Hét bő esztendő után a világ hét szűk esztendő felé tart, de ha dolgozunk, együtt sikerülhet meghosszabbítani a jó éveket a magyar mezőgazdaságban – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos küldöttgyűlésének alakuló ülésén, csütörtökön Budapesten.

Orbán: Itt nem megszorítások vannak, az árak a háború miatt szöktek az égbe
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos küldöttgyűlésének alakuló ülésén a Hungexpo Kongresszusi Központban 2022. július 7-én. MTI/Máthé Zoltán

A kormányfő kiemelte: a mostani nehéz helyzetben van olyan politikai logika, amelynek megnyilvánulását több nyugati országban látni, és amely szerint tekintélyes mértékben az agráriumra akarják hárítani a válság terheit.

Magyarországon ilyesmi soha nem fog történni, az agrárium kárára nem fognak válságot menedzselni

- jelentette ki Orbán Viktor. Hozzátette: itt nem megszorítások vannak, nem az emberekkel, a mezőgazdasággal fizettetik meg a válság árát.

Kifejtette:

nem egyszerűen egy párt győzött április 3-án, hanem a magyar vidék győzött, és bár nem szabad lebecsülni a Budapesten kapott támogatást, a választást a vidék nyerte meg.

Így a vidéknek jogos elvárásai vannak az új kormánnyal szemben, amelyet pedig kötelezettség terhel a vidék felé – magyarázta. Hozzáfűzte: a kormánynak a vidék igényeit teljesítenie kell, az érdekeit ki kell szolgálnia.

Arról is beszélt, hogy nagyon régen nem volt akkora aszály, mint most,

és ha ez nem lenne elég, háború is van a szomszédban, aminek hatására az árak az egekbe szöktek, és ennek a helyzetnek a súlyát, az ezzel járó feladatok súlyát mindenki, az agrárszakemberek, a politikusok és a választópolgárok is érzik.

Ilyenkor az egyetlen megoldás az egység, ezért nem véletlen, hogy április 3-án ilyen hatalmas egységben sikerült megnyerni a választást – vélekedett.

Orbán szerint az európai helyzet bonyolult és nehezen megjósolható, mindenkinek új helyzetet hozott a háború.

Jelenleg mindent a háború határoz meg, rendkívül kiszámíthatatlan a helyzet, és ilyenkor fontos, hogy mindenki őrizze meg a hidegvérét, stratégiai nyugalomra van szükség

- hangsúlyozta.

Úgy látja, ha a gyorsan változó környezet fejleményeire gyorsan reagálnak, olyan hektikus és kiszámíthatatlan lesz a politika, mint az események változása. Kellenek fix pontok, amelyekhez következetesen tartani kell magukat, ilyen a költségvetési hiány megtartása, a rezsicsökkentés, a családtámogatási rendszer, a teljes foglalkoztatás és a nyugdíjak védelme, valamint az államadósság csökkentése – sorolta.

Orbán Viktor szerint, bár a Magyarországot a háború miatt sújtó infláció befolyásolására az ország eszközei korlátozottak, a magyar gazdaságnak van esélye rá, hogy a bonyolult környezetben is találjon egy olyan ösvényt, amelyen haladva kimaradhat a gazdasági válságból.

Közölte: a V4-es országoknak reális esélyük van arra, hogy okos gazdaságpolitikával egy általános európai recesszióból is ki tudjanak maradni.

Ha a visegrádi országok képesek Brüsszeltől eltérő módon egy önálló ösvényt kijelölni maguknak, akkor lehetséges, hogy kimaradjanak az európai recesszióból

- mondta.

Megjegyezte: persze nem tesz jót, hogy éppen háború van a szomszédban, mert a háború és az oroszok megítélésében különbségek vannak közöttük, de jó esély van arra, hogy a négy ország összehangolva a politikáját egy olyan gazdaságpolitikát valósítson meg, amely a lassuló növekedés mellett is "kivisz minket a most fenyegető felhős égbolt alól".

Kiemelte: ez azt jelenti, hogy van esély arra, hogy ebben az évben a magyar gazdaság ne csökkenjen, hanem növekedjen, sőt lehetséges – a háborús bizonytalanságot is figyelembe véve –, hogy ebben az évben a magyar gazdaság 4-6 százalék közötti mértékben növekedjen. Ugyanakkor fontos, hogy úgy kell majd gazdaságpolitikát folytatni, hogy közben a legnagyobb felvevőpiacunk, Németország komoly bajoktól szenved – közölte.

