A magyarok alapvetően szabadságharcosok, erőteljes nemzeti érzelmekkel; ezt hazafiasságnak is lehet nevezni - mondta a SIC Notícias nevű portugál hírtelevíziónak nyilatkozva Orbán Viktor. A magyar kormányfővel készített interjút szombat este sugározta, vasárnap és hétfőn pedig többször megismétli a hírtelevízió.

Arra a riporteri kérdésre, hogy véleménye szerint miért fogalmazódnak meg kétségek az európai intézmények részéről a demokrácia iránti elkötelezettségével kapcsolatban, a kormányfő az angol nyelvű interjúban azt mondta: a szabadságharcosság stílusát tekintve őszinteséget, egyenes beszédet is jelent, amit Európában néha populizmusnak neveznek. "Én nem vagyok populista, mindössze a lehető legnagyobb mértékben próbálok egyenesen, egyértelműen beszélni az emberekkel" - mondta Orbán Viktor.

Orbán értelmezése szerint a mai Európában olyan fő irányvonal érvényesül, amely alapvetően egyházellenes, vallásellenes, családellenes, és nagyon nemzetközi, nemzetellenes. "Nekünk olyan elképzelésünk van Európáról, amely továbbra is elismeri a kereszténység fontosságát, alapja továbbra is a család, és Európát a nemzetek Európájaként értelmezi, így amit mi jelenleg képviselünk, az nem a fő irányvonal" - mondta a miniszterelnök.

Az európai szabályokat meg kell védeni, de vitatkozni is kell, mivel úgy nem lehet élni, hogy "ha Brüsszelből valaki azt mondja, hogy valami nem jó, azt csak úgy elfogadjuk".

A bankokra kirótt adókkal kapcsolatos riporteri felvetésre a miniszterelnök kijelentette: Európában jelenleg nem igazságos a teherviselés elosztása. Nem igazságos teherviselés esetén viszont nem lehetséges egyszerre a válságkezelés, a versenyképesség javítása, az államadósság csökkentése és ezzel egy időben a társadalmi-politikai stabilitás fenntartása. "Nagyon világosan megmondtam: a multinacionális cégeket be kell vonni a tehermegosztásba, és ebben részt kell vállalnia a pénzügyi szektornak is ... ez állandósult eleme gazdaságpolitikánknak, és az emberek ezt megértik" - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a végrehajtott reformok működnek-e, Orbán Viktor azt mondta: úgy gondolja, hogy igen, mivel például Magyarország az egyetlen ország, amely ki tudott kerülni egy IMF-program hatálya alól. "Erről soha nem történik említés, de Magyarország volt az első, amely pénzügyileg összeomlott, még a görögök előtt, 2008-ban. Csak nemzetközi pénzügyi injekciók tartottak bennünket életben, és egy IMF-program hatálya alá kerültünk, amelyet én viszont leállítottam, és kiléptünk (e programból)" - mondta a kormányfő.

A gazdasági növekedéssel egyelőre nehézségek vannak, tavaly nem volt növekedés, de minden szakértői előrejelzés szerint a növekedés az idén visszatér, és jövőre már egész jó ütemű lesz - tette hozzá.

128 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Én nem vagyok populista, mindössze a lehető legnagyobb mértékben próbálok egyenesen, egyértelműen beszélni az emberekkel."

Hogy a plafon nem szakad rád! Különben meg jó volna, ha végre mellőznéd a királyi többest. Itt maximum te harcolsz a süllyedő gyorsnaszádodról, mert valami különös oknál fogva az agyadban állandó háború dúl. Javasolnék egy elmeorvost, és hosszú-hosszú (legalább 20-30 éves) szabadságot, messze Magyarországtól.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
A Tündik bündije
Én nem vagyok populista, mindössze a lehető legnagyobb mértékben próbálok egyenesen, egyértelműen beszélni az emberekkel."

