A magyar kormány nem kapott korlátlan hatalmat a koronavírus elleni védekezésről szóló friss törvény nyomán, soha nem is vágyott ilyesmire, és ez nagyon sajnálatos is lenne – mondta Kovács Zoltán szerdán a BBC-nek adott rövid interjújában.

Kovács Zoltán: nevetségesek az állítások, hogy Magyarország a diktatúra felé haladna

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a brit közszolgálati televíziós csatorna műsorában leszögezte, hogy

Magyarországon továbbra is a parlament a legfőbb államhatalmi szerv, amely bármikor visszavonhatja a különleges felhatalmazást, amikor úgy ítéli, hogy véget ért a válság.

Hangsúlyozta, hogy az Országgyűlésnek nem függesztették fel a működését, a rendeleti kormányzásnak pedig a járvány elleni küzdelem a kizárólagos célja.

Újságírói kérdésre Kovács Zoltán

nevetségesnek nevezte azokat az állításokat, amelyek szerint Magyarország a diktatúra felé haladna, és hozzátette, tíz éve ilyen vádakat hallanak.

A parlament hétfőn fogadta el koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt, amely szerint a veszélyhelyzet idején a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozhat az emberek egészsége, a jogbiztonság, a gazdaság stabilitása érdekében. A törvény egyes részletei számos bírálatot kiváltottak Európa-szerte.

(MTI)

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

polar450
Hazudik, mint vízfolyás, megélhetési NER-potyás.
Orbán gondban lesz, mert mindenképpen meg kell magyaráznia, ha felesleges volt a totális felhatalmazás, akkor mi tett vele, milyen intézkedéseket hozott ennek birtokában, ha nem tett semmit vele, akkor meg azt, hogy mire kellett, ha nem használta fel!
2020. január 30.-átül - a WHO terjedő vírusjelzésétől - márc.11.-ig semmit nem tettek, nem is kezdtek hozzá a védőeszközök beszerzéséhez!
Van bőr a képükön az ellenzékre mutogatni!.
Lelkükön szárad minden magyar haláleset a járvány tárgyában!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vitriol
ami kovácsnak nevetséges, az egy ország számára siralmas!
SystemError
Szóltak a Soros iskolába járt Zolikának, hogy eddig mihez adta a nevét eddig? Mindig mondja, ami a lapon van és nem is gondolkodik..
Sámannus
Én akkor sem kacagnék, ha jól fizetnének fatökűkém.
csak úgy....
be kell vallanom,hogy én nem mindíg a tartalom,céljaik ,igéreteik szerint osztályoztam a pártokat mielött szavazni mentem és nem csak a jelöltre koncentráltam! mondhatnám pofára szavaztam! a furcsa embereket el tudom viselni magamkörül de sohasem engedném,hogy dirigáljanak! nekem nagyon úgy tünik,hogy a fideszben és a keresténykedö tesópártjukban egy csomó rossz arcú ember ücsörög,akik most szeretnék megmutatni,bizonyítani a hatalmukat a korábbi megaláztatások miatt...
namihami
Jelenlegi ""kopaszunk"" hitelessége és szavahihetősége legalább olyan mértékű, mint nagy elődjéé vala.
Nyírfa
Kovács a kommunikáció antipéldánya. Lehazugozta Simon Andrást az Egyenesben, gyalázta az ellenzéket, a feltett kérdésekre nem válaszolt, csak rágalmazott, kioktatott. Az EU is megkapta a magáét - hát, ilyen a jelenlegi adminisztráció.
A jelenlegi.
polar450
Hazudik, mint vízfolyás, megélhetési NER-potyás.
Orbán gondban lesz, mert mindenképpen meg kell magyaráznia, ha felesleges volt a totális felhatalmazás, akkor mi tett vele, milyen intézkedéseket hozott ennek birtokában, ha nem tett semmit vele, akkor meg azt, hogy mire kellett, ha nem használta fel!
2020. január 30.-átül - a WHO terjedő vírusjelzésétől - márc.11.-ig semmit nem tettek, nem is kezdtek hozzá a védőeszközök beszerzéséhez!
Van bőr a képükön az ellenzékre mutogatni!.
Lelkükön szárad minden magyar haláleset a járvány tárgyában!
Madácsi Pali
@Mirabilis: inkább így kérdezd; Mibe fáj ez a hazugságod nekünk?
bencemacska
@vitriol: ma, 21:08
Igazad van, nekem is az jutott eszembe: amin ez az eszetlen nevet, azon a normálisok sírni szoktak.
solidedge
Hülyének néztél Kovács Zoltán. De tudnod kell ez kölcsönös.
Madácsi Pali
Mit segit a járványon a liget projekt áterőltetése, vagy a szinházi komiszárok kinevezése Kovi? Az a baj, hogy az elvtársad csak viccelődik a miniszterálnok halálával!
bencemacska
@Madácsi Pali: Nem viccelődik az, hanem hazudik, hátha feljelenthet valakit, hogy örült a hírnek!

