Orbán Viktor miniszterelnök szerint a 48-as magyarság "az itt honos gondolatokból és a magyar szabadságvágyból épített országot magának", mert tudta, hogy a "szabadság és a függetlenség nem kívülről ránk szabott ruha, hanem belülről épül kifelé, mint almára a héj, csigára a ház".

A kormányfő hétfőn, a "magyar szabadság születésének napja" alkalmából honfitársainak címzett levelében írt erről.

Orbán Viktor kiemelte: 1848. március 15-én egy nemzet született újjá, amely "ütőképes hadsereg, megfelelő ipari háttér és szövetséges nagyhatalmak nélkül, kívül-belül körülkerítve fogott hozzá, hogy fordítson egyet sorsának kerekén".

Hangsúlyozta továbbá, hogy a 48-as magyarság határozottan és bátran állt ki a nemzet követelései mellett: császári önkény helyett felelős minisztériumot és törvény előtti egyenlőséget, a pénzügyi függés helyett nemzeti bankot, az elnyomás helyett szabadságot kívánt.

"Az azóta eltelt 168 év csak elmélyítette bennünk ezt a gondolatot" – húzta alá, majd megjegyezte, "törvényeinket, mindennapi életünket ma is ahhoz akarjuk igazítani, amit számunka jelent a szabadság itt, ebben a Kárpátok által koszorúzott medencében".

A miniszterelnök szerint "ma is megragadunk minden lehetőséget, hogy elérjük: senki se vitathassa nemzeti szimbólumainkat, senki se kérdőjelezhesse meg alkotmányos jogainkat, senki se vehesse el tőlünk iskoláinkat, és senki se sorozhassa be és küldhesse idegen háborúba fiainkat".

"Úgy akarjuk szolgálni a magyar szabadság és megmaradás ügyét, ahogy a márciusi ifjaktól tanultuk: egy szívvel, egy lélekkel, egy akarattal" – fogalmazott Orbán Viktor, aki levelét "Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!" felkiáltással zárta.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
"Úgy akarjuk szolgálni a magyar szabadság és megmaradás ügyét, ahogy a márciusi ifjaktól tanultuk: egy szívvel, egy lélekkel, egy akarattal"

Az utolsó két szó igaz, a többi nem rátok jellemző.
coni
Igaz, hogy mindent csak olvas, de a szövegírói és tanácsadói (Finkenstein, Habony,..) pontosan a tömeg lelkivilágára szabják a metaforákat, szóvirágokat így működik a dolog ha a mondanivalót nem is értik.
Clavigo
"" Nem a diktatúrával volt bajom,,,hanem a hatalmon lévőkkel ""...Menj az @ny@@dba,,Zsirdisznó...
Toby
Nocsak. márciusi ifjak is loptak ennyire sokat és pofátlanul ? Szarházi mesemondó balek !
Clavigo
@Clavigo: Közöd nincs semmilyen nemzeti ünnephez...Zsírdisznó...
papa.49
Ennek a pacáknak elmentek hazulról, a ,,márciusi ifjak,, pont az ilyen szarzsákok ellen küzdöttek mint amilyenek a hazugovics meg bandája!!!
Dr. Felipe
Petőfi egészen a csuti ganédombig kergetné ezt a g..it.
papa.49
@nyanya001: A Putyin véleményét meg lehet nézni a netten, erről a ,,HARCOSRÓL,,!!!
verőce21
Orbán Viktor kiemelte: 1848. március 15-én egy nemzet született újjá, amely "ütőképes hadsereg, megfelelő ipari háttér és szövetséges nagyhatalmak nélkül, kívül-belül körülkerítve fogott hozzá, hogy fordítson egyet sorsának kerekén".
Ezt tette az eszetlen, liberális Kossuth, a szélhámos, aki 30 évre tönkretette ezzel Magyarországot!

