Kifakadt egy neve elhallgatását kérő uniós tagországi diplomata Brüsszelben, miután kiderült, hogy Szijjártó Péter blokkolná az Európai Békekeret további folyósítását.

Szijjártó fenyegetése után kiakadtak Brüsszelben – "Mit mondhatnék? Ez Magyarország!"

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Több tagállam is meglepődőtt azon, hogy Magyarország az Európai Békekeret blokkolásával próbálja elérni, hogy Ukrajna levegye az OTP Bankot az háborút támogatók listájáról. Lehet, hogy a Külügy stratégiája működhet, mert az EU közvetítésre készül Magyarország és Ukrajna között.

"Mit mondhatnék? Ez Magyarország!" – Így kommentálta egy neve elhallgatását kérő tagországi diplomata Brüsszelben azt, hogy Szijjártó Péter ezúttal az Európai Békekeret további folyósításának blokkolását helyezte kilátásba arra az esetre, ha Ukrajna nem veszi le az OTP Bankot a háború nemzetközi támogatóinak listájáról. Szijjártó Péter a bécsi tárgyalása után azt is elmondta, az EU Oroszország elleni 11. szankciós csomagjáról sem hajlandó addig tárgyalni, amíg az OTP szerepel ezen a listán. Ukrajna május elején azért tette fel a feketelistára a pénzintézetet, mert annak oroszországi leánycége szerintük az orosz fegyveres erőket finanszírozza és késleltetett fizetési lehetőséget is biztosít nekik – írja az EuroNews.

A név nélkül nyilatkozó diplomata szerint Magyarország hamis érveket használ ebben a vitában és a fenyegetőzés időzítése is nagyon szerencsétlen, hiszen Ukrajna éppen ellentámadásra készül az orosz megszállók ellen. Forrásunk azt javasolta, hogy Magyarország közvetlenül Ukrajnával rendezze a vitáját és ne vonja be abba az Európai Uniót.

Egy másik név nélkül nyilatkozó diplomata szerint viszont az EU közvetíteni fog Magyarország és Ukrajna között az OTP Bank ügyében és ez a kérdés felkerül majd a hétfői brüsszeli külügyminiszteri tanácskozás napirendjére is.

"Olvastam a külügyminiszter nyilatkozatát és a már megszokott módon fogunk foglalkozni ezzel a kérdéssel, a párbeszéd útján. Megpróbáljuk meghallgatni a tagállamainkat és Ukrajnát, az EU kulcsfontosságú partnerét és barátját is. És meglátjuk, hogyan oldhatjuk meg a problémát" – magyarázta az EuroNews forrása, aki közvetlenül rálát a külügyminiszterek tanácskozásának előkészítésére.

A diplomata hozzátette, az OTP Bank nem az egyetlen európai uniós cég, amely rákerült az ukránok háborús listájára. Viszont ez az első olyan eset, amikor egy tagállam mélyen aggódik és panaszt is tesz az ügy miatt.

"Megpróbálunk majd beszélni erről az ügyről, hogy megoldást találjunk, és valószínűleg a hétfői tanácsülésen is szóba kerül majd" – mondta a diplomata.

Szijjártó Péter egyébként már a múlt héten elővette at OTP Bank listázásának az ügyét. A miniszter többször is hangsúlyozta azt, hogy az OTP Bank semmilyen jogszabályt nem sértett meg a működése során.

