Az atomerőmű bővítéséről nem kell népszavazás, mert nem olyan egyszerű, mint a 300 forintos vizitdíj. Különben is, Gyurcsány miatt írt alá Orbán Moszkvában, Gyurcsánynak pedig Dobrev a felesége. És még Wittner Mária is oroszbarát lett.

Kormánypárti érvparádé a moszkvai megállapodás védelmében. A hvg.hu járt a Parlamentben és ha már ott voltak, képviselőket kérdeztek.

166 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Neeeeem RÁNK tartozik vén kecske??!! Akkor takarodj el a parlamentből!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Mariska aztán nagy szakértője a paksi atomreaktornak !
bakegya
Atomhulladék a véleménymegtagadók teljes köre és még buták is,mert értelmes kérdésre csak és csak is hülye válaszokat adtak,már aki a nyökögésen felül az inulatait legaláb képes volt mozgósítani,de a veszélyesebb az aki még azt se!
ila51
Mariska már látott szakembert egyszer ...amúgy undorítóak , lekezelőek , és parasztok...az utóbbi a pejoratív értelmében...@nyanya001:
Mobil123
Neeeeem RÁNK tartozik vén kecske??!! Akkor takarodj el a parlamentből!!!
JAJMÁR
Tényleg meg kellene mérni az IQ szintet az országgyűlési képviselők esetében. Ez gyalázatos...
F_Viktor
Sunnyognak, aki meg mer szólalni az mellébeszél, Gyurcsányozik, de a félelem mindnek látszik az arcán.

És nem mellékesen megtudhattuk Wittner Máriáról, hogy Oroszország nem azonos a Szovjetunióval (ez a hála amiért nem végezték ki?), valamint jobban képben van az atomreaktor működésével, mint Kovács Pál, Orbán energetikai államtitkára (remélhetőleg nem Kovács az a bizonyos barát).

És természetesen szavazóik hülyék, nem értenek semmihez, ne akarjanak bármibe is beleszólni!
joopapa
SZÉGYEN!!! Ezek a seg...lók képviselnek minket? A vén asszony mekkora nagy atomreaktor szakértő lett, a másik az a vén marha aki belekeveri a Dobrev családot akik nem oroszok hanem bolgárok voltak, de ennek a hülyének mindegy!! Az meg az illés zotya aki belekeveri a a patás gyurcsányt is, nem meri kimondani hogy kell az a népszavazás és ő kérte anno 2008 ban is csak akkor nem az idolja az Adonisz alkatú orbán basi volt a vezér!
ila51
@Horizont: azért Te jobban kifejtetted :)
Boszi27
Én nem bírtam megnézni végig, pedig csak 6 perces a videó. Már az elején Daher Pierre-nél elég volt belőlük. Nagyon tapló ez az ember. Mondta volna udvariasan, hogy köszöni, de nem kíván nyilatkozni. Nem ezt tette, hanem úgy fölvágta az orrát, hogy ha lett volna eső bele ment volna. Látszott rajta hogy mennyire felsőbbrendűnek tartja magát.
pbalage
ennyi taplót egy kupacban ritkán lehet látni.
Új stratégiát csináltam, az a lényeg, hogy minél taplóbb legyek a fideszes oldalakon.
pl. "HALYRÁ MATYAROK! IMÁDUKN FIKTOR!"
coni
Nem véletlen, hogy Orbán, Semjén, Varga és Lázár nem volt ott a paksi szavazáson.
Ők pontosan tudják mi áll a szerződésben, nem vállalják a felelősséget.

Ez esetben az Unió nem fogja annyiban hagyni, mert ha rosszul sül el, őket is érinti.
Csak akkor lehet felelősségre vonni az ötletgazdát, ha kiebrudaljuk a hatalomból előbb..
F_Viktor
@coni: Orbán itt volt Szegeden a Lézerközpont alapkőletételénél, aminek megvalósítását természetesen az elmútnyócévballibsikormánya hozta tető alá.
Dr. Felipe
"Paks nem az emberekre tartozik" - csak a fideSSre. Még szerencse hogy így nem az embereknek kell fizetni a törlesztést.
lópicigáspár
Szakemberekre!? Mondja ezt az, aki egész más szakon jeleskedett(jeleskedik) Ugyan milyen barátai tartottak neki előadást két eksön között az atomenergia felhasználásáról és a felhasználást követő atomhulladék megbízható elhelyezéséről. Azt is megkérdezhette volna a riporter, hogy arról mi a véleménye, hogy az elmaradott japánok, németek, miért váltják le sorban az atomerőműveiket szélturbinákra és naperőművekre! Vagy ehhez már nem értettek a barátai? Harminc évre rabigába hajtanak bennünket ismét! A többi amit most gondolok már nem tűri a "nyomdafestéket"! Megjegyzem, ha ezt a baloldal tette volna, ugyan így ellenezném!
1magyar
Nem hát, önként lettek képviselők, így ők fizetik a projektet! Nem is érdekel ez engem,bennünket, fizessenek a szavazók és aláírók!
Meine Ehre heisst Treue
Húzódoznak, mellébeszélnek, önálló gondolatot, véleményt nem mernek és/vagy nem akarnak megfogalmazni.
A végén a full dilettáns Mari néni szerint nem az emberekre tartozik a történet. Ezek szerint nem mi, emberek fizetjük a számlát, hanem az a néhány fideszes díszmajom, akik megszavazzák. Jól gondolom?
joopapa
@Horizont: Én meg is verném, pedig akik ismernek nem tartanak erőszakosnak! De nem tehetek róla ez a fószer kihozza belőlem az állatót! Nincs annál gusztustalanabb mikor valaki egy nővel gorombán beszél vagy veri!
F_Viktor
@Meine Ehre heisst Treue: Ezt kellene tudatosítani velük, hogy "nem mi, emberek fizetjük a számlát, hanem az a néhány fideszes díszmajom, akik megszavazzák." :-))
Ez tetszik :-))
Meine Ehre heisst Treue
@F_Viktor: Köszönöm. (Kár, hogy mindig elméleti sikereim vannak.)
szaboria1
Lukács úr csak halkan jegyzem meg mással is lehet áramot termelni. szélerőmű, vízerőmű, napenergia segítségével.
Mariska meg már áprilistól ellesz felejtve.
Boszi27
@Horizont: Én nem tartom magam alacsonyabb rendűnek, sőt ! Ahogy elnézem és hallom őket! Csak szeretnének felsőbbrendűek lenni, és fenn is maradni a legfelsőbb polcon. Eszméletlen, hogy korábban elismert szakemberek hülyét csinálnak magukból a politika és saját helyzetük stabilizálása érdekében. El is felejtették, hogy tulajdonképpen a választópolgáraik juttatták őket oda, és az ő érdekeiket kellene képviselniük Nem értem a titkosításokat sem, hogy nekünk miért nincs jogunk a minket érintő döntésekről, azok miértjéről tudnunk. Ha valamit titkosítanak ott már mutyi van..Semennyi pénzért nem tudnék Paksról nyilatkozni (már írtam vmelyik cikknél, hogy műszaki analfabéta vagyok), mint Wittner Mariska néni. Kb ő is annyit ért hozzá, mint én.
Na és az a tapló -nem is találok megfelelő jelzőket a viselkedésükre. Igenis elvárom, hogy újságírói kérdésekre álljanak meg, és intelligens ember módjára válaszoljanak.
1magyar
De az atom veszélye igen,ww.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/atomkatasztrofak_sora_fenyeget.575681.html
bencemacska
@Horizont: Én képtelen vagyok az ilyen videókat - élő közvetítéseket is - végignézni, ennyire mazochista nem vagyok.
Boszi27
@szaboria1:Ja! Mariska néni tud ám helyezkedni. Ha nem lesz fidesz, akkor majd "elvhű"szocialista lesz.
Szvetlana
Mariska néni úgy aránylik a Paksi atomerőműhöz, mint ahogyan Elena Csauseszku a Cokettőhöz.
Ahogy elnézem a jólmegfizetett képviselők hadát, inkább délutáni alvásra volna szükségük, mint a politizálásra. Mi is jobban járnánk, ha otthon a TV-ből néznék a parlamenti közvetítést és örülnének a szép nyugdíjuknak. Mert az övéké megmaradt, csak a kettesekét lopták el.
kamazuka
Nem vagyok ember,legalábbis ebben az országban!Birka a megnevezésem!
A Tündik bündije
Ennek a hisztis, vén ribinek a fejét valami kemény, tompa tárgyhoz olyan szívesen odaütögetném néhányszor.
F_Viktor
@1magyar: Ezért nem csodálkoznék ha az EU ellehetetlenítené az egész atommutyit.
karma1
@pbalage: Te plagizalsz a Torok Szultantol, aki mindig gyanus, tudod, de a vegere mindig kimagyarazza magat, hogy meg kezet is lehet neki csokolni (Rejto jeno)...:-))

Hanyatt Hajnalka (aljas Wittner nyanya) nagyon kompetens a temaban, igaz, mumiakat mar nem erdekli az 50 ev mulva Magyarorszag teruleten elo zombik sorsa,... (Mert kb. addig fogunk visszafejlodni vityenka jovoltabol...)
karma1
@Horizont: 18.48-ra: Ne ostorozd Magad, kedves, Te NEM EZEKRE szavaztal, hanem olyanokra, akik valamit igertek (valami 1 millio munkahely, adocsokkentes, stb), es amit homlokegyenest megtagadtak, meghazudtoltak, vagyis azert a penzert, amit besopornek a kormanyzattol, "szopok, nyalok, gombot varrok..." (by Hofi)

Nem a szavazok valtoztak, hanem az a sok ingyenelo ott fent a Parlamentben...:-(((
Brother Louie
"Én azzal nem értek egyet, hogy önök ilyen piócák"

Mondja ezt az a kereszténydemokrata pedó állat.
F_Viktor
@Brother Louie: Majd a választóinak is ezt kell mondaniuk!
Brother Louie
@F_Viktor: azért elgondolkodtató, hogy ilyen 60-70 éves kivénhedt alakok döntenek olyanról aminek az elkészültekor már pelenkázni fogják őket.
Brother Louie
@F_Viktor: ezt a videót nézegetve kétlem, hogy Illés doktor agyilag 100%-as.

