Az országgyűlés elnöke szerint a nácik és kommunisták után egy újabb totalitárius törekvés veri szét Európát, ami a liberalizmus.

Az Európai Uniót azok teszik tönkre, akik Magyarországtól akarják most megvédeni – hangoztatta az Országgyűlés elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kövér László szerint az ellenzék gyakorlatilag "nyílt zendülést hirdetett az alkotmányos renddel szemben"

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Magyar Jogász Egylet Értékek és intézmények a tízéves alaptörvényben című konferenciáján a Kúria dísztermében 2021. június 25-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Kövér László az EU jelenlegi állapotáról szólva úgy fogalmazott: "néhány nagyarcú nyugati politikus szereti az orrunk alá dörgölni, hogyha most akarnánk belépni az unióba, akkor úgymond nem vennének fel bennünket az állítólagos jogállami problémáink, illetve a nézeteink és az értétekről vallott véleményünk miatt".

A házelnök erre reagálva azt mondta: ha most lenne népszavazás, "én egészen biztosan nemmel szavaznék".

Megjegyezte, a 2003-as csatlakozási népszavazáson "sem jó szívvel szavazott igennel", de mindent egybevetve az volt a meggyőződése, hogy az EU-tagság Magyarországnak olyan új dimenziót nyit ki, ahol a saját nemzeti érdekei érvényesítésére egy kedvező, demokratikus és civilizált keretrendszert kap, amelyben ráadásul anyagilag sem jár rosszul.

Kövér László kijelentette: "ez mind a mai napig igaz", majd hangsúlyozta, távolról sem gondolja úgy, hogy jobb lenne Magyarországnak az unión kívül.

Álláspontja szerint "a nácik és a kommunisták után" egy újfajta totalitárius törekvés veri szét Európát, amit "nevezhetünk hol liberalizmusnak, hol poszthumanizmusnak, hol mit tudom én micsodának, tehát zöld őrületnek".

Hozzátette: "olyan mértékű agressziónak vagyunk kitéve", a normalitástól való olyan mértékű eltávolodást követelnek meg szinte normatív módon, ami nemcsak a magyarok ellenérzését váltja ki, hanem azt szerinte az európai emberek döntő többsége "ellenszenvvel viseli el".

Úgy összegzett: ha ez így megy tovább, akkor az Európai Uniót azok teszik tönkre, "akik tőlünk akarják ebben a pillanatban megvédeni".

Kövér László szerint az EU-ban az erkölcsöt mint kategóriát "egész egyszerűen kiszorították", nem létezőnek tekintik, és nem támogatják az erkölcsökről folytatott vitát. "De akkor könyörgöm, hogy az értékek azok miről szólnak?" – vetette fel.

A házelnök szerint ezeket az erkölcsi kereteket nemcsak, hogy feszegetik, hanem szándékosan szétverik az európai baloldal képviselői, akik az Európai Néppártban ugyanúgy megtalálhatók, mint a szélsőbaloldalon, a kommunista pártokban.

A 2022-es országgyűlési választásokról szólva Kövér László arról beszélt, hogy "napról napra nő a tét", ugyanis – mint hangoztatta – "ha visszajönnek azok, akik régen kommunistáknak vallották magukat, ma pedig európaistáknak vallják magukat, akkor itt kő kövön nem marad". Szerinte nemcsak az "egyébként felemás" rendszerváltozás vívmányait kell megvédeni jövőre, hanem olyan eredményeket is, mint a rezsicsökkentés és a családtámogatás szerteágazó rendszere.

Úgy vélte: az ellenzék retorikája és politikája is "szintet lépett" azzal, hogy "gyakorlatilag nyílt zendülést hirdettek meg az alkotmányos renddel szemben". Kövér László a 20. századi történelem és azon belül is a Tanácsköztársaság történetének tanulmányozását ajánlotta az ellenzéki képviselőknek, majd kijelentette: "a 133 nap után jött a 134.".

A házelnök úgy látja, téves következtetést vontak le az ellenzéki képviselők "a volt kommunista nómenklatúrából származó tagjaikkal együtt" abból, hogy 1989-90-ben és 1994 között "semmiféle számonkérés, retorzió nem történt azokkal szemben, akik a diktatúrát addig a nemzet ellen fenntartották".

"Téves az a hiedelem, hogy ez mindig így lesz" – jelentette ki Kövér László, úgy folytatva: téves az a hiedelem, hogy a magyar többség megint eltűri "egy terrorista kisebbség randalírozását ebben az országban".

Az ellenzéki parlamenti akciókra utalva a házelnök azt is leszögezte: nem hajlandó eltűrni, hogy "bolhacirkuszt" csináljanak az Országgyűlésből és szántszándékkal sértegessék a képviselőtársaikat.

