Magyarország ismét szembe megy az EU-s elvekkel.

Hiába egyezett meg az Európai Bizottság arról, hogy a tagállamok nyolc hónap alatt csökkentsék 15 százalékkal a gázfelhasználást, Magyarország szembemegy ezzel az elvvel (is). Az EU  attól tart, hogy a tél beállta előtt nemcsak a gáztárolók kapacitásának feltöltése, hanem a hidegebb hónapokban a további ellátás biztosítása is nehézségekbe ütközhet.

Ismét szembemegyünk mindenkivel: Magyarország bojkottálja az Unió egységes 15%-os gázfogyasztáscsökkentési tervét is

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Diehl Aviation Hungary Kft. tízéves jubileumi ünnepségén és csarnokavatóján Nyírbátorban 2022. július 25-én. -  Fotó: MTI/Balázs Attila

Ezzel szemben 

Nem támogatjuk a tagállamok gázfogyasztásának 15 százalékos csökkentését, egyedüli országként. A rendelet végrehajthatatlan, és figyelmen kívül hagyja a magyar emberek érdekeit 

- írja Magyarország Kormánya Facebook posztjában. 

Mint írják: 

Az uniós szerződések alapján a nemzeti energiafix összeállítása, az energiaellátás nemzeti hatáskör. 

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
figyelmen kívül kell hagyni a vétót...kinti magyar vagyonokat befagyasztani,autógyárakat leállítani...egy hét alatt összedőlne orbánisztán...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
DR PRÉDlKÁTOR
Legalább a magyar kormány védi a magyar emberek érdekeit, hogyha már lexarja bennünket az európai unió...
Pálinkás Pál
figyelmen kívül kell hagyni a vétót...kinti magyar vagyonokat befagyasztani,autógyárakat leállítani...egy hét alatt összedőlne orbánisztán...
Csizmás Kond
Ez eleve marhaság mert a tagállamokban a hőmérséglet sem egységes, a hőelőállítás sem stb...szóval ismételten bolond lukból bolond szél fúj.
Nessy
Drága külügyérünk! A maga jelen fizetés emeléséből tényleg nem kell spórolni! Majd amikora kisebb fizetésű család szembesül a magasabb számlával, unós előírás nélkül is végig gondolja, hány fokra fűti a lakást! Én is mióta egy nyugdíjból kell mindent fizetnem, jobban oda figyelek sok mindenre.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: A hőmérséklet eddig sem volt egységes, az arány és nem a mennyiség az előírás.
Qqberci
@Csizmás Kond: Macsek, te még az orosz borotválógépet is kipróbálnád...
puszt
@Qqberci: javasolj neki inkább bozótvágót...
Nessy
Mi ebben a meglepő? Ha elfogadnák, nem lennénk beszéd téma!
Béla333
Azt az egyszerű és primitív módszert választotta a maffiózó, hogy ameddig nem kapja meg a büntetlenül ellopható milliárdokat az Uniótól, addig vétóz minden közös Uniós elképzelést!
Egy aljas mocsadék ez, nem kormányfő!
balos
@pöcsi-Marlowe:Szóval ezért kapod a jóváírást,hogy ide szarod amit a nemzethy seggből kinyalsz!
percsi
" A rendelet végrehajthatatlan, és figyelmen kívül hagyja a magyar emberek érdekeit"
Úr Isten! Megint jön az etetés!
Most csökkentette a fogyasztást több mint 15%-kal. Egy átlag család havi fogyasztása több, mint évi 1729 m3.
Brutálisan felemelte (EU-ban a legdrágább ár az olcsó orosz gáz) az e fölötti árat, ezért a magyar átlag is kénytelen csökkenteni a fogyasztást.
Egy másik oldalról kimásolt adat:
"Nálunk 2300 körül fogy, ez fűtés+melegvíz+főzés, ez egy 110 négyzetméteres családi ház. (Hozzáteszem, 8 cm-es szigetelés, gázzal töltött ablakok és max 21 fokot tartunk.)"
A szíjj fél, hogy megfázik! Megkapta a rezsitámogatást, szaunázhat is a picike házban, nehogy már csökkentse!
De mi lesz, ha nem lesz annyi gáz, hogy mindenki melegedni tudjon? Kit érdekel!!!
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Soha nem fűtött a magyar úgy hogy azt az ablakon kellett kiengedje a meleget...szóval ha a mostan alacsonyértékű fűtést még leszázalákolja akkor megfagy.
Csizmás Kond
@Qqberci: ..nem kipróbálom hanem használom...mi abban a csodálnivaló ?
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: no most te ott tévedsz..,persze hogy nem egységes a hőmérséklet,mint ahogy a népesség, meg a terület sem, ...pont ezért nem köbmétert adtak meg.. hanem 15 % -ot...a 100 százalékból 15, az mindenhol arányaiban ugyanannyi...ja..hogy igazságtalannak tűnik??? pont mint a magyar jövedelem adó...nem mindegy hogy 100 000 -ből adózol 16 ezret... vagy 100 millából 16 millát, igaz ,okostojás...
jesz
a németek nagyon profik a gázfelhasználásban...de azok az idők elmúltak, csak az emlékeikben táplálják...

