Az Ételt az Életért Alapítvány ételosztást szervezett a Blaha Lujza térre szombaton 11 órára. Már éjjel háromkor elkezdtek sorba állni az emberek – írja a 24.hu.

 

A portál összeszedett pár beszédes adatot:

a magyarok 44 százalékának nincsen tartaléka

Magyarországon a 7 év alatti gyermekek 42,2 százaléka él szegénységben

30 ezer gyereknek kell szembenéznie az állandó nélkülözéssel, és közülük nagyjából 50 ezer rendszeresen éhezik

110 ezer gyerek él olyan háztartásban, ahol nincs fürdőszoba, 150 ezer pedig olyanban, ahol nincs WC

200 ezer gyerek él olyan háztartásban, ahol nincs elektromos áram

négyezer gyereknek lakcíme sincsen

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
Én nem állítom,hogy kizárólag a Fidesz felelős a szegénységért,bár sokat nem tettek ellene.De ilyen gátlástalanul hazúg,aljas szöveget,amit Orbán meg a Fidesz megenged magának,ilyent még senki ne merészelt,különösen akkor,amikor ők beszarásig tömik magukat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Mert a kormány szerint csökkent a szegénység.
Nessy
Majd elmagyarázzák, hogy ezek jól öltözött statiszták, ingyenélők, alkoholisták, munkakerülők, akik csak azért állnak órákat a hidegben, hogy otthon megspórolják a mai borjú bécsit, meg a bélszint szarvasgombával. Nem tévedek, már olvastam ilyen kommenteket a sorban állókat "jellemezve". ( Jó, az otthoni kaját már a méreg iratta velem!)
simmering73
Annak a 200 ezer gyermeknek, akiknél nincs áram, üzent a kiaf@szom bácsi, hogy olcsóbb lett az internet.
Edmond Dantes
Én nem állítom,hogy kizárólag a Fidesz felelős a szegénységért,bár sokat nem tettek ellene.De ilyen gátlástalanul hazúg,aljas szöveget,amit Orbán meg a Fidesz megenged magának,ilyent még senki ne merészelt,különösen akkor,amikor ők beszarásig tömik magukat.
RonaGyuri
Azért szép lenne, ha a teljes Fityesz-KB ott állna a sorban! =))
Mert a másik oldalon állni az tőlük elképzelhetetlen lenne! =)) Na meg nem is praktikus mert kizabálnák a kajából a húsz! =))
Macskaszem
Erősödik az ország, az emberek csak azért éheznek, mert az manapság divatos, menő életforma. Sorbanállni meg egyszerűen imádnak.
lampa laz
@simmering73: ahol nincs mivel fűteni, ott meg csökkentették a rezsit.
qxy
@Edmond Dantes: Igazad van teljes mértékben. Van egy két " szegény ismerősöm otthon. " diplomás de nem ért semmihez. nem is akar dolgozni. Mondtam neki hogy ki viszlek. a válasz erre az volt .- Ha adnak 3000 Eu.t majd akkor ki megyek mert nekem annyi kell.Nekem meg az volt a válaszom akkor egyél azt amit találsz . leszarom. Ja, ha el megy a boltba, csirke vagy pujka mell kell csak neki. mert ő diplomás és neki ez jár. majdnem nyakon basztam.Nem tudom van e még ilyen otthon.- a baromfi boltba hozták a friss csirke combot. mellette volt a kutyás bolt oda is vittek jó pár ládával, szintén combot.Miért? mert a Magyar szabvány szerint ami comb kisebb, a szabványnál, az nem felel meg emberi fogyasztásra. és annak az ára 170 forint volt. Nekem nagyon jó volt az a nyolc kilenc dekás kis combok.Ciki oda menni? ha éhes vagy fázik az ember akkor a hidegnek és az éhségnek " nincs szeme."
Eladott Ország
A Központi Statisztikai Hivatal pedig az összes leigázott állami intézmény analógiájára,
telibeszarja a szakmaiságot és tevőlegesen hozzájárul ahhoz, hogy a számok jól mutassanak
Rogánék sikerpropagandát hirdető óriásplakátjain.
Túl sok a szegény? Jó, akkor írjuk át a szegénység fogalmát. Nem hogy adókat csökkenteni,
valódi munkahelyeket teremteni, valódi béremeléseket lehetővé tenni, á dehogy. Le kell vinni a vonalat a papíron és máris csillog ­villog a statisztika mint Salamon töke és a magasságos
miniszterelnök úr eszelős­ vérmes tekintete. Ezt a zseniális, előre megfontolt merényletet
tanítani kellene, történelemkönyvek lapjaira illik: így kell hátbaszúrni, ledöfni saját népedet.
A tekintetes nagyságos urakat ugyanis nemcsak a nyomorúság látványa idegesíti, papíron is
nehezen viselik a szegénységet. Pedig ők mindent megtesznek, csak adnak ­adnak mind a két kezükkel, ám a büdös parasztjának semmi nem elég.
