Folyamatosak a tárgyalások a tagállamok és az Európai Bizottság (EB) között az Oroszország elleni hatodik szankciós csomagról, amelynek legfontosabb és legvitatottabb eleme az év végéig bevezetni javasolt olajembargó – derült ki a külügyminiszterek hétfői ülése elé időzített brüsszeli háttérbeszélgetéseken.

Fájó döntést kell hoznia Orbánnak:  Oroszországot vagy az Európai Uniót választja
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A sajtónak név nélkül nyilatkozó EU diplomaták és tisztségviselők nem vállalkoztak annak megjósolására, hogy mikor születhet megállapodás a büntetőintézkedésekről, benne a leghevesebben Magyarország által ellenzett olajstopról.

Egyelőre mindenki bízik benne, hogy sikerül összehangolni a tagállamok eltérő érdekeit és megőrizni a 27 tagország egységét, a szankciók hatályba lépéséhez ugyanis mindegyikük egyetértésére szükség van.

A jelenlegi helyzetben sem a kormányok, sem az uniós intézmények nem támogatnák, hogy az olajembargót vegyék ki a szankciós csomagból, vagy a tagállamok kétoldalú alapon, Magyarország részvétele nélkül hajtsák végre.

Egy uniós diplomata azt mondta, érdemes időt fektetni a konszenzus megteremtésébe, de hozzátette

Magyarországnak végül színt kell vallania, hogy hol áll az Oroszország elleni szankciókkal kapcsolatban. Megértjük, hogy nagy mértékben függ az orosz olajtól, és úgy véljük, hogy az Európai Bizottság ésszerű javaslatokat tett le az asztalra.

Kiszivárgott hírek szerint a brüsszeli testület 2023, illetve 2024 végéig mentesítené az olajembargó alól az orosz energiahordozóktól nagymértékben függő tagállamokat.

Magyarország mellett a hasonló helyzetben lévő Bulgária, Csehország és Szlovákia is szeretne könnyítéseket kapni, de egyikük sem fenyeget az olajembargó vétójával.

A hatodik szankciós csomag része az orosz agressziót támogató személyek, köztük az orosz ortodox egyház feje, Kirill pátriárka elleni büntetőintézkedések bevezetése. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor kormányfő szintén kilátásba helyezett egy magyar ellenszavazatot.

Forrás: Népszava

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Szerintem válassza az oroszokat és azonnal költözzön is oda. De csak a leszámolás után.
kereső
@KisTehen: Ne nézz már "hülyének" mindenkit. Orbán x@rik magasról nagy ivben a szavazóira, meg az akaratukra is.Őket nézi teljesen hülyének-és most ne gyere, sem a benzin árstoppal, sem a perverz rezsicsökkentéssel.
Teljesen nyilvánvaló, hogy orbán és szijjártó putyin miatt akarnak vétózni- mert a legfőbb cél, az Eu egységének megtörése, és az Eu gyengitése. ( mert minél rosszabb az Eu-nak, annál jobb nekünk=orbánnak, putyinnak. Ezt játszotta 2006-2010 között itthon is a kormánnyal).
nezelodo
Majd mindegyikkel el akarja hitetni, hogy az a kedves. Aztán jön a sánta kutya effektus.
Emmersson71
@KisTehen: Bocs, lemaradtam, volt valami szavazás arról, hogy ki akar a ruszkik mellé állni? Eskü, azt hittem, hogy április 3.-án OGY választás volt!

Mondjuk, az a nemzet, amely 1956 után az oroszokat választaná ̶b̶a̶r̶á̶t̶j̶á̶n̶a̶k̶ szövetségesének, az meg is érdemli sorsát!

