Szocialista brókerbotránynak tartja a Buda-Cash-ügyet Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, aki egyúttal arról biztosította a kisbetéteseket, hogy meg fogják kapni a pénzüket.

A politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a Kulcsár-ügy után – amelyben "személyi összefonódások voltak vezető szocialista politikusok családtagjai, munkatársai, valamint a Kulcsár-ügy főszereplői között" – "itt az új szocialista brókerbotrány". A Buda-Cashnél csaknem százmilliárd forintot tüntettek el az ügyfelek, köztük a DRB bankcsoport kisbetéteseinek pénzéből – jelezte Rogán Antal, aki szerint fel kell tenni a kérdést: kik tették ezt lehetővé.

Szerinte Bajnai Gordon volt kormányfő "megbízott a Buda-Cash embereiben", hiszen a miniszterelnöksége idején Antali Károly, a Buda-Cash felügyelőbizottságának elnöke kormánybiztosként felügyelte a MÁV átalakítását. Szintén Bajnai Gordon kinevezettjeként került a Buda-Cashtől a MÁV élére Andrási Miklós, aki egyébként Fidesz-alapítótag volt, de a párt megszakított vele minden politikai kapcsolatot, miután nyilvánvalóvá vált, hogy "Bajnai embere" – mondta Rogán Antal, aki azt is érdekesnek nevezte, hogy hosszú ideig lehetett a Buda-Cash vezérigazgatója az a Gyarmati János, aki korábban a Globex-ügy gyanúsítottja volt.

Rogán Antal kifejtette továbbá, hogy 2009-ben a parlament – a Nemzetközi Valutaalapra hivatkozva – olyan törvénymódosítást fogadott el, amely alapján csak ötévente kell helyszíni ellenőrzést tartani a befektetési piac szereplőinél és a takarékszövetkezeteknél.

A mostanit megelőzően – folytatta – legutóbb 2010 májusában, még az új kormány megalakulása előtt végzett átfogó helyszíni ellenőrzést a Buda-Cashnél az akkori pénzügyi felügyelet, és semmilyen érdemi megállapítást nem tett, mindössze egy hárommillió forintos büntetést rótt ki. Jól tudták tehát akkor a Buda-Cashnél, hogy öt évig nem kell újabb átfogó vizsgálatra számítaniuk – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Miért nem fedezték fel 2010 májusában a csalássorozatot, amikor még tízmilliárdokat lehetett volna megmenteni az ügyfelek pénzéből? – tette fel a kérdést a politikus, kiemelve, hogy a mostani nemzeti banki vizsgálat az első napon feltárta a csalássorozatot.

Mit tudott Bajnai kormánybiztosa?

Rogán Antal szerint az is kérdés, hogy 2010-ben miért éppen májusban, az új kabinet megalakulása előtt tartották olyan fontosnak a gyors vizsgálatot a Buda-Cashnél. Mit tudott Bajnai Gordon kormánybiztosa, Antali Károly? – kérdezte.

A frakcióvezető szerint mindezeket a felvetéseket tisztázniuk kell a hatóságoknak, de "az is lehet, hogy erre parlamenti eszközöket is igénybe fogunk venni". Hozzátette, a lehető legszigorúbb, legalaposabb vizsgálatot várják el a hatóságoktól, amelyeknek ki kell deríteniük, hová lett, kiket gazdagított az elcsalt pénz.

Rogán Antal a betéteseket arról biztosította, a pénzük biztonságban van, azt a betétbiztosítási alap garantálja, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pedig – törvényi felhatalmazással – fel tudja tőkésíteni hitellel a betétbiztosítási alapot annyira, hogy minden kisbetétes megkaphassa pénzét.

Windisch László, a jegybank alelnöke kedden jelentette be, hogy az MNB több évtizedes visszaélés-sorozatot gyanít a Buda-Cash Brókerháznál, ezért azonnali hatállyal felfüggesztette működési engedélyét, és a brókerházzal összefüggésbe hozható Dél-Dunántúli Regionális Bank (DRB) bankcsoporthoz tartozó négy banknál is korlátozó intézkedéseket rendelt el. Tájékoztatása szerint a Buda-Cash Brókerháznál mintegy 15-20 ezer, a DRB bankcsoportnál pedig mintegy 100-120 ezer ügyfél lehet érintett, akik kártalanításra számíthatnak.

