Átlépte a 329 forintos szintet a forint az euróval szemben tegnap este, amely ismét, néhány nap alatt már a sokadik történelmi mélypont.

Megállíthatatlanul esik a forint

Jelenleg 328 forint 50 fillér körüli áron kereskednek az euróval. A kormányszóvivő szerint: spekuláció is állhat a háttérben. A gyenge forint egyébként kihat a fogyasztásra, az exportra, a hitelekre, és nem utolsó sorban a nyaralásokra is.

(atv.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Egy héten belül ez a második öngól. Először az egyik miniszterük állva mondta, hogy álljanak fel azok akik orosz érdekeknek politizálnak. Aztán most, hogy 330 Ft lesz az Euro spekulációt emlegetne. Igen. Meg kell nézni hogy hízik az MNB kamu alapítványainak vagyona. Fehéren és feketén ott a spekuláció és ott találják a spekulánsokat is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Nem vallás, hanem hallás; avagy nicsak ki spekulál itt

Persze ennek a félrehallásnak is meg van a maga vallási alapja

Történelmi magasságokban az egyébként nem túl erős, EUR érfolyama a HUF-hoz képest. Ártunk és qurmányunk persze azonnal tudja a választ – mint mindennek ennek is -: csak is a Soros tehet az oka. Az igazat megvallva most – egészen kivételesen - csak a leghülyébbek fogalmaztak így. A hivatalos dumában spekulációról zagyváltak.
Mondanám, de itt elgondolkodtam, mert azért ebben lehet valami. Mert ne feledjük el Matolcsy közpénz jellegét elvesztő milliárdjai forrása a gyengélkedő forint miatti árfolyamnyereség volt! =))
justhpeter
@RonaGyuri: A hivatalos duma - by Kovács mekkmester - megint csak elkeni a sz@rt, amikor nem árulja el, ki spekulál. Ez az ostoba elkenés és a korábbi hazudozások a gazdaság állapotáról ad lehetőséget arra, hogy azt gondolhassam, bizony ebben az MNB és a kormány keze is benne van.
Eladott Ország
Matolcsy biztosan tudná az okát, sőt, a megoldást is, azonban az ő válaszára még várni kell. Van viszont addig is egy Kovács Zoltánunk, akik reagált a forintot ért durva zuhanásra:
Nem zárjuk ki, hogy spekulációs folyamatok állnak a háttérben. Soros György, te vagy az? Reméljük hamarosan kiderül és kormányunk talál megoldást arra, hogy megállítsa a forint gyengülését. Addig is lehet aggódni.
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3241/2048/original.jpg?w=600&h&w=600&h=793
nyultam.com/wp-content/uploads/2014/03/gyengulo-forint.jpg
Gauntlet
Sebaj. Pár fidesznyik csak elmondja miért jó ez nekünk!
szaboria1
A nagyot mondó Kovácsot már le is baltázták a saját vezetői.
Orbán lehet lemondani mint ahogy anno Gyurcsánynak is üzente 2008-ban.
maci0427
Nem értek hozzá ! Jó lenne ha például itt egy hozzáértő elmagyarázná, hogy miért van ez !!! / azon kívül,hogy nyár van és ezért. / Sokan szeretnék ezt tudni, gondolom.
csipetke
@maci0427: 7:47 Én se értek hozzá,csak sejtésem van,hogy ez a fidesz körök spekulációja.Valaki baromi nagyot szakít ezen.Melyiknek van pl pénzváltója?
Különben meg orbán monnyon le! :)
human
Egy héten belül ez a második öngól. Először az egyik miniszterük állva mondta, hogy álljanak fel azok akik orosz érdekeknek politizálnak. Aztán most, hogy 330 Ft lesz az Euro spekulációt emlegetne. Igen. Meg kell nézni hogy hízik az MNB kamu alapítványainak vagyona. Fehéren és feketén ott a spekuláció és ott találják a spekulánsokat is.
lusta
@human: Hát igen, a legnagyobb spekuláns pont Matolcsyné férje és a lényeg, hogy a közpénz elveszítse a közpénz jellegét. Kérném persze nem nyavalyogni, ezt akarta a választáson részt vevők többsége.
Nessy
@lusta: Akarta a fene! A 48 % is innen, onnan vásárolt szavazatokkal lett meg.
De tényleg ez a napi mantra: Ezt akarják a zemberek!
csak aztán mikor szembesülnek vele, hogy nem olyan szép a menyasszony, mint amilyenre pártunk és kormányunk festi , akkor morognak, szidják Sorost, a migráncsokat, csak magukat nem.
36
@Shikari: Igen. Veszni látszik Európa etnikai eltüntetése ezért most a gazdasági alapokat támadták meg.
De ebből a gazdasági támadásból, már akkor ízelítőt kapott Európa, amikor "egyszer csak" kipattant a VW dízel botránya.
Most meg már az Audi vezér is rabosítva lett.
Trump meg úgy táncol, ahogy a háttérhatalom muzsikál. "Nem akarok Mercedest látni a Fifth Avenue-n."
szaboria1
@Shikari: Ne legyél ennyire naiv. Nem spekulánsok miatt hanem mert épp üres a kassza a kormánynál. Mint írtam mostanra kell fizetni a magasabb kamattal felvett hitelek törlesztését.
Eladott Ország
@Shikari: Soros György, te vagy az? A forinton Kusza Szemék kaszálnak nagyot ezúttal is, de hát nagy a család, kell az elhordható pénz. Eddig még mindenki tudta, miért gyengül a forint. Emelkednek a kamatok mindenütt, másutt, csak itt nem. Jó, hogy elviszik a befektetők a pénzüket, mikor már a németek is nagyobb kamatot fizetnek, nagyobb biztonsággal. Ugyanaz történik mint a török lírával.
Peller Anikó
@szaboria1: így van, üres a kassza, a devizatartalékokat elfogyasztották, az aranytartalékot ellopták.