A mi gázfelhasználásunkba ne ugasson bele a töbni ország, használunk amennyit használunk.
Kin akar brüsszel spórolni..a lakásokon? az erőműveken, a vegyigyárakon?...spóroljon németország, franciaország, meg a többi gazdag gyarmatosító..
ne nálunk spóroljanak...
Szarjanak sünt.
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali...te ismét azért hőbörögsz hogy vitatkozhass...
A 15% arról szól hogy az urszulaasszony azt állította, hogy ha a zunió ennyivel csökkenti a gázfogyasztást akkor esetleg lesz gáz egész télre...amúgy ez ismét csak azoknak szól akik az ők beszerzéséből élnek mert ha Magyarországnak sikerül a saját beszerzéséből biztosítani a saját szükségleteit akkor nem kell alkalmaznia.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: hát érdekes...ha mi nem vagyunk bajban,akkor a koszos cigány miért emeli 7-szeresre a gázárat?..a kérdés költői...nem jönnek az uniós pénzek, nem lehet mit ellopni, hát majd csinál, de remélem emiatt kitörik a nyakát...
kereső
Itt mindenki hülye? Itt? (Majdnem)mindenki. És majdnem mindenki a saját pénztárcájának az ellensége. Van némi!!! pazarlás az energiahordozókkal.Talán ezen is el kellene gondolkodni- na, meg azon, hogy az Eu-n belül az egyik fontos alapelv a szolidaritás- azaz, jelen esetben, előadódhat az a helyzet , hogy egy tagállam igen nehéz helyzetbe kerül a tél folyamán, akkor a többi tagállam a szolidaritási elv alapján a megtakaritásból ki tudja segiteni. Na, de Magyarország 2010 óta hirből sem ismeri a szolidaritást saját állampolgáraival szembben sem- legalábbis Magyarország azon fele, amelyik orbán feltétlen hive. Erről szólna a történet- amúgy a most oroszoktól megvásárolandó 700 milliós "különleges gázkészlet", a szerződött gézvésérléson felül (lásd a fentebbi linket) 736 milliárd forint HITELBE!!! kerül. Hogy ez mi cél szolgál a jövőben, majd kiderül- jelenlég ennyivel finanszirozza Magyarország oroszország "különleges hadmúveletét" Ukrajna ellen.
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...tényleg baj van veled...ki emelgeti az árakat ?
Málna
@kereső: Ja, hogy azért vesszük a gázt, hogy finanszírozzuk a hadműveletet? Én meg már azt hittem, azért, hogy biztosan elég legyen, sőt, segíteni is tudjunk másoknak, ha bajba kerülnének...:-)
Hogy tudsz mindent ilyen fordítva, negatívan látni?
tudode
.
Lételemük a tarhálás még a lakosság üresedő zsebében "is" kotorászva a Paksi Erőmű 12 Ft-ért előállított villanyergián "is" nyerészkedve lakossági rezsicsökkentésen 70,10 Ft árulva:
.
----Magyarország adóparadicsom lett, és ezt nem mindenki nézi jó szemmel
index.hu/gazdasag/2019/05/13/magyarorszag_vonzo_adoparadicsom_de_most_tamadas_fenyegeti/
--------------
.
!!!
kereső
@Málna: Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