107 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
G...i tónika !!! Inkább kártalanítsd a Magyar Népet, akitöl milliárdokat
loptatok el évek alatt a bandáddal együtt !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
De ne a mi pénzünkből kárpótolja, hanem vegye el azoktól akik ellopták!
coyote3
Mit ittál megint "parasztgyerek" , hogy Gyurcsányt kifelejtetted belőle ? :)
volvós
G...i tónika !!! Inkább kártalanítsd a Magyar Népet, akitöl milliárdokat
loptatok el évek alatt a bandáddal együtt !!!
Toby
Rogán-lakópark alig várta az alkalmat, hogy másokra mutogathasson, mert addig sem foglalkoznak az V. ker.-i lakáspanamáival a "magyar emberek" !
" A rácsokon belül is van élet !"
" börtönkoszton is meg lehet élni !"
Senara
legutóbb 2010 májusában, még az új kormány megalakulása előtt végzett átfogó helyszíni ellenőrzést a Buda-Cashnél az akkori pénzügyi felügyelet, és semmilyen érdemi megállapítást nem tett, mindössze egy hárommillió forintos büntetést rótt ki. ... és ki volt akkor pénzügyi felügyelet vezetője 2010–2013: Szász Károly www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20140128-mindenki-lapit-miert-lett-ilyen-jo-szasz-karolynak.html megint nyer Bajnai ezt a mocskot nem tudják rájuk bizonyítani
dr. prédikátor
ARROGÁNS G...C tonyó!!! nem lepődnék meg ha a végén ez a balhé is rátok égne!!!
miazavalami
Épp olyan kártalanítást fognak adni nekik mint a magánnyugdíjasoknak!
Úgy szeretnék megtanulni káromkodni!
hetöndöe
A fitymasz már elkezdte a szarlapátolást,majd öt év múlva lesz egy jogerős ítélet,hogy Lüke Tónyó hazudott,addig is a hívek nyáladzhatnak hörögve minden médiában.
Sziszifusz
Gyanúsnak tartom ennek a bankbotránynak az időzítését. Miért a veszprémi választás utáni, 2/3 -os parlamenti többség elvesztése után, tört ki és vált nyilvánossá. Csak nem egy szokásos "műbalhé".
A Fidesz sok hívét elvesztette, a vissza hódításhoz kell egy nagy dobás ! Ez lenne az ?
human
Ezzel a lendülettel ki is lehetne deríteni, hogy kik azok az állami alkalmazottak akiket korrupció gyanúja miatt tiltottak ki az usa-ból.
nyanya001
A korrupcióitoktól hangos egész Európa, de még a tengerentúl is
mi lenne, ha azzal is foglalkoznátok ?
lópicigáspár
10 év alatt sikítottak 100 milliárdot!? És!? Nektek megy ez egy hét alatt is!
levarosbukta
Beszaráááááááás! Ennyire hülyének néznek ezek minket???
Stancika
Tóni Tóni kell egy újabb elvesztett per a Bajnaival szemben? Inkább a belvárosi ingatlanügyeket kellene tisztába tenni.
havasigyopár
A Buda Cash-t észrevette a kormány, ahogy a magánnyugdíjpénztárt,és a Takarékszövetkezeteket.
zöldszem
@levarosbukta: "Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni, hogy hülyítik őket." Mark Twain
Senara
Aztat mondja dülledt szemmel "Szerinte Bajnai Gordon volt kormányfő "megbízott a Buda-Cash embereiben "... szerintem te meg aljas hazug vagy . "a bankok vagyonát képező jelentős értékpapír-állomány "eltüntetésében" lehetett szerepe a brókerháznak." Tonyó tegyelek jégre bankosdit kijátszott ennyit a módszerváltás óta ?
Clavigo
Roggyant Tóni...kijaf@ccom qrmányoz itt ,,lassan 5 éve ???
julius68
"MNB több évtizedes visszaélés-sorozatot gyanít" Nem értem. Az MNB a bankok bankja, felügyeleti szerve. Tisztelettel kérdezem, hogy akkor miért nem éltek éveken át az ellenőrzési kötelezettségeikkel? Valószínűleg nem teljes az információ, vagy - amire gondolni sem merek, annyira valószínűtlen - megpróbálnak átbaszni minket.
nezelodo
Na már hiányoltam, hogy a fidesz valamelyik korifeusa a homlokára csapjon, és megvilágosodjon, hogy a komcsik műve a pénzintézeti stikli.
Érdekes az 1998-ban kirobbant Postabank ügy és az eltűnt 160 milliárd miatt egyszer sem emeltek szót, sőt úgy kerülik még az említését is, mint ördög a tömjénfüstöt.
Manhattan
Tóni! Elcseszted a kottát! Gyurcsány basszus! Nem érted?
Aki Én
Gondoltam, hogy Veszprém után elő kell jönni valami üggyel. Hát megjött. Ez pont olyan, mint amikor NAV botrány után azonnal kreáltak egy szocis NAV botrányt. Érdekes módon ott elég volt a nyomozás megindításához egy napló bejegyzésre.
De arra még ezek szerint nem jöttek rá, hogy az ő buktájuk és irántuk érzett egyre erősödő közutálat a szociktól teljesen független? Azt már csak mellékesen kérdezem, hogy öt év kormányzás alatt miért csak most merült ez fel?
human
Szerintem nem véletlen, hogy a veszprémi bukta után néhány nap alatt meg tudták állapítani egy bankról, hogy 100 milliárd hiányzik a kasszájából. Ahogy az sem véletlen, hogy újra előkerült a Bajnai és a szocialista kártya. Mindent megtesznek, hogy visszaszerezzék a népszerűségüket.
levarosbukta
@zöldszem: Már várom mikor derül ki hogy az egészért Kádár a felelős!
bencemacska
Az nem volt előírva, hogy 5 éven belül nem szabad ellenőrizni, csak az , hogy 5 évenként kötelező.
Ha azt állapították meg, hogy 2010-ben kamu volt az ellenőrzés, miért nem ismételték meg?
Az inkriminált bankok mikor alakultak meg? Ki végezte az átalakulás ellenőrzését, engedélyezését?
Hellcat
Meglepődtem volna ha nem keverik bele a szocikat...Vida lemondott már...ki a többi kitiltott? Ingatlanmaffiázósdi miatt mikor mész bíróság elé?
hetöndöe
Ezt már tényleg csak az igazi retardált mélyhülye hívek veszik be.
Azért van még belőlük bőven,hadd csámcsogjanak egy kicsit,hogy legyen mitől böfögni.
mariaberta
Elképesztő, hogy minden botrányt a szocikra akarják hárítani. De ha csak a szocik bíztak meg a BC Brókerházban, akkor az eltelt öt év alatt miért nem indítottak vizsgálatot ellenük? Vagy ezek szerint ők is megbíztak bennük és most sajnálják, hogy esetleg oda vész néhány forintjuk? Unalmas, hogy mindenért mások felelősek, ők pedig szentek, sérthetetlenek, no és tévedhetetlenek. Nem ártana már egy kis önvizsgálatot tartani.
keresztapa
@Aki Én: Emlékezetem szerint azért most került felszínre, mert 2009- ben a parlament- ugyan miért, a Nemzetközi valuta alapra hivatkozva olyan törvénymódosítást fogadott el, amely alapján csak öt évente kell helyszíni ellenőrzést tartani a befektetési piac szereplőinél és a takarékszövetkezeteknél. A mostanit megelőzően Gyors tempóval 2010 májusában, még az új kormány megalakulása előtt végzett átfogó helyszíni ellenőrzést a befektetési piac szereplőinél és a takarék szövetkezeteknél. Sólyom László köztársasági elnök 2010 július 1-vel nevezte ki a PSZAF élére Orbán Viktor javaslatára. De ez a Rogán mintha nem tudna szabadulni a sárból. Minden sárosban részesedik valami részben! Rogán a parlamenti gazdaság tag melyet Mint FIDESZ frakció vezető benyújtott egy módosítást (8. pont. 5 oldal ) az biztosította Szásznak az egyéves jövedelmet, és világosan kimondta, hogy nem kell alkalmazni az elhelyezkedési tilalomra vonatkozó részt, Ugyan mi érdeke volt a módosítás benyújtásának amit el is fogadtak?
Az okokat Draskovicsnál kell kezdeni feltárni onnan jön a nedvesség!
zöldszem
Bankfelügyelet, tőzsdefelügyelet...hogy is van ez?
kakaósbögre
alapvető magyar reflex.hogy mindennek az ellenkezőjében hiszek mint amit a Rogán hazudik.
bencemacska
@keresztapa: ma, 19:30
Ajánlom figyelmedbe: bencemacska ma, 19:05
Cicamama55
A hírekből úgy hallottam, 15 éve kezdődött a csalás sorozat. Na akkor számoljunk csak vissza és az illetékeseket onnantól keresgessük! Rogán, Rogán, Ön újra szélnek eresztett egy hazugságot a baloldal sározására! Nem korai ez még? Eddig ezeket a választások előtt adagolgatták. Mellesleg nem csöngetett a póstás a múlt évben, s nem is arattunk mi deviza hitelesek. Csak úgy megemlítem a 2014-es határozott bejelentéseire emlékeztetve...
nezelodo
"Mindent megtesznek, hogy visszaszerezzék a népszerűségüket."

