Schmidt Mária a Facebookon állt ki Bayer Zsolt mellett és gratulált a kitüntetéséhez. 

Lovagkeresztet kapott a keresztes lovag, aki nem engedi, hogy értékeinket, hagyományainkat, érzéseinket és józan eszünket elveszítsük! Ezúton is gratulálok Bayer Zsoltnak a lovagkeresztért!

Kíváncsiak lennénk rá, hogy a k*rvaanyázás mióta érték, bár egyes kultúrkörökben minden kétséget kizáróan hagyomány.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Hát igen: Madarat tolláról...
Biztos akkor világosodott meg, amikor egyenesen a szemébe nézett a Zsocabarátjának.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Hát igen: Madarat tolláról...
Biztos akkor világosodott meg, amikor egyenesen a szemébe nézett a Zsocabarátjának.
vonotok
Mwrcsi! Te meg Zsolt ennek az országnak a szégyenfoltjai vagytok. El jő a perc amikor számot kell adnotok tereitekért. Remélem megélem.
pbalage
Két középkori keresztes lovag beszélget:
- Nem megy már az baszás!
- Próbáltad az nyalást?
- Az segít?
- Nem, hanem az pináját!
RonaGyuri
Ja Kancsi-mancsi a hivatásos történelemhamisító és a józan ész???
colibri
Ez a nő annyira jelentéktelen, hogy szóra sem érdemes, és olyannyira hülye, hogy időnként nagyon felháborítja az embert.
namihami
@colibri: Mert Te vagy a hibás. Én az ilyeneknek, vannak még rajta kívül bőven, nyitottam egy dobozt, beletettem és attól kezdve max. a kacagás. Elég a nevet látni és pattan fel a doboztető.
Próbáld ki, hidd el , nemcsak mellőzöd az idegeskedést, de még remekül szórakozol is közben.
papa.49
Ezt a rettenetet is a hazugovics ültette fel a polcra, és már el is hiszi a státusszal az ész is megjött, mert más már, nála nem ,, jön meg,, úgyhogy akár ,,pisztolyozhatja,, a zsóti a madámkát))))))))))))))))))))
Levendula
Nekünk már értékeink sincsenek, a hagyományainkat is elfelejtettük, józan eszünket is elveszítettük. Sajnos az érzéseink megmaradtak, és ez a legnagyobb baj. Ezen a napon, Augusztus 20-án szomorúak vagyunk. Nem kicsit, nagyon...
nemfideszes
bayer, bencsik, lovas, g fodor, mint az "értékek" és hagyományok őrzői.
Hát fidióták akkor, idézve a "klasszikust", "egyetek szart!"
hetöndöe
A lovag és a lóvagina narancsszínű kalandjai.:-)Hát ezektől a tetvektől hányni kell.
pbalage
@hetöndöe: van is rá egy kissé kancsal kínrímem:

(középkori itáliai harcos megbotránkozik, amikor egy kivágott ló nemi szervet talál egy felgyújtott vallási jelkép mellett)

"Megremeg a talján lovag ina égett
kereszt alján lóvagina végett."