Forrás: mti.hu

101 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FL4K
Az Alaptörvény alkotmányellenes. Az a minimum elvárás, hogy az ellenzéki összefogás visszaállítsa az előzőt és a nép bevonásával alkossa meg az újat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
FL4K
Az Alaptörvény alkotmányellenes. Az a minimum elvárás, hogy az ellenzéki összefogás visszaállítsa az előzőt és a nép bevonásával alkossa meg az újat.
Nessy
Menjenek már hazánk nagyjai szabadságra, és hagyjanak legalább két, három hónap nyugalmat! Uszítás, gyűlölködés, hazudozás nélkül. Ha meg átalakíthatnék van,rendezzék át a lakásukat!
balos
bajszos rommel szerű formáció a házmester!Bár,ha lefingják befosik!
Al X
Nagyon félhet, ha ilyen vadul támad. Eljön az idő, amikor közülük többen menekülni fognak, nem támadni. Remélem, nincs hova menekülniük.
balos
Ráadásul a vénköcsög nem is tudja,hogy az alkotmányt lehúzták a Wc-n.Most a gránit fosuk úszik a nemzethy turha felszínén!
ómió
Ez a "platformjuk" már Kun Béla efftársuk óta ugyanaz!
csapnivalo
Akkor max 2010 előtti rend ellen zendülhetnének, mert azóta nincs többség által elfogadott alkotmányos rend. A 2,5 millió nem többség. Vajon meddig kell még hülye paprikajancsik lopásról elterelő dumáját hallgatniuk az embereknek?
tudode
Na! Így kell agyalágyúltnak tekinteni azokat "is" akik figyelemmel kísérik azt, hogy milyen módon temették el a III. Magyar Köztársaságot a fideSS alapítók selejtjei!
.
----- Elkúrták az alkotmányozást
2011.03.09.
.
(...) """ A Horn kormánynak is megvolt a "kétharmados felhatalmazása", de önkorlátozó módon nem élt vele,

hanem négyötödhöz kötötte az alkotmányozást.
.
Érdekes módon, ezzel egyetértettek az akkori ellenzéki pártok, például a Fidesz és a KDNP. Orbán Viktor sem tiltakozott, hogy kedves Horn Gyula, kétharmados felhatalmazásod van, kutya kötelességed alkotmányt elfogadni, akkor is, ha mi nem értünk vele egyet. Na ezt a korlátot törölték el, hogy lényegében egyetlen politikai erő, minden kompromisszum és egyeztetés nélkül, egymaga dönthessen.""" (...)
--------------------------
,
Jogi képzettség nélkül az lehet a kérdés, hogy az ellenzék legitimálta-e jelenlétével azt, aminek még volt "alaptörvény asztala" is, végig asszisztálva azt, hogy
.
----- .Magyarországon befejeződött a diktatúra kiépítése - Vörös Imre a Klubrádióban (2020.08.11.)
www.youtube.com/watch?v=Jt6vTh3as5U&t=87s
-----------------------
.
Minden elismerést megilleti Vörös Imre, volt alkotmányjogászt, aki már 2012-ben is publikálta
.
----- Eltemetett demokrácia – Vörös Imre volt alkotmánybíró szerint államcsíny történt
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/eltemetett_demokracia_voros_imre_volt_alkotmanybiro_szerint_allamcsiny_tortent
-----------------------
.
Amiatt bátorodhatott fel az ország leg-, leg--- házmestere, mert a Kúria újraválasztott elnöke vizuálta azt, hogy
.
----- A Kúria elnöke szerint alkotmányos puccsot szerveznek
24.hu/belfold/2021/06/25/varga-zs-andras-alkotmanyos-puccs/#
--------------------
.
Kiszámíthatatlan mi lesz ennek az állam elleni játszMÁNAK:
.
----- Neoton Familia Yo Yo
www.youtube.com/watch?v=ikndayJ2gDQ
----------------------