Széchenyi már akkor nyomban megmondotta, lassabb, de tudatos fejlődéssel sokkal tovább jutott volna az ország, vér- és emberveszteség nélkül. Legjobb erőben és lendületben volt ekkor az ország, amely széttörött az esztelen liberális eszmék következtében.
nemjoezigy
Mit talál még ki ez az agyament és a bandája az önfényezés és a tömegek félrevezetéséért?
Bercifiu
@nyanya001: Lázárnak igaza van. Már régen elkellet volna zavarni ezt a hibbant kormányt, s visszaállítani a demokratikus intézményeket. Alkotmány Bíróság, de független, népszavazási, választási törvény eltörlése, stb.
Bercifiu
Sokan állnak mögötte, így nem tudta előre nyújtani a kezét.
Slade
A kurva anyádat te álszent hazug koszos tolvaj cigányfajzat! te meg a Márciusi Ifjak. Gátlástalan patkány.
eugen4402
Jelentem: a helyzet fokozódik. Ugyanis a márciusi ifjakat Vona nemes egyszerűséggel lehazaárulózta. A közismerten igazmondó Pesti Srácok szerint a Jobbik elnöke előadásában kifejtette, hogy a forradalom vezetői egytől egyig hazaárulók voltak, de hála Haynau tábornok hősiességének, sikerült helyreállítani apostoli királyságunk rendjét, békéjét.
kopeba
Itt lenne az ideje atombombát dobni erre az országra.
JAJMÁR
Na, ne! El az agyarakkal a márciusi ifjaktól!
A többesszám is fura az ü szájábúl!

Amúgy minden.
kakaósbögre
nocsak a vén tolvaj már megint mire ragadtatja magát.
Rózsika Hatházi
A márciusi ifjak meg, forognak a sírjukban. Nekem csak egyszerűen hánynom kell.
zöldszem
@nyanya001: Isten, haza, család, nemzeti.
Ezeket a kifejezéseket a Fidesz propaganda szlogenné silányította, hogy eladja bóvli politikai termékét.
egyvandor
Gorbánnak nertársainak és haverjainak akkora már az arcátlansága, hogy tőlük már nem lepődök meg semmin sem. Csak azt nem értem, hogy hogy tudják hallgatói visszafogni a röhögést. Ennyire ködösek csak nem lehetnek!
Desischado
@eugen4402: Pontosan, itt a link! Íme, a jobbik igazi arca!!!
ripost.hu/cikk-vona-gabor-koccintott-az-aradi-tabornokok-kivegzesere-haynau-hive

Ami meg ezt a hazug csuti parazitát illeti, hogy merészeli!!! Hogy meri gyalázni a márciusi ifjakat és Petőfit, a legnagyobb költőnket! Ők a valódi szabadságért küzdöttek, ez a rohadt féreg meg a saját hatalmáért hogy gátlástalanul rabolhasson minket tovább! Te utolsó rohadt büdös féreg!!! Ne merd magad azokhoz a hősökhöz hasonlítani! Petőfi ebrúdon hányatna ki, ha élne! Ha itt teremnének, összecsinálnátok magatokat a félelemtől!
Szókrakész
"Orbán a márciusi ifjakhoz hasonlította az ország vezetését"

