Letenyén komoly a helyzet.

A kormány átszervezése miatt teljesen leállt a szakrendelés a kórházban – Kétségbeestek a betegek

Felfüggesztették a letenyei Egészségházban a belgyógyászati vizsgálatokat, mert az ott dolgozó orvosokat áthelyezték Zalaegerszegre a covidos betegeket ápolni. A város polgármesterét a betegek értesítették, hogy az időpontjaikat sorra mondják vissza. A rendelésre a nagykanizsai kórházból érkezett orvos. A polgármester rákérdezett és kiderült, hogy az orvosok közül hármat Nagykanizsáról Zalaegerszegre helyezték át. A többi szakrendelést egyelőre nem érinti az intézkedést.

Forrás: ATV

Kép: Pixabay

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Gratulaaaaa !! Remélem,,,,1-2 fél bites fideszbarom is beleszaladt a helyzetbe. Őket majd krumplival kompenzálja Kegyes Urunk...Oszt jó napot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Gratulaaaaa !! Remélem,,,,1-2 fél bites fideszbarom is beleszaladt a helyzetbe. Őket majd krumplival kompenzálja Kegyes Urunk...Oszt jó napot.
Nyírfa
Ilyen káoszt öreganyám nem látott. Totális dilettantizmus.
Nessy
@Clavigo: Erre figyelmeztette már előre a kormányz minden szakértő. És még csak indul el az orvoshiány miatti egyéb rendelések szünetelése.
Ha pedig januárban a finoman fogalmazva nem éppen átgondolt, ostoba rendelkezés miatt megszünik a másodállás lehetősége, ez az állapot sok intézményben fog állandósulni! A tények nem hallgatnak kormányinfót.
vacsi
Ez szervezés a javából: Letenyéről az orvosokat Zalaegerszegre helyezik, oda meg Nagykanizsáról jár ki orvos...
Pálinkás Pál
Nos...a helyzet közel sem megnyugtató...főleg mivel így a gyógyítható betegek ellátása sérül a covid miatt, ami mivel vírusfertőzés ,nincs rá gyógyszer...a szervezettől függ túléled-e!!! de a kormány majd megmagyarázza, hiszen van bőven vevő arra ami világszerte folyik...remélem azért előbb-utóbb felnyílik az emberek szeme!!??,
namihami
Hogy ez se sikerült? Hát már pont ez miért sikerült volna? A többi talán igen?
division
@Pálinkás Pál: Már két oltás is van, ami bevethető lenne a vírus ellen, de a tesztek miatt ez leghamarabb jövő júniusban lesz mindenki számára elérhető. Addig marad ami most van.
Qqberci
@Nessy: A szakértelem csak egy libernyák trükk... :-(((
Pálinkás Pál
@division: Nem tudom felfogtad -e...gyógyszer nincs...a vakcina csak a megelőzésre szolgál, ha MÁR MEGKAPTAD, SZART SEM ÉR!!! Tehát aki a covid miatt kórházba kerül,azt oltogathatod egész nap,semmit nem használ...
Clavigo
Csak érdeklődöm,,,,,,Ez a konda,vagy csürhe,,Orbán elvtárstól lefelé,,,Shikari- val bezárólag,,,,értenek ezek valamihez ??? Vagy csak a ( szerintük ) felfelé ívelő demográfiai görbét akarják " laposítani " ???
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Éppen a belgyógyászat? A legnagyobb forgalmú szakrendelés. Ehhez nehéz bármit is írni, kezdem úgy érezni magam, mint a legelhagyatottabb sivatagi oázisban. Bár lehet, hogy akadna legalább egy benszülött sámán...
simmering73
Kezdődik a kapkodás. Recseg ropog a budi.
Horizont
Már tavasszal is leállt a szakrendelés. Nincs orvos, nincs nővér elég. De ezt soha nem fogják beismerni csak vezényelgetnek. A béremelés miért januártól jár? Azonnal kellett volna.