Hogy a plafon nem szakad rád! Különben meg jó volna, ha végre mellőznéd a királyi többest. Itt maximum te harcolsz a süllyedő gyorsnaszádodról, mert valami különös oknál fogva az agyadban állandó háború dúl. Javasolnék egy elmeorvost, és hosszú-hosszú (legalább 20-30 éves) szabadságot, messze Magyarországtól.
SELIG
Az!
De számomra meg az legnagyobb hazaáruló, aki a köz pénzét elherdálja és magának és haverjainak ossza szét.
Hellcat
Te viktorkám csak egy csaló hazug rabló hazaáruló senki vagy. Hogy a fekete zsák cipzárja csípné be az orrodat...
honeykiss
Azért megnézném őt egy csatában, ha már ennyire nagy harcosnak tartja magát...
Manhattan
Ki a büdös rosseb a szabadságharcos? Mert pl. én ugyannem!
Vasárnapiiskolás
@A Tündik bündije: Tetszik a hosszú "szabadság"javaslatod,Csak sajnos olyan szinten szétszórta a magvait ez a féreg,hogy nem tud tőle megszabadulni nem csak az ország,hanem európa gondolkodni képes maradéka sem.
tűzróka0919
Szóljon már valaki ennek az idiótának , hogy nem király még a szemétdombon sem . Ezért ne pofázzon mindig királyi többesben . A hazafiságról meg annyit : aki a határon túliak seggét nyalja csak az nem HAZAFI . A szabadságharcos jelzőt inkább cseréld le . "Szabad rablóbanda" vagyunk mi fideszesek . És akkor valóban igazat mondasz tahókám :) Uff . Dakota Hadova .
nyanya001
Ha hazafiak lennétek nem lenne mutyi hátán mutyi
nem tömnétek a saját zsebeiteket, miközben egyre többen elszegényednek,
munkahelyek helyett zsellérekké silányítottad a munkanélkülieket !
Imremete
Pottom Viktor te mirol beszelsz?
Ami nemtetszik Europanak az a magantulajdon allamositasa, demokracia felszamolasa, a foldek/trafikok haveroknak atjatszasa, oktrojalt alkotmanyozas stb...
pbalage
"fülkeforradalmárok, agresszivista hazudozók, mtv székházfoglalók (azóta meg is lett) lopók, maffiózók, dilettáns demagógok, rosszabbul, ja nem: jobban teljesítesek vagyunk". Ezeket miért nem mondjaaaaa?
dr. prédikátor
Cigus fecalicus!!! TUDOD MI VAGY TE?? EGY NAGY RAKÁS SZAR VAGY! NEM SZABADSÁGHARCOS!!!Mennyé mán a sunyiba!!!
Dr.luigilongo60
@marlin: Akkó most mégis vót ijemef hitel a szbadságharc alatt is?
Mintha mást modtak vóna a szarháziak.
nyanya001
Merő hazafiasságból újabb 35 ezer embert sodortatok
a nyomor szélére !
silber13
@honeykiss: Jó lenne az neked, ha látnád? Hiszen ő egy valódi dakota harcos. Mert tudja a regulát: Mindíg a leghátul vágtató harcos kiáltása hallatszik a legmesszebbre!
Pálinkafőző Rézüst
Egyik sem vagy, vazze...:(( majd Gratzban elmondják, miért nem.
kedwes
@nyanya001: Nem, csak a szakadék szélére, ahonnan nincs vissza út!
Mint ama bizonyos anyóst, akit kilógatott a veje a tizedikről.
Lásd kivel van dolgod, én nem bántalak, elengedlek üsd meg magad!
öcsi55
A büdös életben nem beszélt egyenesen ez a bunkó. Mindig mást mondott külföldön és mást itthon.Eteti a híveit a sok hülyeséggel.Szabadság harc ? A saját szövetségeseink ellen? Túlzott deficit eljárás ? Aki nem hülye az tudhatja,hogy negatív gazdasági mutatok mellett a kibocsátott államkötvények ellenére sem tartható a 3% hiány.Kettős mérce? A híveknek a bizonyítványt valahogy meg kell magyarázni.Államadósság csökkentés? De miből, a lenyúlt nyugdíjlóvé már elfogyott,a magas keresetű haveroknak kedvező személyi jövedelem adóból?
öcsi55
A valóság meg :az állami megrendelések ,a föld bérletek,a trafik törvény,a stadion építkezések a sajtó törvény,az alkotmány állandó módosítgatása saját igény szerit ,az oktatás,az egészségügy,az egyház törvény stb.Ezt szépen betakarva a rezsi csökkentéssel.Ne kutya egy kis konc,zabálj,addig se ugatsz!!
amaramaistanna
@A Tündik bündije: Kezdeményeznünk kellene(Most olvastam hasonlót a facebookon.),hogy egy nemzetközi ,független orvoscsoport vizsgálja meg Orbán Viktor egészségügyi állapotát.Az ország miniszterelnökének teljes mértékben egészségesnek kell lennie,fizikailag és lelkileg egyaránt.A lelki állapotának egészséges voltát egyre többen kérdőjelezik meg.
