Egy hétfőn ismertetett közvélemény-kutatás szerint a magyar állampolgársággal is rendelkező erdélyi magyarok körében 90,8%-os a Fidesz-KDNP jelöltlista támogatottsága.

Elsöprő a Fidesz-KDNP előnye az erdélyi magyarok körében és Gyurcsány a legelutasítottabb politikusFotó: Orbán Viktor/Facebook

Az Eurotrans Alapítvány megrendelésére a SoDiSo Research közvélemény-kutató intézet végzett felmérést január az erdélyi magyarok körében. Ennek eredményeit a Maszol.ro portál ismertette hétfőn – írja az MTI.

A felmérés készítői szerint a magyarországi kormánypártok 90,8%-os erdélyi támogatottsága megegyezik a négy évvel ezelőtt mért adattal.

A felmérés szerint az ellenzéki pártok közös listája Erdélyben a szavazatok 1,9%-ára számíthat, a válaszadók 7,3%-a még bizonytalan pártopciójában.

A felmérésből kiderül, hogy Márki-Zay Pétert, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét a megkérdezettek 61,8%-a ismeri, és 7,6% nyilatkozott úgy, hogy megbízik benne, 54,2% pedig kedvezőtlen véleménnyel van róla.

Nem meglepő talán, hogy Gyurcsány Ferencnek lényegesen nagyobb az ismertsége.

Őt a megkérdezettek 91,5%-a ismeri, de ő a legelutasítottabb magyarországi politikus Erdélyben. A megkérdezetteknek 81,6%-a nyilatkozta, hogy rossz a véleménye róla.

A közvélemény-kutatás 2022. január 21. és február 17 között készült, 1309 fős véletlenszerű mintán.

Forrás: MTI
Fotó: Orbán Viktor/Facebook

150 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
Szégyelljétek Magatokat,megvett Orbán kg-ra a szavazataitokért,hogy rá szavazzatok lapátola a Magyar Emberek pénzét olyan aljas Románokra,Ukránokra akik Rájuk szavaznak,Eláruljátok a Magyar honfitársaitokat,én nem ismerek el egy Romániában élőt sem magyarnak,mindenki olyan állampolgár amelyik országban született és ahol él! a Ti Magyarságotok egy Magyar állampolgárok adóforintjaiból megvett Magyarság! egy Szemernyi tisztesség lenne bennetek nem szavaznátok Magyarországon,mindenki ott szavazzon ahol él dolgozik és fizeti az adóját!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Még szép! Annyi milliárd közpénzért és a sok kedvezményért! Nem itt élnek, a királyi média számukra mérvadó! Jó pénzért "hű magyarjai" a fidesznek.
kereső
Ki francot érdekel "édes erdély" véleménye. Majd akkor legyen véleményük, ha ugyanazon kötelezettségek is járnak a szavazati joguk mellé, mint nekünk itt élőknek.
telegdilaci
Szégyelljétek Magatokat,megvett Orbán kg-ra a szavazataitokért,hogy rá szavazzatok lapátola a Magyar Emberek pénzét olyan aljas Románokra,Ukránokra akik Rájuk szavaznak,Eláruljátok a Magyar honfitársaitokat,én nem ismerek el egy Romániában élőt sem magyarnak,mindenki olyan állampolgár amelyik országban született és ahol él! a Ti Magyarságotok egy Magyar állampolgárok adóforintjaiból megvett Magyarság! egy Szemernyi tisztesség lenne bennetek nem szavaznátok Magyarországon,mindenki ott szavazzon ahol él dolgozik és fizeti az adóját!
Emmersson71
"Elsöprő a Fidesz-KDNP előnye az erdélyi magyarok körében..."

NER csicska hazaárulók!
telegdilaci
@KisTehen: Nyilván hogy ott is Orbán,nem értem hogy nem veszik észre hogy most is becsapta őket,úgy tesz mit aki nem tudott rólla hogy Putyin megtámadja őket közben már felosztották Ukrajnát egymás között! a sok milliárd kilapátolt támogatást meghálálják Orbánnak hogy aljas undorító módon rájuk szavaznak!
Emmersson71
Ócska bozgorok ezek, selejt-magyarok, román segg nyalók! Érdek-köcsög szarháziak!
Pálinkás Pál
büdös román csürhe...kormányváltás után amelyik egyszer is szavazott,kitiltani az országból...
Nyírfa
Nem baj. Nekem, anyagországi magyarnak Gyurcsány a legszimpatikusabb, többek között azért, mert volt bátorsága a kettős állampolgárság elutasításhoz, amellyel a legteljesebb mértékben egyet értek.
És őszinte legyek? Teszek a határon túliakra. Nem attól magyarok, hogy beszélik a nyelvünket.
Voksmagyarok, egyszer eljön az igazság pillanata, és a saját lábatokra kell állnotok.
kormanyos63
Ezt nagyon kár volt kiközvéleménykutatni!
Ezt én is megmondtam volna ingyen is!
Tudja mindenki, hogy a határontúli magyarok(nemcsak az Erdélyiek) elkötelezett fidesz, és orbán szavazók, és bőven meghaladja a 90%-ot a rájuk szavazók száma!
Én egyetértettem azzal, hogy megkapják a magyar állampolgárságot is(így is szavaztam),de azt mindig elleneztem, hogy ezzel szavazati jogot is kapjanak!
Mivel nem itt élnek, nem itt adóznak, ezért nem tartom jogosnak, hogy szavazhatnak, ráadásúl ők még levélben is megtehetik ezt, ami visszaélés, és a csalás melegágya!
kormanyos63
@Nyírfa: Nem értek egyet veled!
A kettős állampolgárság megadásával TELJESEN egyetértettem, így is szavaztam a népszavazáson, viszont a szavazati jog megadásával KURVÁRA NEM értettem egyet sohasem!
Emmersson71
"Én egyetértettem azzal, hogy megkapják a magyar állampolgárságot is(így is szavaztam),de azt mindig elleneztem, hogy ezzel szavazati jogot is kapjanak!"