Annyi esélyük van rá, mint a megesett apáca szüzességének az elkövető általi visszaszolgáltatásához.
vonotok
Tonika! ha Gyurcsányt kihagyod ebből a szennyből, még aszt kell hitem
, hogy kopik az emlékező képességed.
ilyenkor már a szátokat tépitek : A Gyurcsány-kormány hibás mindenért.
lajospapa
Mórickának mindenről az jut eszébe...
troppauerhumer
Jegybank leplez le évtizedes csalást? Kicsit olyan leszámolás feelingje van. Bankárok, brókerek egymás közt.Nos, Lázárnak még több munkája akadt.Jaj, bocs, nem, hiszen ez nem civil szervezet...
Nincs itt semmi látnivaló, kérem haladjanak tovább..Hol kezdődött?Kevesen voltak, akik a pénzügyi szakmában meglepődtek azon, hogy a Buda-Cash brókerház háza táján visszásságokra talált a jegybank,érthetetlen, miért nem tűnt ez fel korábban a PSZÁF-nek. A nagy szolgáltatókat ötévente kötelező átfogó vizsgálat alá vonni, korábban azonban nem akadtak fenn. A felügyelet mostani gárdája igyekezett magát fényezni azzal, hogy az új kiválasztási szempontok és vizsgálati módszerek fantasztikusak, ám a lényeg, a felügyelet éveken keresztül nem végezte megfelelően a munkáját, hiszen a súlyos visszaélések fel kellett volna hogy tűnjenek. Ezt erősíti, hogy szakmai berkekben nem is nagyon voltak megdöbbenve a mostani fejleményeken, legfeljebb az okozott némi meglepetést, hogy miért épp most robbant ki a botrány.Azok a szolgáltatók, amelyek tíz százalék feletti kötvényhozamokat ajánlanak folyamatosan, egyszerűen gyanúsak...kéne a PSZÁF-nek ,hogy legyenek .Ezt csak úgy lehet kigazdálkodni, hogy újabb és újabb kibocsátásokat hajt végre a szolgáltató, ami már pilótajátéknak is tekinthető.
Ritkán de tökéletesen biztos vagyok egy általam előtte nem ismert dologban.
Most pl abban vagyok 101% biztos hogy nagyon szigorúan utánanéztek nincs e Lázár, Habony, Rogán, vagy családtagjuk a tulajdonosi körben és csak utána adtak engedélyt a rendőrségi beavatkozásra.Ha gonosz lennék megkérdezném, hogy az MNB kiszállása előtt is hiányzott-e az a 100 milliárd?Vagy egyszerűbbet kérdezek, tavaly a Buda Cash tulajdonában lévő takarékszövetkezetek bankká alakulásakor végzett vizsgálatért ki a felelős?
Nem szabad lopni, csalni, hazudni!A kormány nem tűri a konkurenciát!
Az a baj, hogy nekem is mindjárt az jutott eszembe, hogy valami maffiaszál van e mögött. Ettől persze még az MNB lehet, hogy teljesen korrektül...
keresztapa
@bencemacska: Köszi a figyelem felkeltésed, ez az amikor a rend , a fegyelem ,szervezetég feledésbe merül a tolvajlás érdekében!
nemjoezigy
Csak halkan kérdezem: kik vannak hatalmon 2010 óta?
Nem válaszolok, mert érzem a bőrömön, a környezetemen és az Ország helyzetén.
Akkor kinek a felelőssége, hogy ez történt? Ki felügyeli a pénzintézeteket? Miért nincs legalább látszat felelősségre vonásuk. (mondjuk: teljes vagyon elkobzás, de minden felelősnek)
Ugyanez vonatkozik a kormány azon tevékenységeire, ami okozta, okozza a szegénység terjedését. (kezdve az egykulcsos adóval, folytatva az átlag felett keresők további támogatásával, a nyugdíjak 1,8%os emelésével: www.sonline.hu/somogy/kozelet/level-orban-viktornak-somogybol-a-legenyhebb-jelzo-a-meltatlan-598408)
Tovább is van mondjam még?
lampa laz
@bencemacska: meg az évenkénti könyvvizsgálatok, sok itt még a kérdés...
JAJMÁR
Csak ezt ne mondta volna a toni, vagy legalább ne ez a toni. Most már azt is el tudom képzelni, hogy fél, egy év múlva kiderül, mégse egészen úgy van, - amiről nem is tudjuk, hogy hogy van - de addigra vége lesz a tapolcai választásoknak!
Igaz, hogy sok-sok ember pénze, munkabére, segélye bánja, de hát mer' ezek a szocik... na meg a Gyurcsány a hibás!
Nem kételkedem a "gazság" valódiságában, - és a "fülest" is elhiszem, az se furcsa már manapság...
(Igazából nem tudom, hogy nevetni, felháborodni, vagy zokogni kellene-e, én fel vagyok háborodva! Főleg azon, ahogy és éppen ezt és ez a toni tálalja, mer van képe hozzá...)
1magyar
Szerintem túl sok az OBA pénze és időnként leszívják ilyen csalásokkal.
Tulipánfa
Ez, az okos fő gazember teljesen hülyének nézi az embereket. A 2/3-jukkal mindent átalakítottak, bebetonozták magukat a hatalomba, de öt év kevés volt, hogy a saját gyarapodásukat is szolgáló illegális csatornákat felszámolják. Most jön ezzel az eszement dumával.
Manhattan
A szocik, az amerikaiak, a zsidók és a Gyurcsány. Eddig bejött. Csak jól kell keverni...
Törölt felhasználó
Tóni téged az isten is politikusnak teremtett. Gerinctelen, anyádat egy kis lepattanóért eladó szar féreg vagy. Ha megszólalsz, akkor màr biztosan tudni lehet hogy valami fos-zuhatag következik.. Fogjàtok ti még egymást és a többieket szopkodni habony barátoddal a csillagban..
wagabund
megmondtam... heves gyurcsányozásba kezdenek... a szocialisták-kommunisták-gyurcsányisták mindig biztos menekülési útvonal..