Ezt az egész drasztikus helyzetet akkor értenék meg orbán is meg a szakmaiatlan nyaloncai körülötte ha ők is ezt az ellátást kapnák. De amíg nekik ez (is) VIP addig fel sem fogják. Úgyhogy várom mikor robban a nép bombája. Remélem sok fidesz hívőnek se lesz ellátás. Felébrednek???
Nessy
@simmering73: Csak nem a VIP ellátandó hazánk nagyjaira, meg újgazdagékra dől, hanem ránk! Hogy az ég szakadjon rájuk!
Nessy
@Horizont: Nem! Nekem is egy bigott lojális ismerős is arról tartott előadást, hogy Isten kezébe vagyunk! A kormány meg mindent jól csinál!
Clavigo
Ki kell függeszteni a tízparancsolatot,,,,,,oszt jó napot.
Clavigo
Mi lesz ,,ha Orbán elvtárs odamegy,,,,,," inspekciózni ".. ?? Kijafaszt fog [email protected] ?? Talan a portást ?
Bélabácsi
@Nessy: ha lenne Isten, tenne valamit bárányaival. Ő inkább a "vágóhidat" választja.
jesz
elképesztő... az átvezényelt orvosok véleményét még nem is hallottuk...meg az ottmaradt, de az átvezényeltek helyett valahogy látszatrendeléseket tartó agyonhajszolt orvosok véleményét meg sem merném kérdezni.
division
@Pálinkás Pál: Én ezt nem felfogtam, hanem tudom, az influenza, BCG, MMR, stb. oltások mind azért születtek, hogy megelőzzék a járványok terjedését, kialakulását. A lényeg, hogy szükség van rájuk, nagyon is. Aki a védőoltás megjelenéséig belehal ebbe a vírusba, szövődményeibe, azzal már sajnos nincs mit tenni, de rajtuk kívül azért még elég sok ember él a földön.
Yoda69
Ügyes.
Mondjon mar valaki egy dolgot, amit baszott el a fideSS. Kivéve a pénz lopást, mert azt tökélyre vittek.
vacsi
@Pálinkás Pál: Igen, engem is az nyugtalanít, hogy annak érdekében, hogy esetleg megmentsünk néhány öreget, akik amúgy is valamilyen krónikus betegségben szenvednek, fiatalokat hagynak ellátatlanul, pl. vakbélgyulladás miatt meghalni, mint pl. a vásárosnaményi kórházban...
Pálinkás Pál
@division: és te biztos vagy benne hogy ez a vakcina jó lesz??? flu ellen évtizedek óta van mégis évente végigdúlja a világot...tudomásul kéne venni.,.én nem szeretem Trumpot...de valamelyik nap igazat mondott, ezzel bizony meg kell tanulnunk együtt élni...de nem így ahogy most erőltetik a politikusok...
clareabav
Neidra.net - nagyszerű projekt felnőtteknek, akik társat akarnak találni a szexre
Pálinkás Pál
@vacsi: most azt kell mondanom, tökéletesen igazad van...csak a politika annyira rápörgött a covidra,hogy nem tud kiszállni belőle veszteség nélkül...tudomásul kéne venni ez is ,mint minden más ilyen jellegű járvány ,az öregeket,betegeket viszi...persze ,próbálják megmenteni őket, de ne olyanok kárára ,akik meggyógyulhatnának ,ha kapnának megfelelő ellátást!! teljesen mindegy hány embert vezényelnek át...,mivel gyógyszer nincs...tök mindegy hányan állnak a lélegeztető gép mellett!!! tegnap ugye vezető hír volt a gyógyszer a covidra...nos ,utána néztem...a mellékhatások miatt pont azoknak nem adható, akik intenzívre kerülnek a covid miatt../ veseelégtelenség, májproblémák..tüdő...stb.../ akiknek meg nincs más baja, az nem kerül kórházba sem emiatt!!!
division
@Pálinkás Pál: Közben meg sokakat meg is ment, ezt ne felejtsük el. Sokkal többen halnának meg az influenza szövődményei miatt is, ha nem lenne oltás. A gyerekkorban adott védőoltások tagadóinak meg szívből kívánom a covid elkapását az összes krónikus betegséggel együtt.
