A hvg.hu cikke szerint a vasárnapi önkormányzati választás megmutatta, a teljes választókorú népesség mintegy negyedének aktív támogatása az ország egészének elfoglalásához és gyakorlatilag kontrollnélküli uralásához több mint elég.

Egy önkormányzati választáson nehéz megállapítani, hogy egy párt hány szavazatot is kapott, hiszen nem állnak rendelkezésre egymással teljesen összevethető adatok. Van, ahol nem is szavazunk pártokra, ilyenek a megyei jogú városok, és 2014-től Budapest is – írja a lap.

Hozzávetőleges összehasonlítást azonban készíthetünk, ha összeadjuk a megyei listákra és a megyei jogú városok polgármesterjelöltjeire (és a főpolgármester-jelöltre) leadott szavazatokat 

Nagyot nyert a Fidesz

2006-ban és 2010-ben is 2-2,1 millió szavazó támogatta a helyhatósági választáson a Fideszt, most mintegy 1,8 millió. Amennyiben ehhez még hozzávesszük, hogy az idei országgyűlési választáson 2 millió 150 ezer, a négy évvel korábbi voksoláson 2 millió 300 ezer támogatójuk volt, akkor láthatjuk, hogy az állami lét egészére és néha a magánszféra területeire is kiterjedő Fidesz-uralom lassan (nagyon lassan) fogyó körülbelül 2 millió ember támogatásán nyugszik. 

A lap megjegyzi, feltűnő, hogy miközben az MSZP nem tudott négy fideszes kormányzati év után sem visszakapaszkodni, és Budapesten sem történt meg a remélt áttörés, a Jobbik immár kilenc megyében állított polgármestert – és a tendencia számukra pozitív, lassan, de folyamatosan erősödnek. A Fidesszel szemben elsősorban a lokálpatrióták, a helyi civilek szerepeltek jól.

249 hozzászólásarrow_drop_down_circle

micfild
Nagyon szomorú, hogy ilyen sok az országban a közömbös- kiábrándult- buta és megvásárolt ember.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
micfild
Nagyon szomorú, hogy ilyen sok az országban a közömbös- kiábrándult- buta és megvásárolt ember.
mariaberta
Most aztán ne merjen senki panaszkodni az Orbán-rendszer miatt.
Amit akartak, most megkapták, élvezzék ki a gyönyört, amit a választás eredménye okoz.
folo
Narancssárga unortodox illiberális félázsiai demokrácia, az kell nekünk...
köhögő bolha
A szavazók nagy része tartósította a lopást!
varrólány
Itt is inkább a pénzre szavaztak ,talán nem is a személyre,( nem igazán nézem ki belőle a polgármesterséget ,) vagy arra hogy ne az legyen aki eddig volt.
Hellcat
Látom nagyon sokan nem tanultak az elmúlt pár évből...Esztergomnak pedig külön gratulálok...siralmas.
GeoCravker
Tóbiás egy héttel a választások előtt előre megfontoltan elvesztette a választásokat:
propeller.hu/itthon/2996856-tobias-bukasra-jatszik
whatthefuck
A magyar néplélek ilyen. Annyira vágyott a langymeleg kádárizmusra, hogy megkapta, csak sokkal gátlástalanabb formában. Ez van, az emberek eladták a lelküket, kilóra megvehetőek. Ilyenek vagyunk mi magyarok, genetikusan alattvalók.
pityuka
A kertészi megfogalmazás továbbra is telitalálat, ahogy definiálta a magyart.
bundi
Még 3 évig bírják ki az unióban...
Az emberek még nem fogták fel hogy mik lehetnek a következményei ennek...
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Salgótarján:
"Székyné dr. Sztrémi Melinda lett az év polgármestere"
Most repült.
troppauerhumer
25 évvel a rendszerváltás után véget ér a magyar demokrácia: aláásta a politikai elit hatalom- és pénzéhsége, destabilizálta a korrupció és kiüresítette a társadalom politikai érdektelensége.A magyarok egy része,leginkább ott mélymagyarban, sosem voltak képesek becsülni 1989 vívmányait: a szabadságot, a jogállamot és a piacgazdaságot, mind a három harc nélkül hullott az ölükbe. Ezért a 3. köztársaságot soha nem szerették meg, nem tartották megvédendő jónak. És amikor az nem tudta szavatolni a nyugati jólétet, gyorsan ördögként festették le. A köztársaságot Orbán kereszténydemokratának hazudott politikája semmisítette meg.
A demokrácia lopakodó lebontása nem sok ellenállásba ütközött. Egyre leplezetlenebbül folyik az orbáni „illiberális demokrácia” építése. A "KIRÁJI" média lenyűgöz a felfoghatatlan egyoldalúságával: a munkanélküliség, az árak és a rezsiköltségek szabadesésbe mentek át, a gazdasági adatok szárnyalnak, egész Európa elsápad az irigységtől és a döbbenettől. A bankokról minden este mint nehézsúlyú bűnözőkről beszélnek, aki most elnyerik méltó büntetésüket.
Csak éppen a FideSS Agitprop Osztálya által diktált virágzó tájak nem léteznek. Eltekintve az uniós pénzekből rendbe hozott, Horthy-emlékművekkel ékesített és ily módon elcsúfított főterektől, az ország siralmas állapotban van. Elegendő egyetlen pillantás a vonatból a parlagon maradt földekre, a lepusztult pályaudvarokra, hátsó kertekre, az elhagyott gyárakra vagy a budapesti mellékutcákra.
Egyetlen komoly előrejelzés sem jósol tartós fellendülést. Aki teheti,a normálisok mozgékony része már rég elhagyta az országot, minden rétegből és osztályból, összesen félmillió ember. Elűzte őket a kilátástalanság, a politikai osztály ostobasága. Elmenekültek az országot fojtó fogásban tartó frusztrált nemzedék elől. Csak a legmakacsabbak tartanak ki – dacból és hazafiságból, és mert még mindig remélik, hogy legalább valamennyit változtatni tudnak a dolgokon.
Nyertek ápr.-ban ,törvénybe iktatott csalással is visítva...
troppauerhumer
Nyertek ápr.-ban ,törvénybe iktatott csalással is visítva csináltatok magatoknak 27%-ból 2/3-ot,most is alacsony 50% alatti részvétellel nyertek ok,mit csinálnak a pangó ,leépült gazdasággal,amit csak az autógyárak tartanak fent a víz felett a megfulladástól,vagyis az államcsődtől,a nem hitelező bankokról ,ezek mind Orbán miatt nem működnek,a munkanélküliséggel,a csúcs államadóssággal,a minus GDP-vel,a szegénységgel,a kimenekült dolgozókkal,a dollárhitelekről és most hozzá a 25 évre az atomerőmű miatt még jobban eladósított országgal.
Előttük az 2015-ös költségvetés.. És az, hogy hogyan lehetne elkerülni, hogy az Európai Unió újraindítsa a túlzottdeficit-eljárást, ezúttal az államadósság túl magas szintje miatt.
Az EU prognózisa szerint a GDP 0,9 százalékát kitevő megszorításra lehet szükség, amit viszont Orbánék azt vélik, mondván az idén várható 3,1 százalékos gazdasági növekedés segít majd csökkenteni az államadósságot-ugyan miből? – ami júliusban már a GDP 85 százaléka volt.
Na és az Orbán miatt megromlott EU és USA kapcsolatokkal?
A kisebbségekkel ,a cigányokkal ,a zsidókkal?
Mert eddig még senki nem válaszolt,előre szólok ,hogy a"szebb jövőt"nem nyerő..
NOS?
JAJMÁR
Én nem értem, nem értem nem értem miért? - de hát a többség dönt.

Hihetetlen, hogy vannak örökzöld bölcs mondások, amelyek mindig, minden időben beigazolódnak. Tudom, már sokszor elhangzott ez a Széchenyi-idézet, de nem elégszer:

"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …”
Citromka
Ha nekem még valaha valaki panaszkodik ( már pedig fog, mert lelki alkatomnál fogva "lelki szemetes " vagyok másoknak), csak két kérdésem lesz! Szavaztál? Kire? Ha a válasz
" nem" és "fidesz", úgy vágom pofán, hogy műhód lesz belőle!
m.macskosz
@nyanya001: " [A cikk a Széles Gábor Szépíró Alapítvány által támogatott Bayer Zsolt emlékpályázat keretében fogalmazódott] "
szandokan
@Citromka: Már miért panaszkodnánk? Újabb elsöprő győzelmet aratott Fidesz, ahogyan azt vártuk is. Ismét bebizonyosodott, hogy nincs itt semmi baj, csak megy a sírás rívás.
szandokan
@JAJMÁR: Nincs itt semmilyen hiba. A nép arra szavazott, akit eddig is jónak látott. A többi csak üres maszlag.
szandokan
@micfild: Ne szomorkodj, mert nincs miért. Egyébként meg milyen élettapasztalataid vannak eddig? Ráadásul jössz itt ezzel a propaganda szöveggel, hogy buta, megvásárolt emberek. Megnyugtatlak, ez nem így van.
nyanya001
@szandokan: Te óriási tévedésben vagy !
A probléma a balfácán ellenzék, ha nem lennének azok,
akkor lesöpörték volna a narancsuralmat !
m.macskosz
„2006-ban és 2010-ben is 2-2,1 millió szavazó támogatta a helyhatósági választáson a Fideszt, most mintegy 1,8 millió.”
propeller.hu/itthon/3001464-nem-latni-fidesztol-orszagot#v1178124

Tehát mától fogva 1,8 milliónyian diktálnak az ország teljes lakosságának,
ami igazán szép teljesítmény: kb.minden ötödik ember dirigál a másik négynek is.
Papíron. Hiszen tudjuk, hogy Orbán és bandája uralkodik mindenki felett.
szandokan
@nyanya001: Milyen ellenzék?? Ne beszélj olyanról, ami nem is létezik.
szandokan
@m.macskosz: Én 200 embernek dirigálok(tam) több, mint 2 évtizeden keresztül. Akkor mi itt a probléma? :-)
soljanka
Aki nyavajog, de változtat rajta, annak nem fáj eléggé" - Dr. Bubó
JAJMÁR
@szandokan: 09:39 Nyanyának azt írtad: "Milyen ellenzék?? Ne beszélj olyanról, ami nem is létezik" - miért nem létezik?
Milyen győzelem az, ahol a virtus előtt harcképtelenné teszik az ellenfelet?

