A román külügyminisztérium közleményben utasította el Vlagyimir Putyin orosz elnök sugalmazását, miszerint területi követeléseik lennének Ukrajnával szemben.

Putyin: Magyarország is területeket szeretne "visszaszerezni" Ukrajnától, Orbánék hallgatnak, a románok tiltakoznak

Azt írják, az Oroszország által február 24-én indított háború „súlyos és brutális” megsértése a nemzetközi jognak, beleértve Ukrajna szuverenitását és területi integritását. Románia ezzel szemben kitart Ukrajna nemzetközileg elismert határai mellett – írta a 444 vasárnap reggel.

Putyin a november 4-i nemzeti egység napján beszélt arról, hogy több európai országban él a remény egyes területek visszavételéről.

Kiemelte Lengyelországot, ahol állítása szerint létezik ilyen szándék, de megemlítette Romániát és Magyarországot is, amiknek erővel csatolták el a területeit.

A magyar kormány nem reagált.

Forrás: 444.hu

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
valaki meg tudja nekem mondani,hogy orbán hívei miért ekkora buta bunkó seggfejek?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Orbán persze, hogy hallgat!! A hallgatás beleegyezés!!?
Csizmás Kond
...milyen nemzetközileg elismert határokról beszélnek ?
amortizáltok
Apátok kezdi ujból az uszítást hergelve az uniót vagy teszteli a pincsikéjét cic ne gyere cicuskám itt a tejfel?
Csizmás Kond
@Horizont: ha elvannak bizonyitsd be...
Tudtommal Ukrajna határait csak az orosz fél határozta meg és oda nem kellett semmilyen nemzetközi szerv ugyanis a saját területeiből duzzasztotta fel és azt nem ratifikáltatta sem romániával sem senkivel mert azok a határok már azelőtt meg voltak határozva mint szovjet-orosz területek.
Csizmás Kond
@Horizont: ...ugyanezt én is el tudnám mondani rólad...de nem teszem...
Csizmás Kond
@Horizont: ...hát ez az...rátappintottál...:))
amortizáltok
a magyarokat kihagyhatnád mert ami 100 éve nincs az már nem kell itt senkinek kend a hajadra az hogy 44-45 ben meg 56 -tól 89-ig innen mit zabráltatok azt ne írjam ide ugye.De marsall segélyt is csak mi nem vettük fel seregedet meg 33 évig etettük. ma is lakat alatt van a BPesti orosz luxuslakásaitok java mert tán visszavárnak titeket ?
Libbantölő
@Horizont: csak tőled jobb románia te szardarab! Bár tőled egy kivert fasz is jobb te aljas, hazaáruló szemétgeci! A mocskos kurva anyádat!
Libbantölő
@Horizont: csak tőled jobb románia te szardarab! Bár tőled egy kivert fasz is jobb te aljas, hazaáruló szemétgeci! A mocskos kurva anyádat!
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: ma, 09:07
"Ukrajna nem a Szovjetunió széthullásakor nőtt ki a földből: 1991-ig Ukrán Szovjet Szocialista Köztársaságként létezett a Szovjetunión belül, papíron független állam volt. Így 1945-ben az ENSZ egyik alapító tagjává vált."
telex.hu/ellenorzo/2022/09/08/fact-checking-ban-kimun-ensz-fotitkar-ukrajna-orosz-ukran-valsag
Törölt Nick
Az biztos, hogy Orbánnak fáj a foga Kárpátaljára. Készül a visszaszerzésére, csak a megfelelő pillanatra vár. Mi másért lenne az esztelen fegyvervásárlás, katona toborzás? Mert MZP háborúba vinné a fiainkat? Anyátok picsája, az menjen katonának.
csak úgy....
valaki meg tudja nekem mondani,hogy orbán hívei miért ekkora buta bunkó seggfejek?
Eladott Ország