Beláthatatlan, hogy mi lesz ennek a játszadozásnak vége!
vacsi
Sajnos, igaza van. Mindannyian látjuk, az "ellenzék" mit tett ebből az országból - és mindezt a kormányra keni!
csak úgy....
már alig várja a laci,hogy lövethessen..
solidedge
Az általuk összetákolt alkomány volt zendülés a magyarok ellen. Ez ellen természetesen tenni kell.
Nessy
Kövér elvtárs! Nem zavarja, hogy nincs Alkotmányunk? Van egy eddig kilencszer módosított Alaptörvény, amit két nap alatt lehet a kormány aktuális érdekeinek megfelelően módosítani. Kivenni, beleírni. Ennek következtében már nincs benne "rend"!
dr. prédikátor
pápai kanász köteles lászló elvtárs!!! megbaszod te a kurva anyádat te szemét!!! EZT AZ ORSZÁGOT TI TETTÉTEK TÖNKRE!!! DE FIZETNI FOGTOK A SOK MOCSKOSSÁGOTOKÉRT!!!
ómió
@FL4K: Az alkotmány alkotmányellenes? Szuicid? Ez eddig a "legjobb"!
kereső
@vacsi: Miről értekezel kövér elvtárssal együtt? Hm?? Hiszen a fideSS puccsolta meg 2012 január napjával a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét,
Mit tett az ellenzék , ami miatt "ebből az országból" lett? Mi jó büdös francról beszélsz 12 év fideSS dúlás után- amely felér egy sáska járással? Milyen elvakult, tájékozatlan fideSS-es vagy Te?, nem látod a narancs ködtől- hogy mit tettetek ezzel az országgal- gazdaságilag, morálisan, lebutitva az oktatást, és hazugságokkal traktálva nem csak az ország lakóit, hanem Európát is. Te is bűnös vagy, és mind aki még mindig a fideSS állampárt szekerét tolja- és van képetek az ellenzékre tolni a maffia működését, az ország kifosztását - az anyagi javakat, a kultúrát és a tudományos életet, a fasiszta álllamberendezkedés létrehozását, a félfeudális és mégis kőkeményen neoliberális gazdasági intézkedéseket.
Csizmás Kond
@solidedge: A szovjetektől lemásolt jobb volt ?
namihami
@vacsi: 09.36:. Légy szíves, fejtsd ki kicsit bővebben, hogy a liberális (tehát szabadelvű) ellenzék mit tett a színkommunista, de keresztény és hithű vallási paravánok mögé bújó ""kövérekkel, orbánokkal, pintérekkel, budaikkal"" és hadd ne soroljam tovább a ""magyar keresztény jobboldal prominenseit.
Ha komcsikról beszélhetünk, akkor a kosárban megbújó rohadt almáért nem is kéne messzire menniük.
Persze'. Az ő kommunistának pusztán az akkori rendszert gyengítette, beépült ellenálló volt. Hááá, a mostani rendszernek sem erősségei
tudode
Mintha elmentek volna otthonról!
.
----- Mit is mondott egy igazi liberálisról a házmesternek is gyenge eresztés?
.
www.youtube.com/watch?v=crRGp7aL3Ow&t=9s
--------------------
.
Úgy változtatják ezek az ideológiájukat, ahogy a kedves vezető rémálmaiban küzd ki tudja melyik énjével!
.
Arról nem is szólva, hogy Felcsút diszpintye
.
----- A Liberális Internacionálé egykori alelnöke belerúgott még egyet a liberalizmusba
vastagbor.atlatszo.hu/2014/07/27/liberalis-internacianale/
------------------------
.
Napjainkra a felcsúti nemzetvezető bebizonyította, hogy olyan személyiségzavart okozott nála a hatalom, hogy az EU-nak is fel kell kötnie a fehérneműjét, hogy kiheverje a Mr vétó harci kedvét
.
----- Orbán Viktor a hatalomról 1995
www.youtube.com/watch?v=1xIh97rkwI8
-----------------------------
.
Ha többel nem is tartoznak egy valloMÁSSAL igen, azzal, hogy
.
.----Magyarországot már megszállta tatár, török, osztrák, orosz, német, de most fordult elő tán először, hogy egy megszállott szállta meg.
.
És nincs három, szakmájához értő pszichiáter, aki lemerné írni róla a diagnózist, - azért ez is szomorú...
------------------------
.
Ami ellen nincs orvosság, csak valahogy egy fenékbe billentés!!!
.
???
lusta
Miután nincs Alkotmány, ezt a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk úton-útfélen hangoztatja, nem is lehet az alkotmányos renddel szemben zendülni.
Néro
Tán csak nem a buzitok által tákolt a-Laposotokat hívod alkotmánynak ? 48 százalékkal kisseb pofa jobban állna. Egyébként a rendedet beszéld meg nagypapiddal kint a sírjánál. Egy tróger tolvaj hazug alja banda vagytok akinek a szájára se lehetne venni azt a szót , hogy Alkotmány mert csak összeszaroznátok.
Toller Béla
Hülye, zakkant barom ! Ha valaki itt puccsot vitt véghez, az a fidesz volt, élén az egyre nyíltabban megőrült orbánnal. De azért ott van a kövér, a rogán, a szijgyártó is bandában ! Mára fasisztácskák lettek, nem is tagadhatják ! A vargajudit, a sírós novák ...elfajzott némberek, szégyen, hogy egyáltalán közszereplők lehetnek ennek a sokat látott de még mindig nem megokosodott nemzetnek a képviseletében! És ne hivatkozzon egy puccsista a törvényességre, a legalitásra ! Nem áll jól neki !
Béla333
Hülye Laci!
Először is nincs is alkotmányunk! Elfelejtetted? Egyoldalúan, az emberek megkérdezése nélkül puccsoltátok meg az Alkotmányt és hoztatok létre egy tákolmányt!
Na innen kezdődött a baj...
Yeromos
Amit ez a maffia kormány alkotmányos rendnek nevez az nem más mint TOTÁLIS DIKTATÚRA.
Behajto
Fosik már a vén házmester geci, az EU-ból is kilépne, mert tudja jó, hogy a választás után újra lesznek tárgyalva az ügyek és sok csicska odalesz. Sok csicska média is odalesz..:)
simmering73
2006-ról beszélsz, sükebóka? Mert akkor az ellenzék nyílt zendülést hirdetett az alkotmányos renddel szemben.
simmering73
@Shikari: Magadban pofázol, faszkalap? Fogd már be azt a retkes náci pofádat.
namihami
