A Magyarországnak járó ezermilliárdok sorsáról döntenek ma Brüsszelben – a kormányban azzal kalkulálnak, hogy 3000 milliárd felfüggesztésére tesznek javaslatot, de a magyar helyreállítási tervdokumentumot jóváhagyják. Ursula von der Leyen nem utazik Budapestre.

Ma érkezik a feketeleves Brüsszelből Orbénéknak, von der Leyen mégsem jön Budapestre – egyre feszültebb a hangulat

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament strasbourgi üléstermében az Európai Unió parlamentje létrejötte 70. évfordulójának ünnepségén 2022. november 22-én. MTI/EPA/Julien Warnand

Meglepetés nem várható a mai brüsszeli döntés esetében, a Bizottság ugyanis egy múlt szerdai háttérbeszélgetésen brüsszeli tudósítóknak kiszivárogtatta, és a FAZ, a Spiegel megírta: nem zárják le a kondicionalitási eljárást, és

fenntartják a szeptemberi döntésüket a 3000 milliárd felfüggesztéséről/zárolásáról, a magyar helyreállítási tervet viszont jóváhagyják – írja azt atv.hu.

Az előzetes bizottsági álláspont indoklása: nem látják elégségesnek a 17 magyar vállalás teljesítését, ami az EU-s források szabályos felhasználását biztosítaná, Ursula von der Leyenék keményebb korrupcióellenes intézkedéseket várnak Orbán Viktoréktól, és sz igazságszolgáltatás terén reform lépéseket, különösen, ami a bírói tanács hatáskörét illeti.

A 17 helyett immár 27 „mérföldkő” teljesítését várják. Emellett, ahogy Deutsch Tamás a hétvégén jelezte, a gyermekvédelmi törvény módosítását is, amire az elfogadása után eleve össztüzet zúdítottak, de eddig nem szerepelt a feltételek között.

Megerősítette az EU-pénzekről folyó tárgyalásokról Navracsics Tibor felelős miniszter is: a magyar kilábalási programot várhatóan elfogadja az uniós pénzügyminiszterek tanácsa, de Brüsszel azt javasolhatja: függesszék fel az EU-költségvetésből járó pénzek jelentős részének kifizetését.

Az eddigi gyakorlattól eltérve az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen nem utazik el személyesen Budapestre a magyar helyreállítási terv szerdai elfogadásának bejelentésére. Ezt a Bizottság szóvivője adta értésre kedden, Brüsszelben – írta a Világgazdaság még kedden.

“Eric Mamer nem adott magyarázatot az utazás elmaradásra, csupán annyit közölt, hogy a bizottság elnöke nem köteles a helyszínen megtenni a bejelentést. Annak dacára sem, hogy Von der Leyen mostanáig minden egyes országba ellátogatott, hogy személyesen jelentse be, pénz áll a házhoz”

- írta meg a Szabad Európa.