Pálinkás Pál
@division: a gyerekkori védőoltásokkal semmi bajom, mi is megkaptuk annak idején, szerintem azért vagyunk immunisak sok mindenre.../BCG oltás...stb.../
Pálinkás Pál
@division: mellesleg a világ lakosságához képest elenyésző az a szám akik beadatják a flu oltást maguknak...
Yoda69
@Yoda69: ..., amit NEM baszott el a fideSS.
Eladott Ország
Majd a korházparancsnokok megoldják a szakrendelést. Fegyverrel őrzik a kalmopyrint, a szappant és a hipót. Aki pedig túl gyakran cserélne maszkot, azt lövéssel figyelmeztetik. Először csak a levegőbe. Nem lenne jobb ,ha nem a kórházakat felügyelnék a katonák, hanem az életfogytos' kényszermunkára ítélt kormányt?
Gauntlet
@Yoda69: amit még nem azt majd elfog :(
division
@Pálinkás Pál: Ez is a baj többek között. Az átoltottság mértéke nagyon fontos. Azokban az országokban, ahol sok gyerekkorban kötelező oltást megszüntettek, több elfeledett betegség is fellángolt. Az influenza is csekélyebb számú áldozatot követelne magasabb átoltottság mellett. Ezért is lesz fontos majd a covid elleni oltás is.
justhpeter
Elindult a romlás. Szeretném a romlás virágait november elsején a kormány sírjára letenni.
Pálinkás Pál
@division: igazad is lenne ,ha azokat oltanák ,akik veszélyben vannak...de még a csapból is az folyik hogy mindenki oltassa magát...az meg nettó marhaság... ez nem egy himlő, vagy pestis aki válogatás nélkül visz mindenkit...ez egy specifikus vírus.-.,...megvan a "célcsoportja".../öregek ,betegek/...nem véletlen hogy a fertőzöttek 80 %-a észre sem veszi az egészet...azonkívül...bármennyire is tagadják a covid egy influenza vírus...és azokra jellemző a mutálódás...mint a sima flunál...ergo, amit most erre kifejlesztenek, az lehet jövőre már szart sem ér!!! ti ilyenekbe nem gondoltok bele???
kissé felnőttem
Akkor itt maszkba van a kormány átszervezés és akkor akik halnak ? Ja ennyi.
rendőrfőnökből Eü miniszter annyit és ért hozzá . Orvos végzettségü szaktudással rutinnal olyanra már nem telik ?
Államtitkárokból meg határőrizetet lehet lassan szervezni annyan vannak. Bérük is a csillagos égben.
division
@Pálinkás Pál: Az oltás lényege pont az, hogy minél magasabb legyen az átoltottság, mivel akkor lehet megelőzni a leghatékonyabban. Teszem fel Pistike apukája úgy gondolja, mivel a többi gyereket úgyis beoltották, ő nem oltatja be, mert úgysem fogja elkapni. Na most így van ezzel Janika meg Béluska, Marika, stb. apukája is. Ugye tudod, ennek mi lesz a következménye? A covid esetében mi is a helyzet? Főleg az idősekre, krónikus betegekre veszélyes, őket mindenképpen kell oltani, de őket is védi, amennyiben a fiatalokat is beoltják, mert akkor nagy eséllyel ők sem kapják el, és nem tudják továbbadni ezáltal a fertőzést. Azt viszont valóban nem tudni, hogy milyen mutálódás lehet a későbbiekben, ez még a jövő zenéje, de az influenza esetében is igyekeznek a szakemberek úgymond megjósolni (hülye szó ez erre, de mindegy), mely verziók a legesélyesebbek hogy támadni fognak. Egyelőre a covid nem teljesen ugyanaz, mert itt nincs szó szezonalitásról, amióta megjelent jelen van.
