A miniszteri eskütételek után kapták el a tárca nélküli miniszteri pozícióból kieső Kósa Lajost a paralmentben. Az Azonnali.hu-nak arról beszélt, Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesternek nem az a dolga, hogy végigbumlizza az országot, hanem hogy a várost vezesse. Debrecen polgármestereként ő a város érdekét képviselte a parlamentben, de olyan gyűlésre nem járt az ország másik végébe, amihez Debrecennek nem volt semmi köze.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

134 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Kupak, te meg vagy?
Es becsuletrol predikalsz? Te?
Polgarmesterkent es miniszterkent, neked pedig nem az lett volna a dolgod hogy 800 millios bonuszt fogadj el es irasd sutyiban az anyad nevere, hanem az hogy ezt azonnal jelentsd a rendorsegen. Ja, hogy ez neked nem jutott eszedbe, csak az hogy lefolozd a hasznot?
Akkor alkalmatlan vagy minden poziciora, ahol a becsulet meg szamit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Miszter 1300 oszt jó napot! Becsületbeli sugárban hányok!
Yoda69
Kupak, te meg vagy?
Es becsuletrol predikalsz? Te?
Polgarmesterkent es miniszterkent, neked pedig nem az lett volna a dolgod hogy 800 millios bonuszt fogadj el es irasd sutyiban az anyad nevere, hanem az hogy ezt azonnal jelentsd a rendorsegen. Ja, hogy ez neked nem jutott eszedbe, csak az hogy lefolozd a hasznot?
Akkor alkalmatlan vagy minden poziciora, ahol a becsulet meg szamit.
Eladott Ország
Mondja ezt, a fémkupakok, a 20 százalékok és az új-zélandi Rolling Stones-koncertek nagy barátja, közpénzből. Kósa Lajos plusz vele egy titkárnő, és Halász János volt kulturált álomtitkár főurak padavanjaként 2014-ben ellátogattak ide a dehogy messze, a baráti Új-Zélandra, ahol megtekintették a Rolling Stones, viszonylag közismert rockegyüttes koncertprogramját. Fejenként egy misiből meg is állt a buli – többnyire súlyosan eladósodott emberekről lévén szó kimondhatjuk, ilyen a kultúra iránti olthatatlan szomj, semmi nem számít. Jól csinálják a fiúk, meg kell hagyni. Nem piti ötvenezret lopnak, mert azon felhördülne az egyszerűagyú, mert ki tudja számolni, hogy neki az három havi rezsiköltség és húazannyát! Az ezerháromszáz milliárdot meg nem tudja értelmezni. Segítek. 1300 milliárd az annyi, amennyiből mindenki – csecsemőtől a dédiig – 132 000 forintot kaphatna. Jó, ebből az 1300 milliárdból pont nem, de az uniós támogatásokból elsummantott milliárdokból igen. Nem baj, így sem fogják érteni, ez is bonyolult. Tudom ám a megoldást. Rá kellene venni fideszéket, hogy ne erdőket, tavakat, gyárakat, szállodákat lopjanak, hanem lecsókolbászt. Meg vécépapírt. Mert azt érti mindenki. Azon talán fel tudna háborodni annyira a kéményen dolgozó kisember, hogy elzavarja ezt a tolvaj bandát a vérbe. Ahová már régen el kellett volna hajtani őket.
Eriksson
Abban igaza van Kósának, hogy egy polginak a városával kell foglalkoznia, mivel arra kapott felhatalmazást.
Eladott Ország
@Eriksson: Az ügyészségnek, meg mondjuk az 1300 milliárd uniós támogatásokból elsummantott milliárdokkal kellene foglalkozni és a Kósa örökséggel.
papa.49
Kupaklaja rövid leszek KUSSSSSSSSSSS !!!
Te kimered nyitni a lepcses pofádat, te szemét Mr. 20-50 % ???
Yoda69
@Eriksson: Csak ezt ne az mondja, aki legnagyobb sikkasztokent pont azzal nem foglalkozott amivel kellett volna.
Eriksson
@Yoda69: Most mi a gond? Az, hogy nem igaz, vagy az, hogy ki mondta?
Eriksson
@Horizont: Szerintem pedig nem. Neki nem az országos politikával kellene foglalkoznia, mert ahhoz mint városi polgármesternek semmi köze. Nincs benne a munkaköri leírásában.
szaboria1
Lali vedd már észre magad a főnököd is szépen mellőzött. Te hányszor mentél máshova amikor még mint pm. lehettél képviselő is. Kezdjél cavintont szedni. Annyira rosszul vezeték a várost, hogy még a meghalt pm. temetését sem fizették ki.
relatív
Az nagyon jellemző a mai magyar közéletre, hogy ki mond ' kiről ' véleményt, mert az egy nagy ellentmondás - úri körökben -, hogy jellemzően nem a helyes irány szerint ( jótól a rosszabbnak ) valósul meg a kritika !