(A „Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel." NEM Széchenyi(!) szöveg után szabadon...)
kovax
@KisTehen: Az EU tagságot a MAGYAR szavazók 83 % akarta.
Az komcsi ruszkikhoz való csatlakozási népszavazás eredményét még nem láttam
drrotf
Mi az ?Már megszűnt a páva tánc lehetősége?És a Kállai kettőssé?
csak úgy....
viktornak,már egészen kisz kora óta vlagyimír a párja..
kereső
@Shikari: No-no. Várjál csak. Lesz még itt olyan propaganda, hogy "mimagyarok, mindig is az Ukránok pártján álltunk. Mindig is kiálltunk függetlensége és szuverenitása mellett, Zelenszkij elnök egy hős!!!"- a hithű fideSS-es, meg egy kis megdöbbenés után mit mond? "sohasem volt másképp".
Akkor lesz az orrotok bele verve a macska kakiba.
Nem kell ennek olyan sok idő.
Csizmás Kond
Az embargó megvétózása egyáltalán nem jelent választási pozíciót. A zunió hiába akar szakítani az orosz energiakereskedelemmel ha nem tud hasonló árban biztosítani más lehetőséget, és ezt ő is tudja csak hülyíti a hülyébbeket.
kereső
@Shikari: Majd akkor mond ezt, ha az Ukránok Moszkvát bombázzák, az észtek/lettek/litvánok meg Kalinyingrádot. Na, majd akkor "védekeznek" az oroszok- de mindaddig, amig az orosz rabló horda lerohan egy független , szuverén államot- amelynek amúgy területi épségét több nemzetközi szerződés aláirásával maga is garantálta!!!-addig az orosz az agresszor, területrabló, és gyilkos- és Ukrajna a honvédő. És lex@rom a ti fasiszta véleményeteket ez ügyben. És most már!!! vannak nácik Ukrajnában- egészen pontosan 2022.február.24 óta, illetve a Krimben, Dombaszban-és Luhanszkban 2014 óta, a wagner csoport, amelyik echte náci.
nezelodo
Bármit mond Orbán akár Brüsszelben akár Putyinnak, (aki lehet, hogy még Győri Gáborként ismerte meg, amikor KGB-sként itt állomásozott), a választói elhisznek mindent neki. Látom némelyik még az ötöd árú gázt is még ízlelgeti, pedig színtiszta keresztényi hazugság volt, meg az óvodai nem átalakító műtéteket is.
kovax
@Shikari: A szentpétervári trollközpontból TE így látod ?
Béla333
A büntetlenül ellopható pénzt választja...!!!
justhpeter
Orbán az egyetemen a pávatánc szakon végzett, ezért csak annak alkalmazásával tud bármiről is dönteni.
ómió
Szóval, itt a magunk érdeke választása efftársilag "totál kizárt"?
Toller Béla
Megkönnyítjük a döntést: az oroszok egyelőre nem lesznek képesek fizetni ! A náluk lévő leleplező anyagokat nehezen fogják tudni elhelyezni a nyugati sajtóban ! Sőt, elsőre fake newsnak fogják tekinteni azokat ...
nezelodo
@Maccska: Bizony a Viktor tudja, mi az embargó! Amikor "haza zavarta" az oroszokat, ugyancsak haza zavarta kb négy konzervgyár dolgozóit munkanélkülinek, és azoknak a kertészeteknek a dolgozóit, akik a konzervgyárakat látták el alapanyaggal, elvette a munkáját a 3,5 millió hl szovjet exportra termelt bor előállítóinak, az érvényes szállítói szerződés felrúgásával a bauxit bányászoknak, kivágatta a nyírségi almásokat akik a szovjet exportra termeltek, és még sok sok ágazatot tett tönkre, mert fogalma sem volt a következményekről. Most sem lesz lelkiismeretfurdalása, és megszavaz mindent, itthon meg azt rikácsolja, hogy mennyire tiltakozott.
Gazella
@KisTehen: 9;31 rád is szarik nagy ivben zsirháj! Ezt ne felejtsd el!!
Yoda69
Ez a bolond majom ki fogja vezetni az orszagot az EU-bol es a NATO-bol.
Jon a kotelezo sorkotelesseg noknek is.
Jon a kotelezo hadkotelesseg 10-70 eves korig.
Jon az orosz ragallami statusz es a kotelezo orosz nyelv.
Jon a kommunizmus es a bolsevizmus.
ERRE SZAVAZOTT 3 MILLIO MOCSKOS AGYATLAN HAZAARULO.
magyar1
Olyan ez unio mint egy nagy család, a második szomszéd gyerekét verik akkor nekünk meg éhen kell dögleszteni a sajátjainkat.:)
Kész röhej az egész unio.
Macskaszem
@nezelodo: Ebben az a sz@r, hogy mégcsak nem is ő zavarta haza az oroszokat, mert azok már régen megkezdték a vonulást hazafelé, amikor ő magára húzta érte a dicsőséget.
vitriol
orbán soha nem jut el az egyértelmű döntésig, ő tovább folytatja a jól bevált pávatáncát!