...na persze, ha a népek elkezdenek gondolkodni, akkor bizony baj lesz...itt nem lehet viccelni..ha a nyugdíjat sem fizetik ki, vagy a városok-falvak nem jutnak pénzhez(a jogos pénzükhöz), akkor bizony az kemény arc, és szavazatvesztéssel jár...

ezért kampányfogásként mindig előkaphatók a bűnös szocialisták... már csak az a kérdés, hogy azok meg hagyják-e, hogy ismét a fejükre szarjanak?

de hol a lé? kérdezné ismét Hofi...
tivoli
@Manhattan: ma, 21:41
Az nem ugyan az?
amaramaistanna
Megosztok egy nyilvános bejegyzést,mert nekem is kétségeim vannak:

" Ostyáni István
Ma, 14:26-kor.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
1. Önök szerint mi az oka annak, hogy Magyarország legnagyobb múltú brókercégével kapcsolatban ca. 2 órás kutakodás után ország-világ előtt ki lehet jelenteni - jelzem, folyamatban lévő vizsgálatról van szó -, hogy ennyit és ennyit csalt.
2. Senkinek sem tűnik fel, hogy annak a Dél-Magyarországi Bankcsoportnak a legnagyobb befektetési partneréről van szó, amely nem volt hajlandó betársulni a Fidesz magánbank-projektjébe?
3. Érdeke-e esetleg valakinek, hogy bedöntse a magyar tőzsdét, hogy így pl. hirtelen megjelenő, bizonytalan eredetű, akár külföldi befektetéseket "megmosson".
4. Milyen alapon nem fogadják el mától bizonyos üzletek pl. az "érintett" bankok lakossági bankkártyáit?
5. Mi az oka annak, hogy a fentiek fényében a magyar ellenzék még mindig nem tajtékzik, kikérve magának, hogy egy teljes országrész kisbefektetőinek és számlatulajdonosainak bankkontóit zárolják egy egyelőre igazolatlan hír miatt? "
amaramaistanna
Az Orbán - kormánynak semmi se drága,csak egy a cél,újabb bankokat bekebelezni és elterelni a figyelmet Rogánnal kapcsolatba hozott korrupciós ügyekről?Figyelemre méltó Vásárhelyi Mária kommentje is.