Bár ti lennétek Táncsics.
Basznék odamenni a sitthez.
bakegya
ÚGY VAGY TE MAGYAR AHOGY ÉN ROMÁN-CIGÁNY.Úgy nyírjon ki téged is egy migráns ahogy te most és itt KINYIRATTAD A JÓZSEF NÁDOR TÉRI FÁKKAL EGYÜTT AZ ÉN HEGYEK NÉLKÜLI HAZÁMAT!
eugen4402
@Desischado: Mint minden hírt néhány év óta, ezt is erős kételkedéssel olvastam, nem akartam hinni a szememnek. Ha viszont létezik ez az "Attila király Akadémia", akkor itt már tényleg minden lehetséges. Ki tudja miért, Ágh Attila jó harminc évvel ezelőtti előadása jut eszembe, melyben a szabadságjogok gyakorlása, és a "szabadosság" közti különbségre hívta fel a figyelmet...
Yoda69
@simmering73: Csatlakozom. Ezek a geci hazaarulok csa ne hasonlitsak magukat a marciusi ifjakhoz, akik a szivukon viseltek a haza sorsasat.
orban gecinek csak egyvalami fontos: minnel tobbet lopni a hazatol.
nemkati
Rendesen beszedtem egy takonyvírust, még mindig nem vagyok teljesen meggyógyulva, és a legutóbbi pedagógustüntetésen is sz@rrá fagytam, de akkor is kimegyek ma is tüntetni! Énrajtam nem fog múlni, hogy ezt az ocsmány szemetet elzavarjuk, de ha egyszer mindenki így gondolná, akkor sikerülne! Az időjárás megint nem kedvez az elzavarásnak, talán még nem jött el az ideje, padig a helyzet már nagyon megérett erre. De még ebben az évben véget kell vetni a hazug rablóbanda garázdálkodásának. Aki nem tud ma kijönni az utcára és megmutatni hogy mit akar a nép, az legalább otthon lélekben legyen velünk. Az is nagy erőt ad, ha tudjuk, hogy akik nincsenek ott személyesen, azok is velünk vannak.
justhpeter
@nyanya001: Ezt az ünnepi műsort még nem láttam. Köszönöm.
De a remek verset és a kitűnő előadást engedelmeddel nem ajánlom ennek a tolvaj bandának, akiknek semmi közük nincs sem a márciusi ifjakhoz, sem a tisztességhez.
nyanya001
@justhpeter: Azért tettem idézőjelbe a " márciusi ifjak "
nezelodo
Ez a 'márciusi ifjak szoftver nem eredeti" bitorlók élnek vissza vele. Megoldást keresse az igazi Márciusi Ifjak tetteiben!
papa.49
@Desischado: a 01:09.re Megnéztem a mit feltettél és nem csodálkozom egy kicsit se, ettől a pacáktól semmi egyéb nem várható, semmivel nem különb a hazugovicstól, csak talán még nem annyira gazdag, mint az!!!
Hellcat
Viktor csezdmeg a szarukat nem ehetnéd meg...azok a márciusi ifjak ellened lázadtak volna először az biztos.
papa.49
@nyanya001: De jó hogy felraktad a Mácsai Palit, kösz!!!
A Tini dala is igen jó és időszerű is mindkettő!!!
Lepényleső
Legyen úgy,ha vezérünk óhajtja. Aztán cirka másfél év,és legyen folytatása a segesvári csata,
majd az október hatodika?
nyanya001
@zöldszem: Úgy, úgy, minél szorosabbra !
koszpeko
"'egy szívvel, egy lélekkel, egy akarattal"