Az uniós pénzekkel kapcsolatos hír, hogy a cseh soros EU-elnökség azt tervezi, hogy megfordítja a négy kulcsfontosságú ügyben a szavazások sorrendjét a pénzügyminiszteri Tanács decemberi ülésén, és így előbb azokat az ügyeket viszi szavazásra, amelyeket eddig blokkolt a magyar kormány (Ukrajna közös adósságvállaláson keresztüli támogatása, illetve globális minimumadó), és ha feladja ezekben a vétóját, csak akkor kerülne sor a magyar helyreállítási program jóváhagyására, illetve a felzárkóztatási programokbeli felfüggesztésekről szóló tanácsi döntésekre – írja a Politico nyomán a Portfolio.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
@KisTehen:Amit hiába vállaltak Orbánt ismerve nem fognak semmit betartani,ez Bizony elég GÁZ-ha nem kíváncsi ránk Ursula-Von-Der-Leyen,asszony!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
@KisTehen: Már a tehenek is be tudnak tépni?...
telegdilaci
@KisTehen:Amit hiába vállaltak Orbánt ismerve nem fognak semmit betartani,ez Bizony elég GÁZ-ha nem kíváncsi ránk Ursula-Von-Der-Leyen,asszony!
csak úgy....
míg orbánék nagyüzemileg csóreszolnak, addíg kaptok nagy lófaßt..
csacsi @vacsi: ,kitöl fosna? -talán a sötétségetektöl? :)
Eladott Ország
Egy megoldás van a magyarországi válságra! A bűnöző, román migránst és politikai prostituált szélhámos cigányt a bandájával együtt le kell váltani és bíróság elé kell állítani, nincs "B" alternatíva!
ómió
Csak nem a mocskos pofáját szégyelli!? Pedig elmondhatta volna a "korrupciómentes", sms-ben kötött szerződések "csízióit"!
Nessy
Tényleg, műxik már a korrupció elleni gittegylet? Vagy csak papíron?
Giovanni Alba
@Qqberci: ma, 09:56
Hosszú ideje füvezik rendületlen kitartással és elvhűséggel
Jozefina
Fifikás a cseh soros EU-elnökség!!! Meghátrálásra kényszerítik Orbánt!!!??
"Az uniós pénzekkel kapcsolatos hír, hogy a cseh soros EU-elnökség azt tervezi, hogy megfordítja a négy kulcsfontosságú ügyben a szavazások sorrendjét a pénzügyminiszteri Tanács decemberi ülésén, és így előbb azokat az ügyeket viszi szavazásra, amelyeket eddig blokkolt a magyar kormány (Ukrajna közös adósságvállaláson keresztüli támogatása, illetve globális minimumadó), és ha feladja ezekben a vétóját, csak akkor kerülne sor a magyar helyreállítási program jóváhagyására, illetve a felzárkóztatási programokbeli felfüggesztésekről szóló tanácsi döntésekre – írja a Politico nyomán a Portfolio."
Eladott Ország
Csicska Tibor szomorú, belépett a kdnp-be, azonnal elharrachosodott’ a szája. Ha Gyurcsányi’ vóna’ kétszer nem gyünne'! „És a Kárpáthyék lánya egy dalt dúdolt magába”, mikor egy nap a ház rádőlt a cukrászdára... Leyen minden úgy, ahogy lennie kell. Csak nem alkudoznak minden lejen. Miért jönne? Egy rövid emailben is meg lehet üzenni, hogy ha pénzt akarunk, akkor Európai Ügyészség... Nem para, majd 30%-os ÁFA-val megoldjuk.
uploads.disquscdn.com/images/e3a4cc3571fd5ca865dd7a1fad5643321bd2ccaf1908a801869a8ad11dba8168.jpg?w=800&h=714
Nessy
Aranyos, mikor a tolvaj, tolvajt kiált!
pacal
@KisTehen: 0853-kor azt kérdezted máshol: "pl?"

Hát például itt (is)!

"orbánék időre teljesítették a vállalásaikat, mind a 17-et" - ugye, miközben begépelted ezt, jót röhögtél?
Toller Béla
@KisTehen: Nem teljesítették ! Amint azt nap mint nap láthatod. A korrupció ellen jövő márciusban indul a banzáj - a kormány bevallása szerint is. És ezt a kormány mondja, a legkorruptabb elem a magyar gazdaságban !
Toller Béla
@Jozefina: Jó ötlet, propahandisztikus értéke van. Nem hiszem, hogy ez a gazember beadná a derekát. Inkább vesszen az ország ! Ő aztán nem köt semmit sem a pénzekhez !
Toller Béla
@Shikari: Igazad van, nem vagyunk jogállam, itt rendeletekkel kormányoz egy darab ember. Nem jár érte nemzetközi apanázs. Ellenben a tagdíjat fizetni kell, mint a kötelező autóbiztosítást is ! Csak itt nagyobbat rúgnak a valagadba, ha mégsem fizetsz !
Béla333
"...Ursula von der Leyenék keményebb korrupcióellenes intézkedéseket várnak Orbán Viktoréktól"

