A BBC péntek reggeli előrejelzése szerint a Brexit-tábor, vagyis a kilépés hívei nyerték meg a brit EU-tagságról rendezett népszavazást. Hasonló következtetésre jutottak az ITV kereskedelmi televízió szakértői. 

A BBC számításai szerint a végeredmény 52:48 százalékos megoszlás lesz a Brexit-párt javára.

A kilépésre szavazott a többség a brit EU-népszavazáson

Az MTI már tényként közölte: megszerezte a brit EU-tagságról tartott népszavazás voksainak többségét a kilépést pártoló tábor, így véglegessé vált győzelme. A győzelemhez 16,8 millió szavazatra volt szükség, és a Brexitre, vagyis a kilépésre leadott voksok száma a péntek reggeli hivatalos adatok szerint átlépte ezt a számot.

Az eredmények alapján a választók 52 százaléka szavazott a kilépésre, 48 százalék a bennmaradásra.

Nagy-Britannia 43 éve, 1973-ban csatlakozott az Európai Unió elődszervezetéhez, a Európai Gazdasági Közösséghez. Két évvel később is tartottak egy népszavazást arról, hogy Nagy-Britannia az EGK tagja maradjon-e, de akkor a brit választók kétharmada a bennmaradásra voksolt.

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Bßk+, pedig zorbán vilågosan megírta nekik, hogy megércsék.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equilibrium
Most hallgattam a királyi tévét, abban nem ez hangzott el, sőt... Akkor most kilépnek, vagy sem?
christike
@Equilibrium: ezt én sem értem , átnézem a britt lapokat.
christike
52 vs.48 % : a kilépésre szavazók győztek/ BBC /mmár a többi hírportál is írja.
lampa laz
Bßk+, pedig zorbán vilågosan megírta nekik, hogy megércsék.
Csizmás Kond
A népszavazási eredmény még nem szentírás. azt még a parlament meg kell szavazza...szóval ki kell várni.
Yoda69
@Horizont: Nem kell ilyen soteten latni. Az Unio ettol meg egyben maradhat, sot lehet hogy igy lesz erosebb. Viszont az angolok hosszu tavon ezt megszivjak. Nem gondoltam volna hogy ennyire hulyek lesznek vegul, azt hittem a jozan esz kerekedik felul. De vegulis ok sosem tekintettek magukat europai nemzetnek. MOst meglatjauk mire jutnak magukban.
Yoda69
@Horizont: Minden esetre az Euro mar 310 a dollar meg 290
Lehet ha orban nem tol oda egy egesz oldalas hirdetest, akkor nem lepnek ki a brittek. Igy meg csak azert is ... :) orban majd bosszubol meghosszabitja kisvasutat Londonig
Yoda69
@Yoda69: Javitom onmagam Euro 317
Bocs az elirasert.
Jozefina
Az angoloknak mindenféleképpen szar lesz, de meg is érdemlik. Megehetik a fontjukat. Majd csak csodálkozni fognak, hogy mennyit romlik a pénzük. Ha az angol parlament is jóváhagyja az eredményt, ami valóban még nem biztos, akkor búcsut mondhatnak az Egyesült Királyságnak, mert bizony az is szétesik.
Az EU-nak meg sokkal jobb lesz. Szerintem már megvannak azok a forgatókönyvek, amik erre az esetre alkalmazni fognak. Megítélésem szerint létre fog jönni egy erős EU azokból az országokból, ahol már az EURO-t használják, a többi (Magyarország is) kívül marad és messze kerül a húsos fazéktól. Ezért kell orbánt nagyon gyorsan elkergetni (nem megvárni a választásokat) és szoros EU kapcsolatra törekedni. Magyarország nem az orbán családi maffiáé!!???
