Varga Mihály a családok költségvetésének nevezte a 2020-as büdzsét a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A pénztől várja a kormány, hogy megnő a gyermekvállalási kedv

A pénzügyminiszter kijelentette, a kormány családbarát, a népesedési folyamatok megfordítására törekvő költségvetést nyújt az Országgyűlés elé a jövő héten. Hozzátette, hogy hivatalosan még nem adtak nevet a 2020-ra készülő büdzsének, ugyanakkor az első jelek alapján nem áll messze a valóságtól, ha azt a családok költségvetésének is nevezik majd, hiszen sok olyan pontja lesz, amelyik a családoknak, a gyermeket vállalóknak és nevelőknek nyújt majd segítséget, biztonságot.

Varga Mihály elmondta: a jövő évtől nagy segítséget jelent majd a kistelepüléseken élőknek, hogy az ingatlanok felújítása, bővítése, építése után – a számlával igazolt rész – ötmillió forintos áfatartalma visszaigényelhető lesz. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kistelepülési családi otthonteremtési kedvezményben (ismertebb nevén a falusi csokban) érintett területeken mintegy 30 millió forintos építkezési költségig vissza tudják igényelni az áfát.

A pénzügyminiszter a 100 millió forint feletti árbevételű cégek jelentős kedvezményeként említette, hogy eltörlik az adófeltöltés december 20-i határidejét, így az érintett társaságoknak majd csak májusban, az adóbevallásuk elkészítésével egy időben kell megfizetniük teljes adójukat. A költségvetésnek a kedvező gazdasági mutatók alapján van lehetősége arra, hogy az adófeltöltésből származó 150-170 milliárd forinthoz csak öt hónappal később jusson hozzá – mondta Varga Mihály. A kedvező adatokra példaként említette a tavalyi 2,2 százalékos államháztartási hiányt, valamint az idei első negyedéves, a kormány optimistának nevezett várakozásait is túlszárnyaló, 5,3 százalékos gazdasági növekedését.

Szólt arról is, hogy a gazdaságvédelmi akciótervben a szociális hozzájárulási adó (szocho) 2 százalékponttal csökken, míg a kisvállalati adó 13 százalékról 12 százalékra mérséklődik.

Varga Mihály közölte: a fejlesztési célú adókedvezmény annak a lehetőségét teremti meg, hogy ne csak az 500 millió forintot meghaladó beruházásokat végrehajtó cégek, hanem a három év alatt 50-100 millió forintot fejlesztő kis- és közepes vállalkozások is hozzájuthassanak ilyen típusú adókedvezményhez.

A miniszter megerősítette: a gazdaságvédelmi akcióterv 400-500 milliárd forintos segítséget jelent a gazdaság szereplőinek, és hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország meg tudja védeni az elmúlt időszak uniós átlag feletti gazdasági növekedésének eredményeit.

A tárcavezető emellett megjegyezte azt is: míg 2010-ben Magyarországon volt a legmagasabb az adócentralizáció, addig mostanra a visegrádi országok élmezőnyébe került, és a jövőben is folytatni tervezik az adócentralizáció csökkentését. A kormány célja, hogy az adórendszer ne lefojtsa, hanem segítse a vállalkozások aktivitását – húzta alá Varga Mihály.