Nem vagyok csalódott, mert ez látszott előre ! Csak félek picit, jobb lett volna, ha nem nyernek ennyire, mert innen szépen visszafordulni már nem lehet.
szandokan
@JAJMÁR: 5 évig biztosan ez lesz a felállás. Amit az én városomban látok, az rendben van, és amint látod, a szegediek is elégedettek voltak Botkával, így ott legyen ő továbbra is. Az ellenzék meg saját magát tették nevetségessé, ne beszélj itt nekem olyanról, hogy harcképtelenné tették őket. Ennyire telik tőlük.
volvós
@szandokan: ma 9:38:

..." Újabb elsöprő győzelmet aratott Fidesz, ahogyan azt vártuk is "...
Talán vártad, de semmiképp nem vártuk... Akkor vártuk volna, ha
ez egy demokratikus választás lett volna !!
Az idézett mondat pedig helyesen :
"...Újabb elsöprö közmunkásokat aratott... "
Persze a mostani választáson is meg vag a 2/3 !!
8,2 millió szavazatra jogosultból 3,2 millió, abbol
1,8 millió a narancsra " szavazók " Ismét számtan...
Lehet más a véleményünk, reakciónk ???
aloe
@szandokan: és mellesleg botka fideszesekkel fog kormányozni...és ennyi.
Csizmás Kond
@nyanya001: A balfácán az balfácán, ha esetleg többen szavaztak volna és elsöprik a fideszt akkor is balfácánok maradnak...
Csizmás Kond
@volvós: Na és mi nem volt benne demokratikus ?
JAJMÁR
@szandokan: 10:10
Gratulálok a városodnak. (Nem oda jelentkezett be egy panzióba ezer ember?)
Hellcat
A jobbik meg hiába erősödik...eddig úgy néz ki csak kiszolgálják a fideszt.
Nil
Magyarország már nincs- Orbanisztán van és kiskirályság
volvós
@Csizmás Kond: 10:27
Csak egy szóra, többet nem érdemel:
A választás elött néhány helyi kiskirály
kijelentette: Aki nem a fideszesre szavaz,
nem kap állami támogatást !!!
Ez demokratikus, vagy megfélemlités szerinted ?
Ennyi elég Neked ??
szandokan
@Csizmás Kond: Szerintem az, hogy nem a DK nyert:-))
szandokan
@volvós: Egyáltalán nem ezt mondták, Orbán azt mondta, hogy akkor lehet sikeres egy város, ha jó a vezetés, és jó együttműködést tud kialakítani a jelenlegi kormánnyal. Ezt mindenki a saját képére formálhatja, ahogyan neki tetszik. Van, aki úgy értelmezi, ahogy valójában Orbán gondolja, van aki meg úgy, mint te is.
szandokan
@aloe: Nem lesz egyszerű dolga, az biztos.
szandokan
@volvós: Akkor számtan: 8,2 millióból szavazott 3,2 millió, ebből 1,8 millióan a Fideszre. A fennmaradt 5 millió ember szintén a Fideszre szavazott, csak otthon, a karosszékből. Ennyi, és nem több.
bundi
@Csizmás Kond: nem a leváltás volt a tét hanemba társadalmi kontrol megtartása...nem jött össze ez van... Most már érdekes lesz az emúttnyócévezés...
tivoli
@szandokan: ma, 09:51
Ne túlozz szandokan. 200 embernek nem lehet egyszerre dirigálni. Legfeljebb 5-nek, 10-nek elmondod, hogy mik az elvárásaid, azok viszont legtöbbször tudják maguktól is. A többit ők elintézik.
adrenalink
@szandokan: 09:49-re Akkor meg milyen elsöprő győzelemről beszélsz? Ez is csak egy fityiszes nagyzolás!
dr. prédikátor
Szégyen amit ebben az országban művelnek!!!Az ellenzék mint olyan nem létezik!! egy nagy rakás ürülék, beleértve az összes ellenzékinek mondott pártot!!!Megint sikerült beszedni egy nagy taslit!!!Ez az eredménye annak amikor megállapodás helyett egymást basztatják, ahelyett hogy összefognának!!!De azok sem különbek akik otthon maradtak és nem éltek a szavazati jogukkal!! Vajon most mi a véleményük???mert avval hogy nem mentek el szavazni a fütyi-szt erősítették!!!A fütyi-szre szavaztak!!!A legnagyobb szégyen az övék ,a nemszavazóké!!!Sose gondoltam volna hogy ilyen balga nép lettünk.De aki ilyen az nem is érdemel mást.Kívánom nekik hogy a cigus fecalicus és bandája még jobban nyúzza le róluk a bőrt!!!
szandokan
@adrenalink: Ha az otthonról szavazókat is beleszámolom, elsöprő a győzelem. Tudod, az Mszp is azt mondta, aki otthon marad, az a Fideszre szavaz.
szandokan
@dr. prédikátor: Most végre nagy igazságot írtál ide. Ellenben én azt kívánom minden embernek, azoknak is, akik otthon maradtak, hogy jó életük legyen az elkövetkező években, akinek most nagyon rossz, jobb legyen. Én nem vagyok az emberek ellensége, bármennyire is ezt gondolod.
szandokan
@tivoli: Dehogynem. Sőt, osztódni sem lehetetlen több felé.
m.macskosz
@szandokan: ma, 09:51 Semmi.
ma, 11:10 -- Az ötmillióból 1millió már életvitelszerűen külföldön él.
-- 2 millió csalódott, kiábrándult, elfásult, reményvesztett.
-- 2 millió meg, sajnos valóban lusta dög!

Egy félórája mondta egy vadidegen nő a buszmegállóban, hogy a Jobbik
ásványvizet osztogatott a saját cimkéjével...stb.stb. mégis a fidesz nyert.
ÉN: - Elment szavazni?
Ő: - Nem, mert annyira fájt a feje!
Én: Amikor kötelező volt szavazni, akkor senkit nem érdekelt, hogy fáj-e a feje,
most, hogy nem kötelessége, hanem joga van szavazni, nem megy.
Cukros is vagyok, inzulinos...mondja ő, miután bevásárolt a piacon.
Igen, sajnos az emberek azt várják, hogy más kaparja ki neki a gesztenyét.
És még búcsúzóul hozzátette, hogy csak a gyerekei és az unokáit sajnálja.
Ja, mondom, ezért kellett volna elmenni szavazni.
bakegya
Könnyű volt nekem.Egyenesen a narancsligetbe sétálhattam be!-így.Hanyadt -homlok rohantam haza szavazni-aztán látom ám,hogy csakkk az az egyszál lusta-képzetlen,alkoholista és még bunkó is akire lehet X rakni-és 12 kőmíves-abból hatot lehet beixelni,előre közzé tette a fidessnyik,melyik hattal dolgozna szívesen-eredményesen!-na még ez is,mi lesz a másik hattal-nyilván közmunkást csinál belőlük.EZ már végérvényesen választási kibaxás azzal a hat jelöltel-ja, és a távolság leküzdhetetlensége következtében ,csakkk az egyik ideiglenes tartózkodási helyemig jutottam el-előre tudván-így hát átjelentkezéssel itt járultam az urnához-tehát ki kellett számolnom a legoptinálisabb helyet ,időt,de még lehetőséget is-Aztán pofonnézette maga-magát velem az a lusta tehetségtelen fidessnyikk aki szart se tett a mára már csakkk kihelyezett polgármesteri páholyban amit az előző kényszerrel lemondatott,időközi választással tolt alája,no és a tv1 orbánimádó üdvöskéje,a mellesleg vajnahaver,aki besegít itt most már mindenbe.-És ez még mind semmi, 767 településen ugyan így egyetlen induló-fidesses nagymester!!!-marha nagy demokrácia van ha a falvak lakói nem mernek ,vagy kiábrándultak a közösségi magatartásforma gyakorlásából,és még jelölni sem mernek-kihívót!-itt mondjuk a tartózkodásijával a sok osztrák is jelőlhetett volna de nem teszik,mert veszik már a lapot,hogy ide csakk tömött buxa kell fidessék,kaszálnak ,nem csakkk a pázsitjaikon.
Azért írtam le a saját hülyeségem történetét,mert más VÁLASZTÁSOM SZÓ SZERINT NEM IS LEHETETT ÉS nem IS volt!-tök felesleges volt itt mindenki-ha egyedül magára egyetlen szavazattal megválaszthatja magát itt e hazában az egyetlen jelölt!!!
Na ez a vicctor áldemokratikus kuss rendszere!És még nincs vége a vérnarancsban vetett bizalmatlanságomnak-hova tette semjénkutyagumival összehorgászott kettős álompolgijait a vicctor-és még mindíg mínuszos a demokratikk tikkje a 700-800-ezer-kikényszerült munkavállaló de itthon állandó lakó ifjúság önkormányzati...
szandokan
@m.macskosz: A gondolatmeneted annyiban jó, hogy a magam részéről kötelezővé tenném a szavazást, és aki nem megy el, azt pénzbüntetéssel sújtanám. Egy bökkenője lehetne a dolognak, hogy aki nem akar szavazni, az bedobhat érvénytelen, vagy üresen hagyott szavazólapot is az urnába, és ugyanott vagyunk, ahol eddig. Elment mindenki, mégsem szavazott mindenki. Nem lehetne bizonyítani, kiké volt érvénytelen.
adrenalink
@szandokan: 11:36-ra Az MSZP -ha mondott is ilyet- már megint marhaságot beszélt! Éppen miattuk nem volt választási lehetőség...
nyanya001
@szandokan: Egyébként milyen sikerről beszélsz ?
Az 1700 milliárdos megszorításról amit a nyakunkba varrnak jövőre ?
szandokan
@nyanya001: Az újszülött gyermek a legkisebb apróságnak is tud örülni:-)))
m.macskosz
@szandokan: A kötelező szavazást nyilván nem lehetne bevezetni,
hiszen állítólag demokráciában élünk, de annyi előnye lenne, hogy
ha már ott van a pógár a fülkében, csak ikszel valahová...:)
szandokan
@adrenalink: Az Mszp csak marhaságokat beszél folyamatosan, de valljuk be, ez most igaz volt. A szavazók többsége Fidesz szimpatizáns, így akik otthon maradtak, valóban a Fidesz mellé álltak még akaratlanul is.
nyanya001
@szandokan: Ez azt jelzi, hogy gondolkodó emberek élnek Budaörsön !
szandokan
@m.macskosz: Ez tény, csak lehet, kevesebbet, vagy többet, mint kellene:-))
bakegya
...választási joga! Csakkk megsúgom akinek esze van és cége is az már viszi ki,mert itthon,se pénz se posztó,csakkk adó,hátán,profit alig,vagy semmi.KERESLET NULLA ÉS ERRE A DOLGOZÓ -ÉRTELMESEBBJE RÁJÖTT MÁR.
szandokan
@nyanya001: Gondolkodó emberek sokan vagyunk szerencsére, ettől fejlődik az emberiség, a kultúra, a gazdaság. Azért azzal az 1700 milliárdos megszorítócsomaggal még várjunk egy cseppet.
szandokan
@bakegya: Én azért cáfolnám ezt az utolsó hozzászólásodat. Akinek cége van, vállalkozása, és mellette nincs profitja, annak külföldön sem lesz. A mai piaci viszonyok nagyon kemények, és csak az marad talpon, aki nem tucat termékekből akarja fenntartani magát, és minőségben is képes jóval a konkurencia felett járni. A lényeg (egyszerű példa), hogy két kenyérbolt esetében csak akkor nyiss egy harmadikat a környéken, ha valami nagyon extrát vagy képes hozzátenni, de árban mégis képes vagy a másik kettő szintjét tartani.
szandokan
@nyanya001: Tudod, hogy nem erre gondoltam. Egyáltalán nem biztos, hogy lesz, mert elviekben nincs rá szükség.
bakegya
@m.macskosz: a lepecsételt üresen hagyott,vagy áthúzott lap is voks,csakkk érvénytelen-de statisztikailag meg kell jeleníteni-tehát érvényes részvétel-csakkk negligáció-magyarul kizárt hogy ez az ember nálam nyerő,mondjuk!
Manhattan
A gyoztesnek gratulalva, a vesztesekkel eggyutterezve, uzenem az otthonmaradt kenyelmeseknek, kozombosoknek, a nokias dobozok , az ingyen krumpli osztogatasanal sorbanalloknak, a magukat es az utodaik jovojet a valasztaskor fillerekert eladoknak, hogy megerdemlitek amit eddig kaptatok,es az elkovetkezo 4 evben kapni fogtok !
bakegya
@nyanya001: jobb ötletem van-anyus,rgyog a nap gyere velem hajózni!-Azt nem ígérem,hogy a boldogságba fogunk ÚSZNI-DE ÖRÜLJÜNK HOGY RÁNK SÜT EZ A RAGYOGÓ OKTÓBERI NAP!!!-és ha akarod húzhatod a kötelet is...
szandokan
@Manhattan: Ezt jól összeszedted:-) Azért becsülöm benned, hogy nem minden Fidesz szavazót szidtál le, csak bizonyos csoportokat, olyanokat, akik megvoltak az előző rendszerben is.
Clavigo
Gratula a Fitymasznak...és b@xxa meg mindenki a k...@nyját,,aki otthon maradt szavazás helyett,és a fotelben várta a csodát.Az ellenzéki pártok szintúgy bek@phatják,,amiért képtelenek voltak együtt "elindulni"...Okádok ettől az országtól...oszt jó napot. Lehet cenzurázni.
adrenalink
@szandokan: 11:53-ra Remélem eljön még az az idő, amikor érdemes lesz elmenni szavazni, mert lesz értelmes választás! Bár, ahogy most állnak a dolgok, egyhamar nem fog bekövetkezni...:(
tivoli
@dr. prédikátor: ma, 11:34
Kedves prédikátor. Hiába is prédikálsz így utólag bármit, a szégyen a baloldalé és nem a nem szavazóké.