miazavalami
Miatta kezdem szégyellni a magyarságomat... :-(
amaramaistanna
@miazavalami: Először és sokáig én is így éreztem.DE: Miért mi szégyelljük magunkat,nekünk azt gondolom,a leghelyesebb,ha tájékoztatjuk egymást és mindenki mást ,hogy nem értünk vele egyet.MI MAGYAROK ÉS EURÓPAIAK VAGYUNK!
miazavalami
@amaramaistanna: Ez így igaz! De a külföld csak őket látja. :-(
miazavalami
@Mobil123: Jóvanmánna! Aluszok rája egyet! Inni már nem , mert...
Mobil123
@miazavalami: Mér??? Piás vagy?:-)))
miazavalami
@Mobil123: Mán nem annyira! Szunyiztam egyet, kicsit már jobb! :-))
Nauta
A fénykép üzenete: a sátánnak az volt a legnagyobb húzása,hogy elhitette az emberekkel azt,hogy nem létezik!
Nauta
@honeykiss: Részt venne benne!biiizony!!Mert bátor szájkaratés a fószer!! Csak ne őneki kelljen elől menni!!
Nauta
@A Tündik bündije: És abban a skizofrén háborúban orban az elvitathatatlan "Napóleon" /Bocsáss meg te történelmi hadvezér!!/ A szabi idönként /sajnos csak rövid/ bejön neki mert hurcolják Gazba Napolentalanítani!!
honeykiss
@silber13: azt nem mondanám,hogy jó lenne,de azért megnézném, hiszen az ember csodákat az életében nem sokat láthat...
Nauta
@A Tündik bündije: Jobbat kívánok a tolvajok felcsúti fejedelmének!! A föld nyíljon meg alatta,de jó mélyen ám!!
bakegya
A SZABADSÁGHARC függetlenedési harcot tartalmazó fogalomkör,mégpedig egy nemzet politikai és földrajzi értelemben vett függetlenségi akaratának fegyveres konfliktusát és nem az ilyen összevissza pörlekedő fenyegető ,aláaknázó dumával köpködő ,konfliktusgeneráló játszmákat kreáló,főleg nem a szövetséges demokratikus normákat gyakorló és betartani képes jogállami kereteket tartó, nálunk jóval több nemzetet magába foglaló államközösség szintjén mint az EU.
Már többször idepiszkítottam,de legközelebb kimegyek a Deák szobor tövibe és odapingálom,öt hat, a magyar nép valódi szabadság kiharcolójának nevét,emlékhellyé nyilvánított nyughelyét ,hogy egy életre tudatosuljon az orbán nagyhatalommal elborultak téveseszméje hazugság és egyben a magyar nemzet provokatív,inzultálása, zaklatása is ez a szabadságharcolási mánia.
Ha valakit le kellene itt harcolni az a téveseszmés fölforgató telhetetlen marha,aki nem azon dolgozik ,hogy jobban éljünk.
A 2/3-asok,és a keresztbe kapaszkodók érdekes módon nem használják a közbe kot-kodácsolásaik szövegkörnyezetében ezt a rohadt nagy szabadságos leharcolással ékesített hatásvadászatot.Annál többet a rásegítő erőszakos diktátumokat,a blődlik kivédő akcióit,revansait.
Nauta
@Manhattan: Szabadságharcosok voltak: Kinizsi Pál,Hunyadi János,Dózsa György, Bocskai istván,Rákóczi Ferenc,Kossuth Lajos. Innen kezdve sok a kérdőjel és még több a probléma és még több a kérdőjel!!A mai /3 éve regnáló/ politikai érdek, minden emberi értéket kétségbe von a "szabadság" vonatkozásában! Szelektív hovatartozást /" a haza nem lehet ellenzékben!"/ hirdetve, szétszakítottságot,belső ellenségeskedést szítottak és szítanak orbanék a napi politikai haszonszerzésük érdekében!" az acsarkodó,egymással elfoglalt nép a jó nép" /Finkellstein-i és Birnbaum-i tanácsoknak megfelelően.
miazavalami
@Nauta: Nekik igen , mert akkor nem azzal foglalkozik a nép amivel kellene , hanem egymás taposásával! :-(
Nauta
@Imremete: A "hazai középosztály" orbani erőterében a "szabadság", csak egy fideszmázzal leöntött humbuk! A cöfös birkák útravalóul, CSAK orbani- kolomp dalt hallhatnak!Ez a dal fogja azt a néhány száz, /élükön a náci bayer főúszítóval/ lilaködös kézivezérlt pszhopatát Brüsszelbe zavarni és sz@rt keverni. Illő fogadtatásban lesz részük!
Nauta
@miazavalami: Én már ezt a szégyenkezést '98-ban elkezdtem.
miazavalami
@Nauta: Ne tedd! Mint ahogy Mobil javasolta...
Nauta
@bakegya: Ez frappáns volt!! Fogadd őszinte jóváhagyásomat!
Nauta
@kedwes: ...És alant azt mondá egy járókelő a másiknak : Nézd a vén kurvát,hogy kapaszkodik!
Nauta
@Dr.luigilongo60: ÁÁÁÁÁÁÁÁ! Az máá a múúúúúúúúúútééééééé!!