Üzenjük Brüsszelnek : Kádára alatt munkás-paraszt kormányunk volt, most bunó-paraszt kormányunk van. Hemzsegő, orbitális hazugságok, egy agyament delirálása. A futsalos kakadu' motívumot is megismételte, mi minden válságból megerősödve kerülünk ki, meg legország vagyunk. Csak arról elfelejtette tájékoztatni az ő három millió hülyéjét, hogy kishazánk a csőd szélén tántorog éppen, és ha nem sikerül kivarázsolni a brüsszeli sárkány torkából az EU-s milliárdokat, akkor bizony Magyarországnak harangozhatnak. Hazug, elmebeteg idióta! De szép lenne, ha Pestre érkezve a TEK-esek értetlenkednének a mikrobusz mellett: "Lepsénynél még megvolt!"
uploads.disquscdn.com/images/c8eba70e22f048a6e61b0cd4ed453596b056fe822ea325a634cd8540cf347a03.jpg?w=800&h=1142
Jozefina
Nem Putyinnak kéne megmondani, hogy mely országnak mi jár, vagy nem. Semmi köze hozzá!!!
Orbán persze, hogy hallgat!!!?? A hallgatás beleegyezést jelent??!!!
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 09:55
Inkább kussolni illenék, tudod, ne menjen a napra akinek vaj van a fején.
"1968. augusztus 20-án indítottak inváziót a Varsói Szerződés tagállamai – köztük Magyarország is – Csehszlovákia ellen, miután az Alexander Dubcek pártfőtitkár által meghirdetett reformok nyomán úgy tűnt, a közép-európai állam megpróbál kiszakadni a szocialista blokkból."
rubicon.hu/kalendarium/1968-augusztus-20-a-varsoi-szerzodes-csapatai-megszalljak-csehszlovakiat
Eladott Ország
@KisTehen: "Ukrajna, Oroszország után Európa második legnagyobb területű állama. 1991-ig a Szovjetunió tagállama volt. A Szovjetunió felbomlása után visszanyerte szuverenitását, majd lemondott a területén tartott szovjet nukleáris fegyverekről, cserébe Oroszország, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia az 1994-es ún. budapesti memorandumban garantálta az ország függetlenségét és területi integritását." Ukrajna a Szovjetunió felbomlásával vált önálló állammá: függetlenségét 1991. augusztus 24-én kiáltotta ki, ezt egy decemberi népszavazáson az ukránok többsége támogatta.
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 10:14
Most olvasni nem tudsz, vagy csak a látottakat értelmezni? Ukrajna még Ukrán Szocialista Köztársaság néven, mint (papíron) önálló állam írta alá az alapító okiratot, mint Belarusz is például.
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 10:17
Legalább a saját linkedet olvasnád el bornyú.
magyar1
@Eladott Ország: Mondjuk abban az 1991-es szerződésben a SZU felbomlásakor visszaadhatták volna Kárpátalját és Erdélyt is. De ezt akkor a buta politikusaink Gorbacsovnak meg említhették - szerintem. Ha már szuverenitásról beszélünk, de háborút semmiképpen nem támogatom mert ezt inkább a diplomáciának kell rendezni ma már.
csak úgy....
@KisTehen: malenkíj karóva, most a szovjetek büneit akarod rákenni az ukránokra? genosse seggfej ,68 ban a magyarok is tankokkal vonultak be csehszlovákiába!
Giovanni Alba
@magyar1: ma, 10:37
Kárpátalja teljes népessége a legutóbbi, 2001-es népszámlálási adatok szerint kerekítve 1 millió 250 ezer fő volt, a magyarok száma ekkor kb. 150 ezer fő volt, ami az összlakosság 12 %-át tette ki. Tíz év alatt, 2011-re a magyarság lélekszáma becslések szerint 140 ezerre csökkent, az ukrajnai háborús viszonyok az elmúlt években pedig ezt a számot tovább apasztották.
xn--krptalja-8yac.net/
És mi a terved a népesség 88%-ával?
Eladott Ország
@magyar1: ma, 10:37 ♣ Nem hiányzik nekünk a lepukadt kárpátalja a 150 ezer nagyrészt roma magyarral. A csehek is kiebrudalták őket akik az ukrán háború alatt odamenekültek. Erdéllyel jobban járnánk, de a románok az aranyat tojó tyúkhoz ragaszkodnak. Anno, akkor is több eszük volt az ország vezetőinek. De nekünk mohács kellett!..
