Jövőre 1,6 százalékkal emelkedik a nyugdíjak összege – jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten.

Balog Zoltán elmondta: az emelés minden nyugellátásra vonatkozik, így a többi között az öregségi nyugdíjra, a hozzátartozói, a korhatár előtti ellátásokra, a szolgálati járandóságra, a rokkantsági, rehabilitációs ellátásokra és a baleseti járadékokra is.

A miniszter ismertetése szerint jövőre szintén 1,6 százalékkal emelkednek a politikai rehabilitációs nyugdíjak és az 56-osok nemzeti helytállásáért adott pótlék összeghatára is.

142 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
"Leborulok" ekkora "jóságot" nem is remélhettem. Ezt ezentúl euróban adják akkor oké !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
1,6%
De melyik?
A reálérték vagy a...
Mennyi lesz az infláció?
2-3%?
Feraj49
"Leborulok" ekkora "jóságot" nem is remélhettem. Ezt ezentúl euróban adják akkor oké !
nemkati
Na, nyuggerek, lehet a popsikat a földhöz veregetni! :)
Mobil123
Na nyugdíjaos akkor tudtok a far-hát mellé csirke nyakat is venni majd.
IEN
A miniszterek, államtitkárok és helyetteseik fizetése "csak " 116 %-al fog emelkedni!?
eszegfu
@nemkati: 10:53 Megtettem! Sőt pezsgőt is bontottam!:)
picike
ezt a sokat hol kell tovább alkudni és megyek el érte én is két lábbal mert nagyon beteg vagyok de temetés mibl lesz nekem igy ? 1,6 az kevés rá
nemkati
@eszegfu: Mostmár majd telik rá, mi? :DD
eszegfu
@nemkati: Ugy bizony! Előre ittam a medve bőrére!:)
picike
Mindenki nagyon várja a 13.havi nyugdijat vissza köszönöm még karácsony előtt . Áldott békés karácsonyt és sikerekben gazdag buék.
picike
Mindenki nagyon várja a 13.havi nyugdijat vissza köszönöm még karácsony előtt . Áldott békés karácsonyt és sikerekben gazdag buék.
picike
Mindenki nagyon várja a 13.havi nyugdijat vissza köszönöm még karácsony előtt . Áldott békés karácsonyt és sikerekben gazdag buék.
Feraj49
@picike: 11.17-re.Csesszél ki velük,csak azért se halj meg,meg aztán kinek írogatunk választ ha Te nem vagy ?
Aki Én
@IEN: Az ő fizetésüknél az 1,6% is komoly összeg lenne.
Na de nézzünk egy nyugdíjat. Az átlag nyugdíj 2015-ben 117.372,-. Létezik 1.300.000,-os nyugdíj is, ez a legmagasabb. Ezek persze felemelik az átlagot, de a nyugdíjasok több mint fele 100.000,- alatti nyugdíjat kap. De kerekítsünk felfelé, csak a jó szándék kedvéért:
100.000,- esetében ez !!! 1.600,- !!! azaz, EZERHATSZÁZ forint!!!
50.000,- estében pedig !!! 800,- !!! azaz, NYOLCSZÁZ forint!!!
Vagyis FÉLKILÓ csirkecomb ára.
Megint a szegények jártak jól...
picike
@Feraj49: azt nem tudom de fulok nagyon szélbe nem tudok kimenni meg eső meg köd szóval a helyzettem jónak nem mondható
eugen4402
Most mihez kezdjek? Jövőre se tudom kicserélni az Aston Martin-omat újabb kiadásúra, de nem kesergek. Még egy évet kibír a régi 2012-es...
Legfeljebb megveszem azt a cuki kis jachtot, amit még nyáron kinéztem magamnak Monte Carlo-ban... Ennyiből futja ... :-)
zöldszem
Na! Lesz ez még óriás "kék" plakáton fehér betűvel hirdetve!
Újra nő a nyugdíj!!
Rózsika Hatházi
Nesze semmi, fogd meg jól! Ezért legyenek hálásak a nyugdíjasok. Kedvelhetetlen és tisztelhetetlen fityisz! Mikor lesz a legközelebbi cöf-röf békamenet? Az összes nyuggernak, ott a helye! :)))
dr. prédikátor
Rohadjatok meg ,hüljön rátok a bőr! A maradékot a hangyák talicskázzák el!!!Szemét mocskos geci fütyi-sz banda!!!Nem sül le a képetekről a bőr???Viktor szopkin!!! Ennek az emelésnek az ezerszeresét költsd gyógyszerre, de ne használjon!!!
IEN
@Aki Én: Ne aggódj, vannak olyan kapzsik, telhetetlenek,hogy a saját fizetéseiket nem 1.6 %-al fogják megemelni!
human
@zöldszem: Ja a plakát. Akinek az arcképével a minimálbérek emelését reklámozták, arról meg kiderült, hogy minisztériumi alkalmazott volt, gondolom nem minimálbérért. És persze a felesége a másik plakáton díszeleg.
borsonline.hu/20150723_lelepleztuk_a_kormany_plakatarcait
picike
@zöldszem: ugy n mint én azért olyan kevés kicsi
zöldszem
@human: Az egész plakátolás csak elterelés a belpolitikáról! Mert ugye, lenne itt min lovagolni, de amíg a gyűlölet kampány tart addig nem azzal foglalkozik a jó nép, hogy:
Questor ügyben mi újság? Felelőségre vonták már a 8 elemis munkanélkülit , aki állítólag egyedül felelős a disznóságért? Sikerült minden kisbefektetőt kártalanítani közpénzből?
