Jobban kellene figyelni a törvényekben „az életvédelemmel összefüggő, lelkiismereti kérdésekre” – mondta Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia újraválasztott elnöke a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

A püspöki kar elnöke szerint súlyos bűn a lombikprogram, le kellene állítani
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Veres András azt is kijelentette, be kellene szerinte szüntetni a lombikprogramot, mert az súlyos bűn.

Elindult ugyan egy változás, de virágzik a számomra még mindig nagyon fájdalmas lombikprogram. Ezt teljesen ki kéne iktatni a gyakorlatból, súlyos bűnöket követünk el vele! Az emberi élet továbbadása nem technológia kérdése, hanem két ember, egy férfi és egy nő szeretetkapcsolatát feltételezi, nagyon komoly lelki vonatkozásokkal a háttérben. Vannak a keresztény hit alapján is támogatható gyakorlatok, amelyek bizonyítottan hatékonyak – és nem jár velük a megfogant életek elpusztítása, mint a lombikprogrammal

- fogalmazott.

A püspök az abortusszal kapcsolatban arról beszélt, hogy lehetővé kell tenni, hogy az orvosok lelkiismereti okokból elutasíthassák egy ilyen beavatkozás elvégzését. Mindent meg kell tenni annak érdekében is, hogy ne az abortusz legyen az egyetlen alternatíva az anyák számára, akik nem kapnak kellő segítséget.

Sajnálja, hogy egyre kevesebb a templomba járó, a templomok bezárást pedig egyáltalán nem támogatja.

Semmi körülmények között nem szeretnénk a templomokat bezárni, ezt tavasszal sem tettük. Sőt, lebeszélni sem szeretnénk senkit arról, hogy templomba, közösségi liturgiákra menjen. Látjuk azt utólag, hogy a korábban templomba járók tíz százaléka mostanra tartósan távol maradt, és ez fájdalommal tölt el bennünket

- nyilatkozta Veres.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Te jó Isten! Még a pápa is felvilágosultabb ettől az embertől. Hányadik században ragadt ott az agya?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Te jó Isten! Még a pápa is felvilágosultabb ettől az embertől. Hányadik században ragadt ott az agya?
Pálinkás Pál
az összes ilyen álszent patkányt is el kell takarítani...kormányváltás után egyházaktól a támogatást megvonni, tartsák el azok ezt a sok ingyenélőt, akiknek ezt a dumát szánta!!!az egyházak,de főleg a katolikus vagy jó 3-400 évvel visszavetette az emberiség fejlődését!!!
Nessy
@csipetke: Idiotizmus volt, van és lesz! Nem ez az első középkori véleménye. Ilyen, amikor valaki júdás pénzért Isten szolgájából a politika kiszolgálója lesz!
Béla333
Ejnye Veres András! Inkább azzal kellene foglalkozni, hogy eladjátok a lelketek és az egyházatok a Fideszes maffiának!
Mit gondolsz nem látja ezt az egész ország?
Bűnpártolók!
jesz
ha töcsköléssel nem megy, akkor igenis kell a lombikprogram. ...ennek a nagyeszűnek nem tűnik fel, hogy a lombikbébi programban résztvevő párok milyen erővel vágynak egy új emberi életre, akit aztán felnevelhetnek nagy-nagy örömükre..

javaslom ennek a prédikátornak, nézze meg az "ifjú pápa" című tv sorozatot...talán megvilágosodik...talán...
csak úgy....
ne költs lombikra,fogadj inkább örökbe! honnan a búbánatból szedi ez a gyerek és családtalan atyafi a bölcsességeit? béba ha a jóisten súgallta..
dr. prédikátor
az összes ilyen mocskot el kell zavarni a sunyiba!!! mocskos PEDOFIL BUZI PAPOK!!!
Giovanni Alba
@csipetke: A harmadikra gondolok Kr. után.
"235–284: Krízis rázza meg a Római Birodalmat. A katonacsászárok kora. Alexander Severus meggyilkolásával (235) a hatalom évtizedekre a hadsereg kezébe kerül, a császárokat többnyire a légiók választják saját tiszteik közül, és ők is buktatják meg. A palotaforradalmak és polgárháborúk során a birodalom katonailag meggyengül, a germán törzsek áttörik a limest, és évről-évre végigdúlják a szomszédos provinciákat.
A birodalom általános válságának időszaka: elakad a városok virágzása, visszaesik a termelés és a kereskedelem, elértéktelenedik a pénz, és a gazdasági válságban tönkremegy az a jómódú városi középréteg, amely az antik kultúra hordozója volt."
Giovanni Alba
@Nessy: Ha pénzért szolgál a szoknyás, akkor vagy cseléd, vagy ribanc. Szerintem a kettes.
justhpeter
A Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mint hivatásos Orbáncsicska és szégyenkeresztény bizonyságát adta annak, hogy fogalma sincs a családok életéről. Ebben egyezik a kormánnyal. Már szánni sem tudom csak megvetni.
Eladott Ország
Mert ugye, ki lehetne szakavatottabb ennek a kérdésnek az eldöntésében és építő javaslatokkal való ellátásában, mint egy cölibátusban élő, gyermektelen férfiakból álló közösség, élén Veres Andrással, nemdebár? A magyar katolikus egyház Erdővel az élén, csak hű a hagyományaihoz. A hierarchikus vagy fasisztoid rendszereket szereti és támogatja. Emlékezzünk a Horthy lovastengerész ideje alatti szereplésükre, miként szavazták meg az egyházak tagjai a felsőházban a zsidó törvényeket. Serédi bíboros is, Erdő Péter egyik előde. Akkor sem szartak kevésbé az evangéliumra mint most.
namihami
""Kedves egy,házi híveim! Mivel a ti ""kedvtelléseitek"" alanyai egyébként is a ministránsaitok közül kerül ki, akik egyébként is védve vannak a megtermékenyüléstől a természet törvényei miatt, az én és kenyéradó Gazdám, de inkább a Gazdáé (plusz Semjén) úgy véljük, hogy a mesterséges megtermékenyítés Ist... jaaa nem, a mi álláspontunk ellen van. És mivel a Gazda mondta, hát nekem is ez a véleményem. ENNYI és a ""vitának"" ezzdl vége.""
(Ennyi maradt le a cikk végéről.)
Giovanni Alba
Mit keres egy (vagy több) pap a hálószobámban? Vagy a moziban, autóban, erdei tisztáson, szénaboglyában, ahol éppen olyasmi folyik, amiről nekik elvileg semmilyen tapasztalatuk nem lehet. Véleményük lehet, de mennyire hiteles, ha csak hallomásból, másodkézből szerzett híreik vannak a témáról?
Visszatérünk oda, hogy közösülni csakis papi áldás után az esküvő adta keretek között, és csakis gyermekáldás céljából szabad, mert pusztán élvezetből az bűn? Abba a korba, amikor az önmegtartóztatás volt a csodálandó, mégpedig evésben, ivásban, testiségben, és igen, mosdásban is? Abba a korba, amikor felvirágzott a parfümgyártás, mert valahogy el kellett nyomni a penetráns testszagot? Az utcai illemhely annyiban volt találó elnevezés, hogy az utca volt az illemhely. A házak előtti sekély árkok nem csak az esővizet vezették el. (vízöblítéses űrszék, minimalista verzió). Mi lenne, ha tényleg követnénk a csuhásokat, úgy élnénk, ahogy ők helyesnek látják, a férfiak papok lennének, szerzetesek, a nők pedig apácák. Egyből meg lenne oldva az oktatás, a gyermekszegénység és a túlnépesedési válság.
Nyírfa
@Horizont: 1632.

Félreértetted jeszt. Éppen hogy védelmezi a lombikprogramot. A nem szalonképes kifejezés ugyan bántó, de nem ez a kommentje lényege.
jesz
@Eladott Ország: világbajnok linkeket toltál...(most gyorsan menj gyónni, mert kiátkoznak még a Glóbus-ról is)

Na vami ilyesmi miatt nem folytatják az " ifjú pápa vetítését ", valakik letiltatták...hogy kik? El sem tudom képzelni...

:-)
tudode
A püspöki kar inkább azon fáradozhatna, hogy a XXI. században megszúnjön a cölibátus, mert azokat akik nem jöttek világra nem, de mikor beindul a vérük egyeseknek gyermekeket rontanak meg, Isten nevében
.
----- Gyerekmolesztáló papok Magyarországon: az első lépések
tldr.444.hu/2019/03/31/gyerekmolesztalo-papok-magyarorszagon-az-elso-lepesek
----------------------------------
.
Minden rosszban tehát van valami jó azoknak,akik nem látták meg a napvilágot, és nincsenek kitéve kéjenceknek!
Eladott Ország
@jesz: ma, 17:02 ♦ Püspök „egyházi pénzeket használt szarvasmarha-tanyára” Pénzt loptak el a templomok adományaiból, esküvői és keresztségi díjaiból is, és sorsjegybolt vásárlására használták fel - állítják az ügyészek.
news.sky.com/story/bishop-used-church-money-for-cattle-ranch-11299536
Olyan hírekről is hallani, hogy a Vatikán tulajdonában lévő épületekben bordélyházat üzemeltetnek stb...
advocat
Maradjon a megszokott lukánál! Ebbe azért nem kellene beleszólni!
Nyírfa
@Horizont: Szerintem csak hülyén fogalmazott, nem impotenciával vádolta meg a lombikprogramot igény vevő párok férfitagjait.
Írtam, hogy bántó, de azt is, hogy nem ezen van a hangsúly.
De, ha akarja, majd ő elmondja, hogy valójában mit takar a vitatott kifejezése.
gina
A pedofil haverjaid kellene leállitani te ájtatos vén esztelen !!!
balos
Ez a vén "fasz" még mindig a helió-centrikus világképben gondolkodik!
kissé felnőttem
a pedofiliátokról nem szusszantasz pár szót? le kéne tán a cölibátusról szállni aztán lehetne családotok. Olyanokba szóltok bele amiről nem is tudjátok millióknak mennyire fontos.
Ezzel lassan magatokra maradtok az idősebje kihal a fiatalok már felétek sem néznek hiába szónokoltok misékre sem mennek mert ott is csak a politika az meg uncsi már a csapból is.
namihami
@Giovanni Alba: Mert ugyebár: Aki tudja-csinálja, aki nem az irányítja.
És, ami itt még hitelesebb KÉNE, hogy legyen: Régi igazság, hogy a szüzek tudnak a legjobban b@szni.
Hát még beleugatni!!!
jesz
@Eladott Ország: ebben a sorozatban azt is bemutatták...persze fínom úrhölgyekkel, akik erőssége a diszkréció...ott az nagyon fontos.
Gazella
Látom rendesen elszálltak otthonról ennél a vakaréknál.
Egyre kevesebb gyerek születik.
Romákat ne számitsuk ide. Majd recsöl szül neked még párat.
solidedge
-Tudtad, hogy ma van a melegek világnapja?
- Nem ismerem az egyházi ünnepeket.
ómió
Márpedig efftársilag, napláne "liberálisan", olyan, hogy bűn, nem is létezik! Pláne, ha ők követik el!
szép új világ
Ez a magyar katolikus egyház! Ha éppen nem ministráns fiúcskákat hajkurásznak, akkor a kirekesztést, a gyűlöletet és a középkori dogmákat hirdetik. Csodálkozom, hogy nem kezdeményezték még az inkvizíció visszaállítását.
Undorító férgek!
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:29 ♠ Most szólt igazat, ő már csak tudja, hogy a diplomás kommunista, hogy változott mérsékelt liberálissá, aztán illiberálissá. Már régen összeköpködhette volna saját magát! Én inkább azt mondanám, hogy álljon kézen, és szarja magát nyakon! Köpjél fel és állj alá!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/120355093_955259524953955_4666313138305789795_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=GF4E7VvrRcEAX_hH6eJ&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=16edb1c1aca89926e1cbe93dc82ca779&oe=5FB12621
ómió
@Eladott Ország: Te bezzeg, önkéntes bolsi tetü voltál az "átkosban" is, nem kényszerített közéjük senki, semmi, ugye!? Sőt! Éppen emiatt maradtál meg máig is fajtetü-fajbolsinak! Ez ám az "efftársi álhatatosság"! Most éppen, ha már levegővételre bukkantál fel a bolsi latrinából, ezt is mindjárt "közkinccsé tetted"? Meg még az Athina Híradó legfrissebb "tájékoztatóját" is? Látom, bolsi fajkretén, "érik" a Lenin Díjad!
legott
Veres András, "Ördög bujt beléd"

Inkább ezzel foglalkozzál:

"A Szellem pedig kifejezetten mondja, hogy a kései időkben némelyek elpártolnak majd a hittől, s tévelyítő szellemekre és ördögök tanításaira fognak figyelni, hazug, saját lelkiismeretükben kiégett emberek képmutatásával.
!!! Ezek tiltani fogják a házasságot, !!!" (1Tim, Csia)

A cölibátus fokozatosan alakult ki és a leglényege, hogy az örökösök miatt ne kelljen felosztani az egyházi vagyont. Ez csak a pénzről szól - mert ezek a Mammont választják MINDIG !

És ez csak az egyik bűnötök a megszámlálhatatlanul sok közül!
legott
Ti buta (ál)keresztények, ti tényleg azt hiszitek a muzulmánok, a buddhisták, a hinduk, az ilyen-olyan természeti vallásokban hívők, az ufó-hívők, az ateisták miatt fog elpusztulni a világ - hogy ti vagytok a jók és csak ti tudjátok a frankót, és mindenki más rossz és tudatlan, ezért ők a hibásak?

Van egy rossz hírem és egy rossz hírem. Melyikkel kezdjem?

Mivel azt állítjátok, hogy ti vagytok az örökösök és csak ti tudjátok jól, ezért "nincs mentségetek" ! Felfognátok végre ennek a jelentőségét a magatok kedvéért?
(a zsidókat most hagyjuk, az egy külön kategória, ők másért fognak a szőnyeg szélén állni végítéletkor)

Nem Jézus, vagy Isten megy nektek először, hanem az emberek, de közülük is elsőként a politikusok, a politikai rendszerek, akikben mindig is jobban bíztatok, mint Istenben.
Kifosztanak, megszégyenítenek, sárba tipornak letaszítanak titeket - álkeresztény papok!

Az emberiség történelmében a legtöbben a kereszténység miatt haltak meg.
(csak arra gondolj, amikor keresztények gyűlölnek, ölnek keresztényeket, ott valami nagy baj van...)
Eladott Ország
@ómió: ma 10:58 ♦ 1945 után kiderült, hogy mindenki antifasiszta volt, és a Budai Önkéntes Ezredben szolgált...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/120841269_913670679039666_358503977899478196_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=8tr8mJJAGaUAX-gJY2e&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=3db8ee151ff00ac1f026d7a34b510d7d&oe=5FA85271
Ja és te kivoltál, te fideszes faszszopó seggfej, hogy "efftársozól" , hogy anyádba szakadtál volna hülye barom!
ómió
@Eladott Ország: Tirólatok tuti az "derült ki", bolsi fajtetü, meg hogy "különleges anyagból" - szarból - "gyúrt benneteket" Lenin efftársatok és, hogy még efftársi anyucid is a bolsi latrinába pottyantott, ahonnét a "vörös segíj" mentette ki a mocsokbolsi pofádat!
Lepényleső
...le,- ahogy azokat is akik ítélkeznek úgy emberek felett,hogy fogalmuk arról amit beszélnek nem is lehet?
ómió
@Eladott Ország:Igen, már itt is vagytok! Bolsi bőrben!
jesz
@csipetke: a pápa pont ma imádkozottaz egyneműek házasságáért..azért fog imával küzdeni, hogy a sötétben élő országokban is engedélyezzék az egyneműek házasságát, és a gyermek örökbefogadást..

Akkor lesz világosság...hallelúja!
Sámannus
Ki kérdezte erről ezt kretén vadbarmot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.