A januári influenza óta ismét ledöntötte valami a miniszterelnököt, betegsége miatt minden mai programját törölni kellett. Megnéztük Orbán Facebook-falát, hogyan szorítanak érte rajongói, miből meríthet erőt a felépüléshez.

Katalinnál három írásjel alatt nincs jókívánság:

Miniszterelnök Úr!!! Jó egészséget kívánok és mielőbbi felépülést!!!Mozgósítsa a hitét,mi szerint,:.."Jézus sebeiben meggyógyultunk!" :)

Endre a "jóbulásra" esküszik:

jóbulást tetyokám

Viktória szeretettel gyógyít:

Drága Miniszterelnök Úr jobbulást kívánok! A szeretetünk gyógyítsa meg Önt! (L)

Zsuzsanna azt is tudni véli, mi lehet a baj:

Jobbulást kívánok Miniszterelnök Úr! Pihenjen és töltődjön fel. :) Csoda hogy megbetegszik? Mindenhonnan csak az aljas támadás , kritika éri, mindennek ellenére állja a sarat! Pihenjen sokat és töltődjön fel. Remélem nincs nagy baj. Ennek az országnak a szíve és a lelke, és a bátorsága Ő Szükségünk van Rá, és Európának is.

161 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ez annyira szomorú. Mármint nem az, hogy a nemzeti beteg beteg, hanem, hogy ilyen emberek élnek körülöttünk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Ez annyira szomorú. Mármint nem az, hogy a nemzeti beteg beteg, hanem, hogy ilyen emberek élnek körülöttünk.
Cicamama55
Függetlenül attól, hogy kedvelek-e valakit, vagy nem, én rosszat senkinek nem akartam eddig sem, most sem. Minden beteg embernek, közte Orbán Viktornak is mielőbbi gyógyulást kívánok!
Gemüs52
Dehogy aggódom. Esetleg azért,hogy lássam a vádlottak padján !
leszúrt rittberger
@Cicamama55: Ja, ő sem akart rosszat az országnak, csak "úgy sikerült". Elvesztette közpénz-jellegét. Véletlenül felpattintott egy stadiont magának közpénzből. Bocsika. Hagyjuk már ezt a felesleges modoroskodást.
Cicamama55
@leszúrt rittberger: Én magamról beszéltem.
eszegfu
@Aki Én: Ráadásul az ő "szeretetük" u.ugy nem ér el O.V-ig, mint az én utálatom! Egyébként meg az ember szeretheti a családtagjait, barátait, de hogy egy közéleti embert ilyen "nyálasan" imádjon valaki, ráadásul "királyi többesben", vagyis mindenki nevében...hát az igazán csak egy "alulképzett" egyén lehet, hogy finom legyek. Szimpátiáját egyszerü mondattal is kifejezhetné, pl. "Jobbulást kivánok!", vagy hasonló, ez lenne a korrekt...de igy csak egy negédes, érzelmileg indokolatlanul "tulcsordult" (hiszen nem apám, nem anyám!) hsz, aminek nem igazán itt van a helye...
Yoda69
@Eriksson: @Aki Én: Gondolom azokra az agyatlan fideSsnyikekre gondolt akiknek nanrancsle lotyog a kobakjukban.
Eriksson
@Yoda69: El lehet menni... A Nagy ember is megmondta.
teuton
@Cicamama55: Kivanhatsz, de ö gyogyithatatlan...
teuton
@Bringás: A "jobbulast" arra erted, hogy meg jobbra? Ott mar csak a neonacik vannak a jobbszelen! Ha meg arra erted, hogy gyogyuljon meg, akkor az hiabavalo. Nezdd csak meg a nyelvöltögetö kepeit, a betegseg tünetei tipikusak, Grazban is megallapitottak, hogy gyogyithatatlan. De ettöl sajnos meg sokaig elhet es sokaig szenved töle MO meg Europa...
Toby
"Miniszterelnökúr! Jobbulást és töltőggyön föl a 380 Voltról, vagy cseréjjen akkumulátortot, illetve sűrűn lefagy, ezért javasónék szünetmentes bébitápot!"
Üdvözlette: Józsy a cöfös - cafka.
justhpeter
Én is ismeretlenül kívánok jobbulást Viktóriának és Zsuzsannának.
Bringás
@teuton: Mitől van az, hogy minden beteg agyú liberális minden bokorban nácikat lát? Amúgy pedig, ha szabad liberálisnak, demokratának, vagy akárminek lenni, miért ne lehetne valaki náci?
Rózsika Hatházi
Én is jobbulást (nem tévesztendő össze a jobbikolással :))) ) kívánok, a magyarok többségének! De, orbánviktor és a fityisz nélkül!
verőce21
Sajnos, ez a tavaszi influenzajárvány sokakat ledöntött a lábáról 3-4 hétre is. A liberálhibbantak mennyivel különbek, mint akiket gyaláznak, hogy azokba rúgnak, akik elesettek?
Toby
@verőce21: Legalább kinyomtál magadból néhány kényszerkönnycseppet, mint hende, vagy gyújtottál mécsest érte...a benzinkúton?
Azért rúgnak bele a debilbe, mert nem esett el elégé ahhoz, hogy rálépjenek!
Aki Én
@Bringás: @verőce21: A liberális arról ismerszik meg, hogy kritizálni meri a nemzeti beteget? Egészen elképesztő, ahogy nap mint nap eldicsekszetek ostoba semmit meg nem értésetekkel. Nem jut más az eszembe, mint amit már sokszor mondtam. A fidesz az ilyen csekély értelmi képességű hívein röhög jókat, mert ha valaki, ők tudják mit művelnek, és látják azt is, amit ebből ti felfogtok.
Nevetnék én is, ha nem milliók kárára tennétek. A fidesz és köztetek az a különbség, hogy míg ők tudatosan, teszik, addig ti csak puszta ostobaságból.
Jobbulást inkább nektek kívánok tiszta szívből. Milliók lélegezhetnének fel, ha az ilyenek mint ti meggyógyulnának.
Még annyit, hogy a fidesz fele zsidó, de van köztük roma is.
Na jó libsizést hibbantak.
Aki Én
@eszegfu: 13:07 Tökéletesen igazad van.
bencemacska
@verőce21: Tényleg elesett? Hol? Netán felugrott a mozgó kisvasútra?
Én már két hete influenzás vagyok, de még nem estem el!
bencemacska
@Aki Én: ma,14:16
Én egy volt Fidesz vezető 1990-es szavaira emlékszem vissza, mikor valaki az általad említett váddal illette őket:
"Keresztények is vannak köztünk."
Úgy fülembe cseng, mintha 10 perce hallottam volna!!!
verőce21
@bencemacska: (14:38) Akkor jobbulást kívánok. Még két hétig egyenletes melegben leszel odahaza és nem leszel "elesett".
verőce21
Az itt írogatók annak - az országot nyakig eladósító- csőcseléknek a hívei akikre a kutyámat sem bíznám, nemhogy egy ország vezetését.
Toby
@Eriksson: Hogy értsd is, amiről dünnyögsz: ( tanuld meg, visszakérdezem!)

„Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!”