DE a hülye, AZ HÜLYE.
Nessy
Kovács minden tényt, ami Orbánnak kényelmetlen. gátlástalanul tagad és goromba, lekezelő módon mindenkit kioktat korra, nemre, pozícióra tekintet nélkül.Egy gátlástalan, cinikus, elvtelen ember.
Zsopiale
Az a nevetséges, hogy egy ilyen -1 IQ-s rothadt húgykő, aki szarlapátolásra való legfeljebb, lehet jól fizetett kormánytag...
lusta
Akkkor csak egy apró hazugság a barcikai rém állításából. Azt volt szíves mondani a határidőnélküli vészhelyzetre, hogy a franciáknál már 2015-től a terrorveszélyre hivatkozva rendkívüli állapot vagyon. Na ez szemenszedett hazugság.
volvós
Zolinéni !! Egyszer a rohadt életben próbáld ki NŐ-vel az ágyban...tudom, megrázó lenne, de egy próbát megérne, te országos buzeráns köcsög !!
Elad0tt 0rszág
Némi kis diktatúra nem is ártana már itt sok embernek.
SystemError
2020.04.01 - "A néppárti elnök, Donald Tusk alig burkoltan a koronavírushoz hasonlította Orbán Viktort"

"Képes-e az unió túlélni? Az elmúlt húsz év alatt először vannak komoly kételyeim, hogy ez megtörténik-e. Néhány politikus és néhány társadalom úgy viselkedik, mint egy vírus, nem pedig úgy, mint az oltás. Az EU felépítése nagyon nehéz volt. A megtartása pedig folyamatos erőfeszítést és jó szándékot igényel. A lerombolása pedig egy másodperc tört része alatt bekövetkezhet. Ha brexit, Kaczyński, Orbán, vagy Trump logikája győz, lehet, hogy az EU nem éli túl" - mondta Tusk.

forrás:
hu.euronews.com/2020/04/01/donald-tusk-orbantol-felti-az-eu-t

2020.04.01 - "Tusk: A járvány legyőzése után el kell gondolkodni a Fidesz kizárásán"

" „Sokan Önök közül nem egyeztek bele a Fidesz kizárásába a politikai családunkból, annak ellenére sem, hogy bírálták Orbán politikáját a korábbi döntései miatt. Jelenleg legfontosabb feladat a járvány megfékezése, azonban hamarosan eljön az ideje, hogy a pártcsalád felülvizsgálja a Fidesz tagságával összefüggő álláspontját” "