Ahogy így elnézem, még egyetlen érdemi lépést sem tettek a maffiózók a saját maguk lopásainak a leállítására és szerintem nem is fognak ilyet lépni. Sem lágyan, sem keményen.
Nekik ugyanis az ellopható pénzre van szükségük!
Eladott Ország
Remélem a gecin most az idegfosás van. Navracsics azt harsogta ma, hogy az EB felfügesztette a 2021-2027 költségvetésből Magyarországnak szánt operativ programok 70%-át, ami 7.5 milliárd euró. Sőt a helyreállitási alap 5.5 milliárd eurójához is csak további 10 feltétel (összesen 27 feltétel) együttes teljesülése esetén jut hozzá a magyar kormány talán jövő máricus végén. Szóval 13 milliárd euró van bukóban. Ezt hogy fogjak beadni a hugyagyúaknak azt nem tudom! Pár új adóval, illetékkel és propagandával öblíthetik le. Rákenik a baloldalra! Vagyis tudták hogy jelentős összegeket nem fognak megkapni és már kb 1.5 hónapja szapulják a idézőjeles baloldalt ez miatt! Mivel nem elég hatásos ezért kb 3 hete elkezdték nyomni az MZP ügyet amit szintén a baloldalra akarnak ráégetni! A hírekből következtetve ha kapunk is valamennyi lét az kb annyit fog kitenni mint amit befizettünk a közösbe az meg nagyon kevés! Lóf@sz esti fényben finoman kifejezve.
uploads.disquscdn.com/images/77374d000befc6a3b16925f6bb7cd54a12ca48dd836a3c8b4691a96a49280a93.jpg?w=800&h=343
simmering73
@KisTehen: Ezt a baromságot honnan szoptad ökör? Vagy diktálták a pártirodáról?
simmering73
@Shikari: Veszettül aktív vagy ma. Szabadságon vagy? Esetleg szabotálod a munkát?
human
@KisTehen: Pont, hogy nem teljesítették Orbánék a vállalásaikat.
Mikor a kőművestől házat rendelsz, de tyúkól lesz belőle az nem teljesítés.
csak úgy....
oszt a brüsszeli lóvé nélkül lesz e dübörgés? majd orbánék statisztikailag bebizonyítják,hogy minden faxa és csak gyurcsány,soros,migráncs,brüsszel lopakodik a kertek alatt! :) -a sikarik,tehenek gondolkodás megeszik mint mindíg..
Nessy
Azért nem ártana elgondolkozni azon, hogy pár hónapja nem érkeznek az uniós milliárdok, és a régióban elsőként a magyar gazdaság kezd fejre állni, mint a jancsiszög. Amire a rendeleti, egyszemélyes kormányzás, a "szakértő" kormány segedelmével, még rátesz pár lapáttal!
pacal
A faszarcú szélsőjobbos fasiszta náci fideszeseknek, akik ráadásul ezt az egészet kommunista tempóban tolják, meg sem fordul a fejükben, hogy sokan vannak, akik undorodnak tőlük és nem akarnak még formálisan sem jópofizni a telefingott buvárruha Orbánnal, ha nagyon nem muszáj.

