Ne süssék meg a péktanulók a kenyeret, hanem dobják ki nyersen, mert a sütő túl sokat fogyaszt – erre utasította a Klik az egyik szakképző iskolát – írja a Blikk a Népszabadságra hivatkozva.

A KLIK megtiltotta szakképző iskoláknak a korábbi évtizedes gyakorlatot, hogy a tanulók által készített terméket, például kenyeret, cukrászsüteményt értékesítsék, mondván, az iskola nem gazdasági társaság.

Újabb KLIK-botrány: ne süssék meg a péktanulók a kenyeret

Így nem csak szemétbe került az élelmiszer, de az iskolák a bevételtől is elestek. 

Később a KLIK visszavonta az intézkedést, csak épp a pénzt nem hagyta az iskoláknál, hanem elszedte tőlük.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Ez az ország egy elbaszott falu Kazahsztán és Üzbegisztán határánál, ahol mindenki urániumos jaktejen nevelkedett, ezért az egész úgy néz ki, mint egy fogyatékos otthon.
Mobil123
@dr. prédikátor: hát hogy a picsába tudja az a szerencsétlen gyerek akkor hogy jó vagy szar amit csinált? meg egyébként is!! Eszembe jutott hogy szép lett volna ha anno nem kaptunk volna setés vagy mappa bőrt mert drága és gyakoroljunk papírból hogy kell leszabni egy kesztyűt.
verum
Lesz ez még lejjebb is, csak várják meg az új vezetőt!
dr. prédikátor
@Mobil123: Na igen akkor NEM volt drága, mert MEG KELLETT tanulni a kesztyűkészítés minden fázisát!
Mobil123
@dr. prédikátor: A bőséget bele kellett dolgozni , meg is kellett varrni. Most elképzelem milyen lett volna tényleg ha papírból kellett volna megcsinálni :-))) (áztatás , nyújtás , sikporozás stb :-D)
dr. prédikátor
@Mobil123: Vagy ne adj isten rongyból kellett volna csinálni!
nyanya001
@Mobil123: Azt ! Azt mocsok szemétládát !
nevemnick
Abszurdisztán.
Így (sem) szeretlek Magyarormány!
nemkati
@dr. prédikátor: És szabadalmaztatni az új magyar találmányt: bőrkesztyű rongyból. :)
A sz@rból várat az magyar szabadalom?
JAJMÁR
Ők legalább azt megtehették, hogy leadagaszthatták! A következő lépésben már az iskolapadan magyarázzák nekik, hogy hogyan kell, és azt kell bemagolni. Max. neten megnézik.
(Pontosan ez a legnagyobb baj a mai oktatással)
A gyerekek - és a magunk - érdekében nem hagyhatjuk!
TASzSz
Nem ám! A szabadkígyósi tanműhelyeket meg is vették a megyei górék!!! Az iskolát meg bezárták, pedig 90 milliót termelt évente pluszba!!!
Hellcat
Azt a batyubatekert qrva mindenit neki! Hát mi a tököm van itt bazzeg??? Azzal etetném meg az összes nyers kidobott kenyeret aki ezt a baromságot kitalálta!
nyanya001
888.hu/article-mas-lesz-a-kenyer
Ezentúl a nyers kenyértésztát árulják majd, a vásárló süsse meg otthon ... ???

Ennyi barom nincs egész Európában!
joopapa
Valami bűzlik, na nem Dániában hanem orbanisztánban! Nem tudom hogy ezt a marhaságot ki találta ki, de otthon is sütés nélkül bacca ki a süteményt mert túl drága a gáz vagy a villany?
pbalage
Liszt se legyen!
Egyszerűen csak pantomimozzák el, hogyan kell kenyeret sütni!
magyarbakancs
Ötváras mocskos,büdös tetves jó édes anyátokat.
Moslék kormányának.
wagabund
elsejéől minden jóra fordul...jön az új klik vezető..
...aztán mint a mesében, az új seprő jól fog seperni..

ki lesz az új elnök? na? ki tuggya?