forrás:
444.hu/2020/04/01/tusk-a-jarvany-legyozese-utan-el-kell-gondolkodni-a-fidesz-kizarasan
polar450
@Elad0tt 0rszág: mi az amit egyedül nem tudsz végig gondolni és diktatúrós segítség kell hozzá?
peterkelemen
Nem halad hanem már régóta ott van 2010-től a demokrácia látszatát fenntartva. Mostantól már hivatalosan is NYÍLT diktatúra.
Rockxy
zolibazmeg!
10évemár hogy diktatúra van, azóta minden szegényember vízzel főzi a levest, tuttad vazze?
Pálinkás Pál
@Rockxy: ez nagyon gyengére sikeredett...még tőled is!!!
nezelodo
Hofi anyósa azt mondaná: "Géza ezek már tagadják is..."
Amúgy nem sokáig tartották dugva Orbán magyar hangját, azóta az igen demokratikusan előadott sajtótájékoztató óta. A felhatalmazás a stílusára is kiterjed.
dr. prédikátor
Te mocskos geci Himmler utánzat!!!
már régóta diktatúra van, amit ti csináltatok!!!
kereső
Tényleg nevetséges.. Hiszen már nem "halad"- hanem az. És nyiltan.
karma1
Szerintem is nevetseges... Hiszen nem "fele halad", hanem mar reg tokig benne van
lusta
Akkó mondjuk ki mi is azt, hogy nevetségesek a barcikai rém állításai, mint pl. hogy Franciaországban 5 éve rendeleti úton kormányoznak. Homályosítsuk fel Soros György egyik tévedését. 2015 november 13-n Francois Hollande köztársasági elnök rendkívüli állapotot hirdetett. Ezt 6-szor hosszabbítta meg a francia törvényhozás. Pedig ott nagyobb baj volt, mint nálunk. 2017 november 1-n a rendkívüli állapot pedig véget ért. Nem is ez a legfontosabb az egészben. Lehet itt dumálni, de a rendkívüli állapot mindig adott időtartamra szól, amit a törvényhozás vagy meghosszabbít, vagy nem. Nálunk meg egyszerűen a törvényhozásnak semmi köze mit művel a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk. Igaz, kétharmaduk van, de még a látszatra sem adnak.
Yoda69
"Magyarországon továbbra is a parlament a legfőbb államhatalmi szerv, amely bármikor visszavonhatja a különleges felhatalmazást"
Es ezt rohoges nelkul ki tudja jelenteni ez a buzerans geci.
Nessy
@Yoda69: Ezért nem hívják össze! Arról nem is beszélve, hogy frakció fegyelem van, józan gondolkodás nincs a fidesznél!
És az éjszaka leple alatt benyújtott "salátáról" mi a vélemény a szócséplőnknek? Szerinte azok a javaslatok, amik abban szerepelnek összefüggésben vannak a járvánnyal? Politikus hazudj, de rajt ne kapjanak!
Rockxy
oan diktatúra van, hogy mostegy ablaktalan börtöncellából írok, and mud on my face, isten oltalmazzon benneteket
volvós
@Elad0tt 0rszág: tegnap 23:39 ...pl. neked, egy nick-tolvajnak !!!
volvós
@Horizont: 10:10 Mit várhatunk ettől a nemzeti köcsögtől, ideje lenne már, hogy kimossa a rózsaszín tangabugyiját , ami már büzlik... Én csak a Simor András ( ATV) türelmét csodáltam, hogy nem b@szta ki a stúdióból...az életét erre tette fel ez a buzi zolika kislány , hogy szemrebbenés nélkül hazudik és fújja az előre leírt dumát...és raccsolva beszél az S betű olyan szijj-Ártósan jön ki a sz.pós száján...
kissé felnőttem
te agyoniskolázott vagy és köd bunkó, rajtad kívül már a világ is látja. Mindenhol már erről írnak. Ja, hogy nem tudsz olvasni. USA Németország... tovább is van mondjam még?
ómió
Pedig "haladóink" már Nyugaton is ezt "híresztelik"!
balos
Hol vagyunk mi a dikta-túrától!Mint a köbányai a Dontól!Ez már egy másik fok,amit a könyv égetést vetíti előre!Minden hatalom a kezükben így a választás már egy magán számúk lesz!
volvós
Buzeráns !!! Nem halad, hanem már nyakig benne van, hála a mocskos fajtádnak !!!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Tudj Isten...valahogy nincs nevethetnékem. Eddigi életemben soha nem tiszteltem a tekintély elvű és kizsákmányolásra épülő államformákat. Így a kommunizmust sem szerettem és nem is értettem, pedig beleszülettem. Mindig rendszer ellenes voltam, soha nem tudtak megtéríteni. A gengszter váltáskor boldog voltam, mint ifjú és naív ember...
Nagyon rosszul érintett, amikor megértettem, hogy az áldemokráciából (valójában pártállami diktatúra) visszahátráltunk a ékegyenes, ultra tekintélyelvű feudalizmusba. Nem, nem kapitalizmus, ott legalább van esély arra, hogy előrejuss.
Urambátyám rendszerben nincs. Vagy beleszületsz, vagy nem. Ma már nem tisztelek senkit és semmit.
Zsopiale
Teljesen igaza van, mivel nem afelé haladunk, hanem MÁR RÉG DIKTATÚRA VAN... minden idők legundorítóbb sunyi náci hazaáruló patkánydiktatúrája...
Elad0tt 0rszág
@polar450: Például azt, hogy miért van ennyi "okos" ebben az országban, akik mindenről mindent jobban tudnak.
Elad0tt 0rszág
@Zsopiale: Szerintem te és még jó néhányan nem írnátok már régen itt, amennyiben diktatúra lenne. Javaslom, próbáld meg Észak - Koreát.
Elad0tt 0rszág
@volvós: Nem loptam el senki nick - jét, hiszen én egy "0" vagyok:-)@Horizont:
Jozefina
Persze, hogy nevetséges már nem "felé halad", hanem nyakig benne van!!!
Zsopiale
@Zsopiale: Hát persze okostojás... az egybites letapadt "gondolkodásod" szerint biztos így van... eközben odakint a való világ pindurkát komplexebb kisbarátom...
Zsopiale
@Zsopiale: Elad0tt 0rszág - nak ment az előző... aki nem hülye, az nyilván felfogta...
solidedge
Nevetséges a Fidesz azon állítása hogy Magyarország nem a diktatúra felé tart.
Borsodi
Nevetséges az is kikkel barátkozunk.
www.youtube.com/watch?v=RVOvGyGYc-Y&t=226s
Orbán változik.vagy előrelátta milyenné válik?
SystemError
@Borsodi: Sajnos mindkettő...
www.youtube.com/watch?v=tFQ9yphPsIo