Teccettél végre érteni a monológot, vagy csak a tőmondat maradt meg benned?
verőce21
@Aki Én: (14:16) Veszettül megy neked a hatalomba való visszakerülés demagóg törtetése!
Csak egyet hajtasz mindig, mint a pereces. :)
eszegfu
@bencemacska: Én is "betegeskedek" több, mint 1 hete... de a rohadt életbe, miattam a "sajtósom" nem magyarázkodott... u.ugy el kellett végeznem a házimunkát! Csak tudnám, hogy a csudában kaphatta el pl. az influenzát, amikor senki sem mehet a közelébe, gondolom az orvos is házhoz jön...sőt szerintem minden védőoltást is megkaphat, ami tök normális, mert ugye miniszterelnöke M.o.-nak is csak 1 van, nem lehet csak ugy helyettesiteni. De az is lehet, hogy olyan 1-3 napos betegsége lehet, mint a kamaszoknak, amikor "lógni" szeretnének az iskolából... nem tudom...
Eriksson
@Toby: Én arról dünnyögök, hogyha nem tetszik valakinek ez a gyönyörű ország, akkor el lehet mennie. S ezt a Nagy Ember -IS- megmondta. Szövegértés Öcsi.
bencemacska
@verőce21: Köszönöm.
Nem is megyek sehová, mert nagyon köhögök, és nem akarom terjeszteni!!
sentinel216
Remélem a főorvos Úr, elnézi a főbetegnek, hogy belekakál a kis piros lábaskába és madzagon húzogatva gügyögi, hogy kicsi kocsi. Gyógyul a beteg!
feleselek
Olvastam a kivánságokat:"Jobbulást kívánok miniszterelnök ur, töltődjön fel" - mondjuk kénsavval és akkor a temetéssel sem lesz gond...!
verőce21
@bencemacska: (14:57) Nalátod!
Orbán sem akarja megköhögtetni fél Európát. :)
eszegfu
@Eriksson: 14:56 Abban teljesen igazad van, hogy "ez egy gyönyörü ország"...csakhogy ez inkább természeti adottság! Tudod a "mesterséges" körülményekkel van a gond, de azzal sok!!
Eriksson
@eszegfu: Kibírjuk valahogy, mint ahogy eddig is sok mindent kibírtunk, nem igaz?
bencemacska
@eszegfu: Én sajnos tudom, hogy rám köhögött egy nő a zsúfolt buszon, de nem tehettem mást, mint "félreálltam, letöröltem". -:)))
eszegfu
@verőce21: 14:47 Én is "itt irogatok"... igy csupán "barátságból" magyarázd már el, hogy miért is tartozok én is az "országot nyakig eladósitó csőcseléknek hivei" közé?! Nem azt a választ várom, hogy akinek nem inge, ne vegye magára!!! Hiszen, ha csak egyesekre vonatkozna, akkor nem a vakvilágba "kiabáltad" volna, hanem közvetlenül neki válaszolnál!
Bringás
@Aki Én: Na akkor figyu!
Az, hogy nekem bejön a Fidesz az én magánügyem! Az, hogy tele pofával szidják, megtehetik, mert ugye demokrácia van! Én viszont szóvá tehetem, hogy az nem vita, mikor paraszt módon, személyeskedve a vitapartnert szidják, mert az agyhalottaknak nincsenek érveik!
A liberálsajtóból előcibált hazugságokat böfögik itt vissza aztán hülyén vigyorognak!
Aki Én
@verőce21: Látod milyen ostoba vagy? Vélt dolgokkal jössz elő, miközben egyetlen esetet sem tudnál említeni, mikor én, vagy bárki más az előzőket visszasírnánk. Nem tudom tudod-e, de le lettek váltva? Nem tudom tudod-e, hogy ez mit jelent? Beszélhetnék én is a múltról szüntelen, mert az az érzésem, hogy abból is többet fogtam fel mint te.
Nem sírom vissza az előzőket, de hogy egyik sem volt ennyire aljas, az mára már egészen biztos.
eszegfu
@bencemacska: Az is valami, hogy Te legalább tudod! Nekem fogalmam sincs hogy szedhettem össze...
bencemacska
@Bringás: Nagyon egyetértek a "mert az agyhalottaknak nincsenek érveik!" megjegyzéseddel, igazad van.
Annál inkább, mert állandóan bizonyítod is!!!
eszegfu
@Eriksson: Kénytelen vagyok "kibirni"... még igy öregen is elindulnék, csak a 92 éves anyukámat nem hagyhatom a sorsára...
nyanya001
Nem influenzás, Csernus dokort kellene elküldeni hozzá ...
azzal a kis fehér kabátkával ...
Yoda69
@Eriksson: Remelem el is megy miharabb. Nem fogok viragot vinni a temetesere.
Bringás
@bencemacska: :-)
Csak ennyire futja? :-)
bencemacska
@Bringás: Fusson a fene, még én is elesek!!!- :))))
Eriksson
@Yoda69: Nem várja el tőled azt senki se. :))))
Aki Én
@Bringás: 15:06 Ez óriási!!! Nézd már vissza mit írtál.
Addig magánügyed, amíg azt nem egy nyilvános fórumion teszed. Ha itt teszed, akkor azt mi is véleményezhetjük. Szerinted mindenki libsibolsi aki jogosan kritizál egy hazug, korrupt kormányt? Nemzetibb és demokratább vagyok, mint te valaha lehetsz. Tudod miért? mert én veled ellentétben ma is felháborodok ha szívatják, meglopják hazudnak a társadalomnak, a nemzetnek.
Nincsenek érvek? Ez is jó. A minap konkrétumokkal válaszoltam egy butaságodra, majd mellébeszélés után ismét eltűntél, ahogy az már lenni szokott. Megtapsoljátok a hazugságot, majd mikor azt KSH és kormány statisztikákkal, adatokkal cáfolom, akkor jön a mellébeszélés. Még csak nem is a ,,libsisajtó" adataival, hanem a kormányod adataival nincs párhuzamban a hazugság, de mikor már erre nem tudsz mit felhozni, akkor eltűnsz.
Ne érezd magad szarul emiatt, a hazugságra nincs épkézláb magyarázat. orbán sem a kérdésre válaszol a parlamentben, hanem épp úgy mellébeszél és ,,emútnyócévezik", mint ti.
Persze titeket nem sarkall gondolkodásra ez sem.
Eriksson
@Bringás: Izgatod itt magad. Ők más újságot olvasnak.
Bringás
@Aki Én: Véleményezhetsz, de nem személyeskedhetsz! Az ugyan is nem a vitáról szól, hanem a vitapartneredről. Én pedig nem vitatkozom olyanokkal, akik paraszt módon személyeskednek!
Az Orbán kormány a választékból a legjobb! Maradni is fog, hiába ágálsz ellene!
Makacs dolgok a tények, ugye?
eszegfu
@Bringás: 15:06 Ugyan nem velem "vitázol", de azért engedelmeddel megjegyezném: nekem is már a szememre vetetted, amikor statisztikával, adatokkal érveltem, hogy ezt mind a "liberálsajtóból" szedtem. Ugyanakkor Te egyetlen 1x sem tudtad megcáfolni pl. egy kormányoldali adattal!!! És akkor tisztelettel kijelentem: Neked még "visszaböfögni" valód sincs, sőt ezek után "hülyén is vigyorogsz".
Bringás
@Eriksson: Én is olvastam a néphazugságot és társait, sőt a demagóg klub rádiót is hallgatom, milyen újabb hazugság röppen fel!
Bringás
@eszegfu: Nem vívok számháborút, azt megteszik a parlamentben!
Eriksson
@Bringás: Helyes, ha az ember több felől tájékozódik, csakhogy legyen összehasonlítási alap. :)
Bringás
@Eriksson: Mindenképpen több felől kell tájékozódni és már ismerem liberális barátaink érvtelen rendszerét is!
bencemacska
@Bringás: ma, 15:23
"Az Orbán kormány a választékból a legjobb! Maradni is fog,..." és még két év múlva is az "emúttnyócév" lesz a hibás az állunk felkopásáért!!!
Eriksson
@Bringás: Ja, és nem árt körül nézni a határainkon túl is, hogy mi folyik a csapból.
Aki Én
@Bringás: Ez is jó! Ha foglalkoznál a tényekkel, nem lenne vitánk.
Személyeskedést említettél? Azt mondod, az nem vita?
,,minden beteg agyú liberális"
Minden hozzászólásodnak ez a tartalma. Milyen beteg ember az, aki a kritikát kivétel nélkül egy jó libsizéssel hárítja?
Mellélőttél, mert közel sem vagyok liberális én sem. Sőt, a legtöbb jobbikos rühelli orbánékat. Akkor ők is libsik igazából? Áááá, reménytelen veled vitázni, nincs összefüggés a mondataidban, nincsenek érveid csak fújod a propagandát.
sentinel216
@Eriksson: ma, 14:56