Orbán Viktor kitért rá: az EU-val folytatott együttműködés is befolyásolja a magyar gazdasági helyzetet,

és most úgy tűnik, hogy az Európai Unióvaló való megállapodás elől minden szakmai akadály elhárult, tudtak tenni olyan javaslatot, amely megfelel az EU igényeinek, a genderkérdésben fennálló véleménykülönbséget pedig elválasztották a pénzektől, "vagy legalábbis tettünk ebbe az irányba egy lépést".

Elvileg tehát készen áll minden, hogy megszülessen az együttműködési megállapodás az Unió és Magyarország között, amelyre "mind a két félnek szüksége van" – fogalmazott.

Elmondta:

"politikai ellenfeleink" meg akarják ezt akadályozni, az európai baloldal mindent megtesz annak érdekében, hogy az Európai Bizottság és Magyarország ne tudjon megállapodni, és "sajnos a magyar baloldal is része ennek az akciónak".

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy annak idején sikerült elérni, hogy magyar termőföld magyar kézben maradt, és "ez nem is változik meg".

Forrás: MTI

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
O1G nem kellett volna ellopnotok 50 ezer milliárd forint Uniós pénzt, akkor most nem lennénk ilyen tragikus helyzetben.
Persze most a háborúra fogsz mindent, de akkor, hogy van az, hogy meg az ukrán pénz sem romlott annyit, mint a magyar forint, pedig a háború nem itt van hanem Ukrajnában.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
O1G nem kellett volna ellopnotok 50 ezer milliárd forint Uniós pénzt, akkor most nem lennénk ilyen tragikus helyzetben.
Persze most a háborúra fogsz mindent, de akkor, hogy van az, hogy meg az ukrán pénz sem romlott annyit, mint a magyar forint, pedig a háború nem itt van hanem Ukrajnában.
Yoda69
@sgl: Folyamatosan hazudnak, es a 3 millio agyatlan barom ezt siman becumizza. Itt van jo peldanak a tehén.
amortizáltok
milyen egyszerű mindig valakire valamire rátolni a felelőtlenséget ugye ,a nép meg olyan mint PISTIKE akkor is verik amikor nincs sapka rajt meg amikor sapkába van, ennek mikor jön meg az esze soha talán. de elmehetne megkeresni
Pálinkás Pál
hazudik a büdös cigány, hamarosan bukik-...
magyar1
Értem én, csak azt nem értem hogyan függ össze a magyar trappista sajt vagy az ecet árának duplájára emelése, mi köze a háborúhoz?
kereső
@KisTehen: Azt fizetjük a piacon barom. Meg te is narancsos moszkovita- hogy szakadna rátok az ég is.
kereső
@KisTehen: @KisTehen: Barom! Ki a lófax az, aki miatt igy áll az infláció, meg a forint árfolyam? Csak nem orbánnak hivják az illetőt? De.
Clavigo
@KisTehen: Ennyit erőlködni,,,kis böcce.,..(!)...Szívesen röhögnék rajtad,,ha nem lenne hányingerem a redvás Gazdádtól...
Eladott Ország
"Miért gyenge a forint? Nem a háború és Brüsszel miatt, szólok én is, megint. Hanem a felelőtlen gazdaságpolitika, a kormány európai elszigetelődése, a forint árfolyamán való tudatos nyerészkedés, a magyar fizetőeszköz stratégiai gyengítése miatt, amit a Matolcsy-féle jegybank kaszkadőröket megszégyenítő mutatványokkal zsonglőrködött a szakadék peremére. De nyugodtan ide lehet tenni a befektetők gyászos bizalmát a magyar gazdaság, a magyar piac iránt, vagy a tőzsdén a forintot állandóan sortoló bálnákat, akik jót keresnek ezen. Nem utolsó sorban ide lehet rajzolni a mi kegyelmes urunkat, aki nem éppen a szavahihetőségéről és együttműködési készségéről híres a nyugati pénzvilágban. Köti az ebet a kibaszott karóhoz csak azért is, csak azért se alapon, dafke szarik arra a nemzetközi, európai asztalra, ahonnan eszik, és nem hajlandó feltakarítani maga után, mert azt hiszi, ő ott a valaki. Hát el kell, hogy keserítsem őuraságát, de ő lassan egy senki. Egyébként is az, legalábbis az én szememben és még sokunk szemében már régóta, de most aztán pláne. A vétókirály, a putyinista csicska, keleti nyitás koronázatlan királya, a mi gazdaságunk olyan erős, hogy megáll a saját lábán is. Ja, pont annyira, amennyire Ráhel meg a férjeura is maguk rakták össze önerőből a szaros milliárdjaikat, aztán még nekik állt feljebb, hiszen ők az ország sajátlábai. Meg ez a sok nemzeti agysebész, akik azt sem tudják mi az a GDP vagy államadóság, de ide jönnek avas szalonnázni az oldalunkra, és éltetik ezt a népnyomorgató vadbarom rezsimet."
A sokarcú, négy az egyben...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/143008079_415512776199832_6015038187787451960_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=B0e9mm_RHz4AX-oeXUK&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9DTyRxJaiz-7O07sfHOzWcXv_Tt6T14G3OgzojgasBOQ&oe=62EACA0E
Clavigo
@Horizont: Ez még trollnak is rettentő hülye szegényem... ( szerintem )
Peller Anikó
@Horizont: "@KisTehén: Hogy lehetsz ekkora barom, halványlila fingod sincs semmihez de nyomatod itt a baromságaidat. Téged csak egy érdekel orbán... a jó orbán... a szép orbán a libsik meg a mocskok. Ennyi. Mint egy retardált. Te jársz boltba??? Gondolom nyugdíjas vagy, hiszen itt vekengsz egész nap. Neked jó? Akkor menj hátha megengedik hogy kezet csókolj a hordóhasúdnak."