Amúgy minden Orbán utálatom ellenére őszintén szörnyű látni, hogy ezen a videón fiatalon még "ember" volt...
dr. prédikátor
HAZUDSZ TE MOCSKOS NÁCI HIMMLER UTÁNZAT!!! NEM CSAK A DIKTATÚRA FELÉ HALADUNK, MÁR AZ VAN TE GECI!!!
Borsodi
@SystemError: Engem is megtévesztett,rászavaztam,,hogy Gyurcsány megbukjon.Igaz hamar rájöttem,hogy életem legrosszabb döntése volt.Nem tudom,hogy a Velem egy korúak hogy is hihetnek neki és mit várnak tőle egyáltalán?. Puzsér azt mondta" az a baj a miniszterünknek mára már megrohadt a lelke."
www.youtube.com/watch?v=TK4EgP3Z93Q
olivetti
Tombol a jogállamiság Autoriterisztánban!

EMBERI JOGOK HELYZETE
- Tavares jelentés az emberi jogok magyarországi helyzetéről (magyarul a neten)
- Ssrtgentini jelentés a magyar jogállamiság helyzetéről (magyarul a neten)
- Lesújtó az emberi jogok helyzete Magyarországon(AIM megállapítások)
- Sokat romlott az emberi jogi helyzet Magyarországon (Helsini B.)
- ET: az emberi jogok magyarországi megsértése negatív hatással van a jogállamiságra
- Négy területen is visszalépést talált Magyarországon az Európa Tanács emberi jogi biztosa
(JELENTŐS VISSZALÉPÉS TÖRTÉNT A BÍRÁSKODÁS FÜGGETLENSÉGE, A NŐI EGYENJOGÚSÁG, A CIVIL SZERVEZETEK MŰKÖDÉSI LEHETŐSÉGEI ÉS A MENEDÉKJOG TERÉN MAGYARORSZÁGON.)
- ÉVES JELENTÉS: ÁLLAMI GYŰLÖLETKAMPÁNYOK ÉS A FORMÁLÓDÓ ÚJ TÁRSADALMI AKTIVIZMUS ( A magyar helyzet)
Béla333
Nemcsak halad, lassan már meg is érkezik...
Peller Anikó
@Borsodi: Jó, jó, rászavaztál, de hányszor?
relatív
Szerintem IS bőven nevetséges egy ilyen állítás, hiszen már vastagon járunk egy diktatúrában !

Az 1998- ban megkezdett, majd 2010 - ben kibontakoztatott diktatúra az egész ország minden sarkában megteremtette egy begőzölt-, cinikus-, embertelen diktatúra minden ismérvét.