...megvan?
na, hát ezért!
Tekla
Annyi az éhező, hogy akár nekik is fel lehetne ajánlani .
nemkati
@nyanya001: Ezzel az alacsony sótartalom mániájukkal menjek már... a sóhivatalba!
nyanya001
@nemkati: Jah, otthon meg nyalogatják a marhasót !
nezelodo
Komolyan, azt hiszem, hogy minden posztra lámpással keresik ezeket a félnótásokat! A jelek szerint van utánpótlás a pártbarátokból, de ennyi?
coni
Ez a sztori a Fidesz mottója is lehetne, pont így működik a gazdaság is kínosan ügyelnek rá hogy a hozzáadott érték a mínusztatományban maradjon. Mint a rezsicsökkentés: állami támogatással fűtjük az utcát.
Lassan citrom termelő nagyhatalom leszünk akárcsak a Tanú c. filmben (sok elem már megvan).
namihami
Igazi bölcs, előrelátó, jövőbe mutató döntés.
Viktor, igazad van. Jók a beosztottak, értenek a bevezetendő újításokhoz.
A kolbászfesztiválon pedig élve kell hagyni a disznót, legalább a kolbász és a többi cucc a saját lábain, saját kivitelében haza tud menni a kamrába, nem kell fáradságos munkával hazacipelni.
Sőt, a vejkóval való páleszt se kell drága energiával, munkával lefőzni, elég lesz, ha a gyümölcsöt elrágcsáljátok. Majd benn beérik és alkohollá alakul át.
Kutyuska
@Tekla: Harrach szerint nincs éhezés, ilyen életformát folytatnak azok, akik reggeli nélkül küldik a gyerekeiket óvodába, iskolába. Unortodox étkezési szokások. Lassan törvényt hoz a Fidesz-KDNP arra is, hogy aki nem Fideszes, kötelezően fényevő lehet csak.
Áfát természetesen a fényevés után is fizetni kell.
Cicamama55
Ilyen pazarlást a keményen dolgozó kisemberek nem engedhetnek ám meg maguknak! Ideje lenne már Habony úr tanácsadói szolgáltatását visszavonni!
Turok
Szerintem ne legyenek iskolai tankönyvek sem, mert azok előállítása is pénzbe kerül, tanulja meg az órán a hülye gyerek, amit elmond a tanár, és egyébként is, az iskolákat is zárják be, mert azokat télen fűteni kell, nagyon sokba kerül, még a végén Kisvárdán nem lesz pénz a stadionra...
Turok
@Cicamama55: Ne bántsd szegén Árpit, mennyi jó tanáccsal látja el Orbánt:-))
namihami
@Kutyuska: Viszont, hogy a népnek is kedvezzenek, a fényevés ÁFA-ja csak 5% lesz.
Amit nagyban támogat, hogy a hírek szerint a Mészáros&Mangalica cég a fényevés ellátásában is komoly bevásárlásokra készül.
Persze, ez a két hír nem tartozik össze, pusztán csak véletlen, hogy így alakul.
Pálinkafőző Rézüst
@Kutyuska: kis magyar éttermi valóság napjainkban(?):
-Pincér!
-Igen, jövök! Mi teccik?
-Kérek 3 merőkanál napfényt, olyan alkonyatba hajlót.
-Nincs, csak tegnapi holdfény, az is a sötétebbik oldalról.
-Nanemá? Háhogy? Hiszen most emelték fel a fényáfát 85%-ra! Ilyen gazdagok a népek?
-Nem, de mivel az unortodox, és illib gazdaságpolitika miatt csak fényt lehet enni, ezért nagyon fogyik a termék.
-Mi maga. pincér, vagy közgázos?
-Ezt most hagyjuk...Tudnék ajánlani balkézről, feketén, egy kis Récsöl férje féle ledfényt, nem olcsó, de jó sötét, nem fekszi meg a gyomrát. Kéri?
-Kéri, Kéri? Itt eszik a Laci is? Na hozza bassza meg...
Dr. Felipe
"Ne süssék meg a péktanulók a kenyeret, hanem dobják ki nyersen, mert a sütő túl sokat fogyaszt "