Ja.
134.bátor
Egèszen elkèpesztő,hogy az ország nagy rèsze mèg mindig szájtátva hallgatja ezt a mocskos haramiát! Döbbenetes,hogy ezek után is mèg egyre nő a szavazótáboruk. Világ szègyene vagyunk,hogy egy ilyen kókler vezeti ezt az országot!!
balos
@Peller Anikó: Ezek a fideSSes seggtörlök,minden pillanatban készen állnak 1 kis szarért tolakodni a geci seggénél!
Tonyróma
Megint a szavazó táborához beszélt,többször említette a választási győzelmet.Ezt a tömböt szeretné egyben tartani,ami neki nagyon jó.Mindent megfog tenni a média,hogy ezt az emberek elhiggyék neki.A sor végén a pénztárnál,hogy mit fizet az ember,őt úgysem érdekli.
kereső
@Horizont: 15:09 Azért ne ess túlzásba! Felelős miniszterelnök?? Ebben az országban 30+ éve x@rnak-, bajnak nincs gazdája- kivéve Gyurcsányt- és ez hatványozottan igaz az elmúlt 12 évre, és a mai napi történésekre.
Clavigo
@KisTehen: Mesélj,,mi volt,,mi van a hanyatló Nyugaton ? Ahová a redvás Gazdád tarhálni jár...( vagy valamelyik megbízott nyalonca )
Emmersson71
Anyád p!csáját, te dagadt g3czi!
A 2022-es orosz invázió Ukrajna ellen 2022. február 24-én vette kezdetét.

"A kormány úgy döntött, november 15-től a 95-ös benzin és a gázolaj árát 480 forintos felső határral rögzíti"
/2021. november 11./

kormany.hu/hirek/november-15-tol-legfeljebb-480-forint-lehet-egy-liter-benzin-vagy-gazolaj

"A kormányfő szerint a beavatkozásnak minden üzletben meg kell történnie, hogy február 1-jétől már ezen az áron lehessen megvásárolni a felsorolt termékeket." (csirke farhát jóárasítás)
/2022. január. 12./

hvg.hu/itthon/20220112_orban_viktor_bejelentes_elelmiszerarak_elelmiszerarstop_cukor_liszt_olaj_etolaj_csirkemell_sertescomb

Te hazug balfasz!
HOL VOLT EKKOR MÉG A HÁBORÚ?!
Baker
Anyád, dagadt!
Az üzemanyagárak 2021. Novemberétől hatósági árasak!!!
Qqberci
Ha jól értem:

- Magyarország kimaradt a háborúból, ezért magas a háborús infláció.
- Szlovákia nem maradt ki a háborúból, ezért ott nem olyan magas az inflációt
- Lengyelország sem maradt ki a háborúból, ezért ott sem olyan magas az inflációt
- Csehország sem maradt ki a háborúból, ezért ott sem olyan magas az inflációt
- Románia sem maradt ki a háborúból, ezért ott sem olyan magas az inflációt