Pont ezért mondta 2004-ben Gyurcsány, hogy nincsen kétfajta állampolgárság! Aki állampolgár, annak állampolgári jogai vannak.

A kötelezettségek java pedig anyaországi lakóhelyhez kötött adók, amiket nyilván nem fizetnek, akik nem Magyarországon élnek.

Én ezért szavaztam NEM-mel.
rokker33
Egyedül a Fidesz kormány foglalkozik az erdélyi magyarsággal! Se a gyurcsótány kormány se az ukrán gecik nem kérnek belőlük! Megértem a magas támogatást, csak akkor miért nem adják vissza az ellopott területet Magyarországnak!!!???
Nessy
Azért volt idő, amikor ellenzékben még Orbán is a kettős állampolgárság ellen szónokolt!
ómió
Eszerint megjegyezték, ki tagadta ki őket!
Nyírfa
@Emmersson71: 14.57

Sokan nem értik, hogy milyen státuszt jelent az állampolgárság, hogy felelősséggel jár, hogy nem lehet egy fenékkel két lovat megülni.
Aki Én
@rokker33: És szerinted miért???
@ómió: A gazdád is szarik rájuk, még román cigányként is. Csak a szavazatuk miatt dédelgeti őket a pénzünkből.
Meg is mondom miért. Idézem őket:
,,Nem támogatjuk a választójog kiterjesztését azért sem, mert sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága."
Egy kis nosztalgia nektek.
Fidesz:
,,Nem támogatjuk azért, mert elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon,
akik nem adófizetõ polgárai az országnak,
és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötõdése nincs is már az országhoz.
Nem támogatjuk a választójog kiterjesztését azért sem, mert sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága.
Nem támogathatjuk azért sem, mert ez jelentősen növelné a költségeket."

444.hu/2018/02/11/ader-a-fidesz-nem-tamogatja-hogy-olyanok-is-szavazhassanak-akik-nem-elnek-magyarorszagon-es-nem-adofizetoi-az-orszagnak@ómió:
Katalina62
@telegdilaci: "Magyarországon,mindenki ott szavazzon ahol él dolgozik és fizeti az adóját!"
Igen, és legyünk igazságosak, akkor joga van bárkire szavazni, mert döntésnek ő is viseli, legyen az jó vagy rossz, de senki ne kibicceljen, a más bőrére!
kormanyos63
@Emmersson71: Én elitélem, és megvetem azokat, akik NEMMEL szavaztak akkor!
Én teljesen egyetértettem azzal, és úgy is szavaztam, hogy a határontúliak kapják meg a magyar állampolgárságot is, de azt mindig is elleneztem, hogy szavazati jogot is kapjanak mellé!
A helyedben én nem lennék büszke az akkori NEM-edre!
Eladott Ország
Sok közpénzmilliárdba kerül ez a magyar adófizetőknek, a románok meg jót röhögnek rajtunk, csak úgy az ukránok az évi több tizmilliárd ingyen nyugdíjnak meg az egyéb potyesznak' (intézményi, templom felújítások stb.) De a legfontosabb a fidesznek a hatalom megtartása, a többi meg le van szarva!
Emmersson71
@kormanyos63: Én elítélem, és megvetem azokat, akik IGENNEL szavaztak akkor!
Ugyanis kiszolgáltatták az országunkat más országban élőknek!