Forrás: Euronews

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Orbánék lopnak
Ezért az EU nem küldi a támogatást
Ezért Orbán bevágja a botot a küllők közé
Az a gond, hogy mi ülünk a biciklin. Ez fájni fog.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Madárfejűlajcsikát a világon sehol nem veszik már komolyan. Ő is csak egy orbán láncos kutyái közül,akik mindent felső parancsra mondanak / csinálnak. Eddig mindenben totálisan Ukrajna ellen voltak, de most csodálkoznak,hogy az OTP-t kipaterolják onnan. De ez van az EU-val való kapcsolatukkal is, orbán igen kevés elvárást teljesít,de közben várja,hogy azok zsákszámra öntsék ide a lóvét. Nem tudni,hogy ennyire pofátlanok,vagy ennyire dilettánsok,de valszeg ennek a keveréke,amit csinálnak.
kereső
JÁNOSI KATALIN:
ÖRDÖGI!
Mintha a kormány eldöntötte volna - bosszút áll az EU pénzek visszatartásáért.
Kitoloncolja az embercsempészeket, bűnszervezetek tagjait is az EU-ba - és minden húsba vágó, a lakosságot, dolgozókat sújtó áremelésnél, az elbocsátásoknál, mindenhol megemlítteti, hogy ez Európa miatt van,
"majd ha kapunk pénzt, akkor talán jobb lesz".
Tehát - "ha annyira az EU tagjai akarnak maradni, ha annyira szeretik Európát a fajankók, hát akkor fájjon nekik!" - ez a főnöki gondolatmenet tükröződik most már mindenben.
Ma még a minisztériumi kirúgásoknál is ez a rádióban félóránként elhangzó indok:
"majd ha az EU ideadja a nekünk járó pénzt, visszaveszik a dolgozókat".
Ördögi terv...
Ki ne utálná veszte okozóját?
A központból az átható EU-gyűlölet sugárzik érezhetően, ezt most lecsorgatják közénk.
---------------------------------------------
SOROSFÓBIA
Elon Musk szerint "Soros György el akarja pusztítani a civilizációt és gyűlöli az embereket".
Ha a hülyeség fájna, Musk már ordibálna.
Annyi komoly félrecsúszásából sem tanult semmit, a gazdagság nem mentség a konzekvens butaságra.
(Viszont valószínűleg a fideszben dísz-tag lehet, s meghívhatják még a békemenetre is! )
Inkább az lehet a vád oka, hogy a Soros család eladta Tesla-részvénycsomagját, ami érzékenyen érinti E. Muskot.
---------------------------------------------
AZ UTOLSÓ CSATLÓSOK ORSZÁGA
Az oroszok légicsapásokat mértek Kijevre hajnalban
Magyarország megakadályozta, hogy az EU 500 millió eurót folyósítson Ukrajnának (az Európai Békekeret nyolcadik részletét).
A kis pöc*ök (nem tudok mást mondani) garanciát követelnek arra, hogy Ukrajna nem magára és fegyverekre költi a pénzt, hanem "globálisan, a nemzetközi biztonságot szem előtt tartva".
Garanciát követelnek arra, hogy az ukrán állam sz*rja le állampolgárai és területe épségét, ahogy (nyilván) hasonló esetben mikormányunk tenné..."...
kereső
...
"Bár... gondolom, a "mi nagyon bátoraink" s_ggen csúszva, hörögve hajukat tépnék és ordítva követelőznének, ahogy szoktak, s végül meglógnának az országból, mint Rákosiék '56-ban.
---------------------------------------------
BUDAHÁZY-INTERJÚ
Úgy látszik, nagyon konzervatív lettem... Nekem az túl sok, hogy nagyinterjút készít, plakátol ki fotóval a 444.hu Budaházy Györggyel "a nemzeti radikálisok mitikus hősével"...
Él itt még e kicsiny földdarabon több mint 9 millió elég rendes ember, de a börtönből (kétesen) szabadult bűnözők előnyt élveznek a hírportálokon.
Minden oldalon...?
Mert azt nem tudom elképzelni, hogy egy "szabadult lipsivel" (sic!) a Kesma hagyna riportot készíteni...
Avagy - ez tényleg ilyen polgár- pukkasztásnak szánt liberális izé?
---------------------------------------------
FIGYELEM!
Aki "rágalmaz" – pl. fészbúkon, nem a médiában –, azt börtönbe lehet csukni akár 1 évre is.
Aki viszont ezt a médiában, újságban, tévében, online hírportálokon teszi - az NEM büntethető.
A minap a fidesz által elfogadtatott új törvény alapján ő ezt "a közügyek szabad megvitatása érdekében" teszi.
Vagyis Te, ha a FB-on (nagy nyilvánosság elött!) leírod ki lop, ki csal, ki hazudik - meglakolsz!
De ha a kormányzat az általa kézivezérelt sajtóban, interneten, tv-ben állít valakiről valami fertelmeset, akkor szabadon teheti, mert ugye csak a köz és a szabadság érdekében teszI!
Úgy, hogy meg kell újra tanulnunk a sorok közé írni és a sorok között olvasni.'