" VÁSÁRHELYI MÁRIA:

Nem tehetek róla, de nekem ez a Buda-Cash-ügy büdös.
Ad 1. minden gyanús, amit ilyen statáriális eszközökkel csinálnak
ad.2 hogy van az, hogy állítólag évtizedek óta lopnak, csalnak és senki nem vette észre az erre szakosodott felügyeleti szervek(PSZÁF, MNB, Bankfelügyelet mit'tom én) most meg néhány óra alatt mindenre rájönnek a nyomozók, még az elcsalt milliárdok nagyságrendjét is be tudják lőni?
ad 3. nem gyanús az, hogy ez éppen az a bankcsoport, amelyet nem sikerült az Takarékszövetek államosítása során lenyúlni?!,
ad.4. mire ez a hisztéria- és pánikkeltés, amit nyilvánvalóan az állam gerjeszt? "
Knapp75
"Szintén Bajnai Gordon kinevezettjeként került a Buda-Cashtől a MÁV élére Andrási Miklós, aki egyébként Fidesz-alapítótag volt, de a párt megszakított vele minden politikai kapcsolatot, miután nyilvánvalóvá vált, hogy "Bajnai embere"

Aha, 20 évig nem vettétek észre egy Fidesz alapítóról, hogy Bajnai emberei, sőt, rátették még 2009-ben is a Fidesz EP-listájára! :D
Pedig akkor is a Buda-Cashnél volt igazgató...

Nem csak az van, hogy a sötét fidesznyikekkel szemben Bajnaiék megpróbáltak pártpolitikától független hozzáértőket ültetni egy-egy pozícióba?
Desischado
A három alsó kommentben figyelemre méltó tények vannak. De megvallom, rám jött a röhögőgörcs! tonyóka, már megint Bajnait próbálj sározni, hátha ráharap a nép! Érdekesnek találom én is, hogy Veszprém után pár nappal érte őket a "megvilágosodás"! Bármi van, Bajnai és Gyurcsány a felelős! Van még olyan hülye, aki ezt beveszi! tonyó, te nagyon nagy marha és hazug féreg vagy! Seperjetek a saját portátokon, bőven van mit!
bakegya
G,,,vel van tele a p...tóni.Ennyire már nem kellene tóni!!!
wagabund
@amaramaistanna: 22.52

nos, az 5. pont a legizgalmasabb... amiből több minden kiderül az eccerű sorbanálló, pénzére váró közember számára..

-ez a baloldal tökéletesen alkalmatlan bármire, nemhogy szószólónak ilyen bonyolultnak látszó bankügyben...
-ha van is látszólag felszólaló ellenzék, az is csak motyog, mert nehogymá belebonyolódjon, vagy rálépjen egy társa tyúkszemére...
-ha mégis valaki nagyhangon felszólalna okos érvekkel, na arra öt perc múlva már pontos méretű kígyót-békát dobálnak az ellenérdekeltek..
-az ellenzék hogy akar nyerni Tapolcán, ha egy ilyen fontos ügyben nem megy ki az utcára éjjel-nappal folyamatosan, és követeli a bankárok elvitelét a sittre...

ahogy elnéztem a híradót, asszem most rántotta ki egy ügyes fideszes szószóló az ellenzék alól a szőnyeget azzal, hogy ez is a szocialisták bűne, és ők számoljanak el, ők felelnek azért, hogy eltűnt egy csomó pénz...igaz, még/már nem mert gyurcsányozni, de nagyon ki szerette volna mondani..

egy szocit, vagy mást nem láttam utána kint az utcán reflektorfényben hadonászva, hogy ...ki az igazi felelős?...és követelni az azonnali pénzkifizetéseket, valamint a felelősök lecsukását...

emléxünk még a nokiásdobozra? ..meg a bkv-ra? meg a cusira?...meg a hetedik kerületi polgármasterre? meg talán molnárra?

akkor gyorsan ment minden...és milyen hatásos volt...ezek meg csak néztek, mint most.
szaboria1
@Senara: Milyen érdekes Szász Károlyt meg akartál kérdezni ez ügyben és nem volt hajlandó nyilatkozni.
szaboria1
@nezelodo: Bizony akkor is benne volt a kezük javában.
papa.49
@amaramaistanna: Ez egyszerű tönkretétel, vagy ha tudtak róla a bank felügyeletnél akkor meg állami szinten folytatott CSALÁS...
nezelodo
"szaboria1
@nezelodo: Bizony akkor is benne volt a kezük javában."