Tehát amit ez akarnak azt kell nekem is akarni?
JAJMÁR
@koszpeko: Amit a magyar nép akar, azt kell neki is akarni - kellene, de hát tudjuk, hogy "szerinte ő maga a nép egy személyben, ő mondja meg, hogy mit akarunk.
Azt képzeli több mint az Isten, - mert Isten "csak" 3 személy 1 személyben -, de már ideje lenne a megérdemelt helyére zárni a képzelgőt. Biztos helyre, ahol azt képzeleg amit csak akar.
A magyar népet pedig hagyja szabadon gondolkodni és élni.
koszpeko
@JAJMÁR: ""Amit a magyar nép akar, azt kell neki is akarni ""
Igazad van,de azelmúlthatévben ez fórditva működik.
Csak az a magyar s a nemzeti aki rájuk szavaz.
Aki nem szimpatizál az komcsi.
Alap hozzáállás fidesznyikéknél.
human
Nemzeti szimbólum? Nem tán a Nemzeti Dohányboltokra gondol, ami a botrányos mutyik miatt valóban szimbolikája lehet a kormány működésének.
karma1
@nemkati: 07.35-re: Lelekben Veletek vagyok, imadkozom azert, hogy ne legyen semmi baja a jo ugyert tuntetoknek! Mielobb gyogyulj meg, es a tobbi pedagogusnak is legyen meg a kivansaga...
Vigyazzatok magatokra, egymasra...:o)))
nemkati
@karma1: Köszi! Nagy szükség van az ilyen bíztatásra. Főleg, hogy látom, az elmebeteg éppen most hogy hülyíti a birkáit, és hinti a hazugságait a 800 forintjukért rendesen megdolgozó bértapsolóknak.
bakegya
@human: az orbánmaffia FÜSTBE MENT TERVEI ...helyén nekünk rákfenét nekik jól jövedelmeznek!!!-
bakegya
@nyanya001: így nyírja ki a saját fajtáját is ha nem működik vele együtt???-ebből a fidessfickóból fasírozottat eszik a sintér sanya ebédre-HA,HA,HAJRÁ VIKKTOR ORBÁN 2016 MÁRCIUS IDUSÁN ÍGY ÜNNEPELTEK TI KERESZTÉNY REFORMÁTOROK!!!-ezt a videót reméljük az egész földkerekségen nézik.
nyanya001
@bakegya: Sz az érzésem, ez megrendezett balhé, higgy lám, lám, hiába
én az Orbánra szavaztam, akkor megbilincselnek és elvisznek. Egy lószart,
az a tetű azóta otthon sörözik és jókat röhög.
prime777
Olvasgattam a hozzászólásokat.
Na ez az.
Ezekben már van szenvedély.
Nem azok a megszokott,ingerszegény kis duzzogások.
Bravo fórumtársak!
bakegya
@nyanya001: nem,ebbe most beletrafáltak-az indulatok gesztusai elég hitelesnek tünnek-a munkám során sok ilyen szitut láttam már-elég hitelesre sikerült be ez a forgatókönyv,az események láncolatába.Ezek a rajongói fogják bebuktatni,remélhetőleg hamarosan,már holnap is késő lenne,desajna,sok még jól lefizetett birka és az erdélyi árulói is újra feljöttek-különben mit keresne egy marosvásárhelyi nagy vállalkozó a magyar iparkamarai választásosdiban is-most tudtam meg,számtalan hasonlót sorolhatnánk-a maffia annyira nyiltan csinálja,hogy az már ordít,de ez a birka nép még mindíg tűr.
eszegfu
@bakegya: Én is inkább arra hajlok, hogy ez az ember tényleg "hiteles" volt...Anélkül, hogy általánositanék, pontosan ugy viselkedett, mint egy fideszes, ill. O.V...mindent megtehetnek. Nem tudom, hogy birták ki a rendőrök, hogy nem "pancsoltak be" neki, ugyanis az intézkedő rendőrökkel nemcsak, hogy nem müködött együtt, de még ugy is beszélt velük, mint egy falusi kiskocsmában a haverokkal. Az is lehet, hogy ittas volt, azért volt ilyen "bátor"...
bakegya
Ne is haragudjatok,de ez a régmúltban volt POLGÁRI MAGYARORSZÁG ALIG TART ÜNNEPET A SZÓ ÖSSZTÁRSADALOMNAK IS TETSZŐ ÉRTELEMBEN ÉS TARTALOMMAL, MINT MÁRCIUS IDUSÁN 15-ÉT-minek okán kell ebbe politikai éllel kampánydumával rápiszkítani-na ehhez orbánkutyagumi piszkosulm ért-BUNKÓ VOLT AZ IS MARADT!
KARHATALOMMAL-KIEMEL A TÖMEGBŐL-ÉS MEGMOTOZTAT!!!???
milyen szabad nemzetállam az ilyen nemzeti ünnepen-ez egy mocskos diktatúra és igen is rendőrállam.
Desischado
@nemkati: Mielőbbi jobbulást, Katikám! És én nem tudok ott lenni, - például nem Pesti vagyok, - de lélekben ott vagyok!