Sőt, valószínűleg a tudása is csak papíron létezik, mint Tolnainének az ostobának aki összevásárolta a diplomáját a kínai piacon.
Brother Louie
@Pálinkafőző Rézüst: azok nem ugyan-azok?
Pálinkafőző Rézüst
@Brother Louie: de, ha a klónozás már már valós, (márpedig az) akkor igazad van!
Brother Louie
@Pálinkafőző Rézüst: birkákat már klónoztak! Lehet valami összefüggés!
F_Viktor
@Brother Louie: Nehéz megszólalni, túl hirtelen jött ez nekem, nem régen láttam a 314 forintos videot is...

Nem értem, ezeknek az embereknek milyen bőr van a képükön, hogyan tudnak aludni, hogyan tudnak tükörbe nézni? Vagy ennyit jelent a cinkosság? Napont egyszer egymásra kacsintanak és máris jól érzik magukat?
Ők csak Hír TV-t és közTV-t nézhetnek? Nem tudják, hogy mit tettek emberek millióival? Ha tudnák, már régen kértek volna egy kötelet Plüss Lackótól...
És még pénzt, fizetséget fogadnak el a hazaárulásért, a választóik elárulásáért. Az a Júdás nevezetű bibliai személy ilyenkor nem jut eszükbe ezeknek a családszerető, vérkeresztény igaz magyaroknak?

Hányinger mind... :-((
Pálinkafőző Rézüst
@Brother Louie: nohát, sikerült nekik, csak nem bégetnek, hanem cöfögnek, és röfögnek! Kicsit félresikerültek az eftássak!
Brother Louie
@F_Viktor: hogyan? Már leírtad: pénzért. Pénzért mindent.
verőce21
Szabad mindenkinek saját napcellákat, vagy szélkerekeket létesíteni továbbra is. :)
F_Viktor
@Brother Louie: Aha...
Akkor úgy kérdezem, hogyan lehet ennyi sz*rházi, pénzéhes embert összeválogatni egy párt zászlaja alá (hogyan fújta így össze a szél őket?), hogyan lehet, hogy nem húznak szét, nincsenek ellentétek a pártban, mint ahogyan a többinél kivétel nélkül előfordult, a Kisgazdáktól az MDF-en keresztül az MSZP-ig?

Hirtelen két név jut eszembe, Ángyán és a szekszárdi trafikmutyit borító helyi fityeszes képviselő, akiknek nem bírta a gyomruk.
verőce21
@F_Viktor: (22:35) Ugyanezt írhattad volna a szocikról is! :)
Brother Louie
@F_Viktor: " "A Fidesz a volt MSZMP-tagok gyűjtőhelye" mondta Boross Péter 2007-ben

Ezek mind ilyen volt állampárti szarok.

Kezd az az érzésem lenni, hogy az ifjúkommunista Orbán a kezdeti rendszerváltó fellángolásából mostanra ért össze egy csoportosulás ami 20 éve folyamatosan a saját maguk boldogulását helyezte előtérbe.

Ennyi idő kellett, hogy az átkos Kádárból átkos Orbán legyen. A régi klikk, akik már akkor is élősködtek más néven ismét itt vannak.

Ez van.
verőce21
@Brother Louie: (22:40) Sok minden változott, de minden ugyanúgy maradt!
karma1
@Horizont: Majd csinalunk mi azt is, hihi!...:-)))
karma1
@verőce21: Ja, a legjobban raszoruloknak peldaul,... Sajat erobol? Vagy csak megint vicco"sz?
tavaszi
...költségvetési témában nem lehet népszavazást kiirni...és ez az. másik oldalról ha nem lenne holnapután választás senki nem foglalkozna ezzel...az eddigi reaktor 40% adja az energiánknak...!!!BŐVITENI KELL ÉS ÁLDOZNI KELL RÁ...JÖVŐNK ÉRDEKÉBEN,HOGY necsak a lakosság kapja olcsobban az áramot ...hanem az üzemek is...és nagyobb haszonnal termelhessenek...ami mindenkinek jó...világ röheje...hogy az usában fele annyiér adják az energiát mint europában...versenyképesség!!! kedves ellenzők...IGENIS NEM RÁM SANYIBÁCSIRA ..ÉS A SZOMSZÉD MARISKA NÉNIRE TARTOZIK...HOGY DÖNTSÜNK...
karma1
@verőce21: Hat hogyne! Hisz a komplett Fidesz az MSZP-bol meg a KISZ-bol alakult (lasd Orban vezirrel az elen), semmi nem valtozott, a kuplerajban , csak a Madam neve... (a butor /diszlet es a k@rvak ugyanazok...:-))

Mondd, van neked gyermeked? Akarod meg latni az unokaidat, gazalarc nelkul, a fold felszinene? Mert akkor most csinalj roluk egy fenykepet, oszt nezegesd, mert ha ezt a baromsagot vegrehajtjak, a Te gyereked eppugy rakban meg sugarfertozesben fog elpusztulni, mint az enyem vagy a Bajnaie, de tudod mit? Meg Orbane is... Csak ezt most meg keptelen folfogni a penzsovar amator agyaval... (Ha van neki ilyenje...)
tavaszi
BE LEHET NEVEZNI A MEHGUJJULÓ ENERGIA PROGRAMBA...napkollektorokkal...és a felesleges áramodat a hálozatba elszámolják...erdélyben már működik...saját szememmel láttam...ahol vendégségben voltam...nem fizetnek áramot...mert annyit termelnek napelemmel...hogy nyári hónapokban ...ők kapnak vissza pénzt amit termelnek felesleget...
tavaszi
@karma1: te karma1 te akkora baromságot beszélsz mint ide lacháza ...paks miatt ki a lófasz kapott sugárbántalmat----rákot...bármit...ott dolgozik 3 ismerősöm...ne beszélj hülyeséget...amit csinálsz az lassan téged minősit...ha nem ujjitanánk fel akkor lenne esély hogy gond lenne ...mi a szarral potolnád...ha lekéne állitani..mert lejárt a kihordássi ideje..és senki nem vállalná a felelösséget...40 % energia esne ki ...VAN ÖTLETED MIBŐL PÓTOLNÁNK??? IRD LE...AZTÁN BESZÉLJ PAKS ELLEN
lópicigáspár
@verőce21: a 22.31-re! Nem a! 3 kW-os szélturbinát szerettem volna a saját kertembe, én marha már a generátort is megvettem és kezdtem az alapot ásni. Egyszer megjelent a hatóság és hivatkozva a nagy környezetvédelemre és a vonuló madarakra, meg a házamtól 100 méterre lévő gyurgyalag-telepre (amit 3 éve egyszerűen ledózerolt a természetvédelmi hatóság) felszólítottak, hogy meg ne próbáljak magamnak villanyt csinálni! Na erről ennyit! Lehet, ha orosz mini-atomerőművet építek az nem lett volna baj!
F_Viktor
@Brother Louie: Értelek...

Akkor mégsem az MSZP-t alkotják az ősbolsik, ahogyan pl. az a kövér Plüss Laca mondja? :-)
Mert az MSZP-ben nem egyszer, nem kétszer már voltak klikkesedések, széthúzások.

Nem tudom ki csipegeti ki a fidelitaszból a pártkatonáknak valókat, de nagyon jó szeme van hozzá, mert a Rogán generáció is nagyon jól asszimilálódott a fityeszbe.
Brother Louie
@F_Viktor: emlékeim szerint sem Mesterházy sem Bajnai nem volt KISZ funkcionárius anno, mint Orbán miniszterelnök úr vagy Rogán "Csak a KISZ" Antal.

Gyurcsány természetesen volt, csípi is a szemét Orbánnak. De Gyurcsány többé kevésbé baloldali politikát folytat.

Ellentétben az ijfúkommunista Orbán miniszterelnök úrral, aki volt renszdszeváltó liberális, methodista, "térdre csuhások, imához" ateista, a katolikusok seggnyalója, elkötelezett jobboldali meg a tök sem tudja még mi.

Kétharmadéknak ez tetszik.
Brother Louie
@F_Viktor: és Kétharmadék büszkék arra, hogy 2014-ben még mindig a kádár rendszert kiszolgáló besúgó a külügyminiszterünk.

