A 24.hu megbízásából a Závecz Research készített közvélemény-kutatást a két miniszterjelölt kvalitásai kapcsán.

Így látják most az emberek: Orbán korruptabb, de jobb vezető, mint Márki-Zay

A felmérésben a megkérdezetteknek tíz tulajdonsággal kapcsolatban kellett megmondaniuk, hogy egy 1-től 5-ig terjedő skálán mennyire tartják jellemzőnek azt a miniszterelnökre és ellenzéki kihívójára (1 – egyáltalán nem jellemző, 5 – teljes mértékben jellemző) – részletezi a 24.hu. Olyan tulajdonságokat válogattak össze – mint például jó vezető, ért a gazdasághoz, meg tudja védeni Magyarországot, keresi a konfliktusokat, korrupt –, amelyek összefüggésben állnak a kormányzóképességgel.

Az eredményekből a következők rajzolódtak ki:

- az összes válaszoló között Orbán a legmagasabb értéket a jó vezető kategóriában kapta (3,3 pont) a Fidesz-szavazók között ez 4,6 pont.

- a kormánypárti tábor 4,7 pontra értékelte a kormányfőnek azt a tulajdonságát, hogy meg tudja védeni az országot.

- Orbán az ötfokú skálán 3 pontot kapott arra a kérdésre, hogy korrupt-e

- a korrupció tekintetében Márki-Zay sokkal jobban szerepelt: 2,1 pontot kapott

Minden egyéb téren a jelenlegi miniszterelnök vette át a vezetést.

- a válaszadók többsége szerint Orbán jobb ért a gazdasághoz, mint az ellenzék miniszterelnök-jelöltje (3,1 pont a 2,7-tel szemben)

- Orbán jobban meg tudja védeni az országot (Orbán 3,2 pontot kapott, Márki-Zay 2,5-t).

- nagy volt a különbség Orbán (3,3 pont) javára akkor is, amikor azt kérdezték a válaszadóktól, hogy jó vezetőnek tartják-e az adott politikust – Márki-Zay csak 2,6 pontot kapott

- az ellenzéki szavazók szerint a kormányfőre a konfliktuskeresés jellemző a leginkább (4,4 pont), igaz, a fideszesek is ezt említették a legnagyobb számban Márki Zay Péterrel kapcsolatban (3,7 pont).

- az ellenzéki szövetség támogatói nem tartják jó vezetőnek a miniszterelnököt, és a gazdasági tudását sem díjazzák (egyaránt 1,9 pont). A párt nélküliek viszont sokkal jobb véleménnyel vannak a vezetői képességeiről (3,4 pont).