eugen4402
@Yoda69: Lehet, hogy beletrafáltál, tegnap hallottam egy negyven éve kinn élő magyar-angol kettős állampolgárságú öregúr véleményét. Ő kifejezetten rossz ötletnek nevezte az Orbán-plakátot, mondván, az angolokat felbőszíti, ha valaki NEKIK akar tanácsot adni...
coni
Egy kisebb, de fegyelmezettebb magunió lesz a megoldás. A rossz hír, hogy mi a magon kívül esünk, így lehámoznak. Az angolok mindig is előjogokat követelnének, ami nem működik.
Más kérdés, hogy a népszavazás semmire sem kötelezi az angol kormányt...
archive
Szerintem meg az EU nélkül erősebb lesz az Egyesült Királyság, Merkelék és csapata már most pánikban van, hogy Európában több nemzet is érzékelni fogja, hogy EU nélkül is van élet.
tota
Érdekes,ahová a csuti kisvasutas gyerek elmegy,kampányol ott minden rosszul sűl el.
Kormányok,rendszerek buknak.Most meg Nagy-Briannia is...
simmering73
Orbán marasztalta őket, fejvesztve menekültek az EU-ból. Itthon a fiatalokat marasztalja, fejvesztve menekülnek az országból.
Yoda69
Hopp mire ezt leirtam mar 322 az Euro es 293 a dollar.
Ugy latszik sullyedunk...
RonaGyuri
@coni: fontos és sajnálatosan nem sokat/eleget olvasható az utolsó mondatod.
Aki Én
@Csizmás Kond: 06:55 Látom hozzá vagy szokva, hogy a hatalom szembe megy a többségi akarattal...
Aki Én
@Jozefina: 07:37 Nem gondolnám, hogy az eu-nak sokkal jobb lesz. A második résszel egyetértek.
eugen4402
Talán Matolcsyéknak most kellene lépni, hogy a NEMZETI valutánk értéke ne csökkenjen nullára. Vissza az alapítványokba rejtett milliárdokat...!!!
szaboria1
Itt van amit megjósoltak megint crack lesz. Már lassan 20 forinttal lett erősebb a svájci frank.
bundi
@archive: csak egy apróság...
"Az sem világos, hogy a 2020-ig befizetendő tagdíjukkal mi lesz. Ez azért is érdekes, mert Magyarország részben ebből kapja a támogatásokat."
verőce21
Most lehet csak igazán értékelni a CHF árfolyamgátat! /elszámolást.
cs.n.
Bréking: Cameron bedobta a törülközőt.
1magyar
@human: Putyin beengedi majd a brit árut a piacára pld.helyettünk. Jól járnak.Mi meg az eu csicskái maradunk.
verőce21
Még időben rendezték az angolok ezt a népszavazást! Amíg ott a vidéket is el nem önti a sok feka. London máris túltelített velük, meg is nézhetik a muszlim polgármesterüket.
magyarbakancs
A Briteknek elegük lett a Brüsszeli semmit tevésből.
Brit emberek által befűzetett EU-s pénzeken, kelet európai mini diktátorok mini vasútját nem támogatják.
Igazuk van.
jancsipapa
@archive: Szerintem is . Elbillent az első dominó a sorban ...
1magyar
Az unió megbukott már régen, csak titkolják. Én is Mo. kilépésére szavaznék most, pedig a belépésre szvaztam anno.
Hellcat
Tök meg tudom érteni...nyilván ők is többet fizettek be mint amit visszakaptak aztán ilyen qrbán féle patkányok gazdagodtak csal meg belőle...mi ebből meg csak faszulni fogunk úgy érzem.
1magyar
@bundi: Bármit. Amit az unio nem enged.
