Orbán Viktor miniszterelnök rendelte el, hogy a minisztériumok vegyék ki a brókercégeknél tartott pénzüket. A kormányfő ezt szerdán mondta Sopronban, sajtótájékoztatón, ahol arról kérdezték, nem tartja-e furcsának, hogy a Quaestor-csőd előtt a KKM hozzájutott a pénzéhez.

Orbán Viktor erre azt válaszolta: nem hogy nem tartja furcsának, ő rendelte el, mert amikor a Buda-Cash bedőlt, azt az értékelést kapták, hogy dominóhatás érvényesülhet, ráadásul sok önkormányzatnak és még a honvédségnél dolgozók egyik önkéntes biztosító pénztárának is bent ragadt a pénze.

A kormány ülésén hozott rendelkezés úgy szólt – mondta a miniszterelnök –, hogy minden minisztériumnak át kell néznie, van-e pénzügyi kapcsolata brókercégekkel, "állomásoztat-e" náluk közpénzt, és ha igen, azonnal vonja ki onnan, mert ilyen, "dominóhatással fenyegetett" időszakban "egyetlen forintnyi közpénzt sem szabad tartani" brókercégeknél.

A napokban több portál is cikkezett arról, hogy a KKM alá tartozó több állami vállalat is a Quaestornál tartotta a pénzét, illetve hogy a KKM épp a bukás előtt vette ki a pénzét onnan. Az ügyben több ellenzéki párt is vizsgálatot követelt. A Külgazdasági és Külügyminisztérium válaszul több közleményben is kijelentette: a tárca és háttérintézményei a Quaestor anyagi helyzetével kapcsolatban semmilyen törvénytelen információnak nem voltak birtokában, semmilyen információt nem titkoltak el.

126 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
Orbán beismerte tudott a KIS EMBEREK LENYÚLÁSÁRÓL .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Vizual
@Clavigo: ...sőt ! Felettébb érdekes !
JAJMÁR
Gyors volt a Propi :)

"ilyenkor pedig "egyetlen forintnyi közpénzt sem szabad tartani" brókercégeknél" - mondta Orbán Viktor! Ő egyáltalán nem tartja furcsának, hogy a mi pénzünket bóvlikötvényekbe fekteti az állam.
Senara
Orbán beismerte tudott a KIS EMBEREK LENYÚLÁSÁRÓL .
eszegfu
O.V. honnan a rossz nyavalyából tudta, hogy utasitást kell adnia a pénz kivételére?!
Na persze most "megmentette" a közpénzt, a többi emberre változatlanul nagy ivben
"tesz"!
sentinel216
Ahááá!!! Kedves (szociológia közepes diplomás) doktor úr, egyáltalán hogyan kerültek állami pénzek a gonosz brókerek kezébe? Ezekre a gonosz brókerekre hivatkozva loptátok el a népek megtakarított magánnyugdíját! Amit szabad Jupiternek ...?
Clavigo
Így már érthető ,hogy nem a Lófejű Külügyér kapta a drótot...Apropó,,,Milyenkor lehet közpénzt tartani bróker cégekné ??Amikor Orbán elvtárs megengedi ??
silber13
@Vizual: A pénz..? A zsozsó..?? Hogy hol is van..?? Hát azt ...elvitte a cica! Nna!!
tivoli
Kivette a Kest, oszt nem jutott másnak. Akkor mi van?
eszegfu
@Senara: Tisztelettel várom a további "beismerést". Nem mintha "lenditene" valamit is O.V. becsületességén.
F_Viktor
Tehát a Kedves tudott mindent a fityeszes mindent lenyúló, majd a haveroknak szétosztó pénzátcsoportosító-, a Zemberek megtakarításait ellopó gépezetről?
Miközben a közalkalmazottakkal, köztisztviselőkkel vásároltatják az agyonreklámozott államkötvényeket, ők a köz- és magánpénzeiket egészen máshol, offshore brókereknél fialtatják?
nemkati
Megint beigazolódott, hogy fejétől bűzlik a hal. Iszonyat büdös van!
levarosbukta
Akkor miért nem szólt mindenkinek?? Akkor miért nem adott ki rendkívüli közleményt?? Máskor minden sz@rért tud pofázni, most meg nem??? Aljadék!
eszegfu
@tivoli: Hogy akkor mi van? Hát semmi! A szó szoros értelmében, ugyanis pénz az nincs, és vélhetően nem is lesz! Nem hazudtolta meg magát: a legfontosabbat pikk-pakk elintéztette, utána már jöhet az "özönviz".
tivoli
@eszegfu: ma, 13:38
Így igaz. Már az elég lehetett a csődhöz, hogy vitte a még létező manit. A többi meg csak papír.
silber13
Jut eszembe,: jó orbáni szokás szerint megint vastagon hazudozik!
Clavigo
@eszegfu: Gondolom Tarsoly mester nem véletlenül bejáratos a felsőcsutkai VIP-páholyba...
eszegfu
@tivoli: Hát valahogy én is igy gondolom. Tételezzük fel: szabályosan bocsátanak ki értékpapirokat (még akár fedezete is van), de ha mondjuk valamiért hirtelen csak a felét is vissza kellene vásárolni, már az is csődbe vihet egy céget! Ezzel a "felállással", azaz, hogy vélhetően eleve nem engedélyezett értékpapirokat bocsátottak ki, 2014. novemberétől mostanra tudtak annyi ügyfelet "lehuzni", hogy kellő mennyiségü pénz lett, világos: most kellett eladniuk a külügyeseknek papirjaikat. Szerintem nem a Buda-Cash bedőlése inditotta őket cselekvésre.
Fradigege
Ő is benne van. Tudott ő már régen mindenről. Ő adta a fülest. Most nyugiban hátradőlhetünk és premierplánban végig nézzük a lenyúlást+ Polt Peti elmaszatolja az ügyet+ nem lesznek bűnösök+nem is történt bűncselekmény. Az MNB pedig saját magát kivizsgálja és ott sem történt semmi. A kisember pedig Í.J. Így járt.
tivoli
@eszegfu: ma, 13:49
Inkább következmény. Tudjuk, sosincs annyi kp. mint amennyi elvileg, pláne ha nincsenek hozamok, s a befektetések még nem kamatoztak.
Probléma akkor van, ha minden befektető egyszerre akar hozzájutni a tőkéjéhhez.
eszegfu
@tivoli: Nincs mit hozzátennem, egyetértünk.
Hofipisti
@eszegfu: Szerintem nem a közpénzt mentette, hanem a jó kis csicskását.
Persze az sem lehetetlen, hogy kapott egy telefont az ETO-tól, hogy megtalálták az ácskapcsot a sorompóra.
Knapp75
Lényegében Orbán beismerte ezzel, hogy segített bedönteni a Questort.