Pálinkás Pál
@division: nos...nézz utána,mióta van covid Európban...ha ügyes vagy,megtalálod
division
@Pálinkás Pál: Tudok erről, de nincs bizonyíték arra, hogy az évekkel ezelőtti Olaszországi tüdőgyulladások okozója a korona volt, ahogy az is csak feltételezés, hogy már évekkel ezelőtt is volt az emberekben, de csak most mutálódott olyan szintre, hogy komolyabb szövődményeket okozzon. Erről olvasni lehet több helyen is.
Pálinkás Pál
@division: és a tavaly áprilsban kimutatott vírus a szennyvízben a spanyoloknál? az bizonyított...mégsem aggasztott senkit...pedig tudod...ha már ott megjelenik...azt túléltük az évet hiszti nélkül...
Horizont
@simmering73: Édes istenem ez szörnyű, szegény fiú, szegény szülők. Minden rendben volt, hát persze hogyne...
prodlipo
Neidra.net - nagyszerű projekt felnőtteknek, akik társat akarnak találni a szexre
Jozefina
Kurmányunk és a törzs kapkodva próbálja a tüzet oltani!!! A külföldre évek óta kiszivárgott egészségügyi dolgozókat semmiféle átvezényléssel nem lehet pótolni!!! Előbb gondolkodni kellett volna!!!
Oposit
Szerintem ez az összes eü intézményben így van. Ahol én élek, ott megszűnt a belgyógyászat és az ápolókkal együtt áthelyezték őket a megyei kórházba.
Apám sem tud menni kontrollra kórházba, mert nem fogadnak ambuláns betegeket. Csak az életveszélyes, vagy baleseteseket látják el.
Nagy a kuss, de szerintem valami orbitális terasz van az egészségüggyel és ezt könyvtépéssel és egyéb álpolitikai eseményekkel álcázzák.
Ezért sajnos azt kell, hogy leírjam, hogy aki ezekben részt vesz, az nem ellenzéki, hanem mélyen benne van a kormány hadjáratában.
sgl
Hány éve harsogja minden normális ember: az EÜ és oktatás szarban van!
Ha erre a hazaáruló fideszcsürhére ráborul a szar akkor is azt ugatják a szarvár aljáról: sikerült! Legyőztük! Nyertünk!!
A maygar eü világszínvonalú!!
A szart csokivá változtattuk!
nyalja minden fideszes igazhitű.
csipetke
Nem csak Letenyén,Pesten se sokkal jobb a helyzet,mert sok a fertőzött szakdolgozó/orvos,és műtétek maradnak el sok helyen,de orbán még mindig azt mondja,hogy az eü bírja a terhelést.Pl az én fiam heti 80 órát dolgozik a műtőben,a még talpon lévőkkel együtt,már hosszú hetek óta.Csak reménykedünk,hogy nem fertőződik meg.
tothjani
Nálunk még működik, csak annyi történt hogy az embereket nem engedik fel a tágas várótermekbe, hanem egy kb 20 négyzetméteres előtérben kell lesni hogy kinek jelenik meg a sorszáma.
De igy legalább aki rosszul lesz nem dől el, meg az eddigi instant vizsgálatokat is kb: 3 hétre végzik.
ómió
"Tuti", hogy a "kormány" szólt le Pestről! Véletlen nem Putyin volt Moszkvából?
Horizont
@csipetke: Nagy, nagy elismerésem a fiadnak!!
És persze nektek is a pároddal, hogy ilyen rendes, dolgos embert neveltetek:)
csipetke
@Horizont: 10:07 Köszi,bár ehhez a gyerek is kellett.Sose értettem,hogy mi tartja őket (a fiamat,és a menyemet) az eü-ben,de azt mondják,ehhez értenek,ezt szeretik csinálni.
Horizont
@csipetke: Persze, hogy kellett a fiad is hozzá. De egy ideig a fő a szülő. Nem mindegy, hogy milyen batyut kapunk otthonról. És az az igazi büszkeség, az az igazi jó "batyu" amikor a felnőtt gyerekeden látod a jó eredményt és a gyerekeid boldogok, sikeresek, jó és igaz emberek lettek.