Tíz évig húzták az ügyet, egy árva azonnali kérdés, egy interpelláció nem hangzott el a parlamentben azalatt a tíz év alatt erről, amíg egyéb ügyben vastagon komcsiztak a komcsik és a gyerekeik. Hagyták szunnyadni az ügyet, mert féltek, hogy valaki kitálal. Lett volna mit elmondani csak az illető is féltette a bőrét.
Magam láttam az ügy főszereplőjét, egy tv-s újságíró társaságától öt méterre, egy másik illusztris csoportban, és másnap este a műsorvezető műsorában beharangozta, hogy az illető Dél-Afrikába szökött. No comment.
lampa laz
És mi van a töröcskei fideszes bankkal? Az is bedölt, pedig azt az adófizetők pénzéből megsegitette a a fideszkormány. Azóta is hallgatnak róla a banga ellenzékkel együtt.
profon
Vajon hány órát kell gyakorolnia a tükör előtt naponta, hogy ezt a sok sületlenséget, röhögés nélkül belemondja a kamerába ?
nezelodo
Tóni, csak nem járt ebben a pénzintézetben is a nemrég letartóztatott fideszes moszkvai csodatévő, aki a banki bedöntőgyakorlatát egy alföldi Takarékszövetkezetnél végezte, sikeresen? Vagy a V. Áronka itt váltotta be az Europakját, mert a Keletiben megzavarták a komcsik?
papa.49
@profon: Sokkalta nagyobb a baj, Ő EZEKET EL IS HISZI!!!
keresztapa
A Brókereket kivétel nélkül, azonnali vagyonelkobzásba részesíteni, közmunkát vállalhat csak.
Knapp75
@keresztapa: Egy "mezei" bróker egyszerű alkalmazott, aki teljesíti az ügyfelei megbízását. Lényegében csak azért vállal felelősséget, hogy az ügyfél döntésének megfelelően végrehajtja-e a megbízást.
(volt, hogy véletlenül egy nullával többet gépelt be az egyikük, így a cége egész nap azzal foglalkozott, hogy visszavásárolja a véletlenül eladott részvénymennyiséget :D )
keresztapa
@Knapp75: A saját vagyonával ugyan tenné -e ugyanazt amit a megbízói vagyonával tesz? Ez a pénzel való spekuláció, mint tisztességtelen emberi tevékenység, banki kategória. A banki tevékenység az meg pénzel való spekulálás, a mindenkori befektetők megkönnyítése a vagyonoktól magas % Reményével ami előre vetíti a teljes befektetett összeg vesztését. Ezeket nem lehet megérteni, munkával kereset vagyonukat könnyelmű haszonszerzésért feladják. De meg is érdemlik a veszteséget!
Linna
Már bocsánat: ki és mióta kormányozza az országot? Ennyi év alatt, ilyen bőséges "hivatali emberanyaggal" miért nem lehetett ellenőrizni, utánanézni a Buda-Cash-nek? Ha ennyire szerettek alátenni másoknak, akkor miért nem derültek ki már előbb a disznóságok? Hány éve nincs lehetősége az Mszp-nek olyan beletekintési lehetősége, mint a Fidesznek? Gondolkozzál már Te szerencsétlen!
Hellcat
Hol van ilyenkor egy tökös ellenzéki aki a pofájába mondaná, hogy Tóni csezdmeg 5 éve ti vagytok...HOGY NEM VETTÉTEK ÉSZRE? Milyen eszközöket akarsz te bevetni a nyomozáshoz? Mert ha már belemelegedtek akkor vessük be a vagyonosodásotoknál is, az 1000 milliárdos áfacsaláshoz az ingatlanbotrányaidhoz is meg a többihez...impotens ellenzék meg csak kussol...
Knapp75
@keresztapa: Szóval egy fodrász is csak olyan frizurát csinálhasson a vendégeinek, amilyeneket ő maga is hordana?
Egy orvos csak olyan gyógyszert írjon fel, amit ő is szed? Nem hiszem, hogy ez az optimális megoldás. ;)

A brókerek magánemberként elképzelhető, hogy spekulálnak a saját pénzükkel, de a munkahelyükön többségében az ügyfelek megbízásait teljesítik. Azoknak az ügyfeleknek a megbízásait, akik "spekulálni" szeretnének. Bizony.

Hja és 10-ből 9 "bróker" (akit mi brókernek hívunk) semmiféle spekulációt nem végez az ügyfelei pénzével, hanem egyszerűen végrehajtja az ügyfél megbízását!
(tanácsot azt adhat, de nem ő dönt)
A brókerek többsége inkább csak az átlagnál pénzügyi kérdésekben tájékozottabb ügyintéző.
wagabund
Most hallom a rádióból: Magyarország egyik legjobb, nem olcsó ügyvédje védi ezeket a bróker/bankárokat...

..felmerül egy kérdés a hír hallatán, erre válaszoljon nekem valaki: kinek a pénzéből fizetik ezek a fínom úriemberek az ügyvédet?
nem megy? na jó, akkor egy könnyebbet kérdeznék: a bennragadt nyugdíjakat, munkabéreket csak odalökik valamikor, vagy lesz mellé egy bocsánatkérő mosoly is egy olyan videóval, amiben ezeket a fínom embereket láncon viszik...
keresztapa
@Knapp75: Az ügyfeleknek ők ajánlanak, és részesednek a %- ból. Nem szeretem ha tudatos nemértést tanúsítanak. Bróker az maga a spekuláció megszállotta. www.budacash.hu/content/media/www/mediastore/0/847/4394/990x435/convert.jpg
papa.49
Most már csak annyi kellene hogy álljon is jót a brokiház az elkótyavetyélt milliárdokért, mert amíg csak az ügyfél bukhat addig mindig lesz ügyeskedés, feleljen a rossz melóért ő is...
Azt meg végképp nem értem hogy az odautalt nyugdíjakat, fizetéseket mi a lófaxért nem lehet kifizetni, ahhoz tökre semmi köze a banknak, csupán jó százalékért közvetíti a suskát...
papa.49
@keresztapa: Már törölték az oldalt...
keresztapa
@papa.49: A válaszokat már le is vették a brókerek!
gibgab
Tóni trükközik. Mossa a xaros gatyát. Kb. ennyi a hitelessége annak, amit mond.
Knapp75
@keresztapa: Nekem magyarázhatod, elvégre kettőnk közül biztosan te készültél brókernek és nem én... ;)
Ne a filmélményeidből indulj ki!
amaramaistanna
@lampa laz: Az Együtt feljelentést tett az ügyben,a többi pártot én se értem...(?)
Bercifiu
Ragyás Tóni! Szász Károly 2010. októberében mindent rendben talált?
wagabund
még mindig nem látni egy olyan ellenzéki sátrat sem a bankok előtt, akik éjjel-nappal ott tüntetnének a betétesek érdekében
(persze a maguk reklámozására is)

Orbán beszédével vannak elfoglalva, mert azt lehet meleg szobában is ekézni..