@Shikari: 12,06:. Az a helyzet, hogy az első (de már a sokadik) harapáson rég túl vagytok. Ai (a Fidesz potentátjai és általuk a nemstrómanjaik), amit érdemes volt, azt már rég felfalták. Mi több, évek óta az egyébiránt annyira hangoztatott és annyira utált brüsszeli milliárdok javarészét is. Mivel azoknak lassan kinyílik a szeme, kénytelenek vagytok átállni a ""keleti csemegékre"". A moszkvai és a pekingi desszertek harapdálása van soron. Csak azok nem engednek úgy és akkorákat harapdálni, hogy nem ők mérhetik ki a falatot.
Pipás
@Shikari: A tied lesz, majd nem dobom bele a papírt neked.
human
Kövér. Ha jogállami gondotok lesz, ti is nyugodtan fordulhattok Brüsszelhez vagy az európai bírósághoz. Abszurd helyzet lesz, de csak nyugodtan.
cikicakk55
"mint hangoztatta – "ha visszajönnek azok, akik régen kommunistáknak vallották magukat, ma pedig európaistáknak vallják magukat, akkor itt kő kövön nem marad" Rohadnál meg bajszos szar! A Fidesz tele van volt kommunistákkal és nácikkal. Pont ti alkottátok Fideszesek azt a rendszert ami most van. Saját magatokat szidjátok,ne az embereket. Persze,nem lépnétek be az Unióba most! Miért hazudsz te szemét? A pénzük bezzeg jó volt,ugye? Abból lettetek milliárdosok,az Uniós támogatásokból. Azt az Unió azért adta,hogy Magyarország felzárkózhasson a nyugati színvonalhoz,vagy legalább is közelebb kerüljön hozzá. Ti azonban stadionokra, kisvasutakra, Orbán családjára és barátaira, a nem létező köztársaság elnökének fizetésemelésére költöttétek. Jachtok,kastélyok, luxus nyaralások,mind mind Uniós forrásból,még az emberek egyre szegényednek el a közép osztály meg már csak egy vékony csík a palettán. Valamikor a Középosztály elég vastag réteg volt. Ma már csak a Fideszhez közel állók,de nem túl közeli rokonok,vagy szomszédok a középosztály. Ezt is kukorékoljátok el az Unióba. Remélem kibasznak benneteket,minél hamarabb. Mi úgy sem látunk egy fillért sem az uniós pénzekből.
134.bátor
Mondja ezt a vèrkomcsi,volt MSZMP funkcionárus elvtárs!
Yoda69
Koteles elvtars mar ott tart hogy leterroristazza az ellenzeket.
vacsi
@bakcsubakka: Látom, Te sem vagy százas...
kissé felnőttem
kövér basa ti már megtettétek régen akkor most miért másokra kened ez a mocskos, látod? mondta egy nagy lányka ki ez a bajuszos szar hát te voltál akkor is ne maradj sokáig a napon látod megárt
simmering73
@Shikari: Nemcsak náci vagy te patkány, hanem rasszista és antiszemita is.
Nessy
@Shikari: Ugye, ezt viccnek szántad? Vagy nem ebben a dimenzióban élsz!
nezelodo
Szegény Lacát, még mindig kísérti a 2006-os elbukott puccskísérletük, és ráhazudja az ellenzékre. Talán azt hiszi ezzel megúszták? Remélem valamikor megkérdezik ezt az őskomcsi sarjat is.
Józsipapa
Kövér elvtárs egy kicsit meghülyült !!!
obela
Most már csak az a kérdés, hogy mikor veteti be ellenük a hadsereget.
Aki Én
@vacsi: nagyon butuska vagy, hogy így bekajálod a liberális élharcos kommunista Kövér elvtárs aljas és veszélyes uszításait.
De most önzetlenül segítek neked:
youtu.be/_m_3NwvgF7U
vacsi
@Aki Én: Köszi, de erről régóta tudok. Sajnos, az ember nem úgy születik, hogy mindent tud, minden tudása, véleménye fokozatosan alakul ki. Valaha én sem voltam olyan, amilyen ma vagyok - de örülök, hogy ma ilyen vagyok.
Meg, ugye, vannak olyan emberek is, akik arra hajlanak, amerre a szél fúj ... Ettől még egyes véleményükkel egyet érthetek, nem?
namihami
@Shikari: 17.42:. És jöttek helyettük. Sokkal nagyobb lépésekkel.
nezelodo
@durbincs:Ha sokadszorra sincs érdemi cáfolatod mások véleményére, akkor én a helyedben csendben maradnék, és nem nevezném annak másokat, ami mi te vagy, megvehető "bérköcsögnek". Látom az sem zavar, hogy a védenced famíliája 1919-g visszamenőleg, kemény kommunista volt, (tudod a fidesz kampányolt egyszer az "apák és fiuk" szlogennel), 56-ban is elévülhetetlen érdemeik voltak, és szívélyes kapcsolatuk volt a kenderfonó üzemekkel, és ahol laktak a zsidó házban, hiába volt közel a templom, nem koptatták Isten Háza küszöbét, de a hittan beíratásokon nagyon jeleskedtek, nehogy tért nyerjen a vallás mételye az uralt járásukban.
Nem kellett neki az egyetemi felvétel miatt sem izgulni, helyből felvették a keveseknek megadatott Szocialista Hazáért Érdemrend miatt, amit a szüleinek javasolt a későbbi rendcsináló, az akasztató belügyminiszter, a Papp János.
Innen indulva szép ám prédikálni a templomban, pl. Ráckevén, ahol a párttitkár tekintet le rá az egyik freskóról, (egymillát fizetett az egyháznak, hogy a föstö szentnek ábrázolja), most meg már a Laca is irigykedik, hogy ő nincs ott, de talán majd egy mexikói templom falán láthatják majd, (a magyar adófizetők pénzén), és Istenként imádják.
Aki Én
@vacsi: Én viszont úgy látom, különösen napi tevékenységüket figyelve, hogy ezek elvtelen, hazug, becstelen, aljas emberek, akik gyűlöletet, békétlenséget szítanak.
Én nem vagyok olyan elnéző és megbocsátó ezekkel a rendkívül káros emberekkel, mint te.
Ha neked belefér ez a totális fordulat, ám legyen. Azt végképp nem értem, miszerint és kivel vagytok ilyen elnézőek.
Ezek az emberek pont, hogy nem változnak, csak a szlogenek mások az aktuális pillanatnyi érdekhez viszonyítva.
Nem érdekes, vagy inkább gyomorforgató, hogy pont a legnagyobb liberális élharcosok, liberális internacionálé alelnöke és haverjai a leghangosabbak most? Gyurcsánnyal miért nem vagy ilyen megértő, elnéző?
ómió