Horizont
Találtam: hosszú
"Egy korombeli szakorvos kolléganőm gondolatai, minden szavával egyetértek, együttérzek:
"Nagyon rossz felé haladunk….
Ha minden lépésünk, cselekedetünk mögött pénzéhséget sejtenek. Ha mi vagyunk az aktuális közellenség….. Elveszett a bizalom, eleve feltételezések és előítéletek alapján vagyunk meg- és elítélve, egyre rosszabb színben tüntetik fel minden ténykedésünket….
Talán azért mentem el „magánba” is, szabad időmet, estéimet feláldozva, mert sokan keresnek, sokaknak tudok így is pluszban segíteni. MERT A BETEG ÉRDEKE, GYÓGYULÁSA EZT KÍVÁNJA. (És persze, én kérek elnézést, hogy ezért a plusz időmért, felelősségemért, tudásomért, leletemért, szakvéleményemért térítési díjat kapok, amiről a beteg számlát kap én meg adózom utána.)
Talán azért mentem el még egy kistérségi „államiba”, szabad időmet, délutánomat beáldozva, hogy még több beteget felismerjünk, ellássunk és kezelést kaphasson, MERT A BETEG ÉRDEKE, GYÓGYULÁSA EZT KÍVÁNJA.
Ha egy kolléga „magánból” beteget irányít hozzám, talán azért teszi, mert jó szakembernek ismer, bízik a szaktudásomban és rám bízza a beteget, MERT A BETEG ÉRDEKE, GYÓGYULÁSA EZT KÍVÁNJA.
Ha egy beteget „magánból” államiba irányítok, talán azért teszem, mert egyszerűen a betegségét minél előbb ki kell vizsgálni és kezelni kell. És ezt csak „államiban” lehet. MERT A BETEG ÉRDEKE, GYÓGYULÁSA EZT KÍVÁNJA.
Talán azért jött el „magánba”, mert az un. volumenkorlát szűkössége miatt minden járóbeteg-ellátóhely meghúzza azt a határt, ami felett nem kap finanszírozást még több beteg ellátása esetén, ezért limitálják, hogy „államiban” hány beteget lássak el. Nem számít, mennyire szenved vagy panaszos a beteg. A meghúzott vonalon kívül esni pedig további fájdalom és szenvedés. Ezt a vonalat NEM MI HÚZZUK MEG, mert nem akarunk többet dolgozni.
A beteg megkeres, megtalál, „magánban” is, mert úgy érzi, hogy a GYÓGYULÁSA EZT KÍVÁNJA.
Ha „magánból” felveszem osztályra, talán ezért teszem, mert A BETEG ÉRDEKE, GYÓGYULÁSA EZT KÍVÁNJA."...
Horizont
"Ha „magánból” felveszem osztályra, talán ezért teszem, mert A BETEG ÉRDEKE, GYÓGYULÁSA EZT KÍVÁNJA.
Ha egy másik kolléga felé irányítom a beteget, talán ezért teszem, mert bízok benne szakmailag, emberileg és rá merem bízni a beteget és nem azért, hogy aztán osztozzunk a „borítékon” vagy a honoráriumon.
Ha „magánban” látok egy beteget, annak állapota is lehet sürgető, és akkor valóban „beelőzi” az államit, de csak akkor, ha sürgős.
Ha már nem bíznak abban, hogy a tényleg sürgősre mondjuk, hogy sürgős.