Mivelhogy én is nemszavazó vagyok, elmondom, miért jutottam erre az elhatározásra:
A rendszerváltozás után minden alkalommal szépen kiöltöztem a családommal, és elindultunk a szavazásra kijelölt hely felé. Mint öntudatos állampolgár ki akartam venni a részem a jövönk formálásában.
Első alkalommal az MDF-re, aztán csalódva bennük, az MSZP-re, aztán csalódva bennük a fideszre, aztán csalódva bennük ismét a szocikra és a szadeszra, majd ismét rájuk, mert ez a Gyurcsány mintha...
Gondolom feltünt, hogy milyen jó nekem, mindig azok "nyertek" akiket szerettem volna. (az egésznek egy baja volt, hogy mindig összeálltak ezzel-azzal, s ha valami balul sült el, mindig a koalíciós partner volt az oka. Piszkosul tudtak már akkor is veszekedni, s nem a választók érdekeiért).
Aztán jött a Gyurcsány takaroggy, meg megmentőnek csak az Orbánviktor s én úgy gondoltam, ha elsőre nem volt jó Viktorunk, valszeg másodszorra se lesz az. Nem mentem szavazni 2010-ben. S nem mentem szavazni 2014-ben sem, mert ugyan egyre világosabb, hogy a baloldal egy megveszekedett hatalomvágyó hazugságláda, de Orbánviktort sem akartam volna erősíteni a meggyőződésem ellenére.

Ennyi az én és a nemszavazók bűne, mert úgy hiszem a szavazástól távolmaradók zöme pont így gondolja.
Tehát megkérlek kedves prédikátor, hogy mindezek figyelembe és tudomásul vételével, szíveskedjél nem mocskolni a távolmaradókat mert lehet, hogy ők gondolják jól, hogy elegük van a sok szájmenős politikus megélhetési adok-kapokjából, és magasról tojnak bele az egészbe.
Clavigo
@szandokan: De ha szükség lesz rá,,azért azt is meg tudod magyarázni,,hogy miért...
dr. prédikátor
@tivoli: De igen is a ti hibátok is hogy a fütyi-sz nyert!!! De ha valaki majd kikaparja a gesztenyét akkor te és ti is sorba fogtok állni hogy élvezzétek a jólétet!!!Nem kell a mellébeszélés!Ti is hibásak vagytok, de úgy látom nektek tetszik a jelenlegi rendszer!!!
szandokan
@adrenalink: Amíg a Fidesznek nem lesz egy igazi kihívója, addig valóban nem kell félniük. A mostani állás szerint ez a veszély nem fenyegeti őket. Ha jól megnézed, az emberek nem akarják vissza Bokrost, nem akarják Gyurcsányt, nem akarják Bajnait, Mesterházyt, stb. Szerencsére a Jobbikot sem, habár hazudnék, ha nem tartanám őket potenciálisan veszélyesnek mondjuk 2018 - ra. Ezt úgy tudja elkerülni a Fidesz, ha a következő 4 évben az emberek életminőségének a javulását éri el, és valóban a vállalkozások kapják az EU - s pénzek 70 % - át. Béremelés is várható ismét januártól, elvileg minden adott, hogy innentől már ne elvenni kelljen senkitől. Majd kiderül.
JAJMÁR
@tivoli: 12:30 Hát téged aztán jól felkapott a "forgószél". Ebben a nagy forgatagban volt olyan, hogy azért szavaztál valahova, mert hasonló értékrended van,volt, vagy a "cukorka" volt a lényeg végig?
varrólány
@tivoli: 12:30 Én is mindig elmentem szavazni ,(eddig) már utóbb a kisebb pártokra hogy erősödjenek ne legyen egy párt nagy többségben . Más nem így gondolkozott .
Több évvel ezelőtt munkatársnőm mondta hogy (akkor az MSZP volt hatalmon) szavazzunk újra rájuk mert ezek már megszedték magukat , egy másik párt a zsebét tömögetné először is. Mint kiderült nincs az a pénz ami elég volna bármelyik párt is van hatalmon , és mindig vannak új barátok rokonok.
Manhattan
@szandokan: Valószínűleg velem van a baj, én látom rosszul a dolgokat.
A választás eredménye szerint minden rendben van. Nincs szegénység, rendben van a demokrácia ezen felfogása.
Nincs más tennivalóm, mint gratulálni a győzteseknek.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 13:12
Forgószél a javából. Értékrendem hiába is lett volna, ha egyik párt sem hozta azt. Így sodródtam ide-oda, hátha majd egyszer.. De cukorka sose lett és a reménye is egyre távolabbra került.
Most ott tartok, hogy nem kell a cukorka, de rám ne is számítsanak.
tivoli
@dr. prédikátor: ma, 12:50
Milyen jólétre gondolsz? Csak nem arra, amivel már 25 éve ijesztgetnek?
KERKA
@szandokan: 12.51 Azért a Jobbikot ne tartsd potenciális kihívónak, a mostani választásokon elért eredményeit javarészt a baloldal gyengülésének köszönheti!
De van most 4 év, esetleg a baloldal, ha összeszedi magát, még akármi is lehet.
Kétség kívül az, hogy 10 városban Jobbikos a polg.mester, ez nyílván siker a számukra