@Eladott Ország: Te talán már vérátömlesztéssel is próbáltál a magadétól megszabadulni? Látom, viszont, hogy még úgy se sikerült! A Kövér nem észt oszt - azt te teszed(!) - mindössze rámutat nehány reprezentánsotok nyilatkozatára, hogy ti még egyszerű többséggel is "alkotmányoznátok", felfüggesztenétek a jogállamot! Szóval, a magadfajta kommunista - az a "sötét paraszt" - a jó kommunista, még, ha másra hazudnád is!
evacica
Orbán viheti kezelésre magával Kövért is Gratzba!
Pipás
@ómió: Ennyi hetet-havat csak egy elmebeteg tud összehordani. Szerintem te vagy viktor grazi szobatársa.
ómió
@Pipás: Üdébbeket aljaskodj, bolsiék fajgörénye! Hol a "haladás"? Az ilyen "retro mocskolódásért" az efftársaid még majd kizárnak téged a kommunista pártból!
ómió
Itt aztán nyüzsög az "efftársi értelmiség", akik szerint az alkotmány alkotmányellenes! De nem minden(ki) szuicid, ám, efftársak! Nem kell magatokból kiindulni!
karma1
@ómió: Mondd, te adod a hulyet, vagy igy szulettel? Olvass mar utana egy picit a wikipediaban - ha egyaltalan tudod trollkodason kivul masra is hasznalni a netet - hogy 2011-ben JOGTALANUL szuntettek meg egy egyszeru parlamenti tobbseggel a Magyar Koztarsasag Alkotmanyat, AMIT NEM TEHETTEK VOLNA MEG! Ha ezt a rovidke mondatot elolvasnad a wikibol, eveket okosodnal!
A kover efftarsadnak mar nem is kene kerdeznie, hogy az ellenzek mit akar: csak ugyanazt, amit ok tettek egy TORVENYES alkotmany ellen, anno, azzal a kulonbseggel, hogy amire a mostani ellenzek keszul, az nem az, miutan a mostani alapkatyvasz NEM alkotmany. (Annyira meg ok se voltak batrak , hogy az 'alkotmany" nevet merjek neki adni, mert tudtak, mennyire torvenyellenes az, amit tesznek!)
karma1
@Csizmás Kond: Ne csusztass, macsek, az egy minden tekintetben MAGYAROKRA vonatkozo alkotmany volt, es ha nem tudnad, akkor 1990-ben frissitve lett, eppen azert, mert mar SZU se volt! Viszont a torvenybe iktatasarol alkotmanyozo nepszavazas volt, mert anelkul nem lephetett eletbe...
Ha mar annyira magyarkodsz, legalabb a konstituciora vonatkozo torvenyt ismerd!
Nessy
@ómió: Eddig úgy tudtam, nincs Alkotmány, helyette egy immáron kilencszer módosított gránit szilárdságú Alaptörvény van! Ami viszont nincs, azzal nem lehet ellentétes egyetlen törvény sem! Ergo meg is van a logikus "állásfoglalás"!
Aki Én
@ómió: ,,Az Alaptörvény alkotmányellenes"
Nem az alkotmány alkotmányellenes, te értetlen balfasz, hanem a rátákolt alaptörvény.
Melyik rész okoz ismét értési nehézséget, te elmebeteg?
Azt a jelek szerint érti mindenki, hogy buta vagy mint a föld, de miért kérkedsz vele? Mit akarsz még bizonyítani?
kereső
Na, de efftársak! Mit is mond az állampárt és kormánya?Magyarország demokratikus jogállam. Bezony. Akkor pedig az ellenzék nem tesz mást, mint egy demokráciában szokás- le akarja váltani a regnáló hatalmat. Mit mond erre Magyarország második közjogi méltósága: zendülésnek, puccsnak mondja az ellenzék ténykedését. Ezzel nem mond kövér elvtárs kevesebbbet- minthogy Magyarországon nincs demokjratikus jogállam, nincs demokrácia- hanem olyan államberendezkedés van, amely nem váltható le, annak az idők végzetéig hatalmon kell maradni. Azaz már Magyarországon diktatúra van- annak minden kellékével együtt. jegyei meg tipikusan fasiszta jegyek ( Umberto Eco 1996-os 12 pontja szerint). Mégis miről tetszenek értekezni?
Eladott Ország
Köteles Laca, van még bőr a pofádon, te ingyenélő , rohadt szarházi, bárca nélküli politikai kurva!
Csizmás Kond
@karma1: A konstitúció jelentése összetétel, összerakás, alkotmány, mit kéne ennél másabbat érteni rajta ? Az alaptörvény is szerkezetileg ugyanaz csak magyarosabb kifejezéssel. Mindkettő az országban hatályos törvénye, maghatározások és alkalmazások gyűjteménye.
Azt is tudni illik, hogy ahogy a világ fejlődik, úgy egyes megfogalmazások, törvény elavulnak, érvényüket vesztik, és ezért minden ilyen alkalommal új megfogalmazást új értelmet és használati körülírást kell változtatni, különben még ma is kézlevágást kéne alkalmazzanak a tolvaj ellen, vagy kötelet az árulónak, aki az országát külső erőkkel gyengíti...ugye érted ?
ómió
@Aki Én: Az alkotmány az alaptörvény és - hogy a magadfajta elmeroggyantak is közelebb kerüljenek a megértéséhez ott az elmeosztály munkásőr tagozatán - éppen emiatt, fordítva is igaz: az alaptörvény az alkotmány! Méghozzá nem a Rákosista, mert azt 2010. után törölték és újat léptettek életbe! Ebből következően van az, bolsiék faj-idiótája, hogy az alkotmány - hacsak nem szuicid - eo ipso képtelen rá, hogy alaptörvény-ellenes legyen! Fogod ott a vigyorgóban, vagy majd nehány szedáltságod után újra megpróbálod?
ómió
@Nessy: Látod, mennyi mindent tudsz rosszul!
Nessy
@ómió: A már kilenc módosítást is?
Aki Én
@ómió: Tanultál egy új szót, balfasz bolsi? Azt mondtam, hogy új magyar szót tanulj, te félkegyelmű bolsi.
Egyébként volt egy alkotmányunk, ma meg van egy alaptörvényünk.
A kettőnek semmi köze egymáshoz, még ha te a csekély szellemi képességeiddel ezt nem is érted.
ómió
@Aki Én: Az alaptörvényünk az alkotmányunk, idiótája! Ott az elmeosztály munkásőr tagozatán ez sehogy se áll össze nálad? Egy újabb szedálásod után majd próbáld újra! De dupla adag szedálószert kérjél, mert látom, most meg már a tetves bolsiságodat is újra rám próbálnád hazudni!
Lepényleső
Alkotmányos rend szerint? S van plafon,- ami rá még egy vakolatnyi darabot sem hint?
kereső
@ómió: 10:08. Nem jól tanitották a kubatov iskolában Nektek. Olvasd csak, mint mond szájer - aki lepötyögte???