Ennek tudatában Wittner Máriának kellene bedugnia a fejét önként az új Paksi reaktor turbinájába.

Szégyenből.
F_Viktor
@tavaszi: Tudod meddig üzemelhet a paksi 4 blokk? 2032-2037-ban kell leállítani őket, vagyis testvérek között is van még 8-10 év dönteni a hogyan továbbról! Vágod?

Ma már egyszer leírtam, félő, hogy az olcsó EU-s villamosenergiaár miatt, be sem fogják üzemelni a megépült új blokkokat, mert gazdaságtalan lesz a termelése!

Csak két példa, Dánia, Németország. Már órákra képes csak zöld energiával ellátni országukat, tudod mi lesz ott, s mennyiért állítják elő az elektromos áramot 18-23 év múlva?
Mi meg szívhatunk a paksi 8 000 - 10 000 milliárdos beruházásunkkal, ami a világpiaci árnál 3-4-szer drágábban megtermel 2 200 MW-ot.
Rajtunk röhög majd egész Európa, s ha bebetonozzuk, akkor járunk a legjobban.

De ha Orbán komolyan gondolná az olcsó energiát akkor lobbizna a DEMO II megépítésére!
F_Viktor
@karma1: Írod:
"...a Te gyereked eppugy rakban meg sugarfertozesben fog elpusztulni, mint az enyem vagy a Bajnaie... "

Azért feltételes módba írd, de ha az erősen sugárzó anyagok atomhulladék tárolóját a gázszerelőre bízzuk, akkor feltételezésednek bekövetkezési lehetősége erősen konvergálni fog igazadhoz.
F_Viktor
@tavaszi: A hálózatba visszatápláló napelemek látványához nem kell Erdélyig menned, ilyet Magyarországon is láthatnál, ha néha kinyitnád a szemed.
Sőt, éves elszámolásban is többet termelhetsz, mint amit kiveszel a rendszerből, azaz felhasználsz.
F_Viktor
@Brother Louie: "Ennek tudatában Wittner Máriának kellene bedugnia a fejét önként az új Paksi reaktor turbinájába"

:-)))))))))))))))))))))))
kkalman
@F_Viktor: Orbán meg feszít, mint két szem krumpli három zsákban, miközben kiemeli egy nyilatkozatban a saját és pártja érdemeit, hogy megvalósult a lézerközpont Szegeden.
kkalman
Mennyivel tudnak ezek a sz@rházi politikusok többet az atomenergiáról, mint az átlag ember? Egy mindenki által érthető kérdésre nem tudnak válaszolni, így feltételezni sem merem, hogy értenek az atomhoz. Eladósítják az országot sok tíz évre, anélkül, hogy bárkit megkérdeztek volna.
Szemét, gerinctelen férgek! Ha a bal oldal tette volna ugyanezt, ugyanígy, őket is ugyanígy elítélném egy ilyen aljas húzásért.
bretagne
Meglátom ezt a nőt és máris rosszul vagyok!!!
karma1
@F_Viktor: O, nehogy azt hidd, hogy en ezt KIVANOM! Isten ments! De amikor Kadarek titkoloztak Csernobil-ugyben, es aprilis utolso napjaiban csodaszep meleg, napos ido volt, 2 baratnommel elmentunk Szentendrere setalni... En nem igazan birom a napot, es inkabb arnyekban huzodtam meg, de ok egesz nap a Duna parton napoztak...Egyikuket novemberben temettuk, mellrakkal, 42 evesen, masikuk valami eddig kideritetlen betegsegben hunyt el januarban. A tuntetire visszagondolva ez sugarfertozes volt... Szoval, eloszor a kisember sziv, de hidd el, a radioaktiv sugar - foleg, ha ilyen kepzetlen hulyek kezebe kerul - MINDENKIRE valogatas nelkul gyilkosan hat...

Ne legyen igazam, es ne veszitsem el az egyetlen gyerekemet egy ekkora epuletes baromsag, lelkiismeretlenseg es penz-ehesseg miatt...(Valoban, ha csuti gazvarazslo kezebe kerul a tender nelkuli szerelesi jog, akkor erosen kefelhetjuk a problemat...:-(((
laszlobihari
@F_Viktor: Azért van különbség Judás és az an...ba...ó hazaáruló képiselők között, Judás nélkül nem lett volna kereszténység, a haza árulóink miatt pedig nem lessz MAGYARORSZÁG!
dr. prédikátor
bablevesmari!!! te aztán kurva sokat értesz hozzá!!!Az ész megáll!! és ezek a ganajok intézik az ország dolgát!!!Fütyisz banda T A K A R O D J!!!
karma1
@tavaszi: napelem, szelturbina ,... ezek mar mind kivaloan bevaltak kulfoldon, szepen fokozatosan valtjak ki foleg az orosz tipusu/tervezesu atomreaktorokat..

Ha en hulyeseget beszelek, akkor az osztrakok kontraznak alam,...Nezd meg Hegyeshalom fele kozeledve a rengeteg MUKODO szelturbinat.

Az utobbi idoben szokatlanul sok foldrenges volt Magyarorszagon, ha hallottal a fukusimai atomeromu meghibasodasarol az iszonyu foldrenges utan, es azt, hogy milyen heroikus erovel es penzzel kell nekik megfekezni a kornyezeti katasztrofat, akkor majd te is maskepp fogsz gondolkodni, bar ezt ketlem, mert te sosem fogsz mast mondani, mint amit a partod beled vert., Ezert orulok, hogy jo messze vagyok minden parttol, nem kell a parttitkar futtyere ugralnom. Tan Angyan ur is ezt unta meg...
m.macskosz
@A Tündik bündije: Itt nem az oroszok, hanem a szovjetek ellen fogott fegyvert...
erdely.ma/ujkepek/2013/10/nagy/1382531069_4285.jpg
Vizual
Hát igen ! Van az a pénz ! Ezek a hős "ellenállók" ! Röhögök rajtuk. Igaz kínomban. Wittner az oroszgyűlölő. Ma már nincsenek skrupulusai. Ha újból választják őket és bekerül, már be fog lépni a kommunista pártba is. Mert ezek már nem azok. Zsenik.
Pont igy vergődik itt Verőce is, aki nem látja, hogy nem mi, hanem azok akiket istenit, köpték szembe.
A jobbik deto. Igaz, hogy nem a Szovjetunió, de ugye nevezhetjük bárminek. mert az unió azért szűnt meg, mert pár tagállam kilépett. Putyin azt képviseli ami volt a Szu.
Mosdathatjátok. Oroszországban még állnak a Lenin szobrok, Sztálinnak rajóngoi tábora van, mi meg ahogy 500 éve, basorólunk valaki - alá.
Nil
Grófnénak üzenem az FB-nGrófné Varga Terézia Önnek nagyon fura az emlékezete - nem először- javasolnék egy korregressziós hipnózist
Nil
@tavaszi: kedves tavasz- az hogy nem nyilvános mi lett Paksból és környékéből mióta megépült az erőmű- megértem de nem támogatom.
Költözz oda aztán pár év múlva beszélgetünk a bővítésről
Vizual
Az Európai rabszolgaság hangoztatásával, Orbán bevitt bennünket egy rabszolgaságba. Ahol ő a király, igaz majd "álamelnök" lesz. Európa a tudás alapján működik, de ezek hülyék voltak egy állam vezetéséhez. Igy inkább ezt választották, és látjuk hogyan.
Már régen tudjuk, hogy a jobbik ezt segítette. Mi meg megérdemeljük. Ezért tennünk kellett volna. Nem. Hát most szívjunk.
karma1
@tavaszi: 23.04-re: Ha mar ilyen finoman cizellalt vagy, akkor en is: Mondd, ki a lof@sz mondta Neked, hogy PAKS-tol barkinek is baja lett volna - EDDIG? Mert en nem, en Csernobilt mondtam, es ne mondd azt, hogy ott nem tortent bibi...!