Szituáció értés Öcsi! A "Nagy Ember" egy olyan fórumon mondta ezt az " el lehet menni" szöveget, ahol magyar kis és középvállalkozókkal ült le tanácskozni, adóügyekről. A közönség fele szlovák rendszámú terepjáróval érkezett és cégeik - hogy kibújjanak a magyar adózás alól - Szlovákiában voltak regisztrálva. Mikor pattogni kezdtek, erre mondta a Nagy Ember, hogy ha nem óhajtják a magyar gazdaságot támogatni, " el lehet menni!" Tehát nem a népeknek mondta, hanem azoknak, akik megérdemelték, úgyhogy fejezzük be a hülyítést! Érdekes módon a "spontán" kivándorlás 2010 után kezdődött és tart a mai napig.
eszegfu
@Bringás: 15:25 Akkor áruld már el: Veled miről is lehet beszélgetni, vitatkozni!? Nem személyeskedünk (ez rendben!), nem "számháboruzunk"... akkor marad az "érzelem"?! Ez utóbbiban viszont nem biztos, hogy én, vagy Te gondoljuk helyesen...ebben semmi tényszerü nem lehet! Ez olyan, mint amikor 1 ember nekem szimpatikus, de nincs rá értelmes magyarázat. Ezen az alapon viszont képtelenség bebizonyitanod, hogy miért is gondolod a kormány, ill. O.V. politikáját helyesnek! Azt hiszem marad az időjárás...
Aki Én
@Eriksson: Nem veszitek észre milyen szűrve kapjátok a híreket a köztévén? Szerinted miért???
Eriksson
@sentinel216: Mintha érteném, hogy mit akarsz mondani tobyval együtt, de Ti nem akarjátok érteni, hogy én mit.
Azt, hogy akinek nem tetszik, annak el lehet menni, azt most én "dünnyögöm", de előttem már a Nagy Ember "Is" megmondta. Tehát nem rá hivatkozom, csak mellékesen megjegyeztem, hogy ő is mondott ilyet. S hogy milyen szövegkörnyezetben, pillanatnyilag nem releváns.
Eriksson
@Aki Én: Honnan veszed, hogy én nézek köztévét? Az csak öl, butít és nyomorba dönt. Mint az alkohol. :-))
eszegfu
@Eriksson: Ne haragudj, de Te komolyan gondolod, hogy Bringásnak "legyen összehasonlitási alapja"?! Pontosan ezt hiányolom nála! Amit én mondok, azt csak a "balliberális" sajtóból szedem, de ő egyetlen érvet sem tud hozni a "kormányoldali" sajtóból! Aztán meg ez egy igazán "gyönyörü" megállapitása: "..ismerem liberális barátaink érvtelen rendszerét"! Tudod neki sem érve, sem rendszere nincs!
Aki Én
@Eriksson: Ha bármi mást néznél, jobban képben lennél. Ezért gondoltam.
Bringás
@eszegfu: Vegyük az államadósság csökkentését célzó lépéseket. A határok megvédését! Vagy az állam pénzének a befektetését műkincsekbe, ingatlanokba! Közmunka program! Sok a pozitívum!
Eriksson
@eszegfu: Talán van, talán nincs. Lehet, hogy ő is csak tanulékony. Nyomja a szerinte frankót, mint itt mindenki. Miért kell a szemére vetni, hogy másképpen gondolkodik?
Éljen a vélemény és szólásszabadság!
Eriksson
@Aki Én: Szerinted a hiba az én készülékemben van?
Jozefina
Én nem aggódom érte: szimulál csupán.
Az agyára ment, hogy bocsánatot kell kérnie Gyurcsánytól!!!
Sok páleszt ivott.
Túl sokat lopott.
Még többet hazudott.
Oszt csalánba meg nem üt a ménkű!!! Sajnos???
eszegfu
@Eriksson: Ugy gondolom én még nem vetettem a szemére senkinek, hogy másképpen gondolkodik... általában elfogadom, mégha nem is értek vele egyet. Sőt egyáltalán nem gondolom, hogy az én véleményem a "frankó"...ennyire nem vagyok "elszállva" magamtól!
De az biztos, hogy vannak emberek, akikkel hiába való erőlködés a beszélgetésre...
verőce21
@Aki Én: (15:06) Te csak egyfolytában a más ostobaságáról, butaságáról írsz, a sajátodról szemérmesen hallgatsz! :) - ha nem vetted volna még észre magadat.
Valóban, Magyarországot már nem a ballib vezeti - és ez még remélhetőleg nagyon sokáig így is marad-, az ország már kezd kilábalni abból, amibe vitték (az emúttnyócév alatt)!
jav
csutak-nyik beteg?
Grác-ban már rég tudják.
Kicsit jobb hírt?
Mondjuk:
Temetés mikor lesz?
Bringás
@bencemacska: Mert mi a franc lenne a hibás? Épp ezért vágták ki a hatalomból a bandát!
nemzeti_nyugdíjas
Orbán menekül a parlamenti kérdések elől. Már többen várják az ő válaszát. Kényes kérdések merültek fel, ilyen pl. ki Habony Árpád, és milyen szerepet tölt be a kormány életében. Erre és hasonlókra az államtitkári választ már nem fogadják el. Szorul a hurok. Az ő mentalitását ismerve támadással fog kibújni ezen kérdések megválaszolása során.
bencemacska
@Bringás: Most bemásztál a csőbe! Gondolkodj egy kicsit!! -:)))
Bringás
@bencemacska: A csőben nem mi vagyunk! :-)))))))))))))))))))))
bencemacska
@Bringás: Még ha fejedelmi többest használsz, akkor is besétáltál! Jó, ha nem a csőbe, akkor a csapdába!
A megoldást tekintsd házi feladatnak. Ha nem találod ki, két év múlva megmondom a megfejtést!
Bringás
@bencemacska: Igen épp két év! És bizonyítottan MI leszünk többen!
Toby
@Eriksson: A Nagy Ember nem tetszésről vagy nemtetszésről beszélt ! Szövegértelmezés - pöcsös! Általános isi !
papa.49
ÉSSSSSSSSSSSSSSS))))))))))))Kit érdekel, már régen is mondták 1 napos betegség nincs, amikor bemegy átveheti a papírját a portán, oszt. jónapot))))))))))))))
Sííva
Na! Ne essünk túlzásokba! Akkor én nem az országban élek sok más hazámfiával?
vonotok
@Aki Én: Ez egyszerűen szégyen. Valóban ennyi BUTA ember él ebben a honban???
nyanya001
@ila51: Azzal mert már teljesen megbuggyant a szerencsétlen.
vonotok
Én nem állok be a lihegő , talpnyaló hordába. Tudja meg Miniszter Úr, sokan örülnék, ha még nagyon, de nagyon sokáig nyomná a betegágyat például a János kórház pszichiátriai osztályán. Megtudná legalább milyen is a magyar egészségügy állapota.
Na onnan jöjjön ki gyógyultan!
ila51
@vonotok: de hát megmondta nyanya is , hogy gyógyíthatatlan...amott is könnyesre nevettem magam
aremy
@Manhattan: hol várjon ugye nem a proszektúrán?
egyvandor
Borzalom. Hitler, Horthy, Sztálin, Rákosy népe.
egyvandor
@Eriksson: 14:56 Ha már tetten értek miért kell tovább hazudozni?
világlátó
Nem lesz sokáig beteg. / amúgy gyógyuljon meg ! / mert amíg nincs a helyén bármi is történhet.
Emlékezem, egyszer egy államelnök jött hozzánk, de magával hozta az összes ellenlábasát is, nehogy távollétében elvegyék a székét. Egy olyan országban, ahol a beosztottak egyedül semmire nem képesek, mert így lettek idomítva, a vezér nem lehet beteg.Lázár és Kósa bizonyára retteg, csak most ne történjék semmi !
kkalman
Aggódjon érte az, aki mosogatórongyot eszik pástétom helyett!
Villon
Betegséget bűnözőknek sem kívánok. Gyógyulás pedig minden bűnözőnek kijár, így hát önnek is. Sajnos a lelkiismeret, ( ha van ilyen a kedves vezetőnek ) nem gyógyítható.
Borsodi
Minél több rosszat tesz valaki a másiknak,annál hamarább betegszik meg,szeretett Miniszterünk már annyi mindent tett a Magyar népnek,hogy ezt nem kéne egy kis megfázással megúszni.Előbb utóbb a jó isten meg sokkalja,hogy Orbán Isten akar lenni.Talán mégis a kórházakra kellene költeni a pénzt!
Desischado
@eszegfu: Jobbulást kívánok, gyógyulj meg minél hamarabb! Na, érted például aggódnék, ha kellene, de remélem, csak kisebb a bajod.