"A magyar jogrendszer tetején egy egységes írott jogi dokumentum, az Alaptörvény áll. A
jogszabályok a hierarchikus rendben alatta vannak, és azzal összhangban kell lenniük. A
történeti alkotmányra hivatkozás az Alaptörvény által kiemelt jogértelmezési segédelv. Az
Alaptörvény formális értelemben megfelel a modern demokratikus európai kartális
alkotmányok kritériumainak, azonban a magyar jogirodalmi hagyományban az alkotmány szó
foglalt, azt csak bitorolta az 1949. évi XX. törvény. Ennek az újraélesztett
alkotmányfogalomnak szélesebb értelmében az alkotmány magában foglalja az Alaptörvényt,
de egyben nem sajátítja ki az alkotmány szót. Az Alkotmánybíróság nevének megtartása nem
tévedés, hanem tudatos alkotmányozói törekvés volt, mert az AB mostantól nem csak az
Alaptörvényt, hanem annak explicit felhatalmazása alapján az alkotmányt, pontosabban a
történeti alkotmány vívmányait is értelmezi. (Ahogy egyébként ezt minden az Alaptörvényt
alkalmazó szerv is teszi.)"

Láthatatlan Alkotmány jissoráz! (Sólyom L)
Aki Én
@ómió: NEM!!! Volt egy alkotmányunk, amit a fidesz kibaszott, és tákolt egy alaptörvényt.
kereső
Magyar "történeti Alkotmány":
A magyar történelmi alkotmány kifejezés, illetve a mögötte lévő tartalom és gondolkodásmód egy különösen az 1920-as években megerősödött eszmerendszer, a Szent Korona-tan fontos jellemzője. Ebben az eszmerendszerben a Szent Korona úgy jelenik meg, mint egy önálló tudattal, cselekvő erővel bíró entitás, egyben a magyar történelmi alkotmány megtestesítője.