Ha azt állítják, „mi erre esküdtünk”, akkor higgyék is el azt. Hogy tényleg arra esküdtünk, hogy segítünk, legjobb tudásunk szerint, mert segíteni akarunk. Mert szeretjük ezt csinálni. De már nem sokáig…. NEM ARRA ESKÜDTÜNK, hogy életünk, lelki és testi egészségünk, családunk és szeretteink rovására tegyük a dolgunk. Nem kell minket megtanítani „kesztyűbe dudálni”. Arra sem, hogy „mi a magyarok Istene”. Arra sem kell megtanítani, „mi az igazán kemény munka”. Arra sem kell figyelmeztetni, hogy „végre dolgozzunk meg a pénzünkért”. Dolgoztuk eddig is. Éjjel-nappal, ügyelet ügyelet hátán, megtanultuk milyen éjjel hirtelen ébresztve toppon lenni, ébren aludni, felismerve a tolató Toyota motorhangját, a liftajtó zörrenését, amikor már minden idegszállal készülsz, hogy csörren a telefon, és le kell menni…..Kit hozhattak? Mit hozhattak? Mit kell majd vele csinálnom??? Amikor ülsz az ágyon a fáradságtól lefagyva…. Vagy gumiköténybe öltözve, gyomrot mosva egy rosszul sikerült buli „áldozatánál” és a veled szemben segítő ápoló fiú megjegyzi, hogy „doktornő, a maguk munkája annyira magasztos!”
Lassan elvesztem a hitem….A lelkesedésem…….Elkeseredek, hogy miért erre a pályára léptem és 47 évesen esetleg tanulnom kéne valami mást…..valami egész mást, ami majd örömet okoz, ami nem keserít el mindennap, ami miatt nem szorul el a torkom, nem érzem, hogy egyre gyakrabban ülnek a mellkasomon, vagy nem megy le eléggé az a fránya levegő a tüdőmbe és ezért mélyeket kell sóhajtoznom….."
Horizont
"Vagy azon veszem észre magam, hogy a napi mókuskerékben egész nap nem jut eszembe a lányom, aki kis korától megszokta, hogy „anya, én mindig a Mamánál gyógyulok meg”, mert soha táppénzen nem voltam, sem vele, sem magam miatt. Igaz, marhára önálló is lett és 16 évesen maga főz magának, tanul, leckét ír, buszozik, ellátja a feladatait, azt is, ami a korabéli gyerekek többségének nem lenne még feladat. De így nőtt fel.
Amikor eszembe jut, hogy 40 fokos lázas voltam és kezdőként az ügyeletben az egykori főnököm, aki bejött hétvégén levizitelni, azt mondta nekem mosolyogva, hogy „hol lenne jobb helyen betegen, mit a kórházban?!” És egy jót nevettünk….mondjuk én nem annyira őszintén.
Szóval , ezek kavarognak bennem…..Sok miért és hogyan tovább…..Sajnos…..nem erre számítottam és nem ezért tanultam és nem ezért csinálom, amit csinálok. De kitartok és tartom még a hitet a kollégáimban, a beosztottaimban, orvosokban, nővérekben, gyógytornászokban, asszisztensekben, akik nekem a társaim és nélkülük már biztos nem bírnám."

Kicsit hosszú volt és mélységesen szomorú. Ebből is látszik, hogy orbán egyik kezével adott az orvosoknak a másikkal meg ezerszer orrba vágta őket.
Lepényleső
...így igazítanak a statisztikán,kevesebb vírusos érkezik át korán?
A többi százszor annyit így nem a covid viszi el Szt.Mihály lován?
Ráadásul bőven marad így a nyugdíjakból majd a bán asztalán?
Amiből vehet sok rejtett szavazatot a határ túloldalán?
csipetke
@Horizont: 11:09 Ezt el kéne olvasni mindenkinek.Na ez jellemző a magyar eü-re.Szerintem pont ezért menekültek el innen az orvosok,hogy túlmunka nélkül keressék meg a megérdemelt pénzüket,hogy ne legyenek agyonterhelve,hogy a családjukkal elég időt tudjanak tölteni,és ne legyenek kitéve annak,hogy a döntéseik miatt valaki biztosan megjegyzést tesz.
Azt mi már nem fogjuk megérni,hogy nagyot változzanak itt a dolgok,és ez nagyon szomorú
Horizont
@csipetke: Igen nagyon szomorú. A pénz nagyon kell hisz abból élünk, de élnek még köztünk sokan akiknek szent az esküjük és emberként élik meg a hivatásukat.