nezelodo
@Macskaszem: ma 11:24. Természetesen ezt minden józan ember tudja, de hát a szerénysége éppen olyan, mint ahogy egykor a KGST "hét tartópillérének" egyike volt a mongol Tugrik mellett a magyar szerénység.
Amúgy nem hagyott fel a magyar mezőgazdaság tönkretételével, 1998-ban még rúgott egyet a szőlő és bortermelőkbe, a bor jövedéki törvény alá vonásával. Igen nagy ára lett, ezer hektár szám vágták ki az ültetvényeket a kistermelők, aztán sürgősen vissza kellett vonni a finánctörvényét. Persze a választói emlékezet nem ölel fel ennyi időt.
Eladott Ország
Ettől a velejéig rohadt, bűnöző, tróger, gecitől, semmi jót nem várhatunk! És még ez veszi a kezébe a Magyaroszág felíratú sálat. Hányi kell tőle!
„Az a politikai rendszer ami nem hajlandó tárgyalni ,ami nem hajlandó a társadalom megszerveződő erőivel tárgyalni, az csak önmagának tehet szemrehányást ha rálőnek.” ( Orbán 1988)
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/122669923_852500222161067_7937265393718100464_n.png?_nc_cat=103&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=0igkmJYQp60AX83IuGu&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-tbrqlI3iyzW8rHyjLgXc-SAMt4T5dofAyNN7bBkSLxA&oe=62A901D5
Orbán: Sajnos csak egy ócska, hazug, tolvaj, gazember vagyok, aki elárulta saját népét és hazáját.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/122942678_412219216614675_8332752270317380947_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-6&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=a6mjLkM-mbcAX-LOqa4&_nc_oc=AQmVXzq886NNYoS0S8RESHf3bNC4W_YjxDlHkmkSX7pl41hLik9C2KU3-gLAfAyp4SM&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9biXxh8J7ZgKfukm4_zRTQfWoiThHESnWJ9y1mh7-UPg&oe=62A741F4
Isten haza család hangoztatja Orbán. Valójában ez úgy igaz: Az isten mentse mag a hazát attól, hogy az Orbán család hatalmon maradjon!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/266414830_1245619162584655_3174296792795747256_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=LOtOMcthXp4AX-msFYH&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_64McjEZdX2xYnYDEY61F3nsJcOItzKMYINUjzmlFkGw&oe=6287AD12
kereső
@Maccska: 10:40 Na, találjatok még ki valamit. De most már olyat, ami hihető is. "békefenntartás, nácitlanitás, usa , NATO terjeszkedés-ami nincs is!!, megelőző csapás, - meg az anyám tyúkja kárált egyet, ezért aztán putyin cárnak úgy tetszett, hogy felrúg jó pár nemzetközi szerződést, és megtámad területrablási céllal- ásványkincsekért, földgázért, és a Fekete tenger uralásáért -egy független államot, amely nem kér a szovjetúniós tervekből. Közben a hordája erőszakol, gyilkol civileket- hátulról lövik le őket- ,iskolákat, óvodákat, szinházat rombol, lakóházakat bombáz- és visz mindent, amiért az ukrán emberek megdolgoztak- sláger: a hűtő, a mosó-és mosogatógép, a laptop, a telefon...ja, és John Deer traktor(bár beiinditani sem tudták, elvontatták hát csecsen földre), viszik az ukrán paraszt által megtermelt gabonát -sziriába.
Folytassam?? Van még.Csak zudnám, hogy mit zabáltok ezen a tróger putyinon, meg z egész lator államán.
human
Viktor! A vita már rég nem arról szól, hogy mi vagy. Hanem az árról.
Németh István
Nagy tévedés van a dologban! nem az Eu, vagy az orosz oldal! Ez, ilyen nincs egy demokratikus berendezkedésű szuverén és semleges ország esetében! Az eu, nem tud megfelelő életteret biztosítani, ezért más eszközök kellenek! Ennyi! ha ez zsarolásként jön elő az eu. részéről, akkor rohadjon meg az Eu.! És a natot is fel kell mondani DE azonnal! Ez lehet, hogy vagylagos elszigetelődést hoz magával, de csak pillanatnyilag mert ebben a pillanatban ez eu gyors bomlásnak fog indulni! A nemzeti önbecsülések és az önös érdekek fel fogják ébreszteni az eu tagállamokat! Amit az eu ,ost akar ugyan az amit 1990-ben leráztunk magunkról >> TOTÁLIS DIKTATÚRA!!!
Eladott Ország
@Németh István: A diktatúrát a fidesz vezette be! Magyarország a NATO és az EU tagja, és marad is! A fidesz elvtársaid is a kölykeit a "rothadó" nyugaton tanítatta, Nem pedig a "virágzó" keleten!