(ez eddig a leghosszabb, amit eddig össze kapartam, szóval rekord)
pbalage
hopp, az összekapartam meg egyben íródásra vanódott szó. Piccs.
bakegya
@hetöndöe: DDD-most és mindörökre nálunk csakkk egy MARI-aki valagrendet érdemelne.
Ludmilla
@Omarion Nebula: tudod,csak a nézését meg a járását...
justhpeter
Schmidt Máriának jót tenne, ha több Bayer idézetet olvasna és elmélyedne annak mondanivalóján. Esetleg az egyetemen terjeszthetné is ezt a fajta nemzeti kultúrát.
eszegfu
Tisztelt Schmidt Mária! Ha szerinted Bayer egy olyan "kereszteslovag, aki nem engedi, hogy a józan eszünket elveszitsük", akkor közlöm: Te már elvesztetted! És csak ugy, tudod olyan "egészséges nacionalizmusból": "Neked meg a kurva anyád..." idézem Bayer szavait... remélem nem sértő Rád nézve!?
colibri
@namihami: Köszi a tanácsot, lehet megfogadom! A fő baj csak az, hogy hiába dobozolom be a kancsi-mancit, még ott marad a Bayer, aki semmilyen dobozba nem fér el. Lovagkereszttel a nyakában meg pláne nem!
aremy
ha már kereszteslovag a baj zsóti ám legye de a keresztet a homlokán kellene viselnie.
Főlökött
A hölgyemény adottságait tekintve, az MNB. élére lehet állítani, mindene meg van a feladat ellátására.
Nil
Miért nem megy pszichológushoz- tele van gyűlölettel és fel nem dolgozott vélt vagy valós élményekkel.
sziha
Ket keresztes lovag beszelget:
"Te, kene irni egy cikket a tegnapi csatarol!"
"A kurvaanyad Zsoti..."
Desischado
És ez a rihe egyetemet végzett?! bayer meg az "értékek"?! Miben? A mocskos beszéd, a rasszizmus, a gerinctelenség, és még sorolhatnám, ezek értékek?! Mocskos fidesz ribanc, te sem vagy különb, hamisítod a történelmet, a becsület, a józan ész, a humanizmus neked ismeretlen fogalom. Jobb lett volna, ha ki sem nyitod azt a mocskos szádat! Még hogy bayer keresztes lovag, ez szánalmas, ennyire nyalizni, pfujj!
papa.49
@Desischado: Ja kérem, a ,,jó pénzért,, nyalni kell ezerrel)))))))))))
papa.49
@Horizont: Hát ahhoz csupán jó helyre kellett letenni a ,,kufferját,, )))))))))))))
papa.49
@Horizont: Ja, csak ő nem verte ,,nagydobra,, a dolgot)))))))))
Csak a milliárdokat seperte be))))))))
papa.49
@Horizont: Beállt a fütyiszhez, hiszen kellett a középszerjéhez egy intézmény, amit ,,vezethet,, bár szerintem még ahhoz is setét, mint az éjszaka)))))))
Állítólag történész, de a megnyilatkozásaiból nem igazán ez jön le...
Hari
Két mondat: 1./ similis simili gaudet (hasonló a hasonlónak örül .) 2./ Madarat tolláról, embert bartájáról ismerni meg. Egyébként hölgyeményünk már rég elvesztette józan eszét. Már csak az kell, beledőljön Bayer kardjába. Mert mint tudjuk egy lovag, akár élete árán is megvédi a gyengéket, védteleneket, elesetteket.
babp1982
Azt a kusza szemű mindenit,hát ekkora marhaságot már régen hallottam a józan eszemmel:-)) Ez nuna egyre hülyébb lesz bayer zsóti mint lovag:-))
tutajos
Számít az valamit is, hogy mit nyilatkozik a Matolcsy Mariska?
"Na, ugye!"
papa.49
@köhögő bolha: Ez a tekintet, ha gyerek meglátja rögtön megáll a növésben))))))))))))))))))))
Desischado
@papa.49: Én is olvastam, hogy állítólag történész, ezért írtam, hogy egyetemi végzettséggel, ekkor sötét, hazug rihének lenni, szégyen! Egyébként a nyilatkozatai alapján erősen kétlem, hogy az lenne, mert akkora hamisításokat, csúsztatásokat halandzsázik a történelemről, hogy számomra nem az! Vagy ha mégis, a valódi történészekhez viszonyítva a szakma szégyene!
vadnarancs
Bandzsa Marcsa meg a kultúra... Elég ránézni erre a köpedékre, máris hányingerem lett...
nezelodo
Megvan a véleményem a keresztes lovagokról. Ugyanúgy tűzzel-vassal terjesztették a kereszténységet, és gyilkoltak halomra embereket, mint az Iszlám Állam, és a hasonló szervezetek teszik.
Bringás
Na azt, hogy a k*rvaanyázás mióta érték, az itteni anyázó libbantaktól kéne megkérdezni!
Schmidt Máriával teljesen egyetértek. Egy nagyszerű ember kapott egy nagyon értékes elismerést!
Gratulálok Neki!
Lepényleső
Kinek van még olyan,ilyen nagyságok alatt?
Perwool
"... kapott a keresztes lovag"
Sok ember nagyon magasan üli meg a lovat. Csak nem tudják, hogy onnan nagyon nagyot lehet esni​.
gulyasgyula
@eszegfu: ..Ez egy karakán válasz ..Miért nem csupa nagybetűvel írtad..
eszegfu
@gulyasgyula: Nem szeretem a csunya beszédet, igy még idézni is nehezemre esik, nemhogy csupa nagybetüvel irjam le. És mint tudjuk Bayernál cikkei tartalma a nagyobb baj, de hogy ujságiró létére még megtüzdeli "keresetlen" szavakkal?! Egy ujságiró dolga szerintem az emberek korrekt tájékoztatása lenne, nem pedig, amit ez a "kereszteslovag" müvel!
gulyasgyula
@eszegfu: . ..Nekem akkor is tetszett ..Ahogy tetszett Bayer írása is ..Unom már a színjátékot ..Végre Bayer kimondta amit a többség gondol vagy csak otthon mond ki ..Lehet sajnálni a bevándorlókat ,segíteni a körülményekhez mérten de meg kellene érteni velük hogy nincs világnak olyan gazdag része ahol ennyi munka nélküli bevándorlóról TUDNAK , ÉS AKARNAK GONDOSKODNI ..Ha tetszik ha nem a volt Szocialista államok a Német és összes egyébb befektetőknek ,és kormányainknak köszönhetŐEN szegény államok és elég nekik a saját szegény rétegének eltartása .Úgy hogy ne ossza MERKEL a kedves vendégeit szét az Unios államok között ..Tanítsa meg őket az unios törvényekre ..Ez a kitüntetés vissza adás egy cirkusz AMI AZ ADÓFIZETŐ LAKOSSÁG NAGY RÉSZÉT NEM ÉRDEKLI ..Abban igazad van hogy újságírótól nem ezt várja el a jóérzésű olvasó , de hol vannak már azok az újságírók akik az etikára is attak -adnak ..
JAJMÁR
Nagyobb baj lenne mint egyébként van, ha ilyesmi emberekre lenne bízva a nemzet "józan esze"! De hál'Istennek ébredeznek a valódi "őrzők", immár több mint 60 kinyitotta a szemét, ideje lenne követni őket! Ébresztő, emberek!
gulyasgyula
@JAJMÁR: .. Azért én megkérdezném tőled hogy az évtizedekig Német országban éneklő Marton Éva és a 42-évig az USA-ban tanitó Makai Ádám-on kivül nem volt kis hazánkban a legmagasabb magyar kitüntetésre alkalmas személy .?? Már csak a józan ész miatt kérdezem mert ezt is az adta aki a Bayer -ét ..
JAJMÁR
@gulyasgyula: Nem értem mi a problémád a két személy munkásságával? (Makai Ádám József Attila testvérének a leszármazottja, és igen nagy irodalmi életműve van, Marton Éva világhírű operaénekes ... ők egyébként a Magyar Szent István-rend kitüntetettjei. ) Egyébként a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje a Magyar Érdemrendnek a legalacsonyabb osztálya.. de valóban rangos állami kitüntetésnek számított. Eddig!