Bőven elég volt a magyar igazolvány!
kormanyos63
@Emmersson71: Szerintem meg nem!
A kettős állampolgársággal nekem sosem volt bajom, csak a szavazati jog megadásával, maradjunk ennyiben!
Emmersson71
@kormanyos63: A helyedben én nem lennék büszke az akkori IGEN-edre! Aki IGEN-nel szavaztak, mind hazaárulók!
Emmersson71
@kormanyos63: Mert ostoba vagy! Nem fogtad fel akkor sem, de még most sem, hogy egyfajta állampolgárság létezik, amellyel JÁR A SZAVAZATI JOG!!!
Elárultad a hazáMat az IGENEDDEL! Ránk szabadítottad a bozgor csürhét!
Szégyelld magad!
kormanyos63
@Emmersson71: Én büszke vagyok az IGENEMRE, és azokat tartom ótvar hazaárúlónak(köztük téged) akik NEMMEL szavaztak!
Én a helyedben szégyellném magam, de te szerintem ezt a szót nem is ismered!
kormanyos63
@Emmersson71: Te árultad el Magyarországot te mocsok szarláda, remélem a NEMED miatt szégyelled magad!
Amikor annak idején kíirták a népszavazást, nem volt szó a szavazati jog megadásáról, csak arról hogy a határontúliak megkapják a kettős állampolgárságot, amivel én egyetértettem!
A szavazati jogot a fideszmaffiád adta meg nekik, amivel én a mai napig NEM értek egyet!
Felfogtad hogy mit írtam te húgyagyú birka??
Emmersson71
@kormanyos63: Sötét vagy, nem akarlak meggyőzni arról, hogy szar fidesznyik vagy, hiszen ez tény. Kétharmadhoz segítetted az IGENEDDEL 'csúti szarkupacot! Dehogynem akartad a bozgorok szavazati jogát, ne hazudj!
NER csicska vagy, mint a markukat tartó érdek-magyarok!
134.bátor
@Nessy: Ez tèny!! Orbán ellenezte a legjobban!!!
kormanyos63
@Emmersson71: Sötét ótvar alak vagy, és nagyon ostoba is!
Ha ezerszer leírod hülyegyerek hogy én NER csicska, meg fidesz csicska vagyok, az attól még nem lesz igaz!
Én nem akartam sosem te baromarcú, hogy a határontúliak(és nem bozgorok mint az anyád) szavazati jogot kapjanak, de a kettős állampolgárságukkal egyetértettem, és úgy is szavaztam!
Az én álláspontom az, hogy aki nem itt él, és nem itt adózik, az ne szavazzon ide, és ne befolyásolja az anyaország belpolitikáját!
Én nem segítettem senkit kétharmadhoz, főleg nem a fideszmaffiát, és orbánpatkányt!
Felfogtad ímit írtam hülyegyerek??
Kétlem hogy nem, mert annyi eszed van, mint egy marék molylepkének!
Emmersson71
@kormanyos63: "Amikor annak idején kíirták a népszavazást, nem volt szó a szavazati jog megadásáról"

Nem figyelsz, agyilag rokkant?!
Gyurcsány jelezte, hogy NINCSEN MÁSODRANGÚ ÁLLAMPOLGÁR, vagyis szavazati jog jár a kettős-állampolgársággal!
Emmersson71
@kormanyos63: Vissza kell vonni a bozgorok magyar állampolgárságát!
Nessy
Mi az hogy "nincsen másodrangú polgár"? Nem a csudákat! Határon túli hű magyarjaik a seggükön ülve, a fotelból szavazhatnak levélben, az elhunyt nagypapa helyett is, míg a kint dolgozó valóban magyar állampolgár utazzon kilométereket, és igazolja magát háromszor, hogy szavazhasson! Hány szavazó helységet nyitott a fidesz Erdélyben, és hányat Angliában! Ezzel tessen szédíteni a bigott hiveket!
Toller Béla
Tudjátok ti azt nagyon is jól, hogy nem jár nektek a s szavazati jog !
Nessy
Még egy hangyafülnyi differencia! A "hű magyaroknak két hetük van, a kint dolgozó, tanuló magyarok 1, azaz EGY napjuk! Ez a, többször módosított fidesz választási törvény! Ergo minden törvényes!
Nyírfa
@Nessy: 16.27