Forrás: MTI

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Nyílván, magukból indulnak ki... hiszen ők is jópénzért mindent bevállalnak! Sok-sok aljasnál aljasabb dolgot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Nyílván, magukból indulnak ki... hiszen ők is jópénzért mindent bevállalnak! Sok-sok aljasnál aljasabb dolgot.
tudode
Hol volt, hol nem volt CSALÁDOK ÉVE, amikor őféleSEGGE nem rendelkezett annyi hatáskörrel, hogy segítőkezet nyújtson egy KILENC GYERMEKES Édesanyának, de ami a bukÉJE ennek a szektának, hogy a RÉM RENDES CSALÁD milliárdokat, nem sz@ros TÍZ MILLIÓT kapkod ki a családi bányácsKÁBÓL
.
www.google.com/search?ei=lXTzXNSXHaXqrgSDlqf4DQ&q=orb%C3%A1n+csal%C3%A1d+4%2C4+milli%C3%A1rdja&oq=Orb%C3%A1n+csal%C3%A1d+4%2C&gs_l=psy-ab.1.0.35i39j0i22i30.19415.22077..25362...0.0..0.89.240.3...0...1..gws-wiz...0j0i67.9aXJ4cHlQB4
---------------------
.
Szumma szumárum:
.
www.google.com/search?q=ner-tagok+lop%C3%A1sai&oq=ner&aqs=chrome.3.0j69i61j69i60j69i59l2j0.5697j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Vajon a NEMZET FŐKÖNYVELŐJE hová könyveli el a BARÁTI Bt által letartóztatott közlóvécsKÁT!
DURBINOS
Na, asszony, ma este pénzért fogunk b@szni!
Klubtag
Nincs új a nap alatt...1967-68-69-ben is attól várták a "szaporulatot", jelentős mértékben be is vált a számításuk, mert meg volt a KELLŐ BIZALOM.
Csak ahogy most elnézem nem ilyen fényes a helyzet...én is azt kommunikálom a környezetemben, hogy óvatosan, mert ráfáztok...érdekes anno a három gyerekünkből (bár nagy volt a kísértés) egy sem adósodott el devizahitel miatt, mert hittek nekem.
Nessy
Aztán aki nem családos, vagy már felnőttek a gyermekei, az finanszírozza a kormány "nagylelkűségét"! Természetesen aki belebukik a hitelekbe, azt szívfájdalom nélkül kilakoltatják, mert szabál az szabál!
Régi emlékeim szerint, a bébi projekthez a hitelen kívül más is kellett!
Nessy
@Klubtag: Később meg három gyermek után soron kívüli lakás kiutalás járt.
Volt is nem kevés "kulcsos gyerek" a téren késő estig.
Klubtag
@Nessy: "Régi emlékeim szerint, a bébi projekthez a hitelen kívül más is kellett!".
Tisztelettel köszöntöm a legfontosabb (szerelem, szeretet, szülői vágyak) szempotokra való hivatkozásodat...ez a lényeg.
Klubtag
@Nessy: ..Való igaz, de voltak szerencsések, mint mi is...volt két nagyszülői "csapat". A "kulcsosság" igen kis számban volt alkalmazva...
Eladott Ország
Soha a büdös életben nem volt olyan a alacsony a születések száma, mint a családbarát Orbán-kormány regnálásának bármelyik, szabadon választott időszakában. Megszületnek azok a gyermekek, csak már nem Magyarországon. De nem baj, majd hazudik valamit az éppen illetékes. Esetleg összehasonlítja a születések számát az albán kecskepásztor fogainak számával és biztos, hogy a születések száma győz.
Nessy
@Klubtag: Itt Óbudán, az akkor épült lakótelep miatt sok volt. de akkoriban még volt segítőkészség a szomszédok között! :-))
Nessy
@Eladott Ország: Fogak számért már nem kell Albániáig menni! Egyre többen vannak itthon is, akiknek több a szeme, mint a foga.
Macskaszem
A nyugati országokban sokkal jobban élnek az emberek, mégis egyre kevesebb gyerek születik.
3-4 gyerek felnevelése óriási felelősség, rengeteg pénzbe és sok lemondásba kerül, ha az ember nem rabszolgát, hanem tanult embert akar belőle nevelni.