Nincs miből fedezni az intervenciót amivel fékezni lehetne a forint romlását. Az Eu pénzek csappandoznak, mitöbb vissza kell fizetni bizonyos támogatásokat, Magyarország eladósodottsága az egekben.

Ezeket a geciket meg nem zavarja ha romlik a forint, sőt örülnek, mert akkor éppen mi fizetjük meg azt amit szarra húgyra elkúrtak, már azt amit nem loptak el.

Ezt valóban látja a külföld és beindult a földmozgás, kitudja hol áll meg.

Már rég be kellett volna avatkozni (ha lenne miből).
1magyar
@Shikari: Ja, soros szokott beavatkozni ilyen esetekben. Az angoloknál is volt benne keze - ha jól emlékszem?
szaboria1
@Shikari: Pedig az övék csak arra nem számítottak, hogy ilyen hamar bekövetkezik. Őszre várták Orbán is pedzegette múlt pénteken válság lesz.
karma1
@1magyar: A font romlasat senki mas nem idezte elo, mint nigel farage, aki kitalalta es levezenyelte a Brexit otletet, megcsinaltatta a szavazast, es a szavazas eredmenyenek bejelentesekor meg aznap tobb mint 50 millio font zuhanas volt a tozsden.
Soros Gyorgynek a nigel farage-hoz annyi koze van , mint a romai papanak Mohamedhez.
Egy ures allamkasszaval, majdnem 71 %-os hitelallomannyal nem lehet csinalni csodakat: iden meg vissza kell fizetni 437 letelepedesi kotvenyesnek a 300 000 euro + kamat + hozamot, es MIBOL??? Az ures allamkasszabol?
Minden forint bedoles alapjat otthon kell keresni: az MNB minden ilyen alkalommal elteszi zsebre az euro-forint arfolyamkulonbseget, es erre mar azt mondja, hogy ehhez a penzhez senkinek semmi koze, mert nem az adofizetok penzebol van.
Es ez (is) oriasi hazugsag persze, mert igy a devizahiteleseket is mestersegesen tartjak nyomorban, es lelkiismeretfurdalas nelkul lakoltatjak ki oket.
Peller Anikó
@karma1: nahallod, egy hete romlik a forint és már meg is büntették a sorost. Ja.
karma1
@Peller Anikó: Sot, azota Gyuri bacsi mar le is toltotte a kiszabott buntijet,...:o)))
Meg ennyi idiota seggnyalot ezen az oldalon? ...:o))))
maci0427
Karcsú lesz akkor a 2018 - 2019 es nyugdíjemelésre szánt összeg nagyon ! 2.7 % 2019 re meg a Novemberi kiegészítés ! Ez a szar euró megdobja az importból behozott mindent és simán nagyot drágulnak a vásárolni szánt olyan behozott áruk, ami külföldről jön ! Ne is próbálják meg szépíteni ! Simán a 4 - 6 % os emelés kellene minimum + az év végi novemberi visszamenőleges... .
Csizmás Kond
Ez a nyugati pénzvilág fegyvere...egy sunyi spekuláción alapuló szarháziság.
Addig amíg egy ország érdekeit ílyen spekuláns módon lehet variálni nem lesz igazság.
szaboria1
Az én pénzem.hu is meg írta miként alakult a 2010 - 2018 között a forint bedöntése. Síjjártó, Kósa is tett róla meg az IMF való csatározás. 2010 januárban 271.-ft volt 2011 novemberére már 319.-ft lett egy euro.
Nessy
@maci0427: Romániában 10%, Szlovákiában 8% a nyugdíj emelés.
Nessy
@szaboria1: A költségvetés 310 Ft/ euróval lett tervezve.
Peller Anikó
@Csizmás Kond: ezek ellopták a tartalékokat. A tartalék (= devizatartalék, aranytartalék, magánnyugdíjpénztár milliárdok akár) azért szokás egy nemcigány országban, hogy ha gáz van (úgyértem veszély fenyegeti az országot, jobb esetben pénzügyi) akkor be lehessen avatkozni.