Tavaly novemberben még az MNB adott engedélyt 70 milliárdnyi vállalati kötvény kibocsátására, az állami pénzek kivonása után mégis likviditási gondjaik lettek.
Minden pénzintézetnél így lenne, ha tömegesen vonnák ki a betéteiket az ügyfelek, illetve ha tömegesen vásároltatnák vissza a vállalati kötvényeiket a hitelezők...
Mobil123
Na fanok, cöfösök lehet harcolni a setét vezíretekért!! Qrva nehéz lesz ez a háború!!
tivoli
Ezek a regionális bankok esetleg nem Simicska érdekeltségűek voltak?
coni
Ezek szerint ő is tudott róla hogy törvénytelenül nem az Állami Kincstárban tartják az állam (a magyar családok pénzét).
Annak idején a MNYP-ak az államilag engedélyezett és a pénztártagok által kiválasztott portfóliókba fektettek és mégis spekulációval vádolták őket. Akkor ezt most minek lehet nevezni?
nyanya001
Saját magát buktatta le !
Orbán ezt elqrtad !
pbalage
én még azt sem hiszem el Orbánnak, ha valamit kérdez.
eszegfu
@Hofipisti: Én változatlanul azon a véleményen vagyok, hogy a közpénzt mentette.
Ugyanis a külügy és az ehhez kapcsolódó cégei fektettek be (számszerüsiteni nem tudom) jelentős összegü pénzt, ezt nevezi O.V. is "közpénznek". Pl. nekem arról sem volt fogalmam, hogy a külügynek klf. cégei vannak (nyilván ezek nem a "ballibsik" érdekeltségi köreibe tartoznak). De azzal, hogy megvédje a saját közpénz kivételét, igy a "csicskását" szerintem visszarendelte, pénzzel "befogta" a száját és valóban "kiegyenesitik" az utját. Véleményem szerint nagyobb bajt vállaltak volna fel, ha Bélát elkezdik faggatni: honnan ismeri Tarsolyt, hányszor találkoztak, stb.
Nincs feltétlenül igazam, én csak erre tippelek.
nyanya001
Senki sem tudja, mi a túrót is jelenthet a rejtélyes HRURIRA a Quaestor nevében.