Ja, oszt jónapot!
Nauta
@amaramaistanna: Voltam a "sógoroknál" mostanában.Nem azt kérdezték,hogy miért van "ez" Magyarországon,hanem azt,hogy miért van ilyen hüjje kormányotok! Na ettöl szégyelltem el magam,mert érintettnek éreztem magam abban /igazságtalanul/ hogy a lilaködös fidessbírkák, 2010-ben összecsődülve, be bégették a hatalomba /ráadásul 2/3-al/ ezt a terrorista rabló bandát!
Nauta
@silber13: Ez jóóóóóóóóóóóó! És milyen igaz!!!
Nauta
@Pálinkafőző Rézüst: Már régóta ezt hajtogatják neki! De csak Napóleon akar lenni!
Nauta
@Hellcat: Ne csípje be,mert akkor valami még kilátszana belőle!
Nauta
@amaramaistanna: Szabad növelni a létszámot? Mert én is beállanék ha lehet!
Nauta
@Horizont: A pofátlan fideSS mamelukok legnagyobb előnye az,hogy a "jó a szövegem mi?" deutsch-i retorikát alkalmazzák.Ez ugyanis rendkívűl népszerű még mindig a birkatáborban.
miazavalami
@Horizont: Nem azt kell kérvényezni , hanem el kell takarítani!
Nauta
@Horizont: Hú ha,Még egyszer légyszi'mert valahogy..szóval..
Nauta
@Horizont: Ácsi! Már oké,mert miazavalami értve,közkinccsé tette .Bocs!
Nauta
@miazavalami: Ezt már '98-tol művelik!
miazavalami
@Nauta: Mert más módon nem tudnának érvényesülni!
marlin
"Mosmeg az van itten drága nertársaim az úrban, hogy az egész világ má megin ellenünk van. Má megin mindenki a mi vesztünkre tör. A minap is ötven magát értelmiséginek valló labanc vájta belénk mocskos elsárgult fogú álkapcáját és azóta is véres innyel rágja sokat szenvedett nemzettestünket. De mi felállunk és elszántan küzdünk a globális világhatalom elnyomó szipolygépezete ellen! Nem fogjuk hagyni, hogy a globáltőke komprádorai leszopogassák a húst is a csontjainkról!
És még sok ilyesmi kerül mostanában elő, ami komolynak ölég siralmas, viccnek meg egyenesen röhej." (bagi)
:))))))))))))))))))))
marlin
@Dr.luigilongo60: Bizony volt, és nem is kevés!! Sőt, még a grafikont is az ő bandájuk készítette!!
csa-csa
Viktorom!
beszélj te csak egyes számban!
MI csak egyszerűen megélni szeretnénk!
bakegya
@Nauta: minden jólneveltséget kigyomlál ez a sok hülye szöveg amit ránkeröltet ez a félművelt majom banda.
marlin
Régebben is volt néhány ilyen (jelzős szerkezet) !!
“Látnak-e Önök esélyt arra, hogy a magyar miniszterelnök kitüntesse Révész Máriusz ellenzéki képviselőt bátorságáért, hogy megpróbált közvetíteni a rendőrség és a tüntetők között? (Révész urat a rendőrség brutálisan megverte és kórházba került)
(Holdampf Lajos szabadságharcos) (Ő volt a pécsi börtön előtt a "harmonikás", akinek lecsukták az "élettársát")
És a másik gyöngyszem!! :))
“Az Európai Uniós (sic!) csatlakozási szerződést miért kell egyoldalúan és negatívan módosítani a magyar emberek és gazdák hátrányára, és kinek az érdeke diktálja ezt?” (Wittner Mária szabadságharcos, 56-os halálraítélt)
kukac50
Győztél Viktor a Népedet eltapostad,megaláztad a kevés pénzből elvettél amit a minisztereid között szét osztasz. Ez a Te szabadságharcod.
nyanya001
Gróf Széchenyi István az hazafi volt !
De ti csak hazug, tolvaj, nagyképű, zsebeiteket tömő
silány politikusok vagytok !
Szabadság harcoltok a saját zsebetekre meg a csókosaitok zsebére !
Rákóczi és kortársai azok szabadságharcosok voltak akinek a nyomába sem léphettek !
Kovács F. János
Én nem merek ehhez a bejegyzéshez hozzászólni. Upsz... mégis megtettem...
csabee.m
@marlin: Wittner Máriát azért ítélték halálra, mert közvetlen közelről lelőtt egy fegyvertelen, besorozott kiskatonát, akit legalább hatan fogtak le! Ezt kivégzésnek hívják, illetve emberiség elleni bűntettnek! Elévülési ideje nincsen! De a fideSS soraiban az ilyeneknek van helyük. Körülbelül úgy, mint ahogyan a II.világháború vége felé robbanásszerűen megnőtt a romlott katolikus egyházi szerzetesrendek tagjainak (főleg a domonkos- és a jezsuita-félék) létszáma a hónaljban tetovált "új megtérők"-kel.
Kovács F. János
@csabee.m: Jaja, és sajna Derick-ben is csalódnunk kellett. :( Vajon mi járhat most Harry fejében?
entero
@Nauta: Birka az te vagy. Egyébként meg bármit is csináltok, 2014 - ben is Fidesz kormány lesz, ezt még azok is tudják, akik az értelmes réteget képezik a baloldalról. Félre lehet magyarázni Orbán szavait, ehhez értetek leginkább, sőt, az ellenzéki média is kiveszi ebből bőven a részét, de nem dől be mindenki a mocskos rágalmaknak.
pbalage
@entero: én nem vagyok se balos, se jobbos, de sajnálom nagyon, hogy nem lehet ezt a két rivális bandát innen eltávolítani. Egyik se ért semmihez, az tuti. Az a csoda, hogy még nem volt államcsőd, de ez már csak a számokkal való játéknak köszönhető.
entero
@pbalage: Az államcsőd elkerülése éppen a Fidesznek volt köszönhető eddig is. Majd meglátod, Bajnai arra fogja terelni az országot, vagy pedig behódol a külföldi bankok akaratának, hiszen most is onnan pénzelik a kampányát. Még szerencse, hogy ennek kicsi a valószínűsége, mármint hogy Bajnai nyerjen. Őszintén szólva, nekem a munkám végett nem jelent majd nagy gondot, ha ez mégis bekövetkezne, én bármikor ki tudom helyezni külföldre a céget, de sok magyar veszítené el így a biztos állását. Bajnai már bizonyított egy évig, nem hiányzik ide újra.
kkalman
Arra mit lépsz dakota harcos, hogy én nem akarok szabadság harcolni?
Amit szeretnék, sokkal kevésbé magasztos, mint ez a "szabadságharc hülye gyerekeknek" nevű játék. Én csak élni, érthető, létbiztonságban élni szeretnék. A fenébe az összes, jelenkori szabadságharcossal!
sport50
felesleges erőlködni a vezérnek ,mint tudjuk ne a szavának higgyünk!!!@Nauta: 16:46.gyorsan keresni kell neki egy szigetet,és viheti a birkatáborát,ott aztán adhat enteronak is egy trafikot...,megszolgálta!!!
mátmar
Azért kell drukkolni, hogy verjék le ezt a szabadságharcot. Nem szabadságharc folyik, hanem szabadság sarc!
Nauta
@entero: Miért?Nem is örülsz a fideSS.ben rendszeresített pógári titulusnak! Ejnye! Pedig viselned kell, még jó sokáig kishaver!! Addig amíg a vezér kos más ukázt nem ad ki!!
Nauta
@pbalage: Na,mi van? Összemosunk??Összekenünk?? Össze kenünk mindenki mást is a fideSS szarával?? Szorul a hurok és kevés a levegő? Nyiss a bírka ólon ablakot, és talán tisztább lesz!
dzurinda
@entero: "Majd meglátod, Bajnai arra fogja terelni az országot, vagy pedig behódol a külföldi bankok akaratának, hiszen most is onnan pénzelik a kampányát."