kereső
Brüsszel még mindig nem érti...ezeket pofán kell csapni, nem simogatni a buksijukat! azzal csak érik el, hogy a fejükre nőnek-és rá is x@rnak.
kereső
@Maccska: Mi a lófütty köze van elon musk agymenésének ehhez a cikkhez? He,,,,,,,?
Eladott Ország
A legnagyobb baj az, hogy ez a csirkefejű futsalos barom, a dagadt, despota, debil, idióta, pszichopata gazdájával együtt, az egész országot járatja le! Szégyen lett magyarnak lenni a világban! Évtizedekbe fog kerülni, míg ezt a mennyiségű szart amit ránkkentek lemossuk!
csak úgy....
@KisTehen: korán keltél gyogyós szunyogcsödör, ma jézus mennybemenetele szent napján is itt fogsz okoskodni,prosztóskodni az helyett ,hogy templomba mennél és imádkoznál!? - te elmebeteg romlott katolikus...
Pálinkás Pál
meg kell vonni a vétójogot ettől a tolvaj csürhétől,...és mivel így haszontalanná válnak, a többit putyler elintézi...
Pálinkás Pál
@Maccska: már mondtam neked köcsög, ti nem vagytok a HAZA...ti az ország testén élősködő rákos daganat vagytok, akiket ki kell vágni.. ha a birka magyar nem, majd az unió kifingat titeket...
polgarb
@Maccska: A határon túl nem kérnek belőletek fidkányok!
balos
Magunk ellen beszélek,de megérdemeljük,hogy az EU végre kirakja a szürűnket,mert ez a nép nem tudja lerázni a keleti kizsákmányolóink kiszolgálóit!
kereső
Mi köze van Magyarországnak- nem a magyar kormány, az OTP- egy magánbefeketetői társaság ooroszországi tevékenységéhez? Az ukránoknak valószinúleg meg vannak az információi, hogy az eu-s tagország oroszországi leánya miként segit kijátszani az eu-s embargót, és szankciókat.Milyen tranzakciók lebonyolitásában segédkezik- amelyek segitik az orosz államot, és igy közvetve bár részt vesz a "különleges hadmúvelet" finanszirozásának elősegitésében. Másképp nem került volna fel arra a listára az Ukránoknál. Tessenek már olvasni a sorok között!!! és gondolkodni.
És akkor kérdezem, hogy ha ez igy van- akkor mi ebben a "magyar" érdek??? Ez szintiszta putyin és orosz érdek..ezért járatja le a magyar kormány ismételten az országot Európában.
kereső
@KisTehen: Alkapvetően hülye vagy- mert az elsődleges célja ennek a keretnek, hogy biztositsa a tagokárszok és főleg Európa biztonságát- ott van a linkben barom. Hanyagoljál- nem vitatkozom barmokkal, olyanokkal meg főként nem, akik mindezt pénzért teszik...
kereső
@Horizont: 09:04 pudvás nácik, putyin scheggéből.
Nessy
"Ez Magyarország"! Nem kérem, ez csak a kormány és kb. 1-2 millió híve. Csak és kizárólag fenyeget, vétóz, zsarol normális párbeszéd helyett. Ja, és tartja a markát a pénzért, aminek az elköltéséhez aztán senkinek semmi köze, még itthon se.
kulabombaafityiszre
Miközben a dagadt meg a bandája az eutól,lassan már sírva várja a nagy lóvét,addig az örökmozgó
peti a beszari vitéz keresztbe tesz az eunak.Mentek a levesbe dagadt,nem pénz lesz nektek hanem egy nagy lófilé.
kereső
@Nessy: Igazuk van. Ez Magyarország! Mert még nem rángatta ki őket a parlamentből, a karmelitából és a lendvay utcából- és nem kergette őket világgá! Igán él lehajtott fejjel, és gerinccel- minthogy megnyomoritóit , becsületének elkártyázóit elzavarná..
frank
Ez a Brüsszeli szemét mocskos gyarmatosító bagázs.
HUXIT már készül,készülünk. Megvan mikortól nem fizetünk be nekik.
Ha nem kapunk vissza,a magyar nyugdíjasokra költi a kormány amit Brüsszelbe kellene.
nyuggerpasi
Óriásit téved az úr! Ne sértegesse a magyar embereket! Szíjjártó csak egy a narancsos maffia tagjai közül,egy csicska és nem egyenlő Magyarországgal.
Eladott Ország
Magyarország az EU gazdaságának , azaz GDP-jének 0,8 % át, lakosságának a 2,4% át adja. Vicces, hogy egy ilyen jelentéktelen törpeország meg tudja bénítani az uniós döntéshozatalt, mert nem 50% +1 , hanem 100% szavazatra van szükség minden döntéshez. Ez olyan, mintha a parlamentben lenne egy egyetlen képviselős mikropárt, és nélküle semmit sem lehetne megszavazni. Ezt jól elbaszarintotta az EU. Na persze az unió, illetve elődje, a közös piac, eredetileg fejlett nyugati demokráciák szövetsége volt , akkor még nem számítottak rá, hogy egyszer majd elmaradott keleti országok is tagok lesznek. Ha az EU nem lenne töketlen, lezavarnák gyorsan a 7. cikkely eljárását, lehet most már bőven meglenne a kellő támogatottsága még a lengyeleknél is, aztán megfosztják Magyarországot a szavazati jogától és probléma megoldva. " Nem szól már a ruszkik haza finom lett a Putyin f@sza. ( Ismeretlen költő)