bundi
@1magyar: de itt nincs semmi...minden az unióból lett eddig idehozva...csak a pénzügyi központ volt itt...aminek az angolok leszedték a sápját rendesen...de most az meg visszaköltözik az eu-ba...tehát mi az amit el lehetne adni az oroszoknak...köd?...
1magyar
@bundi: Hol nincs semmi? A briteknél? Mert pld. egy szomszéd ment ki krumplit szedni jó pénzért egy hónapig a múlt évben.De bármi lehet exportcikk.
bundi
@1magyar: de ha azt eladják az uniónak...akkor mit esznek?...a pénz a kereskedelemben és a pénzügyi szektorban volt...na most ez megy az eu-val vissza az unióba...mivel az unió kereskedelmi és pénzügyi központja nem lehet az unión kívüli ország...kb ennyi...a szénbányászat behalt az élemiszer ipar meg még kevés is az itteni lakosságnak...
bundi
@1magyar: főleg úgy, hogy jó eséllyel skócia és írország is leszakad...
1magyar
@bundi: Minden újra lehet szervezni csak akarat kérdése. Láttam angol vidéki elhagyott,kihalt falvakat itt a neten. A vidék azért néptelenedik el mert a mezőgazdaság hanyatlik.
Ír vajat hoznak árulnak a Lidl-ben.
bundi
@1magyar: en meg itt élek...es nem a neten látom...es most ugy tűnik eszak Írország es Skócia is le akar válni...es visszaterni az Unióba...
1magyar
@bundi: Pedig az nem jó lesz nekik egy idő után. Kell egy közösséghez tartozni,de nem olyanhoz,hogy mindent tönkretegyen és utána ha nem fogadsz szót, nem úgy táncol az ország ahogy diktálják,terrorizálnak - mint az unio pld.a migránsokkal.
bundi
@1magyar: miért...magyarorszagnak jo az Orbán e rá?...meg is raszavaztak mar haromszor is...hidd el nem csak ott elnek hülye trottyok...
36
@1magyar: Svájc, ezt is megoldotta. Szintén népszavaztak, hogy mi legyen többségben, hazai üzletlánc, hazai termékekkel, vagy külföldi, tele becuccolt, ki tudja honnan jött vacakkal? Nyert a hazai. Téma lezárva.
Fradigege
Oké, hogy kiléptek. De akkor a skótoknak és a druidáknak is jogukban állna leválni a monarchiáról és maradni az eu-ban. Mert ők a maradás mellett voksoltak az észak-írekkel együtt. Nem vagyok nagy eu rajongó. Kíváncsi vagyok hogyan fog nekik menni az eu-n kívül. Az eu.ba nem igazán fognak exportálni. Úgy megvágják vámmal az angol árukat, mint a sicc.
namihami
Viszont az angol döntéssel mi is gazdagodni fogunk. Kb. 100.000-120.000 fő munkanélkülivel.
Komoly az esély rá, hogy a képzetleneket simán hazaküldik, hiszen az egész szavazásnak ez volt a célja.
A képzettek maradhatnak, igaz, azok a tudásukat a mi általunk finanszírozott egyetemeken, főiskolákon szerezték, azaz mi vettük nekik. Amivel aztán ők fognak odakint jól keresni. Jó üzletnek tűnik, bár nem nekünk.
coni
Még az is a pakliban van, hogy nem is lesz Brexit. Jól bevásárolnak olcsó részvényből majd maradnak.(100 000 aláírás gyűlt össze egy újabb népszavazás kiírására, ez kötelezi a parlamentet).
human
@1magyar: Talán az áfacsalásnak is van némi köze hozzá, hogy a magyar termékek drágábbak. Ez pedig nem az EU-nak hanem a világ legnagyobb áfájának köszönhető.
Szókrakész
YEEESSSS!!!