Olvasva a nyálas kommenteket, majd elhánytam magam az undortól. Még hogy jogtalanul támadják?! Én nem mondom, mit kívánok neki, gondolhatjátok! Én ha valamiért aggódom, az az ország, és a benne élő magyarok! Nekünk kell a jobbulás, ő meg menjen a pokolba!

@Horizont: Remélem, már jobban vagy! Vigyázz magadra!
Dr plágium
Az egész ország? Talán csak azok akik követik a népszopást...
eszegfu
@Desischado: Kösz.! (Már valamivel jobban vagyok.)
eszegfu
@Bringás: 19:59 Értékelem, hogy "pozitivumokat" hoztál példának! De ez igy csak olyan, mint Andersen meséi..."az állam pénzének mükincsekbe, ingatlanokba való befektetése" szerinted miért jó? Tudod ugy általában egy ember a "felesleges" pénzét fekteti be, vagyis amit nélkülözni tud a saját "müködésén" felül. Akkor a nyugdijalapot, vagy az e.ü. intézményeket nem kellene valahogyan rendbe hozni, stabilizálni, mert ugye itt hatalmas hiányokkal küzdenek (pl. a kórházaknak jelenleg 50 milliárd a tartozásuk!), tehát nem a "megtakaritott" pénzét fekteti be az állam, hanem egyszerüen ennyivel kevesebbet ad a különféle ellátó rendszernek. Komolyan mondom, inkább beszéljünk az időjárásról...a tegnapi vihar után nálunk most süt a nap, de fuj a szél...
verőce21
@eszegfu: (07:39) "az állam pénzének mükincsekbe, ingatlanokba való befektetése szerinted miért jó?"
Az MNB által vásároltakra gondolsz? Az nem az állam pénze, a Nemzeti Banké. A nyereség mindig az MNB-é, de a veszteségét mindig az állam fizeti! Inkább örüljünk, hogy az MNB már nem veszteségesen "dolgozik", mint a korábbi jegybankelnökök alatt, hanem nyereségesen. Így nem kell az adónkból kiegészíteni a hatalmas kamatfizetés miatti veszteséget!
karma1
@sentinel216: 15.40-re: Kar leallni mindharmojukkal, remenytelen eset mindegyik. Ok rosszul veszik fel, ha megprobalunk errol az oldalrol mondani valamit, viszont ok kizarolag szemelyeskedni tudnak, es azonnal mindneki libsibolsi, sorosberenc, meg amit eppen kiolvasnak a nekik keszult brossurakbol.
Egy szovegkornyezetebol kiragadott mondaton rugoznak , de amikor elejuk tarod a VALODI cikket, a teljes szoveggel, akkor mar a szovegertebol mindannyiuknal beall a tokeletes agyhalal, valaszadas nem megy, csak kikerik maguknak a szemelyeskedest. Tenyek sehol, egy cafolo linket sem adott be meg egyikuk sem egyetlen altalunk beadott anyagra sem, viszont akkor eltunnek, mint aranyora a rablo zsebeben.
Hagyd a fenebe oket, ok az az embertipus, akiknek a szemet is kilophatja imadott viktoruk, akkor sem fogjak felfogni, hogy ok ugyanugy benne vannak a lecsoban, mint minden fide$$-es, csak azzal a kulonbseggel, hogy oket agyutolteleknek hasznaljak az allando harcban, MINDENKI ellen...

Boldogok a lelki szegenyek,... Ne faraszd Magad veluk...
karma1
@eszegfu: Baratnem, tudom, hogy Te mindig egyensulyban, mindenkit megertve, szigoru szamadatokkal alatamasztva irod a hsz-eidet, de en mar nem birom cernaval, mert amit itt a trollok ma megprobalnak szethinteni koztunk, ez mar az agyhalal tokeletes beallta!

veroce megallapitasa az MNB MAGANvagyonarol, meg ha az MNB hibazik, akkor azonnal az allamnak kell kifizetni a kulonbozetet, meg hogy az elozo jegybankelnok mindent kisoport a bankbol (holott tudjuk, hogy a Bajnai kormany es Simor jegybankelnoksege alatt a devizatartalekok addig nem latott mennyisegben halmozodtak fel - na, en ezt mar nem birom. Hiszen arra a magas jegybanki vagyonra fajt a foga orbannak, es azert ultette oda kuszaszemet, hogy rajta, mint jo fideszes elvtarson keresztul mindenre ratehesse a kezet, es sajatjakent szorhassa szet a stromanjai es a csaladtagja, haverjai kozott).
Az MNB NEM egy maganvallalkozas, hanem a devizahiteleseken elcsalt arfolyamatvaltasokbol, a forint bedontesebol szerzett haszont szorja szanaszet eltolcsi, mikozben abbol a devizasokat kellett volna megmenteniuk.
Szegyen, ami otthon folyik, a becsuletes kisemberek vagyonaval ahogy "gazdalkodnak" (erthetobben: ahogy azok vagyonat ellopjak).
eugen4402
@karma1: Azt hiszem, megint a "fejükön találtad a szögeket"...
Alighanem ők azok, akik valamikor csúnya, zárkózott kislány-kisfiú korukban annyira halmozottan hátrányos helyzetbe kerültek, hogy senki nem akadt, aki elárulta volna nekik, hogy a szavaknak értelme, jelentése van. Néhány mondat bemagolására alkalmasnak bizonyultak, ezért mindig "felsőbb osztályba léphettek". Most ők az uralkodó osztály, de a szavak jelentéséről fingjuk sincs...
karma1
@eugen4402: Asszem, a fidesznel valo boldogulashoz ennyi is eleg, ugyanis a csuti torpe nem szereti a nalanal okosabb, netan dorzsoltebb embereket. Neki pont jo ez igy, ahogy van.