Na de mi lesz velünk kisemberekkel? Talán egy magánrendelésre még összekaparjuk a pénzt, na de magánklinikára??? Kizárt.
Horizont
@csipetke: Ja és sajnos ennek a doktornőnek a szavait pont azok nem fogják olvasni akinek kéne. A karmelita magasan van.A benne lakó meg túl mélyen.
Gazella
@Horizont: Többszörössen orrba vágta az orvosokat a dagadék. Nem adott most nekik semmi jót!
Gazella
Már elkezdődött . Tudható volt az ha egyik kórházból elirányítják a személyzetet , akkor abban a kórházban azonnal leáll minden. Amúgy várható az is hogy a megmenthető betegek közül is sokan meghalnak az ellátástalanság miatt.
szegfue
Aztán majd jön a következő...mármint az orvosok béremelésével kapcsolatban a háziorvosok és a szakrendelésen dolgozó orvosok gondja. U. is ahogy a háziorvos, ugy a szakrendelésen dolgozó szemész, sebész, urológus stb. "magánvállalkozó", mert erre kényszeritették őket, ill. a törvények. Ha most majd fixálják az orvosok fizetését, akkor bizony nem fog "teljesitménybérben" dolgozni! Jelenleg az az érdekük: minél több beteget lássanak el, annál több "pontot" kapnak és igy az OEP is többet fizet. Na akkor nézhetjük milyen hosszu várakozási idővel jutunk be a szakorvoshoz és persze annál messzebb lesz a gyógyulásunk is. Bár az is lehet, hogy rájuk nem vonatkozik a béremelés... nem láttam még a törvényt leirva.
Shikari
Ezt hívják szervezésnek és munkaerő gazdálkodásnak! Tudom, hogy a sok munkakerülőnek ez ismeretlen fogalom! :-))))))))))))))))))
Nessy
@Shikari: Jézus Mária! Ez nem futószalag az Audiban! De ilyen "szervezéssel" az sem tudna működni! Ez nem "szervezés", ez kapkodás, átgondolatlan, egymásnak ellentmondó intézkedések, naponta változtatva.
Shikari
@Nessy: Nem veszem magamnak a bátorságot, hogy kritizáljam a hozzáértő szakemberek intézkedéseit és létszámgazdálkodását. Abban is biztos vagyok, hogy nem rendelkezem annyi információval, mint ők. Akkor te most mit is szeretnél? Okosabb vagy mint azok, akik ezt intézik és van annyi információd is? Kicsit nagy mellényű egy ilyen kijelentés, de keresd meg vele az illetékeseket! Te ugye sokkal jobban tudnád ezt csinálni és adják neked ezt a feladatot! :-)
Nessy
@Shikari: Amennyiben az egészségügy átalakítását Pintér Sándor és Gulyás Gergely bonyolítják, ott nehéz szakemberekről beszélni. Nem tartom valószínünek, hogy pl. legalább ismernék egy, két jól működő ország rendszerét, és próbálnának belőle profitálni. A MOK értelmes javaslatait egy nap alatt tették értelmetlenné a megszavazott, politikai törvénnyel. Nem kell ahhoz akadémikusnak lenni, hogy az eddigi eredményeket látva, ne sok reményt fűzzön bárki a megvalósításhoz.
Shikari
@Nessy: Úgy tudom, Lamperth Mónika is volt belügyminiszter! Kérdés?
Nessy
@Shikari: Egyet tudok! Még a 2000-évek elején elindult egy alulról építkező Irányított betegellátási modell kísérlet, ami határozottan igéretes volt, kb. 8-10 év után még megtakarítást is eredményezett volna tb kasszának, anélkül, hogy a betegellátás sérült volna, sőt. Aztán a politikai felülről beleszólt, mire az egésznek annyi lett!