Yoda69
@Eriksson: Azt nem tudom hogy igaz-e vagy sem. Bar ha egy fideSSes mondja erosen ketelkedem az igazaban, hisz ezek ejjel nappal lopnak, csalnak, hazudnak.
Viszont olyasvalaki aki onmaga is feje tetejeig szaros a korrupcios ugyek miatt, az ne allitson masrol semmit, akar igaz akar nem. Ez az alak elvesztette az arcat. Jobb lenne meghuznia magat egy sotet kamraban elete hatralevo reszeben.
Eriksson
@Horizont: Már megint hülyeséget beszélsz. Nem az a baj vele, hogy mutyit keres.
sokanvagyunk
Kósa maradjon a súlycsoportjában - bár a csengeri Marikát is annak vélte... :D
Eriksson
@Yoda69: Most tekintsünk el Kósától. Helyes az, hogy Márki-Zay országos ellenzéki koordinátornak képzeli magát? Hivatalosan senki nem kérte fel rá, városában pedig teljes a zűrzavar.
Eladott Ország
@Eriksson: A csúti kancigánynyt és bandáját meg senki sem hatalmazta fel arra, hogy az köz pénzét lopja.
Eriksson
@Horizont: Nem Kósának kell igazat adni, csak gondolkodni egy kicsit.
Az urad mit szólna hozzá, ha mindenféle nőegyletbe járnál beszédeket tartani, papoknak vezetnéd a háztartását, az otthonod pedig szaladna minden, mert éppen arra nincs időd?
Yoda69
@Eriksson: En ugy latom probalja helyretenni a zurzavart amit luzer okozott, csak nehez dolga van a fideSSes ellenszelben.
Az pedig hogy orszagosan kiall dolgokert miert lenne baj? Szabadidejeben mindenki azt csinal amit akar.
Eriksson
@Yoda69: Én kételkedem abban, hogy valamit is tett akár a város érdekében, akár Lázár ellen. Még nem jutott el odáig.
Miért nem lehet objektíven gondolkozni?
silber13
@Yoda69: d a fidesz jelmondatainak legfontossabbikát: " Si fecisti nega " Vagyis, ha megtetted, tagadd!
egyvandor
kjósa suttyó logikája. MZP tegye a dolgát a városért, akadályozza meg a korrupciót, vegye fel a harcot a helyi fideszmaffiózókkal és húzódjon meg csendben, hogy minél zökkenőmentesebben lehessen kicsinálni. NER!
tudode
Vicces!
.
Az NEM SÉRTI Mr 20%-ot, hogy a GAZDIJA passzra verte, de IQ-jának megfelelően TEKERGETI/NÉ azt, akit .. k l ó n o z n i .. kellene jobboldaliként, akinek az az .. a r s -poetikája, hogy az lenne elviselhetőbb az ALATTVALÓKKÁ SILÁNYÍTOTTAKNAK, ha a jobb-, és baloldal
.
- a TISZTESSÉGTELENSÉG helyett a TISZTESSÉGES politikusokat látná szívesebben a KORMÁNYKERÉK forgatóinak O1G, alias Orbán Viktor ALÁ, FÖLÉ, MELLÉ csoportosuló EGY AZ ORSZÁG EGY a zászlaja alá!!!
.
Márky Zajt .. k l ó n o z n i .. kellene!
tudode
@tudode: .
Kieg.
.
... EGY AZ ORSZÁG EGY a zászlaja alá, a RÉGI CSIBÉSZEK HELYETT!!!
Commenter
@tudode: minden szavaddal egyetértek. A hódmezővásárhelyi győzelmet is klónozni kellett volna-országosan!
csak úgy....
@Eriksson: 12:27
"@Yoda69: Én kételkedem abban, hogy valamit is tett akár a város érdekében, akár Lázár ellen..." Nem a város érdekében tárta föl,hogy milliók lettek el repizve,látszólag fölzabálva ?
Eriksson
@csak úgy...: Február 25.-e óta ez egy hatalmas teljesítmény. Mennyibe került a városnak?
csak úgy....
"Kósa: Becsületbeli ügy Márki-Zay elkergetése... " csak nem ültek már össze az okosok egy Márky-Zaj elleni hadmüveletre? Végre egy böcsületes ember,talán még az országot is képes lenne kivezetni a stadionok árnyékából..., sött! -biztos vagyok benne! Csak nem ettöl van a híg széklet fideszes körökben ;)
Macskaszem
@Eriksson: Mért, Lázár mit tett polgármetersége alatt? Szarrá adósította a várost, mi több, Vásárhelyé volt a legnagyobb adósság. Persze tudta ő, hogy a csúti geci majd kifizeti.
advocat
Mr. 20 %-nak mi köze hozzá? Csak tereli a figyelmet, hogy elfeledkezzünk az anyjának "ígért" 800 millióról? Az miért is járt? Persze, ha az az ő 20 %-ából jött, csak hát illik eltitkolni. Kell valami rablómese, hogy egyszer csak ott állt anyja ajtajában 800 milla. Nahát? Amihez neki természetesen semmi köze. Mert a malac telepre is úgy spórolta anyuka! Mert pénzmosás és hasonlók. Jobb helyen már rég a feledés homályában lenne Lajosunk. Vajjon az anyja tudja? Mert akkor ő is sáros. Mert mennyi volt Lajosunk bevétele? Abból mennyit spórolt. 800 millát? Ügyes. Itt kis hazánkban.