Kedvenc idézetem: Mindíg az osztja az észt, ...
i.pinimg.com/originals/d9/df/e6/d9dfe6347c8b6360b28c815418def692.jpg
Előre a Lenini úton! Új Orbáni érdemrendet vezettek be!...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/174738851_4138451679538604_3900803719492630830_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-6&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=jpgub_ohLEcAX9bymBd&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9IVsbqSr3A1ADANbYrTwPnBRZsVh8SOvZ8wY6z7y3iRA&oe=62A75063
Németh István
@human: a simlis mondat formázás nem aktuális mostanság! Mit akarunk!? normálisan élni! Hogyan, ahogy a kormány vezeti és biztonságot biztosít a népnek! Az eu rombolni igyekszik a nemzeti összetartozásunkat, tönkretenni a gazdaságunkat >> csak azért hogy bebizonyítsa, hogy ő az erősebb kutya! Ez addig igaz hogy kutya, de egy aljas moslék ingyenélő szervezet aminek a vezetői privilegizált hatalmat akarnak teremteni a globalizációs törekvéseikkel! Valójában usa irányításra kívánnak Európából első lépésre európai egyesült államokat létrehozni, hogy mindenre rátehessék a kezüket és a saját - NEM A NEMZETEK, hanem a SAJÁT érdekeik szerint kényszerítsenek mindent a közösség tagállamaira! EZ NEM MEHET! EZ ELLEN HARCOLNI KELL! Ott tartunk hogy az országoknak nem lesz önálló vezetése, hanem a vezetés felett vámot szedő újabb vezetés a maga hierarchiájával fogja fejni a nemzeteket! Mikor tetszenek észrevenni ezt a folyamatot!!! kell az, hogy még sokak vegyék el a kenyered javát, mikor TE is évezhetnéd a munkád gyümölcsét!!!??? Mit akartok sok úr szolgája lenni!? legyen már eszetek!
Macskaszem
@Maccska: Politikai Hobbista a megbukott Pesti TV-ből? Ne röhögtess már vazze.
Macskaszem
@Maccska: Jó lesz nekünk a Szovjet Unió az Európai Unió helyett.
kissé felnőttem
eldöntötte már,: a pénz jöhet amennyi van de az unió az inkább putyintól ez ilyen fajta örökség a szocializmusunkból csökevénnyel.
kereső
@Maccska: 12:06. Már megest másról beszélsz, mint Bodóné, amikor a bor árát kérik tőle. A téma: Oroszország- Ukrajna, és a magyar kormány feje.. Ne mutogass másfelé. Azokra válaszolj, amit irtam- konkrétumokat. Napok /hetek óta usázol meg natózol, meg libsizel- de egyetlen mondatot nem voltál képes tényszerűen cáfolni. Csak nyomod a kremli propagandát, mint a "közszolgálati"M1.
Namely
"úgy véljük, hogy az Európai Bizottság ésszerű javaslatokat tett le az asztalra"
A "ne fürödjenek annyit"-ra gondolhatott? :D
Eladott Ország
@Maccska: ma , 13:10 Ady Endre: "Az egész világon nincs annyi sikkasztó , mint ebben az ezer éves szép magyar hazában.” Ady , egy jövőbe látó volt ! Ez ma is igaz! Azóta ez az állapot csak fokozódott. Mint a "nemzetközi helyzet" is (lásd: Tanú című film).
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272863490_2006453796226011_4435420809399018964_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=j6dPJLixbFcAX_MGKHT&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8qkwMCcsbV4emwc0HWoh1L_IryeKRu0xPfTIVbOE_zZQ&oe=62877A1B
...” amelyik nép sötétségben él, ne zászlót vigyetek előre, hanem lámpást...” ( Ady Endre)
De milyen igaz! Ebben a szegény kis meglopott országban, sok embernek kellene lámpást kötni a nyakába, hogy lássa amit most még nem lát! De nem sokára meglátják és megtudják lámpás nélkül is, hogy hol hibáztak! De akkor már késő vinnyogni!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274078710_1963103497207092_8128773687712007994_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-6&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=G4S_uTpvwZcAX_a-kWp&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-40kGi4ftiToze9T5dzE9n4WnZ6pMFl8mSHj5ybxXx2Q&oe=6287E0D6
Eriggy a picsába hülyegyerek!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273956327_4927176684037265_4189384522051677869_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-6&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=qMa1fgXoIWkAX_9ZOZ4&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_X7vOG09niCTq-x73ngzvXFrDWU1694bvd-2bu8P2jfA&oe=62871DDA