vacsi
@Macskaszem: Mi négy gyereket neveltünk fel, ma már mind diplomás, dolgozik (itthon), családja van. Az elmúlt évekből leginkább arra emlékszem, hogy minden fillért meg kellett fognunk, a spórolást magas szintre vittük, a lehető legegyszerűbb, paraszti főztem, kertet műveltünk, állatokat tartottunk, még kecsketejünk is volt. A nyaralásokat meg családi kirándulásokká emeltük, a gyerekeknek ma is szép emlékeik vannak róla. De egy biztos: egyik gyerekem sem a pénz miatt született meg, és a nehézségek miatt egyetlen reménybeli gyereket sem vesztettünk el! Természetesen, a törvényesen kapott segítség nagyon jól jött (adókedvezmény, a gyerekek ingyenes tankönyve, étkeztetése, stb.), hálásak vagyunk érte! Hitelünk nem volt, így mára csak a szép emlékek, a boldogság maradt!
Eladott Ország
@Nessy: A hazugságnak három fajtája létezik: hazugság, szemérmetlen hazugság és statisztika (Mark Twain)
Egy idő óta dramaturg nélküli drámatagozatos lett a térdre kényszerített nép. A ’45 előtti mezítlábasból most kínai cipősre demokratizált bennszülött alattvalók jelentős hányada nem beszél nyilvánosan. Nincs is hol és mikor és főleg kinek, minek, amúgy meg szégyelli a fogatlanságát. Tudtad, hogy a diktatúrákat az elnyomottak fogazata alapján is lehet minősíteni. A klasszikus, amikor kiverik az alattvalók fogait, a modern, amikor jogi- és közgazdasági eszközökkel a politikai hatalom nem engedi a fogpótlást. Az utóbbit mondják illiberálisnak. A következő fokozat az enyhén foghiányos, monológos elnyomott. Csak monológot tud. De dramaturg hiányában ez nem a Tiborcos változat, hanem csak úgy lógnak a monológok egymás mellett és néha egyidejűleg a levegőbe egy darabig, aztán szertefoszlanak és a jajszavak, mint a savas eső, permetként mérgezik a hétköznapokat. Most meg már nagy gázzal működik a nemzeti öntudat adagoló, mert aki nincs pillanatnyilag még urnában, annak az urnához kell járulni. Egyelőre nem lakásnézőben, de ha nem telik neki magánorvosra, mert egy életen keresztül elherdálta a pénzét a tb. –re, akkor számítson rá, hogy a neki jutó urna jóval kisebb lesz, mint ez az Európai Unió elvermelésére tervezett. Azért élezni kell azt a kapát, sose lehet tudni no, de kell majd néhány sarló is megfenésre!
Eladott Ország
@durbincs: ma, 11:43; Az Echo tv már fuzionált a másik kormányfelszopó kanálissal a Hír tv-vel. Ez a dialektikus történelmi materializmus ifjúkommunista, mára már kivénhedt fideszes változata: a „megszüntetve megőrizve”
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fwww.kepfeltoltes.eu%2Fimages%2F2019%2F03%2F808hirtvo.jpg&key=V5GoSHzYr5Re8SPFo1YJrA&w=600&h=358
görbetükör
Nem alamizsna, nem kölcsön kell, hanem lehetőség tisztességes életre és élhető, szabad ország.
Ezt kapjátok ki!
human
A több pénz a focinál is hogy bejött.
Rockxy
mindenki a pézért sír-rí, de ha megkaphatná, kiderül, hogy a kényelem miatt kéne
SystemError
Nem kéne ennyire lenézni ezt az országot, hogy dobnak egy kis kenyeret az emberek közé, azok meg nyúllá változnak... Persze feltétel a pénz, de nem gépek vagyunk, amibe csak benzin kell. Mondjuk jövőkép, biztonság, szabadság...
wpym
,,...a családok költségvetésének nevezte a 2020-as büdzsét..."