Commenter
@advocat: ahogy Karácsony Gergely feltette a választások előtt a költői kérdést: Kósa miért van még szabadlábon?!
Eriksson
@Macskaszem: Tudom mit tett, de hosszú.
csak úgy....
@Eriksson: Nem szívesen elmebetegezek le senkit... , a logikád szerint a rendörséget,ügyészséget is föl kéne számolni mert sokba kerül az országnak ?
Azért faxa gyerök lehetsz ,mit neked az a pár milla,a sok ütödött pógár fizet...
csak úgy....
@Eriksson: "@Macskaszem: Tudom mit tett, de hosszú." :) Idönk van...,szóval nyugiba regélj ;)
Eriksson
@Macskaszem: Tömören valami olyasmi volt, hogy tőzsdére vitte a város pénzét és hatalmasat kaszált. Hmvhely lett a legsikeresebb város gazdálkodásilag.
Aztán jött a svájci frank ügy, és úgy jártak mint a devizahitelesek.
Aztán az állam valóban kisegítette a várost, de ha jól emlékszem, az összes önkormányzat adósságát kifizette, ami a szocik ügyes gazdaságpolitikai ténykedése miatt keletkezett.
Nessy
Édes,jó fiam, Kósa! Van képed becsületről beszélni? Tudod, oda nem jöttel a határon túli levelek, meg busszal szállított szavazók! Ő becsületesen nyert, veletek ellentétben.
Azt minden itt élő, és gondolkodó ember tudja, hogy Lázár igér majd fút, fát, lombvirágot, Orbán segítségével, és polgármester lesz, ha fene, fenét eszik is!És akkor legalább megnyugszanak a "városért aggódó fideszes képviselők" is. Apropó? Eddig miért nem terveztek pl.útjavítást, hiszen az idei költségvetést még az előző vezetés készítette? Miért csak most jutott eszükbe ide - oda csoportosítani, álszent dumával? Ja, tudom, ők tisztességes fideszesek!
Eriksson
@csak úgy...: Te egyáltalán miről beszélsz? Én se szívesen...
csak úgy....
@Eriksson: ...említetted,hogy tudod mit tett,gondótam kérdezni szabad...
én még a témánál vagyok de Te piszoku keresed a kibúvót ! ;) Csak nem Lali személyesen ...
Eriksson
@csak úgy...: 14:06-ot nem értem. Az honnan jött? És milyen témánál vagy?
Macskaszem
@Eriksson: Aha, meg eladta az iskolát szexipari vállalkozásnak 40 milla értékű hirdetési lehetőségért. Szerinted lázár polgi mit hirdehetett szexujságokban ilyen irdatlan összegért?
csak úgy....
@Eriksson: Értelek! ezzel van gondod! "@Eriksson: Nem szívesen elmebetegezek le senkit... , a logikád szerint a rendörséget,ügyészséget is föl kéne számolni mert sokba kerül az országnak ?
Azért faxa gyerök lehetsz ,mit neked az a pár milla,a sok ütödött pógár fizet... "
Csak a :"@csak úgy...: Február 25.-e óta ez egy hatalmas teljesítmény. Mennyibe került a városnak? " ...igyekeztem erre reagálni de ha értelmezési problemák merülnek föl nálad,...???
Eriksson
@Macskaszem: Fogalmam sincs. Nem vagyok vásárhelyi.
Eriksson
@csak úgy...: Írjam szótagolva? Február 25.-e óta fizetést kapott a várostól. S ha csak annyit tud felmutatni, hogy kirúgta a jegyzőket és kinyomozta mennyit költöttek reprezentációra. Hááát, az igen sovány.
csak úgy....
Bródynak teljesen igaza van,...ezek valóban ugyan azok!mikor a múltban a jó elvtárs sikkasztott ,mi történt? érdemei elismerése és ment spiclinek egy másik céghez ,dupla fizetésér...
kereső
Mi az,hogy "becsületbeli ügy Márki-Zay elkergetése"? Demokráciában!!!-még az immár egy hónapja épülő kereszténydemokráciában IS!!! az ellenfelet leváltani szokták ,nem elkergetni.Vagy csak álmodom,hogy demokrácia van?
Persze értem én, hogy itt is működik a kisebbségi érzés,a tolvajok,a becstelenek nem tűrik a tisztességest.
csak úgy....
@Eriksson: baszod,... ezt a szöveget egy papagály 4-5 napon belül kívülröl tudja...
Szerinted a Márki -Zay csak egy ingyen élö ,mert kiderítette,hogy egy városban ,éveken keresztül milliókat tettek jogtalanul zsebre meg ide-oda? ;) Nem a tolvaj a bünös..., ez is lehet egy élet szemlélet,persze még az én füleimnek is kurvára libsi ...
Peller Anikó
@Eriksson: te meg mia rossebet szótagolsz?