De ha ezeket a tartalékokat elbarmoltátok akkor most csak sírhatsz, hogy bezzeg a külföldiek.

Arról nembeszélve, hogy mindent megtesztek azért, hogy akár tényleg kibasszanak velünk.
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 15:00
És M. o. miért nem vigyáz a pénzére???
Pl azért, mert a csahosok Bécsben vásárolnak be, és nem érinti őket a forint árfolyama, nekik ez jó!!!
Jozefina
Készülőben a "vulkán" kitörése!!! ???
maci0427
@Nessy: Itt is annyi kellene, de állítólag így is jól adtak.
Csizmás Kond
@Peller Anikó: ...tartalék...na az lehet nincs viszont ma a pénz értéke nem attól függ, hanem attól hogy néhány vén fos spekuláns éppen kivel akar kicseszni.
Csizmás Kond
@bencemacska: ...és hogy kéne vigyázni rá ?
Commenter
@bencemacska: helló! Minden oké? Jó hogy újra itt vagy!
bencemacska
@Commenter: ma, 16:37
Kösz. a jó kívánságot, majd beszámolok. De most még nem vagyok különösen jól, mert az időjárás függőségem maradt.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Soros György, te vagy az? 328-hoz képest lehet az még 335-340 is. Egyébiránt nem hiszem, hogy van ok az aggodalomra, Matolcsy Rómeó majd felülvizsgálja saját unortodox zsenialitását meg a piros pöttyöket a valagán és tesz valamit a deviza-stabilizálás irányába. Vagy nem. Matolcsyrómeó még nálad is jobban örül, szinte hallani, ahogy a forintunk éppen csilingelve veszíti el a közpénzjellegét és szolgálja az alapítványok virágzását... Hogy az importáló cégek és az áremeléssel a Zemberek fizetik ezt meg, az kinek fáj. Sőt, még jó is, ha hozzácsapjuk a 27% áfát is.
Commenter
@bencemacska: ok, várom várjuk...csak nyugodtan.
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 16:31
Majd, ha én leszek az MNB elnöke, elmondom. Az biztos, hogy nem romlik ennyire, mert lopni nem fogok!!!-:)))
Most nincs erőm vitatkozni!
Csizmás Kond
@bencemacska: Vagyis tudod de nem mondod el...nahát..
Nessy
@maci0427: Relatív! Havi 2,5-3,5 ezer forint nem éppen habzsi - dőzsi!
Csizmás Kond
Ja és mégvalami...ha már mindenki ennyire benne van a témában, mit is jelent ez a leértékelődés ?...kinek van haszna vagy veszítenivalója belőle ?...csak úgy hétköznapi nyelven ha lehet...
troll5
Nyár van, ha külföldön nyaralsz, drága a költőpénz... ja, de a benzin ára se csökken kompenzációként itthon, nyugi!
Peller Anikó
@Csizmás Kond: 16:30, ez nagyon vicces kifogás. Tételezzük fel, hogy ez a helyzet, és akkor mondok egy mesét,

Megy a nagyegér az erdőben, szembejön a kiselefánt. Az egér üvölt, jaj kiselefánt itt vagyok, vigyázz ne lépjél rám! Elefánt meghallja és leszól, jól van vigyázok rád nem taposlak agyon.

Kettőt lép az elefánt majd erre a nagyegér: bazd meg a kurva anyádat elefánt dögölj meg és be ne tedd a lábad többé az erdőbe mert szétcseszlek.

Erre visszafordul az elefánt, mi van?