Ha még maradt ellopnivaló, az hamarosan odakerül a 100 leggazdagabb magyar listáján szereplő szerencsések egyikének­ másikának zsebébe. Közben a kormány úgy tünteti el az éhező gyerekeket, nyomorgó kisnyugdíjasokat, megfáradt keményen dolgozó szerencsétleneket, hogy átalakítja a számítási módszereket. Itt már rég nem az a kérdés, hogy egy évben egyszer nyaralni menni, autót fenntartani, hitelt törleszteni. Ez itt konkrétan sötét banánköztársaságokat idéző nyomor. Tízből négy magyar mindennapi kilátástalansága. A tények elsunnyogásának fáradságosan kreatív munkája és az ipari lopás mellett szakpolitikai intézkedésekre nem jut idő.
papa.49
Ide told a pofádat hazugovics remélem jól össze is vernek, szemétláda, itt pofázd hogy ,,erősödik az ország,, ezeknek az embereknek mersz-e a szemébe nézni tetű???
Nagy Mária
@Edmond Dantes: Én meg állítom, hogy a fidesz legnagyobb "jobban teljesítünk"-je a családok, gyermekek elszegényítése.
Ott fent, Écsi Antal nem hiszem, hogy nézett már éhező gyermek szemébe. A gyerekeken az iskolában lehet legjobban meglátni hogyan csúsznak le dolgos-szorgos egyszerűbb családok, önhibájukon kívül. Ráadásul itt vidéken ezek gerinccel rendelkező emberek, ők ezt szégyellik, s nem verik az önkormányzat ajtaját segélyért. A jó közepes, vagy négyes tanuló gyerekek hirtelen rontani kezdenek, magukba zárkóznak. Ez biztos jele szokott lenni a család lecsúszásának.
ÉCSI ANTAL! Az elmúlt 6 évben ez a jelenség megduplázódott.
Zeta
Magyarország jobban teljesít!
Magyarország erösödik!
Grafix69
Bence megmondta sokkal kevesebb szegény van Magyarországon , mi lenne ha ez nem lenne igaz talán a fotóra sem fértek volna fel.
justhpeter
A nemzet szégyenének, a fideSS-kdnp-nek a legnagyobb dicsősége az elmúlt 6,5 év alatt.
Desischado
Na kérem, ez a mai magyar valóság! Hiába hazudoznak orbánék, a tények azok tények!
Yoda69
Remelem ezek a kepek bejarjak a vilagsajtot.
verőce21
Szégyen a szociktól ez a sok dologtalan 1800 Ft napidíjas "éhenkórász" statiszta. Ekkora társaság már megrottyanthatna egy őzet ott 11-re, készen is lennének. Lenne mivel megkínálniuk az ételosztókat.
Szókrakész
Ha bemennének bármelyik hajléktalan ellátóhelyre, ott is kapnának meleg ételt.
mariaberta
De csak mert MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT, ÉS GYARAPODNAK AZ ÉHEZŐ HAJLÉKTALANOK. No meg ERŐSÖDIK IS
Hajrá Magyarország, hajrá HAJLÉKTALANOK!
Lepényleső
Aki korán kel aranyat lel,ki le sem fekszik,az az ételosztáson nyel.
Amíg egyre többen csak nyelnek,addig bölcseink rajtunk vígan élnek?
Eriksson
Azért jó dolog, hogy az egymás után jövő magyar kormányok többé-kevésbé gondoskodnak a szegény hajléktalanokról.
Nézzük a dátumot.
www.youtube.com/watch?v=mi9VRJyN874
a dátum itt is önmagáért beszél.
www.youtube.com/watch?v=H9bk3tdaY8g
kukac50
Magyarország erősödik! Éhezőkből! Orbán vak!
Hány száz ezer ember él 50 ezer forint alatti összegből???
kisrigó
@kukac50: Miért nem tartanak kecskét, menjenek gombát szedni! Most a legjobb, hűteni sem kell! A kecske is elvan az árokparton. Különben is biztosan finnyásak ezek az emberek, nem szeretik a kukában fellelhető finomságokat! A nagyságos uraknak nem drága egy luxusétteremben elfogyasztott reggeliért kifizetni annyit, mint egy rokkantnyugdíjas két heti jövedelme, aki évről évre egyre jobb egészségi állapotba kerül. Lám, milyen jó, hogy nem tud zabálni! Alávaló mocskok!
kisrigó
Egyébként jövőre már betérhetnek egy kis friss tengeri halból készült ételre a szegedi Dómnál megnyíló szerény luxusétterembe. Nem kell fagyoskodni, Kis Rigó püspök úr nyit egyet Katedrális néven a budapesti All in Delicates büfé vezetőjének a felügyeletével. Ugyanis összeismerkedtek, mikor a püspök úr oda járt, elkölteni szerény vacsoráit. Élni tudni kell, nem sorba állni!
evacica
Na erre lehet büszke Orbán! Igaz kedvenc haverja Lőrinc barát megmondta,hogy jobban élünk, mármint ő és haverja! Az már biztos! Ezek a szerencsétlenek is biztos örülnek már hajnali 3 kor, hogy sorba állhatnak egy kis meleg ételél karácsonykor! De szép lenne, ha az Orbán családot látnám már sorba állni ugyan így!
huKKK
Több Róbert bácsi kellene.
Ki mondta, hogy csak az a pártucat szervezet etetheti a népet?
Amíg sorban álltak takaríthattak volna a haveromnál 600-as órabérbe. Hány órát álltak sorba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.