Mit tud felmutatni a kancigó a 4 + 8 év alatt? Ezen nem szoktál agyalni?

Sikerült lataposni a demokráciát és útban van a kemény diktatúra felé. Sikerült ellopni egyszer 3 000 000 milliót és legalább mégegyszerannyit apróban. Sikerült elcsalni a választást.
Sikerült telihazudni a fejedet mindenféle ostobasággal. Sikerült ezer stadiont felépíteni a haverokkal. Sikerült a lopott pénzből "felvásárolni" a tévéket, újságokat, portálokat.

Sikerült lenyomni a torkodon, hogy a románoknak kell megválasztani a mi kormányunkat.

Sikerült ránkszabadítani az Eus bíróságokat viszont még nem sikerült a román tankokat de jó úton halad. Tán téged is fizet?
Sámannus
Laja miért lövöd mindig tökön magad?
bence
Csak tudnám , hogy minek él egy ekkora barom mint ez a kupak lali ?!
namihami
Hát igen, Laja. A becsület csak egy szimpla kifejezés, aminek az ad értelmet, hogy ki és hogyan használja.
Hát ezt ti, fidesz-szinten így és erre használjátok. És ettől válik a ti szátokból ez a szó pöceszagúvá.
Eriksson
@Peller Anikó: Kedvesem. Azt hiszem, hogy ezeket a kérdéseket én tehetném fel neked.

Én ugyan elolvasok, meghallgatok mindenféle híreket, mindegy, hogy melyik portál adja le. Mondhatom, hogy képben vagyok jobbról is és balról is. De arra nem tudok rájönni, hogy
ki a jó fene hinti nektek az észt?
Honnan veszitek azt az egyendumát, amit itt leadtok?
hogy nincs egy ép gondolatotok, csak az örökös leszólás, ajvékolás.
hogy nektek soha semmi nem jó.
hogy bárkit, bármikor csípőből lehurrogtok, lehazugoztok, mert nem jajgat együtt veletek.
Nem tudom megfejteni, hogy melyik pártot látnátok szívesen kormányozni, és miért? Mert azt szerintem magatok sem tudjátok.
Mondtam már többször, hogy nem vagyok Fideszes, nem is szavaztam rájuk. De azt is mondtam, ha megismétlik a szavazást, rájuk fogok. Mert ha valakit ennyien szidnak, azt csak irigységből tehetik, s az valamit nagyon jól csinál.

"Mit tud felmutatni a kancigó a 4 + 8 év alatt? Ezen nem szoktál agyalni?"
De szoktam rajta agyalni, hogy a fennmaradó időben az un. mai ellenzék mi a jófenét csinált maradandót, amikor rajtuk volt a kormányzás sora.
CsipkeRózsa
Kinek a becsületbelijéről van szó, Kósáéról?
Mi jogon kergethetné el, még nincs rá törvény!
Gauntlet
A tied is az lenne, Tuszi-hutu kupakmatyi ! Menj a csengeri háztartásba, hátha találsz korcsolyát !
Macskaszem
"ha valakit ennyien szidnak, azt csak irigységből tehetik, s az valamit nagyon jól csinál"

Ezek szerint Soros György valami nagyon jót csinál, mert istentelenül szidjátok.
Commenter
@bence: ezt már Dosztojevszkij is megpróbálta megválaszolni a Karamazov testvérekben, de neki sem sikerült. Kósa pont olyan mint az öreg Karamazov: semmi haszna, aljas, és velejéig korrupt is.
CsipkeRózsa
@Eriksson: 14:15

Rosszul tudod, az önkormányzatok eladósodása Orbán akkori unszolására történt, mert szerinte akkor az kellett, hogy "minél rosszabb, annál jobb".
Egyébként, akkor törvényileg sem volt megengedett akárhova tenni a befektetésre szánt összeget, nem lehetett volna valutázniuk.
Az sem úgy volt, hogy Orbán kormányzása alatt kifizette az összes adósságot, csak ott fizette ki, ahol Fideszes önkormányzat volt.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Lehet, hogy nem jól tudom?
Hogy tudta unszolni Orbán az önkormányzatokat eladósodásra?
csak úgy....
@Eriksson: "@Peller Anikó: Kedvesem. Azt hiszem, hogy ezeket a kérdéseket én tehetném fel neked. " ...elnézést ,hogy a nem hozzám intézett dologra reagálok,de érdekesnek találom 1-2 mondatod de csak egyre koncentrálok,nem ám megint leterhellek... ;)

"Honnan veszitek azt az egyendumát, amit itt leadtok?" Te kis gondolkodó,..hát a soros gyurka tölcsérrel töltötte a buksinkba ...:))))
CsipkeRózsa
@Eriksson: Pl.így:

hvg.hu/itthon/20130530_Meggyes_Esztergom_adossag_Fidesz

Az önkormányzatok kölcsönt vettek fel a banktól, azt valutába fektették, aztán jött a probléma. Ezt a lelkes fideszesek szívesen megtették.
kereső
@CsipkeRózsa: meg volt ott némi fedzetlen!!!kötvénykibocsájtás is.(Szolnok,és még jónéhány...).
Rémlik,hogy Lázár a város chf-es hitele kapcsán még az Erstével is kötözködött.