uploads.disquscdn.com/images/c14502ae537fb2880b67801fb1788f57b0b7d52129934f46a36504adabca0afd.jpg?w=800&h=840
Giovanni Alba
Azért ne feledjük már (és ne hagyjuk feledésbe merülni) a magánszemélyek és a nem kormányzati szervezetek (gy.k.: NGO) áldozatkész segítségét a háború kitörésétől kezdve egészen addig, ameddig az EU meg nem hirdette a menekültek segítségére indított programot. Ez volt az a pont, ahol a kormány észbe kapott és pofátlanul az előtérbe tolakodott, majd fennhangon hirdette, mennyire segítőkész. Éppen csak azt nem vették figyelembe, hogy az EU-s pénz nem az átutazók, hanem a befogadottak után jár.
OTP meg a humanitárius támogatás, olyan, mint amikor a párt nevében osztogatták az uniós segélycsomagokat, zsebre vágott kézzel, méla undorral a pofás felükön.
hvg.hu/itthon/20141002_Foto_Zsebre_tett_kezzel_osztott_adomanyt
kereső
Megkérdezném a NER külügyminiszterét, hogy vissza vonták-e már az IIB(orosz kémbank) vezetőinek, minkatársainak, és családtagjainak adott diplomata útleveleket, amelyek szabad bejárást biztositanak a schengeni övezetbe is- miután a bank csődbe ment Magyarországon tavally novemberben, és megszüntette tevékenyégét.
vacsi
""Mit mondhatnék? Ez Magyarország!" – Így kommentálta egy neve elhallgatását kérő tagországi diplomata Brüsszelben "
Egy diplomata, aki még a nevét sem vállalja... Mit mondhatnék?
human
Orbánék lopnak
Ezért az EU nem küldi a támogatást
Ezért Orbán bevágja a botot a küllők közé
Az a gond, hogy mi ülünk a biciklin. Ez fájni fog.
Eladott Ország
Nyilvánvaló, hogy ennek a bandának esze ágában sincsen integrálódni Európába. Az se érdekli őket, ha minden országot az ellenségünké tesznek a szomszédságunkban. Kábítanak itt minket mindenféle baromságokkal, meg tepernek azért még, hátha sikerül leszakítani néhány eurócskát a kiscsaládnak, de igazából a hosszú távú döntés már rég megszületett. Nem véletlenül hozzák ide egymás után a kínai befektetéseket, készülnek arra az időszakra, amikor az EU-n belül az országnak már nem lesz többé maradása. Az OTP előbb utóbb szankciós listára kerül. Gondolom ez majd árnyalja a részvényei valódi értékét is. A Csányi csimotáknak ( kisgyermek, csemete) kimentett vagyonkezelő magánalapítványt röhögve fogja einstandolni a felcsúti csüngesz, ha épp olyan kedve van. Ön hogy dönt? Iszik, vagy vezet? Don Vétó már döntött.
twitter.com/Kateto57/status/1336351416479326209/photo/1
kereső
Ha már itt tartunk. Sándorpalotánéhoz hasonlóan a külgazdasági és külügyminiszternek tegnap is nagy szájtépési napja volt, bár kivételesen nem valami konszolidált távoli diktatúrában, hanem Bécsben őrjöngött. Midőn arra jutott, hogy Ukrajna ellenséges és fenyegető lépéseket tesz Magyarország ellen, emiatt ő azzal fenyegetőzött, hogy amíg ezen Ukrajna nem változtat, Magyarország nem hajlandó segíteni az orosz agresszió ellen küzdő országnak. Sikerült 16 percen keresztül a háború egyre durvább következményeiért Brüsszelre és a brüsszeli szankciókra okádnia az epéjét úgy, hogy egy szót nem ejtett arról, hogy ki miatt van háború lassan másfél éve. Miközben Reykjavíkban Novák Független Katalin Magyarország képviseletében nem csatlakozott az Európa Tanács jegyzékéhez, ami Oroszország elszámoltathatóságáról szól (aminek lényege, hogy támogassa az áldozatokat veszteségeik rögzítésében, hogy megteremtse a lehetőségét minden kompenzációs mechanizmusnak, amelyek felelősségre vonják majd az agresszort a barbár tetteiért), Szijjártó Bécsben gondoskodott újra arról, hogy száz év múlva is szégyen legyen magyarnak lenni a világ kulturáltabb felén. Feldúltan közölte, hogy igen, az Ukrajnának szánt fegyvervásárlások 500 milliós eurós uniós támogatását megvétózták, és nem csak ezt a pénzt, hanem a következő szankciókat is megakadályozza a gazdája kormánya azért, mert az OTP-t a háború nemzetközi szponzorainak listáján szerepelteti Ukrajna.