Aki ilyen utasítást kiad, az hogy hogy nincs még letartóztatva elvtársak?
feleselek
Anno az un. átkosban a normálisabbja vezette az oktatást! Én pl. inaskoromban kalapácsot, párhuzamszoritót, keretes fémfűrészt állitható csőkulcsot és ajtózárakat készítettem, ja és ácskapcsokat kovácsoltunk. Ezeket az eszközöket a kereskedelem részére gyártottuk és ennek a bevétele az iskola számláján realizálódott, csökkentve a költségeket. A fodrásztanulóknak tanboltjuk volt, ahol az ügyesebbje, már a borotválást is gyakorolhatta élő, vállalkozókedvü vendégeken, természetesen a sikeres lufiborotválás után.A bevétel, ott is az üzlet fenntartását segitette.
Érthetetlen, hogy a támogatást szélbeszóró, gazdálkodást, hírből sem ismerő klik begyüjti az ország összes hülyéjét,és szabadjára engedi alkalmatlan ötleteiktől megrészegült lipótmezei szökevényeket!
rdos
@feleselek: Már megbocsáss, de nem elmeháborodottak, hanem közönséges tolvajok.

" csak épp a pénzt nem hagyta az iskoláknál, hanem elszedte tőlük"
DR Eric CARTMEN
Esküszöm azt olvastam : ne üssék meg a kenyeret!
Január
Akkor a Klik saját hatalmulag átírta a tantervet. Látszik, hogy életükben még nem sütöttek semmit.
Ugyanis van egy techológiai leírás amit be kell tartani a kenyérsütéskor is. Nem mindegy, hogy milyen hőfokon és mennyi ideig sütik azt a kenyeret stb. Honnan fogják tudni majd, - a diákok - mint szakemberek, hogy mit is kell tenniük a gyakorlatban?
Erről az intézkedésről látszik, hogy csak az íróasztal mögött melegítették a széket a Kliknél gyakorlati érzékük pedig a nullával egyenlő.
Kívánom nekik, hogy csak olyan kenyeret fogyasszanak hátralévő életükben, amit gyakorlat nélkül - csak elméleti oktatásban részesült pékek sütöttek!
nemkati
@Január: "Látszik, hogy életükben még nem sütöttek semmit." Már hogy sütöttek volna, hát sose volt sütnivalójuk!
nemkati
@rdos: A KLIK nemcsak elszedte tőlük a pénzt. Az önkormányzatok nem kapnak pénzt az iskolafenntartásra, mert az már nem az ő dolguk. Az már a KLIK dolga. Így aztán a fizetéseket össze-vissza, meg jól-rosszul kifizetik, de más dologi kiadást nem fedeznek. Viszont vesznek fél milliárdért darts táblákat, ördögmicsodát, csocsóasztalt. Hát, végülis azokkal is lehet egy darabig fűteni.
Mobil123
@Turok: Na csak mellékesen a lányomék pl így tanulnak. Könyv nélkül amit a tanár lead órán (sajnos van 2-3 tanár aki aki leszarja őket . Tehát nem adja le rendesen az anyagot vagy sehogy )
Turok
@Mobil123: Az sem lehet semmi. Mindenesetre ha ez a kenyérsütéses téma igaznak bizonyul, a kitalálójával etetném meg az összes nyers kenyeret...
Mobil123
@Turok: Ja ? és elsőben megvetették velünk a 30000,-ft-os könyv csomagot majd a tanárok mondták hogy egy se jó. Szerinted??
justhpeter
Ezek már nem is börtönt érdemelnek, mert biztos, hogy nem normálisak. Esetükben csak a kényszer gyógykezelés jöhet szóba.
Cicamama55