A most meglelt szótáram szerint hrurirázni annyit tesz, mint
kibocsájtani 150 milliárdnyi kamukötvényt, számlát vezetni többek között a külügynek is, fociklubomon keresztül haverkodni a miniszterelnökkel, moszkvai vízumközpontot üzemeltetni egy alvilági seftes agrárattasé orosz élettársával, isztambuli kereskedőházon keresztül beszállni a letelepedési kötvény értékesítésébe, miközben a miniszterelnök gyerekkori jóbarátjával és bizalmasával prémium hasaalja szalonnát árusítani gazdag oroszoknak, felvenni a magyar-román barátság szimbólumát, Miriuta Lacit edzőnek, amint elkezd kiborulni a bili először kamucsődöt jelenteni, majd átjátszani a teljes céget egy börtönviselt, tanulatlan közmunkásra, és legvégül az egészet ráfogni a reorganizációs tanácsadókra.
444.hu/2015/03/25/a-hrurira-szo-igazi-jelentese/
Yoda69
“Bennfentes informacioval valo visszaeles harom ev bortont von maga utan.” Marpedig ennek nagyon ilyen szaga van orban geci. De amig polt a fougyesz nem kell aggodnod, de tudod ez nem tart orokke orban geci.
zöldszem
Ó, megszólalt a haza bölcse. Maga a felcsúti géniusz!
De, hogy a dolgozó kisembereknek vajon miért nem szólt?
Mit keresett a külügy pénze a Quaestor-nál.
Azt tudtam, hogy "szotyizabálókolbásztöltőszabadságharcosfutbalzseni".
De, hogy még pénzügyi zseni is?
dr. prédikátor
Hát kérem ez ma Magyarország!!! Ilyen g...ci miniszterelnöke van az országnak!!!Ez a szemét és bandája tudott mindenről a zselés meg a szopkin viktor egymást hazudtolja!!!És ami ebben az egész katyvaszban a legborzasztóbb hogy az emberek csak csodálkoznak és asszisztálnak hozzá!!!Most miért nem vonulnak az utcára tüntetni a kormány és bandája ellen???Miért nem zavarják már el ezt a tolvaj bandát???
JAJMÁR
Kíváncsi vagyok, milyen titkolt "tehetsége" van még a mi külügyminiszterünknek, hogy minden védelmet megérdemel. Mindig meg van védve! Még azon az áron is, hogy belebukhat a vezér? Mert ha lenne ellenzék, akkor ebbe bele kellene buknia!
Senara
Bokros kérdezett ""Senki sem tette még fel a kérdést: egyáltalán honnan van a külügynek befektethető pénze? Hát a külügy nem része a kincstári rendszernek, ahol pénz csak akkor mozog, ha az államháztartási rendszeren kívülre kell fizetni? Amit még nem kell kifizetni, az a kincstári rendszerben egyszerűen nem jelenik meg pénzként, nem lehet belőle sem befektetni, sem betétet elhelyezni!" Erre a válasz egy lehet az állam pénzével játszottak pártfőtitkár ezért tudott róla . Tudott róla Matolcsy és szerintem a kétharmad is , de lehet a többiek is . ( 20- 25 család megtakarítása benyelve . Talán egy keveset vissza adnak ... parasztvakításnak (
sentinel216
A keményen dolgozó kisemberek magánnyugdíj pénztárai - ezerszeres ellenőrzés mellett is - gonosz offshore banditák voltak. Annak ellenére, hogy többségében hasznosan forgatták a maffiakormány által később ellopott háromezer milliárdot.
Focibuzinak nemvolt jó az IMF és az EU Bank. A kormánymaffia ténylegesen lopásra rendezkedett be az állami pénzek tekintetében. Nem lettünk gyarmat, csak a kormányzati bűnözők áldozatai. Meddig még?
perfekt
Orbán-miniszterelnök---Baross tér, nem megy tovább. 24 óra gondolkodási idő.És Ön lemond!
Dr. Felipe
Aztán az hogy van hogy g vicctorék kiveszik az állami pénzt mikor tarsoly elvtárs jelenti nekik hogy bedőlt a bulika, persze a "keményen dolgozó kisembereket" elfelejtik tájékoztatni hogy ők is vegyék ki a pénzüket.
Ilyen aljas kurmányt Európa még nem látott.
nyanya001
Egyáltalán honnan volt nekik pénzük a befektetésre?
Milyen pénz lehetett ez ???
Hellcat
Innen is hiányolom a fidesznyikek kommentjeit!!! HOL VAGYTOK ILYENKOR?
nyanya001
Ja, és a civil lakosságot miért nem értesítette ha már a " devizahiteleseket megmentették " ???
bencemacska
@tivoli: ma, 14:06

Igazad van, gyakorlatilag OV juttatta csődbe a haverját, azért van az szabadlábon még mindig!
És még be is vallja!
Két eset lehetséges: vagy nem fogja fel, mit csinál, vagy annyira nagyképű, hogy azt hiszi ő szent és sérthetetlen!
F_Viktor
@Knapp75: Írod:
"Lényegében Orbán beismerte ezzel, hogy segített bedönteni a Questort."

Ezzel azt ismerte be Orbán, hogy tudott a fedezetlen kötvénykibocsájtásokról, tudatosan fektetettek be pénzeket (köz- és magánpénzeket), hogy kiszipkázzák a Zemberek megtakarításait.
havasigyopár
Úgy halottam, hogy a kormánynak csak a körvényei voltak ott, de pénz nem volt a háttérben. Akkor miért vett ki több milliárdot? Én ezt az egészet nem értem.
nemkati
@bencemacska: Nem értem, 0rbán nem hülye, hogy bevallja, állami szervezet a törvény ellenére brókercégnél, és nem az NMB-nél tartotta a közpénzt, és azt, hogy ezt a pénzt az ő bennfentes információira (őszerinte megérzésére vagy következtetésére) mentették ki a Questorból, bedőlni hagyva önkormányzatok és magánemberek ott tartott pénzét. Ha meg nem hülye, és nem is véletlenül szólta el magát, akkor mivel tudják megvédeni mondjuk a kormánybeli bűntársai, vagy Polt bűntárs? Az nem lesz elég, hogy a csődöt és a több éves - évtizedes törvénytelen működését a brókercégnek áttolják a baloldalra.