Nem baj, ha nem érted, majd egyszer megérted. Talán.
eszegfu
@gulyasgyula: Elfogadom a véleményedet, de nem tudok azonosulni vele több ponton sem!
Sajnálom...
gulyasgyula
@eszegfu: .. Így korrekt , valami hasonlóra számítottam ..Ne azért írogassunk hogy egymásnak kedveskedjünk vele..
magyarbakancs
Keresztes lovag.
Istenem ezek a világ megváltó szavak.
Amikor szarban lenne az ország kíváncsi lennék rá milyen úton hagyná itt.
Meg az keresztes lovag ki Szlovákiában volt bejelentve mint vállalkozó?
Cége oda volt bejelentve mert azt mondta nem adózik itthon Gyurcsánynak.
gulyasgyula
@JAJMÁR: ..Érteni értem csak nem értek egyet vele ..A sok éves külföldön végzett munkáját ismerjék el külföldön ..Akik 1945-óta itt dolgoztak-dolgoznak és a szétbombázott országot felépítették azoknak mikor ismerik el a munkáját ..?? Külföldön biztonságba ,kényelembe élve dolgozott míg az itthoniak a mindenkori hatalom kiszolgáltatásának kitéve tették a dolgukat ..Ez mennyivel ért kevesebbet ???
eszegfu
@gulyasgyula: Kiegészitem... de mocskolódásból se!!
szaboria1
Ez a nő is csak a milliárdjainak köszönheti, hogy még vezetheti a terrorházát.
eszegfu
@magyarbakancs: Erre csak azt tudom mondani: bármilyen "szarban van az ország", ezek az emberek nem hagynák itt... ha más lett/lesz a "szél járása", akkor a kabátot kiforditják és a belső felével fogják hordani!
gulyasgyula
@eszegfu: Sajnos hogy megy a mocskolódás de az érintettekről senki nem beszél ..Arról a több millió alacsony béért dolgozó Magyar kis emberről akinek most éppen az kérdés hogy miből vegyen a gyerekének iskola táskát ..Vajon Ők kivel értenek egyet Bayer-rel vagy a képmutató többi honfitársukkal ..MERT A BEVÁNDORLÓK eltartásáért nekik kell külön adózni ..Ezért kellene ilyen vehemensen támadni a kormányt hogy ne StADIONRA ,OLIMPIÁRA költsön de ez senkit nem érdekel ..
eszegfu
@gulyasgyula: Azért én óvakodnék, hogy a kitüntetésüket visszaadókat "képmutató honfitársunknak" tituláljam. Abban igazad van, hogy a legszegényebb rétegnek napi gondjaik vannak, ők már szinte immunissá váltak a politikával szemben. Nem akarok Veled vitakozni, de azért olvass utána, hogy a "bevándorlók eltartása" hogyan is történik?! Nem emlékszem pontosan a számokra, de az biztos, hogy minden egyes menekült befogadásakor kapunk pénzt az EU-tól és nem keveset, de ha egyet sem fogadunk be, akkor fizetünk "mint a katonatiszt"! És ez utóbbi pedig tényleg a magyar adófizetők pénzéből fog történni.
JAJMÁR
@gulyasgyula: Vannak olyan tehetségek, akiknek szűk ez az ország!
Miért ne vinnék el a sajátjukéval együtt a magyarság hírnevét a világba? Sokkal jobban becsülöm azt az embert, aki a magyar költők verseit népszerűsíti angol nyelven (fordítóként), íróként és költőként a magyar kultúrát képviseli külföldön, és a tehetségét bárhol a világban elismerik, mint amelyik alpári stílusából gyűlöletkeltésével és hízelkedéséből él, itthon. Ő csupán erről híres, nem a tehetségéről.
Egy díj értéke attól függ, hogy kik kaphatják meg! A csúszómászók díja nyilván nem kell gerinces embereknek.
JAJMÁR
@gulyasgyula: Idejétmúlt a "szétbombázott országot újjáépítettük" szöveg nem gondolod? az ország nagyobbik része a 2. vh. után született, - én is, és szerencsére nem éltem át bombázást - és felnőtt már egy nemzedék a szoc.óta is. A butaság netovábbja mindig arra hivatkozni, hogy kik dolgoztak, meg újjáépítettek, miközben a jelenben szétlopják alólad a földet is.
Ha valamit meg kellett volna tanulnod a múltból, akkor azt, hogy emberként vannak jogaid - és másoknak is - a béke és a szabadság a legnagyobb érték, és egyik sem eladó!
gulyasgyula
@eszegfu: ..Mi a Bayer bűne ?? Kimondta amit a többség csak otthon , barátok között mond ki akár cigány akár bevándorlókról legyen szó ..A képmutatás lesz a veszte a világnak ..Adjunk házat -tetőt a fejük felé de ne az én szomszédomba ,mindenki így gondolja és ez a képmutatás ..Amig Merkel vagy Brüsszel az nem mondja hogy VÉGE addig jönni fognak . ..Ennyi embert eltartani senki nem tud és mennél többet fogadsz be annál több fog jönni ..Hol a vége ?? Az UNIÓ nem ad pénz az ellátásukra ha adna azt Gyurcsányék naponta mondanák ..Kevesen értik de a bevándorlók eltartása egy óriási üzlet lenne csak még abban nincs megállapodás ki fizesse a számlát ..A hasznot természetesen az USa tőke szeretné learatni .. A bevándorlók sorsa senkit nem érdekel csak a világ nagyhatalmai erről hallgatnak ..Olyan ez mint az Oroszok haza menetele volt de szívesen hősi halottnak nyilváníttottak volna minden katonát csak ne keljen róluk gondoskodni ..Lehetne erről beszélni de túl hosszú lenne ..De ha Te másképpen látod szívesen elolvasom ...
eszegfu
@gulyasgyula: Bayer "büne": a cigányokkal és a menekültekkel való ellenségeskedés szitása mocskolódó jelzőkkel. Ha "otthon, barátok között" is kimondatlanul gyülölik ezeket az embereket, akkor ezek a cikkek még jobban "alátámasztják", hogy igazuk van és még nagyobb indulatokat gerjeszt. Pl. a cigányok több 100 éve a magyarok egy rétegét alkotják, de igy-ugy mégsem sikerült integrálódniuk... mi meg lemondtunk róluk és az összes negativ jelzőkkel illetjük, minden rosszat rájuk lehet kenni... Az is tény, hogy a börtönökben lévők 80 %-a cigány, viszont az általuk elkövetett bünök "csak" tyuklopás szinten vannak, mig a "fehér" magyarok többsége életellenes cselekmény miatt került ide.
Látom, hogy nem kerestél rá... 1294 menekült befogadása esetén kapunk kb. 2 milliárd 430 millió Ft-ot, be nem fogadás esetén viszont 101 milliárd 256 millió Ft "büntetést" kell fizetnünk. És ha azt gondolod, hogy a "menekültek ellátása" helyett a kormány a szegényekre, a kórházakra, stb-re költsön...akkor csak azt kérdezem: eddig miért nem tette, amig nem volt menekültkérdés?! Abban átvitt értelemben igazad lehet, hogy a menekülteket el kell majd tartani... hiszen munkájuk a magyaroknak sincs!!Azt meg be kellene látni: Merkelnek van sulya Németországban és lehet szava az EU-ban is, csakhát ez utóbbinak 28 ország a tagja, tehát az ő álláspontjuk szerintem akár "felül is irhatja" Merkell akaratát. A "haszon learatása az USA tőke" általi elméletben pedig nem hiszek... ez szerintem csak egy fantázia szülöttje...az is lehet, hogy 50 év mulva kiderül: mégis igaz.
JAJMÁR
@gulyasgyula: Tipikus példa vagy arra, hogyan lehet "irányítani" a szolganépek gondolatait. ( Bocs, de én csak leírom, amit a többség gondol :-) ) és nem várok érte díjat se!