Egyébként Baranyában csak 4 városban Fideszes a polg. mester.
www.pecsistop.hu/regio/csak-negy-varosban-lett-fideszes-polgarmester-baranyaban/1270129/
whatthefuck
@tivoli: nagyon is érthető az álláspontod. Egy gond van csupán, hogy ezeket a szép számmal csalódottakat a politika nem látja és nem vesz tudomást róluk. A fidesz ezért érzi magát nyeregben, holott a valóság az, hogy az emberek már sokkal inkább csalódottak, ami lassanként egyre fokozódó gyűlöletté fog kovácsolódni. Nem lennék a helyükben, de az itt is agitáló talpnyalóik helyében sem, mert ők aztán tényleg ki fogják váltani ezzel az elfojtással a robbanást. Idő kérdése. Már csak az a kérdés hogy mennyire érünk rá. :)
tivoli
@szandokan: ma, 12:51
Nem béremelés kell, hanem ÁFA csökkentés. Hogy nőjön a vásárlóerő, a kereslet, hogy beinduljon a gazdaság.
tivoli
@varrólány: ma, 13:20
Bizony, hogy nem vált be az a Krisztusi mondás, hogy ne zavarjátok el a legyeket, mert újak jönnek, még éhesebbek. Ott lett nekem is elegem az egész bagázsból, mert világossá tették, hogy nem a mi boldogulásunkért akarnak tenni, inkább megélhetési forrásnak tekintik szavazóikat.
JAJMÁR
@tivoli: 13:22 Tudom, ill. kitaláltam, v. sejtettem :)
Az én értékrendemnek sincs megfelelő párt, de ettől nekem még van értékrendem, és vannak pártok, akik többé-kevésbé hasonlóan gondolkodnak.
Elvekre értem ezt, hiszen ha az elvekben nem értek egyet egy párttal, akkor nekem ígérhet pénzt, pipát, paripát, nem kell!
Ezek az elvek sérülnek manapság, és ma otthon maradni ... feltartott kezet jelent.
tivoli
@whatthefuck: ma, 13:27
Remélem, hogy hamarosan olyan országgá fogunk válni, ahol nem tudják, hogy van-e regnáló párt és a miniszterelnökük nevét sem tudják.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 13:33
Már feltettem a kezem, nem érdekelnek a pártok, nem érdekelnek az elveik. Az én elvem a nyugalom, a kiszámíthatóság lett, biztosan öregszem. :-))
adrenalink
@szandokan: 12:51-re Akkor imádkozzatok a Orbán jó egészségéért, mert nélküle a fityisznek is lennének gondjai...
A 70% jól hangzik, de mennyire számolva? Jövőre új EU pü. ciklus kezdődik, nem lesz az ideihez hasonló pénzhullás, és az sem mindegy, hogy ezt a pénzt kik/milyen vállalkozások kapják...
Valamennyi béremelés mindig van, de van áremelés is, nem mid1 a kettő aránya!
Aztán itt lesz a dev. hitelek "megoldása", ami mindenkinek fájni fog, talán beindul Paks2 is, azt is törleszteni kell, meg ami ötlet még az Orbánod fejéből kipattan... Nagyon nem vagyok optimista!
varrólány
@JAJMÁR: 13:33 Van olyan párt most az országban amelyiknek az elveivel programjával teljesen egyet lehet érteni?
Ígér pénzt meg mindent , de van olyan amiben nem értesz (pl külpolitika vagy bármi) egyet akkor mi van?
m.macskosz
@nyanya001: Millió település a seggét verné a földhöz örömében,
ha a Budaörsnek befolyó iparűzési adó töredékét megkaphatnák...
ma, 11:49
JAJMÁR
@varrólány: 13:45 Nem az a lényeg, hogy mindenben egyetértsek, hogy is lehetne, minden ember más, a pártok sem tudnak kitalálni olyan ideológiákat, ami mindenkinek tetszik. (Sőt, ha túl sokan követik, az a nem normális...) Az emberek nem gondolkodhatnak egyformán, ha ez túl egyforma, akkor már inkább engedelmeskednek.
A demokráciára szavazok. Ez az alapvetés.
varrólány
@JAJMÁR: 14: 04 Értelek, de akkor most másképp kérdezem. Ajánlnának munkát , de olyan a cégvezető akinek az elvei a párttagsága ellentétes a tieddel .
De lehetőséged volna pénzkeresetre.
Ilyenkor mi dönt az elvek ,vagy a lehetőség a megélhetés?
JAJMÁR
@varrólány: 14:17 Mo. -on demokrácia van, ezért remélem, hogy ennek nincs semmilyen jelentősége.
(Azt szeretném, ha ez így is maradna.)
Katalina62
@whatthefuck: És még annyira sem lesz jó nekik mint a Kádár-rendszerben volt! Ha legalább ez lenne érteném, de evvel kapcsolatban is át lettek verve!
szandokan
@tivoli: Áfa, jövedéki adó csökkentés nem valószínű, hogy lesz. Abból van az államnak a legtöbb bevétele. Egyébként valóban az lenne a jó megoldás az embereknek.
szandokan
@Katalina62: Miért, a Kádár rendszerben jobb volt, mint most? Nem feltétlenül.
KERKA
@varrólány: 14.17 Mivel az elvekből nem lehet megélni, csakis abból az átkozott pénzből és arra szükség van, de nagyon, én azt gondolom, hogy nem kell színt vallani a politikai beállítottságról. Nem kell róla beszélni, nem kell válaszolni ha kérdezik.
Sajnos van olyan munkahely ahol ezt figyelik és alkalomadtán ha leépítés van, akkor röpül aki nem tetszik. Volt rá példa, egy régi MSZMP-s felesége sehol sem tud elhelyezkedni. Mert már a neve elárulja...
szandokan
@whatthefuck: Az jó, ha nagyon ráérsz. Komolyan mondom, halálra vagyok rémülve:-)) Tudod, nekem semmi jelentősége nem lenne munka vagy anyagi szempontból , ha más kormány kerülne hatalomra. Az ország fejlődése látná a kárát, és hosszabb távon éppen a kisemberek. Bokros majd dobna a nyakunkba egy szép kis csomagot, ami nem nekem fájna nagyon, hanem éppen azoknak, akik most bőszen szidják Orbánt. Majd visszasírnák, de akkor már késő lenne.
szandokan
@KERKA: Régi MSZMP - st én sem vettem volna fel soha. Az az egy már nálam is túlment volna a tűréshatáron. Egyébként a cégnél senki nem azt látta, hogy a Fidesz rossz lenne, mert még az egykulcsos adóval is jól jártak az emberek. Ha magas viszonylag a kereset, akkor jó az egy kulcs. Magasabb bérezés kellene, amiért sok vállalkozó, cég is tudna tenni.
KERKA
@szandokan: Hogy Te hogyan döntesz a munkaerő felvételnél, az persze a Te dolgod, de nevetségesnek tartom, hogy egy feleség azért ne jusson álláshoz, mert a férje MSZMP-s volt. Most van abban a korban, hogy még dolgoznia kellene a nyugdíjig szüksége van a munkahelyre. Amúgy biztos emlékszel rá, hogy a káderutánpótlás mit jelentett. Ahhoz, hogy valakit kijelöltek majdani leendő vezetői beosztásba, ahhoz bizony párttagnak illett lennie. Ez már a múlté, de mondjad már nem ez érvényesül a mai gyakorlatban, hogy a Fideszes vezető pereputtyának jutnak a zsíros beosztások? Dehogynem!!!
Az egykulcsos adóval valóban nagyon sokan jól jártak, de azok akik jóval 100 ezer fölött keresnek. Itt megjegyzem, hogy a Gyurcsány k. idején én a 36 %-os adókulcsba estem, így a keresetem annyi volt, mint a lányom lehetne kolléganőmé:))
nyanya001
@bakegya: Ezt a ragyogó napot mindenki nekünk köszönheti,
mi legalább nem vagyunk tétlenek :))
Na de milyen kötélre gondoltál ?
nyanya001
A jóléti társadalmak azért rendülhettek meg - mert a jólét nem alapja semminek. Emiatt fogja a kormány a munkát támogatni a következő években.
Csak tudnám, miért harácsoltak össze maguknak annyit, köztük ő is ???
www.napi.hu/magyar_gazdasag/megszolalt_orban_ez_var_az_orszagra.588083.html
nyanya001
@m.macskosz: Csak állítólag élünk demokráciában !
tivoli
@szandokan: ma, 14:49
Viszont ha élénkülne a kereslet, élénkülhetne a termelés, munkahelyek létesülhetnének, kevesebb ÁFÁ-val is nagyobb adóbevétele volna az államnak.
varrólány
@KERKA: 14:52 Persze te jól írtad elvekből nem lehet megélni. Nyilván munkahelyen nem kell hangoztatni mit gondolunk a kormányról.
Csak azért feszegettem ezt mert itt meg annyira hithű ellentábor van , De elvekből meg dacból nem kapunk semmit a boltban.
Csizmás Kond
@volvós: ...burta, meggondolatlab kijelentésből elég.
...és gondolom te sok támogatást reméltél hogy rájuk szavaztál...
Csizmás Kond
@bundi: De csak annak aki csak nyócig tud visszaszámolni.
Január
" Fidesz-uralom lassan (nagyon lassan) fogyó körülbelül 2 millió ember támogatásán nyugszik. " Egyszer minden véget ér, csak idő kérdése.
Bercifiu
@szandokan: Igaz, hogy nem mehettünk nyugatra, de volt mindenkinek munkája, biztos volt a megélhetés, volt közbiztonság, hajnali négykor végiglehetett menni a cigánysoron, a szabadságot akkor vettem ki amikor be volt ütemezve.
Most mehetnél nyugatra, ha volna munkád s pénzed, este 17 órakor már a rácsos ajtót is be kell zárni.
m.macskosz
@nyanya001: Csak @szandokan: kedvéért írtam, hogy örüljön! :)
Bercifiu
@szandokan: K Lacika azért lett házelnök, mert MSZMP - s volt.
volvós
@Csizmás Kond: Miröl hablatyolsz haver ??? Sicccccc !!
Csizmás Kond
@volvós: Szerintem belőled a tehetetlenség beszél.
volvós
@Csizmás Kond: Most fejezem be veled a diszkurzust..
Nem vagy egy szinten velem...
Csizmás Kond
@volvós: nem ..és remélem nem is fogok addig sülyedni...
sakál
Szeretek őszinte lenni magamhoz, így nem is mentem el szavazni, se érdek, se gyávaság, se lustaság nem áll mögötte, csak a józan ész. Üres lapot beadni meg minek? Van az embernek jobb dolga is, mint bohóckodni.
Cicamama55
Én örülök annak, hogy vége van a cirkuszoknak, éppen ideje hogy mindenki tegye a dolgát, s vége legyen ezeknek a pártharcoknak! Magam részéről gratulálok a győzteseknek. Ami a baloldalon folyik, az valami szörnyű! Először rendet kellene teremteniük maguk körül, s utána kellene az emberek elé állniuk. Addig míg egymást mószerolják, nem engedném meg, hogy ki így, ki úgy hülyítse a népet. Azok a "zemberek" pedig, akik csak panaszkodni tudnak, s annyit nem tesznek meg 5 éves jövőjük érdekében, hogy elmenjenek szavazni, megérdemlik a sorsukat, s fogják be a szájukat! Nincs joguk bírálni semmit! Nagyon sok olyan felelősséget érző emberrel szúrtak ki, akik próbáltak tenni a változtatásét! Ennyire ne érezzenek a saját és embertársaik iránt felelősséget?!
JAJMÁR
Ez a szavazás a települési, helyi vezetők megválasztásáról szólt. Elképedve olvasok egy-két hozzászólást, hogy ő a "józan észtől" vezérelve, nem ment el szavazni... mert nem azt adják, amit ígérnek... meg úgy sem az lesz, akit ő akar, vagy éppen azért, mert nincs megfelelő induló... (megjegyzem, bárki indulhatott! A panaszkodó is.)

Gratulálok ! Azon az úton haladunk, aminek a végén erre a "bohóckodásra" már nem kell időt pocsékolni.
Csak nem értem, hát ha valaki arra nem képes, hogy a saját környezetére hatással legyen, akkor a saját életére sem képes, hogy hatással legyen ! Sodródik, amerre éppen fúj a szél. Üres lap, amire írni sem érdemes. Ennyi!