De nyugodj meg, LESZ meg bajunk eleg vele, mert az eromu oregszik, nem szazeves uzemmodra terveztek, es ha maganak az eromunek nem is lesz balesete a bezarasaig, a hatramarado sugarzo atomhulladekot, ami ketszaz ev alatt sem bomlik le, es amit ezen a paranyi foldteruleten, Magyarorszagon kell tartanunk, attol nem lesz boldog a kornyezet, a termeszetes eletkornyezet... Vagod?
lajospapa
Tisztelt választók! Ennyire becsülnek bennünket, amint láthatjuk a képviselő urak válaszaiból. Ennyit érünk!
nemzeti_nyugdíjas
A vén pipamocsok azt mondta: Laikus emberek ne szavazzanak Paksi erőműről. Én nála laikusabb embert nem is ismerek. Miről beszél a sarlatán?
bundi
@tavaszi: galambocskám...
olvass értelmezz:
"Magyarország vállalta, hogy 2020-ra a jelenlegi 8 százalékról 14,6-ra emeli az alternatív források részesedését a teljes hazai energiafelhasználásban."
forrás:
videkstrategia.kormany.hu/download/2/7e/60000/Meg%C3%BAjul%C3%B3%20Energia%20Hasznos%C3%ADt%C3%A1si%20Cselekv%C3%A9si%20Terv(1).pdf
tudod mi is készítettünk annak idején ilyenre tervet...
de bedőlt, 2011 után...és nem gyurcsány, hanem lázár volt az oka...
magyarnarancs.hu/belpol/kormanyparti_belviszaly_a_zoldaram_miatt_-_a_lazar-talany-75531
a cég akiknek csináltuk bukta az egészet...
valamint a suez féle ügy is érintett...ugyanis az a bizonyos összeg ami miatt elhajtották, az a biomassza erőmúre kellett volna...
de elhajtották a céget, és az a nagy kupac, amiből a saját szabadalma szerint energiát állított volna elő a városra maradt...szar ügy.
napelemfarmok?
(tegnap 22,58)
hahahaha...
index.hu/belfold/2013/12/12/lazar_szava_dontott_nincs_penz_napelemfarmokra/
és ha mindezek ellenére még mindig a csúnya gyurcsánybajnaival jössz?
"Információnk szerint az MVM számára korábban készült elemzés azt tartalmazza, hogy 2000 milliárd forintos beruházási költség esetén – amennyiben azt az állami energiacég a saját forrásaiból finanszírozza – 22 forintra jönne ki az új reaktorokban a termelői áramár kilowattóránként. Ez 3000 milliárd forintnál 33 forintos áramárat feltételezne, amely a 16 forintos szabadpiaci áramár ismeretében nyilvánvalóan vállalhatatlan. Ha kizárólag a minimálisan számolt 3000 milliárdos hitel nyomán keletkező tőketartozást terhelnék az atomerőműre, és a kamatokat, illetve a csatlakozó beruházások és szolgáltatások (hálózatfejlesztés, tartalék-erőművi kapacitás, fűtőanyag, hulladékkezelés) árát a költségvetés – az adófizetőkre szétterítve – „benyelné”, mai árakon számolva akkor is kilowattóránként 25 forint körüli összegre jönne ki a nullszaldót biztosító áramár, amely még mindig 60 százalékkal magasabb a jelenlegi...
Vizual
Ugyan már ! megmondta a FIDESZES, hogy a napelemekben is fúziós folyamatok folynak. Ő biztosan megszavazta az atomerőművet. Én nem tudom, de az tuti, hogy javasolni fogom Csernobil város testvérvárossá nyilvánítását. Ki jön egy kis túrára ? Fideszesek...?
Vizual
Azt mindenféleképpen javasolni kellene, hogy hülyék ne mehessenek képviselőnek. Egy műveltség cenzus bevezetése. Ennyi hülyét összeszedni. Kérdezze meg már valaki Wittner Máriat, hogy ,mi a különbség a Szovjetunió és Oroszország között ! Lehet, hogy jó szövőnő volt ...
verőce21
@karma1: (22:54) Ha valaki tényleg azt hiszi, hogy az energiaellátás a népre tartozik, az a legfájdalmasabban téved!
Nem kell feltétlenül be is indítani azokat az új blokkokat, de hadd örüljenek az oroszok, hogy építhetnek nekünk ilyeneket! Atomerőmű építésre úgysem adhat egyetlen bank sem hitelt! Tilos! (Mi pedig még hasznát is vehetjük, ki tudja előre?)

Cserébe mi, minimum 30 évig szállíthatunk az oroszoknak mindenféle mocsok primőrt, almát, zöldséget, burgonyát, egyéb mezőgazdasági termékeket, stb., gabonát! Alakul az egymillió munkahely teremtése!
Bízzatok Orbánban és szavazzatok a Fideszre! :)
karma1
@Vizual: Te csak ne invitalj fideszeseket csernobili turara, csak KULDD oket oda,...:-))

Rad ITT van szukseg, csacsi!...:-)))
verőce21
@lópicigáspár: (23:07) Sajnos akkor rossz helyen áll a tanyád Gazsi! :)
karma1
@verőce21: Ugye most viccelsz/? Mi az, hogy "nem tartozik a nepre?" Ha mar az energiahordozokrol beszelgetunk, meg az energiaiparrol - es ennek allitolag nem szabadna erdekelni a nepet - akkor miert folyik meg a csapbol is a rezsicsokkentes? Ami viszont EPPEN, hogy az energiaiparrol , energiaszolgaltatasrol szol... Addig, ameddig az atom olyan kornyezeti artalmakkal jarhat, mint a radioaktiv sugarzas, addig igenis mindenkire tartozik, mert a sugarzas NEM VALOGAT, a radioaktivitas PARTSEMLEGES, es a hulye Mariskat eppugy ledonti majd, mint teged vagy engem,...

Es nagy valoszinuseggel Te egy marha nagyot tevedsz, ha azt hiszed, hogy mi hitvany dolgokat "soztunk ra" az oroszokra annakidejen... Eppen hogy mindig az I/A minoseg ment ki MINDENBOL, gyumolcsbol, husbol, tejtermekbol, MINDENBOL... Ki probalt Teged ezzel a baromsaggal felrevezetni? Mondd, hany eves vagy? Nem eltel eleget az "emuttnyocev" rendszereben? Mert ha nem, akkor ezt valoban csak a fidesz szabadpartnapjan szivhattad magadba, mint informaciot. Ha viszont "akkor" is eltel mar, es volt ralatasod a kereskedelemre a KGST-n belul,, akkor egyszeruen alszent vagy, es tenyeket tagadsz le, vagy masitasz meg,...

Es mi az, hogy megepitjuk egy v@lag penzbol, ami HITEL, JO NAGY KAMATTAL, es nem hasznaljuk, mert "jo lesz az meg valamire?" Ilyen felfogassal akkor lehetne hozzalatni az uj blokk epitesehez, ha Ma.o. -nak annyi felesleges penze volna SAJAT TOKEBOL, hogy csak azert epitene egy ilyet, hogy legyen, ha szukseg LENNE ra,... De nem ez a helyzet...
verőce21
@karma1: (12:43) Az energialellátás biztosítása nem tartozik a népre! - erről írtam, de Te a lakosság rezsijéről írsz, ez a kettő különböző dolog! (- sőt ellentéte egyik a másiknak.)

Nem álltam a vasúti vagonok sarkainál, kamionokénál, amikor pakolták őket zöldséggel, de egy biztos - amióta az oroszok nem szállítanak ilyet tőlünk, a kutyának sem tudjuk eladni a mg. termékeinket! - akkor lehet, hogy azok csak a mi standardjaink szerint voltak I/A minőségűek? :)
mariaberta
Wittner, Te aztán értesz mindenhez, olyan okos vagy, hogy mint egy csodát, mutogatni kellene .
Ha a hülyeség fájna, ordítanál.
bencemacska
@Vizual: Egy lópikulát volt szövőnő, ahhoz szakmunkás bizonyítvány kell!!!
Vizual
@verőce21: nem ! Mi már nem szállíthatunk semmit. Az a vonat már elment. A Bulgárok és a lengyelek osztályos árut visznek, és a lédig már nem nyerő. De kérdem én. Visszadugdossuk a kivágott almafákat, felkapcsoljuk a villanyt a konzervgyárakban és a feldolgozás más ágazataiban ? Hogyan viszel húst nekik, mert ugye a bolgár és lengyel mezőgazdaság és feldolgozó ipar csillagfényi messzeségben van a mi mezgad iparunktól. Vagy gondolod, a műkörmös újgazdag vagy gazda felkérésre már szállít is. Jó fideszes vagy. Beszopod és hírdeted a mesét. Na ezt mondtam máshol. Kár volt szétcseszni az iskolákat az oktatást. Mert a fideszesnek sem feltétlenül nyomotnnak kell lennie.
Úgy hogy kirakhatjuk nyugottan: "magyarszki konyec" Te se hiszed amit írsz.
DR Eric CARTMEN
Bablevesmariska az atomtudós !!! A 8 általánosával !!! Ez a hét vicce !!!
szablyafűrész
Babhlewess Mari a reaktor-szakértő, majd Szakály "történész" kimutatja, hogy valójában nem az MSZMP kegyelmezett meg Marischkának, hanem Hruscsov és a szovjet katonák dobták össze a vért, hogy legen a pucájában egy kis vér is...
Vizual
@bencemacska: talán írni tud azért. Ismerem a nyilvános életrajzát. Rongybaba akit felöltöztettek és kiraktak a kirakatba. Na nem az esze miatt. Ennyit tud 56-ról. Ugyanis azért harcoltak akkor, többek között, hogy szabad választás legyen és a nép képviselet a népet képviselje. A képviselő a választó polgárok akaratát érvényesíti a parlamentben. És nem a fizetésért ment oda. és ha már bekerült, el kellett volna mennie a választókerületébe megkérdezni a választóit.
verőce21
@Vizual: (15:12) Csak nem látod közben, hogy Csányi már "gyúr rá" !
- húsárut rövidebb idő alatt elő lehet állítani, mint almát pl.) - én nemcsak, hogy hiszem, hanem tudom is! :)
bencemacska
Én nagyon nem hiszem, hogy 56-ban azért harcolt, amit te leírtál! Ha netalántán azért harcolt, akkor azóta sikerült elfelednie.
Én inkább hiszek Asperjánnak!
F_Viktor
@karma1: Sajnálom barátnődet, de ha radioaktív sugárzás okozta volna halálát 5-6 hónap alatt, akkor annak más, egyértelműen látható jelének is kellett volna lennie.
Az elmondottak alapján 4-6 Sv besugárzásnak kellett volna érnie barátnődet, étvágytalanságnak, súlyosabb csontvelő-, nyirokcsomó károsodásnak, esetleg bőr hámlásának is kellett volna jelentkeznie.
Ezen az oldalon folyamatosan láthatóak a magyarországi háttérsugárzás adatai:
www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=monitor_nbiek_index
Vizual
@verőce21: Csányi "termése" max egy szerelvényre elég. neked fingod nincs mi is az a kereskedelem, milyen mennyiség az ami kell. De Csányi már szállít és nem az oroszoknak. Európába szállít.
és rövid az emlékezeted ! Azért harcoltatok, hogy ne unios vizes és tápos sertéseket kapjunk. tudod a multik.
Én nem tudom, hogy mennyi idő alatt fordul termőre egy almafa, de azt tudom, hogy az az ipar ami ebbe besegített, nincs , nem létezik. Mert csak úgy termő fa max a Dunakanyarban létezik. tehát kicsit fríssitsd a termelési ismereteidet, mert amiről Te beszélsz, az a "portyázások" befejeztével elmúlt.
F_Viktor
@bundi: 1) Külföldön voltam ennél a Lázár simlinél, nem lehetséges, hogy az indítéka a kát-ra vezethető vissza, s a megnövekedett gázigényt az offshore-os gázmutyit szolgálta?
2) A 3 000 milliárd forintnál 33 forintos áramár reális, de félő, hogy csak a paksi 2 új reaktor sokkal többe fog kerülni.
Ezt a Szocsiból hallott hírek is igazolják, az eredetileg tervezett költségnek az 5-szörösébe került az oroszoknak az olimpia! A tervezett 12 milliárd USD-ról 51 milliárd USD-ra nőtt!
Az elkészült létesítmények minőségéről, vagyis minősíthetetlenségéről több hír érkezett sportolóktól, újságíroktól.
30 milliárd USD-ra becslik az elmutyizott pénzeket, olyan oligarchák tüntették el ezeket az összegeket, mint pl. Putyin kedvenc judo edzőpartnere...
Ismerős a hazai képlet?