Na most ez a vén fos elefánt visszafordult (na persze csak tételezzük fel, ha már ezzel akartok kampányolni, a vén fossal)
babp1982
@maci0427: azért van mert nem emel kamatot kuszaszem holott a nagyvilàgban 1%-ék feletti kamatokat emeltek kuszaszem pedig ragaszkodik a 0,9 szàzalèkos kamathoz, pedig a gazdasàgi teljesítmény alapjàn 1% -ék feletti kamatot kéne emelni Magyarul a befektetőknek nem èri meg forintban befektetni ezért eladják a forintot! Minden valuta nemben gyengül a forint, mert kuszaszem gyenge forintot akar, vagyis bennfentes kereskedést folytat megint csak nincs aki s körmére nézzen és megkeresse s strómanjàt aki milliárdokat keres a forint gyengúlésén! Érthető amit írtam?
babp1982
@csipetke: nem a pènzvàltón keresnek hanem a tőzsdén csak ki az aki kuszaszem szrómanja azt kène kideríteni!
Csizmás Kond
@Peller Anikó: ..miért kellett magadra értsd ?
babp1982
Na a két kretén fideSS pénzügyi szagértő megszólalt csak a Soros lehet a hibás -:)))€)))))))))))) Az anyjuk ezeket sem az eszükért szerette olyannyira nem, hogy bottal piszkálta őket nehogy megfertőzte az agysorvadàs ami mostanra felemésztette az a kevés szürkeállomànyukat is ami volt-:)))))))))))))))))))
csipetke
@babp1982: 19:30 Nem brókert akartál írni?De így is értem.Sztem előbb-utóbb minden kiderül.Épp most kér az ügyészség letöltendő büntetést,és teljes vagyonelkobzást egy fidesz által milliárdossá lett fószerra.(nem jut eszembe a neve).Így megy ez fideszéknél.Valamiért kegyvesztett lett,hát repült.Lehet,hogy kevesellték a visszaosztott lóvét.
babp1982
@csipetke: nem de lehet, hogy brókerének kersztül szívjàk s vérünket. Tőzsdén bárki kereskedhetnek én is azt teszem, ha előre tudom kuszaszem mit tervez én is forintot adok el, de én 320-nàl erősödésre fogadtam most várom hogy visszatérjen 310-ig .
Lepényleső
Na ugye,bevált az ortodox gazdaságpolitika. Mennyivel jobb most mint 15 éve amikor a kisstílű liberális tolvajok voltak hatalmon,akkor cirka egy százassal kevesebbet kellett érte fizetnünk.
evacica
Kusza szemű azért tartja a Ft ennyire lent, hogy többet tudjanak lopni az alapítványaikba, s azon keresztül tömhessék feneketlen zsebeiket! Na és az ország? az le van sz..., kit érdekel! Első a zsebünk, meg a haveroké, a többire teszünk, ez a fidesz politikája, meg kis gömböcé!
kamazuka
Nyíltan nem lehet adóemelésről beszélni.ez viszont megoldás arra.
division
Valóban esik, rá a bankszámláimra:-)) Azért nem semmi hogy a 180 ft - ért vett nem kevés euróm most mennyit ér...
tulipan
@division: Keserves lehet azért a sok seggnyalásért!!!
tulipan
@Lepényleső: Mennivel jobb? Nekik???
division
@tulipan: Anyád látom nem tanított meg a jó modorra, persze van akit nem lehet.
tulipan
@division: Mit válaszolt a tükröd??? BIZONY???
Grafix69
@division: Szerintem aki dicsekszik annak adni kell , aki meg sír attól elvenni . Ja és nem a pénz határozza meg az embert a pénz az a másik embert határozza meg akinek mondod.
Aki Én
@division: Anyád téged meg nem tanított meg, hogy a dicsekvés undorító és ellenszenves cselekedet?
Szandikám, nem változtál semmit, ugyan az a gyagyás kérkedő pöcs vagy. Titkon azért te is tudod, hogy valójában egy senki vagy, ezért erősíted itt magad idegenek előtt.
Szomorú, hogy ebből a tragikus hírből ennyi jött le neked :(
division
@Aki Én: Nem csak ez jött le, de miért is lenne nekem az rossz ha a 180 - ért vett nem kis összegemet most akár 300 felett is el tudom adni? Persze, ennél sokkal összetettebb a dolog, az üzleti életben nem a legszerencsésebb, csak tudod én már régen kiléptem onnan ahol voltam, és marhára nem érdekel senki nyomora. Még a tiéd sem:-) Senki volnék? Akkor csinálja mindenki utánam. Nem pofázni kell hanem tenni érte. A szüleim meg már sajnos nem tudnak nekem tanítani semmit, ilyen az élet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.