Két ellenzéki politikus merészkedett be Tusványosra. Kocsis Máté fideszes frakcióvezetővel és Nacsa Lőrinc KDNP-s politikussal Molnár Zsolt szocialista és Keresztes László Lóránt LMP-s képviselő próbált szót érteni, de ez nem igazán sikerült.

Szétszedték az ellenzéket Tusványoson: Molnár Zsoltot a közönség kifütyülte, Nacsa Lőrinc pedig az Internacionálé eléneklését ajánlotta a szocialista képviselőnek

Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, Keresztes László Lóránt, a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője, Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezető-helyettese és Stumpf András, a Válasz Online újságíró-szerkesztője (b-j) a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott pódiumbeszélgetésen az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 22-én. MTI/Veres Nándor

A beszélgetés többször adok-kapokba csapott át, amit ismétlődő áramszünetek szakítottak félbe, és szomszédos nagyszínpadon is elindult a koncertek előtti fülsiketítő hangolás – írj a a 24.hu.

A szocialista politikust füttyöt is kapott, amikor az adórendszerrel kapcsolatos gondolatmenetében azt fejtegette, hogy az elmúlt 12 évben kettészakadt az ország, a társadalom alsó rétegei leszakadtak, a „három millió koldus országa lettünk”.

Kocsis szerint a Fidesz kormányzása idején egyáltalán nem történt kettészakadás, hanem inkább az, hogy volt „aki egyről a kettőre jutott, és volt olyan is, aki ötről a hatra”.

Akik a kormány-ellenzék közötti nyílt színi barátkozásra számítottak, azoknak a vita vége okozhatta a legnagyobb kiábrándulást. Kocsis egy asztalra ájulást színlelt, amikor a szocialista politikus a fékek és ellensúlyok rendszerét és a sajtószabadságot emlegette. Nacsa Lőrinc pedig az Internacionálé eléneklését ajánlotta neki.

A beszélgetés egy pontján Molnár kijelentette, hogy „a rezsicsökkentés nagy vívmány, a határkerítést nem akarja lebontani a baloldal, és háborút se szeretne”. Mire a közönség hangosan megtapsolta, majd a KDNP-s Nacsa Lőrincet még inkább, aki arra biztatta Molnárt, hogy ezt a „frakcióülésen is ideje lenne elmondani”.

A rezsicsökkentéssel kapcsolatban Kocsis Máté konkrét válasz helyett arról beszélt, hogy még nem számolta ki a saját rezsijét, de valószínűleg az átlag feletti fogyasztó lesz. Ebből azt a következtetést vonta le: „sokkal tudatosabban, sokkal takarékosabban kell élni”. Gulyás Gergely miniszter korábban kijelentette, hogy a kormány nem akar életvezetési tanácsokat adni, de Kocsis szerint ez nem tanács, ő csak magáról beszélt.

Molnár Zsolt azt mondta, hogy a rezsicsökkentés csökkentése az emberek sarcolását jelentik, és szerinte az áramnál nincs szükség áramemelésre, a mostani árazás beleférne a paksi termelésbe. Molnár hozzátette , hogy nem volt híve az atomenergiának, de most már úgy érzi, beszélni kell róla.