Ezért nem tartom reálisnak a beruházás 3 000 milliárd forintos végösszegét, valamint hiánylom az erősen sugárzó anyagok atomhulladék tárolójának kialakításának összegét. Ami becslések szerint újabb 1 000 milliárdra rúghat.
Tehát a tervezett 3 000 milliárdos összeg nagyon könnyen háromszorosát is elérheti majd.

Minőség felől is aggályaim vannak, mert mikor az orosz és a magyar oligarchák közösen építenek, akkor túl sok jót nem várok...
Lehet, hogy a nagy összeborulás eredményét nem egy atomerőművel kellene tesztelniük...
szablyafűrész
@karma1: Először még Gorbi titkolózott Csernobil-ügyben, Kádár honnan tudta volna akkor, hogy mi az igazság ?
csa-csa
@kamazuka: "Birka a megnevezésem! "

és van tipped Birka hogy mit tehetnénk? sorold!
mehetünk az utcára és akkor mi lesz? benyújthatunk petíciót. az kit fog érdekelni! egyéb ötlet?
annak idején a Gyurcsánynak is ez volt a terve! az nem zavar?
ja hogy az más mi? mindegyik pártnak az a baja hogy a másik találta ki!
öcsi55
@tavaszi: Nem arról van szó,hogy kell-e az energia ,nyilván való ,hogy igen. Hanem arról hogy miből és mennyiért ,mi módon?Nagyon jól kérdez a riporter , hogy a 300Ft-os kérdésről lehetett népszavazást tartani a 3000 milliárdosról nem? Fidess demokrácia . Csak a hugyagyú orbaneszku viktorbasi imádoknak mond , hogy ez a kérdés nem ránk tartozik. Amikor még a dédunokáink is ezt fogják fizetni.
F_Viktor
@verőce21: Igazad van, támogatlak, az olyan tájékozatlanok és fafejűek ne szavazhassanak egy ilyen ügyben!
Csak sajnos diktátorod is hasonlóan tudatlan, mint te, de ő legalább mosta kezeit, nem írt alá semmit, a felelősséget nem vállalja az utókor előtt.
Orbánnak nem az atomtudósjelölt volt szövőnőre kellene hallgatnia, akinek az atomreaktor is ugyanaz, mint a szívéhez közelálló karabély, hiszen egy gyilkos lövés során is kémiai folyamatok játszódnak le, mint egy atomreaktorban...

Abban is igazad van, hogy nem fognak egy W áramot sem termelni az új blokkok, mert ha körülnéznél energiafronton, akkor azt látnád, hogy több, mint 40 év után a USA lázasan gázexportba kezd, ezzel még jobban letöri a gáz világpiaci árát. Ez megspékelve a nyugat európai zöld energia programmal, valamint a lengyel és német palagázprogrammal, érthető, hogy beijedtek az oroszok és az olajtermelő arab országok.

Ezért várnak most ki a lengyelek is, hogy megépítsék első atomerőművüket, ezért zárják be a németek 16 atomerőművüket, de hát megint csak az egész világ hülye, a mi szövőnőink és polihisztor Vezérünk tudja csak a frankót...
F_Viktor
@Vizual: Írod:
" De kérdem én. Visszadugdossuk a kivágott almafákat, felkapcsoljuk a villanyt a konzervgyárakban..."

Hát majd adnak pénzt az oroszok a termelőeszközökre is, o'szt máris beköszönt a középkor, dolgozhatunk nekik ingyen.
lópicigáspár
@verőce21: Rossz helyen bizony! 5 km-rel arrébb rakom, még támogatta volna is a román állam! Mondjuk lehet, hogy most Basescut szidnám! :-)
verőce21
@Vizual: (16:28) A termelés nem a csúcson szokott kezdődni, hanem fokozatosan nő, ha jók a piacok! Köszönöm ha megérted. :)
JAJMÁR
@verőce21: Az energiaellátás biztosítása az állam feladata. Ez igaz. Azonban egy ilyen összegű beruházás, és főleg hitelből, igenis tartozik a népre. Maga az atomreaktor bővítésének a ténye is, hiszen annak veszélyei és örökké tartó következményei lesznek. A kötelező népszavazások között lehet, hogy nem szerepel, de népszavazást lehet kezdeményezni többféle címen is.
Ez még a kormánynak is jó lenne, hiszen a felelősség megoszlana. Így bizony, örök időkre rájuk nehezedik a felelősség.
Ha valóban új piac nyílna, akkor a kérdés, hogy kinek? A Csányinak? Mert majd neki lesz vágóhídja, meg pénze és lehetősége, vagy talán a gazdáknak. Ha a gazdáknak, a termesztőknek, akkor hol vannak ezek a pályázatok, régen el kellett volna indítani.
Arról viszont tudunk, hogy a Csányi eladta az OTP részvényeit...
Még hogy nincs ehhez köze az embereknek! Bizony, hogy van...
verőce21
@JAJMÁR: (20:59) A pályázati témákat csak most állítják össze 2014-2020-ra, tehát még semmi sincsen elkésve, - majd azután "tartoznak az emberekre".

A termelés beindításához pedig előbb biztos felvevő piacot kell szerezni, garanciákkal! Annak lennének "következményei", ha nem így történne! - beleugrasztani a termelőket pl. libatenyésztésbe, stb. :)
JAJMÁR
@verőce21: 21:08 Mindez szép, de bizony, nem így kellett volna. Az egész ügyben túl sok a homály, és ez pedig nyugtalanságot okoz. Tudom, hogy benned is.

Egyébként éppen japán libákat akarok tenyészteni :D
Vizual
@verőce21: Nem de amíg csúcsra ér az ami már egyszer megvolt, az nagyon sok. pénz,és, hogy egy körőmpecér mikorra tanulja meg, azt nem tudni. Sem termelési eszközök, sem azt üzemeltetők nincsenek. A pénz meg csak akkor dolgozik ha ezek megvannak. És ezt ugye már a fideszes iskolareform megakadályozza. Szóval, amit sok sok évtizedig összeraktak azt a fidesz szétcseszte 8 év alatt.
karma1
@veroce21: szoval most te azt akarod mondani - foleg a wittnermaca erdekeben - hogy a nepnek VALOBAN nincs koze az energiaellatashoz, sot:@karma1: (12:43) Az energialellátás biztosítása nem tartozik a népre! - erről írtam, de Te a lakosság rezsijéről írsz, ez a kettő különböző dolog! (- sőt ellentéte egyik a másiknak.)
Ha errol az allitasodrol egy picit bovebben ertekeznel, marhara megkoszonnem, mert egyenlore orban ur azzal nyomta le MINDENKI torkan Paksot, hogy majd az energiaellatas sokkal olcsobb lesz, amit mar mindenki csipobol meg is tamadott... Szoval, zeneld mar el nekem, hogy miert is nincs koze az embereknek a sajat eletteruket egeszsegesnek, sugarmentesnek tudni? Mar csak azert is, hogy tudjam lelkesen lengetni a Fidesz-es zaszlot, mikor kell...
karma1
@F_Viktor: Sajnos, pont ezek voltak a szimptomai, es lehet, hogy akkor mindent tudtak errol az orvosok, csak BESZELNI nem volt szabad rola,... Koszonom a linket,..:-))
karma1
@szablyafűrész: Majus elseje utan megtudtak az igazsagot Kadarek is, de akkor sem alltak ki azzal, hogy IGAZAN mi tortent, tovabb titkolodztak... Ez nem volt persze helyes, mert Csernobil elbagatellizalasa rengeteg ember halalaba kerult, de az is igaz, hogy ekkora kornyezeti katasztrofaval elotte sosem talalkoztunk, senki sem tudta, hogy hogy is kene kezelni ezt az ugyet?
F_Viktor
@karma1: Megértem, hogy Csermobilra gondolsz, két éve december elején mentünk haza Irakból, az egyik Francia kollégámat Karácsony első napján mellkasi fajdalmakkal kórházba vitték, 3 hét múlva meghalt. Az orvosok annyit tudtak csak mondani, hogy vírus támadta meg a szívét, de, hogy milyen vírus, azt még ma sem tudjuk. A családja sem. Akkor paráztunk mi is.
F_Viktor
@verőce21: Ezt nézheted elölről, nézheted hátulról, az igazság az, hogy Putyinnak hirtelen lett 9 600 000 pincsije!