A miniszter a különleges földgázkészlet felhasználására vonatkozó rendeletben meghatározza

a felhasználásra engedélyezett földgáz mennyiségét,
az igénybevételre jogosultakat,
a felhasználásra engedélyezett földgáz árát, ami nem lehet kevesebb, mint a földgáz beszerzési ára.
A Szövetség az értékesített földgáz utáni árbevételt a különleges földgázkészlet létrehozására és fenntartására felvett hitelek törlesztésére fordítja.

A 7. paragrafus szerint "a miniszter legkésőbb 2023. február 15-ig megv

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
kereső
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

Kormány 260/2022. (VII. 21.) Korm. rendelete a különleges földgázkészlet létrehozásáról címet viseli a kormány döntése, amely a csütörtök esti Magyar Közlönyben jelent meg. Ez a rendelet kimondja, hogy a különleges földgázkészlet az energiapolitikáért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) által meghatározott földgázmennyiség (a továbbiakban: különleges földgázkészlet).
kereső
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (a továbbiakban: Szövetség) az e rendeletben meghatározottak szerint hozza létre, tároltatja és értékesíti a különleges földgázkészletet, amit 2023. április 1-jéig tart fent.

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
simmering73
"figyelmen kívül hagyja a magyar emberek érdekeit " Mint ti a katásokét.
verőce21
Szén- és acélközösség jogutódja az EU, nem gázközösség...!

youtu.be/WE8Qytc69wM
evacica
Na Zsúr Pubi megint jeleskedett NEM SZAVAZOTT Bátor gyerek, igaz az ország vesztére! AZ az érzésem az EU pénze egyre messzebb kerül! Remélem rádől a gazdaság erre a gyalázatos kormányra! A kis ember így is úgy is megszívja ezt a helyzetet!
ómió
Szóval, efftársilag nem a magunk érdeke mellett állunk ki!? Úgy a brüsszeli segg mellett kellett volna döntenünk? Szóval, az az "efftársias"! Aha!
Nyírfa
@jesz: 16.18

" a németek nagyon profik a gázfelhasználásban...de azok az idők elmúltak, csak az emlékeikben táplálják... "