Az azért egy kicsit érdekelne, ha nem lett volna ez a május eleji OTP-mizéria, amit eleve legalább egy hét fáziskéséssel sikerült lecsapni, akkor most mi lenne a kifogás arra, hogy Orbánék Moszkva érdekében blokkolják az uniós döntéshozatalt és Ukrajna támogatását...
kereső
... Mindegy is, de azért tisztázzuk: Szijjártó és kormánya nem tegnap, nem tegnapelőtt, nem az OTP miatt, nem is Kínára hivatkozva fúrja Ukrajna uniós támogatását, hanem az első pillanattól. Az összes Moszkva érdekét szolgáló vétóval, azzal, hogy NATO-tagállamként nem engedtek át az országon fegyveres szállítmányokat, miközben mindenféle sötét moszkoviták, háborús pátriárkák szankciós listáról való levételét követelték, miközben a milliós nagyságrendben befogadott menekültekről és minden idők legnagyobb humanitárius akciójáról hazudoztak, az ötször olcsóbb orosz gázt sokszoros áron vásárolták, és békepártiságnak nevezik azt, hogy a Kreml propagandáját visszaöklendezve folyamatosan Magyarország szövetségeseit hibáztatják a háború elhúzódásáért, nem azt, aki kirobbantotta ezt a szörnyűséget. Egyszerűen nincs semmilyen morálisan védhető magyarázat arra, ahogyan a háborúban álló szomszédos országnak üzengetnek, ahogy folyamatosan hergelnek Ukrajna ellen. Az ízléstelen békepártiság mögé bújva, mindenféle hamis lózung mögé bújva (lásd Független Katalin: Minden állampolgárunk egyetemes vágya a tisztességes és igazságos béke), de még soha egyszer ki nem mondva, hogy a tisztességes és igazságos béke első lépése, hogy az agresszor leteszi a fegyvert. Hamarabb nyitnának egy frontot Ukrajnában Putyin megsegítésére, mint hogy ezt kiejtsék a szájukon.