@Turok: De ő már nagyon megérett a kéretlen szavakra! Az a baj, hogy olyan tanácsadók veszik körbe miniszterelnökünket, akiket csak a vagyon kohéziós ereje tart össze!
Mobil123
@Turok: Sajnos erre nem sokat lehet mondani, de tud hogy amit fenteb írtál sajnos működik .
nevemnick
Na szóval, van egy kis ,,bibije" ennek a hírnek. Nem a KLIK felügyeli a szakiskolákat és a szakközépiskolákat hanem az MGM irányítja.
Mobil123
@nevemnick: Ez igaz , de tavaly még a klikhez tartoztak. (egyébként nem változott semmi hogy átkerültek. hacsak az nem hogy pl. szóltak a tanároknak nálunk hogy nem merjenek a miskolci tanárokhoz csatlakozni )
bencemacska
@nevemnick: Hát persze, ez egyértelműen a Parragh műve!
Így már kezdem elhinni, hogy igaz. Eddig kételkedtem ekkora marhaság elrendelésében.
nevemnick
@Mobil123: kétséges, hogy kellett szólni nekik, mivel eléggé nagy nyomás alatt állnak az MGM-nél.
Mobil123
@nevemnick: Hát ezt olyan tanár mondta akinek azért hiszek.
nevemnick
@Mobil123: nem akarok győzelmi táncot járni :)
KERKA
Barom állat volt, aki elrendelte a kenyér kidobását. Az még csak hagyján, hogy porig alázta ezzel a szakmunkás tanulókat, de a pénzüket is elvesztették.
A szakács /cukrász/pék/ tanulók megfelelő körülmények között, megfelelően képzett szakoktató mellett sajátítják el a szakmájukat. Rendszeresen vásárolunk náluk süteményeket, tortákat, hidegtálakat.
Nem értem, hogy mi a kifogásuk ellene?
Lepényleső
Aki a kenyeret eldobatja,a vizet meg sem érdemli. (Igaz,pezsgőben fürödnek.)
gibgab
@nevemnick: A szakiskolák 2015. július 1-től kerültek az NGM-hez. A Népszabadság korábbi esetekről ír pont azért, hogy példákkal mutassa be a KLIK alkalmatlanságát.
nemjoezigy
Kedves Hsz írók!
Jók vagytok, ennyi tetsziket még nem osztottam ki.
Hiányolom a megvédőket.
Ez klik teljesen önjáró lett, hülye főnök se kell megoldják lejjebb is, -gondolom.
Tovább gondolom a történetet (volt már kesztyű készítés), mi van a sírásó tanulókkal? Ők kiássák, beleteszik és ...hazamennek. Igaz ennek nem lenne költsége, de a folyamat vége lenne:-)
gibgab
Adtak egyet a nevelésnek...! Ezek után neveljük a gyereket arra, hogy "Ennivalót fiam, ki nem dobunk!".
Desischado
Nem emberi, mennyire hülyék! Nem csoda, hogy a tanároknál kiborult a bili. Hogyan lesznek jó szakembereink így?! Akik ezt kitalálták, azontúl csak ilyen nyers tésztát egyenek! Ez kész bolondok háza!
emerencia
@Desischado: Az átkosban (hetvenes évek első fele) még megesett, hogy a szakmunkás vizsgán a vizsgabizottság nem találta az egyik munkadarabot. Kiderült, hogy az egyik vizsgáztató egy tolómérővel mérte végig a többit és nem vette észre, hogy a kezében lévő eszköz az egyik vizsgamunka. Olyan jól sikerült, hogy össze lehetett téveszteni a gyárival pedig csak az egyik diák csinálta. Kb. ezt a színvonalat kellene újra elérni.
emerencia
