Januártól nyugdíjemelés! – emlékeztette nyugdíjas szavazót Facebook-oldalán Orbán Viktor.

Orbán üzent a nyugdíjasoknak: "ha van miből adni, az ember szívesen ad"
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A miniszterelnök nagyon szeretné, ha emiatt az idősek a Fideszre szavaznának, ezért azzal is igyekszik elnyerni a szimpátiájukat, hogy a következő évben a 13. havi nyugdíj értéke is megnő 5 százalákkal.

Az infláció mértékéről természetesen most sem beszélt, ellenben egy kicsit alázta még a nyugdíjasokat, hogy érezzék magukat lekötelezve neki:

Ha van miből adni, az ember szívesen ad

- mondta Orbán, és minden bizonnyal ezúttal is számít a hálálkodók tömegére.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Mi az, hogy a zember szívesen ad ha van miből, úgy infláció, és pénzszüke idején, amikor többezer milliárd adósságot hagynak a regnáLÓK az utókorra:
.
Tanulságos lett volna az egyeduralkodó számára elolvasni, mielőbb balféknek tekinti a nyuggereket, tájékozódik, ha már nem tett magáévá egy icike, picike államháztartási-, közgazdasági ismeretet:
.
--- Surányi György: Benzinnel oltják a tüzet
www.nepszava.hu/3140392_suranyi-gyorgy-benzinnel-oltjak-a-tuzet
.
""""A piac nem hiszi el, hogy az MNB tényleg fellép az inflációval szemben, mert a jegybank maga is a pénzromlás forrása - véli Surányi György, az MNB korábbi elnöke. A közgazdász szerint szúnyogcsípésnek is kevés ilyen inflációs hullámban 15-30 bázispontokkal emelni a kamatot.""""
-----------------
.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Mi az, hogy a zember szívesen ad ha van miből, úgy infláció, és pénzszüke idején, amikor többezer milliárd adósságot hagynak a regnáLÓK az utókorra:
.
Tanulságos lett volna az egyeduralkodó számára elolvasni, mielőbb balféknek tekinti a nyuggereket, tájékozódik, ha már nem tett magáévá egy icike, picike államháztartási-, közgazdasági ismeretet:
.
--- Surányi György: Benzinnel oltják a tüzet
www.nepszava.hu/3140392_suranyi-gyorgy-benzinnel-oltjak-a-tuzet
.
""""A piac nem hiszi el, hogy az MNB tényleg fellép az inflációval szemben, mert a jegybank maga is a pénzromlás forrása - véli Surányi György, az MNB korábbi elnöke. A közgazdász szerint szúnyogcsípésnek is kevés ilyen inflációs hullámban 15-30 bázispontokkal emelni a kamatot.""""
-----------------
.
Peller Anikó
Van miből adni. De nem a hiteléből, mert az nincs neki.

Hitelből.
tudode
Véletlenűl leokéztam a 16.05-ös hsz-emet, ffolytatom:
.
------ Akkora a gond az infláció, hogy a világ legfejlettebb országai rendkívüli tanácskozást tartanak
www.portfolio.hu/gazdasag/20211210/akkora-gond-az-inflacio-hogy-a-vilag-legfejlettebb-orszagai-rendkivuli-tanacskozast-tartanak-515612
-------------------
.
Más, amelyben Magyarország is ludas:
.

----- A tervgazdaságtól a tervező társadalomig
merce.hu/2021/12/10/a-tervgazdasagtol-a-tervezo-tarsadalomig/
.
Részlet:
.
---- Magyarország
.
(...) ''' Magyarország már méreteinél fogva, nemzetközi kitettsége miatt sem készíthet terveket olyan biztonságosan, mint a birodalmi méretű Kína. Mégis azt mondom, hogy talán nem uralná olyan mértékben személyek hobbija, ad hoc ötletek, látens érdekcsoportok nyomásgyakorló ereje a magyar társadalmat mint ma, ha nyilvános prognózisok készülnének a közvélemény számára.
.
(...)
.
"""" Másrészt a nemzet- és világgazdasági, benne régiós trendelemzés, kockázatelemzés készítése mértéktartásra figyelmeztethet. A magas színvonalú tervalternatívák, mint prognózisok nyilvános megvitatása minden bizonnyal segítene az elitek programjai kidolgozásában, a józan költségvetések kialakításában, és akkor elkerülhetőek lennének az olyan tízéves meggondolatlan beruházási rohamok, mint a stadionépítési mizéria."""
--------------------
.
Fején találta a cikkíró az egyeduralkodót azzal, hogy
.
---- Háromszor annyit költött a Fidesz stadionokra, mint kórházakra
alfahir.hu/2018/03/06/nemzeti_stadionfejlesztesi_program_orban_viktor_egeszsegugy
------------------------
.
A nyuggerek szédítése helyett eljött/NE a számadás ideje 4+12 évi ÖTLETELGETÉS, pénzszórás helyett, mivel ezen a szinten nem csak LEHETŐSÉGET kellene kihasználni, hane FELELŐSSÉGEL tenni a HATalom gyakorlását!
.
Az ország nem tehet mást, le kell vonnia a tanulságot abból is, aki a kiszolgáltatottakkal cicózik, az egyéb aljasságra is képes!
.
Nuyggerként!

.

.
Toller Béla
Hát már hogyne lenne, te gazember ! Mégsem sietsz azzal az adással ! Szórod itt a lét mindenfelé, rokonok, rokonok rokonai, minden haszontalan szemétre, ünnepeled magatokat, spájzoltoka nehéz időkre ...Nem gondolod, hogy nem adni kell, hanem nem kellene elvenni ? Miért ne dönthetné el az ember maga, hogy mikor mire költene szívesen ?
volvós
@Peller Anikó: " Orbán üzent a nyugdíjasoknak: "ha van miből adni, az ember szívesen ad"...
Helyesen : " Orbán üzent a nyugdíjasoknak : Ha van miből adni , amit még nem loptam el , az embör nem szívesen ad "
Eladott Ország
A fidesz minden nyugdíjastól 1,2 millió forintot vett el 10 év alatt! Úgy viselkedik, mint a tolvaj, aki kirabolja a házat, de az aprót az asztalon hagyja.
www.youtube.com/watch?v=YZZttKLm6MU
Kéne olyan bankjegyet nyomni, amin a miniszterelnök képe van
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/259733983_1234467917033113_348899090525761129_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=zBdR8wGWQeUAX8TZ3TJ&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=2f1d4bff0b83582350b94b7563c268f0&oe=61B913DC
13. havi nyugdíj: Újra telik csirkelábra! Szeretném megérni, hogy ők is idejussanak és meglátjuk, túlélik-e azt, amit a néppel művelnek, az időseket sem tisztelik, csak a harácsolás jár az eszükben! EZEK NEM SZOLGÁLJÁK A NÉPET, HANEM KIFOSZTJÁK!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/149913914_2916309971934348_3502091662084426150_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-5&_nc_sid=825194&_nc_ohc=u6i7A18A0yMAX9wlYTO&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=5eeaefe606366b38b4d501305447a215&oe=61D9566C
Ünnepi menü szegényeknek a kormány ajánlásával
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/69154758_1270030339830330_5627731871702974464_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=xOY-zo81m6cAX_20DpO&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT_kK-2s2WHjsHy7Xu1bnHbTBeY7C0lo4FbWIhqi8sSbiA&oe=61D90E0A
justhpeter
Nem tudom eldönteni, hogy Orbán arrogancia-pofátlanság keverékénél van-e undorítóbb a világon. Megyek daedalonért.
kissé felnőttem
@justhpeter: Dedalonért indultál ugye? 10 évig meg kiszúrták a szemünket és miért kell a képviselőinek 1,5-2- 2,5 millió havonta nekik 3 x os áron adnak hust kenyeret meg nyaralást? ja értem " ha van miből " vettetek fel annyi hitelt 900 év sem elég a visszafizetéshez , meg mentettetek alapitványokba annyit 300 évig fütyülhettek mint a rigó a kis rigó éppen csipegetett ma almát is
Clavigo
Hánynom kell ettől a türhő muzsiktól...
Nyírfa
Úgy látom, a Dedalon ma kelendő orvosság.
Tényleg, érdemes lenne csokorba szedni, az ember miképpen tudja elkerülni az egészségkárosodást egy ilyen kór-mány mellett.

Nahát, eszembe jutott Gyurcsány és Bajnai, akik miniszterelnökként nem vették fel a fizetésüket. Vajon miért? Netán azért, mert Emberek?
Ez meg, ez a színésznek is csapnivaló exhibicionista pszichopata egyszerűen zsebre vágja a hazánkat. És, mi hagyjuk. Nem értem! Ennyire mindegy? Akkor mi a fenének vagyunk itt? Minek nekünk haza? Fedél van sok helyütt a világban, erdőben is lehet lakni, lombok alatt - milyen romantikus: nyáron. Szóval, minek nekünk haza, ha közönyösek vagyunk iránta? Ha nem is értjük, hogy az mire való.
Miféle nép vagyunk?
csipetke
Persze hogy van miből. Erre vettek fel irgalmatlan nagy svájci és kínai hitelt,hogy most osztogassanak. A gyerekeink,de még az unokáink is fizethetik 30 évig. Az meg annyira gusztustalan,hogy orbán úgy adja elő,mintha a sajátját adná. Bár már régóta úgy tekinti a közpénzt,mintha a sajátja lenne.
RonaGyuri
összeillenek; dilinyós vénasszony & retardált dagadt disznó !! =))
simmering73
Édesanyám 85 éves, de nem bomlott meg az agya.
Dr. Proktor
Magyarul: amit nem lopunk el azt megkaphatjátok!
Emmersson71
Nem te adod, dagadék..legfeljebb eloszto(gato)d! Ez a mi pénzünk, a befizetett adók és járulékok összessége.
lampa laz
"Ha van miből adni, az ember szívesen ad".. te meg a szívesség, qrva messze vagytok egymástól, eddig is lett volna miből adni, de inkább elloptad. Erre meg felvettetek egy csomó hitelt, h nyomorodjuk bele a visszafizetésbe, ezt adtad nekünk, te redvás dög.
Emmersson71
@bakcsubakka: De blansírozva, hogy ropogós maradjon ;)
Peller Anikó
@CsipkeRózsa: Az ember lehet. Da az állat nem ad szívesen, mintha a fogát húznák.
kulabombaafityiszre
Orbán üzent a nyugdíjasoknak: "ha van miből adni, az ember szívesen ad"majd az adófiztők visszafizetik a hitelt amit felvettem.
Pipás
@Pegero: Te egy barom vagy. Neked nem számit, hogy a pénzedért egyre kevesebbet kapsz a boltban?
surdilloFUJT
@Pegero: takarodj vissza te szőröstalpu nyustyu,bocskoros,a hazádba!!!
Dr. Proktor
@Pipás: Észrevenné ha nem ragadt volna a feje a pohos segge lyukába...
Sötét a sötétségben ...
terlasz
Az a baj, hogy csak hitelből van mit adni, bevásárolni a választásokra, mert a rendelkezésre álló pénzünket elloptátok.
human
Persze. Én is vehetek fel hitelt, mint az Orbán-kormány és akkor lesz miből ... egy darabig.
szaboria1
Jól működik a fidesz propaganda főleg ott ahol fidesz vezetés van, hogyan etetik meg az időseket
Katalina62
Azt nem tette hozzá, hogy főleg, ha közelegnek a választások, és pitizni el! Egyébként meg, így vagy úgy, de úgyis visszaveszük!
human
@Katalina62: A mostani 2000 milliárdos kölcsönt és a letelepedési kötvényeseket is ki kell valóban fizetni.
Katalina62
@human: pontosan! Egyébként minden kormány ilyenkor hízeleg, de ez most nagyon pofátlan, de látva sok obán-hívő reagálását, miértis ne tennék ezt meg!?
human
@Katalina62: Orbán közpénz milliárdokat költ minden évben a közvélemény kutatásokra, mert egy populista vezető.Valószínűleg látják, hogy ez hoz most szavazatot a konyhára és mivel nagy a tét (a kiccsalád is már Spanyolban) nem nézik az árát.
Szóval attól tartok ez a pénzosztás működni fog. Párszor találkoztam már olyan véleménnyel, hogy ezek is lopnak, azok is lopnak. Maradjanak ezek, mert legalább tele a bevásárló központ parkolója. Azt hogy melyik ormány alatt loptak többet vagy mennyire volt az fentről irányítva azt már nem látják át ahogy azt sem milyen életünk lesz orosz vagy kínai gyarmatként.
csak úgy....
ez nem is üzenet,ez csak a szokásos átverés..
Katalina62
Ezzel a véleménnyel én is találkoztam, találkozom, és hozzáteszik, hogy ezek már nem fognak annyit lopni, mert már megszedték magukat! Na most, ezzel mentalitással nem lehet mit kezdeni!
ómió
Pedig, hát, anno az efftársak is "adtak"! Csak leginkább önmagukat, népzsebivel kiegészítve!
Gazella
@magyar1: S ez az EU Parlamentben van...
Lepényleső
...ő meg aztán kifejezetten szívesen osztogat,mint a szentek,- maguknak?
csipetke
"ha van miből adni,az ember szívesen ad"..Ez azért baromság,mert nem orbán szívességén múlik,hogy ad-e vagy sem,mert törvényi előírás a tervezett infláció mértékével a nyugdíjemelés. Most meg,választás előtt a sok birka benyalja csont nélkül,hogy a drágajófényességesdoktorminiszterúr ad. (hitelből bárki tudna osztogatni,pláne,hogy nem neki kell visszafizetni,hanem a lakosságnak) Persze hogy ad,odaadná most a Göncölszekeret is,ha újra nyernének,és folytathatnák a szabadrablást
ómió
@bakcsubakka: Figyu, bolsiék idiótája! Nem kéne mindig magadból kiindulnod!
Istenakinincsen
Azt kell visszaadni amit az elmúlt évek alatt O1G és a bandája ellopott.Nem kölcsönből kell adakozni és majd rátenni még az uzsorakamatot.Vagy ez az O1G tökhülye,vagy a nyugdijasok nem értik a szavazatvásárlási stratégiát?
Istenakinincsen
@Peller Anikó: december 11., 19:31
Ez sértés az állatoknak:)Az állat nem vesz el többet haszonszerzés miatt mint amire szüksége van.Szúnyogot sem láttam még tartálykocsival menni vért szivni,hogy eladja a többi szúnyognak.)
Vagy állat helyett államra gondoltál?
human
A képen a néni éppen azt vizsgálja, hogy milyen vastag Orbán arcán a bőr.
Eladott Ország
Orbán csak azt add vissza a nyugdíjasoknak, amit 12 év alatt elloptál! Olyan adakozó vagy, mint az a tolvaj, akik kifosztja a lakást és utána visszaadja a cipőtartót.
bence
orbán az elvételről híres nem az adakozásról ! 12 év alatt a stadionok árából bőven adakozhatott volna , mégsem tette ! Most is csak az országot újabb milliárdok eladósításával , tette meg , természetesen a hatalma megtartása végett ! Ha nem közelednének a választások , egy garast sem adott volna !
K-2SO
Az uralkodó kegyet gyakorol az alattvalói felé.

Elkezdi, hogy "Magyarország előre megy". Egy félfeudális rendszer attitűdjei mióta vannak "előre"?

Szalai Erzsébet: A félfeudális hatalmi rend Magyarországon

hvg.hu/itthon/20180927_szalai_erzsebet_felfeudalis_hatalmi_rend_magyarorszagon
Nyírfa
Akárhányszor belefutok ebbe a mondatba, kinyílik a virtuális bicska a zsebemben.
Ő ad. Ha van miből. Már nincs miből, mert mindenünket elzabráltad, Te semmirekellő, mihaszna léhűtő, Te ostobák és romlottak királya - megkoronáztad magad.
ómió
@bakcsubakka: Te ezt tükörbe nézve szoktad mondani, bolsiék elmebetege! Most muszáj rám hazudnod? Csak nem Lenin Díjra aspirálsz?
ómió
@bakcsubakka:17:50/ És még a bolsevik aljasságtárban is találtál valamit, efftársak zakkantja!? Szólj Korózs efftársadnak meg Athinának, hogy "frissítsetek", mert főleg az elmebajotokra világít rá!
evacica
Hát ennek jő vastag bőr van a képén! Mi az, hogy ad?! A mi pénzünket adja! Persze abból amit még nem loptak el! Különben most is hitelből osztogat amit majd az unokáink fizetnek vissza! Meg akarja venni a nyugdíjasokat, jön a választás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.