Meglett a lenyúlt pénz?
NAV-al mi a helyzet? Kiderült már, hogy valóban segített-e pár százmilliárdot eltüntetni?
Az már tudható, hogy a NAV éléről seggbe rúgott fél hülye romnyin kívül még kiket is tiltottak ki az USA-ból?...
Yoda69
Megjegyzem a maginflacio meg mindig 5% korul mozog. Csak a vasszegnek ment le az ara :)
Január
Amikor 2% volt anno az emelés. Megkérdi a tv riporter a riport alanyt, "és mit tetszik venni belőle"? Akkor kitelt vagy 2 kg kenyér belőle. Ma sincs másképp..., kérdés. melyik érában élünk jobban?
Január
@zöldszem: Tudod más a befektetés és más a takarékbetét. Elvileg egy befektetőt nem is lenne szabad kártalanítani... Csak itt már összemossák a szezont a fazonnal, valamint lehet, hogy ez a Questor ügy is egy csalárd manipuláció volt a kisemberek kárára, a hatalom ezért is nem mer elmenni a dolog mellett - nem lehet tiszta a lelkiismeretük, és húzzák, halasztják az ügyet, fizetnek is meg nem is és terelnek ezerrel.
human
@zöldszem: A 8 elemis munkanélkülit és a Quaestor vezért maga a fővárosi főügyész védte meg. Így azt a cselekményt, hogy Tarsoly egy stróman nyakába akarta varrni az egészet nem veheti a bíróság súlyosbító körülménynek.
Lehet ámulni és bámulni: www.atv.hu/videok/video-20150331-ibolya-tibor-eb
Hellcat
1,6 %...lófasz...de innentől elmondhatják, hogy emeltek a nyugdíjon...
Jozefina
Királyság!!! Sok vén nyugdíjas anyóka mehet és csókolgathatja Orbánt!!!
hemami
@Aki Én: @Aki Én: Kiszámoltam én is , az enyém majdnem 2 ezer Ft-tal lesz több. Ebből aztán dőzsölni lehet. És mégcsak nem is a legminimálisabb a nyugdíjam.Kíváncs leszek, hogy majd amikor a sajátjukról lesz szavazás, mert olyankor nagyon összezár a kormánypárt és az ellenzék is .
Aki Én
@hemami: Például ők fizetést és nyugdíjaz is kaphatnak.
solidedge
A fogyasztói kosárban majdnem ezer termék szerepel. Az éves áremelkedés ezek átlaga. Az élelmiszer 10-15 %-kal emelkedik, viszont a homálytizedelő, a hajókűrt és a búvárharang nem, akkor az átlag kijöhet 0,5 %-ra. Aki viszont csak lakik és eszik az nagyot szív. A kisnyugdíjasoknak garantálva van az életszínvonal csökkenés.
Toby
Aha, szóval ennyire működnek a "magyar reformok" - gecik ! Az éves nyugdíjemelés, vagy nem emelés összegén pontosan lemérehető az ótvaros hazugságáradat !
Harrach.boltbezárós-Vén Debil péternek is emelik a szerény 214.000.rét ?
dömdödöm
Pitiáner egy ország ez , ezt tették velük gyermek ,aktív és öreg korukban is .
Mindig odalöktek valamit és elmagyarázták hogy több nincs mert ...
zöldszem
@Január: "Tudod más a befektetés és más a takarékbetét"
Persze, tudom!
Questor-t azért említem, mert mint befektető cég, és itt a külügy nem játszhatott volna "itt a piros, hol a pirost"... Vagy is a Questor-nál nem lehetett volna állami pénz! Ennek ellenére volt... Orbán meg egyszerűen leszólt: pénz kivenni... mind ez éjjel megtörténik... és másnam becsődöl a Questor. Amit még tetéz azzal, hogy mindezért Gyurcsány és az "elmúltnyolcév" a hibás
papa.49
@human: A 12:35. re a pacák nyugdíja 460 ezer, abból csak meg lehet éldegélni, a mami meg jó sokat srórolt a medence fűtésen))))))))
DR Eric CARTMEN
Nnnna nyuggerkéim ! Aztán nem rögtön rohanni az Andrássy útra és Vuiton táskát, meg mindenféle zakót venni !!
ila51
@DR Eric CARTMEN: A hatvan ezremre rá is fér. Hűljön rájuk az irha.
eszegfu
@Hellcat: 13:34 Bocs., de nagyságát tekintve nem a ló, hanem mondjuk a hangya "tartozéka" lehetne!:)
eszegfu
@solidedge: 14:34 Tévedsz tisztelettel! A mai KSH gyorsjelentés szerint az élelmiszer árak és a "homálytizedelő és a hajókürt" átlagban is 03 %-kal MÉRSÉKLŐDÖTT, nem emelkedett! Szó sincs itt semmilyen "szivatásról"! A magyar reformok igy müködnek!:(
eszegfu
@DR Eric CARTMEN: 17:11 Jó hogy mondod! Különben eszemben sem jutott volna, mire is költsem az emelést... kösz. az ötletet!:))) Ha szépen kérlek: válaszolnál a privátban küldött kérdésemre? Igazán szereznél nekem egy jó napot, csak ugy "barátilag"... kösz.
nemkati
@hemami: És nem vígasztal, hogy akinek 1.300.000 ft a nyugdíja, az 20000 forint emelést kap havonta? Mert megérdemli! Legalább ettől legyél boldog! :)
dömdödöm
@nemkati: nem sok ilyen van ,a kevesebb a nagytöbbség .
eszegfu
@nemkati: 18:08 Én máris érzem, hogy a lábam ujjából elindul a boldogság felfelé! Azért van bennem egy is kétely... ugyan a hir azt irja 1,6 %... de ez átlag, vagy mindenki u.ezt kapja. Átlag esetén a szegény 1.300 eFt-os nyugdijas lehet, hogy kevesebbet kap... sajnálnám.:))
wagabund
..."Balog Zoltán elmondta: az emelés minden nyugellátásra vonatkozik, így a többi között az öregségi nyugdíjra"...