Ha a Nyugaton élő magyarokon múlna, akkor a fidesz be sem jutna a Parlamentbe. Remélem, ez is lesz a jövő.
Qqberci
Hányingert kapok a csútkány vigyori pofájától!...
Macskaszem
Szégyelljék magukat. Orbán megvette őket kilóra. Mocskos hazaárulók.
simmering73
Alja népség. Ezer forintért az anyjukat is megcsinálnák. Kormányváltás után az elsők között kell elvenni a szavazati jogukat.
kormanyos63
@Emmersson71: A szavazati jogról nem volt szó akkor te húgyagyú, mert akkor én biztosan nem szavaztam volna IGENNEL!
Azt a fidesz adta meg nekik te birka, Gyurcsány mindig is ellenezte a határontúliak szavazati jogának a megadását!
Te nem figyelsz te agyilag rokkant fostalicska!
Mégegyszer leírom, hátha felfogod azzal a töpörödött agyaddal!
Nem a kettős állampolgárság megadásával van a bajom(mondjuk te, ótvar módon azt sem adtad volna meg nekik) hanem azzal, hogy aki NEM Magyarországon él, és adózik, az NE szavazhasson, a mi kárunkra!
Eddig sem te voltál a legélesebb kés a fiókban, és akkor még nagyon finoman fogalmaztam!
És az a véleményem, hogy aki annak idején NEMMEL szavazott, az egy ócska, hitvány aljas gazamber!
kormanyos63
@Horizont: Én meg nem gondolom hogy helyesen tetted!
Én IGENNEL szavaztam, és büszke vagyok rá, és ha tudod értelmezni hogy mit írtam(mert Emmersson haverod nem) akkor felfognád, hogy a szavazati jog megadásával KURVÁRA NEM értek egyet!
Ők szavazzanak ott ahol élnek, ha rajtam múlna, azonnal megvonnám a szavazati jogukat, és nem csak azért mert a fideszre szavaznak elsöprő mértékben, (a másik oldalra se szavazzanak)mert így a mindenkori kormány szavazógépeivé válnak, amit vérlázítónak tartok!,
namihami
Éhenkórász potyásék kaparnak az ingyenpénzért.
kormanyos63
@Horizont: Én is helyesnek tartom, hogy akkor IGENNEL szavaztam, és soha nem bántam meg!
Ezt diktálta a lelkiismeretem, és most is ugyanígy döntenék!
Jó döntés volt megadni a határontúliaknak a kettős állampolgárságot, de a mocsok fidesz megadta nekik a választójogot is, amivel én soha nem értettem egyet!
namihami
@KisTehen: Orbán csak beszél (mert az a legkönnyebb, azt fekve is lehet csinálni--ugyebár!), de aztán kimegy és órákig tárgyal, nem tudni miről, azzal a Putyulival, akivel maholnap már senki nem hajlandó még mutatkozni se. A ""béke őrei"".
Tehát, a ""ne azt nézzék, hogy mit mondok..."" helyzet ismét beigazolódik. Beszél, beszél és ki tudja miben egyeztek meg a ""Nagy Druzsba"" közben.
Vasággyal, élelemmel és egyebekkel nem az Orbán és kormánya segít, hanem a civilszervezetek. Orbán maximum a rendőreit, a katasztrófásait és határhorgászait küldi oda.
Ukrajna felosztása pedig, a sok Nagymagyarországos fotó alapján nem tűnt illúziónak. Vajon mi célja lehetett és lehet a sok senkiházinak ezzel fotózkodni, ha nem a sz@rkeverés volt a cél?
justhpeter
Szeretném ha azok az erdélyi magyarok, akik szavaznak idén Orbán és a NER bukása után is emlékezne erre, illetve arra, hogy az ország másik felét ezzel elárulták.
Emmersson71
@kormanyos63: Megadtad nekik a szavazati jogot, kinyaltad Orbán valagát, ahogyan most is csapkod a szaros valagában a nyelved :P
kormanyos63
@Horizont: Hazaáruló ótvar görénynek tartalak, miért nem tudod ezt elfogadni???
Havanagi
@Horizont: az utolsó betűig egyetértek.És ez a népség ezt ki is használja.Ha lenne bennük becsület ,nem élnének vissza a lehetőséggel,de jellemtelen emberek.Geci orbán!
Emmersson71
@Nessy: Azt a népszavazás előtt 2004-ben mondta Gyurcsány, hogy "nincsen másodrangú polgár"! A Fidesz 2010-es törvénye után persze tudjuk, hogy lettek, de azok nem a határon túliak :(
kormanyos63
@Emmersson71: A szavazati jogot nem adtam meg nekik te idióta, olvasd már el(és értelmezd) hogy mit írtam erről!
És te nyalod orbánpatkány szaros seggét te fostalicska, hazaárúló, remélem élvezed is!
Emmersson71
@kormanyos63: Húzz árnyékba O1G pocakja alá és cumizz!
Emmersson71
@kormanyos63: De, szavazati jogot is adtál a bozgoroknak :)
kormanyos63
@Horizont: Egy szar senkiházi ótvar hazaárulónak tartalak!
Én is szarok rád magasról!
Te egy köcsög mocsok görény vagy!
Büszke vagy a NEM-edre, én a helyedben szégyellném magam!
Egyszerűen megvetlek, oszt jó napot!
kormanyos63
@Emmersson71: Nem adtam nekik szavazati jogot, hiába próbálod bemesélni!
És ne nevezd őket bozgoroknak(lehet hogy anyád is az volt) ők magyar származású kettős állampolgárok!
Nekem nincsen bajom velük, csak a szavazati joguk megadásával!
kormanyos63
@Emmersson71: TE huzzál a picsába köcsög, de előtte szopd le orbánpatkányt(meg a strómanját mészárost is) és utána nyald ki a szaros seggét!
Jó étvágyat!
Emmersson71
@kormanyos63: Anyám tősgyökeres magyar, fővárosi leány! Veled és a családoddal szemben, kik bozgorok vagytok, érdek-magyarok, sunyi maroktartók!

Elmagyarázom még egyszer, röviden, hátha felfogod a csökött agyaddal :)

1. Egy magyar állampolgárnak joga van (nem lehetősége, esetleg kérvény általi módja, hanem JOGA!) részt vennie a magyar országgyűlési választáson. Ez TÉNY.
2. Ha megszavaztad a bozgorok (és a többi határon túli magyar) magyar állampolgárságát, akkor szavazati jogot kaptak - lásd: 1. pont!
3. Vesd össze az 1. és 2. pontot! Logikusan következik, hogy szavazati jogot adtál a bozgoroknak (és a többi határon túli magyarnak), tehát fos hazaáruló aljadék senkiházi tetű vagy :)

Ööö..peace ;)
Emmersson71
@Horizont: Olyan ez a kis fidesznyalonc, mint a kamupártok :)
Tulajdonképpen szóra sem érdemes...de aaaaannyira szórakoztató :D
verőce21
Majd jól megválasztják 3-án a Fideszt újra és elhallgathat az ellenzéki libakórus...! :)
verőce21
@Emmersson71: @Horizont: A külföldiek csak pártokra szavazhatnak és legfeljebb 1-2 képviselői hely sorsát döntik el!
Mitől vagytok ennyire megindulva? Ennél jóval nagyobb volt a kormánypártok előnye 12 éve... Nem döntöttek el semmit... :)
Emmersson71
@verőce21: Fordított helyzetben már ostromolnátok a Kossuth teret és újra tele pisálnátok!
verőce21
@Emmersson71: A kormány minden küföldi magyar szervezete támogatnak, még amerikában is!
Ez magyargyűlölet amit ti csináltok...!
Emmersson71
@verőce21: Nem magyar gyűlölet, hanem a haza védelme! Ne szavazzon semmiféle ember nálunk, aki nem itt él! Mindegy, hogy Romániában vagy Izraelben, Svédországban vagy az USA-ban másodállampolgár!