Nem bántani akarok senkit, hiszen joga van szavazni és nem szavazni is mindenkinek. Csak nem értem, és a példa? Nem arra neveli az ember a gyerekét, hogy tartson rendet a háza táján, az életében, a környezetében? Nem arra, hogy a háza a hazája kicsiben, az utca, a kerület, a város... a részek adják az egészet !
Az oktatást sokszor kritizáljuk itt, én is, mások is, pedig nem kizárólag az iskola dolga. Sőt, elsősorban a szülők dolga.
nusika
Nem a fidesz nyert, hanem az emberek lustasága, hanyagsága gyözött! Azok nem mentek el szavazni, akik legjobban érintettek.Megérdemlik a sorsukat! Senki ne panaszkodjon, ne háborogjon!
bakegya
@nyanya001:12:14-kor besokalltam és gondoltam magammal viszlek-ringatózni-szó szerint vízenjáró vagyok és igazi kötélhúzásra gondoltam-ma ragyogó idő volt és hajózni egyedül nem jó!
nyanya001
@bakegya: Ja, értem ! :))
Akkor ott a helyem ! :))
bakegya
@nyanya001: imádom a humorod és a rugalmasság is példaértékű, a véleményeiden átsüt az élet szeretete-ezt tanítani kéne.
Hát gyönyörű napunk volt ma!-jó éjszakát Neked.
nyanya001
@bakegya: Köszi ! :))
Remélem, holnap is szép nap lesz,. Jó éjt szép álmokat és jó szelet a vitorládba ! :)
volvós
Ma mondta Viktor:
A jólét alapja a MUNKA !!!
Ehhez mit szól ???

www.youtube.com/watch?v=F4IxX_JmUEg
szandokan
@bakegya: @nyanya001: Úgy látom, összehoztalak benneteket:-)) Bakegya tőlem sokallt be (12:14), így szerelmet vallott neked, kedves nyanya! Sok boldogságot, és kellemes hajózást! (azért azt a sodrófát ne vidd majd magaddal:-)))))) ).
szandokan
@volvós: Miért, szerinted nem így van? Ha az ember nem dolgozik, a lábát lógatja egész nap, akkor nem megy semmire.
volvós
@szandokan: ...és milyen volt a kisfilm ??? Nosztalgia !
Az elején jó a munkaügyis csaj beszólása !
EcsiAntal
Csak az a vicces hogy minden 5-6 % pátocska óriási sikerekről beszél ---Kunhalmi--Szigetvári --Schiffer ---Fecó ---akkor ki vesztett marad a Fidesz ??? Egyedül Horváth Csaba értékelt önkritikusan --ez a 000 %-os MOM-os majom Bokros meg diktatúráról pofázik ---aki anno magyar családok legnagyobb ellensége volt és lett volna megint --de Te hülye bibsi a nép nem felejt !!!
Desischado
Amíg sokan ennyire közömbösek, és birkák, addig itt nem lesz változás. De egyszer bezárul a kör!
szandokan
@Desischado: Igen, a kocka meg fejre áll:-))
Macskaszem
@szandokan: Drágám, ha az ember dolgozik, azzal nem sokra megy, ellenben ha lop, csal, hazudik, akár olyan házat is vehet, mint a Szijjártó bubus, sőt tán még stadiont is építhet a kert végébe, és lehet neki mészsáros lőrinc márkájú rinocéroszbőr pénztárcája.
Citromka
@volvós: Mi lesz a következő kijelentése? A munka szabaddá tesz? Valahol már hallottuk, láttuk ezt!
kukac50
Arról még a Fidesz is elfelejtkezett,hogy több mint 2000 ( 2 ezer ) a független polgármester az országban, Nem olyan sikeresek mint amilyennek feltüntetik magukat.
mate03
@EcsiAntal: Nem érzel néha olyan kellemetlen zsibbadást a fejedben? Nagyon jó ideg gyógyászok vannak,javaslom keres fel egyet!
Dr plágium
Igaz, nem látni...a sok "bába" közt elvész a gyerek. Azt senki nem látja mekkora a szegénység az országban, vagy Hende távcsövével nézelődnek :)
aloe
Az senkinek eszébe sem jut, látom, hogy a mondjuk balos szavazok azért maradtak otthon mert a jelöltekkel nem értettek egyet. (mármint a balos jelöltekre gondoltam). Úgy voltak sokan ,jobb ha nem váltunk, mert végül is csak ez az első kormány ami a terheket csökkenti...viz-villany-tüzifa- benzin-stb---stb, végül is 1955-től minden január azzal telt hogy leltározás-áremelés. lehet ezzel egyet nem érteni, a tények akkor is azt mondják 3 szor lett szétverve a balos eszme ...kis hazánkban.
bundi
@EcsiAntal: bocsika de dobnál egy adatot mekora is volt a bokros csomag, és mekkora a fidesz nemmegszorítás...kedves "családok legnagyobb ellensége" úr
szandokan
@Macskaszem: Ha az ember dolgozik, akkor sokra megy, és lehet olyan háza is, mint Szijjártónak, meg olyan autója is, mint amit az avataromon látsz. Azért valahol elgondolkodtató, hogy minden szegényebb ember azt hiszi, nem lehet munkával meggazdagodni. Mindenki lop, csal, meg hazudik. Magyaros felfogás. Ha egyről tudjuk, hogy simlis, akkor a többi is az. Rossz szemlélet.
szandokan
@nyanya001: A politikusi munka nagyon fárasztó tud ám lenni. A legtöbbször én is akkor fáradok el, amikor nem csinálok semmit:-))
bakegya
@JAJMÁR: orbán mondta -ÖRÖMÉBEN ÉS A GYŐZŐ EREJÉVEL- nem én, az ü kormánya ideológiák nélkül kormányoz-
Ilyen látványosan csakkk nagyon bakegya zember-hazudtolhatja meg önmagát-Kőszeghez írt levelét,de annó Krassó Gyurihoz írott könyörgését is említhetnénk-csakkk össze kell vetni-Aztán az a sok semjén-reformátor ál- szentéletű,de mindenképpen klerikális fidess fegyverhordozó-hogyan IDEOLÓGIA MENTES???-A VÉN BULDOGGAL A HÁTA MÖGÖTT,DE AZ IGAZI ETALON A LACUS A BAJSZA ÉS A NAGYNEMZETI SZÓMAKAZAL AGYÁVAL,ARANYKÖPKÖDÉSEIVEL.Vicctort mondjuk senki se előzheti be bölcseleti szillogizmusát tekintve,mert még megsértődik!-A közmunkastátust milyen hamar-hamar szarszerűséggel-közgazdálkodóérvvel,hévvel csapta vissza a felszólalóhoz-nem semmi tudás és indulat-na ez vicctor!
KIMŰVELT-DE HOGY NEM ÉRTELMISÉGI MÉRCÉVEL MÉRTEN AZ ZICHER- ennyi ésszel jobban tette volna ha nagy győzelmet szájzárral pöcsételte volna-véleményem szerint már régen megzakkant az üldözésimániától-az emútnyócévezésben-most pedig a hatalomvágytól.
nyanya001
@szandokan: 12,17-re !
Mert sajnos ez jellemzi őket !
bakegya
@JAJMÁR: igen-szavakat nehezen találni-talán nem is kell-mély gyásszal és fájdalommal tele a szívem-ennek a bátor embernek volt ideológiája-példaértékű lehet és most már marad is-köszönöm a figyelmességed, hogy Bajnai Gordon megosztását In Memoriám ide bemásoltad!
bakegya
@kukac50: a legtöbbje -borítékolhatnánk-orbán csókosok,csak óvatosan titkolják-mint a mocsaiak,sziták-stb-ki van ez találva.A néppártos ,népfrontos...a körösztös-bor és páleszlovagok csinálják mondjuk a legélvezhetőbben-ennél csakkk az ÉDES ÉLETESEK TEHETSÉGESEBBEK.
sakál
@JAJMÁR: Jaj, de nehéz megemészteni a balosoknak, hogy vannak akik azt döntést hozták, hogy nem mennek el szavazni, ezt is tiszteletben kell tartani, ahogy írod is, jogunkban áll. Egyrészt a panaszkodás meg nem az én kenyerem, másrészt jelöltesse magát az, akinek nem sok egyéb komolyabb elfoglaltsága van, mert valljuk be, ez is egész embert kíván.

"Csak nem értem, hát ha valaki arra nem képes, hogy a saját környezetére hatással legyen, akkor a saját életére sem képes, hogy hatással legyen ! Sodródik, amerre éppen fúj a szél. Üres lap, amire írni sem érdemes. Ennyi!" Wat? :o

"Nem arra neveli az ember a gyerekét, hogy tartson rendet a háza táján, az életében, a környezetében? Nem arra, hogy a háza a hazája kicsiben, az utca, a kerület, a város... a részek adják az egészet !
Az oktatást sokszor kritizáljuk itt, én is, mások is, pedig nem kizárólag az iskola dolga. Sőt, elsősorban a szülők dolga." Wat? :o
Csizmás Kond
@Horizont: idézlek : " Nyert a Fidesz ez tény! Hogy nagyot nyert -e az nézőpont kérdése."
Nakérlekszépen, nyert a Fidesz. A régebbi szavazatok esetében az volt a téma, hogy az ország egyharmada ment szavazni és mégis a Fidesz nyert, most negyven százaléka szvazott és a nyeremény is annak megfelelő. szóval ha minél többen szavaznak annál nagyobb a Fidesz esélye akkor miről is beszélünk ?
kata53
@aloe: Bocs nem tetszikelni akartam. Nekem s tetszettek a jelöltek, Bokros nem is szívem csücske, De Tarlóst le kellett volna váltani! Ezért kompromisszumot kötöttem magammal! Kár, hogy nem sikerült!!!
szandokan
@nyanya001: Az a baj, hogy minkét oldal általánosít. Én is sokszor. Viszont ti is. Talán ezt kellene mellőzni a továbbiakban, de ez szerintem lehetetlen, mert egy szegényebb ember szerint a gazdag ember mindenképpen csak csaló, seggnyaló és tolvaj lehet. Nem igaz?@bakegya: Ezért lettem én is hasonlóan kemény és ellenséges sokakkal szemben, és talán túlzottan is általánosító.
Csizmás Kond
@Horizont: Ha akarod megmasszírozlak...:)
Nem a nyeréssel vagy a számokkal van bajom, hanem azt szerettem volna világossá tenni, hogy mivel országos színetn a fidesz most jobban bizonyítoptt ez azt mutatja, hogy minél többenmennek szvazni annál többen szavaznak a fideszre...
...ha most sem érted az nem a fáradtságra fogd...:)
JAJMÁR
@sakál: 14:51 Köszönöm, hogy idéztél tőlem :)
nem vontam kétségbe a jogaidat, jogod volt otthon maradni. Nekem pedig jogom van a saját véleményemhez.
De mit nem értesz ezen? Gondolom a Wat = What akart lenni ..
JAJMÁR
@bakegya: 10:39 Pedig ez most igaz lehet. Szerintem sem egyfajta ideológiára épít. Épp csak alkalmaz innen-onnan, ebből-abból módszereket.
Itt, a 14:39 és 15:10 hsz.-ben nagyvonalakban leírtam a véleményemet erről.
propeller.hu/itthon/2999916-csekket-kuld-orban-rezsiharcosoknak#c1176845
Csizmás Kond
@Horizont: Azt hogy ki mit mond zárjuk ki...nem az a lényeg, hogy ki hányat veszít vagy ki hányat nyer hanem az a tény, hogy ahogy nő a választók aránya úgy nő a fideszre szavazók többsége...
és nem vagyok elfogult csak elmondom hogy látom én.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Valójában a függetlenek nyertek ezen a választáson.
Sajnálatos, hogy ezt az üzenetet nem értik az erőből kormányzók se, az ellenzék se !
Csizmás Kond
@Horizont: mert mostanig harmincvalahány százaláka szavazott az országnako most nyegvenvalahány...
Csizmás Kond
@JAJMÁR: független...ez olyan mint amikor a görényre azt mondják ártatlan...:)
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 16:50 Ja, tényleg, te ezt a fogalmat másképpen értelmezed :-DDD