Hát nem látod, hogy ez az egész népszavazás értelmetlen, fölösleges a bevándorlás ügyben? Nem is ez a célja azoknak, akik rendezik!

Tudod vannak dolgok, amik megtörténnek, és bármit is teszel, nem tudod megakadályozni, mert nem rajtunk múlnak! (Pl. bevándorlás) Annyit tehetsz, hogy ebben a történésben legyél képes emberként gondolkodni és élni. Meglátszódik ki milyen ember, sokan vannak akiknek csak a másik nép gyalázkodására telik.

Aztán vannak dolgok, amik megtörténnek, de tehetnél ellene, tehetnénk mind, mert rajtunk múlnak, de ha hagyjuk, hogy ezt a jogot kivegyék a kezünkből, akkor hagyjuk, hogy elvegyék azt, amiért őseink küzdöttek, a szabadságot.
Ha a saját politikusainktól nem várjuk el a minimális erkölcsi értékeket, akkor magunktól hogy? (Más népektől, hogy?)

Az ország lelke elmocskosodott. Ez a díjosztás ékes bizonyíték, hisz nincs semmilyen átfogó értékrend se elv, ami alapján osztják. Ki kellene söpörni a szemetet!
Mégpedig nem a múlt, hanem a jövő érdekében. Ez lenne az első feladat minden előtt, de mi "játszadozunk" mások tragédiájával és egyre mélyebben gázolunk a mocsokban.
gulyasgyula
@JAJMÁR: ..Nem akarlak megbántani de Én meg azt az öreg falusi tanítót becsülöm jobban aki itthon nevelte több geberáción keresztül a gyerekeket hazaszeretettre , becsületre ,tisztelet adásra stb, és ha már a verset írtál vers értelmezésre ..Mert az Anyám tyúkját vagy a Feltámadott a tenger .,nem biztos hogy Angliában is értik ..
gulyasgyula
@eszegfu: --07.58 ..Muszáj időpontot írni ..Attól hogy Bayer írását elfogadhatónak tartom Én nem vagyok cigány gyűlölő sőt ma is van több tiszteletre méltó ismerősöm köztük akiikről sok Magyar példát vehet Én ÁFOR-ros voltam Ők vegyipari szaközepet végeztek és OLaj iparba kis vezető beosztásba voltak , most MOL-os nyugdíjasként 250 ezer körül van a nyugdíjuk FEJENKÉNT..Sajnos Ők a kevesebb cigány rérteg ..A többséget a körülmények és a kilátástalanság tettek olyanná amilyenek .Aztán a másik réteg OLASZLISZKA ., VESZPRÉM stb nem öregbítik a cigányok jó hírét .Igazad van a Magyar között is van ép elég tróger ne csak a cigányokat ítéljük el ..Még a végén meggyőzöl ..A bevándorlók körüli pénzügyi dolgok még igen képlékeny állapotban vannak amit az is bizonyít hogy még Gyurcsány is hallgat róla ..Majd az idő kiforrja ..
F_Viktor
@gulyasgyula: Írod:
"Kevesen értik de a bevándorlók eltartása egy óriási üzlet lenne csak még abban nincs megállapodás ki fizesse a számlát ..A hasznot természetesen az USa tőke szeretné learatni."

Akkor rén a többséghez tartozok, akik nem értik, hogyan akar az USA aratni???
Világosíts már fel, ha te, aki a kevesek közé tartozol, s rendelkezel ezzel a tudással.
Én csak annyit tudok, hogy csak Németországban, a holnapi nap folyamán 1 millió új munkaerőt tudnának álláshoz juttatni!
F_Viktor
@eszegfu: Írod:
"Pl. a cigányok több 100 éve a magyarok egy rétegét alkotják, de igy-ugy mégsem sikerült integrálódniuk... mi meg lemondtunk róluk és az összes negativ jelzőkkel illetjük, minden rosszat rájuk lehet kenni..."

Ez tényleg így van...
Kérdés, hogy a több, mint 500 év alatt miért nem sikerült az integrációjuk? Biztos, hogy ők voltak a hibások, vagy a magyarok igazából nem is törték kezüket, lábukat, hogy integrálódjanak a magyar cigányok?
S talán egyszerűbb volt negatívumként célkeresztbe állítani őket?