Mit gondolsz, szerinted mit valaszolna most az a nenike, aki dalt koltott arrol, hogy majd orban viktor megtolti a bukszajat? Megis MIVEL??? Tan azzal a penzzel, amit majd kiperelnek a nenike alkoholista, munkanelkuli fiabol? Vagy a hasonlo szocialis helyzetu unokajabol?

Vajon megertik a nyugdijasok, hogy a HALALOS ITELETUKNEK tapsikolnak, mikor orban segget nyaljak???

Es addig mar persze sosem fognak eljutni, mert mast nem latnak, mint M1-et meg TV2-t, meg Echo meg Zenit TV-t - esetleg Duna-t, a romanok, meg egyeb hataron tuliak -, hogy egy sulyosan mentalisan beteg orszagvezeto hallgat egy kedelybeteg narkos habony hulyesegeire, amit egy rogan propaganda miniszteren keresztul kommunikalnak mindenfele, es lazarnak kell az egesz cuccot ugy feloltoztetni, hogy a nep fele a szabadrablast "politikai program"-nak adjak el...

Szornyu nezni ezt, es tudni, hogy a csaladommal, a szeretteimmel, a barataimmal szorakoznak, mint kiserleti nyulakkal a laborban...:o((((
Pöpec
@verőce21: Látom nem sikerült elvégezned a nyolc általánost... Ekkora kapitális nagymarha hozzábőgést régen olvastam. Tudod mit? Megnevettettél, ezért kapsz tőlem egy lájkot.
Pöpec
Csak idézni tudom a csuti csoda egyik hívét:
"...A szeretetünk gyógyítsa meg Önt!"
eugen4402
@karma1: Kristálytiszta az érvelésed, egyetlen szavadat se tudnám cáfolni.
Ez van, amikor az emberi tennivalókat egyre inkább gépekkel végeztetjük, maradt itt egy rakás mosolygó, bólogató bábu. Boldogan mosolyognak, mert az okostelefonjaik helyettük is gondolkoznak. A hatalom csúcsán nincsenek gátlások, hiszen a "jó és a rossz" már devalválódott, nem jelent semmit...
karma1
@Pöpec: Nem latom a mosolypofit a 09-21-es hsz-ednel...:o))) Igen, gyogyitsa meg, hogy legyen ereje vegigulni a vadbeszedet, aztan meg azt a 45 evet, amit a boriben kell majd neki eltoltenie...:o)))
verőce21
@Pöpec: (09:19) Ha kinevetted magad azon, hogy a nyereség a banké, a veszteség a népé, akkor majd elvégezheted a nyolc elemit, mert nekem megvan. :)
Nil
- nem kapott influenza ellen védőoltást? ejnye, ejnye!
-nem volt kabátkája meg cipőcskéje és hirtelen jött hidegben megfázott
úgy sajnálom
sajnálnám ha nem tudnám hányan dolgoznak súlyos betegen csak hogy ne veszítsék el a munkahelyüket egy betegállomány miatt
Pöpec
@karma1: A mosolyt kiváltotta a "csuti csoda". :-)
karma1
@Pöpec: Igaz, en is ugy ereztem, csak nem voltam egeszen biztos benne,...:o))) Te meg uj vagy (legalabbis ezen a neven), de azert Isten hozott koztunk...:o))))
világlátó
@Bringás: Dehogy nem ! Csak sokan nem látják, nem tudják, hogy vannak magasabb rendű morális szintek, ahol ha ott végre szavakká, mondatokká formálódik az amortizálódott hazai politikai és közerkölcs iránt felgyülemlett felháborodás, azt kemény kritika formájában ki is mondják.Ekkor lehet majd Új Alkotmányt, azon belül egy magasabb erkölcsi mérce szerinti törvényeket hozni. Ami most van, az egy lealjasúlt erkölcsi szint, ahol az erkölcsi normákat egy kormányzó erővé elburjánzott politikai érdekcsoport szabta és szabja meg még ma is. Lehet én már nem érem meg, de ez a sokat hibázó, sok emberi áldozatot odadobó, a tanulságokat nem levonó, az aljas eszméket gyorsan befogadó, annál nehezebben kitakarító nemzet azért időről időre lerázta magáról a rárakódott , önmaga kitermelte szennyet és felszabadúlt. Aztán persze a velünk hozott rossz génjeink ismét felhalmozzák a piszkot és minden megy előlről. A CSŐ a ti csövetek, sajnos mi is károsultjai vagyunk ennek.
Azt sem állítom, hogy nem voltak itt ennek előtte már csövek, de az állításomat igazolja, hogy ezek, a csőben rekedt érdekcsoportok is hála a sorsnak mind odavesztek. Ahogy a te csövedben lakók is.Kár, mert újabb és újabb sebek csúfítják el jobb sorsra érdemes kis országunkat. Lehetne itt másként is élni, ha a mérhetetlenül ostoba hatalmi gőg nem ülne az ország nyakára.Ha a kormányzó politikai érdekcsoport nem hinne a saját tévedhetetlenségében, ha a miniszterelnök nem a rémálmait követné elbizakodott vízionálásában, ha az alattvalókban lenne egy kis karakánság, ha végre kinőhetné magát egy, még nem karaktergyilkoható fiatal ellenzéki csoport, aki sem nem avitt baloldali, sem nem még avittabb jobbikos, hanem egy a fent leírt magasabb erkölcsi normákat kimondani, hirdetni képes, aki megfogalmazza a tisztán látók és gondolkodók számára a normális Magyarország arcát, a nemzet valódi és bizton követhető céljait, feladatait, de demokratikus alapokon.Ne legyenek buta akarnokok és akkor csövek sem lesznek.
Bringás
@világlátó: Tegyük hozzá, hogy 2018-as választások is nekik állnak! Kritizálhatod őket, de nem tudják legyőzni!
sentinel216
@karma1: ma,08:32

Köszönöm a virtuális támogatást! Hidd el, átlátok a szitán és a sorok között is tudok olvasni! Két szó elég, hogy azonosítsam a seggnyalókat. Volt velük dolgom, míg deres lett a hajam. Csak azért fárasztom magamat velük, hogy a hasonszőrűek talán - még egyszer mondom: talán - fejükhöz kapnak. Belátom, ha vödörrel szórjuk a sz@rt a falra, mindig ragad rá egy kevés.
prime777
@verőce21: "Te csak egyfolytában a más ostobaságáról, butaságáról írsz, a sajátodról szemérmesen hallgatsz! :) - ha nem vetted volna még észre magadat.
Valóban, Magyarországot már nem a ballib vezeti - és ez még remélhetőleg nagyon sokáig így is marad-, az ország már kezd kilábalni abból, amibe vitték (az emúttnyócév alatt)! "

