Kormányhatározat jelent meg a hétfő esti Magyar Közlönyben Orbán Viktor kormányfő aláírásával a vidéki Magyarország megújításáról, a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar versenyképességének, valamint a gazdák támogatási szintjének a 2021–2027-es időszakban történő megőrzéséről címmel.

A Portfolio azt írja, a miniszterelnök által hétfő kihirdetett határozat kimondja, hogy "a Kormány – a vidéki Magyarország megújítása, a vidék gazdasági és népességmegtartó erejének növelése, a magyar élelmiszerönrendelkezés és exportpotenciál erősítése, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar versenyképességének fejlesztése és a gazdálkodók számára kiszámítható agrártámogatások érdekében" három döntést hozott:

1. Egyetért azzal, hogy a 2021–2027-es Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervben a 2023–2027-es időszakban az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap keretből 25%-os forrás kerüljön átcsoportosításra az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap keretbe. Ennek felelőse az agrárminiszter, határideje a Közös Agrárpolitika Stratégia Terv tárgyalásaihoz igazodva.

2. Egyetért azzal, hogy a 2021–2027. évek tekintetében 80%-os nemzeti társfinanszírozás kerüljön biztosításra a Közös Agrárpolitika Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap kerete számára. Ennek felelőse a pénzügyminiszter, határidőre pedig ezt állapította meg a kormány: a 2022–2029. évi központi költségvetés tervezése során.

3. Egyetért azzal, hogy a 2021. és 2022. években az érintett mezőgazdasági termelők esetében az egységes területalapú támogatás összegéhez kötött támogatás kifizetése 150 000 euró éves egységes területalapú támogatás felett 5%, 1200 hektárnak megfelelő összeg felett 100% támogatáscsökkentéssel kerüljön végrehajtásra. Felelőse az agrárminiszter, határideje pedig folyamatos. Ez a szabályozás nem újdonság, az agrártámogatások felső szintjére jelenleg is ezek a szabályok érvényesek.

Az Orbán Viktor által jegyzett kormányhatározat a vidék megújítását tűzi ki célul, és erre az eddiginél sokkal több pénzt is ad.

Varga Mihály pénzügyminiszternek már a 2022-es költségvetést is úgy kell terveznie, hogy 80%-os legyen a nemzeti társfinanszírozás a Közös Agrárpolitika Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap keretében.

A Portfolio szerint ez valóban nagy fordulat,

a magyar társfinanszírozás eddig ugyanis 15 százalékos volt, a magyar önrész arányát emelné most 80 százalékra a kormány.

A portál felidézte, korábban az mfor.hu arról írt, hogy Lázár János nemrég egyeztetett a miniszterelnökkel és éppen ő javasolta, hogy fordítsák meg az uniós támogatási rendszer logikáját.

A Portfolio számításai szerint

a kormány hétfőn megjelent határozata azt jelenti, hogy csaknem megnégyszereződik a vidékfejlesztési forrás kerete.

Az mfor.hu korábban azt is írta, hogy ez egyfajta mesterterv lehet a 2022-es választásra, a források bővítése ugyanis nemcsak a vidék megmaradását segítheti, hanem a kormánypártok támogatottságát is.

Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy olyan életkörülményeket alakít ki a kormány vidéken, hogy valós opció legyen a falvakban, kisebb településeken élők számára a helyben maradás, vagyis erősödjön a vidék megtartó ereje.

Ennek pedig – társadalompolitikai hasznán túl – politikai következményei is lennének a kormányzó pártok számára. A vidéken megteremtett jobb életkörülmény ugyanis – ahogyan abban a kormánypártokban bíznak – lecsapódna a Fidesz-KDNP vidéki támogatottságában is, ami nagyon fontos a közelgő 2022-es parlamenti választások fényében – teszi hozzá a Portfolio.

Forrás: Portfolio, 24.hu

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
@kereső: Az igaz hogy az EU küldi, csak a baj hogy ez az elmebeteg OV szórja ahova kedve tartja---
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szegfue
Fel nem fogom, hogy honnan van ez a rengeteg pénz, amit "osztogat" a kormány?! Meg aztán miről is beszél, hogy 2021. év első pár hónapja után rakétaként ivel felfele a gazdaság?! A 2021. év törvényben rögzitett költségvetési hiánya a GDP 2,9 %-a, melyet nemrég "javitottak" 6,5 %-ra. A 2020-as költségvetési hiány 3000 milliárd Ft! Most komolyan gondolják, hogy varázsütésre ebben az évben minden visszaáll a gazdaságban legalább a 2019. évi szintre?!
Jozefina
Sok pénzből sokat lehet lopni!!! Sok-sok fidesz-kdnp-és jutott annó termőföldhöz!!! Azok zsebeit tömik degeszre!!??
kereső
Ezt nem orbán viktor önti!!! Hanem az eu. Már az MTI is hirt hamisit???
kereső
@szegfue: A 2020-as költségvetés várható hiánya 5637 milliárd forint. Ezzel megy gdp arányosan 82% fölé a hiány ( 2010-es 80,1%). Ha a magánnyugdijat hozzá veszem, akkor a gdp arány 95% fölé "mászik". Lesz mit kozmetikázni- vagy "elhazudni".
ómió
Magyar - pláne vidéki(!) - versenyképesség növelése?! Hát, ez nem lehet efftársi!!
gina
@kereső: Az igaz hogy az EU küldi, csak a baj hogy ez az elmebeteg OV szórja ahova kedve tartja---
Qqberci
"olyan életkörülményeket alakít ki a kormány vidéken, hogy valós opció legyen a falvakban, kisebb településeken élők számára a helyben maradás"

És munkahelyek is lesznek:::
kereső
@Qqberci: Meg járható utak- egyáltalán infrastruktúra!!!-,hogy lehessen munkahelyt létrehozni.Meg kellene némi szakképzett munkaerő IS!, akik a 21. századi techológiát tudják működtetni. Na de ehhez nem hittant kéne tanitani, hanem egészen mást.
Nessy
@Qqberci: Persze! Valakinek dolgozni kellene az "aranykalászos gazda", műkörmös, jógaoktató, államtitkár, miniszterelnök földjein! Igaz, jelenleg a parlagra is megkapják a "földalapú támogatást", a jó nép meg fizeti az egyre magasabb zöldség, gyümölcs árakat! A vidék. a kistelepülések megtartó erejéhez infrastruktúra, iskola pedagógussal, orvosi rendelő orvossal,járható utak kellenek. A templom, meg a pap kevés lesz ehhez!
simmering73
Ha mondjuk az egészségügybe öntötte volna, azzal az egész ország lakossága jobban járt volna, de akkor a gaz budapestiek is élveznék ennek előnyét. Így viszont akár a határba is kiönthetnék.
csipetke
Hát persze. Jön a választás,kapálózik a fidesz. Elég későn jött rá orbán,hogy nemcsak stadiont meg veszteséges kisvasutat kell építeni. Az ellenzéki önkormányzatokat kinyírja,a vidéket fejleszti.Az ellenzéki városok lakossága nagyrészt fidesz-ellenes,és minél inkább fojtogatja őket orbán,annál inkább utálják,és ezeket a helyeket '22-ben is bukja. Ha békén hagyja őket,és nem izélgeti a folytonos elvonásokkal, több embert maga mellé állít.De orbánnak ezekszerint nincs túl sok logikája,de ez nekünk csak jó
justhpeter
Irgalmatlan nagy választási kamut dobott be ez a szellem toprongy. Az uniós 7 év felét elviszi a megemelkedett adósság, a másik felét elviszi a lopkodás, a kettő között pedig majd lebegnek a miniszterelnöki ígéretek az egészségügynek, az oktatásnak, a szociális szférának, amikről az ígéret napján is tudjuk, hogy semmi nem lesz belőlük. Az sem véletlen, hogy 7 évre ígérget előre, hiszen ez már mind a 2022-es kampány része amivel az elmúlt három évi hitelességi veszteségét kívánja visszaszerezni.
Eladott Ország
30 éve minden politikai oldal és azok pártjai az ígéreteken kívül nem voltak képesek semmit sem csinálni. Ugyanis, – látva, honnan hová jutott az ország -, nyugodt szívvel kijelenthető, hogy rosszabb helyzetben van, mint volt 30 évvel ezelőtt. Az adóssága az egekben, a munkának elenyésző a hozzáadott értéke, az oktatás, az egészségügy helyzete sokkal, de sokkal siralmasabb, mint volt 30 éve. A vidék Magyarországa lassan eltűnik a ködben. Elnéptelenedő falvak, szegénységbe és nyomorba taszított néptömegek. A cigányság integrációja ismét – mint mindig – kudarcba fulladt. Szegregált oktatás, kirekesztő politika. Elvándorló tömegek. Vissza ismét a múltba. Az ország nem volt képes levetkőzni az urambátyám mentalitást, a mindenki megvehető és minden elv, érték eladó, elárulható, ha elég pénzt kínálnak fel érte hozzáállást. Az irigység a kivagyiság, a vakok, süketek és nem beszélők országa vagyunk. Orbán már 2027-ig ne tervezzen, jobb lesz neki a hűvösön.
uploads.disquscdn.com/images/208153cf0ad97b7cc9ce490560a86fc8bc53511aa0b24de430a0908ab1dcf4e6.jpg?w=600&h=480
namihami
Időben meg kell venni a határontúliak mellett a szolgai Narancs-Magyarországot is. Budapest és a nagyobb városok elestek, a paraszt maradt. Azt kell megfogni minden erővel és főleg pénzzel. Hogy a fele visszacsorog a helyi és országos fideszesek zsebébe? Ezt a paraszt úgyse fogja átlátni. Arról nem is szólva, hogy az út mellett futó árokban folyó sz@rhoz hozzá van szokva, viszont kap mellé a falu közepén egy soha nem üzemelő (mert arra már a falu nem fog a választás után pénzt is kapni) szökőkutat és körbe le lesz viacolorozva.
Hogy mindez felesleges? Tiszta ivóvíz? Csatorna? Normális helyközi közlekedés? Horribile dictu--megfizethető kábeltévé, internet? Isten őrizz, még talán a látása is kitisztulva. Jó lesz neki az M1, a Tv2 és a Kossuth. Amit abból megtud, még az is sok neki. A többi-minek? Eddig se volt, eddig se hiányolta. Eztán se lesz, mert úgyse kell.
rokker33
2019 ig ennek a faszszopónak nem volt fontos a vidék csak Budapest Debrecen Győr meg esetleg Szombathely!Már elveszett egy jelentős mennyiségű várost és Budapestet is, így már inkább a vidéki cimboráknak adja a pénzt na meg Kósának és a lölőnek!Az akik valójában a mezőgazdasággal foglalkoznak, azok fognak a legkevesebbet vagy semmit sem kapni!
division
Megint mindenki csak negatív, ez a fő oka annak, hogy az emberek zöme ott tart ma ahol. Ha elvesz a kormány az a baj, ha ad az a baj. Tulajdonképpen teljesen mindegy mit csinál, amennyiben ott van az a két szitokszó, hogy Orbán és Fidesz.
Eladott Ország
A magyar kormány – végtelen jóságáért örök hála – most a vidéket borítja virágözönbe. Már megint értünk, a mi érdekünkben tesznek éjt nappallá. Hogy nekünk jó legyen. Bármelyik civilizált országban szívlapáttal kergetnék el őket.
cdn.shortpixel.ai/client/q_lossy,ret_img,w_300,h_200/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/09/fideszj%C3%B32.jpg
Pokróc
Ez mind xép ,tervben, aztán kivitelezésben pedig +lehet nézni ezek a pénzek hol landolnak majd . A Gdp több mint felét még mindig Bp és Pest megyénk kell hozni .Tudom hogy az Orbán és traktoros bandája mást xeretne de ez igy volt és van és lesz . Sajnáljuk ez az igazság .Hoz6sz ide bármilyen és bármennyi gyárat ,bevetheted az egész országot kukoricával vagy akár rízzsel .
kereső
@division: Nem szitkozódunk- csak az elmúlt tiz év tapasztalatait irfjuk le.Hogy közben van okunk káromkodni??? Te nem igy látod?? Meggyőződésem, hogy előbb lesz ebből a határon túli gazdaság fejlesztve, mint grád,.Somogy,Tolna? szabolcs, vagy Borsod. Úgy mint az évvégi pénzszórásnál- az üres(ill.negativ) Gazdaságvédelmi alapból 59 milliárdot kapott a határon túli gazdaságfejlesztés, meg 108 milliárdot az egyház- és akkor még ne is káromkodjak???
Nessy
Aki nem a közelmúltban látta meg a napvilágot, az tudja, hallotta, hogy az átkosban a falu sokat fejlődött. Igaz, hogy "Kádár kockák" voltak, de már komfortos házak épültek. A háztáji gazdálkodást a TSZ és a gépállomás segítette. A nyolcvanas években meg a TSZ melléküzemág is sok embernek adott munkát. Ezt sikeresen szétverték a rendszerváltás elején, ami meg most van, arról jobb nem beszélni. Érezzük az árakon!
kereső
@division: És ha elolvasod a cikket- akkor feketén-fehéren kiderül számodra is, hogy ez az Eu költségvetésből származó pénz- amit nem orbán "önt"- ráadásul ez is csak egy igéret, mert majd jövőre.amúgy meg taps!
tudode
Rengeteg munka van!!!
.
----- Nem fékez az MNB. Megint megvett 40 milliárdnyi állampapírt
.
www.portfolio.hu/gazdasag/20210112/nem-fekez-az-mnb-megint-megvett-40-milliardnyi-allampapirt-464974
----------------------------
.
A csodára várni kell azok után, hogy eddig Hegedüs Zsúzsa nénne tartotta a lelket a falvakban a "Minden gyermek lakjon jól" alapítványával
.
A nemzetvezető ősz szakállú lesz amire a vidék magához tér, mert
.
----- Négy magyar régió az EU legszegényebbjei között
uzletem.hu/europai-unio/negy-magyar-regio-az-eu-legszegenyebbjei-kozott
.
Az EU 281 régiója közül a legszegényebb 15-ben négy magyar régiót találunk: Észak-Alföld (43 százalék), Dél-Dunántúl (45 százalék), Észak-Magyarország (46 százalék), Dél-Alföld (48 százalék).
.
A legszegényebb 15-be még 5 bolgár, 3 görög, 2 román és egy francia régió került.
----------------------------------
.
!!!
Gauntlet
vidékiek! ne higgyétek ezeknek egy szavát se !
Nessy
Előzetesként jövő tavasszal minden vidéki csóró kap, 5 kg. krumplit! A pénzt addigra már "megvédik" a haverok!
Sámannus
Ezért vagy te pohoskám fasiszta pribék, mert gettót csinálsz a városokból és a falvakból. Mindent széthazudozol és úgy teszel, mintha demokrata lennél. Közben egy fasiszta szemléletű lakájrendszert építesz ki.Siralmas, ahogyan a falvakat is próbáljátok "magyarrá" tenni szerencsétlen népnek meg a díszes terek mellett düledező falak kémények, jelzik, hogy még a látszatát sem tudjátok kelteni, hogy alkotni akartok valami értelmeset a megsavanyodott elfajzott életedben. tömagéval rakjátok le az alapköveket, de minden elmarad. Voltmár amikor elmaradt a beruházás még a földutat is felavattátok ami sehová sem vezetett. Ne kezgyé márte semmibe. Tűnjél már el a jó fenébe ne verd szét ezt az országot teljesen.Hagyjál valamit ha lehet a gyerekeidnek.
Csinálsz te betonos lehajtót a földút mellé,és pusztába kiépített örömtanyákat. Nem a falvakat fejleszted csak a nyomorúságukat tupírozod, és csak annak vagy faszagyerek aki beléd tölti a mámorító feleseket, ami után óbégáztok egyet és mindent el is felejtesz. A tömeg szeméttel rongyokkal tüzelve nyomorog, Nyáron meg csapatokban járják az erdőt gombásznak halásznak, és ritkítják a vadakat megpróbál a semmiből megélni.
bence
@szegfue: ! Saját magukra gondolt mikor a "rakétaként ívelt felfelé a gazdaság" című szlogent említette ! Mert bizony az övéké valóban úgy ívelt !
kissé felnőttem
gazdaságaikat nem tudják művelni ? mert nincs aki ? ja ez maradandó lészen pénz mint a pelyva,
kétkezi re meg gépkezelőre meg nem akarnak fizetni. na meg 24 órára azért ki megy helyettük trógerolni?
meg az ujmódi megszólitás nemzetes uram tekintetes magyar nemes meg naccsaágos asszonyom? visszatér ám korgó gyomrú magyar zsellér MN anno ez néphadsereget jelölte
Lepényleső
Vidékre? Melyikre,ahol lakoznak az olyan földesurak akik csak virágföldet láttak addigi életükben,
a mai napig még mindig nem jártak földeken,ennek ellenére ők a mindenható uraság azon a környéken,
s tehetik mindezt az ott is lakó adófizetőkre kényszerített egyedülállóan magas adóból behajtott pénzen?
szegfue
@bence: 17:18 Erre nem is mertem gondolni!:))
szegfue
@Horizont: 16:23 Értem én, de egy "értelmes" embernek ezen is el kellene gondolkodnia, ill. olvasnia, tájékozódnia kellene mielőtt lenyeli ezt az ostyát!
tudode
Ja kérem!
.
Nem pofára, és akkor kellene odalökni ide, oda, legfőképp választás előtt, amikor már lerohadt egy gazdasági ágazat, hanem kormányra lépéstől leköszönésig GDP arányosan, nem 11 év után -- szégyenszemre --- visszamutogatva!
.
Nézzük csak a falvak lepusztulását:
.
Szellemfalvak
.
www.youtube.com/results?search_query=szellemfalvak+magyarorsz%C3%A1gon
-------------------------------
.
Hegedüs Zsuzsa "minden gyermek lakjon jól" a perifériára szorult falvakban, miközben a felcsúti nemzetvezető felcsíp milliárdokat amiatt, mert az EU 21 régiójából négy régió a őfélesége territóriumában található
.
---- Négy rágió a legszeényebbek között Magyarországon
www.google.com/search?q=N%C3%A9gy+r%C3%A1gi%C3%B3+a+legsze%C3%A9nyebbek+k%C3%B6z%C3%B6tt+Magyarorsz%C3%A1gon&oq=N%C3%A9gy+r%C3%A1gi%C3%B3+a+legsze%C3%A9nyebbek+k%C3%B6z%C3%B6tt+Magyarorsz%C3%A1gon&aqs=chrome..69i57.33184j1j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-----------------------------------
.
Megjegyezve azt, hogy a II. világháború után a falvak voltak a városiak éléskamrája, bartellezve a városiakkal úgy, hogy egy kg só megért egy a cserélőnek egy sonkát, ágyneműért,,aranyért bármit amit megtermelt a föld!
verőce21
Azt a rengeteg élelmiszeripari üzemet, mezőgazdasági infrastruktúrát létre kell hozni újra, amely az ország agrárjellegű komparatív előnyeit biztosítja.
Amit a jó kommunista elvtársak elkótya-vetyéltek nyugatnak, leépítve ezzel az egész mezőgazdasági jellegű, élelmiszeripari kapacitásunkat.
Nessy
@verőce21: Ha emlékeim nem csalnak, az első kormányban nem volt annyi elvtárs, mint manapság. Az első koporsószög egyébként az volt, amikor rosszúl értelmezve a "szövetkezet" szót, szét lett verve a termelőszövetkezet, a gépállomás, és nadrágszíjparcellák lettek ismét, aminek jó része műveletlen maradt. A kárpótlási jegyeken meg fillérekért jó páran szereztek földet, erdőt, amiért ma komoly földalapú támogatást tesznek zsebre munka nélkül.Hazavágták az évek alatt a régi belvíz elvezetést, az öntöző rendszereket. Viszont jó a parlagfű termés évről, évre.
Gazella
Lefordítommagyarra...
Brutális összegek jönnek a zsebembe (dagadék)
Pffff megérdemli a magyar nép, hogy ilyen a kormánya.
verőce21
@Nessy: Sok igazságod vagyon...
De a "nadrágszíjparcellák" említésétől borsózik a hátam is! Emlékszem, mikor egylovas ekével elkezdtek szántani az "új földesurak", ahol azelőtt már John Deere traktorokkal tették.
A módszerváltás 100 évvel vetette vissza a mezőgazdaságot, ami legfőbb termékünk volt azelőtt. A franciák újabb bosszúja, trianon után...

Na ezért kell újra és újraválasztani az Orbán kormányt, hogy végre egy folyamatosság legyen a gazdaság, ezen belül a mezőgazdaságban is!
(Egyébként azt hiszed, a francia, holland, spanyol gazdák nem a "földalapú támogatásból" élnek? Miattuk van kitalálva. Csak ők termelnek is a földeken...)
verőce21
@Horizont: Pl. a focit is fejleszti...:)
Yoda69
Megy a padlas kisopres ezerrel. Nem lesz konnyu dolga a következő kormanynak rendbetenni a sok szart, amit a maffia fideSS hagy maga után.
verőce21
@Horizont: Havazás és szibériai mínuszok jönnek: nincs mese, tél van...! :)
Nessy
@verőce21: Azt nem vitatom, hogy komoly latifundiumok alakultak ki az elmúlt években,de a mezőgazdasági termelés inkább visszafelé halad, mint előre. Viszont remek a stadionok, fociklubok, luxus szállók etc. termése. Arról nem is beszélve, hogy hány embertől vették el a valós gazdálkodás lehetőségét a pályázatokkal. A beszántott biogazdaság is "kiváló teljesítmény" volt. A kivágott gyümölcsfa jó fűtőanyag lett.Arról nem beszélve, hogy annyi szereplő van már hivatalosan a termelő és a vásárló között, mint égen a csillag, és mindegyik ráteszi a maga hasznát. Azaz, a kis termelőnek néha a ráfordítása sem térül meg, míg mi vásárlók lassan 3 db almát veszünk. Ez viszont tény! Persze, az "inflációt meghaladó" 3% nyugdíjemelésből, a befagyasztott minimálnyugdíjból, családi pótlékból, közmunkabérből ez pártunk és kormányunk szerint nem probléma.
verőce21
@Nessy: Egyetértek sokmindenben amit írsz.
De azt tudni kell, hogy ezek a nagy latifundiumok még csak kialakulóban vannak. Már az is nagy szó, hogy abban az 1200 ha-ban, annyiban szabályozottak a szántóterület mértékek, hogy gátat vetnek az egy tulajdonosi méretnek, mert afölötti területre már nem jár a földalapú támogatás.
Így a család minden tagjára íratni kell földet, ha annyi van belőle... De ez nem az a mérték, ami kívánatos lenne a valódi nagyüzemi gazdálkodáshoz.
Hol vannak már a "3000 hold egy tagban" Kabos-filmes mondások, mert annyira szükség van egy valamire való kastély fenntartásához..., de főleg egy hatékony nagyüzemi gazdálkodáshoz.
Úgyhogy könnyen megjósolható, hogy ez csak egy gyűjtési időszak most, amíg egyesülnek újra egy kolhozszerű többszázezer holdas nagy gazdasággá. Ez a fejlődés, de lehet, hogy több évtizedet is igénybe fog venni. Az eddigi átalakuláshoz is 3 évtized ment el, ami a helybenjárás időszakának első stációja.

A nyugdíjemelésről majd egy másik posztomban írok egyszer...
verőce21
@Horizont: Nem cél az ilyen "ökológiai mintagazdaságok" létrehozása. Zsákutca.
De, hát legyen egy..., már csak az összehasonlítás miatt is, a valódi nagyüzemmel szemben.
verőce21
@Horizont: Hét év telt el azóta. Persze, hogy beszántották. Csak nem hagyják parlagon. Szántóföldre művelési kötelezettség van...

Majd most újrakezdhetik...pert nyertek. Erre válaszoltam.
Nessy
@verőce21: XXI. századi "eredeti tőkefelhalmozás" Orbáni magyar módra.
verőce21
@Horizont: A Fidesz-KDNP mindig is, már nyolc éve is, a vidékkel nyerte meg a választásokat.

A vidéki emberek érzékenyebbek a változásokra, a jobbításra. Amit a pesti aszfalton, a lakhatatlan belpesti kerületekben és Lipóciában meg sem éreznek...
verőce21
@Horizont: Amiket felsoroltál nem a Fidesz szüntette meg, hanem folyamatosan a korábbi szoci kormányok. Mert csak a pénz és az ország vagyonának feléléséhez értettek!

Sőt, továbbmegyek. A fiatal orvosok sem a kormányok miatt mentek el az országból! Hanem az idősebb, vezető főorvosok miatt.
Akik kapzsin, a paraszolvencia miatt voltak bent állandóan. A fiatalokat még lehetőséghez sem engedték...
csak úgy....
@Shikari: tibim,te egy szellemi torzszülött..
csak úgy....
@verőce21: a kombinatív készséged még kiváló,csak így vénségedre kevered már a dógokat és az idöpontokat!
lemming
Ha nincs bölcsőde, óvoda, iskola; posta, háziorvos; élelmiszerbolt, dohánybolt a hét minden napján; ha gyalázatos a közlekedés a munkahelyre dolgozni, a városba szórakozni, ha az agymosás megy és csak a lélekölő szegénységgel szembesül nap, mint nap az ember, akkor hiába a sok ígéret, a sok pénz, a térkövezés, meg a szobrok!
verőce21
@Horizont: A Takarékszövetkezetek legtöbbje az ügyfelek pénzének elcsalása miatt dőlt be.
Nem érdemelték meg a lakosság bizalmát!

(Ugyanígy brókercégek is.)
verőce21
@lemming: De legalább szökőkutakat és 40 centis kilátókat létesítettek a szocik..., azt se felejtsük el...!
verőce21
No, ma már megvan a norma, viszlát, majd holnap...
csak úgy....
@verőce21: alfahir.hu/az_eltapsolt_milliardok_orszaga

az eltapsolt milliárdok országa,hol lopott és lophat boldog -boldogtalan ..
csak úgy....
magyarországon létezik egy nagyon érdekes jelenség! -pedíg ez a magyarokra az emberekre nézve borzalmasan káros! túl nagy a pártokhoz,politikusokhoz való kötödés és ezért mindenki elnézöbb a saját csóreszolós kurafiaival szemben! azt találja ki mindenki maga,hogy ez hova fog vezetni..
Aki Én
@division: A lényeget megint nem látod. Az, hogy orbán ,,ad", feleleveníti az emberekben, hogy kiknek és mennyit szokott ,,adni". Szóval igen, negatív a fogadtatás, mert nem csuktuk be a szemünket az elmúlt 10 évben. Szerinted nem kéne 10 év tapasztalatával foglalkozni? Szerinted most demokratikusan, törvényesen, becsületesen fog menni?
Csak egy példa:

14 Mészárorbán érdekeltség kap annyit, mint 5.166 egyéb.

m.blog.hu/k/k/image/k-m.png

Vagy a közelmúltban településeknek adott milliárdok, amiből érdekes módon csak fideszesnek jutott.
Az a baj, hogy mindig előre megjelölt, NER közeli emberek kapják a pénzeket. És ezek a fideszeseket pont úgy érintik, mint a nem fideszes többséget.
Adott idő alatt világjárvány idején sportra 130 milliárd ment, míg az eü-be 50 milliárd...
Egy hasonló példát mondj a világból.
Szerintem ha ezt nem orbán tenné, még te is értenéd.
Sámannus
Attól tartok csak több madzag kerül a mézre.
Vagyis a ner elhiteti mindenkivel, hogy neki több jut. Lesz vidéki adókedvezmény mint a pelyva.
lemming
Orbán mindig mindent pénzért akar megvenni, mert azt hiszi, hogy eladó az egész világ.
Annyira szánalmas ez az emberhez hasonlító tárgy!
nezelodo
Na kíváncsi leszek, hogy most hol lesz tanyafejlesztés, hiszen elveszett a főváros ?! Esetleg Hatvan-pusztán, vagy Felcsutkán? Mert az igazi tanyaközpontokban tuti, hogy nem lesz egy villanyoszlop sem felállítva, ott továbbra is marad az ötvenéves traktor akksija az M1 csodálásához.
NKF
Jól teszi!Vidék nélkül nincs ország ! Meg kellene nézni pl.Bajorországot!
RonaGyuri
önteni ünt korlátok nélkül, de hova?
Jelentős összegű, 215 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból Tiborcz István – derült ki a kormányzati pályázati portál nyilvántartásából.
Csizmás Kond
Nagyon is jól teszik hogy a hazai gazdaságot erősítik és nem a külföldi behozatalt pártolják.
magyar1
Mo. nem csak Bp-ből áll, másrészt vidék a szavazóbázisa - gondolom. Az élelmiszert nem Bp-en termelik ott csak eladni lehet.
lemming
@NKF: Hülye primitív paraszt bajorok, akik csak törik a németet.
Nézze meg a faszom ezeket a kőbunkókat!
Béjemvé?
Meg anyád!
Sámannus
Egyes vidékeken valóban alig történt juttatás a központi kiadásokból az adócsökkentésekkel adott kedvezmények a vidéket nem emelték fel. Inkább sorvasztották. A stadionok inkább a nyomort fokozták Lásd Diósgyőr. Méretes hazugság, hogy ebből a vidéken élők néhány százalékán kívül hozzáfér valaki. az eddigi tapasztalatok alapján az várható, hogy a ner amire még nem tette rá a csirízes kezét ráteszi. Nagy tételben számolhatunk földutak, és alapkövek áradatával. Kajapia kábítószer, és kábító média várható magas színvonalon.
Sokkal inkább várható hogy megnő a határon túli migráció, és a románokat, és a többi szomszéd gazdaságát rakétaként fogja repíteni a"vidéki" támogatásokkal. Jól jegyezzétek meg, amihez hozzányúltak ott még fű sem nő többet. Ez lesz a magyar vidékkel. demagógiával ripityára törnek mindent ami még eredményes maradhatott. Az eddigi működésük semmi biztatóval nem kecsegtet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.