Forrás: 24.hu

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

terlasz
"ez a lopás, csak a ti fixa ideátok"
Te kómában vagy olyankor, Tehénke, amíg ezek lopnak?
Nem sok éber pillanatod lehet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Katalina62
Egy korrupt ember, hogy lehet jó vezető, hisz kárt okoz az országnak, és korruptsága okán, zsarolható is!
vacsi
@sgl: Így igaz, Márki zaj sokkal többet kommunikál - de nem a mennyiség számít, hanem a minőség! Orbán, ha megszólal, értelmesen, kulturáltan beszél, a saját szavaival mondja el a véleményét. Ez a fószer pedig? Hát, hallgassátok csak meg...
Béla333
Ami 12 éve folyik ebben az országban az egy maffiaállam kiépítése.
Ötletelés, hazudozás, a pillanat uralása, semmi több.
Gazdaságunk romokban, az Uniótól kapott felzárkóztatási pénzek mind szisztematikusan el vannak lopva, az életszínvonalunk a legalacsonyabb az Unióban.
De ha a magyarnak ez a mentalitás, ez az élet kell, akkor meg fogja hagyni a maffiát a hatalomban.
Ha hülyék vagyunk, akkor azt nem tudja senki sem hipp-hopp megváltoztatni.
Katalina62
@vacsi: ez egy vicc! Orbán Viktor hülyének nézi a népét, és sajnos van igaza
Sámannus
Az újságírónak és a közvélemény kutyúlóknak semmi sem drága. a felszínt sem érintve hazudoznak mint a vízfolyás. Ezeknek van egy közös ismertetőjük, nem itt élik az életüket. mennyek ők a büdös francba.
namihami
Magyarra fordítva ez azt jelenti, hogy van olyan hülye kaszt (a jobboldalon), amelyiket az se érdekli, ha kilopják még a szemét is, csak tekerjék be árvalányhajjal és a Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarországot vagy a Ha a Föld Isten kalapják énekeljék közben neki.
terlasz
"ez a lopás, csak a ti fixa ideátok"
Te kómában vagy olyankor, Tehénke, amíg ezek lopnak?
Nem sok éber pillanatod lehet.
Katalina62
@sgl: az a nép aki egy korrupt embert jó vezetőnek tart megérdemli, hogy hülyének nézzék, és eltapossák! Lehet hogy az ellenzék nem a legjobb formaját hozza, de igenis felhívja a figyelmet a disznóságokra, de süket fülekre talál! Lényeg hogy embereknek odavessenek valamit, ami egyébként járna, és ami így vagy, úgy de vissza is vesznek tőlünk, ja és egy kis hamis nemzetieskedés is kell! Elhitetni, hogy a magyar felett már csak a jóisten van!
driv3r
Jó vezetője a birkáknak, de nem az országnak!
Eladott Ország
Mitől lenne jobb vezető, hiszen már minden volt csak csak fürdősk*rva nem! Bár az sem biztos, ki tudja milyen viszonyt ápolt a Bibó kollégiumban a Szájer Jocika haverájával együtt.
Ő az aki: - (Ifjú)kommunista lett, amikor attól remélt hasznot; – kommunista ellenes lett, amikor attól remélt hasznot; - liberális lett, amikor attól remélt hasznot; liberalizmus ellenes lett, amikor attól remélt hasznot...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/122122489_2090154301121515_2559426319039449753_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=fFh7ytgvq_kAX99mDJy&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8No6KFiZ4UuP2XJtQ6ODZjEem-9md90xvYV1blRmJiiQ&oe=625EE967
human
Amit az átlag állampolgár nem lát át az a korrupció károkozásának valós mértéke.
Ugyanis tegyük fel, hogy van egy autópálya építés. A teljes projekt mondjuk 100 milliárd forint. Ahhoz, hogy egy cég nyerje el a kiírást le kell fizetni pár embert aminek a teljes költsége 1 milliárd forint. A nyertes cég pedig a végén megépíti az autópályát 100 milliárd helyett 120 milliárdért a szándékos túlárazások miatt. Ami minimum azt jelenti, hogy 20 milliárd kára keletkezik az államnak.
Tehát nem az az 1 milliárd korrupcióra szánt pénz okozza a legnagyobb kárt, hanem az a 20 milliárd amivel többért csinálja meg a csókos cég.
human
@human: Mondok még egy aktuálisabb példát a korrupció okozta károkra. Völner ügy. Az a pali mindössze 80 millióval lett korrumpálva. És erre könnyen legyint egy fideszes szavazó, hogy nem nagy összeg. Csakhogy az ő korrupt döntései nyomán bűnözők válnak behajtókká és családokat fosztanak meg nyomott áron az lakásaiktól és válnak hajléktalanná, kezdhetik nulláról az életüket. A korrupció okozta károk felbecsülhetetlenek.
Málna
Orbán nem hogy jó vezető, hanem egyenesen zseniális. Ezt még az ellenfelei is elismerik. És hát ezért tud hatalmon lenni már 12 éve.
csak úgy....
orbán egy hazúg fantaszta,aki még a tetejében lopós is!
human
@Málna: Én is elismerem annak a tolvajnak a technikai tudását aki bármilyen zárat fel tud törni. De attól még ő bűnöző marad. Ugye érted!?
Toller Béla
Agybajt lehet kapni ettől az "orbán jó vezető" mondattól ! Mit vezet jól ? Az áramot ? Mert az országot nem vezeti jól ! Európa megtűrt páriái lettünk, kilógunk mindenből, mindenkor, szétment az eü, az oktatás, a nyugdíjrendszer, a szociális biztonság, a piaci arányok és viszonyok, minden. Lopják az árfolyam-különbözetet, az adókat elpocsékolják, az EU támogatásokat, semmiféle ellenőrzést nem túrnek maguk felett - szóval, mitől jó vezető ez az orbán ? Mit vezet jól ?
Málna
@human: Ja, hát semmi nem fekete vagy fehér. De ha csak igennel vagy nemmel kell felelned arra, hogy Orbán jó vezető-e, akkor a válasz igen lesz.
Málna
@Toller Béla: 12 éve az ő pártja messze a legnépszerűbb. És ez a párt olyan erőt és egységet képvisel, amit ritkán látni.
rokker33
Ez a közvélemény kutatások elég hitelesnek tűnik :) Mint a többi ! Márk szar Péter sosincs nyertesnek feltüntetve vajon miért? :) :)