Menthetetlenül nagy makk vagy. :DDDDDDD
világlátó
@Bringás: Ha 2018 - ban nem, majd később. A paradigmaváltás a világban már megindult. A mi naprendszerünkben, a mi földünk körül, a mi földünk légköri viszonyaiban, a földünk élővilágában, a kontinensek geopolitikájában, biológiájában, vele együtt az élővilág további életének alakulásában. Az emberi faj jelenében és jövőjében nemkülönben. Azok a korabeli változások évszázadokig tartottak, a mai változásokat pedig egyik évtizedről a másikra. Az a szellemi vakság, ami ma jellemzi az emberiséget, súlyos árat követel a " látásért " cserébe.
Ezért azt is mondhatnám hogy kár a rohanásért a még szebb, nagyobb, modernebb lakásért, a legújabb kiadású Mercedesért, BMW -ért, a luxus jachtért, be kellene érni azzal, amink van, fel kell számolni a mélyszegénységet, főleg annak kiinduló okait, takarékosabban, de legalább gazdaságosabban kellene költekeznünk, egészség-, környezet-, természettudatosabb életet kellene élnünk, emberséges, nyitott, innovatív , az emberi tudást, szorgalmat megbecsülni képes , az emberi kultúrát közkinccsé téve, tisztességes és becsületes politikát folytatva kellene ezt a 9 milliós kis nemzetet vezetni itt, a Kárpát medencében, ahol hála a mindenhatónak van földünk, vizünk, napunk, jó éghajlatunk, 1000 éves történelmünk, különleges nyelvünk , munkatapasztalatunk, tehetségünk, sikert remélő küzdeni akarásunk, szalmaláng természetünk mellett. A távolabbra látásunkkal van baj, de a gyermek miniszterelnökünk most akar palotásat játszani, holnap meg olympiásat, holnapután meg királyosat, de legalább főhercegesdit. A gyermek nem lát távolabbra, mert még nem jutott el a helyzet felismeréséig, a valóságos problémák és azok megoldására alkalmas feladatok megfogalmazásáig. Mi , a sokaság, meg nem segítünk neki ebben, mert elkényeztetjük kedvenc gyermekünket. De aztán ne panaszkodjunk, ha farba rúg minket.
Ha győznek, annak sem ők, sem mi nem fogunk felhőtlenül örülni.Mert a csőben egyre rosszabb élni.
Aki Én
@verőce21: Nem! Legyünk pontosak, én a te ostobaságodról írok. De ahogy látom, ezzel nem vagyok egyedül.
Bringás
@prime777: Egy újságíró véleménye. És?
Bringás
@világlátó: Ez a tevéleményed. Viszont a választók ezt másképp látják, ezért nyer!
verőce21
@Aki Én: (14:00) Elég, ha magaddal foglalkozol.
világlátó
@Bringás: Sajnos ezzel nem tudok vitatkozni. Magam is látom, milyen nagy a médiák hatalma, ereje.Az ellenzékben lévőknek pedig SEMMIJE sincs.Ha erre az egyszerű tényre majd ha rájönnek, forduljanak Soros Györgyhöz, ha már annyira összeköti őket a fidesz.Vagy forduljanak a Clinton házaspárhoz, mert velük is összekötötte az ellenzéket a fidesz. Vagy legalább alakítsanak ki egy igazi ellenzéki blokkot, jó, ügyes munkacsoportokkal, oknyomozó újságírókkal, arra alkalmas , jó áttekintőképességgel bíró emberekkel az élet minden területén és legyenek pontos, tagadhatatlan tényeket folyamatosan közlő országgyűlési képviselőik, parlamenten kívüli szervezeteik, akik kíméletlen tényfeltáró kinyilatkozásokkal, kérdezik a kormányt minden lehetséges fórumon, mit tettek, vagy mit mulasztottak megtenni.
Csak így juthatnak előre.Ha nem 18.-ra, akkor majd később.Ha ezt nem teszik, a választók csak azt látják, a reformok működnek, Brüsszel nem ért semmihez, mi pedig népszavazunk ha kell ha nem, mert nem hagyhatjuk asszonyainkat és leányainkat meggyalázni holmi idegen vallású, idegen kulturájú terroristák által,/ vannak nekünk saját , keresztény , magyar erőszakosaink is / miközben rezsi szilárddal kűzdünk a rezsi ellen, lázárral brüsszel ellen, kövérrel a baloldal ellen, a kormány gyurcsány és bajnai ellen, orbán a komcsilibsibolsi szellemek ellen, mindenki mindenki ellen.
Ha a választók nem látnak, nem hallanak mást mint csak amit akarnak, hát legyen. Érthető a választásuk. Ők az állam és az állami cégek, intézmények, a rendőrség, a bíróságok, az ügyészségek,a titkosszolgálatok, a NAV .stb munkavállalói, akik jó fizetésért, de legalább biztos fizetésért dolgozhatnak, építhetik a családi életüket, rendben nevelhetik a gyerekeiket, indulhatnak a CSOK -ért, és más kedvezményekért, hitelképesek, stb. Hát hogy ne mennének el erre a kormányra szavazni.Pillanatnyilag ők az ország aktív , húzó ereje.Hogy ők is tudják mi van? A mindennapok szükségleti listája viszont erősebb motiváció.
prime777
@világlátó: "Ha a választók nem látnak, nem hallanak mást mint csak amit akarnak, hát legyen. Érthető a választásuk. Ők az állam és az állami cégek, intézmények, a rendőrség, a bíróságok, az ügyészségek,a titkosszolgálatok, a NAV .stb munkavállalói, akik jó fizetésért, de legalább biztos fizetésért dolgozhatnak, építhetik a családi életüket, rendben nevelhetik a gyerekeiket, indulhatnak a CSOK -ért, és más kedvezményekért, hitelképesek, stb. Hát hogy ne mennének el erre a kormányra szavazni.Pillanatnyilag ők az ország aktív , húzó ereje.Hogy ők is tudják mi van? A mindennapok szükségleti listája viszont erősebb motiváció. "
Ez egy nagy igazság.
prime777
@Bringás: " Egy újságíró véleménye. És? "
Akkor meg nem tök mindegy ki van hatalmon?
Akkor jöhetnek a szocik is mert az csak a te véleményed,hogy ők a "rosszak".
"Nekem bejön a fidesz" - ezt írod.
Ilyen alapon eldönteni a dolgokat...érdekes.
No mindegy.
teuton
@sentinel216: Ne gyözködd tenyekkel es ervekkel azokat, akik csak a plakatlozungok tömondatait ertik... A memoriajuk meg mint az aranyhale, arra sem melkeznek ami tegnap volt...
Yoda69
Azert a BL dontore meg betegen is elmegy (kozpenzen). Oh, szegeny draga geci, de sajnalom, hogy ott rohadna meg ahol van.
Bringás
@világlátó: Nincs egészen igazad! Népszava, Nol, Klub rádió, ez a propeller is, Index, Mandíner, mind baloldali. Osztják Orbánt ezerrel, de egyszerűen lepereg a választókról. Ők már kiismerték a baloldalt!
Pöpec
@karma1: Régóta olvasom az oldalt, de csak azok után regeltem, hogy a videó riportalanyok képtelenek voltak az MNB eltüntetett 260 mrd-ját - legalább a nagyságrendjét - belőni. Megerősített abban, hogy az átlag választó az élesztőgomba szellemi szintjén mozog. Kiábrándító.
orbán (sz.kb.) nem bíz semmit a véletlenre: egyrészt a szellemi alultápláltakra alapoz - ld. demagógia, populizmus, nemzetieskedés - másrészt az egykulcsos adóra. Ez utóbbi a legnagyobb gazemberség, igazából ez fordítja magyart a magyar ellen. A szegénységet, a családok gazdasági lerohadását fokozza, tőlük az eü. szolgáltatásokat gyakorlatilag megvonja - várólisták, gyógyszer ártámogatás visszafogása, stb. - tehát a nemzet tudatos irtása folyik. A megmaradó pénz ellopható, stadionokba fektethető. Aki elhagyja Magyarországot, annak nem kell nyugdíjat fizetni ami gyakorlatilag eleve nem is jár alanyi jogon, az állam kivon(hat)ja magát a szociális segítésből. Szóval népirtó politikát folytat a fidesz, és ez végeredményében egybeesik a nácik népirtásával, csak orbán sokkal finomabban, időben széthúzva csinálja. A polgári jobboldal úgy gondolja, ha leválasztjuk (eltüntetjük) a 2-4 millió szegényt beteget rokkantat, az állam tetemes pénzt takaríthat meg, amit aztán - persze 2/3 törvényesen - haza lehet vinni Felcsútra. Tetézi a korrupcióval...
karma1
@Pöpec: Koszi a valaszt, en is ezt erzem. Mindjart gondoltam, hogy az sz.kb (szandekosan kisbetu), merthogy nalam sem erdemeltek ki a nagy kezdobetut a nevukhoz...:o))))
Azt sajnos latom, hogy mi folyik, azt nem tudom, hogy meddig me'g, de - mint festett szoke - kerdezem: (mert erre az Istennek se tudok rajonni) MI A CELJA EZZEL A NEPIRTASSAL???
Mert ha mindenkit elzavar az orszagbol - megsprolando a majdani nyugdijat -, tovabbzulleszti az egeszsegugyet, amivel tovabbi tizezrek halnak meg evente, tovabb szigoritja a kozmunkasok munkahoz valo jutasat, magyaran: szepen lassan kiehezteti az embereket, akik esetleg sajat lakasukban fagynak telen ehen, - akkor elobb utobb senki nem marad az orszagban, akinek parancsolhasson, aki dolgozzon nekik, meg cseled- es rabszolga-szinten sem...