HOGYHA EBBE NEM BUKIK BELE 0RBÁN ÉS EZ A KORMÁNY, AKKOR MEGÉRDEMELJÜK, HA HAGYJUK!!!
micfild
@bencemacska: szerintem nagyképű.
azt hiszi.. és lehet jól hiszi.. ezt is megússzák.
papa.49
Azt a pénzt kellett nagy hamarjában kivenni amit a kisbefektetők, meg a kisebb cégek, önkorik beraktak a tisztes haszon reményében, haszon lett is csak nem a kamukötvények tulajdonosainak, hanem a hazugovicsnak meg a bandájának!!!
A pali megérett, fel kell függeszteni!!!
bencemacska
@nemkati: ma, 19:00

Tökéletesen igazad van. Sőt tovább is ragozható. Ilyen esetben ő indítja a dominó dőlését, és ő okozza a pánikot és a csődöt.
Ha hirtelen nagy összegű kivét történik, akkor kerül fizetésképtelen helyzetbe egy pénz intézet, ami aztán pánik reakciót vált ki és mind többen rohanják meg kp-ért .
nemkati
@bencemacska: Azt nem tudom, ezt a brókerügyet az az igazság, hogy nem nagyon értem, de állítólag ott a Takony Csaba vagy hogy hívják, az jelentette be a Questor öncsődjét március 9-én. Szóval lehet, hogy 0rnán ötlete indította el a bedőlést, lehet, hogy nem, azt nem tudom. De hogy ebben 0rbán oltárian sáros, az világos.
kukac50
Láthatja Mindenki, hogy Orbánnak nem fontos a Nép,ha fontos lenne akkor minden érintetett értesítettek volna.
Orbán azzal dicsekedett kb 1 évvel ezelőtt,hogy nagyon jól veszik a kötvényeket,csak azt nem mondta,hogy ezek kamu kötvények.
coni
Ez durva. Februárban volt átfogó vizsgálat a Quaestornál. Elég sok bennfentes lehetett ha még a HVG-hez is eljutott a hír. Vajon mennyi pénzt vettek ki március 5-9-ig?

hvg.hu/gazdasag/20150310_A_Quaestor_a_mult_heten_meg_fenyegetozott
Hofipisti
És az utcák még üresek!?
Ez szerintem nagyobb kárt okozott a kisembereknek - a csókosok javára - mint amiről Gyurcsány beszélt hazugságait illetően, de azok nem tömték egy meghatározott csókos réteg zsebeit. Hol vannak az EMBEREK?
nemkati
@Hofipisti: Én pl. itthon vagyok és nézem az ATV-t.
kisangyalom13
Kedveseim, milyen összefüggés van a brókerügyvéd cégekkel és a hátérbe rejtőzködő ügyvédekkel?
Miért félnek a médiába dolgozok az ügyvédektől?
Cicamama55
@Senara: A keményen dolgozó kisembereknek erre a lenyúlására is adta áldását!
coni
Mondhatnának valamit a több tízezer károsultnak, kirendelhetne az MNB valakit hivatalból aki elmagyarázza mi van akinek nem kötvénye hanem névre szóló részvénye van/volt, azt is ellopták vagy csak a kötvények ellenértékét. Van öncsőd, ha nem jelentették be miért függesztették fel a pénzkifizetéseket? Orgován vagy Matolcsy dönt a Quaestor sorsáról?
lajospapa
Milyen pénze volt a minisztériumoknak a Qestornál? Csak nem tőzsdéznek?
Dr. Felipe
G vicctor rendel és elrendel, csak elfelejtett szólni a keményen dolgozó kisembereknek, előbb a maffia menti ki a pénzt. A kisember meg le van carva.

Nyilván hogy a maffia kurmányt a keresztapa irányítja.
agnes200
És ki adta le orbánéknak a drótot? Az MNB? Aki ellenőrzési tevékenysége keretében nem állapított meg 5 éven át semmi szabálytalanságot?
agnes200
@lajospapa: hát az úgy van, hogy nekünk megmondják, hogy hol nem tarthatjuk a nyugdíjmegtakarításunkat, de ők akárhová befektethetik a közvagyont.
gulyasgyula
@Hofipisti: Úgy kell a sok birkának .. Még mindig nem mentek az utcára a pézük miatt . Ha 30000-40000 ember a parlament előtt követelné a pénzét a kormány kénytelen lenne hatékjonyabban intézkedni ..Az intenet adó miatt kitudtak menni az utcára , most mire várnak???
amaramaistanna
Bennfentes kereskedelem ? Már le kellett volna tartóztatni.Ügyészség?..

A külügy kimenekítette a "pénzét" a Quaestorból.
DE!Honnan van/volt befektethető pénzeszköze? Úgy tudom,hogy a minisztériumok a kincstári rendszer részei.Ott pedig csak akkor lehet pénzmozgás ha az államháztartási rendszeren kívülre kell fizetést eszközölni. A kifizetésre nem kerülő pénz a kincstári rendszerben nem jelenik meg pénzként.Tehát könnyen belátható,hogy abból se befektetni, se betétet elhelyezni nem volt lehetséges. Kinek a pénzén játszottak pilótajátékot? Mi történt valójában? És az se biztos,hogy ez a jéghegy csúcsa.

Saját törvényeit sorozatban megszegő bűntanya lett a magyar állam.