Mert mit is írna a magyar goebbelsi propaganda?
"Szívélyes fogadtatásban részesítette Orbán Viktor miniszterelnök von der Leyent, az európai..." bla-bla-bla.
Hát ebből a fake bullshit dumából, köszöni szépen, de nem kér von der Leyen!
Rockxy
"A Magyarországnak járó ezermilliárdok..."
és mi jár még?
uniós, kritikán aluli minőségű teszkós, aldis, stb. élelmiszernek nevezett szemétkaja.
nem bammeg, a magyar se jobb.
hacsak...nem termeled meg magadnak.
Eladott Ország
@Shikari: ma, 11:59 ♣ A norvégok 77 milliárdja bakfitty, annál még az üzbég krumplikutató központunkon is nagyobb lesz a haszon. Hitler is megőrült a végén és neki is az volt a kívánsága, hogy pusztuljon vele a nép, ha már önként nem akar meghalni érte. Nem árt figyelni, mert egy salátatörvényben 23:59-kor esetleg benyújtják a huxit-törvényt is. Pucsítsatok be a kínaiknak és a ruszkuknak. Talán kaptok óccó' kölcönkét'. Pedig jön a szarzuhatag, jól jönne az a pénz! De ha birkának nem kell akkor úgy is jó! Teljes az agymenés. Összeomlás előtti állapot. Szánalmas, kisstílű, ócska a magyar politika. Szégyen a világban magyarnak lenni. Vasfüggöny mikor lesz újra, tessék mondani?! 500 forintos €-t szeretnénk?! Ki kellene még küldeni a norvég vizekre a "Mohács" és a "Muhi" anyahajóinkat is! Abból majd tanulnak! Van egy dakota mondás: „bolond likból’, bolond szél fúj.” Mi a brüsszeli üzenet lényege? Bekaphatjátok!
uploads.disquscdn.com/images/75a1de0912fb092c3725e45eb03b5d9c2de8e412adffd83315311404df958ce4.jpg?w=800&h=522
csak úgy....
@Shikari: te buta papagáj!-persze felölem..., még pezsgöt is bontanák!
másnapra nem lenne "autógyáratok" és ez lenne a leg kevesebb!
pacal
@Rockxy: Te és @jes anarchisták vagytok igazából. Ez nem szégyen, csak kellemetlen. Előfordul a legjobb családban is!
csak úgy....
@m73: hová menne,nincs dzsipiesze?! ö orbánra van programozva.
Gyurka80
@telegdilaci: Mi sem vagyunk kíváncsiak az idióta ursulára!
csak úgy....
@Gyurka80: gyurci,te egy buta román pötsch!
csak úgy....
@Shikari: tibim,te annyira hülye, hogy észre sem veszed, hogy orbánék milliárdossá lopták magukat, szarva rád és a magyarokra!?
-gondolom,ha ezt egy torockai mondaná,akkor elhinnéd...,akinek szintén komcsi hóhér volt az apai pereputtya, a tutsek gusztáv vazul,aki magyar fiatalokat akasztatott,most meg az unoka buzizizászlót lopat a csicskásaival...
verőce21
Ha belépnénk az Európai Bíróságba, rosszabb lenne a helyzet mint a Szovjetunió idején volt. Inkább tartsák meg a pénzük, dugják a seggükbe, de ilyen áron ne fogadjuk el!
Ez az ország belügyeibe való durva beavatkozás lenne. Ezek mindenkit börtönbe csukatnának, aki nem a Soros maffia s@ggét nyalja...!
csak úgy....
@verőce21: ezt csak egy olyan faxi magyarázza így,akinek szintén vaj van a fülei mögött és enyvesek a mocskos mancsai! :)
tolvajoknak börtönbe a helyük!
Gyurka80
@csak úgy...: Román az anyád idióta!
csak úgy....
@Gyurka80: az enyém német,te román idióta!
teuton
@simmering73: Ugye nem gondolod komolyan? A hascsikari soha nem dolgozott, föfoglalkozasban itt trollkodik 5 forintos kommentekert, napi 25 oraban ül a gep elött a szaros pelenkaban...
pacal
@csak úgy...: Én akartam beidézni. Elvetted a játékomat :(
pacal
Na, végignéztem, és arra jutottam, hogy ha nem volna Pottyondy Edina, ki kéne találni.
Ettől függetlenül nem iratkozom fel, mert a digitális lábnyomom minimalizálása az első.
Igen, ez azt jelenti, hogy csak ti ismertek és senki más. Nem azt mondom ezzel, hogy ez jó dolog (engem ismerni), csak tényként közöltem.
Most, hogy ezt tudod, már lemehetsz hídba.
Németh István
Van itt nálunk elég kurva, semmi szükség, hogy ide jöjjön, különben sem ér semmit egy aszott szörnyella > gonosz, buta, rosszhiszemű, rossz akaratú, büdös tetves ribi!
Lepényleső
...talán mert nem szívesen kokettálnak olyanokkal akik nyíltan az ellenség érdekeit képviselik,
természetesen az önös,és a klán érdekei után,- aztán az egység bomlasztói sértődötten néznek bután?
teuton
@Németh István: A hegedülös Jucusra gondoltal? Ö furulyazik is! Hat ö egy vegyeskurva, szereti a nöket is, de leginkabb a oenzt...
Németh István
@teuton: @Lepényleső: a hegedülős jucus az a fedőnév! az igazság az, hogy közös baszóházat, na jó finoman fogalmazok vegyes kupit működtetnek a merkellel közösen évek óta! Ügyesen kialakított parkolóházas átjáróházban a legjobb tudomásom szerint egy egész ágazatot vagy 6-7-et de lehet, hogy már több is van! Iszonyú pénzeket nyúlnak le! osztályos szintek vannak - ha meg tudod fizetni oda mész ahova akarsz! nagyon rá tapintottál vegyes kurva ő maga is a merkel nyanyával együtt > csak hát már az osztályosba sem férnek bele!
teuton
@Németh István: Remelem tudod, ki a hegedülös Jucus??? Az igazsagtalansagert felelös fideszluvnya!
Németh István
@teuton: te egy aljsa geci vagy mert az ursuláék nem vettek be a kupijukba szópó-gépnek most így akarsz nyalni?
De van fontosabb>> A hülye buzik leszarva, így te is! >>> Azonnal éles fegyverhasználat mellett le kell tiltani a nem legális határbelépést! TOVÁBBÁ az ukrán-orosz "menekülteket" a moslék ukrán élősködőket is azonnal vissza kell küldeni, menjenek más útvonalon, Brüsszel ha várja őket akkor csak fogadja >> DE nálunk határt nem léphetnek! a MAGYAR HAZA MEGTELT táblát ki kell tenni Kivétel lehet a legális vízummal rendelkezők beléptetése!
Ezért kell verni a balhét > az átlagon és az átlag alatt élő magyarjaink életvitelét nehezíti meg a sok migráns, legyen az délről vagy ukrán földről jövő! tehát akkor vagyunk Magyarok ha a saját népünket védjük a betolakodóktól akik nagyon sok pénzbe kerülnek! Számold ki >> csak 200 napot végy alapul és ész nélkül minima napi 8 ezer ukrán jön be az 1˙760˙000 alsó szinten, aztán jön a napi 3-400 migráns délről már vagy hat éve, tudjátok, mennyi pénz és keserűség az a határmentén lakóknak ??? és TEHER MINDANNYIUNKNAK!!!Ez is az inflációt növeli! jöjjön meg végre az eszetek!!!
Németh István
Még szerencse, hogy nem jön ez a hülye kurva!
koszpeko
Két agysebész beszélget:
- Képzeld a múltkor műtöttem egy fideszest.
- És?
- Felnyitottam a fejét, de csak egy madzagot találtam benne.
- És?
- Elvágtam a madzagot.
- És mi történt?
- Leesett a két füle...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.