Talán már írtam, hogy itt már hallottam olyan véleményt, hogy a magyarok (orbán - mondom én) "termelik ki" az európai terroristákat azzal a bánásmóddal, ahogyan fogadják őket. Téves képet mutatnak a magyarok a kereszténységről, a keresztény emberről.
gulyasgyula
@JAJMÁR: 09.39 ..Ha a népszavazás értelmetlen akkor mi ez a nagy ellenzés ?? A "cél" ne olvas olyat ami nincs oda írva és Orbán gondolatát se akard kitalálni..Igazad van a bevándorlást nem lehet megakadályozni ezért én ugyan NEM gyalázkodom de unom már ezt a képmutatást ami a bevándorlók körül kialakult ..A ""szabadság ""azt már régen elvették , maradt ugyan szólás szabadság de az meg a kutyát se érdekli ..Abban igazad van játszadozunk mások tragédiájával , a szemét söprésbe azt is bele tenném hogy a Magyar katonákat hazahozni külföldről ..Nem kellene az USA-nak meg cselédeinek // NATÓ -MAGYAR KATONÁK //isten játszani és most nem lennének bevándorlók és már kevesebb lenne a mocsok amiből aztán volt- van Magyarországon bőven az elmult 26-évben ..Sajnos még nem látni a takarítókat ..
gulyasgyula
@F_Viktor: ..Röviden : a bevándorlók Német országban jelentősen fellendítették a kiskereskedelmi //élelmiszer ,cigaretta szinte mind dohányzik gyógyszer , víz ,gáz //szolgáltatás stb .. forgalmat egy egy Német gazdasági újság szerint,,Vagyis mennél nagyobba tömeg annál nagyobba fogyasztás ..Ha az Európai fogyasztás számolná össze valaki és a beszállitásba az USa is részt vesz az kész üzlet nekik ..Ja ők vendégek és a többség nem akar dolgozni ..
gulyasgyula
@gulyasgyula: ..A takarítással kapcsolatban , egy délután számoltam a véleményeket a számomra elérhető oldalakon 147 embernek van véleménye a mindennapi életünkkel kapcsolatba , és ebből többen többször is írunk ..A többséget nem érdekli csak a saját dolga , élnek ,dolgoznak ,szórakoznak ..Az internet adó óta nem volt egy rendes tüntetés ..Az olimpiába bele rokkan az ország senkit nem érdekel , a stadionokra , futbalra megy a pénz szórás senkit nem érdekel ..Miért érdekelné a többséget a bevándorló ügy amíg nincs a szomszédjában bevándorló tábor .??? Ez itt a probléma az emberek bele fásultak a 26-éve tartó ""RENDSZER VÁLTÁSBA "" A futbalon kivül nincs hír ami felrázza őket ..
JAJMÁR
@gulyasgyula: Nem bántottál meg, sőt! :) (Bevallom, pedagógus -is- vagyok)
Azt mondod, jobban becsülöd... de egyik nem zárja ki a másikat ugye? Lehet becsülni a tanítót - akkor is, ha nem öreg - mert neveli és oktatja a gyerekeket, és lehet becsülni azokat is, akik egyébként gazdagítják a magyar, sőt, a világ kultúráját, amit aztán a jó tanítók megismertetnek a gyerekekkel.
Miért ne értenék a magyar kultúrát külföldön? Neked probléma Shakespeare vagy Goethe megértése?
Vagy azt képzeled csak ebben az országban létezik tyúk, meg "tenger" ? :-D
JAJMÁR
@gulyasgyula: 21:43 Most vettem észre, így válaszolok újból.
A népszavazást a bevándorlás ürügyén rendezik, így értelmetlen.Bármi is lesz a végeredmény, nem befolyásolja azt, amiért kiírták. Egyébként nagyon is van értelme, hiszen támogatókat tud szerezni a kormány, miközben eltakarja a "csúnya" ügyeket. Ez a népszavazás maga a képmutatás, ezért pedig milliárdokat fizetünk.