A történelmi Magyarország és a történelmi alkotmány a Szent Korona-tan szerint szinkron fogalmak. Nézete szerint a magyar történelmi alkotmányt az 1944. március 19-ei, német megszállás függesztette fel, majd a helyére a szovjet politikai nyomás alatt álló Országgyűlés előbb az 1946. évi I. törvényt, majd a 2011. december 31-éig hatályban lévő, 1949 évi XX., legfelsőbb törvényt állította.

"A történelmi alkotmány szimbolikus megjelenítője a Szent Korona, amely a nemzet teljességét és egységét hivatott szimbolizálni. Hozzá képest a király és bárki, testület, csak részesedhetett a hatalomból. Figyelmeztet, hogy a hatalom ereje és alkotmányossága nem egyenlő egymással. A Szent Korona a biztosítéka a magyar alkotmányosságnak, a magyar nemzeti szuverenitásnak és a magyar szabadságeszmének. A magyar történelmi alkotmány a teljes közjogi látóhatárt nyitja meg, a természetjogi elvek szerinti élethez, intézményalkotáshoz való fogalmi lehetőséget biztosítva.

A tan szerint ami a magyar szabadságot jelenti, az nem államformához, hanem alkotmányossághoz kötődik, mégpedig a történelmi alkotmányhoz. A történelmi alkotmány normája szerint az állam a személyes és közösségi életet szolgáló struktúraként működik, amely felelősségre vonható. Az állam a történelmi alkotmány esetében elszámoltatható, mert hite szerint az alkotmány a nemzet államalkotó akarata. Tehát a nemzet, az élő szerves emberi közösség alanya, az értékelvi meghatározója a társadalmi cselekvésnek. Az állam a működési elveiben feltétlenül az életet kell, hogy szolgálja. Az alkotmány, és az alkotmányos állam a Szent Korona-tan...
ómió
@kereső: Szóval, "az alkotmány magában foglalja az alaptörvényt, de nem sajátítja ki az alkotmány" szót! "Óóókos"! Hanem??? Mit "kölcsönöz" még melléje? Hazudj má' ide valamit!
csak úgy....
a fidesz már évekkel ezelött elvesztette a politikai párt jellegét, azóta mint szekta müködik élén a föguru orbánnal, laci csak egy hüséges alguru!
a hivek a szekta tagok és szinpatizásonk minden szart hozsannáznak,sajnos gondolkodás nélkül! orbán&társai nem politizálnak,ök uralkodnak az országon,kitaszítva a nem szektásokat!rossz vége lesz...
Aki Én
@ómió: Volt egy alkotmányunk, ma meg van egy totál másik alaptörvényünk. Hívhatod alkotmánynak az alaptörvényt, de semmi közük egymáshoz.
Kb mennyi idő alatt fogod megérteni, mire számítsak?
karma1
@Csizmás Kond: Kapd elo a szotaradat, es nezd meg a constitution - konstitucio - szot, ami peldaul "amerikaiul" igy szol: Constitution of United States of America.