Akkor hogy is van ez, kolostor disznaja?...
orsos vendel
Milyen haboru te idiota orsos !!! A fejedbe van haboru, de mashol nincs !!! "egy év leforgása alatt 31,5 százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak " Na hogy is van ez orsos ???
Néro2
Te egy fél világnak sértes vagy te sertés. 12 éve háborúzol te szerencsétlen és a győzelmed egy erkölcsileg elrohadt ország üres államkassza 410 Ft os euró és egy csomó felhizlalt tolvaj disznód. Úgyhogy a háborúid meg a pénzpocséklásod miatt van itt 30 százalékos infláció. Gondolom a birkáidat eteted ezzel duma abrakkal mert egy félhülye se vevő már rá. A lökött dumádat csak teljesen debilek veszik be.
kereső
@KisTehen: DE!! orbán a hibás mindenért- hatványozottan is, mert teljhatalma van 2020 óta folyamatosan. Ő a felelőős a 46 ezer covid halottért, a vakcina beszzerzésért, a lélegeztető gépek százmilliárdjaiért, a kórházakból kirakott frissen műtött betegek állapotromlásáért/halálukért, az ellátatlanul maradt tizezerekért. Ő a felelős az ellopott milliárdokért, a demokratikus jogállam lebontásáért/felszámolásáért, az oktatás minőségének romlásáért, a maffia állam felépitéésért, az avitt középkori dogmák visszahozásáért, a félfeudális fasiszta államberendezkedésért- az államadósság duplázásáért, mindenért. Ó a hibás- és ettől az Isten sem fogja megmenteni, Merkel meg már nem játszik.
Gazella
Sokaknak anyázás jutott hirtelen eszükbe!
Hát nekem is!
K@rva anyád! K@rva anyád!
S még mindig megeszik a birkáik ezt a sok hazugságot!!
S fogom a fejem és mondom, hogy a K@rva anyád!
Ábel
Ahogy szokta, megint másra keni. Szarnak, bajnak nincs gazdája.
jesz
Orbán mesteri ügyességgel húzza a vizes lepedőt az ellenfeleire...hogy ebből hogy jön ki, még ő sem tudja...Putyinnal nem akar bajuszt akasztani, Zelenszkíj meg elintézi saját magát(csak még nem tudja)
szaboria1
Orbán itt az idő, hogy lemondj több bűnöd van mint Boris Johnsonnak.
Gulyás is ma végig hazudta a kormányinfót.
kereső
@Qqberci: 15:49 Magyarország kimarad a háborúból, de mégis csak nálunk van "háborús vészhelyzet", akik meg nem maradtak ki, azoknál nincs.
Gauntlet
hogy hazudik,mint a vízfolyás. Ez győzött április harmadikán:
- a hazugság, csalás, megvesztegetés, a titkos listák !
infláció már volt Ukrajna előtt is !!
a baloldalnak miféle hatalma van? max kér még egy kávét a parlamenti büfében ! arra jók!
PUSZTULJ NER !!!
Dr. Proktor
Ne feledjük, hogy 2010-ben 276-nál kezdték és mint a választások előtt mindig igérték: folytatják..
namihami
A hrivnya alig romlik, a forint gőzerővel rohad!
Mondd Viktor, hol is van az a háború?
Béla333
Na figyelem hülyemagyar maffiahívők!
A maffiavezér kiadta az új narratívát: nincsenek megszorítások, csakhát az ellenzék, Brüsszel, karvalytőke, Soros, az Ukránok, háború, embargó...stb...stb...
Cumizást kezdjétek el!
laja70
Hazugság, mert 2022.febr.23-án 401,870 Ft volt 1 Euró. A 2022-es orosz invázió Ukrajna ellen 2022. február 24-én vette kezdetét, tehát NEM A HÁBORÚ MIATT GYENGE A FORINT!!!
Emmersson71
@KisTehen: Bizony! Nézd meg a mediánbért, aztán okoskodj!
Macskaszem
Nincsen megszorítás, hanem az árak lettek magasak. Ti meg csokoládénak látszotok, pedig sz@rok vagytok.
Emmersson71
@KisTehen: Fizetjük, gyökérkefe, fizetjük minden másban!
tudode
Ezen a szinten őféleségéhez hasonLÓan korlátolt, vagy milyen nem lehet dicsekedve a zűzavaros földprivatizációjával zárószóként. amelyről a földművelésügyi minisztere nyilatkozott arról, hogy
.
(...) """""A miniszterelnök arról is beszélt, hogy annak idején sikerült elérni, hogy magyar termőföld magyar kézben maradt, és "ez nem is változik meg".""". amelyről
.
---Így verte át Orbán Viktor Ángyán Józsefet a 2010-es választások előtt
atlatszo.hu/kozugy/2016/01/06/igy-verte-at-orban-viktor-angyan-jozsefet-a-2010-es-valasztasok-elott/
.
Ángyán József egy 2015 őszén, az Átlátszó által rendezett kerekasztalbeszélgetés végén fejtegette, hogy miként is működött a második Orbán-kormány, melynek ő is államtitkára volt. Vágtalan videófelvételen beszél arról, miként verte át Orbán a 2010-es választások előtt.
.
A kormány tagjainak kiválasztásánál szerinte csak nyolc-tíz embert nevez meg a miniszterelnök, és a gazdasági az érdekcsoportok delegálják a kormánytagok java részét. Beszélt arról is, hogy miként került ő be a kormányba, és mikor látta meg azt, hogy Orbán eltér az eredetileg megbeszélt iránytól.