de kimenni a lopós bankok elé, éjjel -nappal ott tüntetni? aaazt már nem...

na így reménykedjen az ellenzék a szavazatokban..
tivoli
@wagabund: tegnap, 18:24
Ki az? Ki az?
Mert a legjobb már foglalt. :-))
www.origo.hu/gazdasag/20150226-magyar-gyorgy-elvallalta-a-buda-cash-karosultak-ugyet.html
És azt tudjuk, hogy amihez Gyurci bácsi nyúl, az arannyá változik, hogy busásan le tudja venni belőle a maga hasznát.
Vizual
Tegnap az ATV-n el lett magyarázva, hogy ezért a helyzetért a Matolcsy felel. Ugyanis az ellenőrzés az MNB-re hárult az elmúlt 5 évben. Na majd ezt tisztázzák.
DE nekem van egy kéjes érzésem. Ki nyúlta le a pénzt. ?
Mert ha a vezetők akkor valóban nyugodtan bemehettek feljelentést tenni. Oda ahová vízióim szerint mehetett a pénz. Mert ugye megszüntették a Takarékszövetkezeteket akiknek volt fix tőkéjük,, vagyonuk. Most négynél derült ki a simli. De várom a többit is.
Bercifiu
@keresztapa: A keresett oldal nem található!
Dr. Felipe
Az biztos hogy a fideSS maffia tudta nélkül ekkora rablást nem lehet végrehajtani. Ezt már a 3 ezer milliárdos nyugdíjvagyon ellopása óta tudjuk.
wagabund
még mindig nem látni ellenzéki sátrakat a bankok előtt...sőt, az mnb előtt sem..

jó, belátom, szombat van, dögunalom, én is megyek szundítani az ebédecske után.
kukac50
Ez olyan hűje,hogy már ettől hülyébb már nem is tudna lenni!
Cicamama55
@Vizual: Igen, én is végig néztem, Veres Sándor teljesen érthetően levezette! Egyértelmű, hogy Matolcsyék követtek el hibát, hisz mielőtt a takarék szövetkezeteket bankokká léptették elő, átfogó ellenőrzés előzte meg ezt, s azok amik SZERINTÜK maximálisan megfeleltek minden feltételnek, közte annak is, hogy mekkora aktív tőkével kell rendelkezni, azok lehettek bankok! S ez az elmúlt 2 évben történt meg! Valami nagyon nem stimmel! Vagy az ellenőrzés volt felületes, mondjuk olyan, mint Rogán NAV ellenőrzése, vagy azóta tőzsdézték el!
zsizsike
A pi
csába, biztos, hogy ez egy közös mutyi volna a szocikkal. Együtt gyűjtögetik ki a betétesek pénzét párt célokra. mást nem tudok elképzelni.
keresztapa
@Knapp75: Szomorú, hogy mint megbízó vesztességgel kellett kiszállnom a legjobb bróker tevékenysége után, én vesztettem a bróker százalékot nyert utánam! Pedig tuti 8 százalékot garantálva ugrottam be neki. Ez okozza a legnagyobb megvetésem a bróker után.
Vizual
@zsizsike: Kedves hagyd ki a szocikat mert ez enyhén szólva egy BAROMSÁG ! Mert csak olvasni kellene. nem csak itt, hanem máshol is. És ugye logika. Látom szőke vagy. Csinos !
Knapp75
@keresztapa: Azért ugrottál be "garantált 8%-ra", mert kapzsi voltál és tájékozatlan.
Ha leírták, hogy 8% profit garantált, akkor követelheted, ha nem, akkor vagy félreértetted vagy átvertek.
(egész véletlenül nem egy alapkezelőre bíztad, aki elmondta, hogy a múltban (!) átlagosan (!) 8%-ot hozott az adott részvényalap?)

Egyébként általában azok szidják a "spekulánsokat", akik sikertelenül spekuláltak korábban.
Knapp75
@Cicamama55: Veres János az a Veres Sándor. :)