Forrás: 24.hu, Telex

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Éhenkórász potyalesőék igyekeztek megszolgálni az égből hulló forintokat.
Mondjuk, ennyi azért illik is azért a néhány fillérért. Még úgy is, hogy a java visszajön.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Éhenkórász potyalesőék igyekeztek megszolgálni az égből hulló forintokat.
Mondjuk, ennyi azért illik is azért a néhány fillérért. Még úgy is, hogy a java visszajön.
amortizáltok
@namihami: nekik is lesz ám böjtjük, és annak a 2 milliónak már nem magyarázhatják mindig félre azt, itt az emberek a saját bőrükön és a zsebükön érzékelnek nem 3-5 milliót kapnak mint a kövér meg többi a parlamentben, havonta
500 -700 ft egy 40 dekás magvas kenyér vagy kovászos cipó 40 deka ? akkor 3 gyereknek mit adnak és mennyiért?490 ft 1 kg Dinnye?1900-2300 egy kiló sertéshús?na hoppá lesz ám. 600 ft 1 kiló paradicsom,??
a paprika 890 ft ??
apaprikabeszarásámdenagyonaz
Macskaszem
Nem is értem, hogy sz ellenzék mit keres egy fideszes dzsemborin. Bár Molnár Zsoltról azt mondják fidesztégla.
nejlontacskó
Nacsa Lőrincnek igaza van, Molnár Zsoltnak el kellene énekelnie, az internacionálét!!!
Orbán Viktorral duettben is, elő tudnák adni!
Feró25
Szerintem a retkes románok befoghatnák a pofájukat mett az ellenzékiek pénze is dől hozzájuk nem csak a birka fidesz híveké.de szetintem most, hogy ilyen a hazai helyzet ők is adhatnának támogatást a honi magyaroknak.
Nessy
Akár hogy is,sikerült a gyűlöletet exportálni Orbánéknak! A határon túli hű magyarjai meg vevők rá! De a kutya mindenét, az ellenzéki adókból is Orbán által nekik ajándékozott milliárdokért tartják a markukat, és belevau a mi életünkbe!
simmering73
Juhásznak mentek oda a birkák közé? Nem juhász kell ezeknek, hanem farkasok.
human
Sőt volt aki ötről a tízezredikre jutott. Igen, Mészáros stróman úr.
Libbantölő
Halál a mocsok baloldalra! Kurva anyátokat!
tudode
Erős idegzetüeknek:
.
Nem történik egyéb, mint a zsibvásárrá fabrIKÁZOTT Tusványosra kihelyezett plenáris ülésről, ahogy az Ország Imaházában a piaci kofákat überelő. az egyeduralkodó 135 bátor embere mosdatja a szerecsent, szakmaiságról egy szó nincs a Parlamentben sem:
.
----Parlamenti élő közvetítés 2022. Június 28. Kedd
www.youtube.com/watch?v=RyIpZwwlTHM
-------------/
..
Szégyen!
nejlontacskó
@Libbantölő:, milyen mély keresztényi szeretet.
Nyírfa
Hogy esne már ki az MSZP a Parlamentből! Szégyent hoznak az ellenzékre. Még nagyobbat, mint amit közösen vívtak ki.
És miért is kell Tusványosra menniük? Pitiznek egy-.két szavazatért?
tothjani
Én felajánlom bármelyik Román (magyar) testvérünknek hogy amennyiben O1G hátsóját szeretné nyalni akkor cseréljünk, országot, lakást és munkahelyet !!!
A munkahelyem nem Állami élősködő állás hanem termelő üzemi !!
karma1
@Nyírfa: Az lmp erdekes modon nem tud elszakadni posvanyostol - 2017-ben szel bernike ment el oda, es teljesen pozitivan ertekelte orban ottani tevekenyseget, szoval ezek mind orbannal vannak valojaban - az mszp, lmp nem mas, mint alcazott fidesz! (Ezert kell elfelejteni MINDENFELE osszefogast, mert az csak hatraltatja az IGAZI ellenzek munkajat. Lasd mzp. fegyo"r es a tobbi szarkevero aldasos tevekenyseget)
Gauntlet
Felesleges volt az egész. Ez Orbánék szeánsza. Nem fognak igazat mondani ott se.
Baker
@Macskaszem: A magyar kormány miért Romániában kvaterkázik?!
dr. prédikátor
A SZEMÉT MOCSKOS KURVA ANYÁTOKAT UGATTOK ERDÉLYI ROMÁN FÉRGEK!!! SZEMÉT GERINCTELEN BOZGOROK!!!
Pálinkás Pál
büdös,koszos, parazita románok...bűntettet követett el az, aki megszavazta ennek a hordalék népségnek az állampolgárságot, aki a szavazati jogot is,azt fel kéne akasztani..
Nyírfa
@karma1: 01.10

Bernadettnek erős ráhatása volt a 2018-as bukásra. Nincs elfelejtve, nem is tartom számon mint ellenzékit.
A komplett ellenzéknek negligálnia kellene a kormányt, Tusványostól, Parlamentestől. A politikát ki kell vinni az utcára. Az MKKP már elkezdte, nem véletlen, hogy ma ők töltik be azt a szerepet, amit anno az LMP-től vártam volna. Hihetetlen még nekem is, hogy ezt mondom, de figyelem Jakabot, ebben az emberben több potencia van, mint valaha is gondoltam.
A társadalom látszólag nem mozdul, és ennek a látszatnak magam is sokszor felülök, de azért érzékelhető a kritikus gondolkodás, csak a cselekvés alakul nehezen: a nagy tömegnek sokkal nagyobb felhajtó erő kell az aktivizálódáshoz.
Nyírfa
@Horizont: 06.34