kotos
@Maccska: A földgolyó felületének minden négyzetcentimétere stratégiai jelentőségű az USA-nak és annak védelme érdekében bármikor hozhat intézkedéseket. Természetesen a legváltozatosabb formában.
kissé felnőttem
oroszokhoz egyedül mész erről jobb ha tudsz de akkor ide vissza max 200 év multával sem
tothjani
Miért kellene választani, a hiszen ő Oroszország Uniós titkosügynöke.
Németh István
Az Eu. vezetésének semmi nem számít! Az adott helyzetükben nekik mindegy, hogy mi történik bárkivel nekik a biztonság adott! Nagy ívben leszarják a nemzeteket a nemzetek nehézségeit az önös céljaik elérése érdekében! Ezek nem szervezeti vezetők ezek hatalomra törekvő kapzsi ganaj zsarnokok, nyilasok, fasiszták nácik a kommunistáknál rosszabb bolsevikok!
Orbán Viktornak nem kell választani! Magyarország az első és utána soká jöhet bármi! Így a választás egyértelmű ! Tehát Magyarország érdeke az első!, nem az eu, nem az orosz mint a szembeállók meg/vagy kiválasztása! Az egyiknek semmiköze egy föderatív nemzetközösség sajátos adottságaihoz - mégis bele pofázik kéretlenül! következés képen agresszor! miről beszélünk! Az agresszor melletti kiállás ha emberi és anyagi károkozásokról van szó, háborús bűntettnek minősül! no pont nem vagyunk háborús bűnösök! semlegesek vagyunk DE nem közömbösek! mert a bajban lévőknek segítünk És menjenek a bús kúrva anyjukba az eu vezetők, szar tróger bűnbanda! >> a felbujtóikkal az usa-soros -biden balfaszokkal együtt!
Németh István
JA!!! Az eu.-ut Orbán Viktor fogja gatyába rázni és adja meg a valós tevékenységéhez a lehetőséget és virágoztatja fel EURÓPÁT!!!
percsi
@Shikari: "Orbán Viktor Magyarország érdekei és a józan ész oldalán áll. Semmiféle közös szankciós kötelezettséget nem vállaltunk a belépéssel. Onnan szerezzük be a nyersanyagokat, ahonnan tudjuk. Semmiféle elmebeteg ötletre nem vevők a magyarok. Csinálja meg a hülyeségeit az Eu, mi nem veszünk ebben részt!"
Európa országainak vezetője mind hülye, csak egy van a toppon? Jaj de jó nekünk, nem lesz gáz, spórolni tudunk majd. A fid.fanok gáz nélkül is fizessenek, mert szegény uralkodójuknak le kell majd mondania a hosszú évek óta kivett zsé-ről.
Józan gondolkodó fid.fan, ha Európa országai nem fogja fogadni az oroszgázt, honnan szerzi majd be vitya? A végén gáz nélkül maradunk! Lengyel barátaink gáza miért nem jó?
Eladott Ország
@Németh István: tegnap 19:326 ♣ Írod: "Az eu.-ut Orbán Viktor fogja gatyába rázni és adja meg a valós tevékenységéhez a lehetőséget és virágoztatja fel EURÓPÁT!!!"
A magyar részesedés az uniós GDP-ből euróban, folyó áron számolva 0,8%. Magyarország csatlakozott az EU-hoz és nem fordítva. A bolha köhög...
Németh István
@Eladott Ország: Igaz! DE a csatlakozáskor más kondíciók voltak és nem volt az eu politikailag és nem kevésbé gazdaságilag is megvéve! Mi több akkor még demokratikusnak tűnőgazdasági -gazdaságpolitikai szövetség (unió) olyan irányokban bontogatta szárnyait, hogy a viszonylagos magyar honi belső változtatási kényszerbe belefért a közösségi elképzelések DE NEM A DIKTÁTUM elviselése! Ma már nem fér bele! nem kell a politikai diktátum amely csak a látszat, valójában a kiéhezett hiénák kapzsi gazdasági harca az ami adja a közösségi célkitűzéseket !!! PERSZE nem a közösség nemzetei által hanem csak és kizárólag a maguknak vezetési jogot vindikált néhány moslék nemzetnek > német, holland, francia, svéd, norvég és a brittek! alapvetően kapzsi és a vagyonaikat szaporítani akaró aljas zsidók hatására >> soros, joe biden és családja, a kilóra megvett ukrán vezetés! MIRŐL BESZÉLÜNK!? A bolha, bizony van mitől köhögjön!
percsi
@Shikari: Már több, mint 13 éve azon dolgozunk, hogy ne függjünk az oroszoktól, a magyar részről a beruházás is megtörtént. Most meg nagyon ragaszkodunk az orosz gázhoz, olyannyira, hogy a magyar nép bele is dögölhet. Most ki a korrupt elmebeteg?