Meddig tűrjük még?
amaramaistanna
@amaramaistanna: Kiegészítés,pontosítás:Bokros Lajos : Saját törvényeit megszegő bűntanya lett a magyar állam. Meddig tűrjük még?
hetöndöe
Fitymaszék a felcsúti idiótával az élen nyakig benne vannak az összes pénzügyi botrányban,ami kirobbant az utolsó pár hétben.
Államilag vezérelt lenyúlás maffiamódszerekkel.
Aki ezt nem látja,tényleg nagyon hülye.
micfild
@gulyasgyula: Nem egy.. több ismerősünk is van, akiknek ott a pénze.
(- Amikor a párom mondta nekik... nem most... évekkel ezelött... hogy baromságot csinálnak- őt hülyézték le. )
Ezek a kisemberek abban biznak, hogy visszakapják a pénzüket.
nezelodo
Mert én még ezt is megtehetem, mondá a Dakota...
Juszuf
@Cicamama55: Azoknak ilyen pénzük nem volt, csak a spekulálóknak!
kkalman
Orbán és kormánya úgy kezeli az állam vagyonát, mintha az a sajátja lenne. Már ezért megérdemli a börtönt.
rugacs
Tényleg, mennyivel jobb lett volna, ha az állam pénze is odalett volna!! Akkor most mindenki azért követelné a fejét, mert nem vetette ki időben a Quaestorból!
Persze én értem, hogy neki kellett volna az emberek helyett is gondolkodnia és egyesével fel kellett volna hívnia az összes (30 ezer?) ügyfelet, hogy azonnal vegyék ki a pénzüket! Így a kormány maga generálta volna a "dominó hatást"! :-)

Azért azt megnéztem volna, hogy ha a kormány hivatalosan bejelentette volna, hogy a lakosság azon része, aki különböző brókercégeknél tartja pénzét, a dominóhatás bekövetkeztének lehetősége miatt jobban teszi, ha kimenekíti a pénzét, milyen hatást váltott volna ki!!
aremy
inkább azzal dicsekedjen hogy mi történt tudta és bele egyezése nélkül.
bakegya
Emberek a brókercég vezére és tehetséges munkatársai nem létező pénzt gyártott-ami létező,azt hazavitte,megsütötte,mind megette...ez ilyen egyszerű!
mariaberta
Mondottam volt: Lehet, hogy a dunyha ciha nem termel nyereséget, de legalább a pénzemet nem vész el, nem tömi ezek zsebeit.
Ezek után ki az a marha, aki befekteti a pénzét, bármilyen bróker társaságnál? Mert mint látjuk itt is csak a kormány vagyona marad meg, a többi? Mert Orbán tudta mi következik. Hogy is nevezik az ilyen tájékozottságot?
Senara
@rugacs: Államháztartási törvény kimondja (79. §), hogy a központi alrendszerhez tartozó intézmények kizárólag a Magyar Államkincstárnál tarthatják az értékpapírjaikat, és államkötvényen kívül más értékpapírt nem tarthatnak. Nos itt nem ez történt...

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100195.TV
Talán erre is van frappáns válaszod ? Pártfőtitkár vezetésével , tudtával törvénynek fittyet hányva , állami pénzből nyerészkedtek , meglopva kisembereket ahogy ők nevezik az állampolgárokat !
Tibor43
Szelektív aggódás a közpénzért...
Yoda69
@rugacs: Szoval neked az elfogadhato hogy az allam kozpenzen nyereszkedik. Megjegyzem anno orbanek ezt vagtak Gyurcsany fejehez, holott az teljesen mas szitu volt, mert ott a nyugdij penztarak fektettekk be a penzt allampapirba.
Neked az is elfogadhato hogy 10 napja nincs bunos a tobb szaz milliardos csalas ugyeben, holott a fidesz TEK-et is kuld nagymamakra akik esetleg egy sportszeletet lopnak el a kozertbol.
Es neked az is elfogadhato, hogy a kisembereket allami segitseggel lenyulo ceget, atjatszak egy bortonviselt embernek, hogy a felelosok igy bujjanak ki a felelossegre vonas alol. Csakuk mint tettek a fideszesek kaya ibrahim, vagy joszip tot eseteben, az elso fideszes eraban.
Te vagy iszonyuan sotet vagy, vagy pedig rettentoen agymosott.
gulyasgyula
@amaramaistanna: Nekem nincs pénzem eggyik cégbe se de mégis azt kérdezem mikor akar ez a 40000- 60000 ember PARLAMENT
gulyasgyula
@amaramaistanna: A parlament elé menni ha kell mert amit most müvel Orbán az már mindennek a teteje ..Emberek ÉBRESZTŐ ..A net adó miatt kimentetek az utcára ez sokkal husba vágób. Én átélte 1956 -tot nem kivánom senkinek de ha nincs más út mire vártok ..100-év börtön a TARSOLYNAK ahogy jön viszza a pénz lehet scökenteni ..Ne hogy már én mezitlábas nyugdijas adjak tanácsot a politikusoknak hogy kell vissza szerezni a lakosság pénzét ..
karma1
@eszegfu: tegnap 13.12-re: Honnan tudta volna? MEGEREZTE! Tudod, o olyan jo hozzank, mintha apank lenne, igy gondoskodik a magyarokrol... Hogy nem rogy ra az eg vegre mar!...:o((((
karma1
@nyanya001: 17.11-re: Egy masik Questorral kapcsolatos cikkben azt hiszem F_Viktor emlitette, hogy a Kulugyminiszteriumnak NEM LEHET semmilyen sajat penze sem, mert KOLTSEGVETESI szerv, es a kulugyes dolgozok a fizetesuket is az allami koltsegvetesbol kapjak, mint ahogy a miniszterium uzemeltetesi koltsegeit is a koltsegvetes allja. Valoban, akkor milyen love is volt oda befektetve???
nyanya001
@karma1: Az igazságot sosem tudjuk meg mert gazemberek
ülnek a kormányban ! És a nyomok eltüntetésén szorgalmasan fáradoznak a tetvek !
nemkati
@karma1: Nekem is ettől áll az égnek a hajam. Törvény tiltja, hogy egy állami. a költségvetés pénzéből gazdálkodó szervnek saját pénze legyen, és ami a működésre tartalékban van nála, azt nem tarthatja máshol, mint az MNB-ben. Hogy már ettől a törvénytelenségtől nem bukik ez a kormány, az érthetetlen!
karma1
@nyanya001: amamarista baratunk irta meg , hogy NEM lehet lovejuk ott tartva, dehat ez a maffiavezirnek bakfitty,...
nyanya001
@karma1: Elvileg nem, de mégis volt és nem kevés, és meglehet, ezzel csődölt