Ezzel a szöveggel nagy sikered lenne a Jobbikban, ez kb. olyan színvonalú hozzászólás volt :)
JAJMÁR
@kkalman: A szabadságharc, és a szabadság szavunk is elcsépelt lett, bedobhatjuk a többi közé. Irritál, ahogy harsogják az amúgy szép, és valódi jelentéssel bíró szavainkat, számítón, hiszen sok ember még mindig CSAK a szavakra figyel, de olyan sokszor, és olyan célból, és szövegkörnyezetben használják, hogy közhelyessé válnak. Az eredeti jelentéstartalmuk szinte eltűnik, megváltozik. Pl: nemzet, forradalom, demokrácia, összefogás, kokárda, család, béke stb.
JAJMÁR
"Én nem vagyok populista, mindössze a lehető legnagyobb mértékben próbálok egyenesen, egyértelműen beszélni az emberekkel" - mondta Orbán Viktor.
- no comment!
nyanya001
A nagy szabadságharcban egyre több a hulla !
Az erkölcsi hulla ! Rettenetes bűzlötök, önnönmagatokat
harcoltátok le, kicsi országunkat hírhedtté tettétek !

Kezdjük a csaló köztársasági elnökkel, már akkor el kellett volna takarodnotok ha lett volna szégyenetek !

A földügylet a másik ami égbekiáltó csalás, a trafikmutyival egyetemben !

Asszonyt vertek, kihallgatottat vertek agyon , munkahelyteremtés helyett
zselléreket csináltatok a munkanélküliekből, akik a fideszes nagyuraknak dolgozhatnak
éhbérért ! Cinikusan, naponta belehazudtok az arcunkba
szabadságharcról papolva, feudális rendszert hoztatok létre !

A kisemberek hiszékenységét kihasználva mímeltek 10 % rezsicsökkentést
ami az élelmiszer- és egyéb árakban többszörösen visszaemelkedik !
A sok gazemberséget nehéz lenne felsorolni kevés lenne a karakter !
marlin
@entero: ma, 00:59
Tudnál erre a sok baromságra valamilyen hiteles forrást megadni, vagy megpróbálsz most bennünket olyan "egyszerűnek" nézni, amilyennek téged néznek azok, akik betanították neked a csacsiságokat??
SLAakku
...azok, akik a kádár rendszert visszasírják, nagyívben xarnak arra, hogy ki is gyakorolja a hatalmat.
Nem kádárt sírják vissza, hanem az akkori életszínvonalat.
És a kettő között óriási a különbség
percsi
@entero: nem dől be mindenki a mocskos rágalmaknak
Te hol élsz? Neked nincs megélhetési gondod?
Három éve szívják a vérem, és több millió ember sincs jobb helyzetben. Bajban van az ország? Oké, meghúzom a derékszíjat, de csak akkor, ha mindenki ezt teszi! Nem vagyok hajlandó pár ezer ember zsebét megtömni.

"Ezt már '98-tol művelik!"

Kik? Fidesz az nem? Eddig mit csinált? Az évek során mire vettek fel több milliárdot, tettek érte velemit?

Legyél szíves meggyőzni bennünket, hogy miért Ne szidjuk a fideszt!
SLAakku
A vállalkozások csak nyelik azt a sok pénzt és gazdagodnak cserében pedig nem teremtenek munkahelyet! Ki fogja ezt a sok pénzt visszafizetni? Hát mi szabadságharcosok.
kata53
@kukac50: De remélem hamarosan fordul a kocka! Már elék belőled orbán és bandája!
kukac50
@kata53: Menni kell a választásra mindenkinek,és leváltani Őket!
Ha továbbra is Ők maradnak hatalmon, akkor fél ország éhen döglik,és a képviselők észre sem veszik,úgy el vannak foglalva a saját zsebük tömésével.
entero
@percsi: Nem akarok én senkit meggyőzni. Soha nem voltak megélhetési gondjaim, és nem is lesznek, szóval felőlem mindenki oda szavaz, ahová akar.
vörösfuvalat
Nem Viktor te nm szabadságharcos vagy hanem egy gyujtogató-bujtogató-harácsoló úrhatnám akarnok.
nemkati
A nap híre:
0rbán Viktor (szabadságharcos nemhazudós családbarát stb.) megtekintett egy fehér kiskosztümöt és fehér bokacsizmát viselő szőke hölgyet /444.hu/

444.hu/assets/orban3.jpg
outsider
@percsi: Vigyázz vele, nem az igazmondásról híres:)
percsi
@entero: oK! Amit itt írogatnak, azok sajnos nem rágalmak, bárcsak azok lennének, mindenkinek jobban menne a szekér.
Nekem sem volt megélhetési problémám 2011 tavaszáig. Előtte 36 évig dolgoztam egy munkahelyen. Ez a munkahely tavaly lett volna 100 éves. Sok nehézséget átélt, 2 háborút, forradalmat, államosítást (maszekként kezdte) stb. Első és utolsó munkahelyem volt, aránylag jól kerestem. Az önkormányzat 2011-ben a kínaiaknak adta azt a munkát, amit mi 40-50 évig gyártottunk. A kínaiak olcsóbbak mint mi! Havonta több millió adót fizetett a cég, 70 fő dolgozóra járulékot, nyugdíjat, eü-t stb. Megkérdőjelezhető, hogy melyik cég hozott az államnak több pénzt. Sajnos a fidesznek a kínaiak kellenek. Ügye mondanom sem kell, hogy a fidesz két hónap alatt elfoglalta az önkormányzatokat.