Az országot beleásták a földbe az elmúlt tizenhárom év korrupciós politikájával, az uniós pénzek elérhetetlen távolságban vannak, és mivel éles helyzetben kormányozni soha nem volt erősségük, marad a békepárti harcos, figyelemelterelő uszítás. "

/kolozsvaros.com/

Jó reggelt!!!
Csak Norisz és senki más
Mire fordítják az EURÓPAI BÉKEKERET pénzeszközeit???
ómió
Magyarország, bizony, az, efftársak, akinek az olajvezetékét péniszvirtuóz efftársatok Ursula efftársnőtökkel karöltve lehetetlenítette volna el, robbantotta volna fel!
Csak Norisz és senki más
@kereső: Köszönöm szépen! Tehát akkor ebből fegyvert nem vesznek !!!
kereső
Bárki , bármit is hazudozik- úgy gondolom, hogy ennek az Eu költségvetésén kivüli pénzösszegnek első sorban, az Eu tagországainak biztonságát kell szolgálnia, mivel a tagországok befizetései képzeik az alapját. Jelenleg az uniós tagokárszok biztonságát egyetlen ország fenyegeti- 2021 december 24.-i orosz /putyin nyilatkozat- és az oroszország. Ukrajna jelenleg nem csak saját szuverenitásáért, államiságáért harcol, hanem Európáért is. Érdekes, hogy az eu-s tagállamok - Magyarország kivételévekl, maert az különleges, mint a tejbetök- mind igy látják, ezért is van az, hogy ennek az alapnak a felhasználása jelenleg főként Ukrajna megsegitésére irányul.
kereső
@Csak Norisz és senki más: Pontosan igy van- ez a mostani 500 milliós támogatási folyósitás is arra szolgál, hogy Ukrajna a harcban nem álló területeken meg tudja szervezni-és fenn tudja tartani az állam működését, az oktatást, az eü ellátást...mindazt, ami egy állam feladata.
Néro2
Nem Magyarország csak a fitymák trágyadombja , úgyhogy legyetek pontosak.
A nevet is csak bitorolják.
kereső
Ma hajnalban ismét rakéta és dróntámadás érte Kijevet, Odesszát, Vinnyicát- hajnali háromkor- a békésen aludni próbáló lakosság ellen. Ma nem hallottam kukorékolni, ugatni szijjártót és novákot sem a "béke" szükségességéről a támadás kapcsán!
Nessy
@kereső: Hiányolod a békegalambnak álcázott keselyüket? Elő fognak kerülni , a békéről mesélve!
kulabombaafityiszre
Ez az egy seggel két lovat megülni tipikus esete,hiszen nemcsak az oroszoknál,hanem az ukránoknál is jelen van az otp.
bence
Létezik olyan , ami ennek a madárfejű orbán csicskának a pofájához nem fér hozzá ?!
Nyírfa
Szijjártó úgy néz ki mint egy echte náci. Úgy is viselkedik.
justhpeter
@Maccska: Ha a világban a többség Orbánhoz hasonlóan gondolkodna már nem lenne világ, régen szét lenne lopva. A kolostormalac führered ugyanis csak ahhoz ért.
justhpeter
@frank: 09:19: Mennyire kell valakinek hülyének lenni, hogy ezt elhiggye ?
justhpeter
Orbán Toporzékmanója szokás szerint elintézte az iniós pénzek további távolodását. Mert ez így van rendjén. Holnaptól tovább , hogy nem jön a pénz. A baj az, hogy nem csak az uniós pénz nem jön, hanem a szívlapát sem, amivel az Unió pofánvágná a Toporzékmanót.
gina
Vikor legutolsó sötét balkánja !!!
kereső
A nagyon mélyen magyar, nagyon keresztény, és nagyon -nagyon-nagyon Isten(orbán) hivő annak örül az oroszokkal együtt, hogy sikerült megrongálni a patriot rakétát- amely egy VÉDEKEZŐ!!! fegyver a ballisztikus rakéták és drónok ellen. Melynek az a feladata, hogy védje a civil lakosságot- amelyet orvul, éjjel -hajnalban támad a béke szerető, és hirdető putyini hadigépezet.Ez ma Magyarországon a konzervativ, keresztényi jobboldal.
kereső
@Emmersson71: "Hatalmas" fazon...))))))))))))))))
csipetke
@Shikari: 14:03 Brüsszelben van következménye,ha valaki korrupt,és lop, nálunk orbán és a falkája a közpénzt lopják mindenféle következmény nélkül, illetve az ország miattuk nem kapja a lóvét. Nuku jogállamiság, nuku tisztességes választás, nuku tisztességes közbeszerzés, stb,stb. Épp most vizsgálják ezeket a dolgokat
kereső
@Nyírfa: 11:54 Ha, valami sárga, totyog, és hápog az nem valószinűleg kacsa, hanem kacsa.
Nessy
@csipetke: Nagy többség??? a szavazók 51%- a, a határon túli félmillió levelezőtagozatos ellenőrizetlen voksával együtt! A jövő évi választás szabályait épp most változtatja meg a kormány, és szavazza meg a droid csapat! Tisztességes közbeszerzés meghívásos alapon, vagy egyszerű kiválasztás útján. A jogállam definícióját sem tudja a (i)gazságügyi miniszter!
Ja, és a pénzek elosztásánál nincs pártszimpátia! Na, aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál!
Nyírfa
@kereső: 16,09