Most nem is személyben gondolkodom, hanem a társadalmi mozgásban. Először én is csóváltam a fejem,amikor Kovács Gergely hívó szavára néhány százan jelentek meg a hídon, sörözgettek, elvoltak mint a befőtt. De leesett a tantusz, hogy milyen fontos lépést tett meg az MKKP a hídfoglalásokkal, az ezáltal meghirdetett programokkal afelé, hogy a különböző csoportok együtt legyenek, együtt gondolkodjanak, véleményt formáljanak és nyilvánítsanak.
Mi ez, ha nem a demokratikus fejlődés elengedhetetlen fokozata, lépcsőfoka?
Mindig is Kovácsékat tartottam a legfejlettebb szervezetnek, nagyon jó az irány, jó a tartalom, csak gratulálni tudok nekik.
Most erre van szükség ahhoz, hogy létrejöjjön az a kritikus többség, amely érdemben akar és tud változást kieszközölni.
Jakabnak van jövője, őt nem lehet letaszítani a színpadról. Hogy a Jobbik kilökte, nem véletlen: nem tudtak lépést tartani azzal a fejlődéssel, amire Péter ráérzett, és aminek átadta magát.
Nyírfa
@Horizont: 07.39

A marihuána nem okoz leépülést, sőt, sokszor gyógyító hatása van, de ez nyilván akkor működik eredményesen, ha hozzáértő állítja be a dózist.
Tetszik, hogy bevállalja, nem úgy mint Tompika vagy a leszokás után inkvizitori székbe ülő Eperjes vagy K. Ákos, akik ma is függő emberek, csak a szenvedélyüket másban élik meg.
Nyírfa
@Horizont: Gondolod, hogy nekünk nincsenek függőségeink? Nemcsak a pszichoaktív szerek számítanak drognak, hanem viselkedési minták is, a dohányzástól a stockholm szindrómáig.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 07:58
Azért a drogos tóninak,meg a drogos tominak nyalod a seggét.
Nem szereted a buzikat sem,viszont nyaltad az ereszmászó szájert,imádod a transzvesztita kukkoló gulyást,meg a hasonszörü nagyot.Gerinctelen kis vergődős cigány román senki vagy.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 07:14
A szakértői kormánnyal kapcsolatos véleményeden nem csodálkozom hiszen imádott fidernyák vezetésü
csürhéd aki most hatalmon van még csak hirből sem ismeri azt a szót hogy szakértelem.
Viszont egyben hasonló vagy velük.Az orbán seggének a nyalásában.
Nyírfa
@Horizont: 08.05

:) 19 éve tettem le a cigarettát, de ma is pontosan tudom, hogy melyek azok a pillanatok, amelyekben rágyújtanék. :) Amíg ösztönösen külső mankót keresünk, addig, bizony, függők vagyunk. Az egyik legpusztítóbb függőségünk a megfelelési vágyunk, a félelmeink miatti érdekalkalmazkodás.
Nyírfa
@Horizont: Persze, lehet súlyozni, szubjektív szenpontok is vannak, no meg objektívek is.
A passzív dohányzás ugyanolyan rákkeltő a dohányos környezetében élők számára, mint a dohányzó szervezetére, és egy életre tönkre lehet tenni a gyermeket, ha a szülő önmagát akarja megvalósítani benne - hosszú a sor.
A gyógyszerfüggőséget kiemelném az általad említettekből, ugyanis sok esetben olyan mentális vagy fizikai betegség következtében alakul ki, amely gyógyszer nélkül elviselhetetlen fájdalmakat vagy élethelyzeteket jelentene.
Az tény, hogy a drog és az alkohol mind az egyén, mind a társadalom számára súlyos problémát jelent, és a kezelést nemcsak az egyénnel kell kezdeni.
balos
@Nyírfa: Kihagytátok a fideSSes szavazót!A szarra vevők,de beérik,ha fost kapnak tusványoson!
ómió
"Nacionalista" rendezvényre internacionalisták!? És nem "passzoltak" oda!? Na, ne má'!
tothjani
(Pesti napló, 1914, augusztus)
A német szociáldemokrata-párt beszüntette működését
A szociáldemokrata-párt birodalmi szövetsége beszüntette tevékenységét. Ezt az elhatározást tekintettel az egész német nép által pártkülönbség nélkül tanúsított áldozatkészségére, örömmel vették tudomásul. E határozat arról tanúskodik, hogy Németországban nincsenek pártok, csak egy akarattól áthatott nép, mely utolsó csepp véréig védelmezi hazáját. Egyúttal azonban igazolja e határozat a még netán kételkedő külföldnek, mily hiú az a számítás, mely pártpolitikai megbontásokban bízik. ( A Történelem ismétli önmagát !! )
kereső
Helyes. Minek ment oda? Ez ellenzék? Kollaboráns árulók. Kvaterkázni a fideSSel? Vagy smúzolnak is már?
Nyírfa
@Horizont: 09.16