Örülök, hogy neked nincs anyagi gondjaid. Nekem van, kényszer vállalkozó lettem, a korom miatt nem kellek senkinek. Éjjel nappal hajtom a munkát, a negyede nem jön a zsebembe, mint három évvel ezelőtt. Emelkedett a villany-fűtés-vízdíjam, emelkedett az élelmiszer, a sok kivetett adó és 38000 Ft-ról (2007-2010) - 70000 Ft-ra (2013) a autós devizahitelem.
A parlamenti urak több százezerrel többet raknak a zsebükbe, ennyire igazságosan vetik ki az adót. A többi juttatást már meg sem említem.
A fidesz kormány nyíltan mindent visz, sajátjának tekinti az adófizetők pénzét, az országot.
percsi
@SLAakku: A vállalkozások csak nyelik azt a sok pénzt ...
Nem mindegyik, csak a mutyivállalkozások!!! A dolgos kisvállalkozások haldokolnak, mint a dolgos munkavállalók!
SLAakku
A LAUREL Számítástechnikai Kft. 2010. január 11-ével befejezte GOP-2.1.1-09/A-2009-3026 azonosító számon nyilvántartott projektjét, melynek eredményeképp sikeresen lezajlott hardver architektúrájának megújítása, melyhez Európai Uniós támogatási forrásból 16.014.353,- Ft támogatást vett igénybe.

A LAUREL Számítástechnikai Kft. 2009. június 30-ával befejezte GOP-2.2.1-2007-0102 azonosító számon nyilvántartott projektjét, melynek eredményeképp sikeresen bevezette Microsoft Dynamics NAV integrált vállalatirányítási rendszert, melyhez Európai Uniós támogatási forrásból 18.396.050,- Ft támogatást vett igénybe.

A LAUREL Számítástechnikai Kft. 2010. március 31-ével befejezte GOP-1.3.1-08/1-2008-0052 azonosító számon nyilvántartott projektjét, melynek eredményeképp sikeresen befejezte a Kereskedelmi kiegészítő 'NAV HUN Trade' modulcsomag fejlesztését, melyhez Európai Uniós támogatási forrásból 53.060.000,- Ft támogatást vett igénybe.

A LAUREL Számítástechnikai Kft. 2010. december 31-ével befejezte GOP-1.3.1-09/A-2009-0081 azonosító számon nyilvántartott projektjét, melynek eredményeképp sikeresen befejezte az „OPTIK-XL optikai/optometriai kereskedelmi szoftverrendszer kifejlesztés”-ét, melyhez Európai Uniós támogatási forrásból 19.615.000,- Ft támogatást vett igénybe.

Tehát eddig összesen 107 millió 85 ezer négyszázhárom magyar forintot kaptak támogatásként LAURER-ék .

A Laurel Kft.kapja a megbizást az adóhatósághoz bekötött pénztárgépekre és szerinted hány uj munkahelyet teremtett?
lbs
@csabee.m: Wittner máriát koholt vádak alapján ítélték halálra a magatokfajták.
Ne akard Obamát fejér színben feltüntetni...
kecskes laszlo
De egyébként,ha a történelem eseményeit /eredményességét/ figyelembe venné, mi vagy veszítettünk és ha nem sikerül békét kötöttünk . A kettő között mi van ? Eredménytelenség és kiskirályok harca.,
marlin
@entero: Szóval ??
Nem akarod "megerősíteni" a hazudozásaidat?? :-((
Nem látod, hogy már nem dől be senki a "süketelésednek"??
entero
@marlin: Nem izgat. A véleményemet meg nem kell igazolnom, mert a sajátom. A bizonyíték majd az lenne, ha Bajnai tényleg nyerne. De nem fog.
marlin
@entero: Ne röhögtess!!
Mid van neked??
kata53
@kukac50: Ha megérem,ott leszek!!! És tudni fogom, hova kell az X-t tenni!!!
csabee.m
@lbs: Az a nő körülbelül olyan tiszta a tények alapján, mint a kis Mansfeld Robika, akit már '56 előtt azért zártak be, mert többszörös rablógyilkosságot követett el. Csak meg akarták várni, hogy elérje a 18, életévét, és akkor kivégezhették volna.
Ezeket pedig kutató történészek nálunk pontosabban tudják! Vagyis nem én fehérítek!
entero
@marlin: Jelenleg mérhetetlen dühöm a KDNP felé, meg persze a Fidesz felé is. Azt hiszem, az elveim feladására kényszerülök. Félreismertem ezt a bandát, nagyon úgy tűnik, szóval sorry minden szemétkedésemért.
marlin
@entero: Látod, ezen már majd mondenki átesett!! :))
Én pl. 2002-ben komolyan(!) azt képzeltem, hogy a szocik elkezdenek (személyes érdekeik helyett) az ország dolgaival foglalkozni!! (Ja, és ráadásul 1990-ben a Fideszre szavaztam!! Bár emlékeim szerint, az a Fidesz nem ez a Fidess volt!!) :))