@papa.49: Papa, már megint egyezik a véleményünk, én már mióta ezt mondom! Majd néznének sokan jó nagyot, ha a jobbik hatalomra kerülne, amitől az égiek óvjanak minket!
human
@nyanya001: Szerintem nem volt megrendezve.
Borsodi
@nyanya001: Nekem is nagyon úgy tűnt mint egy kabaré,Ennek mennyit fizettek ezért az alakításért.Vagy így akar bekerülni a fideszbe.?
human
@bakegya: Orbán nem engedheti meg magának, hogy ünnepen valódi miniszterelnöki beszédet mondjon. Tiborcz, Mészáros, Habony, Vajna túl sok milliárdot vesztenének. Minden alkalmat meg akarnak ragadni, hogy ellenségképet mutassanak, elvegyék az ellenzéki hangok élét.
human
@Borsodi: Elvakultak minden oldalon előfordulnak. Itt most éppen fideszeseket láthattunk. Orbánnak azért rohadt nagy szerencséje van, hogy ilyen jámbor ellenzéke van.
bakegya
JÓL VAN VICCTOR,HABRONGYOS-MÉSZÁROSMANGALICA,VAJNAPAPI...RÜHELLKE TIBORCFÉNYETETŐ de mégAZ ANIKÓKÁID IS AZÉRTBADZSÁNIG IS ELMENTEK STB...BRÜSSZEL HÜLYE-PUTYIN OKOS...alja munkából már sok belügyesen mindenképpen,kül ügyetlenül majd,hogy nem,mert TOLARENCIA -ÉS FÜGGÉS MÉG VAN,DE MEDDIG???-levadászott ez a maffia már mindenkit,és szélsőséges módon a jobbik kottájából játszik A HÜLYE IS LÁTJA-egészen addig fogja ezt a libikókázást csinálni amíg a keresztény-demokrata néppártból a Merkel ki nem baxa a hordájával együtt-ezt név szerint meg tette volna,akkor kutya bajunk nem lenne(a hazaáruda tetteseit jobb helyeken ,még időben akasztani szokták,vagy a kezét vágják le...a lefejezéseken szörnyülködünk???...hát ebből a magyarok maradéka még mindíg semmi következtetést nem vont le-NÉPSZAVAZGATUNK INDULATBÓL A HÓHÉRAINKRA,AKIK EGYENESEN JÓZSEF NÁDORRAL AZONOSÍTOTTÁK BE MAGUKAT,DE MÉG A KUTYÁIKAT IS...szarakodunk,pedig már a szemünket is kilopta ez a maffia,a gyerekeinket pedig folyamatosan üldözi el a jobb élet reményében.Zsidókat csinálni az arabokból -a cigányokat pedig arra biztatja,vigyétek amig láttok valamit is a szomszédotokban-idepakolni a lengyeleket békét tüntetni-mekkora skizod valóságot telepít még a magyarok nyakába?A FELZÁRKÓZÁSI PÉNZEINKET MAGÁRA A CSALÁDJÁRA ÉS A HATÁRAINKON TÚL A ROMÁN-SZERB,SZLOVÁK,HORVÁT,DE MÁRA MÁR A SZLOVÉN VEGYESHÁZASSÁGBAN ÉLŐ STRÓMANJAIRA KÖLTI A REFORMÁTUSEGYHÁZI KÖNTÖS LEPLE ALATT BEETETVE AZ ERRE ÁHITATOSOKAT-AKIK AZTÁN VÍGAN SZIVÁROGNAK ÁT A MI MEGROGGYANTOTT NYUGDÍJKASSZÁNK EÜ-OKTATÁSI TARTALÉKAINK LEHÚZÁSÁRA?-KELL EZ NAGYON NEKÜNK ,CSAKKK ÚGY MINT A PUTYINI HAVERSÁG IS-TIPIKUSSS FELCSUTKAI TEMPÓ!!!)
Igazán jól sikerül eltékozolni minden maradék irgalmát még a MAGYAROK ISTENÉNEK!
evacica
Ez a kormány olyan messze van a márciusi fiataloktól mint Makó Jeruzsálemtől, először is azok a fiatalok tisztességesek voltak!Továbbá a népnek akartak jót és nem maguknak! Nagy különbség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.