Nálunk csak a cigi. Apa 78 évesen hagyta abba, láncdohányos volt, és életében először komolyan megbetegedett: elhúzódó mellhártyagyulladása lett. Egyik napról a másikra tette le, sokáig nagyon türelmesnek kellett lenni vele.:)
Szépen rendbe jött, még 9 évet húzott rá, talán ma is élne, ha 86 éves korában nem kezelik el. De még így is küzdött, egy egész év kellett ahhoz, hogy az orvosok hibájából feladja.
Nyírfa
@balos: 09.10

Igazad van, semmi kettős mérce! :)
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 13:34
Előbb ezt cáfold meg utána vergődj.Keresztényi drogosok,meg keresztényi buzik.Semjént meg csokis mátét ide semm írtam,sőt a skizó gazdádat viktormihályt sem.
Azért a drogos tóninak,meg a drogos tominak nyalod a seggét.
Nem szereted a buzikat sem,viszont nyaltad az ereszmászó szájert,imádod a transzvesztita kukkoló gulyást,meg a hasonszörü nagyot.Gerinctelen kis vergődős cigány román senki vagy.
T-Boly
@nejlontacskó: KETTEJÜK KÖZÜL KI VOLT KOMCSI?
T-Boly
@Libbantölő: MEG FOGSZ LAKOLNI MOCSOK !
Azon dolgozunk páran,hogy a kilétedet felfedjük ! Akkor a többit tudod,sejtheted mi vár rád !
Libbantölő
@T-Boly: én a kurva anyádon dolgozok most is te geciállat! Megbasztam a seggét, a szàjàt stb! Utána jön az asszonyod ha van bàr szerintem neked csak recska van! Gyere keress meg te szargeci! MEGDÖGÖLSZ TE FASSZOPÓ!
Libbantölő
@Horizont: nem csak itt! Nàlad is voltam ugyanilyen dolgok miatt!
Pálinkás Pál
az összes külhoni patkány megérdemli a kötelet...
Libbantölő
@Horizont: hol akarod hogy kibelezzelek! Készítsd a mocskos családodat is!
Clavigo
@Libbantölő: Szerintem a halál f@szára,,vagy a pich@ba...,,Örülök,,hogy segíthettem..
Libbantölő
@Horizont: beszartál gennygóc? Mondjad hova menjek!
CsipkeRózsa
Micsoda politikusok! Jellemző az orbáni gárdára, hogy leginkább a gyűlölködéshez értenek tagjai. Ehhez még gondolkodniuk sem kell, a fideszben ennyi éppen elég.
T-Boly
@Libbantölő: A "megdöglesz,"az megfelel a halálos fenyegetésnek.
Ergo: A feljelentésem után a kilétedet a rendőrség fogja megállapítani az IP címed alapján.
Ha a rendőrség tudja,akkor én i tudni fogom.
A többit a képzeletedre bízom !
Libbantölő
@T-Boly: szóval beszartál te féreg! Nevetséges kis geciivadék vagy.
Libbantölő
@T-Boly: te kezded a fenyegetést aztán amikor odabasznak neked verbálisan/egyelőre /szaladsz sírni, te gecipondró! Te szargeci, hülyébb és csicskább vagy mint egy 4 éves! A kurvaanyád!
T-Boly
@Libbantölő: Minden sztorinak a vége az ÉRDEKES !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.