Amikor orbán!!( az állam) átvállalta az adósságokat, azok az önkormányzatok,amelyek tisztességesen gazdálkodtak- addig nyújtóztak,amig a takaró ért- mennyire fel voltak háborodva.És?orbán meg kapta sorban a köszönő leveleket-de az adófizetők egynek se jutottak eszébe,holott ők állták a cehet,nem a miniszterlnök a saját vagyonából.( vagy már akkor is az volt helyzet,hogy övé az egész ország?)
CsipkeRózsa
@kereső: Igazad van, ezekről már senki nem beszél, pedig milyen igazságtalanság volt, az egész ország fizette az eladósodott önkormányzatok helyett.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Nekem ez magas, mint nyúlnak a lórács. Egyetlen kérdés maradt meg a fejemben, hogy honnan tudták 2008-ban, hogy kormányváltás lesz? Talán előre le volt zsírozva? Az mondjuk teljesen biztos, hogy az akkori vezetés nem maradhatott, az államcsődhöz vezetett volna.
Pálinkafőző Rézüst
Mr 20% Lajos! A jó disznótartó qanyádat, azt...Mennyé kupakolni, az való neked... Kussójámá...:)))
Pálinkafőző Rézüst
@Eriksson: volt akkor egy gazdasági világválságnak nevezett valami is... 2010-ben egy nem beszámítható pillanatában a vezír elismerte, hogy a Bajnai kormány jól(!) kezelte a dolgokat... A neten fellelhető... :))))
CsipkeRózsa
@Eriksson: A választásoktól függetlenül, Orbán csak azon mesterkedett, hogy ártson az akkori kormánynak, ezt a választások kimenetelétől függetlenül tette, mint a többi áskálódását is.

A szerinted Orbán nem beszámítható pillanatának nevezett volt az egyetlen pillanat, amikor Orbán igazat mondott.
Eriksson
@Pálinkafőző Rézüst: Pénzügyi világválság volt, amely a WallStreet-i bankároknak busás, dollármilliós jutalmakat eredményezett. Tehát mesterséges és célirányos volt.
A Bajnai kormány (ha jól emlékszem) rögvest az IMF segítségéért folyamodott, hogy az államcsődöt elkerülje. A visszafizetés terhét a következő kormányokra hagyta. S ha igaz az, hogy előre tudták, hogy kormányváltás lesz, akkor az magukra nézve semmiféle kockázatot nem jelentett.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Hogy ártson? Hát nem az ment a rendszerváltozás első pillanatától kezdve? Mindegyik csak a saját kásáját kavargatta, s ha a népnek is maradt valami, az kizárólag a véletlen műve volt.
kereső
@Eriksson: Ne nevetess már! Lezsirozva a kormányváltás- igen,a "szociáliis népszavazás" után tisztán látszott,hogy kormányváltás lesz.Mekkora hazugságok hagyták el akkor is orbánék száját.
Államcsőd? Na igen 2008-ban egy pillanatra felrémlett, de a "patás" másfél nap alatt megállapodott az IMF-el, a készenléti hitelről.Aminek nagy részét el sem költötték, deviza tartalék növelés lett belőle,hogy a pénzügyi szektor és a gazdaság kitettségét csökkentsék.Ja és ezt is a patás csinálta.És megsegitette ebből a pénzből a kormány a "magyar" bankot(otp), a külföldi bankokat az anyák konszolidálták,és feltőkésitették amelyet kellett.2 009,2010-re az államcsőd réme egyáltalán nem fenyegetett, hiszen a magyar állam finanszirozható volt akkora.orbánék ebben is hazudtak.mint sok minden másban is.
CsipkeRózsa
@Mirabilis: "Kósa szerint Hódmezővásárhely ismét fideszes kézbe való helyezése becsületbeli ügy Lázár János számára."

klikk a hvg.hu, onnan megnyitható Azonnal.hu,

Egyszerűbben:

azonnali.hu/cikk/20180518_kosa-lajos-marki-zaynak-nem-az-a-dolga-hogy-vegigbumlizza-az-orszagot
egyvandor
@Macskaszem: "Vásárhelyé volt a legnagyobb adósság" ... és akkor ellenzékiként lehetett verni a nyálat hogy magas az államadósság aminek része volt az összes eladósított város sara is.
Eriksson
@kereső: Ha minden igaz amit írtál, akkor óhatatlanul felmerül a kérdés: Ki kormányzott abban az időben? Ki volt kompetens az állam nevében kölcsönöket felvenni?
Vagy álmodtad az egészet?
Gauntlet
@Eriksson: a mostani hitelekkel hogy állsz? Kína? Oroszország? Az államkötvény is hitel. Meg amit még eltitkolják.
kereső
@Eriksson: nem álmodtam.2008-ban Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök-vagy te nem igy tudod?
Eriksson
@Gauntlet: Nem foglalkozom ilyen dolgokkal, van nekem magánéletem.
csak úgy....
@Eriksson: faxnak hisztizel ? mondtad,hogy nem a fideszre szavaztál... ;)
kereső
@Eriksson: hát nem?Ő a "patás ördög".
Eriksson
@csak úgy...: Nem hisztizek, csak érdeklődöm. Valami nagyon nem kerek kereső meséjében.
Eriksson
@kereső: Ez:
"kereső
@Eriksson: Ne nevetess már! Lezsirozva a kormányváltás- igen,a "szociáliis népszavazás" után tisztán látszott,hogy kormányváltás lesz.Mekkora hazugságok hagyták el akkor is orbánék száját.
Államcsőd? Na igen 2008-ban egy pillanatra felrémlett, de a "patás" másfél nap alatt megállapodott az IMF-el, a készenléti hitelről.Aminek nagy részét el sem költötték, deviza tartalék növelés lett belőle,hogy a pénzügyi szektor és a gazdaság kitettségét csökkentsék.Ja és ezt is a patás csinálta.És megsegitette ebből a pénzből a kormány a "magyar" bankot(otp), a külföldi bankokat az anyák konszolidálták,és feltőkésitették amelyet kellett.2 009,2010-re az államcsőd réme egyáltalán nem fenyegetett, hiszen a magyar állam finanszirozható volt akkora.orbánék ebben is hazudtak.mint sok minden másban is."
CsipkeRózsa
@Eriksson: 18:51

„Nem mese az gyermek,”
kereső
@Eriksson: mi nem kerek benne?Mesélj!
csak úgy....
@Eriksson: ködösítesz és játszod az agyad...
csak úgy....
@Eriksson: remélem a sok dallamos fosból kikeresed a kedvencet ;)
Pálinkafőző Rézüst
@Eriksson: erről külön egyszer elbeszélgethetünk... pro és kontra...:) De ahhoz az írás kevés... :)
Eriksson
@Pálinkafőző Rézüst: Mire gondolsz?
Eriksson
@Pálinkafőző Rézüst: Á, látom már.
Borsodi
Kósa a becsület minta képe.Egy napon se lehet említeni Márkival.Kósa játsza az eszét Márki Zaynak meg van is.Ez a probléma,csak idióta bólogató tudatlanok kellenek akiket lehet irányítani.Régen az iskola alapján lettek kiemelve a főnökök,ma már a politikai hova tartozás azaz ha hülye vagy de fideszes, főnök lehetsz.Csinálnak helyet,bárkit ki lehet rúgni.
csak úgy....
"Eriksson"
"@Horizont: Szerintem pedig nem. Neki nem az országos politikával kellene foglalkoznia, mert ahhoz mint városi polgármesternek semmi köze. Nincs benne a munkaköri leírásában." ... :)
nem akarlak cikizni de ,hogy is mondjam...,kíméletesen!?
JAJMÁR
Neki valami saját különbejáratú és egyedi "becsülete" lehet, aminek az ügye ez az elkergetés..., mert az ismereteim szerinti - és a wiki szerinti - becsület nem igazán lehet "ügye"

Becsület = "Az erkölcsi szembenézés képessége. Az okozó (és nem hibáztató) szembenézés képessége, amikor egy személy képes felvállalni a felelősséget tettei következményeiért... " (wikiszótár)
Nessy
Már elnézést, de a polgármestert nem "elkergetni" szokták, hanem másikat választani. Vagy saját menesztésére gondolt Kósa?
JAJMÁR
@Eriksson: Az országos politikával minden magyar állampolgár foglalkozhat. Joga van hozzá! Akár polgármester, akár nem.
De a lala veszi a "bátorságot", és jól megmondja - v. átadja az üzit? - hogy ki milyen politikával foglalkozhat, ki meg nem? Mert különben...
jó nagy a demokrácia, ugye?
csak úgy....
@Nessy: Föltételezed,hogy gondolt valamire? ;) Az örökös nö teljesen el vette töle a maradékot ...
nevemnick
,,Debrecen polgármestereként ő a város érdekét képviselte a parlamentben, de olyan gyűlésre nem járt az ország másik végébe, amihez Debrecennek nem volt semmi köze."