Megértelek, hogy te, mint laikus, nem akarsz népszavazással bíbelődni a paksi mutyival (egyszerű, a szavazás napján nem kelsz fel az ágyból!).
Sőt, még az is tetszik neked, hogy Orbán semmit nem köt a nép orrára...

Ahhoz mit szólsz, hogy szavazógépezetének sem árul el belőle semmit, nem mutat meg semmi tanulmányt, csak annyi az ukáz, hogy "igen gombot szabad csak nyomnotok, én messze leszek"?
Dr plágium
Mariska! Rosszul emlékszel, nem Gyurcsány miatt van ez a cirkusz, hanem Rákosi elvtárs intézte :)
Dr plágium
Amúgy szerényen kérdezem, ki a f..szra tartozik, ha nem az emberekre? A birkanyájra, meg a békamenetesekre?
Desischado
@verőce21: Véletzlen volt a gombnyomás, elnézést! A sötétség világít neked alaposan, ahogy látom!
Desischado
Nem birom elhinni, hogy a pénz ennyire uralkodik rajtuk! Ez a vén kurva is mit szövegel olyasmihoz, amihez nem ért?! Mennyit kaszálnak ezek rajtunk?! Mennyiért, hány milliárdért adtak el bennünket az oroszoknak, pontosabban putyinnak, akit senkinek sem kell bemutatni, hogy miféle?! És nincs hozzá közünk?!?!?! Rohadjon meg elevenen, akik ezt a gyalázatos tótum-aftumot létrehozták!!! Nesze nektek, jobbik! Mióta mondom, miféle banda ez! Most bebizonyították!
szablyafűrész
@karma1: Maguk az oroszok is felkészületlenek voltak egy ilyen katasztrófára ! Először Svédország jelezte a világnak, hogy valahonnét,l dél-keleti irányból, többszörös rádióaktív szennyeződésű felhőket sodort föléjük a szél. A magyar rádió ápr. 28.-án - Bedő Iván- jelezte, hogy atomkatasztrófa történhetett valahol a Szovjetuníóban, ezért a bejelentéséért fegyelmit kapott !
karma1
@szablyafűrész: Paksot nem tudnak igy elhallgatni, tulsagosan sokan laknak arrafele...A mostani reaktort is le kellene allitani, hiszen egyre tobb a foldrenges Magyarorszagon, ami eddig nem igazan volt jellemzo az orszagunkra...
mariaberta
Mariskára csak rá kell nézni, le rí róla az ész és az értelem
DogAdventures
@F_Viktor: Olyan elme ellen harcolunk, amely sokrétű, leleményes, zseniális ötletekre képes, úgyhogy valahányszor úgy hisszük, jó úton vagyunk az igazság felé, valójában tévútra terel bennünket, amely sehova sem vezet. Ez a látszólagos hiábavalóság, ez a folyamatos meddőség nem természetes... ez mesterséges, ez tervszerű. Egy kifinomult, találékony elme mesterkedik ellenünk... sikerrel.
hetöndöe
Önmagában az is szomorú,hogy ilyen érdekes múlttal rendelkező tahó "forradalmárasszony" egyáltalán képviselő lehet.
A fitymasz az ilyen IQ-bajnokok gyűjtőhelye lett.
F_Viktor
@karma1: A paksi erőmű építésekor NEM volt tervezve földrengés-biztonsági szempontból.

A világon üzemelő atomerőművek tapasztalatai alapján 1993-ban készítették el az első, egy lehetséges földrengéshatását is vizsgáló szisztematikus biztonsági elemzést.

Ez alapján megtörtént az átminősítés, új biztonsági szabványok bevezetésére került sor, mint pl.:
- meg kellett határozni a 100 000 év meghaladási valószínűségű, biztonsági földrengés jellemzőit, ez a Paks esetében 0,25g maximális vízszintes gyorsulás.
- végre kellett hajtani az atomerőmű teljes körű minősítését/megerősítését úgy, hogy még a 10 000 évenként egyszer előforduló rengés esetén is a reaktor leálljon, lehűthető és tartósan hűthető maradjon és az aktivitás visszatartása biztosított legyen.

2002-re készültek el az erőmű megerősítésével (több, mint 2 500 tonna acélszerkezetet építettek bele).
A feladat egyedülálló komplexitású volt, hiszen egy lényegében földregésre nem tervezett erőművet kellett egy jelentős megrázottságra megerősíteni.

A 2007-ben elvégzett időszakos biztonsági felülvizsgálat megerősítette, hogy a földrengésbiztonság megvalósítása megfelel az aktuális nemzetközi normáknak, tehát a jelenleg üzemelő paksi reaktorok biztonságosnak mondható földrengés-biztonsági szempontból is.
Remélem a Fukushima Daiichi atomerőmű katasztrófájának tanulságait is elemezték, s tanultak belőle, mert ott is egy fatális tervezési hiba miatt következett be a szerencsétlenség.
világlátó
Ha Paks nem a népre tartozik, akkor kire? A mi népünk számában kevesebb mint sok nagyváros a világban. Itt a Kárpát medencében, éppen mert medence, minden itt élő népnek az ügye. Csak még nem jutottak levegőhöz és szóhoz, ettől a váratlan szerződéskötéstől. Az ő sorsukat is erősen befolyásolja ez a szerződés. A nukleáris erőművek Pakson megfelelnek / nem tudom hány kiló tonnának /egy olyan nukleáris pusztító gócnak, amelynek lehet, nem lesz elsődleges, csak másodlagos hatása, de az minden bizonnyal betakarja a medencét. Ezt nyilvánvalóan számon kérik majd rajtunk a szomszédaink. Az uralkodó szélirány a Bécs - Belgrád vonal. De nem ezért tartozik csak a népre az ügy.Német ismerőseim Mainz környékén azt mondják, nem jönnek Pécsre és a Dél - Dunántúlra mert itt magas a radioaktív sugárzás. Ez lehet nincs így, de a német köztudatban ez tetten érhető. Mi lesz ha a képzetlen és ráadásul félretájékozott népek elkerülik Magyarországot emiatt. Lehet, ez is ostobaság. Nem folytatom. A népet nem lehet sem elhallgattatni, bármi butaságot hord is össze, nem lehet félrevezetni, ez sokkal komolyabb kérdés. A médiák rengeteget ártanak az ügynek. Összemossák a távolabbi és a közelebbi politikai eseményeket, 56.-ot, Wittner Máriát és az Illés Zoltánt, Gorbacsovot és Putyint, Kádárt és Gyurcsányt. Beláthatatlan kárt okoznak éppen most, amikor sokkal okosabban kellene viselkedni. A mi alig tíz milliós kis országunk lehet nyert valamit, de hogy mennyit vesztett azt csak ezután tudjuk meg. Hogy is mondta Fischer Iván? " Olyan egyszerű lenne egy virágzó, szép országot csinálni " Vajon mikor ébredünk rá, hogy igaza van, de ehhez ki kell dugni a fejünket a napra, szélnek kell ereszteni a parlamentet, ki kell szellőztetni az országházat, a nép egyszerű és nagyszerű fiaival, lányaival előről kell kezdeni ennek az országnak az újjáépítését. Volt több mint ezer évünk, hogy ide jutottunk, talán van még néhány hogy a helyes utat megtaláljuk itt ebben a közösségben, amely ha nem vigyázunk...
F_Viktor
@DogAdventures: Igazad van, többször mondtuk, hogy tervét nem meri végrehajtani, s mégis ránk cáfolt... Kezdődött a MANYUP-tagok 3 000 milliárdjának ellopásával.
F_Viktor
@világlátó: Írod:
"Német ismerőseim Mainz környékén azt mondják, nem jönnek Pécsre és a Dél - Dunántúlra mert itt magas a radioaktív sugárzás. Ez lehet nincs így, de a német köztudatban ez tetten érhető."