És nem is mondott hülyeséget: valóban a családok éve lesz és eddig is az volt, csak nem folytatta az igazsággal, miszerint az orbán család és a többi rabló családjának az éve lesz.
papa.49
Ez a terv is ,CSUPÁN TERV MARAD gúnármiska !!!
nezelodo
Ez már nyílt beismerése annak, hogy kuplerájt csináltak az országból, ahol pénzért minden megvehető. Most éppen a családokat nézik prostituáltnak. Ahogy elnézem ezeket az urakat, magukból, meg a hűséges híveikből indulnak ki.
Nessy
@nezelodo: Sok évvel ezelőtt egy idős kollega felvilágosított, hogy a kuplerájban tisztaság, rend és szervezettség uralkodott. Ez per pillanat kis hazánkról nem igazán ,mondható el!
nezelodo
@Nessy: Látod, már a kupi, az elbeszélések szerint sem a régi, a de a fő baj az, hogy nekünk, akik eddig belülről nem láttunk ilyen intézményt, most elbaltázott változatában kell hogy éljünk az.
tudode
Nyelvében él a nemzet, de NYELVÉVEL még senki nem NEMZETT!
.
Azzal nem lesz több utód, hogy a "nyelv virtuóz" az ország almácsKÁJÁNAK 10. évi DOBÁLÁSA közben rádöbbent, hogy FOGY a NEMZET, csinyáltassunk a prostituált asszonyoknak HITELBE a házmesternek unoKÁKAT!
.
Nem máskor, a CSALÁDOK ÉVÉBEN a hiteles családokat dobálják ki a KÖLCSÖN VETT otthonukból, mint a macskákat!
.
Ez a HIBELBE GYEREK, NÉGYKERÉK egy beteg elme/mék szüleménye, miközben üresen konganak potom 5-600 ezer milliárdért a BETONTEKNŐK!
Lepényleső
Miért a pénztől,egy kormány sem baßogatta ennyit a magyarországiakat mint ezek?
Demográfiai robbanás nem történt ennek ellenére,konzekvencia;akkor impotensek?
Eriksson
@Lepényleső: Még jóformán be sem indult a program, s máris bébibummot akarsz? A kihordási időt nem kéne figyelembe venni?
csipetke
A baráti körünkben van néhány fiatal házaspár,de a csok-ról azt mondják,hogy a fidesz pont olyan,mint orbán,teljességgel kiszámíthatatlan,épp ezért,amit ígérnek,ki tudja,hogy 1-2 év múlva nem törlik-e el ezt az egészet,és a fiatalok ittmaradnak egy rakás adóssággal.Lásd:-a lakástakarékokat 3 nap alatt gyilkolták le,pedig sok ember így tudott lakásra,vagy épp felújításra spórolni.A fiatalok még mindig a külföldre költözésben látják a jövőt,és bármit kommunikál a fidesz,akik már kint élnek,nem gondolkodnak a hazajövetelen.
Pálinkafőző Rézüst
Aki ezeknek pénzért lepetézik, az annyit is ér...
kissé felnőttem
ostoba ötlet ostoba elvárás. Ami kimaradt 20 éves korig azt eltartani + a diplomáig 3-5 év akad. nevelni kéne nem a fogason lóg mint a sömlyén zsoti puskája pelus csupa fillérekért , babaruha, tusfürdő, popsikenőcsök hada meg a méretek mivel gomba mód gyorsan növő , doki, recept patikus akár éjjel is, cipő játék na majd ovi oskola kis bicigli majd nagyobb is, hu ez huzós ám 3 -at neveltem fel + 1 unokát nem ábránd .KITARTÁS + pénz türelem feltételek egészség szerencse tovább is van mondjam még. Ébredjetek kormány.kell még más is
Lepényleső
@Eriksson: Kilenc hónapról tudtam. Azt,hogy kilenc év kevés hozzá,most hallom először.
simmering73
Nem lesz ebből se semmi. Mi van a három királylány, három királyfi, meg a többi agyament ötlettel?
evacica
Üzenem annak a félnótás kormánynak és vezetőjének, hogy előbb talán a már meglévő gyerekekkel kéne törődni, és normális életet biztosítani mindegyiknek! Nem csak a sajátjuknak és haverjaiknak a gyerekeinek a nép pénzén biztosítani mindent! Mocskos banda! Látszik, hogy mennyire viselte a szívén Orbán a 9 gyerekes család sorsát!
tulipan
@durbincs: Mi a hézag, narancsos seggnyaldosó tökhülye félfarok, ott a román Ploestiben levő denevérszaros vérhúgytól bűzlő bányakecódban?? OTT NÉZED az Echo-tv ? lehet odaragasztottak a foteledhez ? Mán me lezsibbadtál ?
tulipan
Nyugi Emberek!! A szocpolos 3 gyermek "ígéreteknek" is csak a 1/4-e jött bw!!! ))
simmering73
Előkerültél te mocskos kotonszökevény? Hogy a herkó verje ki a véreresével a gyenge tejfogaidat.
tulipan
@durbincs: Mi a hézag, narancsos seggnyaldosó tökhülye félfarok, ott a román Ploestiben levő denevérszaros vérhúgytól bűzlő bányakecódban?? OTT NÉZED az Echo-tv ? lehet odaragasztottak a foteledhez ? Mán meg lezsibbadtál ? Előkerültél te mocskos kotonszökevény? Hogy a herkó verje ki a véreresével a gyenge tejfogaidat.! Mi is a helyzet, te bánykecos araa nálatok 1000km-re ilyen nincs,ott Ploestiben ? de mivan ? Denevér ? +petro ?
cikicakk55
@Nessy: Junius 2 10:47