ahogy néztem az arcát, röhögés nélkül el tudta mondani...legalább jáccásiból törölgette volna a szemét...
nemkati
@eszegfu: Mindenki ezt kapja, így jön ki a milliós nyugdíjra a 20000, a minimálnyugdíjra a 450 ft. Emlékszem, évekkel ezelőtt valamikor volt egy vita, hogy a kisnyugdíjakat jobban emeljék, mint a nagyobbakat. Erre tiltakoztak a nagyobb nyugdíjasok, hogy a kisebb nyugdíjasok így utolérik őket, és akkor hol itt a disztingválás?
eszegfu
@wagabund: 18:43 Valóban... legalább "jáccásiból" a fekete szegélyes fehér zsebkendőt használta volna, mint a gyászolók...
eszegfu
@nemkati: 18:49 Értem, amit irsz...de azt gondolom az a biztos, amikor a bankszámlán "koppan" ez a rendkivül nagy emelés. Természetesen mondom ezt ugy, hogy tudom: a ma járulékfizetőktől származó bevétel nem fedezi a nyugdijakat, nem tudják "eltartani" a nyugdijasokat (max. a 8. emeleten... onnan engedik el őket). De az a fontos "na ugye" győztünk a norvégok ellen a fociban!:))
solidedge
@eszegfu: Elnézést a tévedésért én nem olvastam a KSH adatokat. Én abból a téves meglátásból indultam ki, hogy a "B" rizs 199 Ft helyett 229 Ft, a kedvenc kakaóporom 799 helyett 999 Ft, a 2,5 kg-os hasábburgonya 599 Ft helyett 799 Ft a boltban és sorolhatnám. Nem vagyok nagy matekos, lehet hogy a több a kevesebb újabban.
nemkati
@eszegfu: Bizony, vagy több nyugdíjjárulékot kellene fizetnünk, vagy mindenkinek előre kellene félretenni. Csak nagyon nehéz kuporgatni nyugdíjra, ha az emberre rá van bízva. Az a biztos, amit erőszakkal levonnak. De az akkor legyen is elég!
szaboria1
@Horizont: Az első kérdésed 16:52.-re Olyanok kapják mint a Wittner Marcsa.
eszegfu
@nemkati: 19:06 Nem egészen az az igazság, hogy több járulékot fizessenek az aktiv dolgozók... mivel mi is több évtizeden át az u.n. nyugdij alapba fizettük a tőlünk levont és a munkáltató által fizetett járulékot. Az, hogy ma nincs ilyen alap, hanem szoc. hozzájárulás adóként fizeti a munkáltató, tehát adót fizet, amiért "pöttyös turó rudi" jár... és arra költi a ktv. amire akarja... erről a nyugdijasok nem tehetnek... de az aktiv dolgozók sem... csak a kormány gazdaságpoltikája!
eszegfu
@solidedge: 19:03 Nagyon remélem, hogy nem vetted komolyan a hsz-met, amiben "ekéztelek"?! Pontosan a lényeget irtad: a napi szükséglet árucikkeinek ára emelkedett, a "tartós" fogyasztási cikkeké csökkent, mely átlagban emelkedés mutat... u.akkor a KSH a csökkenésről beszél, sőt a keresetek vásárlóerejének növekedéséről. Jól látod a dolgokat, én csak szerettem volna "ráerősiteni" erre...
nemkati
@eszegfu: Lehet, ez is igaz, hogy nem a nyugdíjalapba megy az a pénz, aminek oda kellene menni. De ma elemezgetett valaki a tévében, hogy a nyugdíjasok most sokkal tovább élnek, mint mondjuk 100 éve, és így a nyugdíjban töltött éveik is sokkal többek. Ehhez pedig többet kellene valahogy berakni a nyugdíjkasszába.
eszegfu
@nemkati: 19:24 Nagyon szeretném, ha nem éreznétek egyrészt, hogy kevés járulékot fizettek, másrész Ti tartjátok el a nyugdijasokat! Ha logikusan átgondolod: egy ember fizet kb. 40 éven keresztül nyugdijjárulékot, ehhez képest mondjuk 60 éves kortól (nem pontosan, mert differenciáltan megyünk nyugdijba, de vegyük most igy) nem élünk 100 éves korig, vagyis annyi évig, amennyi évig járulékot fizettünk... akárhogy is tovább élünk a statisztika szerint. Tehát ott lehet a baj, hogy nincs "nyugdijkassza", vagyis nincs elkülönitve. Te fizethetsz, amennyit akarsz, de a kktv. oda költi, ahova akarja, mert törvényileg nem különiti el a befolyó járulékokat az alapba!
perfekt
Na nyugdíjas barátaim,szót sem Karácsonyig.Hová utaztok az emelt összeggel?Tuti, hogy külföldre! Öregecske barátom a Béla, az már biztos ,hogy utazik-fene a jó dolgát,Olasz-liszkára megy!