Ugye, te nem a gázkamrákra célzol mint Orbán?
kereső
@Nyírfa: DE, pontosan arra céloz- olvasd el a korábbi hozzászólásait is.
Csizmás Kond
Nemcsak Magyarország hanem legalább még hét másik is.
percsi
@ómió: "Úgy a brüsszeli segg mellett kellett volna döntenünk?"
12 évig a brüsszeli segg nedűjét szívtátok, akkor nem reklamáltatok. Ez a nedű elapadt, Brüsszel nem Magyarország, fenyegetéssel, erőszakos adómódosítással-emeléssel, túlárazott rezsidíjjal nem tudtok a brüsszeli segghez hozzá férni! Nagyon kemény szárazság jön a magyarokra, nektek köszönhetően!
NKF
Ki ez a segg firkász? Az EU szaregylet, ott van a legnagyobb korrupció!
Az amcsik megvették kilóra a sok szarházit Ők dumálnak,ilyen szarháziak?
Kurvára utálom a maradék bolsi egyletet,szopjátok le Fletót!
vacsi
"Magyarország ismét szembe megy az EU-s elvekkel."
Nem az EU-s elvekkel megy szembe, hanem az ortoba döntésekkel! Ha az Unió úgy dönt, hogy nem vesz gáz, ellehetetleníti és nem fizeti ki az orosz gáz szállítását - lelke rajta. De nekünk, magyaroknak mi közünk ehhez? Tudtommal mi kifizetjük rubelban, ahogy kérik, és kapunk gázt. Nehogy már elvegyék - mert akkor az un. "szankcióik" mind-mind nem az oroszok, hanem a magyarok ellen vannak!
vacsi
@Pálinkás Pál: Nem, nem "orbanisztán" dőlne össze - ahogy Te fogalmazol -, hanem Magyarország! Ostoba vagy!
vacsi
@Nessy: Természetesen, ezt mindenki maga dönti el. Ahol pl. kisbaba van, vagy beteg ember, ágyban fekvő öreg, ott magasabb hőmérsékletet kell tartani, mint ahol egészséges fiatalok jórészt éjszakára mennek haza. Amikor nyugdíjasok lettünk, újragondoltam a kiadásainkat. Mivel a rezsiköltségeket magasnak találtam, ott kezdtem a spórolást - az egész lakásban egységesen 20 fokot állítottam be, ősztől tavaszig, éjjel-nappal. Ez volt ugyanis a legolcsóbb megoldás, sokkal jobb, mint ha tekergetem a fűtést - ha nem vagyunk otthon, leveszem, majd kezdhetem újra felfűteni a közben kihűlt falakat... De spórolok az árammal is, a bevásárlással, stb. Most megint a fűtés, a gáz van soron, úgyhogy beállítottuk a régi kályhát, megsegíteni a gázkonvektort.
vacsi
@Pálinkás Pál: A gond számomra nem is a 15 % - azt én pl. könnyen teljesítem, ha kell. A gond az, ami mellette van: hogy akinek elfogy a gáz, az elveszi attól, akinek van. Pl. a hülye németek mindent elkövetnek, hogy ne lehyen gázuk: az oroszoknak nem szállítják a turbinát, nem fizetik rubelben, ahogy azt kérik - és majd elvennék pl. a magyarokét?!
vacsi
@kereső: "az Eu-n belül az egyik fontos alapelv a szolidaritás- azaz, jelen esetben, előadódhat az a helyzet , hogy egy tagállam igen nehéz helyzetbe kerül a tél folyamán, akkor a többi tagállam a szolidaritási elv alapján a megtakaritásból ki tudja segiteni"
A szolidarítás szép dolog, de soha nem a saját kárunkra kell tenni!
Nessy
Tetszett hallgatni reggel Orbán mai napra rendelt igehirdetését?? Ha magas a számla, tessenek spórolni a felhasználással. Vagy tessenek annyit keresni, hogy ki tudják fizetni. Minő szerencse, hogy elmondta, magától sohasem jutott volna eszébe senkinek ez a bölcs megoldás!
Pálinkás Pál
@vacsi: orbán csúnya véget ér szerintem...,olyan csauseszkust, az összes mamelukjával együtt...
kereső
@vacsi: Érdekes, hogy ennyire "oda-meg vissza " vagytok egy kiis spórolástól. És mit ad Isten, orbán istenetek péntek reggeli "szózata" miről szólt? Aljas-cinikus módon a "spórolásról". Akkor ezt hogyan "értékeled"?
Arra nem gondoltál, /gondoltok, hogy mi is kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy nekünk lenne szükségünk "szolidaritásra"? Bár hazaáruló pártunk és kormányunk mindent megtesz azért, hogy bármi áron!!! ne maradjon szarban- még annak az árán is, hogy ismét hullarablók leszünk, a legpocsékabb nemzet. Teljes morális csőd, vagy még inkább morál-és erkölcsnélküliség amit képviseltek. Hasonultatok orbánhoz, rogánhoz, habonyhoz.
vacsi
@kereső: Először is, nekem a spórolás nem új: a nagymamám nevelte belém, egy olyan világban, ami lehet, hogy megint elkövetkezik. És ez független Orbántól.Ami meg azt illeti, hogy mi is rászorulhatunk, hogy valaki velünk szolidáris legyen - hát, szerintem erről ne is álmodozz! Ahogy én látom, a legtöbb ország eltiporni szeretné Magyarországot, nem megsegíteni - és nem csak most, hanem szerintem ezer éve.