Mondok valanit: összekötjük életünk vonalát. Blokkolsz? Én blokollak. :))))
De bigámista vagyok, és itten többekkel is kötögetem életem fonalát! :))
Nyírfa
@kereső: Mindkét kezemben tű vagyon, s köztük a fonál. :))
kereső
@Nyírfa: Megtanitasz? Mert úgy vagyok a "kötögetéssel , mint a kormány a kormányzással- szóban, meg propagandában megy, na de a valóságban!!!Ja, gyönyörködni is tudok egy-egy szép munkában.
Nyírfa
@kereső: 17.23

Ahogy értettem - jelképesen -, úgy te is tudsz. :) A valóságban pedig előbb munkálom meg a fémet. :)
Egy kis gender: nekem a hagyományos női szerep, nem megy. Sütni-főzni, kötni, horgolni, varrni még annyira sem tudok mint édesanyám, pedig a nagymama már vele kapcsolatban is felvonta a szemöldökét. De hát, anya is olvasni szeretett leginkább, amiből bőven profitáltunk a testvéremmel. A nővérem ezzel együtt valóságos ízmester lett, fantasztikusan jól főz, én meg mamámtól - anyósomtól - lestem el annyit, amennyi feltétlenül szükséges volt ahhoz, hogy a szeretteim ne haljanak éhen. :)
No, megint szószátyárkodtam, de tiéd a felelősség, mert te adtad alám a lovat. :) Így kell hárítani.
justhpeter
@Maccska: Ha az ukránok nácik, akkor kik az oroszok és putyin követői ? Természetesen ilyen nincs, hiszen olyan, hogy bűnös ukránok és bűnös oroszok nincsenek. Mindkét oldalon lehetnek bűnös vezetők. Az érdekesség, hogy ebben az esetben sem az általad náciknak nevezett ukránok rohanták le az oroszokat. Az viszont tény, hogy az imádott Putyinotok háborús bűnös és tömeggyilkos. Támogatói hasonló söpredékek.
kereső
@Nyírfa: Mindjárt ki leszün k innen ebrudalva, mert "genderkedünk"-és ugye az egy métely, amely megfertőzi a hamvas fideSS-es lelkeket. Nem mondom, hogy imádok főzni- de tudok. a családom szerint nagyon is. Sütni is- na azt jobban szeretem, amikor kedvem van mindig variálok egy kicsit a régi recepteken, amelyeket Anyutól örököltem( Ő nagy spiller volt a sütésben- a fél falunak sütött). Viszont a kézi munka-varrás, himzés, horgolás, kötés- na az nem!Valahogy nem volt sohasem hozzá "kedvem"- inkább olvastam.Persze itt falun nagyon más volt fiatalként/kamaszként - rengeteget dolgoztunk- mindenféle munkába be voltunk fogva - nem panasz, mert végül is szerettem együtt dolgozni az idősebbekkel- rengeteg történetet tudtak a "régmult" időkről, amelyeket már Ők is az "öregjeiktől" hallottak.Nem szószátyárkodom tovább- inkább "kössük össze", amink van,szóban, irásban- vagy ahogy tetszik.
Németh István
A hülyékkel olybá tűnik nem lehet szót érteni mert ugye hülyék! Nos ebben a helyzetben meg kell nekik hagyni a maguk baromságait - élvezkedjenek a hülyeségeiken majd rájönnek, hogy hülyék, és akkor még hülyébbek lesznek! Ezért a hülyék haljanak meg! Még a mondás is ezt mondja >> mán pedig akkor az a valós tényekre alapozódik!
Különben a Dr. Boros proff 254 milliárd gyurcsányféle nemzetlenyúlást hozott elő a pénzügyi kimutatások alapján! Veszitek az adást gecikéim?
Nyírfa
@kereső: 19.25