nemkati
@perfekt: Akkor én mehetek öööö... mondjuk... Törökbálintra?
nemkati
@eszegfu: Ez ma valószínűleg így van, és az is lehet, hogy a nyugdíjjárulékok más kasszákba ömlenek, nem a nyugdíjkasszába. El kéne már venni azt a kasszakulcsot attól, aki a kktv.-t csinálja. De a jövőre ha nem is most, de legalább jó régen fel kellett volna készülni. Ott írják a tanulmányokat milliárdokért a századvégeken, tanácsadók vannak havi milliókkal alulfizetve, hát adjanak már valamilyen jótanácsot, hogy kell egy országot elvezetni!
perfekt
@nemkati: Nem Kati--az-az igen ,nemkati:- sőőőtt- Hernádnémetibe is.Nem illik életkor után tudakozódni, egy hölgynél--Te nyugdíjas lennél?
eszegfu
@nemkati: Már bocs., ne haragudj, de nem "valószinüleg", hanem tény! Tudod az adó jellegü bevételeket arra fordithatják, amire akarják (tudom unalmas, de lehet stadion, kisvasut, stb) a járulékokra történő befizetést pedig csak arra, amilyen "cimszóra" befizetjük. Pl. egészségbiztositási járulék pénzbeni ellátásokat a táppénzre, vagy az egészségbiztositási járulék természetbeni ellátásokat az orvosi vizsgálatokra, gyógyszerekre. És pontosan a magánnyugdij pénztárban összegyült pénzek segithettek volna a nyugdijalapon -- ami ugye ma már nincs!
eszegfu
@perfekt: 19:34 Nemhogy karácsonyig, nekem egy szavam sincs jövő karácsonyig... beosztom...:))
eszegfu
@nemkati: 19:38 Te akárhova mehetsz...még nem vagy nyugdijas!:)) De szolidaritásból mondjuk @perfekt: ajánlotta Hernádnémetibe eljuthatsz...:)))
mariaberta
Az örömtől meg sem tudok szólalni!!! Jövőre 1171 Ft-tal, azaz egyezeregyszázhetvenegy forinttal leszek gazdagabb!!!
nemkati
@perfekt: Na Hernádnémeti, az igen! Ott még otthon is érezhetném magam. Hol is van?
KERKA
Miután jól fölhúztam magam, azt üzenem az Orbánnak+ az emberi erőforrásoknak, hogy fogytán van a türelmem. Basszák + a pénzüket, legszivesebben visszaküldeném nekik, kenjék a hajukra. Vagy költsék amire akarják, de leginkább pszichiáterre.Mert ebből a skizofrén állapotukból segítség nélkül már nem jönnek ki!
Szégyen -gyalázat amit ebben az országban művelnek . Kurva nagy siker kiosztani az 1,6 %-ot.! És közben azt harsogja minden média, hogy a rossz táplálkozástól beteg a magyar nép.
perfekt
@nemkati: Rengeteg eszemmel,kitalálva a Hernád folyónk partján--azt hiszem Borsodban.szomszédos Alsónémetivel:-))-de ezt az utóbbit aTASSZ még nem erősítette meg.
nemkati
@perfekt: Köszi, akkor már pontosan tudom. :))
"A Hernád teljes hossza 286 kilométer, magyar szakasza 118 km. " (wikipédia)
perfekt
@nemkati: 19:49 re.Azért úgy állj a munkához,hogy más is oda férjen:-).
nemkati
@perfekt: Jaj, dehogy! Én mindig mindenkit félrelökök, még a könyökömet is bevetem, nehogy mások odaférjenek. Sajnos így se kapok több pénzet. :(
rbela
Igen, a bolti árak, valamint a megélhetés szerintem min. 8-10 %-al. Állandó hazugság. " Az infláció 0 %" ez kész röhej.
JAJMÁR
Na jó, de van rezsicsökkentés.. is! :-)))
Tényfeltáró
Disznóság és pofátlanság ilyen számot még kimondani is. Ez egy nagy nulla.
hemami
@solidedge: @solidedge: @nemkati: Mit mondjak, nem vígasztal.@nemkati:
Desischado
Hip hip hurrá! A rokonomnak ezek szerint 800 ft-al "emelnek" tavaly 1000 ft volt! Hogy rohadnának meg!!!
Feraj49
@JAJMÁR: tegnap 20.42-re.Kinél volt rezsicsökkenés,Galambos Lajoséknál ? Mert Én ugyanannyit fizettem az erdészettől vásárolt tűzifáért,mint amikor nem volt rezsicsökkentés.Ugyanis egy trükkel "spécin" megoldották,hogy az erdészettel szerződött fuvaroztatóval lehet csak elvitetni a fát. A fuvardíjat is az erdészetnél kellett befizetni 48 800Ft-ot. Amikor nem volt ez a dolog 20 000 Ft.-ért hozták el fel és lerakódással együtt,számlával. Olcsóbb lett a tűzifa ára a rezsicsökkentéssel,de "belevették" a buliba kötelező fuvaroztatást,így visszakerült a pénz az erdészethez.Végül is ugyanannyit fizettem mintha mi sem történt volna,a NAGY rezsicsökkentő mizéria előtt.Na ez a MAGYAR rezsicsökkentés
solidedge
A Magyar Húsiparosok Szövetsége üdvözli az ilyen mértékű nyugdíjemelést. Már kezdtek megijedni, hogy rajtuk marad a csirke far-hát.
mariaberta
@Feraj49: És még tükörbe mernek nézni? Persze nekik biztos siker a rezsicsökkentés, hiszen a nyugdíjemelés /emelés?/ is ebbe a körbe tartozik. Csökkentették, még a tavalyi marha nagy emeléshez viszonyítva is, 0.2 %-kal, így ennyivel járulunk hozzá mi nyugdíjasok a mániákus stadionépitő vezír kedvteléséhez. Tudják, mint kell kezelni a bírkákat. /Ezek vagyunk mi, mert hagyjuk./
JAJMÁR
@Feraj49: 09:03 Pontosan. A rezsicsökkentés nem a kisembereknek segít, hanem egy kevés közép és leginkább a felső rétegnek.