Merkel és a németek által erőltetett, irányított brüsszeli politikának lőttek.

Bezzeg most már tud gemeinsamozni a dumájában.
endzi!
Előbb kellett volna gondolkodni és egyeztetni!
Nem pedig csak lenyomni Európa rorkán a ti politikátokat.
Most remeghettek.

Gratulálok a UK-nak!!!
levarosbukta
@namihami: Lehet hogy nincs igazam de pont a fordítottja lesz. Az alulképzettek kellenek mert az alja munkát is meg kell valakiknek csinálni. Van egy ismerős házaspár az asszonyka fogtechnikus, a férj közgazdász anyanyelvi szinten beszélik az angolt, mindketten egy gyártósoron köpik ki a belüket. Egyszerűen a képzett munkához bevándorló nem fér hozzá. Vagy csak óriási szerencsével.
Szókrakész
Most üzent a londoni polgármester, hogy mindenki welcome aki dolgozik, adózik.
És egy így helyes.
Szókrakész
@levarosbukta: Érdekes.
Nekem más a tapasznyalatom.
Nil
@levarosbukta: ez nem igaz - az én ismeretségi körömben pont az ellenkezője igaz
Szókrakész
@Nil: Az ő ismerősei biztos még a fafogaknál tartanak.
Akkor lehetne inkább ács, vagy bútorasztalos.
Többet keresne.
A férj meg valami liberális közgazdász lehet, amelyik elmélet most persze bukóágon van.
Ezért nem kell sehova, feltehetőleg.
levarosbukta
@Nil: Fene se tudja! Minden esetre majd meglátjuk mi lesz a vége!
Eriksson
Nagy-Britanniának az Eu-n kívül is van élet a Brit nemzetközösség tagjakét. Az Unió pedig lehúzhatja a rolót, hülye vezetőik hülye okoskodásai miatt.
Már nehogy egy Merkel vagy egy Juncker mondja a frankót mit tegyen, vagy ne tegyen egy hagyományira, a világban betöltött szerepére büszke angol nép.
namihami
@levarosbukta: Ezek szerint a tapasztalataink és családi-baráti köreink gyerekeink beszámolói 180 fokban térnek el egymástól.
Egy a biztos: az idő megadja a választ.
Sajnos az én korom személyes tapasztalatra már nem fog feljogosítani.
libellle
@coni: Na ez talán nem igy van. Mindenre kötelezi, a nép dötött. Ezenkivül Cameron is visszalépett. Junker azt mondta már tegnap. Napokon belül az asztalán kivánja látnia a kilépö levelet. Akik igy döntöttek tudják hol az ajtó. Akik kilépnek azok kint is vannak. Nagyon nem jó volt Cameron "kalkulácioja" Ma már rengeteg határozat is született gazdasági dezaszter lessz ebböl az angoloknak. A spanyolok követelik Gibraltárt Az irek szintén távozni akarnak a sckotok mindenféleképpen. Ja az EU elég gyorsan összkapkodja magát, természetesen minden gazdaság meg fogja ezt a döntést érezni, ellenben Anglia "nyakon döfte magát". Bizonyára Rendezödik valamikor valamennyire a helyzetük de sosem lessz olyan mint még Csütörtökön volt.
libellle
@archive: Valami nagy tévedésben élsz. Merkelék csapatának már regen megvan a B-tervük. Ezenkivül a világ 4-ik legnagyobb gazdasága nem fog pánikba esni. Ellenben az angolok már ma pánkban vannak ugyanis rengeteg negativ gazdasági intezkedés történt már ma. Persze mit mondott orbán " az EU-n kivül is van élet" definitiv, de nem mindegy, hogy milyen.
libellle
@verőce21: Te tisztában vagy egyáltalán azzal amit leirsz. Nem !!! Azok akik a kilépés melett döntöttek elsösorban azert mert nem akarnak több Lengyel-Magyar inváziot.Ezt az Angolok mondták nem más. Milyen hireket hallgatsz te ? Bizonyára a marsról fogsz valami adót.
libellle
@1magyar: Németországban is árulnak Ir vajat a többi 600 fajta vaj melett. Ez az a szabad árucsere amit az EU-létrehozott.
libellle
@levarosbukta: Sajnos az aluképzettekböl Anglia kizárolagosan 4 % akara megtartani. Pont ezert szavaztak a kilépésre mert haza akarják a sok kelet -europai alkalmazottakat küldeni.
libellle
@Szókrakész: Neked Merkel fobiád van. endzi nem tudom mi akart lenni, de egy biztos Anglia a kilépés absolut vesztese. Már ma hatalmas veszteségeket kellett nekik nyelni.
JAJMÁR
"Nem ilyen lovst akartak" szerintem. Sokan most ébredtek rá, hogy bedőltek a hazug nemzeti szólamoknak. Most kapkodnak.
A nagy,hősködő szavak mögött nincs gondolkodás. Sehol. Ebben az országban se. Üzenem a kvótásoknak.
Nil
@libellle: eu előtt is volt áruforgalom- igaz vám is- de ez mindegy.
Nagy hiba volt gazdasági alapon létrehozni az eu-t, megszüntetni a nemzeti valutákat, stb.
Semmi mást nem kellett volna mint megengedni a szabad letelepedést és munkavállalást.
Semmi szükség az uborka méretét egységesíteni.
eugen4402
@JAJMÁR: A történelem sokadszorra játszotta el azt az elcsépelt bohózatot, melyben a nyertesek fényes győzelmet szenvedtek...
verőce21
@libellle: (20:07) Azt írod, azért léptek ki a britek? "...elsösorban azert mert nem akarnak több Lengyel-Magyar inváziot.Ezt az Angolok mondták..."
- Eszerint a sok fekát várják Calais-ból? :)
libellle
@Nil: Az uberka és banán tralala, az EU-t jelenti.Mert kár lenne az EU-t csak ennyire leszükiteni.
libellle
@verőce21: akkor ha te oda akarsz menni te is feka ?? vagy!!! Ennyi
verőce21
@libellle: (11:18) Úgy örülök neked Loreley, azt hittem, már eltűntél a Rajnában!
Nil
@libellle: Sok életrajzot olvastam- volt idő amikor szabadon lehetett utazni, dolgozni, tanulni és nem volt unió
JAJMÁR
@eugen4402: jún.26. 07:57 Ahogy múlnak a napok, egyre inkább beigazolódni látszik. Sorra mondanak le a "nyertesek" vezetői, hirtelen tele lett a "gatya".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.