Azt pedig felejtsd el, hogy a kormány támogat! MI adjuk a pénzt, a mi adóinkból ad!
verőce21
@Emmersson71: De a kormány osztja el az adókat, nem te!
Az pedig, hogy támogatja a külföldi magyarokat Argentínától Kanadán át Erdélyig egy humanitárius cselekedet... Nem olyan Fletó féle, embertelen, mint amit te is képviselsz...!

Külföldön élő állampolgárok pedig minden országban szavazhatnak az "anyanemzet" képviselőire...!
kereső
@KisTehen: Nagyon tévedsz boci. Nem minden csapból folyt gyurcsány. A román munkavállalókkal riogatás az Kovács László, volt, és nem gyurcsány.
verőce21
@bakcsubakka: Te is szavazhatsz az "apanemzetedre"...! :D
kereső
No, akkor @kormányos 63 engem is lehet köpködni, mert én is nemmel szavaztam. MERT!!- nincs kétféle állampolgárság. Az állampolgárság jogok és kötelezettségek rendszere. Jog:!! a választás és a választhatóság jogosultsága(egyszerúsitsük le, és ne térjünk ki a többire). A kötelezettségeket ugye nem kell részleteznem? Tehát, ha a magyar állam állampolgárságot ad , azzal törvényszerúen/alkotmányos jog!!! együtt jár a szavazati jog, és a választhatóság- parlamenti, és helyhatósági is. Csak éppen ezzel nagyon sokan nincsenek tisztában. a tudatlanságot használja ki, és használta fel a fideSS. És ezért én nem érzem magam hazaárulónak, mert nemmel szavaztam, és most is tiltakozom ellene- mert csak jogaik vannak, állampolgárságukból adódó kötelezettségei pedig nincsenek. Ez.rt érzem én magam másodrendú állampolgárnak a hazámban, a kettósök mellett. Ami még felháboritó, a szavazati joggal, a szavazással való visszaélés,amely a hitvány törvényi környezetnek köszönhető- éés teljesen biztositja a törvényes !!! csalás lehetőségét.
Más: a kivándoroltak esete az állampolgári jog gyakorlásával: megnehezitett, amennyire csak lehet. Ha csak a környező országokat nézem is- Románia pl. parlamenti választás alkalmával Angliában közel 100 helyen biztositja állampolgárainak a szavazás lehetőségét, Magyarország meg négy helyen. Szóval köpködj csak, meg hazaárulózz- de nincs igazad.
BabyShark
@Shikari: Szerinten lesz az 4/4-is ha a bíróságok, és börtönök bírni fogják! Mind börtönbe kerül!
BabyShark
@Shikari: Félre értesz, a fideszesek mennek börtönbe! Mind!
Meszy
Milrt nem viszik akor magukkal a csüngőhasút? Sok mocskos bozgor, hogy feketednének meg.
evacica
Még szép, hogy népszerű, megvette kilóra ö-ket a mi pénzünkön! Sikerült megutáltatni a határozatlanakat, akik elárulják az anyaországot! Tisztességes ember csak ott szavaz ahol él és vállalja az ódiumát is a szavazatáért!
namihami
Erre és ezen a szinten vannak szocializálódva. A potyaleső és pénzéhes csürhe, ha még uszítják is, ezekké válik.
Borsodi
Oda mehetne miniszternek akkor támogatná szavazatért a Magyarokat!Szégyen hogy a mi Országunkat kik irányítják!
Hajrá MZP! Legyen béke és egy jobb, biztonságosabb jövő!
verőce21
A dr. Miniszterelnök Úr tudja mit csinál, hagyjátok Őt dolgozni...! :)
vitriol
kormányos63! Felesleges azon vitázni, hogy ki tehet róla, hogy szavazati jogot kaptak arra illetéktelen külföldiek! A romániai "magyarok" egyszerűen jellemtelen emberek, mert veszik a bátorságot maguknak, hogy belepofázzanak más országbeli emberek életébe, ilyet egy gerinces ember nem csinál, ha lefizetik akkor sem! Ezek meg már 10 éve nyomorba kergetnek minket úgy, hogy szavazataikkal életben tartják az orbánrendszert! Nem lenne kötelező, hogy éljenek a szavazati jogukkal, ha ők becsületes "magyar testvéreink" lennének, de sajnos ők csak ŐSELLENSÉGEK!!!
verőce21
@Emmersson71: (19:31) Ti a magyargyűlöletet teszitek "szarul"...!
kormanyos63
@vitriol: Már bocsássál meg, de nekem a határontúli magyar testvéreink NEM ösellenségek, én sosem tartottam őket annak!
Én a 2004-es népszavazáson IGENNEL szavaztam(büszke is vagyok rá) amikor határontúli magyarok kettős állampolgárságáról szavaztunk!
DE!!!
Sosem értettem egyet azzal, hogy a fidesz megadta nekik a szavazati jogot, mert nem itt élnek, és nem itt adóznak, tehát jogtalannak tartom, hogy befolyásolják(sőt, eldöntik, gondolok itt a 2/3-ra) a Magyarországi választásokat!
Nekem nincsen velük semmi bajom, de ha rajtam múlna, azonnal elvenném tölük a szavazati jogot, szavazzanak ott, ahol élnek!
kormanyos63
@Shikari: A nagy lószart lesz fidesz 2/3-adotok!
Valszeg nyerni fogtok(ezt mutatják a felmérések), de biztos hogy nem 2/3-dal!
kormanyos63
@Horizont: A hazaáruló te vagy köcsög!
Ja és magasról leszarlak emmersson haveroddal együtt!
Ótvar patkányok vagytok, nem ellenzékiek!
Te vagy a fideszbérenc a bozgor anyáddal együtt!
Én is írhatom nyugodtan, hogy senki nem dől be neked és a haverodnak, nyaljátok ki egymás szaros seggét!
kormanyos63
@Emmersson71: Hiába írod le ezerszer is te dögevő aljas patkány, én sosem adtam mandátumot arra, hogy a kettős állampolgárok szavazhassanak Magyarországon!
Én mindig elleneztem, és ellenezni is fogom!
Ha rajtam múlna, azonnal visszavonnám ezt a lehetőséget tölük, mert nem tartom jogosnak!