( és milyen áron!.)
Ugyanígy a családi és egyéb adókedvezmények. Ez a nyugdíjemelés pedig a nesze semmi fogd meg jól, nem mondhatja a nép, hogy nem adtak semmit.
Viszont az a szegény réteg, amelyik minden hónapban egyszer bevásárolt valamelyik nagy áruházban, januártól 33 %-os áfával tud. Az 6 % növekedés, ami szintén oda "csap" nekik.
Döbbenet :(
dr. prédikátor
Igen csak megörültem az emelésnek!!! Most hogy már tudom mennyit fogok kapni, úgy határoztam hogy utazásra fordítom az összeget!!! Elutazom a Járda Szigetekre!!!Geci fidesz!!! Rohaggyatok el élve!!!viktor szopkin !!! te meg legyél fényevő!!!
human
Kíváncsi leszek, hogy képviselői és miniszteri fizetéseiket mennyire fogják megemelni 2016-ra.
picike
Mindenki nagyon várja a 13.havi nyugdijat vissza köszönöm még karácsony előtt . Áldott békés karácsonyt és sikerekben gazdag buék.Mindenkin nagyon várja a 13.havi fizetést is köszönjük!!! Boldog Uj évet !!!
prime777
@JAJMÁR: Miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii?
33%-os lesz az áfa jövőre?
Ez most igaz vagy csak vicc?
Azta kurva.
aranka flora
Nagyon szuper!!! Nem is tudom mire koltsem majd!! Most kapok 29 560 ft ot !!! Ugye milyen sok ennek az. 1.6 % !!! Kitorolhetem vele amit gondolok!!! Igy van!!!
kopeba
Mese hogy nincs infláció , csak figyelni kell az árakat . Mocskos korrupt banda.
lópicigáspár
Inkább örüljünk neki..., hogy nem ennyivel kevesebb! :(
Feraj49
@Mirabilis: ma 18,20-ra. Nem veszed észre,hogy ismét egy jó trükk a kormány részéről a még munkában állok és a nyugdíjasok közötti konfliktus szítása ?Javaslatod előtt inkább mégsem borulok le.Kérlek szíveskedjél előbb tájékozódni. Keresd meg az OFF/CINA honlapot.2015-ben a minimál bér bruttó összege 105 ezer forint ami nettó 68,775 forint.Ehhez jön még a kafetéria,a családi adókedvezmény,esetenként a túlóra,az éjszakai pótlék,lakhatási és utazási stb. támogatások összege. Míg a nyugdíjasnak csak a nyugdíja van,hogy mekkora összegekben a fenti hsz.-ek elolvasása alapján tájékozódhatsz.2016-ban a minimál bér 110 775 forintra van tervezve.Ehhez jönnek a már említett jövedelmek.Ugyanakkor a magasabb kormány tisztviselők béremelése minimum 5,5%-os lesz,amely lehet,hogy még emelkedni fog a tervezett szerint 9,9 %-ra mert lehet nem lesznek az "urak,és hölgyek" az 5.5/-al megelégedve.
Nem tudom,hogy a "CSÁNYI" esetleg OV. vőjének a cégénél dolgozol-e,de nyilván a nyereségükből futná a magasabb béremelésekre is,de miért is adjanak többet,ennyiért is elvégzed a munkád ugye ?Na ez az alapja mindennek " ennyiért is dolgozol" és a tőkésnek.
ez a célja.Nem véletlen vannak leépítve-és megfosztva vétó joguktól-a szakszervezetek,amik csak névlegesen működnek Mo.-on. Ez már politika-a kapitalizmus alapja és lényege: KIT,HOGYAN LEHET BECSAPNI,KIZSIGERELNI.
Ezért kell a még olcsóbb munkaerő,még ha bevándorló is !
Jövőre tervezett 33%-os ÁFA bevezetése majd segít megérteni.Érdeklődj a nyugdíjas rokonaid körében,ők hogyan fogadják azt a "remek" hírt ?!
Na ezért sem BORULOK LE A NYUGDÍJEMELÉS ekkora %-a előtt.
verum
Én örülök, hogy nem csökkentik. Egyelőre...
Mézike
Így már nem is lesz szükség a tűzifa árának rizsacsökkentésére, mert a kisnyugdíjasaink akik eddig is kitörölhették vele, mivel fára nem jár, majd a fűtött gyepes focipályákon fognak a kislócán üldögélni télen.
Lepényleső
Ne legyünk kicsinyesek,lesz amikor 6,1-gyel fogják csökkenteni,- havonta,-e nnek ellenére;
pofa súlyba.
