Guy Verhofstadt európai parlamenti képviselő éles kritikával illette Orbán Viktor miniszterelnököt a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatáért.

Erre már nincsenek szavak… Orbán áruló! – Kemény üzenet jött az EP-ből

Az interjúban a kormányfő úgy vélekedett: fennáll a veszélye annak, hogy a háború még hosszú ideig, akár évtizedekig is eltart. Ugyanakkor Ukrajna csak addig tud harcolni, amíg az Egyesült Államok támogatja pénzzel és fegyverrel, ha az amerikaiak békét akarnak, akkor béke lesz.

Ez volt az a mondat, amely a belga Guy Verhofstadt kiakadását okozta, aki szerdai Twitter-bejegyzésében úgy fogalmazott:

Erre már nincsenek szavak… Orbán áruló!

Nem ez volt az első eset, hogy a liberális parlamenti képviselő kemény kritikát fogalmazott meg a magyar miniszterelnökkel szemben. November eleji tweetjében azt követelte:

Orbán Viktor és Magyarország hagyja el az Európai Uniót, az ország helyére pedig Ukrajna lépjen be Volodimir Zelenszkij elnök vezetésével.

Forrás: Index

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@Pálinkás Pál: Leginkább a magyar embereknek kellene tenni. Tudomásom szerint nincs gyámság alatt a magyar nép, azaz cselekvőképes.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
kedves unió...talán tegyetek ellene, mi megköszönjük...
verőce21
levizsgázott már előttünk az egész lipsi, komcsi hazai és eus állomány...!
simmering73
@Pálinkás Pál: Leginkább a magyar embereknek kellene tenni. Tudomásom szerint nincs gyámság alatt a magyar nép, azaz cselekvőképes.
Törölt Nick
Így igaz, a geci csak a pénzt követeli nagy pofával mint egy útonálló.
Pálinkás Pál
@simmering73: de mivel gyáva birkahorda...allelújázva menne a vágóhídra is...vagy te hallottál az elmúlt években ellenzéktől bármit is, ami csak halványan is, de tettekre szólított volna?...
JAJMÁR
Hát, a lelkiismeret nem bántja szerintem. Mindegy minek nevezik, de nehéz is meghatározni szép szavakkal.
fergeteg
Az az idióta balos politikus. Mit várunk attól a szeméttől.
fergeteg
A kibaszott Ukrajna birná a jenkik nélkül-----NEM.
Néro2
Ne má ! Nem áruló az ! Egy tolvaj desznyó Nagy Hím Tag társaival egyetemben.
csak úgy....
0rbán egy hataloméhes, kapzsi, nárcisztikus áruló!
namihami
Vajon hogy lopná ki a szemünket, rabolna le mindent,ha még ez az egyébként harmatgyenge EU-s kontroll is megszűnne.
Mára megszűnt az ellenőrzött, n kontroll nélküli """"orbántartás"" és máris kitört a pánik közöttük. Vajon mi lenne itt, ha tényleg kivágnák a kassza mellől? Még él/teti a remény a mannaesőért, de mit tenne ezzel az országgal, ha csősz se nézne rá!?!?!? Akkor milyen árak, bérek, nyugdíjak lennének és mit, mennyit érhetnének? Viszont a hétvégi háza pikk-pakk elkészülhetne.
Sámannus
Legjobb lenne Matolcsi miniszterelnöknek!
balos
@Maccska: A gecidnek akkor lesz igaza,mikor a fal előtt azt mondja:tökön lőjetek!Mert az is lopott áru!
grincss
Szerintem a "szarházi" kimaradt, lemaradt!
colibri
@Sámannus: Te már elfelejtetted, hogy kívánt áldott ádvendet újságírói kérdésre? A hideg is kiráz tőle! Egyik 19, a másik 1 híján 20 !
Sámannus
@colibri: Nem gondolom, hogy ő a legalkalmasabb, de a fejekben káoszt kelteni megfelel.
Azt sem gondolom, hogy orbánék után bármi is ígymaradjon.
Nyírfa
A népességünk jó fele kb. azon a szinten áll, ahol Orbán Viktor. Csak manipulálni, megvásárolni lehet őket. Mézesmadzag. ígéretek, nemzeti pátosz, engedni, sőt , pártolni a bűnbakolást, ez fontos, mert ellenségképek nélkül nehezebb az oszd meg és uralkodj napi gyakorlata. Ilyen nép élére, a lemaradás és viszály permanenssé tételéhez tökéletes választás a jelenlegi adminisztráció. Kédés, hogy ezzel a mentaliással van-e létjogosultsága a magyarságnak egy olyan európai közösségben, amely célkitűzése a demokrácia kiteljesítése.
Azt nem tudom, hogy az ukránok készen állnak-e az uniós polgárságra. Gyanítom, hogy még nem. De van egy olyan vezetőjük, aki intellektuálisan és erkölcseiben olyannyira Orbán Viktor felett áll, hogy a két ember között nem is lehet közös pontot találni. Nem állítanám, hogy Zelenszkij önmagában garancia az ukrán nép beilleszkedésére , de annak már bizonyságát adták, hogy számukra a hazaszeretet nem árvalányhajas propaganda, nem üzlet, nem hazugság. Én szívből kívánom, hogy nyerjék meg a háborút, és ezzel a kiharcolt szabadsággal tudjanak élni.
Hogy velünk mi lesz...talány. Az a 30-40 %, amely mélységesen szégyelli az ország torzóvá válását, egyelőre kevés a változáshoz. Mindig is a fiatalabb generációkban bíztam, ha átveszik a demokráciastafétát, akkor van visszaút az európisághoz. De a ha az csak ha.
Addig is van egy Hadházynk, egy Baranyink és reményünk.
Jozefina
Orbán mindig is áruló volt!!!?? Az Eu-nak és a NATÓ-nak észhez kellene térnie.
jáger laszló
OV nem áruló!
Nem árult Lm enkit
Inkább +védi a hozzá hű slepjét és segíti őket a politikai ,gazdasági érvényesülésben!!
Különben is még legalább 8 évet maradni kíván,amennyiben a népe is így akarja!!!No majd +lássuk.mit hoz a jövő!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
Guy Verhofstadtnak nincs igaza !!! Orbán nem az Uniót árulta el, hanem a magyar népet, iletve annak azt a részét aki rá szavazott.
Az Uniót csak pénzautomatának nézte, mégpedig azt is a hazai választóinak kárára. Ne felejtsük el neki, hogy azér tartott 3 régiót évekig nyomorban, hogy ő kaphassa az elmaradott országrészeként a legnagyobb összegeket az Uniótól. Ám a jelleme és a bűntársai megakadályozták abban, hogy az Unió pénzét azokra költse, akikre hivatkozva azt kapta.
gina
Nem csak hogy áruló, hanem egy hazug tolvaj rohadék akinek semmi és senki nem számit, csak a maga hatalma és pénze,, vinné már el az ördög ezt a cigány szemetet
ómió
"Kemény üzenet"? A sárgaföldig lekorrumpált bolsi többségű EP-ből? Csak nem a "korrupciómentesség főbb irányvonalait" vázolja?!
pacal
@justhpeter: Sztem a menekültek számával is hazudik, hogy több pénzt kapjon.