Orbán Viktor négy éve éppen 2022-re ígérte meg a leválást az orosz energiáról.
2018. február 9-én Orbán Viktor egy olyan beszédet mondott a magyar–szerb kormányülés utáni energetikai fórumon, amelyen meglepően hosszan beszélt az energiafüggetlenségről, az orosz leválásról.
„Ha van is olyan ország, mint most legutóbb hallhattuk a Fekete-tenger révén Romániát, amelynek megnyílnak fosszilis forrásai, még mindig nincsenek megépítve azok az interkonnektorok, amelyek ezt az energiát ide tudnák hozni. 2009-ben, 2010-ben átadtuk a magyar oldalon a beruházást, és a másik oldalon még mindig nincsen kész. Ha kész lenne, pillanatok alatt működhetne már a szállítás Romániából, de így csak 2022-re tudunk megindulni.”

„Horvát oldalról ugyanilyen blokád alatt voltunk az elmúlt időszakban, és talán vagyunk is még. A horvát–magyar interkonnektor ránk eső beruházását megcsináltuk, a másik oldal még nem készült el.”

„Azonban a technológiai fejlődés lehetővé teszi, hogy egyre távolabbi pontokról érkezzenek szállítmányok folyós, cseppfolyós gáz formájában Európa partjaihoz. Ismerjük a lengyel beruházást, látjuk a horvátok terveit, és mint mondtam, remek lehetőségek nyíltak ki Romániában is, amelynek a kapacitását egyébként 15 évre évi több mint négymilliárd köbméternyi gáz formájában lekötöttük, illetve le fogjuk kötni.”