Felfogtad amit írtam te húgyagyú???
Szerintem nem, mert a felfogóképességeddel súlyos gondok vannak!
Jobb lenne, ha felkeresnéd a háziorvosodat, és a gyógyszerészedet!
Csak azok szavazzanak Magyarországon, akik itt élnek, itt dolgoznak, és itt adóznak!
kormanyos63
@Emmersson71: Nem kell visszavonni, csak a szavazati jogukat!
Azzal én SOSEM értettem egyet, amit a fideszmaffia adott meg nekik, azért, hogy növeljék a választási győzelműk mértékét(lásd a 2014-es, és a2018-as 2/3-dot)!
Bozgor meg te vagy, meg az édesanyád!
Ők Romániai Magyarok, nyugodtan hívhatod őket így is!
kormanyos63
@kereső: Pedig aki 2014-ben NEMMEL szavazott az az én szememben hazaáruló, és azokat megvetem!
Én büszke vagyok arra, hogy IGENNEL szavaztam, most is így tennék!
A lelkiismeretem ezt diktálta, le is köptem volna magam, ha nem így tettem volna!
Mint írtam, nekem sosem volt bajom a határontuliakkal, örültem neki, hogy megkapták a kettős állampolgárságot!
DE!!!
Azzal viszont sosem értettem egyet, hogy megkapták a fidesztől a szavazati jogot, mert ezt nem tartom jogosnak!
Ha rajtam múlna, azonnal megvonnám tölük a szavazati jogot, természetesen a magyar állampolgárságot nem!
csak úgy....
@verőce21: 22:04 tudod kik az igazi magyargyülölök? fideszék,orbánnal az élen!
erre a 45 ezer covid halott a pocsék egészségügyi ellátás a várólisták a több tizezer hajléktalan és a több mint 2 millió létminimum alatt tengödö a bizonyíték!
karma1
Most mar csak azt a pici tenyt kellene valahogy megmagyarazniuk, hogyha Gyurcsany Ferenc a legelutasitottabb politikus a halpiacon, akkor hogy a rossebbe sikerult neki a nullarol egy olyan partot alapitania es a fidesz utan a legnagyobb partnak, 1 millios tagsaggal felhoznia, mint a DK?
Mar csak erre az egymillio tagra, tamogatora kene kitalalnia valamit.
karma1
@rokker33: Mi a gyaszt foglalkozzon meg tobbet Gyurcsany a hataron tuliakkal? Akik nagyon akartak, azok emigraltak meg ceausescu ideje alatt Romaniabol. az erdelyiek meg kapalodznak az autonomiaert. Akkor megis mi a gyaszt akarnak Magyarorszagrol? Ja, tudom, amit kapnak: elinditanak nekik mondjuk 5 milliard forintnak megfelelo zsozsot, amit odaat zsebretesz az RMDSZ nehany vezetoje, akik ezert vallaljak, hogy az ottani magyarok kozott nepszerusitik a fideszt, es szavazokat gyujtenek orbannak. De hogy a csoro szekelyhez ebbol a lovebol egy filler sem jut el, az tuti, max. a falu vegen duledezo fatemplomot hozza rendben egy halalbrigad ("meghalunk, de nem dolgozunk" brigad) fillerekbol, es ezert kell allandoan halasnak lenni, hogy nem folyik be az esole a kimozdult tetodeszkan.
Gyurcsany anno a 2006-os megvalasztasa utan mar nem tudott sokat tenni, akkor mar ki volt tuzve december 5-re a nepszavazas a kettosallampolgarok szavazati jogarol, de o egy kulon dekretumban megjegyezte, hogy nem ert egyet a romaniai - es semmilyen mas, az orszaghatarokon kivul elo magyarok - szavazati jogaval! kapott is ezert hideget-meleget,. pedig hosszutavon neki volt igaza! Mert akkor nem jelentettek volna be ket duledezo hazba darabonkent 700-700 lakot, - de orban ezt is elintezte.
Az tudja csak igazan, hogy szart sem er a magyar allampolgarsaga, ha kulfoldon el, es valamilyen MAGYAR allampolgari minimumjogat akarja ervenyesiteni Magyaroszagon. Egyebkent a romanok meg kaptak Magyar Igazolvanyt is, amivel minden magyarorszagi ingyenszolgaltatast megkapnak (egeszsegugy, mutetek), vagy olcsobban vasarolhatnak. Ennek elegnek kellett volna lennie, ha a szekelyek TENYLEG csak a magyarsagukkal akartak elni, de nem visszaelni.
A szememben nem sokat er az, aki kulfoldrol szavaz, pedig nem oda fizeti az adojat, TB-jet.
verőce21
@csak húgy...: Hamisak a példáid! Az igazi magyargyűlölő te vagy Laci, te bizony!
kereső
@kormanyos63: Még mindig nem érted!!! a lényeget. Állampolgárság nincs szavazati jog nélkül, nincs választhatóság nélkül. A kettő együtt jár. És ebbúl a szempontból irreleváns, hogy mit adott a fideSS. Amint a magyar parlament megszvazta az állampolgárságot, azzal együtt megszavazta az alkotmányosan járó jogokat is.A választó jog, és a választhatóság joga az állampolgárság elválaszthatalan része(kivéve, ha búncselekmény miatt felfüggeszti a biróság a közügyek gyakorlását). Irkáld csaak a baromságaidatm ahelyett, hogy utána néznél a dolgoknak. És ezért köpködtöj bennünket és Gyurcsányt, pedif csak tistában volltunk/vagyunk a jogi következményekkel. És sunyi módon ezzel kiszolgáljátok orbánt.Innentől kezdve ne is szólj hozzám, mert ugye egy "hazaárulóval" nem kvaterkázunk.Csá...
koszpeko
@kormanyos63: Én is nemmel szavaztam.
Ha nem csak a szavazati jogról beszélünk.
Mennyibe kerül a határontúliak Magyarigazolványa?
Én és az itt élők miért nem kapják azokat a kedvezményeket amik járnak a Magyarigazolványhoz?
Én itt élek itt fizetem a járulékokat.
Mégse ingyenes a BKV.
csak úgy....
@verőce21: hazúdsz farkasom,persze ez töletek már megszokott!
Nyírfa
@Horizont: tegnap, 17.31