Feraj49
@Mirabilis: 19,28-ra .Gondolod az 1,6 %-os nyugdíjemeléssel tömegével hódítják majd meg a nyugdíjasokat.@Aki Én: 11,38 kor kiszámolta mekkora jövedelemhez mekkora emelés várható.Majd a választások előtt adnak többet,és mindent megígérnek a trükkök bevetésével.De most még távol van a választás.A kormány és fidesznyikok béremelése egy viszonyítási alap,a nyugdíjak és a bérek emeléséhez.A boltokban pedig mindegy mivel foglalkozol és mennyi a jövedelmed,ugyan annyiba kerül a magasabb nyugdíjjal rendelkezőknek mint a szegényebbeknek.
Feraj49
@Mirabilis: Azzal egyetértünk,hogy az a baj,hogy nincsenek százezrével az utcán tüntetni ! Mert széthozás van összefogás helyett. Minden csoport külön-külön protestál,ahelyett,hogy összefognának.Azzal,hogy elhagyják az országot a probléma nem szűnik meg,hanem az itthon maradott sokkal kevesebb embernek kell a gondokat megoldani,és egyre kevesebb sikerrel.
kkalman
Lázba hozott ez az 1,6 %-os nyugdíjemelés. Mióta tudom ezt a nagy számot, azon gondolkodok, hogy melyik csaló brókernél, mibe fektessem. Az is lehet, hogy meg kell erősítenem a ház körül az őrséget abból az 1233 Ft-ból, amit adni mernek.
Remélem, O.V-nek, az emberminiszternek, meg a többi ß@rházinak sikerül öt percenként ennyit elb@ßni stadionra, kisvasútra, amit meg akarnak hosszabbítani, és egyéb ilyen qrva "hasznos" dolgokra.
Aki Én
@nemkati: Nem Kati, nem mehetsz Török Bálintra. :)
Persze, Olasz Liszka, meg Török Bálint... Jó, hogy nem Szír Takizni akartok nagy örömötökben.
karma1
@eszegfu: @nemkati: Mi van, janyok, ebbol a nagy lovebol senki nem akar Felcsutra menni, zakatolni egyet? Latom, mar Ti sem tudtok semminek sem orulni...:o(((
Hogy szaradna rajuk a borzokni...:o(((
mariaberta
Olyan nagy öröm ez a nyugdíj emelés, különösen a minimál nyugdíjasok fogják feneküket a földhöz verni, hiszen nyugdíjuk 456,- azaz négyszázötvenhat forinttal emelkedik.
Balog elvtárs, az önök kormányának nagyvonalúsága oltári.
Önnek is ennyivel fog emelkedni a bére???
eszegfu
@karma1: 23:11 Dehogynem! Pont azt tervezem! Egy gond van, hogy ebből csak az "odaut" telik ki... és akkor hogyan jövök vissza?! Ráadásul a kisvasutra sem lesz pénzem!:))
eszegfu
@JAJMÁR: 22:48 Kicsit "nagyvonalu" volt az MSZP ezzel a 33 %-os ÁFA-val! Továbbra is 27 % lesz az ÁFA (hacsak nem változik) + 6 % lesz az élelmiszerfelügyeleti dij, ez az ügy szempontjából lényegtelen, hiszen valóban 6 %-kal nagyobbak lesznek az árak.:(( A vállalkozások szempontjából fontos, hogy ezt a 2 féle adót nem lehet összeadni és ugy számolni vele.
JAJMÁR
@eszegfu: Igen, így van. ezért tettem be magát a "hírt" följebb.
De a szegény ember szempontjából ez nem számít. Ő majd szidja az áruházakat, hogy "drágítanak", és nem azon háborog, hogy "élelmiszerfelügyeleti-díjat" szabott ki a kormány!

Nem "nagyvonalúnak" nevezném az MSZP "33 %-os áfa" szöveget, sőt, a kisemberek nyelvére fordította ezt az adónemet. Egyszerűsített, hogy ők is megértsék miről van szó.
A vállalkozók pedig értik.
eszegfu
@JAJMÁR: 10:04 Valóban a "nagyvonalu" jelző nem alkalmas ennek jellemzésére!:( Bocs.
JAJMÁR
@eszegfu: 11:32 Ok! Nem bocsájtok meg, mert nincs miért :-D (haha)
Csak az a szomorú, hogy még ezzel (33 % áfa) sem lehet felrázni az embereket!
eszegfu
@JAJMÁR: 11:39 Igen... Pl. az itt lévő "ellenzéki" embereknek legalább a fele már nem él itthon és azt meg merem kockáztatni, hogy az értelmesebbje ( a gazdaság területéről mindenféle szakember, szakmunkás, mérnök, stb)., akik nemcsak a szakmájukhoz értenek, hanem még széles látókörrel, rálátással rendelkeznek... ők azok, akik már külföldön keresik meg a kenyerüket. Sajnos az emberek többsége már "megadással" viseli az itthoni történéseket..:(
verőce21
A nyugdíjak 3/4-ét a munkáltatók fizetik, és csak 1/4-ét az aktív dolgozók!
Nem kell úgy fogalmazni a nyuggereknek, hogy "hol van, amit befizettünk 40 év alatt?"
Yoda69
@verőce21: Nekem en magam vagyok a munkaltatoja, igy a teljes osszeget magam fizetem be. Es az is eltunik a kalapban. De mondjuk en nem is szamitok allami nyogdijra ha elerem a korhatart.
verőce21
@Yoda69: Akkor csak magad uram...
De ettől függetlenül a jogosultságot ugyanúgy megszerzed. Ami ugyanazt jelenti, járni jár, de csak ami jut!
kukac50
A 28500 forintos nyugdíj 456 forinttal lesz magasabb még a 29 ezret sem éri el.
