Szijjártó Péter órákkal azután találkozott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel New Yorkban, hogy az Európai Unió arra kérte a tagállamokat, hogy ne tartsanak kétoldalú megbeszéléseket az orosz féllel – írja az EuroNews.

Tegnap az Európai Bizottság sajtótájékoztatóján Peter Stano szóvivő azt mondta, a tagállamok megállapodtak abban, hogy a mostani helyzetben értelmetlen lenne Lavrovval találkozni.

Az EU kérése ellenére Szijjártó találkozott az orosz külügyminiszterrel

Fotó: HANDOUT / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / AFP

Csütörtökön a ciprusi külügyminiszter az Európai Unió kérésére lemondta a tervezett New York-i találkozóját Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel. Az Európai Bizottság szokásos sajtóértekezletén ezután került szóba az, hogy a tagállamoknak helyes-e a mostani ENSZ-közgyűlés alatt kétoldalú megbeszélést folytatni az orosz kormány tagjaival. Az Európai Bizottság külügyi szóvivője, Peter Stano erre egyértelmű nemmel felelt. Szerinte ezzel minden tagállam tisztában is van.

"Általánosságban nincs sok értelme jelenleg az orosz vezetőkkel találkozni, hiszen Putyin nagyon világosan elmondta az egész világnak, hogy nem érdekelt a békében, inkább folytatná az agressziót az ENSZ alapokmányát megsértve."

Szijjártó Péter egyébként azzal indokolta a találkozót, hogy Magyarország bajaira jelenleg a béke kínálna megoldást.

"Ezért Magyarország minél előbb békét akar, ehhez pedig tárgyalásokra, párbeszédre van szükség"

- mondta Szijjártó Péter New Yorkban.