Sajnos a fogak számában teljesen igazad van. Mióta fizetős lett a műfogsor készítése,azóta egyre több idős embernek nincs foga. Az én korosztályom( 1955) bizony még nem jutott hozzá olyan komoly fogkrémekhez,amilyenek most vannak és sokan már 60 éves koruk előtt protézisre szorulnak. Egy teljes protézis,alsó-felső fogsor,amiben semmi faxni nincs egy fogtechnikusnál 80.000 ft. Amennyiben fogászati teendő is van előtte,akkor ennek a duplája. Mikor tud egy nyugdíjas ennyi pénzt félre tenni?
cikicakk55
Melyik országról beszél ez az idióta? Miben lettünk mi vezetők az Unióban? A korrupcióban,lopásban, a felesleges költekezésben igen,ott élen jár a kormány.Csupán az ország lakóinak az életszínvonala zuhant a béka segge alá az utólsó 9 évben. Mikor tud egy fiatal család annyi pénzt összeszedni( ha csak nem narancsosak a szülők),hogy vegyenek telket,építsenek házat,akár vidéken,vagy egy kis faluban is? Ahhoz,hogy ÁFÁt vissza igényelhessenek,kell egy pár millió ft,hogy legyen miből vissza igényelni. Na ez az ami lehetetlen,becsületes munkával,szülői segítség nélkül bár melyik fiatal párnak itt az országban. Még saját magukat sem tudják eltartani a fiatalok,nem,hogy gyerekeket vállaljanak. Hátulról a második legszegényebb ország vagyunk Európában. A gyerek egy életre szól,nem addig ameddig a Fidesz betartja az ígéretét. Remélem nem sok fiatal dől be ennek a narancsos mocsoknak.
Nessy
Hála pártunknak és kormányunknak! Leszavazta gyerekes családok kilakoltatásának tilalmát! Nem baj. lesz tenisz bajnokság 20 milliárdért!
tulipan
@durbincs: @durbincs: Mi a hézag, narancsos seggnyaldosó tökhülye félfarok, ott a román Ploestiben levő denevérszaros vérhúgytól bűzlő bányakecódban?? OTT NÉZED az Echo-tv ? lehet odaragasztottak a foteledhez ? Mán meg lezsibbadtál ? Előkerültél te mocskos kotonszökevény? Hogy a herkó verje ki a véreresével a gyenge tejfogaidat.! Mi is a helyzet, te bánykecos araa nálatok 1000km-re ilyen nincs,ott Ploestiben ? de mivan ? Denevér ? +petro ? Sötét, bunkó abnomális!
tulipan
@durbincs: Mi a hézag, megbuggyantál,te narancsos seggnyaldosó tökhülye, félfarok, ott a román Ploestiben levő denevérszaros, vérhúgytól bűzlő bányakecódban?? OTT NÉZED napohosszat az Echo-tv ? lehet odaragasztottak a foteledhez ? Mán meg, tök lezsibbadtál ? Előkerültél te mocskos, bűzös kotonszökevény? Hogy a herkó verje ki a véreresével a gyenge tejfogaidat.! Mi is a helyzet, te bányakecos araa nálatok 1000km-re ilyen nincs,ott Ploestiben ? de mivan ? Denevér ? +petro ? Vigyázz ám mit vartyogsz itt össze, mer' meglehet már biztosan Weber lesz a nyaldosott narancsos segged FŐNÖKE? akihez térden csúszva járul majd a pénzé...!!! Sötét, bunkó, abnomális!
tudode
Na ettől az óhajtól, sóhajtól kellene átmenni egyetemet végzett kocsisba!
.
Beszéljen helyette milyen módon fialt az apucika bányácskája szent családjának:
.
--- 100 milliárdot fialtak az Orbán és a Mészáros család cégei