Politikai értelemben: nem pártszínekben indul, és nem is tagja egyetlen pártnak sem a jelölt. Ezek nyertek többségében.
sakál
@JAJMÁR: Wat?(ez egy internetes szleng, és ügyi vagy, eltaláltad)
Ne szórakozz már velem, mi volt ez a konyhai filozófia az életem és a környezetem rendbe rakásáról, meg ez a nem vagyok képes hatással lenni rájuk?
Csizmás Kond
@JAJMÁR: persze színtelen...a színvakoknak...ma szintelen nincs...ugyan eddig sem volt csak nem ismerük eléggé a lényagét.
Csizmás Kond
@Horizont: ha már ennyire belejöttél írd be az idei választások adatait is...
bakegya
@szandokan: hát nem igaz-sajnálom!-"az a baj"-pedig egyáltalán nem helyén való-ettől én már fofok...általánosítani márpedig muszáj,mert a közösségi normák alapja,és anélkül nincs normakövetés sem,de ez ennél még bonyolultabb...a választ megadod magad,de csakkk ösztönösen-""""lehetetlen"""Tökéletes !!!-mert ebből már ki lehet valamerre indulni...
Viszont igazán örülök,mert ez volt az első önkritikus és számomra is gondolatébresztő bejegyzésed- kizárólag ezen konfrontálódásmentes bejegyzésedre válaszolok.
S, hogy mennyire van valami abban a pár mondatban amit most idevéstél--a legfrissebb Nóbel-díj párosunk témakutatói köre is erről szól-az emberi agy eligazodóképességének mélyreható vizsgálata-a limbikus idegrendszer bla,blab bla...
A világ vezető viselkedéstudósai éppen-e témakörben csináljuk azokat a reprezentatív felm.felh. kutatásokat ami összevetésre kerül az orvosi pszichológia, fiziológiai-és tanult vis.kut.ism.oktatáskutatási eredményeivel-ezek már hatástanulmányokat is magukba foglalnak- mélyinterjúk stb.stb tehát nem szigetelődnek el a gyakorlattól az életterünktől (Wien)-Olvass sok Konrad Lorenz,fő műve az agressió,de számtalan kötete is kapható.CD-hangos könyv is vannak a hazai kínálatban -több irányú választ fogsz kapni a kérdéseidre,ha érdekel.Ezzel együtt és tőled függetlenül is fenntartom a véleményezési jogom és fidess kurmány irányába kritikai meg és bejegyzéseim jogát.Ez a portál végül is erre van.
Csizmás Kond
@Horizont: Bocsika Horizontka igazad van...viszont én nem erre értettem hanem arra amikotr azzal érveltetek, hogy az kétmillió ember szavazata jelentette a kétharmadot, vagy erdélyi segítséggel sikerült a fidesznek stb...akkor is voltak számok, na azokat ha lehet...:)
JAJMÁR
@sakál: 16:55 Hát, ha eltaláltam, az jó, pedig nem kimondottan neked, hanem általában írtam. A szleng szókincsem elég gyér, köszönöm, hogy gyarapítottad :)

Eszemben sincs megsérteni téged, vagy bárkit. Magamból indulok ki, én nem tudom elképzelni, hogy ne érdekeljen a közélet. Nem vagyok pártfüggő, csak ragaszkodom a demokráciához, és tudom, hogy erre az embereket nevelni kellene, hogy értsék. Sajnos jelenleg szinte már bűnbak, és attól tartok ez az érték elveszik, mert az emberek hagyják elveszni.:(((
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 17:06 Ugye nem érted, hogy mit nem értesz? Akkor most hogy magyarázzam el...?
bakegya
@JAJMÁR: a módszer, az nem ideológia-értelek én-csak tudod neked sincs feltételezem olyan kedves jó barátod,mint ahogy nekem biztos nincs-mint a vicctorunk atyai jóbarátja , don pedró Berluszkóni-de ha már itt tartunk-pintér sanya se hinném hogy meg ne osztotta volna ezzel az emút nyócévesekkel a harci kiképző ideológiáját,olajozottan...
Volt ezeknek sokmindenre és még mennnyire lesz amíg a lényeg a lényeg tart-mármint,az EU pénz a köbön.Az úthasználati díjaknak is a seggére vágtak már...a moratóriumról tárgyal a lázár stb...erről hallgattak,mint ahogy a megkésleltetett költségvetésről is,az elszaladt államadósság-az sem semmi-na ezek a módszerei vicctornak és harcedzett csapatának-a birka nép pedig kummban-vagy tapsol-ez zavar engem,ez a szélsőséges agresszió.S már diplomácia,tapintat nélkül nyersen durr bele stílus-észosztással)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: probáld meg...
... itt előttem írod, hogy ragaszkodsz a demokráciához, ezzel kapcsolatban azt is megmagyarázhatnád mit is jelent egy demokratikus koalíció, mi a szociáldemokrata és mindennemű olyanmegnevezés amit párosítottak a demokráciával...persze ha csak van időd és kedved
JAJMÁR
@bakegya: 17:59 Engem is zavar - az is zavar, hogy van akit nem zavar -, de nincs mit tenni, várni kell. Mindennek eljön az ideje egyszer.
Csizmás Kond
@bakegya: eus pénz...
fel tudnád sorolni mi az amit az előző kormányok felmútattak az eus pénzekből vagy megspóroltak ?
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 18:05 Még nem beszéltük ezeket meg?
(Egyébként a google a barátod, írd be amire kíváncsi vagy, és megkapod a választ. )

Inkább a saját gondolataimat írom ide erről:
Sokféle demokrácia van, hogy melyik párt mit emel be az ő értékrendjébe, és hogyan, azt ők döntik el.
Nem állítom, hogy az országban van olyan párt amelyikkel teljesen egyetértek, az ugyanis egy jobboldali, kereszténydemokrata párt lenne, de ilyen ma nincs. (A MOMA áll legközelebb ehhez, de az se az igazi) A lehetőség azonban adott, mert bármikor létrejöhet, mert többpártrendszer van. Ez pedig jó.
Az nem tetszik most, hogy erőből lenyomják az ellenoldalt, azt sugallva, hogy minden rossz, ami nem a jelenlegi hatalmi erőket szolgálja.
Mert ez nem igaz. Mégis, ezt harsogja minden, hiszen uralják a médiát, az emberek pedig behiszik.
Az nem tetszik, hogy bűnbakká tesznek ideológiákat, és az azt követőket igyekeznek kirekeszteni - pl. liberalizmus - hiszen helyük van, mert Mo. demokratikus jogállam - vagy már nem?
Remélem, hogy igen. Olyan, ahol egyszer az egyik párt nyer, aztán a másik... váltakozva, mert csak így fedhetik le az ország népének igényeit, elvárásait. Egyszer nekem, egyszer neked... ez a demokrácia. A mindig ugyanaz, és csak az, a választás ünnep helyett -félelem, megvezetett, megvett - szégyen napja lenne, egy látszólagos dolog. Ezt nem szeretném. Függetlenül attól, hogy én ebben a kedvezményezett oldalon, vagy a másik oldalon lennék.
Csizmás Kond
@Horizont: ...nahát...te most szándékosan játszod a hsüketet ?
Amúgy nem ellenőrzöm de tudtommal Magyarországon a rákosi korszak óta nem volt olyan, hogy a szavazók 70%-a voksoljon...
...és csak a 2014-es szavazati részvételekre lettem volna kiváncsi...
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Nekem a demokrácia azt jelenti, ahol függetlenül nemtől, fajtól vallástólmeg mindentől mindenki egyforma, megkülönböztetés nélkül. Éppen ezért az a párt vagy akármi aki valami jelzővel megtoldja a demokratikusságát az csaló.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 18:32 Sokat kell még tanulnod és tapasztalnod...
pl. mi sem vagyunk egyformák, csupán egy azonos bennünk, az emberi fajhoz tartozunk.. legalábbis én :)
CICUS :)))
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...és ezt egyedül állapítottad meg vagy súgtak ?
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 18:41 ...mit, azt, hogy különbözünk ? (Nagyon remélem :) )
Csizmás Kond
@JAJMÁR: " Sokat kell még tanulnod és tapasztalnod."
...és én meg vagyok győződve, hogy nem különbözünk, csak másként látjuk a dolgokat mert nem ugyanazon helyről nézzük.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 18:50 Na, jó, bevallom neked, eddig csak a tükörben találkoztam magammal :)
Viccet félretéve, ez a lényeg, amit leírtál, erről beszélek, pontosan ez a demokrácia:

"nem különbözünk, csak másként látjuk a dolgokat mert nem ugyanazon helyről nézzük. " - és láthatjuk másként, és egyik sem "rossz", vagy a "jó", mert máshonnan nézzük földrajzilag is, és a struktúra, az élethelyzet, a kor, a nem stb. sem ugyanaz, csak egy ugyanaz: emberek vagyunk.
Helyben vagyunk, és közös nevezőn ! köszönöm a beszélgetést :)
Csizmás Kond
@bakegya: ..vagyis semmi...és te ezt reklámozod.
bakegya
@nyanya001:de cuki,DRÁGÁM BOLDOGAN VÁRLAK-annál is inkább,mivel nem a fidesst választottad,hanem "engem"!
Nem fogsz csalódni,de még nélkülözni sem-teljes lesz a konfort-ezt a gépet a testvérem forgalmazza.hazai viszonylatban még szervizeli is...
Végre valami jó hír-ez a nap is jól kezdődik-Várlak!DDD
bakegya
@Csizmás Kond: ez itt nem a fidess reklám helye!
aloe
@micfild: gondolom a buták nevében szösszentél ilyen elmésen.
sakál
@JAJMÁR: Oké, akkor a demokrácia megőrzéséért 2018-ban elmegyek szavazni a Fidesz ellen, mert az egypártrendszer szerinted diktatórikus, holott demokratikusan jött létre. :)
Apropó, a Fidesz nem véletlen kapott 2010-ben 2/3-ot, az emberek nem akarták azt hallani, hogy más pártok akadályozták xy törvény bevezetését, naivan abban hittek, hogy ezáltal a Fidesz nem mutogathat a szocikra, ha elkúrnak valamit, tévedtek (az eddig hűséges Fidesz szavazók szép lassan fogyogatnak, ahogy azt a statisztikák is erősítik). Most azért a célért megy a sírás, hogyha akad is valami értelmes intézkedés, azt a többpártrendszer eltapossa, példa erre a Jobbiknál is, az elképzeléseiket csak ők akarják véghezvinni, hiába egyezik a Fideszével, az nem jó, és pont (régebben hasonló szitu volt jellemző az MSZP-SZDSZ koalícióra). A másik dolog, hogy a demokrácia sajnos soha nem lesz tökéletes, ahogy bármelyik ideológia sem, mert nem tudja teljesíteni az ország összes emberének óhaját-sóhaját.
szandokan
@bakegya: Nálad hajnali 4 órakor kezdődik a nap? Nekem még a reggel 7 is túl korai lenne:-)
bakegya
@szandokan: ma igen,de mért fontos ez?
szandokan
@bakegya: Azt hittem, napi szinten van így. Semmi rossz szándék nem volt bennem.
szandokan
@nyanya001: Oké, semmi, de azért kérdeznék valamit: Te mikor keltél, hogy ebben a formában odaérj időre? :-))
nyanya001
@szandokan: Nem kellett messzire menni, egészen közel vagyunk : :))
szandokan
@nyanya001: Na tessék, akkor szólj, ha majd gratulálhatok...:-))
JAJMÁR
@sakál: 16:02 Rendben kedves Sakál, ha előbb nem, akkor 4 év múlva, ha egyáltalán lesz még választás. Ki tudja?
A demokrácia nem tökéletes? Hát jól kiemeltél egyet a társadalmi berendezkedések közül, a legfejlettebbet, a legjobbat, és ráolvasod, hogy nem tökéletes ! Persze, hogy nem, hiszen ember találta ki, és ember gyakorolja, de nem baj, én így szeretem :)
Ami a lényeg, ha nem kidobni akarja majd a nép, -mert nem tökéletes-, hanem javítgatni, akkor közelíthet...
nusika
Budaörsön egy fideszes sem nyert!!! Érdemes Ránkfigyelni és példát venni!!Szeretem Budaörsöt, szeretek itt élni!
szandokan
@nusika: Majd nagyon figyelünk rátok...:-))
pbalage
@nusika: ha egy fekete lefüggönyözött lekszuszt látsz a ház előtt, egy apró villogó leddel az alján, akkor szerintem sürgősen húzzál el otthonról :)))
bakegya
@nyanya001:19:01, @nyanya001:19:22--- Ki korán kel,ARANYAT LEL!!!
világlátó
@JAJMÁR: A demokrácia is, mint ahogy minden más államszervezési és államvezetési formáció sikeres működése azon múlik, mennyire TISZTESSÉGES a hatalmat gyakorló kormány és annak teljes apparátusa, továbbá mennyire tájékozottak, felkészültek a vezetettek. A tisztesség normatív elemeit itt felsorolni nincs hely, de Önnek ezt nem is kell részleteznem. A vezető garnitúra tisztessége sok oldalról vizsgálható. Gondolja csak el, ha kiesne a székéből ez a sok állami vezető, mit is kezdenének magukkal. Van aki még egy napot sem dolgozott sem a verseny szférában, sem a szolgáltatói területeken. Ezért az ő " eredeti tőkefelhalmozási " időszaka egybeesik a kormányzatban eltöltött idejével. A hiba az, ha valós lehetőségein felül , látványos vagyonosodásba kezd. / ha most vehetnék egy új mercédeszt, néhány hét múlva már járhatnék a NAV.-hoz a könyvelőmmel együtt. / Miért nincs egy transzparens és tisztességes megoldás a mindenkori állami vezetők számára? Mondjuk államkötvény, vagy valami hasonló nem kockázatos értékpapír, ami életjáradékra konvertálható?
Ezt bizonyára jobban elfogadná a társadalom, mint ezt a maszatolást, ami, - látható itt is - fenntartásokat és kétségeket ébreszt az emberekben.
A pártkassza , feltételezem, soha nem látott méretű, még most is, hogy költöttek belőle a választásokra. Ebből annyit lehet kivenni, oda lehet adni bárkinek a " csapatból " amennyit csak akar a szűk pénzügyi stáb.
Összefoglalva, a párt támogatása ebben a szűkre szabott gazdasági helyzetben különösen kritikus kérdés. Minden adományért adni kell valami olyan lehetőséget, ami kitermeli az első, de a további adományt is.Ez világos, mint a nap.
Amíg tehát a tisztesség nem pontosan be- és meghatárolható/ meghatározható, addig nincs tisztesség. Ebben a legnagyobb veszély az, hogy ez mint a parlagfű elterjed , kiírthatatlan, főleg ha a gyérítésére összeadott pénzt is eltüntetik.
Ezt a problémát most még jó néhány évig tapasztalnunk kell. Sem Ön, sem én és még sokan, semmit nem tehetünk ellene.
silber13
@aloe: Hány % Szegeden a Fityisz? Van egyharmad?:-)))
bakegya
@világlátó: engedd meg több pártrendszer esetén -azért az a minimum -hogy egy másért és önmagunkért volna jó tenni-mert ugye ki az aki azt feltételezi,hogy egy közösség ahova becsatlakozik a pofa-legyen az bárki nem tisztességesen nyomja magát a közös célokért...természetesen valamilyen ideológia mentén-amit mindenesetben ugye hitnek-értékrendnek is nevezhetnénk.
Tessék mondani ez ma Magyarországon hol -és hol lehet vagy van érvényben-Orbán mindent és mindenkit kiforgat-beforgat- látensen kirekeszt és még meg is aláz-
Ott ahol az ellenőrző felügyeleti szervektől nem elhatároltan működik a hatalmat gyakrlói kör ott nincs demokrácia.
Ott ahol több évig egy közhasználatú út kimérését és működtetését képtelen a pógár elintézni-a hatóság és hivatalok egymásközt levelező programban tologatják a papirokat-ott nincs demokrácia.
Ott ahol egy szűk -maffia az ország alkotmányát -tákolt -innen onnan összeollózott tákolmánnyá silányíthatta ott nincs demokrácia
ITT ÖNKIELÉGÍTÉS FOLYIK-AHOGY KONRÁD FOGALMAZOTT-BERLUSSKONI ROSSZABBIK VÁLTOZATA REGNÁL IDŐTLEN IDŐKIG-mint ahogy írod is.
JAJMÁR
@világlátó: 11:51 Sajnos igazad van, a demokráciának vége. A tisztesség lenne az alapja, , de ez most csak egy szó, tényleg nem tudjuk meghatározni ebben az oligarchákkal átszőtt politikában.
Befurakodott a tekintélyelvűség a helyébe, hiszen azok fönt, ők mondják meg ki a tisztességes. Elég az, nincs is szükség a fékek és az ellensúlyok beiktatására, a független igazságszolgáltatásra... stb. minek, hiszen az emberek többségének jó így.
Biztos, hogy már régen elkezdődött, nem az elmúlt 4 évben, sőt, talán nálunk esélye sem volt a nyugati demokrácia megszilárdulásának.
Pedig jó lett volna... :(
szandokan
@pbalage: Nincsenek függönyök az ablakokon...
bakegya
@világlátó: @JAJMÁR: -csakk egy mondat még,s hogy mennyire be van szarva a belügyekbe való beavatkozás veszélyétől-néhány moment-a civilek,az EU-parlamenterek képviseleti erőszakossága,vagy pl az innen jövő pénzek hányadolása a hazai felhasználás tekintetében(a Barózóval átmosolyogtatta a 200 milliárdot-de hogy hogy tudja lehívni is stb)ez mind mind a zsiványkodás tárgya-de az kétségtelen hogy fosnak a lelepleződés tényétől-nem ok nélkül,és ezt az ellenzéknek ésszel időben nyilvánvalóvá lehetett volna ternni,de nem tették.
HAgytak kivándorolni egy rakás fiatal képzett,magasan képzett munkaerőt és főhetünk az orbánfőzelékben.
szandokan
@JAJMÁR: Vége a demokráciának? Nahát, észre sem vettem. Tudod, a diktatúra az, amikor nem a nép választ, a demokrácia meg az, amikor a nép választ. 2010 - ben, 2014 - ben, és most, az önkormányzati választások esetében is a NÉP döntött. A lehetőség megvolt annak az 5 millió otthon maradottnak is a szavazásra, de nem éltek ezen állampolgári jogukkal. Valahogy ezt senki nem akarja tudomásul venni, ezért még egyszer leírom: 5 MILLIÓ EMBER NEM MENT EL SZAVAZNI SEM 2014 - BEN, SEM MOST. Ennyi, és nincs tovább.
bakegya
@szandokan:részlet kérdés-csakk semmi luxus, a lényeg, hogy mind a négy kereked ki van!
szandokan
@bakegya: Volt itt egy "barátom", ő írta mindig, hogy luxus lexus:-)) Nem tudom, hová lett, abban a stílusban más nem ír azóta, olyan volt, mint aki hadarva beszél, ez volt az érzése az embernek. Egyébként van még egy pótkerék is:-)
JAJMÁR
@szandokan: 15:21 A kádári rendszerben is szavaztunk, én úgy emlékszem :)
JAJMÁR
@szandokan: Kösz, ez nagyon érdekes.