Azt meg nem értem, mikor voltak a magyarok hullarablók? A nyilasokra gondolsz? Az látod, lehetséges.
Azt meg pláne nem értem, miért teljes morális csőd az, amit képviselek? Mit képviselek? A spórolást? Igen, azt vállalom - de, hogy hasonultam volna az általad felsoroltakhoz? Ha ismernél, ilyet nem állítanál...
Egyébként én hazaárulónak nem a jelenlegi kormányt tartom, aki igyekszik a magyar emberek megsegítésére áldozni. Elismerem, hogy a saját érdeküket is nézik (sajnos, a régi mondás szerint is minden szentnek maga felé hajlik a keze), de nagyon nagy segítség a rezsicsökkentés, a babavárással kapcsolatos anyagi segítségek, a KATA - persze azoknak, akiknek ez az egyetlen bevétele.Én azokat tartom hazaárulóknak, akiket külföldről pénzelnek, és ezért a magyarok ellen vannak. Mit gondolsz, ha valamelyik ilyen kerül véletlenül hatalomra, mi lesz az országunkból? Megmondom: eltűnik a süllyesztőben. Biztos, hogy ezt akarod?
kereső
@vacsi: Eltiporni Magyarországot? Kik? Honnan veszed ezt a hülyeséget, azok után , hogy a "legtöbb ország"- az hülye 26 arra forditotta az állampolgárai befizetett adóját az elmult 12 éveben, hogy ezer milliárdokat adjon Magyarországnak- hogy itt is lehessen európai szinvonalú , vagy azt megközelitő élet. Nem, nem orbán kapta az euro ezer milliárdokat stadionra, templomokra és egyéb "szuper" beruházásokra- hanem az ország, hofy ne kelljen "ámuldoznunk" hogyan néz ki egy egyetemi klinika gyermek infektológiai osztálya, hogy a debreceni "egy morzsányi szeretet" társaságnak- akik természetesen hazaárulók!!!, hiszen külföldről is kapnak pénzbeli támogatást- ne kelljen mindennap posztolnia, hogy mennyivel nőttek a sorok az ételosztásnál, hogy senkit ne kelljen kilakoltatni azért, mert beteg gyermekét ápolva- jövedelem nélkül, nem tudja kifizetni a lakás fenntartását, hogy ne az legyen egy ország büszkesége!!!, hogy mennyi gyermek kap ingyen!!!tankönyvet és étkezést!!!, hogy a nyugdijasok zömének ne okozzon gondot kiváltani a gyógyszerét és enni is mellette, hogy ne kelljen éveket várni egy-egy vizsgálatra, hogy a jövő nemzedékét oktató tanár, tanitó, ne azzal foglalkozzon, hogy hogyan él meg a fizetéséból, hogy a kutató , az egyetemi oktató ne 650 eurot keressen, hogy ne 28500 ft legyen a minimál nyugdij- amely összeg az éhenhaláshoz is kevés,,,,,,,,,,,,,,,,nem folytatom.
Miért van igy, annak ellenére, hogy mindenféle támogatást megkaptunk SZOLIDARITÁSBÓL!!!- a 26 tagállam állampolgáraitól.
És kik azok akiket külföldről pénzelnek, és szerinted hazaárulók??? Mert ilyet én nem ismerek, hacsak nem orbánékra gondolsz, akik éppen most adósitják el az országot- gyarmattartóinknak- kinának, és az oroszoknak.
kereső
@vacsi: Ami meg a spórolást illeti: A Földet a mi generációnk is csak kölcsönbe kapta az unokáitól, dédunokáitól- mégsem úgy bánunk a természeti erőforrásaival. Mert feléljük, kizsigereljük, tönkre tesszük- mi lenne, ha a nagyon okoos orbán nem a fák kivágásán gondolkoda "megvédendő rezsicsökk" érdekében, hanem arra venne fel hitelt- hamár a szolidaritási támogatást elherdálta, ellopta, hogy kihasználva az ország természeti adottságait- befektetne a jövőbe, a geotermikus energiába, a nap energiába, és a szélbe??? , és korszerútlen lakásállomány energetikai korszerúsitésébe.Helyette tegyük még inkább tönkre környezetünket, hogy ne 40 fok legyen nyáron a legmagasabb hőmérséklet az Alföldön, hanem 45, hogy száradjon ki az összes patak- elpusztitva az állatokat, és növényzetet.
Teleki Pál neve mond neked valamit. egy egyetemet végzettnek, ez nem okozhat gondot. És, igen teljesen idomultatok orbánékhoz, nem érdekel benneteket, csak a "pillanat" dicsősége- következmények nélkül.És persze, jöjjön a "gáz", kerül, amibe kerül.
Jozefina
Bojkotálja az EU javaslatát a gzfogyaztást illetően, ugyanakkor pl. a dizel üzemanyag kifogyóban van a MOL szerint. Azt honnét fogja pótolni a szerencsétle???!!! Így fog járni a gázzal is, hiába a nagy nemzeti harc mindenki ellen!!??
vacsi
@kereső: Teleki Pál neve? Hogyne mondana! Mindkét zsidótörvény az ő nevéhez kötődik...
kereső
@vacsi: Ezt sem jól tudod, mert csak a második előkészitése és kidolgozása kötődik Teleki nevéhez. (


