!) buták is, szarosak is, büdösek is! A primitívség ömlik belőletek! Sajnos nem mondhatok többet, mert az ütközne a nemzeti érdekekel!
Azonban jól megfontolt nemzeti érdekünkről van szó - hosszú távon!!
Azt azért csakl szaporán danolásszátok >> az usa -nató takarodjon Európából, az Eu. korrupt, HÁBORÚS BŰNÖS vezetése vonuljon börtönbe!
Nessy
Tessen mondani mitől is védene meg minket Ecuador? Van elég bajuk maguknak is országon belül!
teuton
Ja, majd köolajat importalunk 10000 km-röl, esetleg nejlonszatyorban...
Istenakinincsen
Büszkék vagyunk rád Szijj-Ártó! Az ecuadori állampolgárok kimenekítése és a gyümölcsöző megbeszélés.:)) "Valamint arról is beszámolt, hogy amennyiben esetleg leáll az ukrajnai kőolajtranzit, akkor vészhelyzeti megoldási lehetőségként a kormány figyelembe veszi azt is, hogy Ecuador a latin-amerikai térség egyik legjelentősebb kőolajtermelő országa."
Beszarok: Figyelembe veszi ez a fasz. És akkor mi van?
verőce21
Szíjjártó bárhol megszakítja az útját a mi pénzünkön... főleg, ha az déltengeri üdülőhely...! :)
csak úgy....
@verőce21: szíjjasra köpködsz,0rbánt dicsöíted , mi picsa lenne más ez a fura megnyilvánulás, mint egy titkos de viszonzatlan férfi szerelem!
@verőce21: te vén majom , te nyakik belebuzultál 0rbánba! :)
Istenakinincsen
@verőce21: Te tényleg nagyon furcsa vagy...érthetetlen. Nyilván van valami okod a "szélkakasságra".
verőce21
@csak úgy...: @Istenakinincsen: Ez legyen a ti problémátok, nekem a táncoslányok fent jobban bejönnek...! :)
csak úgy....
@verőce21: szájer sem verte nagydobra, te melegek gyöngye !
verőce21
@csak úgy...: te gyanúsabb vagy nekem ebben a kérdésben...!
az kiabál mindig, akinek a háza ég...!
evacica
Petike e tudom mikor van idehaza?! Világot megy látni a pénzükön luxus körülmények között! Ecuadorba még nem járt aza megállapodás meg sz..se ér!. Hogy már úgy menne el, hogy vissza se jönne!
Németh István
@sgl: @Eladott Ország: @evacica: @Istenakinincsen: @verőce21: @csak ugy; na hülyék halmazai, egy újabb téma amibe bé kőne kötnötök mi? kiadták nektek, hogy a kakán is a csomót keresétek és azt maszírozzátok szét, pesze kenjétek a szátokra!
Az egy fóre jutó baromság nálatok 100000 !! de ez minimumT Nincs mit csodálkozni Ez a fő hülye; @Eladott Ország: "konzultációs szankciós punkciót akar érvényesíteni" gondolom ha nem kap a sütött > szöcske-tücsök perkeltből. Persze nincs gond jut neki még a szárított és füstőlt hörcsöggericből is! Fontos ez mert nem lesz ereje a fingok szárnyán lebegni!
De tudjátok >> az usa-nató takarodjon Európából, az Eu. pedigrés moslék korrupt, buzi és hábo-rús bűnös vezetése a börtönbe!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.