24.hu/fn/gazdasag/2019/06/06/100-milliardot-fialtak-az-orban-es-a-meszaros-csalad-cegei/

""" Az Orbán-kormány 2018-at a családok évének nyilvánította. A napokban napvilágra került céges beszámolók alapján az látszik, hogy Orbán Viktor szűkebb környezetének – családtagjainak és jó barátjának, Mészáros Lőrincnek, valamint az ő családjának – valóban kiváló éve volt a tavalyi. Összesen legalább 100 milliárd forint adózott nyereséget termeltek az érdekeltségükben levő vállalatok, és a pénz jelentős részét nem is hagyták benn a cégekben, lapunk becslése szerint – tulajdonrészüknek megfelelően – mintegy 50 milliárd forintot vettek ki osztalék formájában.""" (...)
.
De azért ebül szerzett (lopott) jószág ebül fog elveszni!!!
Sámannus
Leginkább abban a pénzben gondolkodnak amit szétlopkodnak,vagy kiszórnak az ablakon. Azért amit szülésre szánnak, még a kurvák is éhen halnak.
Az a pénz hitel, és csak a bankok kamatyát növeli, csak ők ezt is gyermek támogatásnak csúfolják.
tulipan
@durbincs: @durbincs: Mi a hézag, megbuggyantál,te narancsos seggnyaldosó tökhülye, félfarok, ott a román Ploestiben levő denevérszaros, vérhúgytól bűzlő bányakecódban?? OTT NÉZED napohosszat az Echo-tv ? lehet odaragasztottak a foteledhez ? Mán meg, tök lezsibbadtál ? Előkerültél te mocskos, bűzös kotonszökevény? Hogy a herkó verje ki a véreresével a gyenge tejfogaidat.! Mi is a helyzet, te bányakecos araa nálatok 1000km-re ilyen nincs,ott Ploestiben ? de mivan ? Denevér ? +petro ? Vigyázz ám mit vartyogsz itt össze, mer' hisz már egészen biztosan ez a Weber lesz a nyaldosott narancsos segged FŐNÖKE? akihez térden csúszva járul majd a pénzé...!!! Sötét, BUTA, bunkó, abnomális! HAHAHAHA :)))))
emerencia
@Sámannus: Vajon milyen szülők lesznek azokból, akik eleve hitelfedezetnek ajánlják fel a leendő gyermekeiket?
advocat
Pl.:a németek elég tűrhetően keresnek. Oszt' gyerek?
emerencia
@cikicakk55: Bokros a csomagjával megmentette a gazdaságot de nem bírta ki, hogy ne csapjon oda a többségi szegényebbeknek is. Azóta fizetős a fogászat. A fiatalok még megtehették, hogy ingyenes fogmegtartó kezeléssel megelőzzék a nagyobb pénzkiadást de az ötvenes évek közepe táján születettek már nem, hiszen az ő fogaik kezelésre szorultak volna a Bokros csomag ellenére. Sokakat éppen munkanélküliként vagy valami rosszul fizetett dolgozóként érte hidegzuhanyként a fizetős fogászat, emiatt sajnos kénytelenek voltak elkerülni a fogorvosokat annak ellenére, hogy a pártállamban beléjük nevelték: fogorvost rendszeresen meg kell látogatni.

A 2008-as válság utáni másik megmentő Bajnai 2009-ben egy évre vállalt miniszterelnöksége idején úgy akarta magát hosszabb távon beírni a magyarok emlékezetébe, hogy a többségnek, -köztük az ötvenen felüli embereknek is- megemelte a nyugdíjkorhatárát. Ilyen idős emberekkel ezt már civilizált országban nem szokás megcsinálni! Ennek következményeként tessék csak megnézni a munkahelyeket és az idősb, többségében nem nyugdíj mellett dolgozó hatvanasok fogait. Az már "csak" hab a tortán, hogy a méltatlanul kevés pénzből élő nyugdíjasok is rossz lábakkal, fogakkal, szemekkel próbálnak munkát keresni mert nem tudnak megélni a nyugdíjukból. Az ifjúdinamikus, nerkompatibilis munkahelyi vezetők pedig nem szívesen látnak egy ilyen lepusztult öreget a fiatalos csapatban. Ők már megtették a magukét azzal, hogy végigküzdötték az elmúlt évtizedeket, befizették az adókat és a járulékokat és sokan közülük zokszó nélkül megszenvedték a rendszerváltásnak nevezett gengszterszaporulatot. Most már csak arra jók, hogy kioktassák őket arról, hogy maguk tehetnek az egészségi állapotukról mert úgymond nem "törődnek" magukkal, nem mozognak eleget mert már nem bírnak és nem táplálkoznak egészségesen mert választaniuk kell, hogy melyiket vonják meg maguktól részben vagy egészben: a rohamosan dráguló élelmet, a gyógyszert és gyógyeszközöket vagy a számukra cseppet sem...
emerencia
@emerencia: folyt. olcsó rezsit. :-((((((((((((((((((((((((
emerencia
Ja, és még valami. Nincsenek beoltva a rossz sors ellen a magyarországi határokon belül élők közül azok sem, akik most O1G kegyelméből a többi honfitárson megspórolt pénzből próbálnak hitelre és egyéb támogatásokat igénybe véve jó életkörülményeket teremteni maguknak és szeretteiknek. Egy országban, ha nem terjed ki mindenkire a jóléti társadalom, könnyen lehet lecsúszni bárhonnan, hiszen a diktátor bármikor, önkényesen tönkre tehet bárkit! Onnan pedig felállni már csak nagyon keveseknek sikerül...
Sámannus
Ezek a kupcihér zsiványok csak azt felejtik el, hogy az embereket csak hagyni kell élni. No erre képtelenek, mert a lopáson és romboláson kívül nincs más képességük.
Amit eddig ellenünk elkövettek nincs pénz amivel kifejezhető.
tulipan
@advocat: A németeknél, ahol ugye, "tűrhetően keresnek", az ott élő magyarok körében, az utóbbi években jelentő számban születtek gyermekek! ami bosszantja is a narancsosokat!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.