.
A fordulópontot a földbérleti pályázatok jelentették, amelyeknek már a kiírása előtt hirtelen kialakult Mészáros Lőrinc uradalma. A nyugalmazott professzor szerint nem menet közben változhatott meg Orbán stratégiája, hanem mást mondott neki, mint amit a földekkel már akkor is tervezett.
.
A volt államtitkár szerint rá csak azért volt szükség, mert a hatalomért folyó versenyben kellettek a vidéki szavazatok, amiket ő tudott hozni a Fidesznek. Ha tudta volna, hogy átverik, nem vágott volna bele egy ilyen kalandba.””””
------------
.
------ Az ország legnagyobb földesura lett Mészáros Lőrinc
g7.hu/kozelet/20190516/az-orszag-legnagyobb-foldesura-lett-meszaros-lorinc/
---------------
.
Egy OKJ-s vizsgával szerezve a jogosúltságot!
.
És a pávatánc folytatódik minden szinten!
Havanagi
Nem tudom,van-e ország ilyen gátlástalan miniszterelnökkel?
kereső
@KisTehen: 18:09. Majd akkor pofázz ilyeneket barom, amikor a libcsiknek nem kell adót és járulékot fizetni! És tudod, egfyáltalán nem szivesen fizetem dr5uzsba petrus medencéjének vizforgatását és fútését, mészáros lölö villáinak rezsijét, sőt orbánét és gyurcsányét sem- marha.
Aki Én
@KisTehen: dugulj már el, te szemét, aljas, seggbuta parazita.
Még egy ilyen mihaszna, semmittevő faszkalapot, mint te.
kereső
@KisTehen: Ja, és ha majd a libcsi nyugdijas áfa nélkül vásárolhat. Na, akkor pofázz.
Aki Én
A világ legrosszabb valutája a forint, júniusi infláció 30 %, de kimaradunk az európai recesszióból.
Ez egy idióta balfasz.
Nem is csoda, hogy csak a tehén féle elmebetegeket képes megdumálni.
Clavigo
@KisTehen: Tóld fel magadnak a rezsicsökit,,te kretén...Butább vagy ,mint Shikari
Peller Anikó
@aranyköpő viktor: Itt nem megszorítások vannak, csak az árak szöktek az égbe.
kereső
@KisTehen: 18:27 Igaza van Gyurcsánynak. Az Ő idejében is volt rezsicsökkentés- de az nem járt a medencék fútésére. Rászorultsági alapon- jövedelmekhez kötötten és fogyasztáshoz kötötten járt. Mégsem verte a mellét vele. A legtöbb nyugdijas és alacsony jövedelmű család - nem átlagkeresethez, hanem egy fóre jutó jövedelemhez volt kötve- élhetett vele. Úgyhogy felejtsd el ezt az "átlagot", mert a programjukban sem iggy szerepelt/szerepel. Dobrev okosabb annál, minthogy átlagokkal operáljon.Az a ti mániátok.
Toller Béla
Nem igaz, kispofám, és ezt te nagyon is jól tudod. Apád hatvan százalékos nyereségkulcsa is része a tragédiának, de hidd el, mészárosnál letétben lévő vagyonod a másik fő ok lehet. Nem is fogod élvezni, ebben biztos lehetsz ! Most talán megbuksz, és máris látni fogod, merre rejtőzik az igazság ökle!
Logogrif
Kecóka ! A tükörbe kellene nézni : ott van az ok !
tudode
Részben megismétlem:
.
Pl. Az Antall kormány a 10 évig tartó délszláv válság során képes volt a KÖZNYUGALOM FENNTARTÁSÁRA, ellenkezőleg Putyin köldökzsinórjából kilógó, Európa első diktátorával
.
---- Magyarország és a délszláv válság
antalljozsef.igytortent.hu/szolgalatban/kormanyfokent/kul-es-nemzetpolitika/a-tortenesz-kulugyminiszter-tanulmanya/112-magyarorszag-es-a-delszlav-valsag
.
„”””Az Antallkormány megalakulásakor senki sem számított a hat szövetséges köztársaságból álló Jugoszlávia felbomlására, még a horvátok és a szlovének között is legfeljebb egy kisebbség álmodozott róla.
------------------
.
Lementek ovisba, önkritika oneász, nem én, nem mi voltunk, hisz minden nagyon szép, mindennel megvnnak elégedve, miközben kimazsolázták mindazt, amelyet a II. világháború után az élvemradottak megkoplaltak!
,
Mint pl.
.
----- HATVANPUSZTA - Az Orbán uradalom központja (részletek)
www.youtube.com/watch?v=RIlBviINVvU&t=21s
-----------------
.
Mielőtt olyan kódisok voltak, hogy
.
----- Megették az őzek Orbánék borsóját
hvg.hu/itthon/20141018_nem_volt_furdoszobajuk_orbaneknak
------------------
.
???
csetere
@Peller Anikó: Ezt az MNB hibás gazdaságpolitikájának köszönhetjük. Minél magasabbak az árak, annál több áfa folyik be a költségvetésbe. Lesz belőle Rogán minisztériumának újabb 30 milliárd propagandára, a többit sportra akarják költeni.
Borsó
@KisTehen: “ itthon még mindig jobb, mint nyugaton ... ahol már tavasszal arra panaszkodtak a magyarok, hogy a fizetésük negyede a rezsire megy el ... ”