be a pilótajáték, mert egyszerre nagy pénzt vettek ki.
Habár még nem jelentettek csődöt, de a kis összegű ügyfeleknek
mégsem tudnak fizetni. Akkor mi ez ha nem csőd ?
Vagy arra várnak, hogy Orbán megmenti őket ?
karma1
@nemkati: Azt tudom elkepzelni, hogy az egesz Questor ugy mukodott, hogy fedezetlen allampapirokat adtak el, es a kulugynel (meg talan mas miniszteriumnal is, ami nekunk nem fog tudomasunkra jutni) felszolitottak (megsugtak??) a dolgozoknak, hogy Questor papirokat vegyenek meg, talan fizetniuk sem kellett erte, ki tudja? es a Questorhoz ugy jott be a penz, hogy a kisemberek is elkezdtek vasarolni ezeket a papirokat, TENYLEGES penzt fizetve erte, es amikor a kisemberek penze egalba kerult azzal az osszeggel, amennyiert a kulugyesek, meg a tobbi csokosok jegyeztek ilyen kamu allampapirokat, akkor valaki odaszolt a Questortol telefonon, hogy "Fiuk, lehet jonni a penzert", es ekkor kivettek a VALOBAN LETEZO beteteket, amivel a kisemberek penze teljesen eltunt, es maradt meg egy rakas fedezetlen, amde eladott kotveny is, mire a Questornal erre azt leptek, hogy csodot jelentettek, mert a beerkezett kisemberek betetjeit a csokosoknak kiadva egy fitying sem maradt a kasszajukban, vagyis CSODot jelentettek. Azt, hogy mennyi kulugyes penz van allamkotvenyben onnan tudhattak, hogy peldaul a KST (regi munkahelyi takareklehetoseg, Kolcsonos Segely Takarek) mintajara tudtak minden dolgozojukrol, hogy kinek mennyit kell majd adniuk. Igy meg azt is kimagyarazhatjak, hogy NEM a Kulugyminiszterium, hanem a kulugyes dolgozok MAGANvagyona volt a lehivott osszeg, es ezzel sajnos orbant felmenthetik , ha az o felelossegerol lenne szo...:o((((
karma1
@nyanya001: Lasd a hsz-ed alatti hozzaszolasomat, ez talan kb. a valasz ra,... Mar azzal becsodoltek - akar nyilvanosan betettek a Magyar Kozlonybe, akar nem - , hogy NEM tudnak fizetni. Valoban, mi ez, ha nem csod???
nyanya001
@karma1: Szépen bekamuzták a kisbefektetőket a mocskos tetvek !
karma1
@nyanya001: Igen, ehhez kell a legyengitett oktatas, hogy ne tudj szamolni, ne tudj gondolkodni, de annyira azert megtanulj irni, hogy szignalj egy hamis papirt...:o((

Sajnos, egyre tobb lesz a megvezetheto ember, mert vagy olyan idos lesz, hogy nem tudja kovetni a gazdasagi torteneseket, trendeket, vagy pedig kackias tinedzser lesz, vagy kozepkoru kozmunkas, aki tokeletesen sotet lesz mar az iskolapadbol valo kikerulese utan azonnal...