A tényekkel alátámasztott , érvelő kommentekre soha nincsen értelmes válasz, sőt, válasz sincsen, csak papagájszerű ismétlése a megvédeni , bizonyítani nem tudott állításoknak.
ómió
@Aki Én: Megint a bolsi tetüfajtádból indulsz ki, bolsiék elmebetege!? Elgurult a "bogyód"?
kedvelem a NERtelenséget
Amelyik határontúli a gecire szavaz, az vigye is haza.
Aki Én
@verőce21: Ti miért hiszitek és hangoztatjátok szüntelen, hogy aki nem buta orbánista mint te, az magyargyűlölő?
Miért hazudoztok, keltitek a gyűlöletet folyton? Kinek hiszitek magatokat ti, a kisebbség?
Aki Én
@kormanyos63: Én értem amit a szavazati jogról írsz, de értsd meg, hogy nincs ,,másodrangú állampolgár" A kettő együtt jár.
Ez az egyetlen oka, amiért a fidesz körbenyalja őket.
Nézd meg feljebb, bemásoltam a fidesz érveit a szavazati jog ellen. Aztán tessék.
Az meg már tényleg paródia, ahogy nemértésetek miatt mindenki más hazaáruló.
Emmersson71
@verőce21: "Ti a magyargyűlöletet teszitek "szarul"...!"

Így van, hiszen nem a magyarokat gyűlöljük, csak az Orbán seggnyaló külhoni magyar állampolgárokat!
verőce21
@Horizont: (17:31) Azzal, hogy "Vélhetően kiveszik az alkotmányból azt a passzust, amely a választójogot állandó magyarországi lakhelyhez köti - mondta a fideszes Gulyás Gergely" -

Ezzel nemcsak az erdélyi, vajdasági, ukrajnai magyaroknak adtak választójogot, hanem annak - a vélhetően milliós nagyságrendű -, még mindig magyar állampolgársággal rendelkező argentin, kanadai, németországi, angliai állandó lakással rendelkező magyaroknak is, akik valamilyen más ok miatt hagyták el az országot...!