Európát is elárulta kollaboránsként:

"kollaboráns: politikai szakkifejezés. Háborús időkben az ellenséggel együttműködő, békeidőben a haza (ez esetben Európa) érdekei ellenében idegenek szempontjait kiszolgáló személy."
Yoda69
Orban egy idiota balfasz haza es nemezetarulo.
Ha az USA beszunteti Ukrajna tamogatasat, akkor nem beke lesz, hanem nepirtas, genocide. A ruszki tankok csak Ukrajna nyugatai hatarainal allnak meg - ideiglenesen, - foldbe taposva az ukran nepet. A hatarra pedig ballisztikus nuklearis raketakat fognak telepiteni, ahonnan Budapest 20 masodperc alatt, London pedig 5 perc alatt teljesen megsemmisithetove valik.
Ezt akarja orban es a fideSS?
colibri
@Nyírfa: tegnap 21:35
olkt.net/az-erdelyieknek-adta-orban-a-tolunk-lopott-eu-penzt/
Nagyon sok kézzel fogható igazság van ebben az írásban. Városunkban számtalan háztulajdonnal rendelkeznek, román rendszámú autóik állnak a házuk előtt. Jól átgondoltan lett kiépítve a hatalom fenntartása, "csak egyszer kell nagyot nyerni... és be is jött nekik!
pacal
@ómió: Mikor érted meg te faszparaszt, hogy a korrupciónak két fajtája létezik?
Amikor az emberek a fölöslegükből adnak, vagy amikor egy egész országot rabolnak szénné?

Senki nem szeret téged itt, még a sajátjaid sem - ez minimum elgondolkodtató!
Nyírfa
@colibri: Hogyan lehet az oldalsó hirdetésektől megszabadulni?
colibri
@Nyírfa: Nagyon zavaró, de sajnos sehogy. Legalábbis nekem sem sikerült.
colibri
@Nyírfa: Sőt, az oldal régebben kommentelhető volt, de már jó ideje elvették a lehetőséget.
Nyírfa
@colibri: Még ha igazat is írnak, az oldal nem méltó a látogatásra.