Szep, uj vilag,...:o(((
Yoda69
@nyanya001: Azert nem jelentenek csodot, mert akkor zarolnak a meglevo vagyoneszkozoket. Igy addig is van lehetoseg kitakaritani a kasszat. Az MNB-nek sulyos felelossege van abban hogy a kirendelt csodbiztos semmit nem csinal semmit, pontossabban asszisztal az orban maffianak.
nyanya001
@Yoda69: És még nem tudtak minden bűnjelet eltüntetni !
A tetves Matolcsy meg szépen kussol !
rosalinda57
Azt a pénzt, amit nem is lehetett volna itt tartani az Államháztartási törvény 79.§-a szerint, kizárólag csak az Államkincstárban vagy esetleg államkötvényben.
Brókercégnél közpénz tartása tilos !!!
Nemezis
Azért látszik hogy Simicska már nem tartja óvó kezét a fejük felett. Ő ilyen hibát nem követett volna el, mert annál sokkal okosabb. Vagy nem hallgattak rá, és ezért szakított velük mert már vállalhatatlan volt a hülyeségük még neki is..
nezelodo
rugacs, emlékszel mivel vádolta a dakota a MANYUP pénztárakat? Hogy eltőzsdézik a pénzt. Aztán mégis le tudta nyúlni "az eltőzsdézett pénzt". Most meg mit ad Isten, az Orbán kormány intézményesen tőzsdézik a mi pénzünkkel. És láss csodát, nem buktak még bele, ahogy egy normális helyen szokás.
eszegfu
@rugacs: Amit a hsz-dben irsz mind egytől egyik feltételes mód! (ha ez, vagy ha az lenne...) Kérlek a tényekről, vagyis a megtörtént dolgokról irj! Pl. O.V. elrendelte, hogy vegyék ki a külügy és cégei pénzét... erről mi a véleményed? Csak tájékoztatásul: egyetlen kormányzati szerv sem tarthatja a pénzét, csak az Államkincstárnál. Ki adott utasitást a pénz lekötésére? Miből lehetett leköthető tartalékuk? Ugyanis akkor rossz a költségvetés rájuk vonatkozó sora...
nemkati
@karma1: Ha ez igaz, akkor oltári nagy aljasságot követett el a külügy, az MNB és 0rbán, és ebbe muszáj belebukniuk, óriási pénzekkel károsítottak meg 30000 embert!