Mindig voltak mocskos ügyek, de ha fokozatokat állítanánk, azt hiszem, nehezen lehetne fokozni. (Negatív irányba persze) Igaz ezt már sokszor mondtam, de nekik mégis sikerült fokozni. Abban egyetértek veled, hogy ez egy folyamat, ami nem most kezdődött, Mentegetni a jelenlegi helyzetet, hogy régen is volt mocsok, és karba tett kézzel várni a takarítókat, kényelmes lehet, de eredményt ettől ne váj!
Az ország egyébként gyenge, önmagát megvédeni nem tudja. A NATO létszükséglet.
eszegfu
@gulyasgyula: 20:27 Ugy gondolom, hogy Te is korombéli lehetsz... tehát minket már meggyőzni valamiről szinte lehetetlen... nem is ez a cél, hanem a véleménycsere...szerintem. Bayerről meg már csak annyit: lehet, hogy leirja több ember kimondatlan véleményét, de egyrészről nem mindegy hogyan, másrészről pedig "kritikus" hangvételü irásait én elvárom a mostani kormánnyal szemben is... ez lenne egy ujságiró dolga! Azt hiszem ezzel a témával "végeztünk"...folytatjuk majd egy másiknál...
eszegfu
@F_Viktor: 20:54 Tényleg ötletem sincs, miért nem voltak képesek ennyi idő alatt integrálódni a m.o-i cigányok?! Valószinüsitem, hogy elsősorban népük vándorló életére vezethető vissza, nehezen kötödhetnek egy fix helyhez. Azután oka lehet még, hogy ennyire hagyománytisztelő és ezzel együttjáró összegfogást nem nagyon találunk más népeknél. A világ számtalan országában élnek ilyen közösségek, ahol a vajda szava szinte "felülirja" az adott ország törvényeit. A különbség abban van, hogy más országokban valahogy elfogadják őket olyannak, amilyenek, nálunk meg nem. Több dokumentumfilmet láttam ezekről... nekem megdöbbentő volt, hogy az "öregek tanácsa" hogyan is dönti el, hogy 1-1 család hol vehet üzletet, melyik utcában (pl. hogy ne legyen konkurenciája a másik családnak), vagy hogy melyik lány elég "házias", vagy sem, megérdemli, hogy férjhez menjen egy másik "jóhirü" család fiához, természetesen szüzen, válás náluk nem létezik... és még sorolhatnám. Ez csak az én véleményem és nem biztos, hogy ezek az igazi okai!
Béla333
Ha megkéri Schmidt Mariska, biztos ír neki Bayer olyan levelet, ami tele van szitkozódással, k.anyázással, aztán azt bekeretezheti és kiteheti a falra. Mindennap olvasgathatja.
Az országot nem kellene az ilyen Bayer félék ömlengéseivel terhelni.
Szerintem!
eugen4402
B. Zs. meglehetősen furcsa módon őrzi a mi józan eszünket, Ő személyesen veszíti el a sajátját mindannyiunk helyett... egy vértanú, akit éppen most köveznek meg. Így gondolta, igazgatónő? Vegyenek ki egy szobát az éj leple alatt - mondanám, de én ilyen csúnyákat soha nem fogok mondani...
szép új világ
Mariska, ha Bayer a keresztes lovag akkor te meg a lovagina?
gulyasgyula
@JAJMÁR: ..22.15 ..Igazad van egyik nem zárja ki a másikat de valahogy az idős falusi tanítóhoz nem jut el az elismerés soha , míg a Marton Éva 16 kitüntetést kapott ..A Makait nem néztem ..//21.43 // Ami népszavazást illeti amíg nincs , mert nincs egy komolyabb , jobbnak ígérkező politikai erő ezzel kell beérnünk addig ezt kell támogatni legalább is a külföldel szemben ..A pénz meg úgy se oda kerül ahova kellene ..Ne legyen igazam de előre merem borítékolni a következő kormány ugyan ilyen lesz ..Nézz vissza 1992-ig ..Mi változott a politikai életbe ?? Miközben a jelenlegi politikai réteg a kormány körüli pénzügyi vissza élések kivizsgálását követeli a Simon Gáborok meguszák a lopott pénz beadózásával , a Hagyó , Szalainé ,Hunvald .Tocsik, Slett Csaba , Rogán stb .Kevés az oldal felsorolni ..szinte minden ügy el van maszatolva ..Abban nagy az egyet értés hogy külömböző cimen az ellenzéki politikusok m is felveszik a havi 1 millió körüli pénzüket ..Ezt senki nem akarja felülvizsgálni hogy annyi km számolnak el hogy egész hónapban autóba ülnek papíron ,a drága albérlet stb ..Hogy mikor jön a politikában érdemi változás azt én is szeretném tudni ..A NATÓ sajnos az USa előretolt katonai csapata csak erről nem beszélünk ..Irakban , Afganisztámban , Szíriában stb nem magyarországot ,Európát védjük ,hanem az USA gazdasági érdekeit ..