Szoval, Te tudod, megis mi a gyaszt akar elerni ezzel?
Ha van valami otleted szivesen meghallgatnam...:o))))
Pöpec
@karma1: A fidesznél nagyban gondolkodnak (merjünk nagyot álmodni). Adott a munkanélküliek statisztikája, adott a rokkantaké, a nyugdíjasoké, a korengedményes nyugdíjasoké stb.. Kiszámolták, évente mennyi pénzt fordít az állam rájuk, és ennek nagy részét felesleges kiadásnak tekintik. Azért is, mert az övék lehetne (zsákmány). [A fidesz] ráadásul eleve mélyen antiszociális, opportunista énközpontú pénzpárti, a humanizmushoz köze nincs. Ahonnan csak lehetett, pénzeket vontak el, hogy azt magukra fordíthassák. Legfájóbb az egykulcsos, és következtében az évi 400-500 mrd. állami bevétel kiesés. Ezt is pótolni kellett, amint a stadionokra fordítható be nem fizetett társasági adó kiesést.
Tehát a megszerzett zsákmányt maguk között elosztják, a bevételeket újabb adókkal növelik, a nemzet genetikai "tisztítását" - ld. még: nácik - elvégzik.
Ezt persze a bringások tagadják, és a normálisabb fideszesek is elhatárolják magukat a fentiektől. De az elhatárolódás semmit nem ér, ha továbbra is ez a végeredménye a támogatásuknak. Már pedig ez...
karma1
@Pöpec: Ennyire jol osszefogottan meg senkitol sem olvastam ennek a rendszernek a leirasat. Raadasul erzelemmentesen, korrekten - bar nagyon is sejtem, hogy mennyire "szereted" oket...:o)))

Oszinten kivanom, probald meg jolerezni Magad ezen az oldalon... Joparan vagyunk, akik ugy gobndolkodunk, mint Te...:o)))
Pöpec
@karma1: Semmi sem tart örökké.
Hasonló jókat kívánok én is Neked. :-)
karma1
@Pöpec: Asszem, mar csak ebben bizhatunk..."
eszegfu
@verőce21: 8:09 Én tudom, hogy nem az állam, hanem az MNB vásárolta...csakhogy Bringás többek között ezt sorolta fel a kormány "pozitiv" intézkedései között és nem akartam megzavarni a gondolatmenetét!:)) Azt meg nem tartom "igazságosnak": veszteség esetén a költségvetés pótolja a pénz, nyereség esetén meg "magára költheti" az MNB. Igen, "papir" szerint "jól dolgozik" az MNB... de azért azt sem ártana megemliteni, hogy ez a hirtelen jött "gazdagság" a devizatartalékból való kereskedelmi bankoknak történő értékesitésből származik. Ekkor "mentette" meg a kormány a devizahiteleseket, ráadásul csökkent az MNB tartaléka, mert a kapott pénzt gyakorlatilag "elverte" pl MOL üzletrész vásárlására is. Tudod, azért az nem egészen "gömbölyü", hogy milliárdokat emészt fel az MNB már-már esztelen költése, ugyanakkor a nyugdijkassza üres, a KLIK és az e.ü. intézmények tartozása pedig hónapról hónapra nő.
eszegfu
@karma1: tegnap 8:52 Talán nem is kellene ujra leirnom...de megint igazad van!! Bringás egy "faragatlan drágakő", amit talán csak kőbaltával lehetne "csiszolgatni".:)))
verőce21
@eszegfu: (13:56) Jó a gondolatmeneted, de el kell benne választani dolgokat. pl.

"... nem tartom "igazságosnak": veszteség esetén a költségvetés pótolja a pénz, nyereség esetén meg "magára költheti" az MNB..." - nem is igazságos, de így működött, sok-sok évtizeden át eddig MNB. Ez nemzetközi megállapodások következménye, még 1971-től. Többnyire az állam pótolta az adónkból a veszteségeket. Csak nem kötötte senki a nép orrára a dolgot. (Így adták el az aranytartalékot is szocik.)
Egyszerű a magyarázat, magasan tartották az alapkamatot és talicskázták ki az országból kamatokat külföldi tőkésék.

Ezt Orbán az első héten tisztázta, az ország a Nemzeti Bankon keresztül veszíti el termelésének tetemes hányadát. Kellett egy jegybankelnök aki leszállítja a kamatokat. És lássatok csodát! Megszűnt a pénzkiáramlás, mégis keresik a magyar állampapírokat. Emberek, csoda történt! Nem kínálunk terített svédasztalt a külföldi befektetőknek, mégis működik a gazdaság, sőt hasznot termel a Nemzeti Bank. Jaj de fáj ez liberáliséknak! Képzeljétek el, nem lehet szabadon rabolni tovább Magyarországon. Hallatlan diszkrepancia! Lóversenyen hajszolhatják tovább a szerencséjüket.
Vitték is ki rendesen az országból a lejáró kötvények ellenértékét, Euróra kellett váltani a pénzüket. Na ez hajtotta fel az Euró árfolyamát folyamatosan! Nem úgy, mint amikor a tetemes haszon reményében behozták Fletóék idején és forintkeresletet okoztak vele.
(Ehhez persze kellett egy fix megállapodás a devizahitelek forintosításáról és a lakosság bevonása a kincstárjegyek vásárlásába.)