Forrás: EuroNews

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
"Magyarország minél előbb békét akar, ehhez pedig tárgyalásokra, párbeszédre van szükség" - mondta Szijjártó Péter New Yorkban. No és mit mondott Lavór, lesz béke? Apád f@sza.
Azt mondta, hogy kiscsicskák megmondtuk, hogy bomlasztani kell az uniót ezerrel, mert megszázszorozom a gáz árát, és nektek akkor is tőlünk kell vennetek, különben hajlamosak lesztek az öngyilkosságra.
gina
EU egy pfenniget sem ennek a rohadék hazaáruló szemeteknek, és egy ilyen meleg senki lejáratja a magyar népet, ezeknek semmi nem szégyen, egyik meleg másik beteg cigány az állandó harcukkal tönkre tették ezt az országot, meddig türi ezt a nép???
jesz
Magyarországnak földgázra van szüksége, nem arra a hülye tartályban szállított mókolt gázra. A gázt eddig csövön kaptuk, ha a további szállításhoz az kell, hogy Szíjjártó találkozzon Lavrovval, akkor tegye, ez a dolga, ezért tartjuk drága pénzen...az uniós károgók, ellenzők meg szarjanak sünt...
csak úgy....
a csicskáknak rendszeresen jelentkezni és jelenteni kell az eu. ellen elért eredményeikröl! -szegény magyarország...,balsors akit régen tép? -inkább a begyöpösödött pógárok balfaßsága...
Nessy
@jesz: Eddig is kaptunk, igaz a tőzsdei árnál drágábban!
Eladott Ország
- Főnök visszategyem az EU-s zászlót az előszobába?
- Ne kapkodj Petike egyenlőre kivárunk. Stratégiai nyugalom.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278390893_2064589640412426_6792364022761497824_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=a9iwisZhn6EAX99deRI&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9KSXOeOka9chy-_JQvlXvJUicD-0NPfYqsmVstEQZ9pA&oe=6331DC36
Peti miniszter úrt leigaZolták az oroszok
uploads.disquscdn.com/images/ab3db3bc428d262d816b0c3f7c5ce36513ba68c3ff1246e54050b9e66ebe7f5c.jpg
a „Z” a keleti orosz fegyveres erőket jelölő szimbólum, akik a Donyec térsége felőli műveletekben vesznek részt,
a négyzetbe vagy körbe írt „Z” a Krím felől érkező orosz járműveket azonosítja,
Pálinkás Pál
mocskos oroszbuzi tarajos féreg...remélem téged is hamarosan elkaparnak...
Galway
@jesz: ... és szopja is le. Vagy te, te nyomoronc!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: palim,arra csak akkor kerülhet sor,mikor te kibékülsz a cigányokkal! ti egy megosztott buta nemzet és azok is maradtok,elöítéletestöl -mindenestöl...
most éppen a ti hazátok lovagol meg benneteket a cigány nyereggel... :)
Qqberci
Látod, szíjrágó, így lehet elbukni az EU-s pénzeket!...
Pálinkás Pál
@csak úgy...: engem ugyan nem...nem függök a hordától...tavasszal meg nyugatabbra költözök...kinkztem agy házacskát a sógoroknál...úgyhogy én már csak szemlélője vagyok az eseményeknek egy darabig...elegem lett a birkákból...
namihami
Biztos arra számít, hogy az EU pénze helyett majd a Putyin fog adni!?!?!
Akkor pedig (ugyebár) semmi nem drága. Főként, hogy az erkölcsi megitélése rosszabb már úgyse lesz. Akkor legalább a zseb teljen...
kereső
Dafke. Még toppantott is hozzá egyet. A forint meg letépte a láncát, és mint az őrült száguld a megsemmisülés felé. Köszi druzsba pjotr- te szégyentelen moszkovita fideSS-es.
Csizmás Kond
A háborút éppen azzal nyújtják hogy nem tárgyalnak az ellenféllel.
kereső
Ha valaki nem értené ez nem gazdasági kérdés, már jó ideje- ez bizalomvesztés végérvényesen. És, ha az eu nincs észnél, akkor ezek rántják magukkal az euro-t is.Ideje szankcionálni kemény eszközökkel a magyar kormányt.
Eladott Ország
A bűnöző román cigány és politikai prostituált bandája ki vezeti az országot az EU-ból és a NATO-ból. Ne hagyjuk! Ők már szarrá lopták magukat, terhes nekik a jogállam, az EU!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: de hiszen ott hemzseg a migráncs,nem félted az életedet!? :)
Pálinkás Pál
@csak úgy...: nem biza...kis falvacskában áll a ház...echte fehér terület...színes, cigányt csak tv-ben láttak..
kereső
"Szószegők lettünk"...immár nem először. Ez már nem szekunder, hanem primer szégyen. A "büszke, szuverenitás párti magyar" megalázza magát egy lator állam kedvéért. Oroszok csicskája lett a magyar. Ennyi(ke).
Piréz vagyok...!!!
Dr. Proktor
Bementek együtt a klotyóba is?
Csak nem lehet plénum előtt kimutatni a barátságukat...
csipetke
Csak a címre.- Hát persze, hiszen pötyike onnan kapott valami plecsnit, másrészt ő,és a gazdája hű kutyái a puttyosnak.
Csizmás Kond
@fideszes gyökér: ...és miért támadna meg valaki minket ...szerinted ?
117
@Csizmás Kond: Ha úgysem támadna meg minket senki, akkor miért fejlesztik ezerrel a haderőt? És, ha már haderő...