es nem az a gyerekes magyarazat a szora, amit te itt osszehablatyolsz. Maradjunk abban, hogy angolul en tudok jobban, de romanul meg te, OK?
karma1
@Csizmás Kond: Esetleg az alapkatyvaszra vonatkozo szanalmas iromanyodra valaszolva: az max. Basic Acts lehet,. vagyis alaptorvenyek. Amit megszuntettek, azt ugy hivtak, hogy a Magyar Koztarsasag Alkotmanya,.
Most alaptorveny van - koztarsasag NINCS! A ketto nem ugyanaz! Dehat neked nem kell ezeket a dolgokat ertened, mert a trollok csak beledumalnak mindenbe, anelkul, hogy fingjuk lenne barmirol is. Mondjuk te foglalkozz a roman torvenyekkel, azok tutira mar regen sokkal jobbak, mint a magyar. Nem is tudom, mit keresel meg orban vedo szarnyai alatt? Ja, de tudom. Sok penzt a trollkodasert! Azt valoban nem lehet ignoralni.
csak úgy....
@karma1: mit vársz egy kóbor román kandúrtól?
karma1
@csak úgy...: Igazad van, nem sokat, de angol nyelvlecket aztan tenyleg nem vartam volna tole! Pont akkora felfuvalkodott holyag, mint a Gazdaallata! Az is mindenkit kioktat, lenez, letarol - de engem mondjuk nem tud. Egyenlore en tudom jobban, hogy mi micsoda!...:o)))) Hat o meg hadd nyogdecseljen a klavi elott. ha ezt a foni meglatja, lehet, hogy zse't se kap a mai szerepleseert!...:o)))))
ómió
@Aki Én: Túl sok időm nincs a hülyeségedre. Ha képtelen vagy fogni, hogy az alaptörvény az alkotmány és fordítva, akkor nálad "kár a gőzért"!
Csizmás Kond
@karma1: Nem az az érdekes hogy ki milyen idegen nyelvet tud jobban hanem magyarul ki tud, ki ért és ki értetlenkedik. OK ?
Továbbá...köztársaság...hogy fájhat valakinek a köztársasági fogalom mikor mindent otthagy egy monarchiáért ?
...Te mint migráncs, aki feladta nemzetiséget, állampolgárságát és szerintem még a nemedet is milyen jogon próbálod másnak megtíltani, hogy saját országában véleményeket fogalmazzon meg ? Az hogy románozol csak a műveltségi szinted mélyégeit tükrözi, azt a visszamaradottat amit innen elvittél de ott sem tudtad tovább fényezni...sötét és homályos maradt. ...és fingom is van sokmindenről...pl rólad, a hozzád hasonló visszavonyitókról, az olyanokról akik itt hagytak mindent a saját érdekükért de folyton visszakiabálnak, és beleugatnak mindenbe hogy még nehezítsék az itthonmaradottak életét.
Gondolom hagytál itthon rokont, olyant is aki nem a ferdehajlamú balospolitika rabja hanem becsületes magyar és te azok alatt ásod a folytonos kuruttyolásoddal a gödröt...szerintem szégyellened kéne magad nem hogy nagy gőggel döngesd a melled...na de ez van...
Clavigo
@Csizmás Kond: Haza is költözhetnél,,ha valami nem tetszik..
Pipás
@ómió: Próbáld már visszaolvasni amiket firkálsz! Nem tűnsz épelméjűnek.
FL4K
A képzelt világába beleőrült sehonnai bitang kommunistából nácivá vedlett Kövér László homoszexuális vagy heteró?
kereső
@ómió: hülye vagy te B+, eztetet szájer mondta az ő csókos kis szájával, tudod Ő az aki "megalkotta" az alaptörvényt Bpest-Brüsszel között vonatozva.
ómió
@Pipás: Agyhiányos mivoltodban nem bírod követni? Agydonorod nincs a láthatáron?
ómió
@kereső: De, ha neked mondta, miért hazudod rám!? Úgy az efftársi?
kereső
@ómió: Hazudja rád, az a vén isten. Ennyire gárgyult vagy, hogy egy mondatot nem vagy képes értelmezni magyarul? Iratkozz vissza az alsó tagozatba- hátha még sikerül megtanulnod. Az nem minden, hogy fajefftársozol, meg "ráhazugozol".Primitiv szókincsed van, ennél többet tud értelmesen egy most beszélni tanuló.
ómió
@kereső: Szóval, már azt se tudod, mit írtál előzőleg? Agy nélkül nem emlékszel? De legalább néznéd meg! Ne az emlékezésképtelen idiotizmusodat hazudd rám! Az nem fog téged segíteni! Legfeljebb az efftársaid körében, ami meg itt, azért, túl kevés!
kissé felnőttem
ez a bajuszos mit reggelizett? ennyi vad badarságot honnan szedett össze? le kéne már értelmes emberre cserélni mégpedig azonnal
kereső
@ómió: Ha valakinek itt vállon felül problémái vannak, az te vagy.
Pipás
@kereső: Ez egy hibbant fideSS rajongó. Egy értelmes hozzászólást sem olvastam tőle. Bekattant neki valamiért az efftárs szó. :DDD Szerintem úgy gondolja, hogy humoros.
ómió
@kereső: Igen, határozottan! A ti bolsi kreténségetekkel vannak "problémáim"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.