Kérdés: Lala, hányszor szólaltál fel a nemzethy diliházban Debrecen érdekében az eddigi regnálásod alatt?
(kétszer, amikor megemlítetted, hogy a következő héten lesz a virágkarnevál...)
silber13
@Horizont: És " kinyilatkozta " mindeszt egy önkormányzati ülésen, ahol azért nem akárkik ültek!:-)))
Eriksson
@Horizont: Fogadni mernék, hogy te egy nyilas vagy. Fogadd meg a horoszkóp tanácsát.
zarojel.hu/napi-horoszkop-2018-05-20-uj-lehetoseg-adodhat-az-eleteben/
Commenter
@Horizont: hozzá sem nyúlhatna a cipőfűzőhöz. Max.kifényesíthetné a cipőt, és akkor még örülhetne.
Eriksson
@JAJMÁR: tegnap, 21:57
A demokrácia értelmezése szerint igen sokoldalú fogalom. A legismertebb az, amikor
az egyiknek mindent lehet, mert az úgy demokratikus,
a másiknak semmit, mert az nem demokratikus az egyikkel szemben.
kereső
@silber13: de miért cenzúrázták ezt a videót? Hiszen ez egy "tudományos" értekezés.Látszik rajta,hogy hiszi is amit mond.
Madácsi Pali
Mr Nyolcszáz-Millió ezen nyilatkkzata után , aki egy valóban tisztességesen választott polgálrmestert kíván elkergetni, a fideSS elzavarása vált becsületbeli üggyé. Hacsak nem amiatt vált a fityfaszoknak kínossá, hogy nyilvánosságra hozta az 50%-ot meghaladó alkotmányos költségüket. Ebben az esetben a tisztesség azt kívánná, hogy ők vegyék a kalapjukat. Na de mit beszélek én, fideSS meg tisztesség? Egy napon sem lehet őket említeni, ezért gyorsan megütöm a számat.
Dr plágium
Lenne ötletem kiket kellene először elkergetni.
silber13
@durbincs: Egy elmebeteg összefüggéstelen kaparmánya a maga írása!:-)))
simmering73
Hol olvastál te a becsületről, te szellemi toprongy. Az értelmező szótárban?
Commenter
@simmering73: lehet hogy Jeffrey Archer "Becsületbeli ügy c. könyvét látta anno egy könyvesbolt kirakatában...
JAJMÁR
@Eriksson: 08:28 Nem, ez nem demokrácia, bár vannak akik bármire bármit rámondanak és azt mondják, hogy az az!
Oszt' vannak, akik meg bármikor bármire rábólintanak, mert az meg "nem fáj fejem... " , vagy amúgy sincs ami fájjon benne! De ez se demokrácia!

A Márki-Zaj oda megy ahová akar, és ott politizál ahol akar! Egész addig, amíg ezt törvényben meg nem tiltják. (Lehet, hogy miatta még törvénymódosítás is lesz) De ha így lesz, akkor törvénytelen lesz, ha Márki országos közügyekkel foglalkozik a szabadidejében, de nem lesz demokratikus.
Amúgy egészségedre..., mert te szívesen kiiszod a méregpoharat, mi több, öntudatosan :))))))
de én nem iszok veled!
Eriksson
@JAJMÁR: Az utolsó bekezdést nem tudom, hogy értsem.
JAJMÁR
@Eriksson: 08:28 te gúnyolod a demokráciát, vagy nem érted, vagy nem is fontos neked, a rendszer megfelel úgy, ahogy van, a dem. "vadhajtásainak" - és ez egy igen finom szó a mai helyzetre - mondod az autokrata törekvéseket, és simán elfogadod.

De ezt csak sejtem, mert fogalmam sincs, mit minek tartasz valójában. /Lehet, még te se tudod?/ itt határozott kritikát ritkán írsz le, ha igen, azt az ellenzékről, vagy semleges területről.
Mert szerinted te pártatlan vagy :) Hm, hát nekem aztán teljesen mindegy, hogy te saját magaddal miként vagy :)
Mert az ember lehet pártatlan - én sokszor az vagyok, keresem azt a pártot, amelyik az én értékrendemnek megfelel -, de értékrendem ettől még van. Ebbe pedig nem fér bele a demokrácia kigúnyolása, és az agresszor elfogadása csont nélkül! Ez a "keserű pohár", csak hogy értsd... de nem akarlak megsérteni, szerintem rajtad kívül mindenki értette már följebb is!
Eriksson
@JAJMÁR: Szerinted gúnyolom a demokráciát? Szerintem a kettős mércét mutatom. Most nem akarok példákat hozni, mert nagyon jól kiemelhető, mire gondolok. Az egyiknek bármit, a másiknak kuss. Attól függ, hogy ki, hová tartozik. Ez sem az a kifejezett demokrácia, nem gondolod?
Mi másról lehetne kritikát írni, mint ami kézzelfogható. Mint pl. a rendszerszerű ellenzéki bénázás, akik azt sem értik, hogy merre van a merre, csak a sárdobálás az, ami öntudatos. Még egymással sem tudnak egyetérteni, csak egymást szidni, gyalázni, s azt lesni, hogy, hogy tudnának a másikat megfojtani egy kanál vízben. Hogy tudnának kormányzati konszenzusra jutni?
Nem vagyok egyik párti sem, és nem is keresem már, mert egyikkel sem értek egyet, de ettől még látok, hallok. Azt viszont nem mondhatod, hogy akár az ellenzéket, akár a kormánypártot szidnám, koholnék rájuk nézve hátrányos kitalációkat.
S, hogy hogy vagyok magammal? Köszönöm jól, a magam értékrendje szerint. Hogy te, hogy vagy magaddal, az a te dolgod, nem az én feladatom megítélni.
Viszont elárulom az életfilozófiám: Nem várhatom el, hogy a világ alkalmazkodjon hozzám, egyszerűbb, ha én igazodom hozzá.
Hidd el, érdemes.
JAJMÁR
@Eriksson: 21:40 A világhoz igen, igazodni érdemes! De a Kósa véleménye nekem nem a "világ", még azorbáné se! Sőt! Nem gondolod, h ogy szólni kéne nekik is, hogy igazodni érdemes?
A kettős mérce valóban létezik, és sajnos az illib.demokrácia is. A fenti, fészbukos beírást ajánlom figyelmedbe, nagyon eltalált hsz.
" Megint a kettős mèrce! Amit fideszesnek szabad, azt màsnak nem. Teli pofàval harsogják, hogy az ellenzék nem hajlandó elfogadni a vàlasztások eredményét. Talàn kicsit jogosan is. De mi van akkor Hódmezővàsárhellyel? Ott mièrt nem tartja tiszteletben a kormànypàrt a vàlasztàsom eredmènyét? Vagy ràjuk nèzve semmi sem kötelező? Mondom ezt pártszimpàtia nèlkül!"