Német ismerőseidnek igaza van, igaz, hogy természeti adottság, de Magyarországon Pécsen a legnagyobb a háttérsugárzás:
www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=monitor_nbiek_index

Összehasonlításul, hogy ez a pécsi 150-160 nSv/h mit jelent, Ausztráliában az átlag 171,1 nSv/h, Amerika északi részén 342,2 nSv/h.
Megnyugtathatod német ismerőseidet :-)

Magyarországon 250 nSv/h a figyelmeztető szint, ekkor sincs semmilyen káros egészségügyi hatása, csak természeti adottságaink alapján valami külső okra történt utalás, pl. paksi problémára :-)
világlátó
@F_Viktor: Tudtam, hogy számíthatok Rád. Köszönöm.
lajospapa
"Paks nem az emberekre tartozik. " Mert hülyék hozzá? Csak akkor okosak, ha Rájuk szavaznak? Vagy netán akkor sem kéne őket megkérdezni? Egyszer meglett a 2/3 oszt jónapot!
bencemacska
@hetöndöe: Sajnos a tanúk már nem élnek - vagy kivégezték őket, vagy már meghaltak - így nem lehet semmit bizonyítani!
nehogymá
nem ,valóban nem tartozik azemberekre olyan értelemben,hogy nem lesz népszavazás mert tulságosan elfogultak azemberek különbözö irányokban,DE azért van parlamentünk több párti képviselökkel,hogy hangot adhassanak a különböző véleményeknek. mikor is tartották erről a vitát?hol voltak azok aki kiszámolták miért kerül ennyibe?kik voltak azok akik különböző müsorokban beszéltek arról,miért is jobb az,hogy az oroszoknak lényegileg egy biankó csekket adunk?mért nem átlátható?hacsak "terv" még,akkor a pénzről milyen alapon szavaztak?kik azok akik ehhez a gazdasági szakmai hátteret adták?mert ehhez bizony van közünk.még nekem is, akkor is ha nem vagyok jobb oldali.a vak hit egy ilyen kérdésben bün. ez nem egy helyi szemétégető ahol lehet hisztizni. ez a közös pénzünkből (bal jobb oldal)fizetendő több évtizedes adósságot jelent.elkötelezettséget az orosz állam felé.nem egy magán cég,vagy bank,hanem (most éppen)Putyin felé.és ami még magán emberként sokkal fontosabb,az az,hogy a "retket" hogyan miből fogjuk biztonságosan tárolni. nnna ehhez pedig közöm közünk van.a majd épitünk valamit valahol valamikor nem válasz.most kell tudni mi lesz. vagy nincs kész terv,csak az anyagiakról egyezkedett a vezér az egyik legkorruptabb ország vezetöjével?kinek mennyi jut,jár?
F_Viktor
@nehogymá: Senki ne tudott erről a gyors szerződéskötésről.
A senkit értsd úgy, hogy sem a szakma, sem a kormány, sem a fityesz frakció.

Szerintem Németnének is csak vasárnap délelőtt szólt Orbán, úgy készülj hétfőn utazunk Moszkvába, de kedden már otthon leszel...
szablyafűrész
@karma1: Az biztos, hogy veszélyeket hordoz magába egy atomerőmű működtetése. Azonban Izland sem vagyunk, ahol tömény geotermikus energia áll rendelkezésre, márpedig elektronok áramlására épült társadalom vagyunk az élet széles skáláján és őszintén szólva, magam sem tudom, hogy az atomerőművön kívül, milyen egyéb energiatermelő mód jöhetne szóba nálunk.
nehogymá
F Viktor nekem is ez a legnagyobb problémám .
F_Viktor
@szablyafűrész: Többször leírtam, most van az, hogy mindenképpen várni kell, mert:
- nem sürget a tatár, 2022-24-ig bőven ráérünk dönteni jövőnkről, Paks 2032-37-ig termel jelenlegi blokkjai,
- USA 40 év után exportál gázt, olajat, ezzel letöri a világpiaci árakat (egyik oka, hogy az oroszoknak sürgős, hogy gyarmata, s közben biztos gázfogyasztója legyünk),
- EU palagázprogramjának szintén nagy árcsökkentőhatása lesz (ez a másik ok az orosz sietségre),
- fúziós erőművek megjelenése.

Tehát semmi nem indokolja ezt a gyors, átgondolatlan, szakértők által nem véleményezett, 50-60 évre a magyarok életét meghatározó törvényt.

Elhiszem, hogy Orbán Viktor tévedhetetlen, sőt, mindenben felülmúlja elődjét, a Kárpátok géniuszát, de a mi kis polihisztorunk egymaga ilyen ügyben még ne döntsön.
nemjoezigy
De igenis az emberekre tartozik, mint ahogy az eu-s csatlakozás is az emberekre tartozik, és minden az emberekre tartozik, ami rólunk, a múltunkról, a jelenünkről ás a jövőnkről szól!
Csak az nem minden ez hogyan valósul meg. Megkapjuk-e a megfelelő, tehát igaz tájékoztatást, ahogy -véleményem szerint- az eu esetében sem kaptuk meg. Ezzel nem azt mondom, hogy csak rossz, vagy csak jó a csatlakozás. Ezt sokan sokféle képen érezzük. A lényeg, hogy nem volt igaz a tájékoztatás a várható történésekről.
De visszatérve Paksra, itt is azt érzem, hogy a nép nem tudja azt, hogy minden biztonságtechnikai, szakmai feltételt megvizsgáltak. (ebből csak egy: én a nyolcvanas években kotortam a paksi erőmű csatornáját, akkor is és később is többször szóba került az alacsony vízszint eseténi hűtési probléma lehetősége)
Tehát számomra csalódás a nép által odaküldött emberek tevékenysége! És mindezt sok-sok pénzért, ami nincs arányba a teljesítményükkel!
verőce21
@JAJMÁR: (21:22) A japán libák úgy tudom, természetvédelmi státuszúak.
És mi a szándékod japán libákkal! - ilyet még nem evett a nyested? :)
verőce21
@Desischado: (00:33) "A sötétség világít..." - Te pedig a világosban is csak tapogatózol:)
verőce21
@F_Viktor: (00:08) Javasolom erősen, kezdeményezd a népszavazást ellene! :)
F_Viktor
@verőce21: Lesz népszavazás. Nem most, majd 8-10 év múlva.
Nem biztos, hogy ellene, majd a szakértők eldöntik mik szolgálják az ország érdekeit.
mariaberta
Ismét visszatértem ehhez a témához, mert nem hagy nyugodni a tudatlanságom.Hátha itt rátalálok a válaszra, hogy mégis kire, vagy mire tartozik Paks ügye, ha nem a zemberekre.
Ha ez a bölcs Mariska megmagyarázná nekem nagyon örülnék, mert ő bizonyára tudja, magától, avagy mondották neki? Érdekelne, hogy szorult őbeléje ennyi bölcsesség, én meg itt állok, mint egy hülye gyerek a nagy tudatlanságommal.
Vagy véleménye szerint Orbán és társai nem emberek? mert ugyibár egyrészt ő írta alá a megállapodást, és hívei hagyták jóvá a szerződést a Parlamentben.
Na etásnő várom szíves válaszát.
nezelodo
Kár, hogy nem él Pongrácz Gergely bácsi. Igen elcsodálkozna, hogy lesz egy állítólagos forradalmár egy diktatúragyanúba keveredett kormány szekértolója. Biztos beajánlana neki egy nagyfröccsöt, csak úgy ellenszolgáltatás nélkül...
F_Viktor
@mariaberta: Sajnos itt is az a helyzet állt elő, mint az elmúltnégyév törvények hozatala során, hogy a képviselőknek fogalmuk nincs mit szavaznak meg. Magyarul amit a frakcióvezetőjük, vagy valamelyik helyettese közvetlen a gomb megnyomása előtt jól hallhatóan bekiabál.
Egy demokráciában ilyen vicc, hogy azok, akik magát a népet képviselik az ország házában, úgy döntenek választóik sorsáról, jövőjéről (de a lex törvényeknek köszönhetően), múltjáról, hogy fogalmuk nincs mit cselekszenek.

Vagyis csak annyit akartam mondani, hogy a magát bölcsnek gondoló Mariskának halvány lila gőze nincs mire nyomott igen gombot Orbán parancsára.
Fradigege
Ezekhez képest a csiga egy gerincoszlop.
JAJMÁR
@verőce21: " Cserébe mi, minimum 30 évig szállíthatunk az oroszoknak mindenféle mocsok primőrt, almát, zöldséget, burgonyát, egyéb mezőgazdasági termékeket, stb., gabonát! Alakul az egymillió munkahely teremtése! "

1. Ha ez még igaz is lenne, hogy mi szállíthatunk majd... és miért lenne az "mocsok", ja, mert majd azt mondják... felsejlik bennem, amint az 1 millió termelőktől a magyar "hozzáértő", jóval kisebb számú kereskedő üzletemberek potom áron (mert a népnek mi köze hozzá, majd a minőséget valaki eldönti), szóval potom áron felvásárolják, majd jó áron meg továbbadják.
Ahhoz valami csoda kellene, hogy a termelőé legyen a haszon, de legalábbis elitváltás..