Az első zsidótörvény (1938)



Az 1938:XV. törvénycikk "A társadalmi és gazdasági élet egyensúlyának hatályosabb biztosításáról" címet viselte, de első zsidótörvény néven vált hírhedté. A jogszabályt a Darányi-kormány készítette elő, de már Imrédy Béla miniszterelnöksége alatt fogadta el az országgyűlés. A május 29-én hatályba lépett törvény kimondta: a szellemi szabadfoglalkozású pályák állásainak legfeljebb 20 százalékát foglalhatják el zsidók. A végrehajtást az orvosi és az ügyvédi kamara mintájára létrehozott szakmai tömörüléseknek kell felügyelniük. A törvény szintén 20 százalékban maximálta a tíz értelmiséginél többet foglalkoztató kereskedelmi, pénzügyi és ipari vállalatoknál a zsidók létszámát. A végrehajtásra öt évet írtak elő.

A jogszabály alól mentesültek az első világháborúban és az ellenforradalomban különböző érdemeket és kitüntetéseket szerzett zsidók, a hősi halottak özvegyei és gyermekei, az 1919 augusztusa előtt kitértek, valamint ezek gyermekei, amennyiben nem tértek vissza a zsidó vallásra. Bár a törvény indokolása és szövege is vallási alapon definiálta a "zsidó" fogalmát, a szöveg az 1919. augusztus 1-je után kikeresztelkedetteket is zsidónak minősítette. Ezzel már az első zsidótörvényben megjelentek a faji alapú meghatározás csírái.

A törvény egyértelmű támadás volt a polgári jogegyenlőség elve ellen. Ezt látva 59 nem zsidó magyar művész és értelmiségi írásban tiltakozott, köztük olyan nagyságok, mint Bartók Béla, Kodály Zoltán, Móricz Zsigmond, Zilahy Lajos, Csók István. Gesztusuk azonban hatástalan maradt.).
DE, én pont nem erre gondoltam,,,,,,,,,,,,

Ami meg a zsidótörvényeket illeti- az alap a Numerus Clausus volt, Európa első fasiszta zsidótörvénye.
telegdilaci
@Pálinkás Pál:Mindenki hülye csak mi vagyunk normálisak,és ezek ne hívatkozzanak a Magyar Emberekre hogy erre kaptak felhatalmazást,nem a Magyar Emberekkel van baja a világnak hanem a vezetőinkkel!
Pálinkás Pál
@telegdilaci: csak sajnos mi isszuk a levét

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.