Egy megjegyzés (ha elfogadod) elveket, meggyőződéseket mások szemétsége, hülyesége, jellemtelensége miatt nem kell feladni, - az élet megy tovább!! A mi "összeszólalkozásaink" nem a világnézeti, politikai véleménykülönbségből adódtak, hanem valamely személy, nézet, metodika kritika nélküli elfogadásából!! :))
A Tündik bündije
@entero: "Jelenleg mérhetetlen dühöm a KDNP felé, meg persze a Fidesz felé is. Azt hiszem, az elveim feladására kényszerülök. Félreismertem ezt a bandát, nagyon úgy tűnik, szóval sorry minden szemétkedésemért."

Üdv a "voltam olyan meggondolatlan és vak, hogy egyszer valamikor ráhúztam én is az X-et a fideszre, én hülye" klubban. Jó kis társaság ez :-)
entero
@marlin: Történt két nap leforgása alatt olyasmi, ami nagyon kilőtte nálam a biztosítékot, és azt hiszem, átértékelem az egész eddigi hozzáállásomat. A szocik iránti utálatom elhomályosított teljesen, kicsit elvitt a realitás mezsgyéjéből. Innentől kritikusabb leszek sokkal, és nem csak azt fogom nézni, hogy nekem jól megy a szekér. Tulajdonképpen ez nem is a Fidesznek köszönhető, ha úgy nézzük.
entero
@A Tündik bündije: Azt még nem tudom, kire húzom az x - et, azért nincs kizárva, hogy rájuk, addig még sok minden történhet, de most nagyon mérges vagyok rájuk. Még pár hasonló, és szavazni sem fogok...
marlin
@entero: Vedd már észre, hogy a dolgok nem fehérek és feketék!!
(És ne dicsekedj fölöslegesen!!) :))
entero
@marlin: Főleg annak a két nagyszerű barátomnak nem azok, akiket 25 év után most tesznek utcára, mert a munkáltató lányának a segg agyú barátja éppen munkát keres. Mondanom sem kell, a környéken munka hasonló sehol, és azért közvetve a kormány is keze is benne van az új munka törvénykönyvvel abban, hogy ezt egy egyszerű tollvonással ellehet intézni, miszerint létszámleépítés miatt történik.
marlin
@entero: Látod, én már az "utcára tevésen" (is) 1998-ban átestem!! :))
És azon is, hogy utána "barátságtalan környezetbe" kerülhet az ember!! :))
entero
@marlin: Mindenesetre ha még több ilyen eset is előfordul, és nem csak ez, mivel a trafikmutyi is valós, és ez a temetésen való morbid spórolás is felháborító szerintem, akkor nem lesz kire szavazni. Legalábbis nekem egyik párt sem szimpatikus továbbra sem. Még a végén dilemma elé kerülök...:))
marlin
@entero: Látod, én 2002-ben szavaztam, meg jövőre fogok, és még csak azt tudom, hogy kire nem szavazok!! :))
Pálinkafőző Rézüst
@marlin: Te hiszel ennek?? miben nem hazudott még @entero: ??? csak egyetlen egyet mondjál...:)) 2 nap alatt??? na ne...:))) hehehehe...tipikus fideszes piár fogás..:)
dr. prédikátor
@entero: Sem bántani sem sérteni nem akarlak, de nem tudom hogy eddig hol éltél??Azt gondolod hogy az aranykalitka amiben élsz megvéd téged és a barátaidat a fütyesz mocskától???Egyszer neked is rá kellene jönni arra hogy amit a vajda csinál az túlmegy minden emberi józanságon!Csodálom hogy eddig nem láttad hogy mit műveltek, művelnek az országgal!!De neked is kosom sebet kellett hogy kapjál a fütyesztől ha ilyeneket írsz. De remélem komolyan is gondoltad azt amit leirtál.Mert tudod itt a propin a hamis ,hazug embereket előbb utolérik mint a vak komondort!!
dr. prédikátor
Jav:Komoly sebet kellett hogy kapjál a fütyesztől...
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Ebben most nagyot tévedsz, de gondoltam, hogy ha valaki, te majd így fogsz rá reagálni. Szíved joga, senki nem kéri tőled, hogy elhidd, valamelyest elgondolkoztam pár esemény miatt a nézeteimen. Viszont ha továbbra is a lételemedet, vagyis a kötözködést kívánod folytatni, akkor máshol kutakodj, mert én nem leszek rá vevő.
entero
@dr. prédikátor: Nem én, hanem hozzám közeli emberek, ráadásul aljas módon téve mindezt.
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Még valami: Az Orosháza-Tótkomlós végre felújított útszakaszát Dancsó úr ki akarta fizettetni az emberekkel ingatlan adó formájában, csak az emberek aláírást gyűjtöttek, és így elállt ettől. A pályázati pénzt vissza szerették volna maguknak "utalni". Tévedsz, ha azt hiszed, hogy az az egyszeri vissza nem térítendő támogatás elvette az eszemet, és képtelen vagyok kritikusabban szemlélni a dolgokat. A cég nem 2011 óta létezik, nem ebből épült fel.
vukkocska
@entero: (tegnap 23.31.) ez tényleg Te vagy? vagy valaki megviccelt? Mindkettőt elhiszem, csak a meghasonulásodat nem. Azt is csak azért, mert tegnap még kőkemény fidesz fan voltál. :)
zipper
"Orbán Viktor: szabadságharcosok és hazafiak vagyunk." - Megmondta a Közgép is !