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ...fújod a semmit. Ukrajnának az orosz határokon kívül soha nem volt külön határa, és mint kijevi rusz is az orosz fenhatóság része volt. Ukrajna mint nemzet tulajdonképpen a varégból származik ami ugye svéd, és keveredve a roxolánokkal lett rusz, úgy hogy a finn ruotsi kifejezésből az északi germánokra használták lettek ruszok. Ukrajna egyébként új földet jelent nem nemzetet, tehát sem nemzetisége sem nyelve nincs...nyelvként egy orosz dialektust használ persze belekeverve különféle jövevényértelmeket.
Libbantölő
@Horizont: azért küldtem el kétszer te szopadék cigány, mert kétszer hülyébb vagy bárkitől! Te aljas faszparaszt.
csak úgy....
@Libbantölő: te vagy az agresszív kismalac? adsz egy autógramot? :)
Eladott Ország
@KisTehen: Mond meg az idióta migráns román cigányodnak, hogy előbb az itthoni magyarok jólétéről gondoskodjon, mert jelenleg Európa koldusháza, Bangladese vagyunk!
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: ma, 11:43
Cirmos, most (is) marhaságot beszélsz. Az ENSZ alapokmányát 1945-ben aláíró Ukrajna (Ukrán Szocialista Köztársaság) szerinted nincs is? Ki vagy te valójában, Bandzsa Marcsa bundában?
xn--krptalja-8yac.net/
A táblázatban lentről az ötödik.
hu.wikipedia.org/wiki/Az_ENSZ_tag%C3%A1llamainak_list%C3%A1ja
Ebben a táblázatban lentről a kilencedik.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Nincs...úgy ahogy nincs magyarszocialista ahogy nincs magyarkirályság és még egymillió hasonló.
Ha már vitázol akkor annyi felkészülést kéne eszközölj, hogy tudjad, minden rendszerváltásos országmegnevezéskor minden addigi szerződés értelmét veszti és ha érvényben akarják tartani akkor azt újra kell fogalmazni és érvényresíteni...mert attól hogy a cigány nevezgetésben valaki élen ját még ugyanolyan buta balfasz marad.
Nessy
@Horizont: Minő szerencse, hogy a jobboldaliak mindig "szépen beszélnek" Kövér elvtárs szerint! Rájuk kell hagyni, kevesebb velük a baj!
csak úgy....
@Csizmás Kond: "Ha már vitázol akkor annyi felkészülést kéne eszközölj, hogy tudjad, minden rendszerváltásos országmegnevezéskor minden addigi szerződés...bla bla bla.. " :) macska,tekibaßottubuta!
"rendszerváltásos országmegnevezéskor" -ez különösen ütös! :)
kereső
@Csizmás Kond: Nektek nem molylepke, hanem elszáradt molylepke az emlékezetetek- vagy egyszerúen csak aljas indokból hazudtok-ó bocsánat, hajlitjátok el a valóságot. Már nem tudom hányszor leirtam: 1991-ben a SZU felbomlásakor a volt tagállamok , igy Ukrajna határait is a volt tagállamok közösen szerződésben állapitották meg. Ukrajna esetében ezeket a határokat, és területének sérthetetlenségét 1994-ben a Bpesti memorandum garantálta- aláirók: USA, Oroszoroszág, európai államok- köztük Magyarország. Későbbiek folyamán a világ számos országa nyilvánitotta ki, hogy a Bpesti memorandum szerint elfogadja ezeket a határokat.
Szóval, miről hadoválsz cica-mica, onnnan az ajtó mögül? És, ha ez csak megfordul orbán fejében, hogy Kárpát-alja, akkor tényleg másodszor is hullarabló lesz az országból, és kiérdemli a legpocsékabb nemzet nevet.
telegdilaci