KERKA
nem az a baj, hogy Bayer írt a Gulágról (egyébként ki és hol olvasta), hanem az a baj, hogy nem maradt ott:))
JAJMÁR
@gulyasgyula: Te tényleg a Simon Gábort tartod számon a legek között? Meg a már régi, kisiklott baloldali ügyeket, és csak az egy arrogánst tudod odabiggyeszteni a végére?
Az eddigi összes kormány kispályás volt a mostanihoz képest korrupció terén. Hogy mi az oka? Az, hogy hagyjuk!
Ahogy te is, sokan azzal indokolva, hogy eddig is... meg majd megvéd minket a külföldtől... de éppen azt mondom, hogy ez a legnagyobb átverés és képmutatás. Tetszik tudni ez a kormány a saját érdekeit védi, nem a tiédet!

Annyira más szemlélettel nézzük az eseményeket, hogy értelmetlennek látom a beszélgetést. Talán annyi haszna van, hogy a gondolatmenetedből következik a félelmed, azt így értem. De a veszély nem kívülről jön!
gulyasgyula
@JAJMÁR: ..Oda írtam én Tocsikot is igaz az SZDSZ-es buli volt .Írtan Slett Csabát is igaz azt se vizsgálták 13 köztartozásos cég tünt el senkit nem érdekelt .A többit azért nem írtam mert nem biztos hogy ügy lesz belőlük ..Ha emlékszel 2002-ben a második forduló ellőt mikor Orbán már látta hogy veszít gyorsan privatizált 12 állami gazdaságot és az egész ügyet titkosították ..Azt vártam az MSZP-től minimum kivizsgálják mert nem biztos hogy minden törvényes volt ..Azért nem irtam Habonyt , Ady-t stb mert a politikai elitet nem érdekli a múlt csak míg ellenzékbe van ..Utána mind a saját pecsenyéjét sütögeti ..Nincs okod megsértődni , nekem már nincs mitől félni 70 felé tisztes nyúgdíjal és jó anyagi háttérrel 2 infartus 4 mütét után mitől kellene félnem ..Még annyi amíg az országba jönnek a befektetők , hétvégeken meg a fürdő szállók telt házzal működnek , az autópályán hétvégén dugó van , nincs komoly baj ..Ezek Orbán politikáját igazolják ..Egyik nap megszámoltam a számomra elérhető oldalon 146-an lázadoztok ellene , azért nem érdekli a pesti embert a ligetnél tüntető 100ember ..Ezer a gond az országba de a politikusok az MSZP-ét csak a vasárnapi nyitvatartás érdekel ..Nincs itt komoly gond ,ami van az csak mű balhé ..
JAJMÁR
@gulyasgyula: Az egészség a legfontosabb, remélem vigyázol magadra ezután :)
Hát, én nem találkoztam a befektetők sorával errefelé... Dél-Dunántúl. Valahogy kimarad, de az ország számos régiója még!
Rengetegen tiltakoznak a liget fái miatt. A pesti ember nem akarja kivágni a fákat! Talán meg kellene szavaztatni... de nem merik!
Az autópályákon lehet dugó - a magyar csak a hétvégeken nyaral, ha nyaral - és nem mind magyar aki dugót okoz.
Nem az mszp-t érdekli a vasárnapi boltzár, hanem az embereket, ők csak meglovagolják azt, ahonnan sikert remélnek. De még ez se sikerül nekik rendesen!
Az országban nagyon nagy baj van! Nincs komoly ellenzék, a kormány autokrata és azt csinál amit akar. Gátlástalanul!
Van egy vékony gazdagodó réteg, akik most még megtöltik az ő saját szállodáikat - lsd. Mészáros meg a Ráhel - és van a nagyon széles, siralmasan elszegényedő réteg. Az ő nagy részük talán még szállodában se volt soha.