- Föld - és trafikmutyisnak álcázott partizánok tartják rettegésben a konkvisztádori elveket valló liberálbolsevistakommunistabiciklistatrappista Európai Uniót, annak leggyengébb pontjaira mérünk határozott és fájdalmas csapásokat, mert "Szájber-gyerek kérjél bocsánatot" ...egyébkén meg: " dolgos népünk győzni fog !" Viva' Mutyiland !
DR Eric CARTMEN
Az a szerencséje, hogy megint hülyeségeket beszél. Ha valóban szabadságharcos nép lennénk, az ilyen tolvaj-hazug bandát már rég elzavartuk volna. De ha egy kicsit is járatos lenne a magyar történelemben akkor tudhatná, hogyha ez a nép felkelt és "szabadságharcolt" abba mindíg belebukott.
Pálinkafőző Rézüst
@vukkocska: erről van szó, kiskezitcsókolom...:))
entero
@vukkocska: Most is az vagyok, vagyis még mindig ők a befutók, csak kicsit sok olyat csinálnak mostanában, ami nem tetszik. Én csak annyit mondtam, hogy kritikusabb leszek velük szemben.
furfang
@entero: Higgadj le, és nézz körül, kik jöhetnének helyettük? Ismerjük őket és azt is,hogy mit műveltek 8 évig.Újra csak azt folytatnák, csak most felturbózva adnák el mindazt, amit kínnal keservvel visszavásároltunk. A trafiknál annyi változás lenne, hogy a újra árulnának cigit az áruházláncok, és nem fideszes, hanem mszp-s trafikosok lennének túlnyomórészt.A barátod lányának továbbra sem lenne állása. Ezzel együtt a fidesz fórumain bírálni kell mindent amit úgy ítélsz, de a szoclibeket soha nem szabad visszaengedni, mert eladnak, eladósítanak mindent, és még élhetetlenebb lesz az ország.
zipper
@furfang: "...és nem fideszes, hanem mszp-s trafikosok lennének túlnyomórészt.A barátod lányának továbbra sem lenne állása "

Miért ? Eddig "túlnyomó részt" szoci trafikosok voltak ? Ami a "barátod lányának munkahelyét " illet:- a szocik idején 10.2 %-os volt a munkanélküliség, ma 11.4 %-os !
entero
@furfang: Félre értettél, isten ments a szocialistáktól, liberálisoktól, én még ugyanúgy Fidesz párti vagyok, csak kicsit kritikusabb leszek a jövőben, nem bólintok rá mindenre kapásból. Nem a barátom lányáról van szó, azt félreértetted, hanem egy munkáltató lányának a barátjáról, akit hogy felvehessen, kirúgott olyat, aki már vagy 25 éve dolgozott ott. Talán túlragoztam ezt az esetet? Mindegy, megyek lehiggadni... Mindenesetre nem akarok alpári módon társalogni a közeljövőben senkivel, csak mert másként látunk, élünk meg dolgokat.
ujbuda
aki ennyit ugat erröl lassan még elhiszi h.nélkülözhetetlen...
lacika1ö
Igen vannak hazafiak, De a haza áruló Fidesz ne nevezze magát hazafinak Orbán vezérrel az élen !
zipper
2010-ben a kisebb, olcsóbb állam ígéretével kezdte meg tevékenyéségét Orbán Viktor és kormánya. Addig sikerült tartani a vállalásokat, hogy a Bajnai-kormányhoz képest jóval kevesebb minisztérium állt fel három évvel ezelőtt (13 helyett 8). Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy kevesebb vezetővel, vagy olcsóbban működne az új struktúra.

Bajnai idejében 15 miniszter dolgozott, fizetésük összesen havi 16,5 millió forintot tett ki. Orbán Viktornak 9 minisztere van (Semjén Zsolt is miniszter), fizetésük havi 10 millió forint. A különbség tehát itt még Orbán javára havi 6,5 millió forint, csakhogy az apparátus nem csak miniszterekből áll.

Bajnai munkáját 25 államtitkár és 54 szakállamtitkár segítette, akikre havonta összesen 72 millió forintot kellett költeni. Az Orbán-kormányban jelenleg 44 államtitkár és 72 (?) helyettes államtitkár dolgozik, havi illetményük összesen 110 millió forint. A különbség tehát havi 38 millió forint, ami még úgy is sok, ha levonjuk azt az 6,5 milliót, amit a minisztereken spóroltak meg Orbánék. Ha az egész évre vonatkoztatva nézzük a számokat, akkor még szembetűnőbb a költekezés. Orbán kormányzati struktúrája ugyanis éves szinten közel 400 millió forinttal kerül többe (egészen pontosan 378 millió forinttal), mint Bajnaié.

Kijelenthetjük, az olcsóbb állam ígérete megbukott. (ténytár)

oszt' jó napot !
percsi
@SLAakku: Ezek a mutyivállalkozások:(
vukkocska
@entero: OK. Csak azt hittem, valaki megviccelt. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.