Nyugaton viszont nem veszik le a fizetésed egyharmadát adó címén, amit aztán nem látsz viszont fejlesztések formájában, inkább a miniszterelnök ellopja. Hoppá, akkor hol is jobb?
gina
Legaljasabb mocskos cigány, mindig van akire, amire rá lehet fogni, te és a maffia bandád olyanok mint a patyolat,,,
Béla333
Beszélj a Putyin haveroddal, hogy takarodjon vissza a saját országába a hadseregével együtt.
Akkor majd béke lesz!
Az nem béke, amit a maffia szeretne, hogy az ukránok hódoljanak be az oroszoknak, engedjék át a területüket, tegyék le a fegyvert..
Ez csak az olyan aljas mocskoknak béke, mint amilyen a mi "vezetőnk"!
simmering73
"Miért gyenge a forint? Nem a háború és Brüsszel miatt, szólok én is, megint. Hanem a felelőtlen gazdaságpolitika, a kormány európai elszigetelődése, a forint árfolyamán való tudatos nyerészkedés, a magyar fizetőeszköz stratégiai gyengítése miatt, amit a Matolcsy-féle jegybank kaszkadőröket megszégyenítő mutatványokkal zsonglőrködött a szakadék peremére. De nyugodtan ide lehet tenni a befektetők gyászos bizalmát a magyar gazdaság, a magyar piac iránt, vagy a tőzsdén a forintot állandóan sortoló bálnákat, akik jót keresnek ezen. Nem utolsó sorban ide lehet rajzolni a mi kegyelmes urunkat, aki nem éppen a szavahihetőségéről és együttműködési készségéről híres a nyugati pénzvilágban."
kolozsvaros.com/2022/07/07/te-nagyon-okos-felcsuti-csoda-csak-nem-gyenge-az-allam-amit-epitettel/
ómió
Szóval, efftársilag a világinflációt már "orbáni megszorításoknak píszí" hazudni!?
tothjani
Azért gyanús hogy Orbán már januárban tudta hogy cimborája megtámadja Ukrajnát és ezért február elsejével befagyasztotta a csirkefarhát árát !!
A KSH szerint egyébként a választási infláció 8% február végéig, majd a háború miatt még jött rá 3% mostanáig !!!
Cucika
Orbán úr továbbra is mellébeszél. Az agrárium eredménye 70 % természeti tényező. A stadionok helyett lehetett volna az öntöző rendszer fejlesztését eszközölni. Ugyanis az ország nem a stadionokból fog megélni. Magyarkézben maradtak a földek? De kinek a kezében van sok? A nagyrésze nem a föld művelőjének a kezében. Az infláció pedig kormányunk hibája. Hogy miért győztek áprilisban? Az meg az aljas eljárásuk eredménye.
Edebácsi
A szokásos orbáni halandzsa. Az infláció Magyarországon a háború előtt is 8 éves csúcson volt!
kereső
"A gazdaságpolitikát, a forint árfolyamát és az inflációt nemcsak az olyan konkrét tényezők határozzák meg, mint a költségvetési és kamatintézkedések, legalább ugyanilyen részben hatnak rájuk az olyan puha tényezők is, mint a bizalom, a hitelesség, és az általános vélekedés adott döntéshozók tevékenységéről" – mondta Oszkó Péter a Klubrádiónak. A Bajnai-kormány egykori pénzügyminisztere szerint épp ezért kisebb jelentősége van annak, milyen szinten határozza meg a jegybank az alapkamatot, sokkal fontosabb, hogy a piacok jelentősebb döntéshozói hogyan vélekednek a magyar politikáról, mire számítanak, és mennyire bíznak benne.
A legnagyobb probléma Oszkó szerint az, hogy a magyar kormányt a piaci realitások, döntéseik gazdasági következményei semennyire sem érdekli."