„A lényeg az, hogy a Romániából amerikaiak által kitermelt gáz Magyarországra érkezik majd, és ezzel az orosz gázmonopóliumnak Magyarországon egyszer és mindenkorra vége van. A szükséges importnak felét, több mint felét képesek vagyunk nem orosz forrásból behozni Magyarország területére.”

Orbán Viktor beszéde magyar–szerb kormányülést követő energetikai fórumon
www.miniszterelnok.hu/9616-2/
Macskaszem
@Shikari: Paks is az oroszoktól függ röfike.
percsi
@Shikari: "@percsi: Leszel kedves normális hangnemben írkálni, vagy elküldelek anyádba! Ezt tisztázzuk az elején!"
Tisztázzuk!
Összetévesztesz valakivel. Hova irkáltam csúnyább hangnemben, mint te?
Ami 2. bekezdésben oda van írva, az a vitya www.miniszterelnok.hu/9616-2/ honlapjáról lett kimásolva. Ha nem tetszik, jelezd neki, elküldheted az anyádba is, megengedem!
Csizmás Kond
Hülyemese ...ilyen feltevés csak a hülyeszakon van. Orbánnak a saját országa megélhetőségét kell válassza és azt is választotta ellenben a nyugati kirekesztő nácipolitika helyett. Magyarország nem azért lépett az unióba hogy legyen ahol az önsanyargatást gyakorolja, és önmagát pofozza szolidaritás jeleként...erre ott vannak a zuniós félkegyelmű nyerittezők, holott ők is csak szájkaratéznak de az ellenkezőjét csinálják.
percsi
@Shikari: "@percsi: Nem korrupt elmebetegeztem. Világos?"
Olvasd el amiket írtál, meg fogod találni benne az elmebeteg és korrupt szavakat! És majd kivilágosodsz!
Elolvastad vezíred hosszú beszédét? A hálózat kiépítése már rég megtörtént, több oldalról is tud az ország gázhoz jutni, nem kellene függjünk az oroszoktól. Sőt, még kereskedni is tudnánk a gázzal, pénz jönne az országnak. Szerinted 2018-ban vagy most hazudozik?
És azt olvastad a NET-n, hogy nem a magyarokért vétózik, hanem pénzt akar lehúzni Európától? Ha van pénz nincs vétó, ha nincs pénz, akkor van vétó! Van gerince mi?
Leszel kedves normális hangnemben irkálni, vagy visszaküldelek anyádba, világos?
percsi
@Csizmás Kond: "Hülyemese ...ilyen feltevés csak a hülyeszakon van. Orbánnak a saját országa megélhetőségét kell válassza és azt is választotta..."
Neked is ajánlom a vitya oldalán olvasható beszédet. Ha igaz, amit akkor mondott, akkor az oroszoktól való elszakadás jelentene az országnak jobb megélhetőséget!
www.miniszterelnok.hu/9616-2/
Az unió eddig csak adott és nem elvett! Amit adott az az országra lett volna fordítva, akkor sokkal jobban állna az ország. Sajnos nem ezt tette, a forintot is a mélybe taszította, ezért vagyunk gondban.
Csizmás Kond
@percsi: ..ekkor vagy akkor...mindig a mában kell élni, különben nagyanyóm is élne ...ha meg nem halt volna...
A zunió nem ad csak visszaoszt...és bár ezt ne kötelező megérteni érdemes elgondolkodni rajta...mert a magyar gazdaság ipar és mezőgazdaság döntő része más uniós államok pénzemberié...és abból kapunk morzsákat.
percsi
@Csizmás Kond: A ma az lenne, amit 2018-ban vitya elmondott, 2022-re több lábon fogunk állni gázügyben, a jelek nem ezt mutatják!