De a témánál maradva: Orbán valahogy úgy képzelheti, hogy mint mérvadó történelmi személyiség, átrajzolja a térképet, s ha csak részben is, de elégtételt vesz - persze a magyarság nevében - a trianoni , szerintem vélt sérelmekért. Ugyan Magyarországhoz csatolni a régi vármegyéket minden józan, normális ember számára abszurdum, de felkavarni az észázados iszapot, és politikai halászatot rendezni a zavarosban, ezt napjainkban is sikeresen űzi, már amennyiben silkernek számít, hogy , miközben új szövetségeseket próbál vásárolni, a jobb házakból kipenderítik, s bármennyire is ül látszólag magabiztosan a mi házunk, az Országház miniszterelnökének kijáró padjában, onnan is kiáll a szekere rúdja.
Orbán nagyszabásúnak tervezett revanspolitikája ravaszkodássá, lókupec-szerű üzleteléssé degradálódott, de nem is történhetett másképpen, mert ezt diktálta a személyisége.
A személyes véleményem Erdélyről az, hogy a románoknak lehetne annyi eszük, hogy megadják számára az autonómiát, ezzel ki is vehetnék az Erdély-Orbán vitorlából a szelet.
Amire nagyon oda kell figyelni, az a volt jugoszláv államok kiszámíthatatlan, békétlen , veszélyes nacionalizmusa, amelyhez, természetesen haszonszerzési céllal, Orbán nagy élvezettel kapcsolódik.
jáger laszló
A migránsok meg csak jönnek és jönnek
De a bátor határvadászaink mind1 szálig L kapják őket,vagy nem!!!
Ki tudja ezt LNŐrizni
Csak nem a Bakondi elvtárs??
Mert azkor máris kételkedni merészelek!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
NKF
Menjen ez a buzi belga a kurva anyjába! Az EP a korrupció melegágya!
Szerintem ez a buznyák balga is nyakig benne van ezért nyikorog mindig Mo. ellen!
Rohadjon meg!
Gyurka80
@Pálinkás Pál: Nem az eu dönti el ki vezesse az országot, hanem mi, tudod 4 x 2/3! Ez a kuszafogú meg foglalkozzon az elvtársai korrupciójával!
Gyurka80
@simmering73: A magyar emberek 4x 2/3 -ra szavaztak ezt tiszteletben kell tartanotok libbantak!
Gyurka80
@Shikari: A ritkafogú ilyet mond "Orbán Viktor és Magyarország hagyja el az Európai Uniót, az ország helyére pedig Ukrajna lépjen be Volodimir Zelenszkij elnök vezetésével." Mert szerinte az ukriknál jogállamiság van ez úgy hülye ahogy van !
Pálinkás Pál
@Gyurka80: ezt hitte a kárpátok géniusza is...remélem ti is úgy végzitek...ja..és nem a magyat emberek választottak titeket...hanem az embernek nem nevezhető cigók, a külhoni paraziták,..meg az öregek otthonába való nyuggerek../ tisztelet a kivételnek../...ez a ti népetek., hát tartsanak el ők..!!
kulabombaafityiszre
@Shikari: tegnap, 22:22
Akkor rajtad is van libsi fekély?
Csizmás Kond
Ennél a ritkafogúnál nincs nagyobb áruló szaralak, ez pénzért és hírnévért képes mindenre...de aminek el kell jönnie az el is jön...az pedig nem az ilyen gyérfogú férgeknek fog kedvezni.
Gyurka80
@Pálinkás Pál: "és nem a magyat emberek választottak titeket" De nagy barom vagy , azt hiszed csak ti libbantak vagytok magyarok?!
Pálinkás Pál
@Gyurka80: tirátok a cigók, a parazita románok, meg a demens vénemberek szavaztak...ezek tartsanak el titeket..ne az unió...
ómió
@pacal: Nem semmi, amikor "szeretetileg" a tetvesbolsi fajtádból indulsz ki! Ez akkor csúcsosodhatott ki igazán, amikor még "demokratikusan" akasztgattatok is! Magyarország full kirablásán meg már több ízben is túl voltatok! Tudod, amikor semmire se futotta! Zártátok be az iskolákat, kórházakat, vasuti szárnyvonalakat, majdnem totál felszámoltátok (Linder efftársatok módjára) a honvédséget, fizetőssé akartátok tenni az egészségügyet, kifosztottátok a nyugdíjkasszát, miközben államcsődbe döntöttétek az országot! De mondd csak, a brüsszeli lopóbajnok efftársaitok, tudod: akikről dinnyényi csöppökben hull a korrupció, ők csak nem a "sajátjukból adtak"!?
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 10:08
Inkább az van,hogy te nem tartozol az emberiség közzé.
Csikari röfike.Na,helló csikari röfi.HAHAHA.
kulabombaafityiszre
@Shikari: tegnap, 20:41
Rör-röf röfögte csikari röfi,amíg sorban állt a moslékra várva.
Clavigo
@Shikari: Látom,,,kapod a kezeket ,te falhuggyozó muszka...:)
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 17:16
Rö-röf csikari röfi.Megkeaptad a moslékot,akkor zabálj ne röfögj.
Rockxy
bagoly mondja a bagolynak.
brüssz elben is árulók ülnek, meg itthon is.
ki nem tudta?
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 10:46
Te nem érteni magyart román röfi?
Te vagy a romániából moslékzabáló röfi,csikarikám.
kulabombaafityiszre
@Maccska: tegnap, 20:20
Röfögjél még maccska,csak közben ne felejtsd el falatozni a moslékot viktor röfi szarával együtt.HAHAHA

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.