Oszkó Péter: orbán letolt gatyával...
Borsó
@ómió: VILÁGINFLÁCIÓ. Ti Fideszes idióták képesek voltatok új szót alkotni? Közgazdaságtan órán ugyanis ez a szó sosem hangzott el, rákerestem hát, és igaz meglepetésemre az Origó és a Liner -mindkettő a gazdád tulajdonában van- használja ezt. Így hát átvetted te is, azokkal a zagyva magyarázatokkal együtt. Nyilván a VILÁGINFLÁCIÓ a gond, nem az, hogy a Fideszes oligarchák milliárdjai a közpénzekből lettek ellopva, és így az országot lassan kivéreztetik. Nem-nem, a VILÁGINFLÁCIÓ miatt döglik éhen kilencmillió magyar, míg az a félmilliónyi extra gazdag röhög rajtuk. Hát persze, ez csak így lehet. :D
evacica
Orbán szemrebbenés nélkül hazudik!Hülyének néz bennünket! Sajnos e a magas infláció Orbánék rossz gazdaságpolitikájának köszönhető, na meg a hatalmas osztogatásnak választás előtt, hogy megtartsa hatalmát azért semmim sem drága! most meg hazudozik össze vissza!
Bogatir
@Edebácsi: Minden idők legnagyobb megszorításai!!! Orbán kivágja a rezet.
telegdilaci
@sgl:És ha Brüsszel is megadja végre a pénzünket amiért már térdre ereszkedtünk csak kapjuk meg már végre!
It's good to be bad
Csak kérdezem,a szerb háború idején miért nem szöktek az árak az egekbe?
balos
@Horizont: Ott ahol a fideSSnyikek "aratnak"!
madlaci66
Soros, Gyurcsány, covid után megvan az új bűnbak.
drrotf
Tisztelt Miniszterelnök úr!Mondja már meg ,hogy ez év februárjában, a háború kitörése előtt mennyi volt nálunk az infláció?Meg volt az vagy 7%!Ekkor ez az infláció , amikor még az ön papagálykommanndója tagadta hogy Oroszország meg fogja támadni Ukrajnát , már Európában a legmagasabb volt, és ugye most is csak 8,9%-os, mert holnap emelik a nyugdíjakat erre a szintre, és azt tudjuk, hogy a nyugdíjak azok infláció követők!Vagy még sem?Csak nem azt akarta mondani, hogy annál sokkal magasabb az mostani háborús infláció, csak most egy kicsit becsaptuk a nyugdíjasokat?Ne tegyen már ilyent velünk!Azt mondta hogy a nyugdíjasok az életük hosszú munkája után megbecsülést érdemelnek, és nem azt hogy becsapja őket!Ilyenkor gondolja legalább, hogy szégyenkeznie kellene, de sajnos ezt nem tanították meg hogy hogyan kell!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.