Pont ilyen ügyekben nézném meg szakértők és akár a pártok gazdaságpolitikusainak vitáját, mert nagyon meggyőző tud lenni mindegyikük, ha nem találkozik ellenérvvel.
zsizsike
@Vizual: A cocik érinthetetlenek mint az indiai páriák. ha valaki mégis találkozott cocival az elmúlt 25 évben az vizuális csalódás volt.
profon
Drága Tónikám ! Tegnap ástam egy gödröt a kertem végiben. A gödröt reggelre ellopta valaki. Kérlek küldd át a napi aktuális bűnbakot, mert feljelentést szeretnék tenni !
Cicamama55
@Knapp75: A helyesbítést köszönöm, a véleményével pedig maximálisan egyet értek! Azt azért beszédes dolognak tartom, hogy Békesi László, Bokros Lajos, Veres János, Z Kárpát Dániel eszmefuttatásai a pénzügyi helyzetekről még a hozzá nem értő emberek számára is tisztán érthetőek. Varga és Matolcsy bejelentésekkel él, egyetlen visszatérő érvelésük a szocialista kormányzás hibáira való emlékeztető. Igen ám, de a takarék szövetkezeteket az "átszervezésük" előtt teljes ellenőrzésnek kellett alávetni, mert a nélkül nem lehettek volna bankok. Ez pedig CSAK az ő hatáskörük volt. Vagy hibáztak, vagy folytatták, illetve valamilyen ok miatt direkt engedték a becsődölést. Vitára, érvelésekre soha nem áll ki a Fidesz! Még az egyszemélyes interjúkat sem vállalják be szívesen, éppen ezek igazolják, hogy szakmailag hírül sincsenek olyan felkészültek, mint a már említett közgazdászok. Ha létezett volna parlamenti demokrácia, akkor az ellenzék soraiból érkező javaslatokat beépíthették volna intézkedéseikbe, s talán nem itt tartanánk. De nem! Nekik mindig az első, más tábor által megfogalmazott módosító javaslatokat rögtön lesöpörtessék a vita asztaláról azokkal a Fideszes képviselőkkel, akik azt sem tudják mire nyomnak igen-nem gombot, pusztán bekiabálásra cselekednek. Így nézik levegőnek az ellenzéki képviselők munkáját. Mert addig, míg ők azt sem tudják miről szavaztak, a többi párt szakemberei felkészülve a témára alkottak véleményt! A vitákon lehetne az állításokat ép érvekkel alátámasztani, s ez eredményezné az érdek-egyeztetést. Hát ezt a szót is kiradírozták már régen a szótárukból! Szakmailag biztosan nem jól fogalmaztam, de a témáról alkotott véleményem gondolom érthető...
Vizual
@zsizsike: Mert gyenge a látásod. Csak a szocik voltak az elmúlt 25 évben akik a saját pártjukban simliskedő tagok ellen is eljárást indítottak és nem hezitáltak. A jelenlegi fideszes kormány alatt csak kísérletezgettek különböző koncepciós eljárással melyből egyetlen egyből sem lett eddig itélet, sőt nem is fog. A többit amit írtál nem lehet értelmezni. Talán ha elmagyaráznád, ha tudod miről beszéltél.
DE ha igy is lenne, kormányozni nem úgy kell, hogy az élet minden területén és minden pillanatával az emberek tudatába kell lenni és beleszólni közvetlenül az emberek életébe. DE ezt miért is magyarázzam.
Vizual
Imkább arról kellene beszélni, hogy Rogán milyen gusztustalan modon jelent meg és vált láthatóvá. Feltételezésekkel, hogy miért éppen a választás előtt, miért éppen a választás után. Mert a FIDESZ megszüntette az ellenőrző szervezetét mely egy vér FIDESZES irányítása alatt állt már a választások előtt is.
Talán Matolcsi felelősségét kellene taglalnia, vagy talán elszámolnia, mert ugye őt valamilyen konkrét adatok alapján korrupciós vádakkal illették. Na erről kellene bővebben mert az, hogy ő nem követett el semmit azt nem hiszem, minden bűnöző legelőször ezt mondja.
Nincs kétségem, hogy megpróbálják elsikálni. Vagy mint a Horvát nevű bejelentőt kezdték vizsgálni a NAV simlijei miatt. Vagy nem Rogánt vizsgálják hanem a Juhász Péter ellen tettek feljelentést és indítottak vizsgálatot. No igy működik nálunk a fideszes törvénykezés. DE az idős néni ellen a NAV rögtön vizsgálatot indított mert egy halló készülékre pénzt kapott kölcsön. Ha jól emlékszem.
amaramaistanna
@amaramaistanna: Most vettem észre,hogy lemaradt a :Megjegyzésem a 4.ponthoz: Pénzügyi tranzakciók teljeskörű korlátozása kiterjed a bankkártyás vásárlásra is.
Knapp75
@amaramaistanna: A bankkártyás vásárlással (használattal) kijátszható lenne a korlát, több olyan legális megoldás van, amellyel hozzájuthatsz a bankkártyán lévő pénzedhez ilyen esetben. (igaz, nem túl olcsón)
Jellemzően egy internetes felületet kell keresni, ahova a bankkártyáddal pénzt tölthetsz fel, majd onnan más módon (készpénzben, más számlára utalva vagy éppen egy másik bankkártyával) kiveheted.
keresztapa
@Knapp75: Ami igaz, az igaz Mohóságom okozta a vesztem, meg az, hogy felügyelet, garancia nélkül, tudnak csalók a bankszektorba dolgozni, állami jóváhagyás mellet, zsidó spekuláns volt az illető, azóta utálom a bankba dolgozó
brókereket, mert becsületes egy sincs köztük. De bankár se! A kötött üzletekért a bank mért nem vállal garanciát, csak a befektető veszíthet, holott a bank játszotta el a befektetett összeget.
Dr. Felipe
Tonyó maffiózó megint a saját 5 éves szarukat próbálja áttolni a szocikra, úgyhogy biztosak lehetünk benne hogy a fideSS maffia vastagon benne van a bulikában. Kíváncsian várom a további fejleményeket. Addig is arra válaszoljon a kis "geci" hogy miért nem tartóztatták le a tulajdonosokat, talán azért mert a szálak a fideSShez vezetnek.
Dr. Felipe
Gondolom ha a szocik sara lenne már mindenkit rabláncon vezetgetnének ahogy simon elvtárssal tették.
kukac50
A Fidesz van hatalmon akkor pofátlanság még most is a szocikra vissza mutogatni!
keresztapa
Magyar bankok összjátéka a volt idegen bankokkal, csodálatos tanulékonyságukat bizonyították a magyar befektetőknek, az idegen bankok büszkék tanulóikra, közösen megtették azt amit a bankárok természetüknél fogva előre lejátszottak. Bizonyosságát adva, hogy nem az idegen bankok a tolvajok, hanem maguk a magyar bankok párt kötődésüknek köszönhetően
vitték a pártok a befektetett összeget büntetlenséget kínálva a bankok vezetőinek. Nem kell egyik pártra sem mutogatni mindegyik közös elhatározással részesült a bankok veszteségéből! Az állam úgyis helyt áll.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.