A "MOL üzletrész" és "nyugdíjkassza" külön fejezetet érdemel, majd egy más alkalommal.
karma1
@eszegfu: 14.06-ra: szivesen lennek az "ekszeresze", Veled egyutt, de azt hiszem, par kisbaltat elhasznalnank, mire barmit is kihoznank belole...:o))))
eszegfu
@verőce21: Abban azt hiszem megállapodhatunk: ha a világháboru idején éheztek az emberek, akkor ma nem kellene éhezniük...vagyis, ha "évtizedeken át" igy müködött az MNB, akkor ma nem feltétlenül igy kell müködnie! Mindent "reformáltak"... ez meg jó, ahogy?! Ez igazán nem a Matolcsy-féle unortodox politikát tükrözi (melynek a lényege, hogy minden, ami régen müködött, annak az ellenkezőjét csinálja). Az igaz, hogy 1990-ben értékesitette az MNB az aranytartalékait (3 tonna maradt), most meg "hálistennek" értékesitették a devizatartalék jó részét is...ez most "nemesebb" cselekedet?! Az meg, hogy "keresik az állampapirokat"...ez csak azt jelenti, hogy ebben a formában vesz fel hitelt az állam, mert ezeket bizony kamatostól kell visszavásárolni. Csak megnéztem az MNB eredményét Simor müködése alatt: szinte szabály-szerüen egyik évben nyereséges, a másik évben veszteséges volt. Az sem elhanyagolható körülmény, hogy pl. a jegybanki törvény módositásával (vagyis a p.ü. eredmény elszámolását másképpen kell csinálni) 2015-ben a közel 100 milliárdos "veszteségből" 15 milliárdos nyereség lett. Ez nagyon hasonlit arra, ahogy a KSH-nak mostanság "mérnie" kell bizonyos adatokat, ill. már nem méri pl. a szegénységi mutatókat... és akkor már nincs is ugye?! Hát...nagyon nem értünk egyet, de kösz. a beszélgetést!
verőce21
@eszegfu: (09:55) Nem nevezném beszélgetésnek azt a zagyvaságot, amit hígítás nélkül ideömlesztesz.
A Vörös Ökör kisharangja délben dallamosabban gingallózott.
Pálinkafőző Rézüst
Én is aggódok a kisgéért! Nehogymá egy sima influ végezzen vele a népharag helyett...
eszegfu
@verőce21: Veled meg csupán a létszám nő... semmi más... kis Tudibudi!
Pöpec
@eszegfu: Azt írja a bari:
"Ezt Orbán az első héten tisztázta, az ország a Nemzeti Bankon keresztül veszíti el termelésének tetemes hányadát. Kellett egy jegybankelnök aki leszállítja a kamatokat. És lássatok csodát! Megszűnt a pénzkiáramlás,"
Járai alatt - amikor 12% körül volt a jegybanki alapkamat - vajh mennyi pénz áramlott ki az MNB-ből? Amikor a forint hitelről deviza alapú hitelre váltott a nép, mert bevette, hogy a polgárnak jár a három szoba és négy kerék...Na akkor és következtében mennyi pénz áramlott ki? Szerencsére mára megszűnt ez a kiáramlás :)), csupán a 260 mrd áramlik ki közpénz jellegét elveszítve, haverokhoz. De ez rendben van verőce szerint mert ez nem kiáramlás, dehogy kiáramlás. Csak az a kérdés, akkor mi?
Egyébként az MNB-t bármikor nyereségessé lehet tenni, csupán a jogállami kötöttségeket kell ledobni. Adóból a hülye is tud bevételt produkálni, a devizások megfejése a fidesz szerint teljesen rendben van.
Így árulja el a nemzet egy részét orbán, matolcsy rokonai kedvéért. Máskor a nemzet más részét, etc. etc.
eszegfu
@Pöpec: Komolyan kérdezem: Te egyáltalán érted, amit idéztél nagytudásu kollégától?! Bevallom én nem!! Ha ugyanis az MNB-nek olyan nagy volt a kamata, akkor nem lett volna szükség a "termelés tetemes hányadát" kivinni az országból, majd mikor már 2 % alatt van a kamat, akkor M.o-n tartani... még a hülye is ez utóbbi esetben viszi ki, nem?! Néha azt gondolom nekik a jó, mert mintha közük sem lenne a történésekhez...nem értik, csak állatira szeretik ezt a "drága jó és szép" embert, aki ha tudna a "mocskos dolgokról, biztos nem hagyná", mert ráadásul még "becsületes" is...ez utóbbiakat fb-os hozzászólóktól idéztem...
Pöpec
@eszegfu: Az MNB állampapírokat bocsát ki, a befektetőknek erre kamatot fizet. Ha magas a jegybanki alapkamat, a befektetőknek nagy nyeresége lesz, kaszálnak az államon. Tehát Járai legalább 12%-os kamatokat fizetett a külföldi befektetőknek, akik az így megnyert kamatot kivitték az országból. Mivel orbánék kiebrudalták az IMF-et, az egyéb befektetők meg csak magasabb kamatért hajlandók állampapírt venni (vagy még úgysem), nem maradt más orbánéknak, mint a lakossági piacon magyaroknak értékesíteni, baromi alacsony kamatra. Tehát a hazai állampapírba fektető gyakorlatilag veszít. Ergo orbánék simán lenyúlják a hazai befektetők hozamát, mert ki se fizetik. Bezzeg a külföldinek igen, mert muszáj. Maguknak persze jó volt a Questor nevű pilótajáték, ahol már nem is a hozamról volt szó, hanem 30 000 ember befektetéséről + a kamatról!
Pöpec
@eszegfu: Ami az inflációt illeti: ha az ember kimegy a piacra és ott kevés a vásárló, az árut nehéz értékesíteni. Ha a termelők az árat kitartják, rájuk rohad a cucc. Ma Magyarországon ez van. Csökken a vásárlóerő - ld. négymillió szegény - tehát hamar elfogy a pénz, ergo a termékek árát nem lehet emelni, mert eladhatatlan lesz (tej ára). Máris csökkent az infláció. orbánék tehát elvonják a fizetőképes keresletet (adók, 27% áfa benzinár stb.), minek következtében defláció is kialakulhat. Most majd jön bringásverőce, hogy a pláza parkolói tele vannak, dübörgünk. Akkor minek köszönhetjük a 0 körüli inflációt? Mert ha a vásárlóerő drasztikusan nőne ami a dübörgő gazdaságok következménye, az infláció is beállna normál 2-4 %-ra.
eszegfu
@Pöpec: Világos! De akkor csak a kamatot vitték ki az országból, nem a "termelés tetemes hányadát". Azzal is egyetértek, hogy az "MNB-t bármikor nyereségessé lehet tenni"... mint ahogy minden törvényt, rendeletet a saját, kedvezményezett "arculatukra" módositanak. És akkor az a legszomorubb, hogy vannak ilyen "agyonbonyolult" emberek, akik még, ha a saját bőrükön tapasztalnák a hátrányokat, akkor is jónak tartanák, mert O.V. "megmondta" és akkor az igy van jól!:(((
Pöpec
@eszegfu: Ne tévesszen meg a szövege, a fidesz magasan pozicionált hivatásos trolljáról van szó szerintem. Tehát nála nincs hátrány, csak előny, egyenlegben mindenképp. Normális fideszes(?) már kihátrált volna innen, de ő élvezi ezt a helyzetet, hivatásos mazochista kegyenc a szentem :-)
Nem tudom, hogy hívják azokat akik egy nyaláb vesszővel csapkodják csupasz seggüket/hátukat. Na ő az, csak neki a ballib a nyaláb. És szereti ha itt alázzák, vágyik rá ha elmarad...De ne én legyek neki a mikulás...:-)
eszegfu
@Pöpec: Már tul vagyok rajta! Engem bizony "megtévesztett"! Én nem emlékszem, hogy a szocik kormányzása alatt lett volna ehhez hasonló trollkodás... de ugy látszik ebben is "jól teljesitenek"!:)
eszegfu
@Pöpec: Kösz.! Már-már elfelejtettem a Smokie-t, pedig jó számaik voltak, a mostaniakat már nem ismerem...
Borsodi
Én azt kívánom ne betegeskedjen,éljen nagyon sokáig igen jó egészségben,de minél hamarább vonják felelősségre,és csukják élete végéig börtönbe .Különben melyik Ország aggódik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.