@Horizont:Valami igazság biztosan van ebben Orbán egy diktátorra jellemzó vonásokkal rendelkező valaki kicsi neki már Magyarország nagy hatalmi törekvései vannak Lengyel lapok írták hogy Putyin területeket ígért a Lengyeleknek,Kárpátalját meg a Magyaroknak,Tegnap este néztem egy dokumentum filmet a Diktátorokról Hitler,Sztálin,Francó,Mmusszolini,mindegyik alacsony manipulátor mindegyik talált magának egy ellenség képet,ahogy Orbán is mindig talál egy nem létező ellenséget akivel harcoljon,és Ő is nagyon tudja manipulálni hazugságokkal az Embereket!
namihami
Nem kéne még egy kis ""Édeserdélyt"" is visszarabolni?!?! Már eddig is soktíz/százmilliárdnyi adóforintot költöttünk rájuk, valamint a többi potyázóra (a ""kisemberek"" szintjén minden látszat nélkül) és emellé csodajó lenne még egy (mára sz@rrábombázott) országrész, az ottani szegényekkel. Még nem ment el elég a ""véreink"" és a hazai fideszpotentátok megsegítésére (úgy---alkotmányos---módon). Majd veszünk fel ismét hiteleket, hogy az unokáink is tisztán emlékezhessenek a fideszkormányra.
Csizmás Kond
@csak úgy...: Biztos voltam benne hogy egyikőtök a sok félnótás közül belém akaszkodik mivel gyakorlatilag nincs kivel vitázzatok csak hol az egyik hol a másik seggét bújjátok az okoskodásaitokkal.
Na de hogy ne patkolj el bután elmagyarázom...ha egy ország bárkivel, bármilyen szerződéses megállapodásban érdekelt, az az államformája megváltozásakor minden megállapodását újra kell írja, különben érvénytelen lesz...csak mivel te és a hozzád hasonlók a magyar nyelvet más nyelven tanultátok ezért a szokásos kifejezés érthetetlen számotokra.
Csizmás Kond
@kereső: ...neked meg anyád...szóval vagy normálisan vagy ki hogy akar...
amúgy..."A budapesti memorandum[1] egy többoldalú politikai nyilatkozat, amelyet 1994. december 5-én, Budapesten írták alá az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) itt megtartott konferenciáján. Az egyezmény nem kötelező érvényű biztonságpolitikai igérvényeket fogalmaz meg az aláíró feleknek ..."
A helsinki záróokmányból..." A NATO és Oroszország abból az alaptételből indul ki, hogy az euro-atlanti térség stabilitása és biztonsága az összes ország előnyére történő megerősítésének közös célja megköveteli az olyan új kockázatokra és kihívásokra történő válaszadást, mint az agresszív nacionalizmus, a nukleáris, biológiai és vegyi fegyverek elterjedése, a terrorizmus, az emberi jogok és a nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek jogainak folyamatos megsértése, amelyek fenyegetést jelentenek a közös béke, haladás és stabilitás számára."
...és most az a kérdés hogy ki is kezdte.
kereső
@Csizmás Kond: milrt is nem folyattad az idézetedet? Hm- has nem te, akkor majd én.
Kezdjük azzal, hogy ez egy nemzetközi szerződés- amely a Bpesti memorandum nevet viseli.A beirásod folytatása- én is csak a wikiból, de ha gondolod hozom angol, orosz, ukrán nyelven is.:
A budapesti memorandum[1] egy többoldalú politikai nyilatkozat, amelyet 1994. december 5-én, Budapesten írták alá az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) itt megtartott konferenciáján. Az egyezmény nem kötelező érvényű biztonságpolitikai igérvényeket fogalmaz meg az aláíró feleknek annak kapcsán, hogy Ukrajna, Fehéroroszország és Kazahsztán csatlakozott a nukleáris fegyverek korlátozásáról szóló atomsorompó egyezményhez. A memorandumot eredetileg három atomnagyhatalom, Oroszország, az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Királyság írták alá. Később Kína és Franciaország is támogató nyilatkozatot adott ki.