Na igen, a választás nem igazolja a demokráciát.
aloe
Szóval és tettel, elképesztő ,hogy mennyire nem tudja egy baloldali szavazó megemészteni,hogy most az ő kedvenceire az ország "népének" nincsen szűksége. Lehet majd valamikor 20-25 év múlva "esmét" lesz egy baloldali fordulat , de most 2022-ig jobb ha "balos " honfitársaim "lenyelik" hogy Fidesz kormány fog vezetni . ennyi . és tessenek elfogadni amit fideszes képviselők mondtak MINDENKI ÉRDEKÉBEN KORMÁNYOZNAK!. Ergo----2 év múlva azok a balos szavazók akik beismerik,hogy még is csak jól mennek a dolgok, akkor majd újra megbeszéljük, hogy miért is volt jó szlogen az 2014-ben hogy : CSAK A FIDESZ! Hajrá Magyarország Hajrá minden Magyar!
Dr. Felipe
Az agyhalott fideSS muzsikok megint eldöntötték az ország sorsát.
szandokan
@Dr. Felipe: A tetszik véletlen volt...Mi lenne, ha befejeznéd az állandó sértő megnyilvánulásaidat? A kocsmákban próbálkozz ezzel, ott sokan vevők erre a stílusra.
szandokan
@aloe: Az a legelképesztőbb, hogy azok is hőbörögnek, aki el sem mentek szavazni. Azt meg észre vehetted volna már, hogy teljesen mindegy, mit fog a Fidesz csinálni, az akkor sem lesz jó. Lennének olyan emberek, akik 200 ezres minimálbérnél is csak háborognának, mert a Fidesz adta:-))
szandokan
@JAJMÁR: De nem ám. Mindenesetre sokan ezt sírják vissza.
JAJMÁR
@szandokan: 17:39 Meg is fogják kapni, de nem pont úgy. Semmi sem történik ugyanúgy.
Az a baj, hogy meg fogjuk kapni, mind.
Aztán majd csak lesel... "Anyám, én nem ilyen lovat akartam", de az lesz. Hintaló !
Dr. Felipe
@szandokan: A tetszik nem volt véletlen mert te is tudod hogy igazat írtam. Két milla agyhalott fideSS muzsik szavazta be ezt a rohadék fideSS maffiát a hatalomba.
szandokan
@Dr. Felipe: De, nagyon is véletlen volt, még az új rendszer miatt nyomtam oda ösztönösen. Nem tudom, de valahogy nem érzem magam agyhalottnak.
szandokan
@Horizont: Ezt mond annak az 5 milliónak, akik otthon maradtak. Hiába is megy itt az áskálódás, mindennek a megmagyarázása, a tény, hogy jóval többen szavaztak a Fideszre a szavazók közül. Persze, azt mondta anno Gyurcsány, hogy aki nem megy el szavazni, az a Fideszre szavaz, és így már 6 800 000 ember szavazott rájuk:-))
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
nezelodo
Azért akadt már olyan hely, ahol elbuktak a fideszes családi (önkormányzati) vállalkozások, és homok került az addig olajozottan működő helyi maffiagépezetbe.
verőce21
Ha lenne olyan nevű párt, hogy "független", toronymagasan nyerték volna a polgármester választást. :)
verőce21
Ezt a szegény, tévelygő baloldalt és főleg annak tudatlan népét megalázta és megsemmisítette a három idei választás.
világlátó
@aloe: Már megint van vitapontunk. Hidd el, itt minden szavazó és nemszavazó tudta, érezte, nem a baloldal kedvenceinek áll a zászló. Aki egy kicsit messzebbre is lát, már nem elvakúlt baloldali szavazó. Már nem.!! A csakazért is baloldalra adom a voksom korszak is lejárt. / azt remélem / Itt már egy olyan politikai, állami berendezkedési korszakváltás történt, ami TALÁN még arra is képes lehet, hogy egybeolvasztja a társadalom különböző erőit, rétegeit, érdekcsoportjait. Nem a fidesz javára, számára oldalára viszi a népet, NEM ! Hanem egy az eddigiektől eltérő, kijózanodott és normális irány felé, ahol a törésvonalak nem a fidesz és az mszp vagy más kisebb pártok között van, hanem a régi, elavúlt, politikai pártok közötti KIÉ a HATALOM!! nevű acsarkodás és egy a rövidnadrágos gyermekkorból kinövő normális , európai mércével is kulturált, okos Magyarország között. Ha a Fidesz elvégzi ezt az első , átmenetinek nevezhető ütemet ebben a korszakváltásban, akkor ám legyen. A menet közben zajló disznóságok, elvtelenségek, furfangos törvénykezés és minden más , sokszor felháborító és aljas politikai húzások sajnos velejárói ennek a korszakváltásnak. / menjünk csak vissza az 1945 utáni évekre, 56.-ig / Sajnos, ezektől a nemkívánatos jelenségektől az eddig regnáló és kormányt alakítani képes pártok egyike sem mentesíthető. Azért legyünk pontosak, ilyen erőszakos és tudatromboló időszaka még nem volt a rendszerváltás utáni 25 évnek mint amit Orbán itt megrendezett. De ez meg legyen az ő felelőssége. Én nem kívánok a továbbiakban bigott, elvakult, lelkes szimpátiahordozója lenne egyik oldalnak sem, de azt mint egyszerű magyar állampolgár elvárom a választott kormánytól, hogy ne uralkodó pártként hatalmaskodjon, hanem az egész ország minden rétegének, a négy millió létminimum alatt élőknek is, a többszörösen hátrányos helyzetüeknek is gondoskodó és tisztességesen szolgáló kormánya legyen. Remélem egyetértesz ezzel az egyéni véleménnyel. Tisztelettel.
szandokan
@Horizont: Te nem akarod megérteni sokakkal egyetemben, hogy ha az az öt millió ember elmegy szavazni, és teszem fel nem a Fideszre, akkor most nem lenne miről beszélni.
verőce21
Akik nem mentek el szavazni, azok elégedettek a jelenlegi helyzettel, tehát nem akarnak változást.
verőce21
@Horizont: Az esélytelenség tudatának számtalan jól körülírható tünete közül az egyik nálad például az önszuggesztió. Mely szerint mi mindent jól csinálunk. :)
verőce21
A "demokraták" vasárnap után is folytatják kompromisszum nélküli küzdelmüket "az orbáni elnyomó hatalom" ellen, miközben a "modern baloldal megteremtésének" jegyében egymás hátában váltják a késeket. :)
adrenalink
@szandokan: tegnap 13:47-re Nagyvárosunkban a jobboldali szavazóknak nem jelentett nagy agyi megterhelést az xelés. De! Aki másra akart szavazni, annak volt egy katyvasz: MSZP-s, DK-s, LMP-s, Független, Jobbikos, PM-es, jó esetben talán egy kicsit ismert, de leginkább azt sem lehetett tudni róla, hogy kiféle-miféle. Nem csoda, ha botrányosan kevesen mentünk el szavazni, mert a kis szavazófülkében elég kényelmetlen lesz@rni a szavazólapot! Ha meg rajzoltam volna 1 f@szt, lehet, hogy még az is fityiszes érvényes szavazatnak számított volna...:-)
JAJMÁR
@adrenalink: 10:26 Vasárnap helyi képviselőket és polgármestereket választottunk elsősorban. Ezeket a jelölteket csak ismerték a választók, de ha nem, arról ők is tehetnek.
Igen, volt egy pártlistás szavazólap is, melyen én bejelöltem azt a pártot, amelyiknek a képviselőiről, - itt a régióban - tudom, hogy tisztességes emberek. Ott is az emberre szavaztam, az puszta véletlen, hogy Együtt PM-esek!
adrenalink
@JAJMÁR: Egy kisebb településen tényleg Bélára, meg Józsira szavaznak az emberek, de egy nagy létszámú városban, ahol még sokszor a szomszédját sem ismeri, csak köszön neki a lépcsőházban, ott igenis párt alapon választanak polgármestert. Nálunk nem volt összefogás, de se szórólap, se becsengetés nem volt, pedig a belvárosban lakom. Egyszer Gyurcsány tartott nyugdíjas találkozót, Orbánozott egy jót, meg az összefogás szükségességéről papolt, oszt ennyi. Látszott, hogy már eleve nem is akartak semmit, mivel itt eddig is mindig a fityisz győzött. Másodiknak be is jött a Jobbik...
verőce21
A kereszténydemokrácia fényes győzelmet aratott a liberális demokrácia és szociáldemokrácia felett, a mai Magyarországon.
verőce21
@Horizont: (09:48) "demokrácia felett"? - Na ne terjeszd! Itt a kereszténydemokrácia aratott győzelmet.
Magyarországon nagyon erős a keresztény és demokrata kötődés. Ez mutatkozott meg az idén már harmadszor!
verőce21
@Horizont: Akik nem mentek el, azok pedig elégedettek a jelenlegi helyzettel, tehát nem akarnak változást.
m.macskosz
@Horizont: Kár, hogy a Hofi-féle verzió az igaz, ...egyelőre legalábbis:
"Habár fölül a gálya,
S alul a víznek árja,
Azért a víz van alul."
verőce21
@Horizont: (10:16) Gondolj csak bele: Úgy tűnik nem lehet más a politika.

Az LMP-ben is azt hitték! Lassan kezd trend lenni náluk, hogy nem költenek a kampányra, (ami jól hangzott elsőre, másodszorra már nem annyira.) Tény, hogy több a 4-6 villamos vonalán lévő kerületben még a Jobbik is megelőzte őket.
A liberális (SZDSZ) más politikájára pedig ennyien kíváncsiak.
JAJMÁR
@verőce21: 10:28 Súlyos lyukak vannak a demokrácián, talán már el is süllyedt! Mi van helyette? "Szabadrablás" !(Direkt írtam egybe kedves Matador :-D )

A szegény emberek többsége tekintélyelvű. Saját magát nem tartja érdemesnek följebb kerülni, és áhitatosan pislog fölfelé, mert úgy gondolja, hogy annak ott a helye és boldog, mert a választások előtt ezek konkrétan pénzt osztogattak nekik.
Ők rájuk szavaztak.
Akik nem szavaztak: úgy gondolja, semmi értelme, mert ezen nem változtat az, ha másvalaki kerül oda, ugyanezt csinálnák azok is, hiszen ma ez a trend! Így működik az ország!
Ha azt látnák, hogy a korrupt és saját zsebre dolgozó emberek elnyerik méltó büntetésüket, megmozdulnának!
Nincs ebben semmi keresztényi sem!
Jól kigondolt taktika, ahol az emberek is eszközök.
JAJMÁR
@adrenalink: 07:22 Szegény, hátrányos helyzetű városok :)
verőce21
@JAJMÁR: (11:00) "Súlyos lyukak vannak a demokrácián" ?, "Jól kigondolt taktika"?
- A vereség okait meg kell magyarázni, valakinek el kell vinnie a balhét. A vesztes oldalnak két alapvető lehetősége van ilyenkor, vagy magában keresi a hibát, vagy a körülményekben: a győztes fél vélt vagy valós hazugságaiban, unfair lépéseiben.

(most a fővárosnál maradva, ha @Horizont: már erre terelte a szót), Ezt az utat választotta Bokros Lajos, aki úgy értelmezi a helyzetet, hogy Magyarországon hosszú távra berendezkedett a diktatúra. - és ehhez csatlakozol Te is, mint látom. :)
adrenalink
@JAJMÁR: tegnap 11:03-ra Azért túlságosan nem kell sajnálni, szerencsére a politikán kívül is van élet...:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.