Novák Előd kérésére cserélhetett meg fontos bizottsági helyeket Kövér László

telex.hu/belfold/2022/09/22/parlament-novak-elod-kover-laszlo-momentum-bizottsag

Úgy tűnik, Kövér László szereti a hungarista nácikat és szívesen tesz eleget a kérésüknek.
ómió
Az EU-s efftársaknak még mindig alacsony a gázár?
verőce21
Lavrov 50 éve diplomata, közel 20 éve külügyminiszter. Páratlan...!
Odavan a kulturált, kölcsönös tiszteleten alapuló megbeszélésekért. Azért szereti Szijjártót is, mert ő ilyen stílusban tárgyal vele...
teuton
@verőce21: Elölröl vagy hatulrol nyal be neki a Szofoso?
Csizmás Kond
@fideszes gyökér: Nem szeretném ha félreértenél, ugyanis nem vagyok orosz párti, de hány olyan orosz támadást tudnál felsorolni amikor csak úgy önként jöttek letámadni és nem valaki más hívta be ?
Németh István
Ez az ursula-féle abszolút diktatúra csírája! Most éppen csak kéri a részvevőket, hogy az Oroszokkal ne tárgyaljanak! Ez a béke irányába teendő első fontos lépése a büdös kurvának! meg van bízva az USA biden-soros vezette moslékok által a háború ösztönzésére, amely az amerikaiaknak nagy hasznot hoz, nem beszélve az ukránok hatalmas eladósodása mellett ÖRÖKÖS TULAJDONT FOGNAK SZEREZNI AZ OROSZ FÖLDTEKÉN! mert bizony az orosz Földrész akárhogy nézzük is, a határvonal nemzetközileg elismert TÉNY !!! különben már bevonultak volna, mivel az bizony háborút keletkeztető határ sértés, így csak tömik őket > fegyverrel pénzzel, gyengítve EURÓPÁT, had legyen ő is bűnbak! Szóval a lényeg az ukrán-oroszok csak nyugodtan had öljék egymást! Mert a honvédő oroszok az amerikából származó agresszióval merészelnek szembe szállni!
Azért ha normálisan gondolkoztok akkor bizony ráébredtek a tényekre igaz??? y@Csizmás Kond: @teuton: @fideszes gyökér: @134.bátor: @117: A lehetőség adott >>a gebe lenge szerve rendelkezésre áll!
Csizmás Kond
@Németh István: ...kutya legyek ha értem...
Németh István
Márpedig a tények szemtelenül kemény dolgok! Az USA agressziójáról van szó és azért is nyomatják olyan erőszakosan az un. ukrán "győzelmi kötelezettséget" MERT ellenkező esetben mint háborús bűnösök kerülnek a fókuszba, ugyan is semmi keresni valójuk nem lenne az orosz határokon belül! De mert elviekben megvettek földterületet amit nem vehettek volna meg legfeljebb bérelhettek volna - miként kína is tette! NOS a z USA a befektetett anyagiakat érthető, de valójában elítélendő okból védeni kívánja ezért AGRESSZORRÁ VÁLT! Ebbe ugratta bele az Eu.-t! És a kurvanéni ursula tönkre is vágja az Eu. nemzeteit! Az usa nyerészkedik az ukránokkal végezteti a háborús szemétséget és bizony sajnos nagyon sok ukrán-orosz elhalálozása, és az anyagiak pusztítása útján! De @Csizmás Kond: hiszem, hogy érted!
Németh István
A Szíjártónak mi alapon merészeli megtíltani valaki is a KORMÁNYFŐN kívül, hogy kivel tárgyaljon amikor neki pont a politikai képviselet a feladata!!! > na ezért szemét a az ursula - többek közt - mert azt is megakarja mondani, hogy hogyan tedd a szádba a kanalat! Ez pedig NEM MEGY!!!
Rockxy
micsinált az unijó?
kért?
mér nem szankciózik?
peig ojan jól áll néki a szankciózás.
de valóban annyira cuki már!
ejnye ursika b+!
Csizmás Kond
@Németh István: ...azt nem értem, hogy miért állítasz olyant hogy én az ellenkezőjét állítottam volna az eszmefuttatásodnak ?
balos
@Csúti Kontyos: A Kutya hozzátok képest egy zseni!Szóval a nyasgem szerintem nem is rossz válasz a kérdésedre!
balos
@szemét pityuka: Látod látod,most lebuktatok!Mégis sötétek vagytok,hisz egymás bunkóságán is vitatkoztok!
Németh István
@fideszes gyökér: te mondjuk egy szemét sperma hulladék vagy > 1956; Szovjet diktatúra! > 2022 Orosz honvédő háború az idegen földrész beli USA-val! > aki ráadásul az ukránokkal és az Eu. nemzetek farkával veri a csalánt! De közben diktatúrát játszik az eu. kilóra lekorrumpált vezetése!!! te ős-hülye! > Aztán gondolkozni nektek sem ártana, mert cáfolni semmilyen téren nem tudtok!!! > @fideszes gyökér: @balos: @Rockxy:
Németh István
@balos: nagyon nyald fényesre a dobrevicse kurva seggét! Az a TIED- kizárólagos joggal!
Emmersson71
@durbincs: A retkes lábú román-cigány anyádat hágd meg a ravatalán!
telegdilaci
@134.bátor:Ezek mindenben ellent mondanak az Eu-nak és várják hogy ennek ellenére adják ide a pénzt ami nekünk jár!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.