Ja és mielőtt hozzászokunk, hogy rosszul írjuk ennek a szemét, kamu brókercégnek a nevét, én kezdtem el rosszul írni, tehát helyesen:
QUAESTOR
karma1
@nemkati: En nem Teged kovetve irtam rosszul, hanem magamtol...:o)) Koszi a javitast!
rugacs
@eszegfu: "Pl. O.V. elrendelte, hogy vegyék ki a külügy és cégei pénzét... erről mi a véleményed?"
Előrelátó jó döntés volt, főleg mint utólag kiderült hasznos is!! Én ugyanezt tettem volna. Magánemberként is! Pénzek, vagyonok brókerházakba való befektetése kockázatos dolog, a kockázat minimalizálása elengedhetetlen! Én túlzott kockázattal járónak tartom az ilyeneket. Sosem adnám a pénzemet bróker kezébe!!!
Senara
@rugacs: Az államháztársi törvényre nem válaszoltál , rendben ! AZ ELŐRE LÁTHATÓ JÓ döntéskor a kedves vezetőd miért nem zároltatta a vagyont és jelentette fel abban a pillanatban őket ?
dr. prédikátor
Azért én arra is kiváncsi lennék hogy a g...ci viktor szopkinnak és bandájának hány milliárd volt a brókercégben!!!
dömdödöm
Érdekes más brókercégnél nem volt közpénz csak a quaestor-nál :-)
nemkati
@dömdödöm: Ja, kell legyen. 0rbán azt találta mondani, hogy "arra kértem minden minisztériumot, hogy nézze meg van-e bármilyen brókercégnél pénze". Nem vagyok egy Einstein, de annyi eszem azért van, hogy tudjam, mit jelent ez.
nemkati
@dömdödöm: Kiderül, vagy nem, de az biztos!
eszegfu
@rugacs: Rendben, elfogadom a véleményedet, még ha nem is értek egyet egyes részeivel. "Előrelátó döntés volt", ahogy irod, de mihez képest? Már ne is haragudjon a világ... de TUDATOSAN, előre megfontolt szándékkal csaltak már azzal is, hogy brókercéghez vitték a pénzt!! Pontosan tudták: csak az Államkincstárnál lehet a pénzük! Ki adott erre engedélyt?! És akkor most szerinted tök normális "ügymenet", hogy "O.V. előrelátó jó döntéssel" megmenti a csalókat?!
Továbbgondolkodva... készséggel elhiszem Neked, hogy O.V. az utolsó élő polihisztor! De azt nem tudod elhitetni velem, hogy temérdek munkája (olimpia rendezés, Paks, Simicska, utdij, vasárnapi zárva tartás, Várba költözés és hasonlók, ami csak a legutóbbi hetek belföldi történései, fogadja Merkel asszonyt , Putyinhoz utazik, hogy csak a legfontosabb külpolitikánkhoz köthető eseményeket emlitsem, valamint a kormány "egybentartása", "felügyelete", stb.) mellett követi, hogy a minisztériumok hol is tartják a pénzüket?! Ha pedig követte, akkor egyáltalán hogy "engedhette" meg, hogy szabálytalanul máshová tegyék, és ha sunyi módon a "háta" mögött történt, de mivel "követte", miért nem 2014. dec.ben adott utasitás a visszavásárlásra?! Vagy felébredt március egyik reggelén és kiadta az utasitását a visszavásárlásra?!? Ezt Te is tudod ez az egész történet nem "kerek"! Pontosan lehet tudni, hogy volt "súgó", ami mindkét félre nézve (az elfogadó és a sugó is) szintén valamilyen büncselekménybe sorolható.
eszegfu
@nemkati: Nem is értem O.V. kérését... Ebben az esetben csupán egy "körlevelet" kellett volna küldeni a minisztériumokba: az ilyen és ilyen tv. szerint a szervek pénzeinek az Államkincstárnál a helye. Akiknek a pénze máshol van, azonnali hatállyal vezessék vissza, egyuttal kérem a visszavezetett összegek és a helyek megnevezését 24 órán belül. Ez után a szabálytalan elhelyezésekért igenis mindenkit meg kellett volna "reptetni"!
JAJMÁR
@rugacs: 12:11 Előrelátó és jó döntés az lett volna, - és jogszabálykövető - ,ha be sem teszi ebbe a brókercégbe a pénzt a külügy. (Mert nem azért vannak ott, hogy az állam pénzével hazárdírozzanak!)
Az egész történet fölöttébb fura, és nemcsak,, hogy a bankokban, brókercégekben megdőlt az ember bizalma, de az államban, a kormányban is végképp eltűnt. Kész! Itt a vége!
Ezt egy felelős kormány a lemondásával tudná helyrebillenteni, de ezekben semmi felelősség nincs!
( Előrelátás? Ugyan! Te még hiszel a mesékben? Bármi lehetséges ott, ahol a "csalócég vezetőt ki sem hallgatják" ! Olvasd el karma1 09.35 hsz.-t)
Vizual
@rugacs: A kormány a helyén volt ! A külügyminisztérium is ott tartotta a pénzét. De a törvények még mindig vannak és ez Orbán részéről egy bennfentes információ, aztán a bűnpártolás, aztán a franc tudja még mi. De van itt csalás állampapírral is amiről a jelek szerint tudtak, Orbán nem talán ? DE hogy nem. Nélküle nincs lenyúlás. 150 milliárd forint. Szóval nem a haza van szarban hanem a kormány !
eszegfu
@JAJMÁR: @Vizual: Tudjátok Rugacsban azt az egyet becsülöm, hogy kiáll egy vitára egymaga ezzel a sok "ellenzékivel"! A többiek még egy félmondatot sem irnak...
JAJMÁR
@eszegfu: 13:47 Jogos! Rugacs, meg dicsérve :)
Nagyon eltűntek ebben a kényes helyzetben a jobblibbantak :)))
JAJMÁR
Kimaradt a "vagy" szó, és így egybe kellene írni az igekötőt az igével, tehát javítok:
Rugacs, meg vagy dicsérve :)
rugacs
@Vizual: "nem a haza van szarban hanem a kormány !" Ebben most speciel szerintem tévedsz! Leginkább azért, mert nincs alternatíva...
rugacs
@eszegfu 13:12-re: Második kérdésedre direkt nem válaszoltam. Nem nyilatkozhatok objektíven olyan dologról, amihez nem konyítok: fogalmam sincs, milyen előírások vonatkoznak arra, hogy a kormány, a minisztériumok, meg az egyéb szervezetek hol tarthatják a pénzeiket. Sosem foglalkoztam ezzel a témával, nem az én dolgom.
Viszont azt tudom, ha O.V. engedélyezte a manővereket, akkor felelősséggel is tartozik értük.
Nyilván ha valamiből kevés van, az ember megpróbál ügyeskedni, hogy valahogy több legyen...
Sokkal nagyobb gond lenne, ha nem azt tette volna, amiért most (ismét) a fejét követelik!!
Vizual
Nagy baj van itt kérem. Rugacs nyugodtan ír. És milyen "lightesen"
eszegfu
@rugacs: Én sem vagyok szakértő! Csupán 1-2 szabályt igyekeztem megkeresni és értelmezni, "paraszti" eszemet használni. Hsz-dből -- sértegetés nélkül mondom!! -- teljesen azt érzem, mindegy mit csinál a "gyerek", akkor is a "kutyánk kölyke" szerint véded O.V-t. Becsülöm Benned, hogy Rajtad kivül más, nem "vállalta fel" a véleményét! Nem mocskolódtál, nem "ballibsiztél", csak igyekeztél megmagyarázni O.V. bizonyitványát.
human
Kéri Lászlónak igaz van. Orbán azt hiszi, hogy előnyére válik, ha úgy állítja be magát, hogy még mindig ő irányít és azonnal cselekszik, ha jónak látja. Még hisz abban, hogy az erős vezető képével meg tudja vezetni az embereket és hívei nem kezdenek el egymás közt arról beszélni, hogy ez a király bizony tényleg meztelen.
gulyasgyula
@Vizual A pénz nem tünt el csak gazdát cserélt ..Hogy hol a pénz ennek nyoma van ..Majd a Tarsoly előadja ha kap 50év börtönt és ahogy a pénz megkerül ugy csökkenhet a büntetés , mi ebben olyan bonyolult..ITT a kormány felelősége miért nincs olyan törvény ami elveszi akedvét a Tarsolyféléknek a kisemberek pénzének lenyulásától..
human
@gulyasgyula: A lebukás veszélyének növelésével lehet minden bűnözési fajtát visszaszorítani. Hiába nagy a büntetési tétet, ha kicsi a lebukás esélye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.