Összefutott a szánmban a nyál, mert a sütiket nagyon-.nagyon szeretem, enni. :) Néha romantikusnak képzelem a falusi életet, talán a természet konkrét jelenléte miatt, kertek, veteményesek, fák, rengeteg fa, de haszonállatot tartani, azt nem akarnék.
Egy farmon, lehetőleg erdős környezetben szívesen élnék, de maximum lovam lenne, és kutyám, gyógynövényeket és zöldségeket termesztenék. Este kiülnék a családdal a teraszra, lámpások világítanának, és tücskök ciripelnének...üsse kavics, megtanulnék rendes konyhát vinni. :))
Egy kandallüó mellett olvasgatni, beszélgetni...na jó, ennyi volt. :)
Nyírfa
@Horizont: Annyira szeretek dumcsizni! :))
Lepényleső
Valójában; a kisebbségi fydes Magyarországa,- amihez a többségi,bár általuk megsemmisített Magyar Köztársaság
népe asszisztál fülét,farkát behúzva (ráadásként önmagukat hazudtolva,- köztársasági elnököt is kreálva?)?
csipetke
@Nessy: 16:27 tegnap Asszem ez a vizsgálóbizottság nemigen találta megfelelőnek itt a dolgokat,úgyhogy megint nem lesz eu-s pénz. Ma a híradóban mészároslölő átadott egy öntözőberendezést,mert most épp növénytermesztéssel akar foglalkozni. Erre mittoménhány milliárdot kapott eu-s támogatásból,és megjegyezte,hogy ő is tett hozzá pénzt. És még azt is mondta,hogy aki ilyesmivel akar foglalkozni,azt ő támogatja anyagilag,és erkölcsileg. Na ezen jót nevettem, hogy mészáros,és az ő erkölcsi támogatása. Most vizsgálják a közbeszerzéseket is, háát,valószínűleg 2-3 név forog mészárosé mellett. De ezek tüzet okádnak,Brüsszeleznek,Sorosoznak,Gyurcsányoznak, baloldalaznak, mert ezek a hibásak,hogy nem jön a pénz...(és természetesen orbán,és a falkája szent, és ártatlan...
csipetke
@KisTehen: 08:24 tegnap Az OTP közleményt adott ki,hogy az ukrajnai bizniszt ők politikamentesen intézik. Azaz, nem értik,hogy madárfejűlajcsika miért csinál ebből ekkora ügyet, és miért szólt bele? Mellesleg Ukrajna nem akar olyan bankkal üzleteln,amelyiknek a ruszkiknál is van fiókjuk. Ennyi...
Nessy
@Horizont: Reménytelen bármiről is meggyőzni egy hithű fideszest! Amikor a napi életben szembesül a valósággal, akkor is csak a kormánypropagandát hiszi.
Nessy
@Horizont: Ilyenek mindig voltak, vannak, lesznek. Mindig akad önjelölt próféta, akit a hívek vakon követnek, és vannak "segítői" akik vele együtt remekül megélnek az emberek vak hitéből.
csak úgy....
@Shikari: tibim, neked ugye rokonod a farkas flóri! :) tibim, a te rokonod már egy súlyos bizonyíték a tolvajlásotokra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.