Nagyon kétélű kard az amit suhogtatsz...! :)
verőce21
@Emmersson71: (11:05) fenti 17:35) neked is szól okulásként...! :)
csak úgy....
@verőce21: 17:35 te nagyon hülye és életlen!
verőce21
@Horizont: Nem érted!
Túl egyszerűen gondolkodsz! Amit példának hoztál rendeletet, az mindenkire vonatkozik, akiket még hozzásoroltam!
És azok nagyobb számban vannak, mint az általad említettek!
És az sem igaz, hogy mind OV miatt mentek el az országból, mi van ha Fletó a bűnös...?
verőce21
@csak úgy...: 17:35 te nagyon hülye és életlen ügynök!
verőce21
@Horizont: Még a Butuska-Libuska szintet sem ütöd meg az "érveléseddel"!
csak úgy....
@verőce21: farkasom,te napról-napra butább!
Emmersson71
@verőce21: Egy percig nem mondtam, hogy ebben a kérdésben lenne kivétel! Mint anno mondta Gyurcsány: "nincsen másodrangú állampolgárság!"
Korábban is említettem, hogy MINDEN olyan magyar állampolgársággal rendelkezőtől el kell venni a szavazati jogot, aki nem él életvitelszerűen Magyarországon!
verőce21
@Emmersson71: "aki nem él életvitelszerűen Magyarországon" - ez nem ugyanaz az állandó lakással...
De amit javasolsz az eleve diszkriminatív és ellentmondásos, mert ettől lesznek "másodrangú állampolgárok"!
verőce21
@csak úgy...: Ügynököm, te napról-napra egyfolytában butább vagy!
Emmersson71
@verőce21: Azt a Fidesz idézi elő a csalásnak megágyazó törvényével!
verőce21
@Horizont: (17:53) "te magadat ütöd ki baromka." - mint a fenti példa mutatja...!
verőce21
@Emmersson71: Akik Gyurcsány kormány idején, vagy még korábban kivándoroltak, azt is a Fidesz idézte elő...?
A Fidesz csak lehetőséget adott nekik...:)
namihami
@verőce21: 19.02: Csakhogy az, aki nem ide fizet adót, elvárja az egészségügyi és szociális ellátásokat, de mindezt ingyen, az valóban nem ""másodrendű állampolgár"".
Az egyszerűen semmi ember! Az csupán egy egyszerű határontúli éhenkórász, haszonleső pióca! Pár szóban...
verőce21
@namihami: "nem másodrendű állampolgár" - ez a lényeg! A diszkrimináció megszüntetése!
Mint ahogy mi is elvárjuk más államoktól, a magyar közösségekkel szemben... nyelvhasználat, stb.
csak úgy....
@verőce21: én jóval a gyurcsány kormány elött vándoroltam ki,ennek ellenére elutasítom ezt a fidesz adta kétes lehetöséget! sem közöm se jogom a magyarok dolgába beleszavazni!
Emmersson71
@verőce21: Én a szavazásról beszélek!
verőce21
@csak úgy...: Te dolgod, hogyan döntesz...ügynök koma :)
verőce21
@Emmersson71: Én is...! - "A Fidesz csak lehetőséget adott nekik...!"
csak úgy....
@verőce21: te ügynökösködsz itt és engem nevezel ügynöknek,te gügye? :)
csak úgy....
@verőce21: fideszék a benszülött magyaroroknak és az otthon élöknek adjon lehetöséget és ne a külhoniakkal foglalkozzon!
verőce21
@csak úgy...: "te ügynökösködsz itt és engem nevezel ügynöknek,te gügye?"
Kitelt a becsületed már pár helyen...?
csak úgy....
@verőce21: az anyósommal valóban nem vagyok jóba! :) ö is kb. annyira buta és értetlen mint te!
verőce21
@csak úgy...: Hogyan lehet az, hogy másnaponta, munkaidőszerűen, fegyelmezetten írogatsz ebbe a blogba...?
Persze nem építőjellegűen, csak egyes személyeket mószerolva? Az a Secus múlt, meg a többi teszi...?
Emmersson71
@verőce21: A Fidesz csal! Ez nem lehetőség, hanem diszkrimináció!
verőce21
@Emmersson71: Ezt tudnád bizonyítani...?
csak úgy....
@verőce21: nem tudnám naponta elviselni a marhaságaidat!na meg shikarit ,omiót,málnát,bocit és a többi féleszü kollégádat! :) elég meggyözö voltam?
secus múltja csak az erdélyi cimboráidnak van!
Emmersson71
@verőce21: Egy Angliában élő magyar csak kirendeltségen szavazhat (vagy utazzon haza!), egy román, szlovák stb állampolgár, aki magyar állampolgársággal is rendelkezik, simán voksolhat levélben is.
Ha ez nem csalás, akkor mi?! Attól, hogy 2/3-dal törvényesítették, még csalás!
verőce21
@csak úgy...: (19:40) Melyik ügynökszervezetnek dolgozol most?
csak úgy....
@verőce21: a fideszes lopósok lefülelése nevünek! :) farkasom,ott szerepelsz a listámon!
verőce21
@Emmersson71: (19:57) Attól, hogy 2/3-dal törvényesítették, törvény!
verőce21
@csak úgy...: Hibás a listád, mint te...! :)
verőce21
@csak úgy...: Akkor mégiscsak ügynöki tevékenységet folytatsz!
Lemosni a bűnödet nem lehet…!
csak úgy....
@verőce21: ha én valóban ügynök lennék,te már garantáltan csücsülnél!
fideszéknek úgy is kell pár paraszt áldozat... :) -arra meg te pont alkalmas!
verőce21
@csak úgy...: (20:18) Ezt magaddal cipeled az idők végezetéig..., te buta Paraszt!
csak úgy....
@verőce21: töled semmit sem veszek sértésnek , ismerem a szellemi képességeidet! :) mesélj még farkasom de most valami vidámabbat,
mit csinál a digó cselédlyány!?
verőce21
@csak úgy...: Neked az a bajod, hogy téged soha senki nem vett és nem vesz emberszámba!
Ezért lettél ilyen gonosz, nyomorék törpe...!
csak úgy....
@verőce21: érdekes,ennek ellenére órák óta csak nekem firkálod a gyogyósságaidat! farkasom,nézz bele a szekrénybe nem e oda raktad az önkritikád,persze ha volt valaha egyáltalán! :)
verőce21
@csak úgy...: (20:41) hazug disznó vagy te most is..., az emberi faj selejtje!
csak úgy....
@verőce21: tükröm-tükrömösdit játszol farkasom?:)
Emmersson71
@verőce21: Amit választási csalásokkal értek el! Egy választási 40+ győzelem nem 2/3!
verőce21
@csak úgy...: (21:09) Igen, tükröt tartottam eléd, te selejt...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.