De felesleges nekünk erről polemizálni! Már annyi mindent tett tönkre a politika, a hatalom, az elmúlt években, hogy megszámolni sem lehet! A plesz érdekeit meg a Jó Isten képviselné, ha ráérne!
Shikari
@Nessy: Esetünkben az irányítási modelleken polemizálunk. Alulról, építkező irányítás nem létezik. Mindenhol a vezetők döntenek. Szép és hangzatos az alulról építkezés, mint kifejezés, de alul sok mindent nem tudnak.
Rengeteg információval nem rendelkeznek, nincs meg hozzá a tudásuk, stb. Nem ők vállalnak a döntésért felelősséget. Leginkább csak okoskodásnak minősíthetem.
kereső
@Shikari: 14:24 Ha jól rémlik, Lamperth Mónika nem akarta az egészségügyet átszervezni belügyminiszterként.
Shikari
@kereső: Ő gyakorlatilag semmit nem akart, mert csak ahhoz értett! :-)
kereső
@Shikari: Akkor meg mi a jó francért példálózol vele?? Mert pintér meg ért az egészségügyhöz,, meg orbán is, mint a jó Bukfenc. Mindenhez.
Nessy
@Shikari: A döntés valóban fent született meg. Az egésznek a megoldási terve az OEP egyik főosztályán alakult ki, a résztvevő kórházak vezetői fogták össze a hozzájuk tartozó terület résztvevőit, a szervezők hangolták egybe az egészet. A körzeti orvosok csatlakozásán múlott ki vesz részt benne. Izgalmas öt év volt.
Shikari
@Nessy: Most izgalmasabb évek vannak!
Shikari
@kereső: Azért példálóztam vele, mert Kásler szakember, na meg Pintér is, Mónika meg egy nagy nulla!
Nessy
@Shikari: Engem már nem! Akkoriban, már nyugdíjasként valóban izgalmas volt résztvenni egy ilyen projektben. Hogy ki, miben szakember, nem az én tisztem elbírálni.
Shikari
@Nessy: Akkor ne gondoljuk azt, hogy a kormányzat tisztában van a feladatával és olyan embereket nevez ki posztokra, akik arra megfelelőek? Én nem akarom a szakemberek hozzáértését kétségbe vonni!
Nessy
@Shikari: A szakértelem bolsevik huncutság! (by Csurka I.)
Shikari
@Nessy: Hát az a fajta amire Pista bátyám gondolt, mindenképpen!
kereső
@Shikari: Kásleren, a koszos körmű sarlatánon nem fogok veled vitatkozni. lamperthnek ugyanolyan végzettsége van , mint Pintérnek- jogtud.egyetem. Ennek ellenérte egyik sem szakember az egészségügy átalakitásban. Tehát miért is pintér az eü. átalakitásának fő szervezője?
kokopelli
A régi mondás újra használható:
"Az "átépítés" idejére is mint mindíg a forgalom zavartalanul szünetel!" (;-))
Maria24s
Szeretne egy lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
kissé felnőttem
Ez a fotó kb 2-3 éve itt van semmi nem változott ? se beteg se egy ápoló se egy pók ? de állásába is gajra mehetett már főleg ha csőtörés is életbe szokott lépni
kissé felnőttem
@kereső: azért a jogtudományi diplomát megnézném ??
kulabombaafityiszre
@Shikari: tegnap, 12:54
Remélem szerencséd lesz és egy ilyen szervezést és munkaerő gazdálkodást megtapasztalsz személyesen is,majd valamelyik kórházban amikor a beled csüng,a fájdalomtól meg ordítasz.remek lesz meglátod,megérzed.Egyébként meg csak diktatúrában szokás rendőrt kinevezni a belügy,katonát a hadügy élére.Te ezt nem tudhatod,hiszen a román szekunál szocializálódtál.Fogalmad nincs róla mi az a demokrácia.
Shikari
@kulabombaafityiszre: A pikírtségre nem akarok reagálni, de úgy tudom, a legjobb az, ha szakember vezeti az adott testületet. Szekeres is volt hadügyminiszter, hát olyan is volt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok