Mráz Ágoston Sámuel szerint minden mögött Gyurcsány áll. 

Márki-Zay Péter véletlen elszólásai, utalásai azt mutatják, hogy a baloldal világképe egy kicsit sem változott a 2010 előttihez képest – mondta a Nézőpont Intézet igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában nyilatkozva.

A Nézőpont Intézet vezetője a Kossuth Rádióban ekézte Márki-Zayt és az ellenzéket

Fotó: Facebook/Mráz Ágoston Nézőpontja

Mráz Ágoston Sámuel kifejtette, a Nézőpont Intézet legutóbbi közvélemény-kutatása szerint a magyarok több mint kétharmada a Fidesz választási győzelmére számít, és talán a baloldali politikusokból is hiányzik az őszinte hit, hogy a Magyarország előtt álló nagy kihívásokra és kérdésekre válaszokat tudnak találni.

"Ugyan néha szoktak programpontokat ismertetni, de azok a baloldali nyilvánosságban sem váltanak ki különösebb érdeklődést" – tette hozzá.

Az elemző szerint Gyurcsány Ferenc hatalmas 2010-es veresége után nem azt a következtetést vonta le, hogy újra kell gondolni a baloldaliságot, hanem megmaradt korábbi világképe mellett, amely társadalmi és gazdasági kérdések liberalizációjából, azaz privatizációból áll.

Ez alapvetően az energiaárak elengedését, a határok gyengítését és az egészségügy valamilyen mértékű magánosítását jelenti – mondta Mráz Ágoston Sámuel.

Hangsúlyozta, miközben a baloldal nem hirdeti, néhány elszólásból kiderül, hogy ugyanúgy gondolkodnak, mint 2010 előtt, valamint semmiféle különbség nincs Gyurcsány Ferenc világképe és Márki-Zay Péter véletlenül elmondott mondatai között.

A Nézőpont Intézet vezetője elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc politikája az Orbán-kormány eredményeinek totális tagadásából, másrészt a Brüsszelnek való megfelelésből áll: szuverenitás helyett föderalizálás, migráció elleni védekezés helyett liberalizálás, a nemzeti gazdaság erősítése helyett a privatizálás.

Mráz Ágoston Sámuel aláhúzta, az Orbán Viktor által vezetett kormányoknak tagadhatatlan eredménye, hogy a nemzetstratégiai ágazatokban megerősödött a nemzeti, állami tulajdon, legyen szó az energia-, a pénzügyi vagy az egészségügyi szektorról.

Elmondta, a baloldal programpontjai mögött ezzel szemben nemzetközi politikai és gazdasági érdekek lehetnek, ami nem nyeri el a magyar társadalom többségének szimpátiáját.

A baloldal ezért a hivatalos üzeneteiben nem beszél ilyenekről, "korábbi mondataikból, elszólásaikból azonban ez összerakható" – mondta az elemző.

Kiemelte, a következő hetekben "kifejezetten fontos feladat, hogy megtaláljuk ezeket a mondatokat, és a választópolgárok megalapozott döntést tudjanak hozni (...) a nemzetben való gondolkodás és a rejtegetett nemzetközi érdekek kiszolgálása között".

Mráz Ágoston Sámuel szólt arról is, a baloldalnak az lesz az érdeke, hogy hangulatot keltsen a kormánnyal szemben akármilyen témában, és ezáltal megpróbálja felerősíteni a "protest érzületet" a társadalomban.

Tehát a baloldal nem azt szeretné elérni, hogy a választók a "baloldali alternatívára szavazzanak, hiszen az nem többségképes", hanem az ellenérzéseket próbálják majd meg felcsiholni az Orbán-kormánnyal szemben – mondta.

Mráz Ágoston Sámuel szólt arról is, a Nézőponthoz hasonló intézeteknek feladata, hogy szorosan figyeljék, a magyar választás tisztességes körülmények között zajlik-e le.

Hangsúlyozta, foglalkozni kell a külföldi államok beavatkozásával, valamint az Európai Bizottság magyar kampányban játszott szerepével, amit azzal ér el, hogy pénzügyi nyomást próbál helyezni Magyarországra.

Az elemző aláhúzta, fontos, hogy aki politikával foglalkozik, ne csak a hivatalos állításokat hallja meg, hanem a sorok között is olvasson a véletlen elszólásokból és utalásokból.

"Soha nem szabad elfelejteni, hogy itt az a Gyurcsány Ferenc és jelenlegi szövetségese, Márki-Zay Péter szeretne nyerni a választáson, akik 2002 után a nem lesz gázáremelés szent ígéretét tették a választópolgároknak, és utána több tucatszor megsértették azt" – fogalmazott.

Forrás: mti.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
Nagy szerencsénk, hogy van egy ilyen független és pártatlan elemző csapat, élén Mráz úrral, aki a szakmaiság élő szobra!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Baker
Nagy szerencsénk, hogy van egy ilyen független és pártatlan elemző csapat, élén Mráz úrral, aki a szakmaiság élő szobra!
tothjani
Magyarországon az egyetlen elfogadott Politikai forma a Fasizmus, aminek a célja hogy egyetlen Párt kizárólagosan irányítson egy Nemzetet.
A demokrácia valódi formája pedig a Diktatúra hiszen a vezér a kiválasztott, aki az egész népet képviseli, de legalábbis azt, amilyennek a népnek kell(ene) lennie.
human
Ha a saját közvélemény kutatásaikat elhinnék, akkor Orbán nem szórná a közpénzt két marokkal a pórnép közé ezzel szétcseszve az államháztartási hiányt és a tervezett költségvetést. (nem mintha Orbán alatt a költségvetésnek lenne még jelentősége)
kereső
Igy is llehet mondani, hogy Gyurcsány Ferenc hatalmas vereséget szenvedett 2010-ben. Én meg pontositanék: a demokrácia hatalmas vereséget szenvedett 2010-ben. És ennek a ténynek bűnösei nem csak a fideSS-ben keresendők.
ómió
Pedig Maki efftársat nem kéne! Ő a Fidesz-kampány "tolóereje"!
Rizikó
A haknizó, szerencsétlen Márkiról megírják a valóságot. Erőlködik, hangoskodik Márki, de a folyamatos hülyeségei miatt már itt a Fidesz újabb kétharmad!
Baker
@kereső: Én is pontosítanék: 2010-ben Mesterházi Attila (MSZP-SZDSZ), Vona Gábor (Jobbik) és Schiffer Andtás (LMP) veszített választást. Thürmer, Seres és a többi kamupárt szót sem érdemel.
De valóban, a legnagyobb veszteségünk, hogy ezzel elveszett a demokrácia is.
134.bátor
Ha îgy lenne,mièrt baj ,hogy az ellenzèknek van vezère? Talán a fidesznek nincs? Hol itt a problèma? Nekik az volna az ideális,ha egyáltalán nem volna ellenzèk.
Rizikó
Ekézés, ha elmondják az igazat a liberális sejthalmazról. Ez nem tekinthető normálisnak, csak egy globalista ügynök!
Baker
@sgl: 2009. áprilisában mondott le Gyurcsány. A DK-t 2011-ben alapította.
Gauntlet
@Rizikó: mint Orbán aki füttyszóra repül Moszkvába, Pekingbe
a kisembert meg nem nézi semmibe!
Gauntlet
@134.bátor: ki is mondták: megvan a kormány ellenzék nélkül is :(
Rizikó
@Gauntlet: Mint az ellenzék, akik a globalogazdik kedvére tesznek csaholva.
Feró25
Azért ciány vitya és bandája hányszor nem qrták még át a honi magyarokat?Amúgy mindég a rezsicsökkentés meg ezek a baromságok írják a fidesz hitűek a környéken magyarországon a legolcsóbb a rezsi.Itt szlovákiában nem orbán van és mégis olcsóbb a rezsi .
kereső
@Baker: Nem értünk egyet. Az LMP, a Jobbik, Gyurcsány Ferenc ellenzékekként alakult, számukra ez győzelem volt- hiszen akkor!?? mindkettő orbán szövetségese volt.Az mszp meg, isten bocsássa meg nekem- de a baloldal árulójának tartom. annak a baloldalnak, amelyik véleményem szerint most fogja megkapni az utolsó halálos döfést Magyarországon- a NER leváltásával együtt, a baloldali szavazók segédletével.
kereső
@sgl: Nem értesz. GYF-et a fideSS mondja, mintha még 2010-ben is játszott volna- holott akkor már csak a partvonalról szemlélte, hogy az mszp nem kampányol a fideSS ellen, és egyetlen cél vezérli, hogy ott legyenek a parlamentben.Nem is akart győzni. És miért is ne, hiszen sikerült Gyurcsányt eltakaritani, aki annyi borsot tört puch lászlók, baják, szekeresek, szilik , molnár zsoltok orra alá, és aki nem volt hajlandó gazsulálni az szdsz-nek sem.
Nessy
Ez aztán a komoly, független, széles körű elemzés, fidesz módra! Remélem,kellő szakértői fizetést kap Mráz szócséplő nertárs!
Lepényleső
Nézőpont változtatásra lenne szüksége neki is,
- akár erőszakkal ahogy emberek elleni törvényeket erőszakolnak ránk?
Yoda69
A Nezopont intézet a fideSS penzcsocsen csüng. Mi mást is mondhatna ez a szerencsétlen véglény?
Reméljük Áprilistól mar ellenzékként ekezhet ez a kamu intézet.
Giovanni Alba
"Mráz Ágoston Sámuel aláhúzta, az Orbán Viktor által vezetett kormányoknak tagadhatatlan eredménye, hogy a nemzetstratégiai ágazatokban megerősödött a nemzeti, állami tulajdon, legyen szó az energia-, a pénzügyi vagy az egészségügyi szektorról."
És a hírközlés, úgyis mint 4iG, állami cégek magánkézbe segítése állami segítséggel?
koszpeko
@sgl: Gyurcsányt teljesen egyedűl hagyta az MSZP és az SzDSz is.
Amikor volt valami amit a Gyurcsány kormány tenni akart jót vagy rosszat a fityisz kivonult a Parlamentből így döntés képtelen lett az országgyűlés.

nepszava.hu/1005267_hazudtak-a-kivonulasrol
Hazudtak a kivonulásról
BELFÖLD
FIDESZ
PARLAMENT
KÓSA LAJOS
Gyurcsány Ferenc szerint szerencsés lenne Magyarország, ha Kósa Lajos csak ebben a kérdésben hazudott volna az elmúlt években. A többi között így reagált lapunknak a volt miniszterelnök arra, hogy a Fidesz ügyvezető alelnöke azt mondta: pártja ellenzékben csak nagyon ritkán vonult ki az ülésteremből, mert tudták, hogy a parlamenti munkában illik részt venni. Kósa mintha megfelejtkezett volna arról, hogy a Fidesz 2006 ősze és 2009 tavasza között minden alkalommal kivonult az ülésteremből, amikor a miniszterelnök előre bejelentett felszólalást tartott.
Józsipapa
mit is várhatunk az ilyen görényektől,mint ez a
frász ágoston samu és a deák danika...
ezek a kormány csicskái !!!
kormanyos63
Ez a fidesz, és orbáncsicska Mráz Sámuel Ágoston, aki azt a nézőponty intézetet vezeti, amely évente közel 4-millárdot kap a kormánytól(vagyis tőlünk adófizetőktől), és hűségesen, lojálisan kiszolgálják az orbán rezsimet, mindenhol Gyurcsányt látja, szerintem még álmában is!
Ágoston egy ótvar, semmirekellő alak, aki pénzért minden aljasságra képes!
Csak Gyurcsányozni, Sorosozni tud, az ellenzéket, illetve azok vezetőit ócsárolja, becsmérli ezerrel, köztben a fideszmaffia, és orbánpatkány a 12-éves ámokfutásuk alatt teljesen tönkretették, és kifosztották az országot!
kulabombaafityiszre
Gyurcsány 2010 előtt lemondott,nem viselt semmilyen tisztséget,más volt a miniszterelnök akkor milyen nagy vereségről beszél ez a káposztafej.Még ebben is hazudik a nézőpont intézet vezetője mráz ágoston sámuel.
Akkor képzeljük el mekkorát hazudnak az aktuális felmérések alapján.
namihami
Samu bácsi ekézett!?!? És éppen Samu bácsi? Mégis, ki más? Kinek lehetne erre nagyobb erkölcsi, szellemi és intellektuális fölénye?!?!
simmering73
Na Samu ehhez mit szólsz?
"A kormánynál csak a média megbízhatatlanabb a magyarok szerint
Az Ipsos globális közvéleménykutatása szerint világszinten is szűkmarkúan bánunk a bizalmunkkal, de a legkevésbé a kormányt és a médiát tüntetjük ki vele."
hvg.hu/itthon/20220121_ipsos_bizalom_magyarorszag?fbclid=IwAR0oyf7X7Eipvbqy-hIAi31I-OnDVWn7TiFRnSun2sc2_jlPeHY_2PxaPPI
kissé felnőttem
Mögötted meg a kengyelfútó gyalogkakukk, és ti kicsit viszont változtatok az eskütökhöz nem éppen hiven , gyülölködtök és a parlamentben ezt is éreztetitek, hol a szabad sajtó orbán ráállt ? vagy rá ült mindegyikre maradt a SZABAD Európa ?
solidedge
Az tudod te szenét, hogy az ország többségét ekézed.
Sámannus
Na és a te fed pedig nem látszik ki a disznóganyéjból. Nagyokos.
Eladott Ország