Németh István
Kívánom hogy az Orbán Viktori korruptság vigye sikerre az ország polgárainak életminőségét és az ország gazdaságát! Ez az állapot azért is kedvező mert ugye ez a fajta korrupció arról szól, hogy nem lenyúl, kollaborál, hanem ad a nemzet javára és a polgárainak!
A korábbi kormányok a gyurcsány-bajnai ugye, nem csak lenyúltak, hanem nép-irtó módon fellépve akár a polgárok gyilkolásáig is elmentek volna, csak akkor kezdtek beszarni amikor a külföldi újságírók kezdték kiszellőztetni, hogy KÜLFÖLDRŐL VERBUVÁLT katonákat vettek igénybe >> pontosan előre megtervezett agresszív népnevelési céllal Ez egyben bizonyította a szándékos készülődés tényét!! A DIKTATÚRA kibontakoztatásának égisze alatt! Ez semmi más nem volt, mint terror a korábbi kormány részéről! >> a lopásaikat védendő céllal!
Hülye-gyerekek; ki a korrupt a vezetésre alkalmatlan moslék nemzetáruló bűnöző!???
Pipás
Aki korrupt az nem lehet vezető (normális országokban)!
Pipás
@rokker33: "Ez a közvélemény kutatások elég hitelesnek tűnik ", mert azt mondja amit szeretnél? Ilyen hülye nem lehetsz!
polgarb
Hát az tényleg kurva jó, egy korrupt vezető!!
nezelodo
Miért, tud valaki olyan esetről, amikor a maffiafőnököt azzal vádolták a bírósági tárgyaláson, hogy rossz szervező?!
Tuti, hogy nem, de attól még bűnözök voltak még ha kitűnő szervező készséggel is rendelkeztek.
tudode
Tartom!
.
Ami azt illeti az egyeduralkodó még hivatalsegédnek is gyenge eresztés lenne annak híján "is", hogy a jogÁSZ diplomáján kívül nem rendelkezik pl. államigazgatási-, államháztartási ismeretekkel.
.
A szakemberek megítélése szerint
.
----- Csaba László: Orbánék 100 éves lemaradásban
24.hu/fn/gazdasag/2017/12/04/csaba-laszlo-orbanek-100-eves-lemaradasban/
-------------------
.
Ezen kívül közvetlen vezetőként sem tudta/ja meghazudtolni önmagát, amelyről első titkárnője nyilatkozott
.
----- Orbán első titkárnője nyilatkozott. Az Isten óvja meg tőlük Magyarországot!
propeller.hu/itthon/3155960-orban-elso-titkarnoje-nyilatkozott-isten-ovja
-----------------
.
Mindezt tetézve/zenésítve:
.
-----:Csoki & Hipo: Egy rém enyves család (Mézga szerepében Orbán)
www.youtube.com/watch?v=Aai7DYWuTqE&t=117s
-------------------
.
!!!
Eladott Ország
@Pipás: ma, 08:35 ☺ Orbán, Bojko Boriszov volt bolgár miniszterelnök haverja után, vádat emeltek Andrej Babis volt cseh kormányfő ellen is. Most már a mi dagadt bűnöző román cigányunk következik!
drrotf
Az emberek ezek szerint a közmondásokat sem ismerik, például hogy " a puding próbája hogy megeszik!"A volt főnököm aki egy jó menedzser volt már a múlt évszázad 80-as éveiben pedig azt mondta "Aki nem evett narancsos omlettet az nem is tudhatja hogy milyen?"Honnan veszik azt az emberek hogy Márki Zay milyen vezető?Orbánról már tudjuk, hogy az egyszemélyes vezetői rendszer híve, és ebben sok a hiba, az eshetőlegesség, a hűbéri rendszer kialakítására való törekvés , a szellemi áramlatok megszabályozására való törekvés, a központosítás. Itt nem minden hatalom a népé, hanem Orbáné, és a törvények Orbán akaratának törvényerőre emelt kifejeződése!Aki nem tud , vagy nem akar különbséget tenni egy hat párttal együttműködő , és ezért sokkal demokratikusabban dolgozó ember, és az egyed uralomra törő nemzet vezető között, azt csak sajnálni tudom, ők nem vitathatják el ,hogy szabadabban lehet élni olyan vezető irányítása alatt aki kénytelen egy hatpártos együttműködésre.Az ország gazdasági helyzetét tekintve pedig egy olyan vezetőt aki az EU közép mezőnyéből az utolsó előtti helyre vezette az országot, az ne illessünk már jó , vagy jobb vezetőnek.Ezt a negatív teljesítményt még senki nem érte el a rendszerváltás óta!Erre kellene annyira büszkének lenni, mert még van egy hellyel lentebb is?
drrotf
@drrotf: Én nem kvalitást , hanem a teljesítményt hasonlítottam, azért mert a kvalitás az egy adottság, de a lényeg az hogy ki mit tudott csinálni az adott időszak alatt.Példaként hoznám az ukrán vezetőt aki amatőrként került vezetői pozícióba, de mégis megállta a helyét nem békés hanem háborús helyzetben .Orbán teljesítménye a nemzetközi kapcsolatokban is katasztrofális, már alig utazhat a környező országokba, kivéve Szerbiát, mert nem szívesen látott vendég.Még a lengyelek is inkább távol tartják magukat OV-től. A gazdasági teljesítményt pedig már értékeltem!Orbán azon felvetésére hogy az ellenfele amatőr , azt mondanám, hogy inkább egy amatőr vezesse az országot, mert arra aki mint egy tücsök elhegedült 12 évet és az utolsó előtti helyre vezette az országát, az ne legyen már ismét az ország vezetője, róla már tudjuk hogy milyen teljesítményre képes!
ómió
Így "látják" a bolsevik emberek? És számukra is jobb a "Zorbán"? Na, ne má'!
Aki Én
@Málna: Nem, nem jó vezető. Azoknak jó legfeljebb, akiket megvezet. Mint te. De nem is értitek mit miért tesz, ő legfeljebb rossz emberismerőknek lehet jó vezető.
Egy korrupt, hazug, arrogáns, bosszúálló, gyűlöletkeltő, állandóan uszító, harcoló elmebeteg suttyó nem lehet jó vezető.
Hogy ti annak tartjátok, az egy dolog.
Korrupt is meg jó is??? Ezt, hogy?
Peller Anikó
@Aki Én: "Egy korrupt, hazug, lopós, csaló, arrogáns, bosszúálló, gyűlöletkeltő, állandóan uszító, harcoló elmebeteg suttyó a vezető és bandája."