A szerződés biztonsági garanciái Ukrajna, Fehéroroszország és Kazahsztán területi integritását vagy politikai függetlenségét érintő fenyegetés, illetve erőszak alkalmazása esetére vonatkoznak. Ukrajna ennek eredményeként 1994 és 1996 között leszerelte a világon a harmadik legnagyobbnak számító nukleáris fegyverarzenálját.

A 2014-es krími krízishelyzet kitörésekor az Egyesült Államok jelezte, hogy az orosz beavatkozás az Ukrajnának adott garanciákat szabályozó budapesti memorandum megszegésének minősül, és egyértelműen sérti Ukrajna szuverenitását és területi integritását"

Nem mellesleg nem emlegettem a felmenőidet, különösen nem szülőanyádat- TE ROHADÉK DÖG!
CsipkeRózsa
Orbán nem tiltakozhat, hiszen megbeszélte Putyinnal a hosszú ovális asztal végéről. Putyint mégsem hazutolhatja meg.
Csizmás Kond
@kereső: ..nem idéztem tovább mivel gondoltam a nem kötelező jelleg nálad is értelmet nyer... na de tévedni emberi dolog...és ismételten anyád...
CsipkeRózsa
@Libbantölő: @Libbantölő: Hogy beszélsz egy nővel?!!!
csak úgy....
@Csizmás Kond: veled vitázni, egy hibbantal ? :)
Sámannus
Lassan magunk vállaljuk fel, hogy szájbakúrjuk ezt a gyülevész szélhámos társaságot.
Sámannus
Putyin a faszával teszteli az uniót aki rábukik az szívhat mint a torkos borz.A matyar szopovicsok sorbaállnak
ómió
Kik vagyunk mi ahhoz, Vlagyimir!? Tőlünk csak lenyulni szoktak területeket!
csak úgy....
@Horizont: ne várj @ómió: efftárstól lehetetlent!
Sámannus
a másét knnyű osztogaítni. ajdá bazmeg gecihuszár orosz olajmezőt a ÍKaszpitengernél.
simmering73
"A nagy erővel fegyverkező és hadsereget építő Orbán a trianoni területek visszaszerzését célozta meg, amelyek közül az első célpont lehet Kárpátalja az oroszok segítségével. A trianoni álmok nem múltak el, egyszer már meghalt értük egymillió magyar ember a második világháború alatt, most Orbán készíti elő az újabb magyar tragédiát. Szellemi elődje, Horthy Miklós, az antiszemitizmus révén ugyancsak ideológiai szövetségese volt a náciknak, Hitler segítségével akarta visszaszerezni a volt magyar területeket, Orbán most egy másik náci tömeggyilkosban, Putyinban bízik."
nepszava.us/egyedul-magyarorszag-nem-utasitotta-vissza-hogy-teruleti-kovetelesei-lennenek-ukrajnaval-szemben/
magyar1
@Eladott Ország: Nem tudom, hogy területileg mennyire lehetne hasznos? A lakosság összetételében egyetértek veled, az ukránok nem igen kellenek nekünk.
Sámannus
ÍGondolkodjatok foschtalicskák! A gecik sohasem harcolnának, csak velunk vitetnék el a balhét. A forinttal is azért basznak ki, mert Így lophatnak a legtbbet. Szórakozásból az anyjukat is kupiba vinnék.
Sámannus
@Csizmás Kond: leszophatod magad ha ilyen okos vagy. Antall volt az első aki ÍUkrajnával szemben nem tartott teruleti kovetelést, még mielőtt bárki feleszmélt volna,ilyen hűlye óbégázásba kezdett volna.
Sámannus
ÍKorcs agyú suketelés az egész putyin fosch.
"A Felek tiszteletben tartják egymás területi épségét, és kijelentik, hogy egymással szemben nincs, és nem is lesz területi követelésük! Áll a szerződésben húgyagyúak!
T-Boly
@Jozefina: @Horizont: Én sejtettem elejétől ( a háború kitörése előtti orbán putyin látogatásától,a hosszú asztalnál) hogy ezek valamiben megállapodtak !
Sámannus
@Sámannus: Szóval a csungőhasú akkoriban 91-ben még térdre csuhásokkal diskuráltak, és kőteles kővér még a tanárok fizetését is emelni akarta. Széthasadt tudattal elismerem nehéz kormányozni, és nem is lehet. Szálljunk le a dőglőt fidesz gebéről és támogassunk egy tehetséges, kipróbált magyar fiatal kormányt. nem éri meg nekunk hitehagyott fékevesztett csrhére bÍzni magunkat.
ómió
@csak úgy...: Mindig magadból indulsz ki? Ezért tartasz máig is, de egyre lejjebb, az "efftársiasságnál"?
kereső
A külügyminisztérium "reagálása" épp olyan semmit mondó, mint az egész külügy. Ez nem putyin kijelentésének cáfolata, és elhatárolódás,hanem csak egy , immár külügyi szlogen.
ómió
@Horizont: Arra gondolsz, hogy Trianont is a bolsi tetübandátok "vívta ki" nekünk, "koprodukcióban" egy, az orosz cár által a nyakunkba ültetett Habsburg görénnyel!? Akkor, kivételesen jól látod!
leszholnapis
a cél világos: összeugrasztani a 2 országot...
Alfa
ezt tudjuk...orbán ezen célból fegyverkezik..
ómió
@Horizont: Bolsi elmebetegként te az "efftársi történetírást" ajánlanád? De, hisz', azt a hazugságkódexet kimondottan a magadfajta bolsi félkegyelműeknek készítették! Látom, szoptad is! Sőt! Még az agyad is elsorvadt tőle!
amortizáltok
de minek kéne eb ura fakó ez elveszett de te meg lázitod a pincsidet putyka befejezhetnétek a gyülölködéseket !
Yoda69
Errol targyalt putin es orban 5 oran keresztul a hosszu asztalnal Moszkvaban. putin mindent bevet hogy bomlassza az Unio es a NATO egyseged, sajnos ebben partner a moszkovita hazaarulo orban.
Dr. Proktor
Gondolom nem véletlenül vonult fel a fél haderőnk az ukrán határra...
Dr. Proktor
... példátlan gyorsasággal, ami azt jelenti hogy készültek rá!
15:05: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe érhetett a Magyar Honvédség páncélozott járműveinek oszlopa egy a közösségi médiában megosztott felvétel szerint.
Baker
"vétkesek* közt cinkos**, aki néma"

* gyilkosok
** bűnös

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.