2. Ha valóban létezik ilyen egyezség, miért nem ezzel kampányolnak? Miért a rezsicsökkentéssel, ami már lejárt lemez, mindenki tudja, hogy hazugság? Harsoghatnák, hogy lesz itt egymillió munkahely...

3. Ha a Putyin ad nekünk hitelt, kamatost, tisztességest, mi pedig ebből megvesszük tőlük a jó és biztonságos technológiát, mire fel tenne nekünk plusz felajánlást?
Na, nem! Valamit valamiért. S ez itt a kérdés, hogy mit a valamiért? Még, hogy nem tartozik az emberekre... :-/

A japán lúdnak van háziasított fajtája, erős, trombita hangú. Elijeszti a nagy testű rágcsálókat. Még az is lehet, hogy szeretik az oroszok a libát :XD
verőce21
@JAJMÁR: (21:22) A nyestet nem ijeszti el semmi! (A kutyáid is csak az "első sorból nézik", hogy garázdálkodik.) :)

Egyelőre jó ez a rezsi lemez, mert közvetlenül érzik az emberek a pénztárcájukon! - jól kommunikálható
verőce21
@JAJMÁR: (21:22) ad.2./ És még annyit, nem politikus cselekedet azzal kampányolni, hogy "munkát biztosítunk" majd a lakosságnak. Mert nem akar, vagy nem is nagyon szeret dolgozni itt mindenki, ne kínálgassák neki!
Azt jobban szeretik hallani a választók, hogy pénzt kapnak a semmiért, vagy több pénzt ugyanazért a teljesítményért. (A ballibsik ezzel próbálkoznak mindig.)
1magyar
Megvan a szavazók és aláírók névsora, igen jelentős a magánvagyonuk is, úgyhogy fizethetnek!!!
Nem tartozik ránk.
nyanya001
Bízzuk a jó Istenre meg a Wittner Mariskára !
szablyafűrész
Az oroszoknak horribilis hasznot hozó Paks-bővítés ellenére beminősítették Gengszterisztánt !

" Az orosz külügy kritikái a magyar demokrácia helyzetéről

Magyarországon lábbal tiporják az alkotmányosságot: Az új alkotmány nem felel meg az európai demokratikus normáknak, ráadásul öt hét alatt, érdemi vita nélkül fogadták el.

Nem biztosított a bíróságok függetlensége.
Regisztrációhoz kötötték a választási részvételt (amit csak az Alkotmánybíróság akadályozott meg).
A politikusok döntenek arról, hogy mi lehet egyház.

A tiltakozások hatására ugyan enyhítettek a sajtó szabadságát korlátozó törvényeken, de a médiafelügyeletben még mindig garantált a kormánypárti kontroll. ...

A nyugati kritikákat közpénzből megválaszoló helyettes-államtitkár, Kumin Ferenc ezekre a kritikákra egyáltalán nem válaszolt. Egyhetes hallgatásával Kumin vagy ezek jogosságát ismeri el vagy azt mutatja, hogy Orbánék olyan gazdára találtak, akinek inkább nem szólnak vissza. "

Oszt' jó napot !
verőce21
@szablyafűrész: (14:47) Ez tipikus komcsi imamalom szöveg amit itt darálsz, nem csoda, hogy az oroszoknál jelent meg! (ahol amúgy lábbal tiporják a demokráciát) :)
evacica
Mariska néne ritkán szól, de akkor is minek! Igaz még értelmes megnyilvánulását nem hallottam a jó asszonynak, legfeljebb csak a gyűlölködés jött a szájára. Ettől függetlenül ki a fenére tartozik Paks, ha nem a magyar népre, akinek a pénzéből fedezik ezt a beruházást, hosszú évekre eladósítva az országot, függőségbe hozni az ország energia termelését az oroszoktól, nem beszélve a veszélyekről, ami az atomreaktorok működtetésével járhat. Mariska néni ébredezz már, hogy mi a fenéről beszélsz!!?
evacica
Ja meg szeretném tudni, hogy mióta lett ekkora orosz barát? Régen avval dicsekedett, hogy lövöldözött az orosz kiskatonákra 56 ban. Mit írt Gyurcsány miatt alá Orbán az oroszoknak? Na ennyi blődség már egy kicsit sok. Jobb lett volna, ha hallgatott volna. Biztos ön is szereti a közmondásokat, mint főnöke, hát akkor mondom "Ha hallgattál volna bölcs marattál volna!"
JAJMÁR
@verőce21: 02:00 Ez nagyon gyenge, úgy is lehetne mondani, hogy a "válasz nem kielégítő, ezért nem fogadom el" :( 14:08 Tudja már az emberek többsége, hogy ez mind csak "politikusi" szöveg, nincs mögötte valós szándék.
Nem tudom mit szeretnek hallani a választók, én, ha meghallom, hogy rezsicsökkentés, ingerült leszek :)
Megértettem, hogy a lényegi kérdésekre nem tudod a választ, nem csodálkozom :(
verőce21
@JAJMÁR: (18:03) Nem értem, mi a "nem kielégítő válasz" abban a részben, hogy "A nyestet nem ijeszti el semmi!" - ez objektív megállapítás, amit már megtapasztalhattál magad is, nemegyszer.

Az pedig, hogy mi kell a választóknak, engedd meg, én jobban tudom. :)
(De a "nagyon gyenge" idézeted olyan, mintha valamelyik rokonodat marasztaltam volna el vele!) :)
JAJMÁR
@verőce21: "abban a részben" is ! Nem vagyok feladós fajta, nincs olyan, hogy "semmi" ! Csatát nyerhet az a féreg, de háborút, SOHA! :)
A megállapítás nem megoldás, megállapítani könnyű!

Van még jó pár kérdés, ami elkerülte a figyelmedet, de értem én...
Miért gondolod, hogy Te jobban tudod mi kell a választóknak? Egyébként maradjon csak a rezsidémon szerintem is :)
(Ritkán nézem a parlamenti közvetítéseket, de mintha ott kérdezné a házelnök, hogy "kielégítő a válasz, elfogadja?" és erre az ellenzékiek mindig azt mondják, hogy "Nem!") :-XD
verőce21
@JAJMÁR: (19:19) Az első témára adtam neked két (egészen tökéletes) megoldást is! - egyáltalán nem "megállapítás". De javasolom még egy nagyobb testű kutya tartását is! (Remélem nem találsz benne kifogást!) :)

Ennyi szabadidőd van, hogy Parlamenti közvetítéseket nézegess?
szablyafűrész
@verőce21: De butus vagy ! Orbánt hány esetben szívatták már az Eu-ból ?

Még jó, hogy orosz álláspont nem csak a japán sajtóban jelenik meg !

A komcsizásba pedig többször belefutottál, a rövid eszecskéd miatt...nem emléxel ?
bundi
@verőce21: benézel ide?
Ezért lehet veszélyes Paks 2.
mármint a cikkhez...
segítsd ki nahát haverod...
F_Viktor
@verőce21: Írod:
"Ez tipikus komcsi imamalom szöveg amit itt darálsz, nem csoda, hogy az oroszoknál jelent meg! (ahol amúgy lábbal tiporják a demokráciát)"

Ugyanezt megkaptuk a tengeren túlról is, akkor Bell asszonyság vérét követelted, s a CÖF-ös kényszermenet is fenyegetőzött.
Ilyenkor mi van a fejetekben? Tudathasadás? Csikorognak a fogaskerekek, köpjünk, ne köpjünk? :-))
F_Viktor
@verőce21: Én mondhatom, hogy hehe :-))
JAJMÁR
@verőce21: 20:06 Láttam már parlamenti közvetítést, ritkán = évi egy - rövid ideig :( Javaslom Neked is, hogy nézz bele, és " átértékeled a világot" !

Titkon azt reméltem, hogy majd mondod: "jó ötlet a liba, szeretik az oroszok, a Putyin meg főleg..." de ugye, szó sincs ilyesmiről?
Rázós ügy a Paks II. kevés a megnyugtatáshoz a "majd lesz piac", a rezsicsökkentés meg egyenes blabla. Sajnos jogos az aggodalom, hiszen hogy lehetne bízni azokban, akik nem bíznak az emberekben? Mást tesznek és mást mondanak, a megállapodást pedig titkosítják. A népszavazástól, vagyis a néptől pedig félnek?

(Jó kutya ám a puli, tudnád, hányan hagyták itt a cipőjük sarkát.
Igaz, azt még meg kell nekik tanítani, mely állatokat kell védeni, és mit megfogni, mert keverik :) )
verőce21
@JAJMÁR: (09:12) Azt, hogy "Puputyin" szereti-e a libát, nem tudom, de feltételezem, igen. :)

A Paks II. keretmegállapodása pedig fent van a Parlament honlapján, mindenki számára elérhető, magyarul és oroszul is. (Ha esetleg kételye lenne valamelyik Szú.-ban iskolázott pártkádernek.) :)
verőce21
@JAJMÁR: (22:13) Keresni, kutatni, sohasem lankadni...

Tetszenek a "vendégmarasztaló" kiskutyáid! Kölykök még?
JAJMÁR
@verőce21: Majd holnap, ma már fáradt vagyok hozzá...

A fekete kan már 6 éves,a párja egy fehér szuka, ő még csak másfél. Remélem a nyár elején lesznek kiskutyák is :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.