Akkor amikor a gyógyszer 6,3 tej 9,8 hús 2,5 sajt 8,2 energia 0,4 de a rendszer használat meg több mint 10% os emelkedést mutat A Fidesz jobban teljesít az elszegényítésben!
Eriksson
@JAJMÁR: Hová akarnád még rázni az embereket?
Eriksson
@kukac50: Hogy nem teccettek dolgozni a nyugdíjért, az nem a nyugdíjfolyósító hibája. Ha úgy nézzük, akkor a 28 500 ft is ajándék.
JAJMÁR
@Eriksson: Rázni?! Inkább nem írom ide mi jut erről eszembe - nem publikus - :)))
Én tettem egy (fel) igekötőt a szó elé, ez egy csöppet megváltoztatja a jelentését.
Úgy gondolom, hogy fel kellene rázni az embereket ebből az apátiából-
Nem tudom, hogy nyugdíjas vagy-e, de csak van a környezetedben valaki, aki már nyugdíjból él. Kérdezd meg, mit szól ehhez az emeléshez, és ez mekkora összeg.
Egyébként páran megosztották már fönt, hogy ez kb. mennyi! Te magad elégedett lennél ezzel?
kamazuka
@kkalman: Báttya!
Bár nem tegeződünk de megelőlegezem magamnak,de nem szeretnék tiszteletlen lenni.
Szóval Báttya,csak nyugodtan fektessed államkötvénybe.
Ha szerencséd van, kapsz utána 3%-ot. lehet,hogy 6-ot is.
Ami egy tetemes összeg.
Ezért már érdemes, nem igaz?
Eriksson
@JAJMÁR: És ha fel vagyok rázva, attól jobb nekem? Vagy én külön kapok 1.7-et?
Nézz utána légyszi, hogy mennyi volt az infláció, mert ahhoz igazítják az emelés mértékét.
Egyébként nyugdíjas vagyok már.
kkalman
@kamazuka: Kösz a tanácsot! Januárig, míg az emelt nyugdíj meg nem érkezik, még gondolkodok a dolgon.
A tegeződés meg a netikett szerint, az internet világában, a helyes társalgási forma.
JAJMÁR
@Eriksson: 20:44 Nem tudom neked jobb-e, nekem igen :)
Egy ember itt nem tud elérni semmit, ehhez sok ember kell, de egyenként jön össze a sok. Nemcsak a nyugdíjemelésről van szó, de most erről.
Nem tudom mennyi a valós infláció, régebben "vásárlói kosár" összeállítása is szokás volt. Pl. januártól +6 %-ot tesznek az élelmiszerre a nagy áruházakban, csupán az élelmiszerre is ki kellene számolni.
JAJMÁR
@JAJMÁR: Csak az élelmiszerre is ki kellene számolni az inflációt. Ha jól emlékszem régen volt"nyugdíjas vásárlói kosár", meg "nagy családos"... meglepő adatok jönnének ki szerintem.
Eriksson
@JAJMÁR: Én azt gondolom, ha mindig mindenért hőbörögnek az emberek, akkor csak egy hőbörgő csürhének fogják tartani, ami szóra sem érdemes.
Mi értelme van pl, hogy a Szabadság hídon ordítozak az emberek és nem engedik egymást közlekedni? Kit bosszantanak ezzel? Akiket meg akarnának szólítani, azokat biztosan nem.
kukac50
@Eriksson: Tetszettek dolgozni !a rokkant nyugdíjért,mert a fizetés szerinti összeg 96 ezer volt egy jó ideig és szó nélkül 46 ezerre vissza vették nem kellett bizottságra sem mennem.
Sokaknak már csak segély formába megy a rokkantsági,van akit vissza vettek a % számításban kormányzati kiadott táblázat alapján van akiknek felére vették vissza a járandóságát. Nem hibáztathatunk senkit nem tudjuk a betegségét vagy csak valakinek a szavára fele járandóságot küldik.
JAJMÁR
@Eriksson: 21:09 Értem. Te ezt gondolod, és a nyugdíjaddal is elégedett vagy, mert neked jutott, és a többi meg nem zavar.
Tudomásul veszem.
Az emberek sokfélék :)
Eriksson
@kukac50: Bocsi, nem akartalak sérteni. És azt sem tudom, hogy mennek ezek a rokkantsági elbírálások manapság.
Csupán arra gondoltam, hogy 28 500 ft minimálnyugdíj csak a különböző segélyek, juttatások megállapításának alapja, ennyit magában az kap, akinek nincs nyugdíjjogosultsága.
Eriksson
@JAJMÁR: Be tudom osztani a nyugdíjam, de nem ez a lényeg.
JAJMÁR
@Eriksson: 21:21 Engem se kerülget az éhhalál, de nem ez a lényeg.
aremy
@picike: ki is ígérte ugye a fidess és ezt még meg tetézve a 14 havit is
milyen nagyon mondogatta. el múlt ez az utolsó boldog 5 év és füge
lett belőle.