@dr. prédikátor: Mi még gimis érettségi után két évig nappalin tanultuk a nagy elmélet igényű szakmánkat majd 3 év szakmai munkát kellett igazolni ahhoz, hogy munka mellett elvégezhessük a technikumot, melynek végén egy komoly szakdolgozatot kellett készítenünk és megvédenünk az államvizsgán. Ma már ugyanezt a képesítést a fiatal kollégáim a szakközép után egy év tanulással megszerzik. Meglátásom szerint nem a lexikális tudás hiányzik náluk, (magolásban nagyon jók) hanem a műszaki, szakmai szemlélet. Elképesztő pl., hogy egy végzett technikus soha nem hallott normaidőről, csak az minden tudománya, hogy szekálja az embereket mert szerinte lassúak. Az így létrejött munka minősége pedig olyan, amilyen. :-((((((((((
lionking
@nemjoezigy: a helyzet az, hogy odatették a havert , rokont, akárkit jó kádert, és valamit csinálnia kéne a milliós havi fixért.
erre ötletelnek. Erőszakkal kinyom valami gondolatfoszlányt magából, és közben két kézzel markolja az íróasztalát, nehogy elvegyék előle.
És ebben a nagy erőlködésben ilyen príma ötletekkel sikerül előjönni mint ez a kenyérsütős dolog is.
Azt kellene észrevenni végre, hogy lassan a vezetés minden területén - miket mondok nem lassan hanem már évek óta - nem szakemberek vannak, hanem káderek haerok rokonok, és az, hogy segghülye mindenhez de még ahhoz is amihez a pozíciójában érteni kéne, az nem számít, lényeg ha a vezér(kar) mond valamit, akkor azt azonnal bológatójános módon végrehajtja, ellenvetés nincs
Hát ezért olyan a klikk is amilyen
emerencia
@lionking: Nem csak a klikk ilyen. Nagyobb profitszférás vállalatoknál is létezik a jelenség.
lionking
@emerencia: azért is írtam így:
Hát ezért olyan a klikk is
profon
Ezeknél már olyan sincs, hogy "józan paraszti ész" !
eugen4402
Igazatok van. Régebbi keletű szokás felénk, hogy a meggyúrt (nem kigyúrt), kelesztett nyers káderek nevezik ki a sületlen, püffedő-dagadó "illetékes elvtársakat", manapság méltóságos, kegyelmes urakat, ahogy tetszik / nem kívánt törlendő. Mindig, minden polcra jut egy-egy "kenyér", de ízletes, emberi fogyasztásra alkalmas ritka, mint a fehér holló...
kukac50
Süssék meg a kenyeret,csak akkor tanulnak,biztos valami hűje buta hozzá nem értő személy adta utasításba,hogy dobják ki, abból is ráfizetés lesz ha kidobják és még élményük sem lesz,hogy megkóstolhassák a saját maguk által készített kenyeret.
Ilyen az amikor agy Fideszes buzit ültetnek az iskolák nyakára milliós fizetésért,az Ő béréből fizethetnék a kenyér sütés számláját minden hónapban.
Pági
Gyönyörű!Még arra a pénzre is szükségük volt ,amit a tanulók kaptak volna a munkájukért! Akadjon meg a torkukon a kiflicsücske!
Bercifiu
Ezek nem a földön élnek, azt gondolják, hogy így jó pékeket képeznek.ezek a gyerekek is olyan szakbarbárok lesznek, mint akik a KLIK ben dolgoznak.
qxy
ezek e a KLIK EMBEREK ugye nem is jártak iskolába? vagy ha igen, akkor csak takarítani vagy moslékért. Mert a szakértelem, nem az erős oldaluk. Vagy ezek is azért lettek oda rakva mert valakinek a segge vége mind és kellett nekik egy olyan állás ahol nem kell ész de pénz,az annál több.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.