Amit az eu osztogat (vissza nem térítendő támogatások), sokkal több a morzsáknál, csak mi semmit sem érzékelünk belőle, lölő és társai biztos meg vannak elégedve.
percsi
@Shikari: "Ha neked nem tetszik, akkor így jártál, de a többség nem ért egyet veled."
A lényeg nem az, hogy nekem tetszik, vagy nem tetszik. A lényeg, hogy legyen gázunk.
Jelenleg félő, hogy nem lesz.
Ha elzárja, ha nem az orosz a csapokat, mi az eu-tól függünk, nem fordítva, az eu tud létezni nélkülünk is, ne legyünk már nagy legények. Ha az eu más forrásokból fogja beszerezni, akkor várhatod az orosz gázt!
Nem működünk együtt az eu-val, nem lesz gázunk.
Olvasom, a vitya hatalmas pénzt akar lenyúlni, azért táncikál.
Egyszer az eu-nak is elfogy a türelme!
Nekem ez a félelmem, mi fogjuk megszívni!
Csizmás Kond
@percsi: Az akkori megfogalmazását az akkori helyzet függvényében mondta, amit szerintem úgy értett hogy több gáz sé olajvezetékre fogunk majd rácsatlakozni ami részben meg is történt pl a napokban a horvátországi vezeték is bekötyődött a magyar fogyasztóforgalomban. A visszaosztás pedig az amit a zunió beszed innen onnan mert mint unió nem termelő egyszég csak a tagországokat tömörítő tanács meg egyebek, vagyis nem termel tehán nincs jövedelme és a pénzt amiből gazdálkodik osztogat azt mind a tagországok öntik be. Az hogy te abból mit remélsz azt nem tudom de én semmit és az nem is azt szolgálja hogy te vagy én kapjunk belőle hanem az onnan kapott pénz valami beruházás stb költségeire van amiből az állam majd adót kap és feléjük is részesedést fizet...Legtöbb ilyen pénz nem is pénz csak könyvelési kivonat...vagyis egyik lapról átmásolják a másikra.
De ha mégis úgy gondolod, hogy neked is járna belőle akkor neki kell fogni valami ipart alakítani és pályázni támogatásra. pl földet vásárolsz és bejelented hogy ha a zunió a becsült temelésed hetven százalékát megadja ugaron hagyod a földet...ma a zunióban ez a divat, azért fizetnek hogy ne termelj és ők így tudnak külfölddel kereskedni, nagyobb árréssel dolgoznak stb...kurva a mai politika.
Eladott Ország
Ha az Unió végleg elzárja Orbántól a pénzcsapot és nem tud lopni, biztosra vehetjük, hogy kivezeti az országot az EU-ból, ha hagyjuk!
percsi
@Csizmás Kond: Az akkori helyzet egyenlő a mostani helyzettel, sőt, még fontosabb, mint 2018-ban!
"De ha mégis úgy gondolod, hogy neked is járna belőle akkor..."
Én nem úgy gondolom, ahogy te félremagyarázod! És azt is tudom hogyan folyik a visszaosztás az EU-ban. A felét sem kellett visszafizetni annak, amit ide osztott, ez elég nagy segítség, de elszámolni nem tud az ország, vajon miért?
Hazánkban az ugaron hagyott földek a fidesz divatja. Én nem tartom a markom, nem vagyok eladó-haszonleső, mint a fid. banda! Akinek nem inge, ne vegye magára!
18 éves korom óta folyamatosan dolgozom, még most is, mint nyugdíjas! Amim van, azért megdolgoztam. Igaz nem sok, lehetne több is, mondjuk a nyugdíjam, ha úgy emelkedne, ahogyan járna, talán már pihenhetnék is.
Azok az eus- országok, akik 12 évvel ezelőtt mögöttünk haladtak, sokkal előrébb járnak, és ez a lényeg. Nekik segített az EU-s visszaosztás! Én nem a fid. tankönyvet lapozom!
Csizmás Kond
@percsi: A fideszezéssel csak önmagadat idegesíted. Ne akartam félremagyarázni és rádmagyarázni sem, tehát nem tudom miért vetted magadra. Ez csak egy beszélgetés ahol amikor két ember beszélget egyik a másikat hasonlítja mert az úgy helyes nem másokat akik nincsennek ott de az nem jelenti azt hogy azért a másikat gyanúsítaná vagy hibáztatná...de térjünk vissza a témához. Ma a fidesz sokaknak járványszerű betegség lett. Erre a legegyszerűbb magyarázat, hogy sokat akar a szarka de nem bírja a farka. Ahhoz hogy ne legyen fideszkiütése valakinek úgy tud tenni ellene ha a tetteivel bizonyítsa be hogy jobb nála és az ember mint a méhek is arra száll ahol jobb több a remény...ennyit a fideszről. Ami az ugart illeti az sem magyar vagy fidesz divat és nem is ezek útján került be az országba hanem egy nyugati, pontosabban amerikai multiértékesítők találmánya amit lassan de biztosan minden nagytremelő átvett így eljutott a zunióva majd hozzánk, ugyanis azoknak érdeke hogy megszünjön a helyi termelés és helyette a tömegcikk kerüljön forgalomba.
...és hogy ki hol halad...ez elég leniniokfejtés...miaz hogy csak mi haladhatunk egy bizonyos szinten? ...amúgy szerintem ez nem is a valóságot tükrözi hanem része a mapi gazdasági politikai maszlagnak. ...olyasmi mint a valutaárfolyam...persze mindezek mellett van egy nagyon rossz szokás is, pl hogy egyes országokat szimpátia stb okán jobban pártolnak sőt már arcátlanul csalnak...és erre is van példa, az ukrán dalfesztivál...így működik minden csak nem tudunk sokmindenről, és ha valaki elszólja magát egy újságírónak arra ordít a fél ország hogy miért mond olyant...hát azért mert esetleg ő jobban tudja...
percsi
@Csizmás Kond: Te magad írtad le, hogyan működik a fidesz maffia. Nem vettem magamra, én csak arra reagáltam. A magyarok többsége dolgos ember, nem naplopó. Azt látni-érezni, hogy aki dolgozik, az szegényedik. Befizeti az adókat, járulékokat és ezért nem kap semmit cserébe, itt értem a tisztességes eü. ellátás, tisztességes eljáráshoz való jog (bírósági), fogyasztói jog, megfelelő oktatás..., ez nagyon nagy baj.
Ez nem uniós vagy amerikai hiba, nem rájuk kell mutogatni. Országon belüli probléma, és sajnos sok ember ezt hagyja, hogy így legyen. A hátra mutogatást, hazudozást, pár emberre irányított vádaskodást fogadja el, ahelyett, hogy elgondolkodna azon, hogy jobb-e a társadalmi helyzete, mint mondjuk 12 évvel ezelőtt, hogy ez a kormány teljesítette-e, amit ano megígért.
Az apa és anya is dolgozik, két kiskorú gyermek. Mire kifizetik a havi rezsit, megvesznek egy-egy ruhát-cípőt-füzetet-ceruzát, már nagyon takarékoskodni kell, hogy fizetésig legyen mit enniük. A család havi 1-2 fagyizást sem engedheti meg magának. Ott, ahol lakáskölcsön van, vagy albérletet fizetnek, a család pár éven belül széthullik! Egyikük több műszakot is bevállal? Soha nincs a családjával, nincs közös programjuk. De az egyedülállók vagy nyugdíjasok helyzete sem jobb.
Miért csak1-5 vállalkozó kap rendszeresen több milliárdos támogatást, olyan fejlesztésre is, amihez nem ért, mikor 100 ezrével vannak olyan vállalkozók, akik jó szakemberek, akik a támogatás fejében fejleszti, gazdagítja az országot és nem megcsonkítja. Azt ne mond, hogy miért nem pályázik, mert tudjuk, hogy a pályázat csak egy megjátszott valami.
Vagy miért nem fizetik meg tisztességesen az eü-ben dolgozókat, tanárokat, oda tennék magukat, ezért az adófizető társadalom azt kapná, ami jogilag jár neki. És még sorolhatnánk.
Brüsszelezés, Sorosozás, Gyurcsányozás csak félrevezetés, az igazság takarására szolgál.
A hatalmon lévők keze mindig is enyves volt, de a mostani hatalomé túl tesz mindegyiken.
Csizmás Kond
@percsi: Ha országon belüli hiba akkor a mi hibánk...te próbáltad jobban csinálni, megváltoztatni a rosszat ?...ha igeb mi lett az eredmény ha nem miért nem ?
A munka és szegénység...hát erre most nem térek ki, de ugyanúgy összefügg a liberalizációval mint bármi egyéb.
Támogatást meg csak az kap a pályázik, teljesít és bővíteni modernizálni akar...vagyis aki mert az esetleg nyer...és lopás...az aki nem tud bizonyitékkal szolgálni, mert gondolom te sem tudsz...képzeld el ha rád mondanák mert ugyanúgy ahogy te valakit annak nevezel téged is lehet annak nevezni...ez így marhaság, olyan mint a zukrán hadipolitika.
Gazella
@KisTehen: te agyatlan!! Hun van leírva a cikkben , h ukrán??
Sámannus
Nemsokára köpködheted is ha feldobja a pacskert. Addig is járasd le jól magadat.
gina
A legjobb döntés lesz ha a föld alá 20 méterre el lesz takaritva...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.