Ezt a hülye barmot azért tartja és fizeti a fidesz! A Nézőpont Intézet reprezentatív felmérése szerint az általuk megkérdezett 1000 emberből 540 szerint Orbán egy félisten. Vagy kettő. Én helyből mindent elhiszek a közvéleménykutatásoknak és a statisztikáknak. A Nézőpont Intézetnek főleg bármit és bármikor, hiszen ki más lenne képes objektív és pártatlan felmérést készíteni, mint akit a kormány fizet közpénzből. Na ugye? Tehát Orbán Viktor a legjobb. A legszebb. A legokosabb.Akkor is szeretjük, amikor a kedvéért meghosszabbítják a Budai várat Lovasberényig annyi pénzből, amennyiből fejleszteni lehetne az idősgondozást, esetleg rövidíteni lehetne a várólistákat és mondjuk időben kiderülne, ha valaki rosszindulatú daganatot kapott karácsonyra nyakkendő helyett. Akkor is nagyon szeretjük a miniszterek elnökét, ha annyi pénzt költ felesleges népszavazásra és értelmetlen közvéleménykutatásokra, amennyiből tíz évig jól lehetne lakatni azokat a gyermekeket, akik a nyári szünet örömére hónapokig éheznek. De mi ilyen hülyeségekre nem gondolunk, hanem annak örülünk, hogy Kövér László évszázadokig harcol, Orbán Viktor egy imádnivaló figura és Rogán Antalnak telik két meccs között egy homárlevesre Gordon Ramsay éttermében Bordeaux-ban. Ez a fontos, minden másra ott a közmunka. A Nézőpont Intézet kutatási eredményei közreadásának annyi értelme van, mint Németh Szilárdnak elindulni egy férfi szépségversenyen.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/171234264_1087949915018248_3523873091705430667_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=jG6RcBA0-uQAX_-Ivdn&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT-H5ChLNDouFglAPj6iAP6KRldyMPi9GKXKW4ipOmnaxw&oe=62139AD4
Németh István
@simmering73: @Eladott Ország: @Sámannus: @CsipkeRózsa: @kissé felnőttem: lenyűgözőek vagytok a Kormányfő a Kormány és természetesen Mráz úr alázásában! Az Erdogan bizonyára kitüntetne benneteket, De ez a gonosz Orbán Viktor nem teszi meg - a demokratikus szocializmus égisze alatt hagyja, hogy éljetek az aljasságaitokkal! Mondván ez a tarsoly is kiürül egyszer! A folyamat beindult ugyan is miután a zay elintézi nektek, hogy mehettek Indiába szemműtétre a TB. (a nemzet) költségén, bizonyára jobban fogtok látni! Aztán attól sem kell megijednetek, ha a nagy távolság miatt közben rátok vagy hitvesetekre rájön a szülés, mert egyet fingik a delikvens és kész ott a gyerek - persze meggyőződésem, hogy ti is így születtetek a moslék retkes, kommunista rendszerben. Baj meg nem lehet, mert spórolni kell a vízzel ez fontos higiéniai szempont > mindenkinek jusson, aztán az sem baj ha setétben leleledzel, mert a jó szemeteknek nem is kell a fény, hideg van? az sem baj összebújtok úgy is nagy agyerek halandóság, majd ti pótoljátok! Ez kérem a nemzet megváltásának a folyamata, TI HŐSÖK VAGYTOK - Erdogán elment zarándokútra az Izraeli Születés templomához, hogy meggyónja eretnekségét! valószínű ki lesztek tüntetve a gebe lenge szerve nagydíjra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.