Így.
Málna
@Aki Én: Már fentebb leírtam, miért jó vezető. A többi jelzőt mintha magadról írtad volna...:-)
Dr. Proktor
@ómió: Orbán a bolsevik... ha nem lennél vak akkor látnád!
human
@Málna: A kérdésedre határozott nem a válaszom. Orbán nem jó vezető. Orbán tehetséges, ügyes vezető, de nem JÓ!
Rockxy
"Így látják most az emberek..."
nemá!
és az ufók hogy látják?
driv3r
@Málna: ma, 21:16

Tévedsz. Már megint. Mint mindig.
Málna
@driv3r: Érted már, miről beszélt MZP, vagy még mindig teljes homályban vagy?:-)
driv3r
@Málna: Azt hitem tisztán látszik, hogy mindent értek.. Na jó, legalábbis a nagyját.

Én értem MZP rossz nyilatkozatait, de te ezt nem érted, és félreértelmezve magyarázol bele mindenfélét.
MZP rossz nyilatkozata, amire gondoltál az szolgálati közlemény, amit belső körben kell tisztázni. Te talán ezért nem érted, hogy miről van szó igazából.
Nem hibáztatlak. (azért ne örülj, mert sok minden másért viszont hibáztatlak)
Málna
@driv3r: Nem magyaráztam semmibe semmit. Csak megjegyeztem, hogy nem értetted, amit mondott. És még most sem érted...:-)
human
@Málna: Nem ugyanaz. Tudod a magyar nyelv nem azért olyan színes, hogy legyen egy rakat szavunk. A szavaknak jelentésük van és az megfelelően kell használni.
magyar1
Diplomáciában biztosan sokkal jobb. De a nép sanyargatása és a pazarlás na meg a saját gazdag köre neki is megvan.
Málna
@human: Ez egy eldöntendő kérdés volt. Nincs magyarázkodás. Ha ügyes és tehetséges vezető, akkor az jó vezető.
ómió
@Dr. Proktor: Orbán a bolsevik? Ezt, remélem, onnét hazudod, ahol az efftársi tetüfalkáddal együtt éppen a "szent bolsi zsoltár" Internacionálétokat harsogjátok! Mert ez "efftársilag" csak úgy lehet "hiteles"!
Németh István
Sajnos a sok balliberális ellenség soraiba tartózó; kommunista csökevények, fasiszta, imperialista szemét zsidó (mert van sok rendes is) aztán nyilas, rasszista, antiszemita barmok - mint nemzet ellenségek megnyilvánulásai egyszerűen elviselhetetlenek! össze-vissza locsognak olyan hülyeségeket, hogy a saját szaruk is visszalopakodik beléjük, ijedtében! Na ettől olyan undorítóak!
human
@Málna: Nem érted magyar szavunk a "jó" jelentését.
Málna
@human: De, értem. Te nem érted, hogy itt képességre, tulajdonságra kérdeztek, nem arra, hogy jól csinálja-e.
Lepényleső
Sajnos igen sokat,sokan ültünk már azokn a kocsin amit a bán vezetett,
a többség kizártnak tartja,hogy nála jobb kocsist az ég nem teremtett?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.