Ez a ravasz (!) diktatúra még azokat a félrevezető, aljasságot IS kiépítette amire az ellenkező vélemények jelenlétével a hozzá hű martalócokra hivatkozva minden értelmes észrevétel bagatellizálásával hivatkozhat !

Ez a diktatúra megteremtette azt a ' házmester ' támogató réteget akik akár minden saját érdekük elleni hátrányukat mint győzelem jelenítik meg a másként gondolkodók ellehetetlenítése céljából.
kereső
@Borsodi: 10:01, ezért szavaztál rá 2010-ben? Igazat mondott?- vagy éppen a jövőt vetitette előre.:
youtu.be/bE3QW2-3R44
Borsodi
@Peller Anikó: @kereső: Egyszer mert azt hittem jobb lesz mint Gyurcsány,Valójában igazat soha sem mondott csak mindig tudta hol mit kell mondania.Hangzatos szavak, ígéretek ,népe és a haza védelme,ország szeretete fiatalok jövője öregek segítése.rövid határidők.A szélhámosoknak is ezek a fő fegyverük azért vezetnek meg sok hiszékeny embert.
Peller Anikó
@Borsodi: Az első nem számít, akkor még nem lehetett látni milyen disznóságokra készül az ígó. Ellenben a bemutatkozás után már mindenki felfoghatta volna. De nem.
bencemacska
Igaza van a kopasznak, nem megyünk a diktatúra FELÉ, már a legsötétebb KÖZÉPPONTJÁBAN VAGYUNK!
tudode
Az egész galerinek kritikája, az országnak pedig szégyene, hogy bizamat adtak 14-ben 18-ban egy KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN galerinek
.
Nézzük csak:
.
Orbán diktatúrája Nagyjából 318 000 találat (0,39 másodperc)
.
www.google.com/search?sxsrf=ALeKk03KiMMQGk49cUkBaQSB-IXjvFIwWg%3A1587318382344&ei=bo6cXszFFIPcrgTwjreAAg&q=Orb%C3%A1n+diktat%C3%BAr%C3%A1ja&oq=Orb%C3%A1n+diktat%C3%BAr%C3%A1ja&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQDDoECCMQJ1CV_gFYlf4BYPOSAmgAcAB4AIABU4gB8AGSAQEzmAEAoAEBqgEHZ3dzLXdpeg&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwjMtMzihfXoAhUDrosKHXDHDSAQ4dUDCAw
----------------------------------
.
az alaptörvény közjogilag érvénytelen Nagyjából 3 170 találat (0,60 másodperc)
.
www.google.com/search?q=az+alapt%C3%B6rv%C3%A9ny+k%C3%B6zjogilag+%C3%A9rv%C3%A9nytelen&oq=Az+alap&aqs=chrome.1.69i57j69i59j46l2j0l4.4618j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-------------------------------
.
orbán nem is miniszterelnök Nagyjából 5 570 000 találat (0,46 másodperc)
.
www.google.com/search?q=orb%C3%A1n+nem+is+minisztereln%C3%B6k&oq=Orb%C3%A1n+n&aqs=chrome.0.69i59l2j69i57j69i59l2j0l3.8723j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-------------------------------------------------
.
magyarország nevű állam jogilag nem létezik Nagyjából 119 000 találat (0,54 másodperc) ű.
.
www.google.com/search?q=magyarorsz%C3%A1g+nev%C5%B1+%C3%A1llam+jogilag+nem+l%C3%A9tezik&oq=Magyarorsz%C3%A1g+ne&aqs=chrome.2.69i59j69i57j35i39j0l3j46j0.7518j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-----------------------------------
.
Egy találat is SOKK lenne arról, hogy átverták a laikus állampolgárokat süket dumával!
.
Ezenkívül --- egy, két jogvégzett kivételével --- ha lenne szakmai tisztességük vissza kellene adniuk a diplomájukat, ha egyáltalán nem az Ecserin vették azt, ha valamit mond az, hogy az ALAPTÖRVÉNY KÖZJOGILAG ÉRVÉNYÉTELEN, Magyarorság nevű állam jogilag nem létezik, és a politikai szélhámos nem is miniszterelnök!
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=103s
.
Mit érdemelnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.