Ja, még annyit: a vidéki tanítót megbecsülné az állam, ha nem íratna vele fölösleges jelentéseket saját magáról, pláne másokról, ha nem írná elő mit mondhat, viselhet, miből taníthat... stb. Mondjuk, ha a túltolt biciklit visszahúznák!
gulyasgyula
@JAJMÁR: ..Köszönöm a figyelem felkeltést ,arra gondoltam az előbbi írásomért biztos megfojtasz ..Igazad van sajnos a befektetők Kecskemétnél megálltak de már az is jobb mintha mindent Győrben csinálnának ..A liget fái ellen szerintem legalább egy az internet adó -nyi tüntető kb 10ezer ..Egy pesti városban az lenne a jelentős és nem népszavazást kell ..Ha kell a pesti embernek a liget tegyen érte neked -nekem nem kell ..A családi cégben még mindig sokat autózom ezért van össze hasonlítási alapom hétköznap vasárnap ..Nem csak drága luxus autók hanem szerény kis autók közlekednek bőven vasárnap délután ez saját tapasztalat ..Mikor jártál Baja és Szeged között 98 km ne tud meg milyen forgalom van .A bolt zárral is igazad van az MSZP szerencsétlenkedik ..Nincs komoly ellenzék , egyetértünk ..A gazdagodó réteg nem is olyan vékony csak nem mind hülye mint a Mészáros ezért nem látjuk a többit pedig szerintem ez csak a jéghegy csúcsa ,.A szegénységet van szerencsém látni a Alföldi rokon látogatáskor , pedig becsületes dolgos emberek ..Ami szomorú a sok megélhetési politikus közül egy se kérdezi meg : mennyit költünk focira , sportra ?? Én az idős tanárokat sajnálom , míg az hülyét aki bocsánat kérésre számít egy miniszter elnöktől és egy köztársasági elnöktől butasága miatt alkalmatlan tartom a tanárok képviseletére sőt iskola igazgatói alkalmasságát is megkérdőjelezem ..Ilyen sehol a világon nem volt és nem lesz ..ennyit Puklinak tudni kellene mert ettől lett hiteltelen az egész ..Most lehet hogy megbántottalak mivel kolégád ..Elnézést ..
JAJMÁR
@gulyasgyula: Nem sokat járok Baja és Szeged között, de Pécs és Baja között nincs dugó:-) Amúgy Pécs és Bp. - M6 - is nagyon kell vigyázni, mert annyira eseménytelen, se előtted se utánad senki, hogy veszélyes! Én viszont arra szoktam járni. Bp.-Sopron.. az már más! A főváros környékén vannak persze forgalmasabb utak, aminek oka, hogy az ország erősen centralizált, ott van még némi beruházás, és Ausztria szomszédságában, no meg az átmenőforgalom Ausztria felé. Az ország 2/3-a pedig pusztul. Ezt te nem tudom nekem megcáfolni!
A Pukli a hiteltelen? A balog és tsai meg a hitelesek, meg alkalmasak? Ó, dehogy! Na, mindegy, pedig már majdnem "egyetértettünk" . De majd legközelebb újrapróbálom! Jó éjt.
gulyasgyula
Járom Én Nagykanizsától , Sopron ,Ózd , Gyula ,Szeged, stb ..Ahol Spár van ..Minden félévben körbe kell járni 56 Spárt , ezért látom a megélhetési lehetőségeket ..Nagyon sok helyen siralmas de azért mindenütt ott van a 15 mlliós terepjárós rérteg ..A Pukli vagy a balog hiteles én azt nem tudom de egyet tudok mindig olyat szabad kérni a mindenkori hatalomtól aminek a megadása nem jár presztis veszteséggel ..Egy ember se kérhet ilyet az Ország két legfőbb vezetőjétől az egész világon ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.