Persze, az ellenzékről is lehet kritikát írni, én is szoktam, csak hát az ő bénázásuk következmény. A rendszer "hibája", idézőjelben, hiszen nagyon is tudatos az ellenzék "béna" színvonalon tartása.
A Márki-Zaj renitens, nem hajlandó beállni a "béna" sorba, de dolgoznak rajta.
Eriksson
@JAJMÁR: Ha a gyerekek rosszak, rendetlenek, nem hajlandóak viselkedni az iskolában, az utcán, akkor ki a hibás? Persze, hogy a nevelésre alkalmatlan tanerő, holott az ő kompetenciája lenne a kölköket gatyába rázni. Na de ha megpróbálja, akkor mi van? Rohan be a szülő az iskolába kapával, kaszával, hogy miért bántják az ő csemetéjét. S lehet, hogy tettlegességig is fajul a dolog. Pedig a tanár csak a dolgát végezte, azt, amire felesküdött.
Ilyen esetben a szülőnek akkor volna igazsága, ha a gyerek tanára óraadás helyett a különböző majálisokat szervezné munkaidőben, ott beszédeket tartana a helyes gyereknevelésről. Arról, amit ő maga csak szóban képvisel.
JAJMÁR
@Eriksson: Több pontból vérzik a hasonlatod, iszonyúan torz!
De bontsd ki, miféle társadalmi képzet alakította ki nálad ezt a gondolatsort: melyik réteget teszed a "gyerek", és kik a "nevelők", és ki érdemli a "szülői" skatulyát? (Pláne a szinterek... "iskola", "utca", ahol "viselkedni illik - kiknek? csak "gyerek" skatulyásoknak?)
Miből gondolod, hogy egy társadalmi szerkezetre rá lehet húzni, és az így működik?
Eriksson
@JAJMÁR: Minden tekintetben olyan széles látókörű vagy és olyan széles társadalmi rálátásod van a dolgokra, hogy fel sem merült bennem, hogy ez a kis hasonlat értelmezése nehézséget fog okozni.
JAJMÁR
@Eriksson: Azért mert rossz! Az egy dolog, hogy valaki "Napóleonnak" képzeli magát, vagy kereszt édesapának, attól ez még egy beteges "játék" marad, amihez statisztának beállni "keserű pohár" önkéntes kiivása .
Igaz, a Márki-Zaj-t renitensnek neveztem, de ettől ő még nem diák, csak nem akar "statiszta" lenni. Konokul ellenáll :)
A legjobb szándékkal is csak így tudom a te gondolatmeneted alapján "beskatulyázni" a társadalmat :
szülők: a választók!
gyerek: a törvények, amelyeket meghoznak!
nevelők: a parlamentben ülők.

Ha a törvények rosszak, vagy rossz törvényt alkotnak, netán csak majálisoznak és beszélnek róla, netán önmaguknak alkotják azokat, a választók kapával és kaszával berohannak... Ehhez a változathoz mit szólsz? Életszerűbb, nem?
Eriksson
@JAJMÁR: Na lám, érted te ezt.
Márki-Zay esetünkben az a tanár, aki nem a gyerekek érdekében dolgozik, hanem majálisozik. De nem, nem ellene van kifogás, hanem azok ellen, akik megpróbálják felelősségteljesen végezni a feladataikat. Jól, vagy rosszul, de megpróbálják.
JAJMÁR
@Eriksson: Nem, nem, nem! A Márki-Zaj nem a Parlamentben ül, a Márki-Zaj szülő, aki számon kérheti a törvények nevelését. (Mert ott kezdődne a dolog, hogy az Alaptörvény a választók közös akarata szerint szülessen, és az összes többi hozzá igazodjon)
Az pedig, hogy a polgármesteri tisztségét jól látja-e el, nem rád, nem a Kósa lalára, hanem a vásárhelyi emberekre tartozik. Ők választottak, fogadd el az ő akaratukat. A Márki-Zaj eléggé látványosan megpróbálja felelősségteljesen, jól és tisztességesen ellátni a feladatait.

Te pedig erősen elfogult vagy, nem pártatlan. de jogod van hozzá, tedd hát bátran :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.