eszegfu
@verőce21: tegnap 14:37 Csak a pontosság kedvéért: 2011.dec.31-ig valóban a munkáltató fizetett 24 % nyugdijjárulékot, a m.vállaló pedig 10 %-ot, vagyis igaz az arány. Viszont 2012.jan. 1-től a munkáltató NEM FIZET NYUGDIJJÁRULÉKOT, hanem 27 % szociális hozzájárulás adót! A "járulék" mindig azt jelenti: ezért "cserébe" szolgáltatás jár, az "adó" megfizetése után pedig nem. Régen u.n. nyugdij alapba kellett fizetni a 24+10 %-ot. Tehát a jelenleg aktiv dolgozók és munkáltatóik összesen csak 10 %-ot fizetnek a nyugdijra, a 27%-os adójukat pedig nem tudjuk hova teszi a költségvetés... akár épithetnek toronyórát lánccal is! Rendben van: ne "keressék" a mai nyugdijasok az ő 40 évi nyugdijjárulék befizetéseiket, mert nyilván az aktiv dolgozók befizetéseiből az akkori nyugdijakat fizették. De akkor a mai nyugdijasoknak ne tegyék a tányérjára, hogy az aktivak tartják el őket! Sőt, remélem Te is leszel 1x nyugdijas és Te is megtapasztalod ezeket az "ellentéteket" és Neked sem fog jólesni, ha csupán egy "megtürt nyuggernek" tartanak!:(
verőce21
@eszegfu: Csak pontosítok, korábban 24+8% volt a nyugdíjjárulék befizetés.
Tehát a jelenlegiek többsége ebbe tartozik.
szaboria1
@verőce21: A cégek mindenki után még 43%-ot fizetett 1994-ig TB járulék címen. Utána már szétkellet bontani eü. hozzájárulás, munkanélküli járulékra.
eszegfu
@verőce21: Szereztél nálam egy piros pontot -- ha ez számit is valamit -- azért, hogy megnézted és pontositottál!:) Kösz.! Esetleg évjáratot is tudnál mondani ... annyira régen volt, nem emlékszem... én pongyolán fogalmaztam a "régennel" és a 10 %-kal. Igazából azt szerettem volna érzékeltetni, hogy a 10 % körüli volt m.vállalói és a 24 % a munkáltatói, mely utóbbi ma már nincs. Az tény, hogy a jelenlegi nyugdijasok többsége tényleg ebbe tartozik, de a jövőbeni nyugdijasok már csak nem is mondhatják, hogy utánuk a munkáltató a nyugdijjárulék 3/4-ét fizette...
verőce21
@eszegfu: Rendben van, és kösz' a piros pontot is. Én pedig megerősítve a kiegészítésedet, megpróbáltam érzékeltetni a tendenciát és az arányokat, amit @szabória is visszaigazolt. Mert volt ez korábban 6% is.
mariaberta
A Szabad Föld c. újság szerint a nyugdíj emelés "kis segítség a nyugdíjasoknak címmel közöl írást.
A nyugdíjasoknak nem az 1.6% segítség, mert pld. a minimál nyugdíjjal rendelkezők 456.Ft ot kapnak, természetesen egy hónapra, Ez az összeg hány kg. kenyér vásárlására elegendő?Balog elvtárs ha nagyvonalú akarok lenni, ezért a pénzért mondjuk vásárolhatnak 3 kg kenyeret.
A segítséget a nagy árúházaktól kapják, mert pld. az Auchan minden hétfőn nyugdíjas, minden pénteken családi napokat tart, ahol a vásárolt árú értékének 10 %-t - érti Balog elvtárs? 10 %-át - jóváírják. A Spar család ugyancsak ad időnként 4 db 20 % értékű kedvezményt, és még meg sem említettem azokat az akciókat. amelyeket az árúházak adnak.
Ez a segítség Balog elvtárs, mert ugye Ön szerint nincs infláció. /kivéve ha a távközlési díjak emeléséről van szó/.
emerencia
Kedves @eszegfu: !
Ezt a hozzászólásodat ki kéne nyomtatni és repülőgépekről beszórni vele egész Magyarország területét. Akkor talán még többen megvilágosodnának és nem a másik szerencsétlen nyomorán akarnának többé boldogulni, hanem attól a hatalmi elittől követelnék a jussukat, akik lenyúlják az emberek pénzét.
emerencia
@emerencia: Erre a hozzászólásodra gondoltam:
november 23., 08:13
mariaberta
@Feraj49: Euróban? Hol élsz? Euróban csak a " nagyemberek" kapnak juttatást, elsősorban akik Grazba járnak!
eszegfu
@emerencia: 7:42 Kösz. az elismerő hsz-t! Sajnos mindenben érvényesül a Fidesz kommunikációja, meg azt hiszem nem tulzok, ha az "ellenségeskedés" fenntartását is beleveszem. Pl. egyszerüen "átkeresztelte" a nyugdijjárulékot, szoc. hozzájárulásra, amin a legtöbb ember nem akad fenn. Hiszen a legtöbb munkáltató azért nem fizet több bért, mert nagy a járulék --- és az egyszerüség és a beidegződés miatt -- nem is részletezi. Nem elégszik meg, hogy politizálása révén már igy is min. 2 felé osztotta az országot, még állandóan azt hangoztatja: az aktiv dolgozók járulékaiból fizeti a nyugdijakat, tehát a nyugdijas egy ujabb "ellenség", egy megtürt, felesleges ember. Az is baj, hogy csak hosszan lehet leirni a különbséget, igy általában nincs türelme az embereknek mégcsak nem is elolvasni, hanem a megérteni. És sajnos a kormánnyal szimpatizálókat meg talán nem is érdekli, el sem olvassák, még csak meg sem próbálják objektiven megitélni. Időnként nekem is elmegy a kedvem az egésztől... mintha lyukas vödörrel hordanám a vizet... Azt gondolom, hogy a legnagyobb "ellenfél" a tudatlanság, a butaság és leginkább ezzel kell "megküzdeni" akármilyen kormány is van.
kukac50
@Eriksson: 37 év 17 nap munkaidőm van,most meg alig tudok menni,mert rokkant vagyok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.