A BÚÉK és a Magyar csapat – “…még 50 perc…” című filmek alkotói közösségi filmet készítettek Az ajándék címmel, amiben a nyugdíjasoknak járó Erzsébet-utalvány apropóján mutatják be a legidősebb generáció életkörülményeit, hétköznapjait és a közéletről alkotott nézeteit.

A film készítésében bárki részt vehetett, aki felvételt készített az Erzsébet-utalványok kézbesítéséről, elköltéséről és azokról az öregségi nyugdíjasokról, akik részesülnek a rendkívüli támogatásban.

A felvételeken szereplő nyugdíjasok többsége örömmel fogadta a 10 ezer forintos utalványt, és volt, aki nehezményezte is, hogy csak ennyit küldött a "főnök".

Egy néni elmondta,

az éjféli misén Orbán Viktorért is imádkozik majd, a migránsoktól pedig azért fél, mert kiesznek minket az országunkból.

A filmben szereplő idős emberek zömmel élelmiszerre költötték a tízezer forintot, de akadt olyan is, aki a Ligetvédőknek ajánlotta fel az utalványt.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ennyire meg lehet vezetni az idős embereket. Vajon akkor is örültek-e ezek az emberek, amikor a kedvencük az unokák magánnyugdíj-pénztári megtakarítását vette magához, felélve azok idős korának egy részét ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Ennyire meg lehet vezetni az idős embereket. Vajon akkor is örültek-e ezek az emberek, amikor a kedvencük az unokák magánnyugdíj-pénztári megtakarítását vette magához, felélve azok idős korának egy részét ?
SV
@justhpeter: ...de legalább befelé lopnak...
quadrocopter
"zommel élelmiszerre költötték" - wazze, másra nem is lehetett!

Orbánnak kitűnő érzéke van ahhoz, hogy a társadalom elesettjeit hogyan lehet kábulatban tartani, elég hozzá egy 1000 HUF-os rezsicoki, vagy egy 10.000 HUF-os Böske-vqaktás is!
Kíváncsian várom, mit találnak ki a választás évére! ) Ingyentemetést?
Hát még ha azt is tudnák az újjongók, hogy ennél magasabb is lehetne a kis nyugdíjkájuk, ha
nem lenne annyi haszontalan stadion, eltartott hivatalnok és vezérőrület!
sokanvagyunk
@nyanya001: Aki kiszolgáltatott vagy debil embereket felhasznál politikai vagy egyéb céljaira, büszke lehet diadalára. :(
nyanya001
@sokanvagyunk: Ezek büszkék és még terjesztik is ... :(
Nessy
Ez katasztrófa! Jól "megbecsülnek" bennünket! 10000 forintos élelmiszer utalvány az árunk! Annyira debilnek néznek, hogy még azt is megszabták, mire lehet költeni! Nehogy má' gyógyszerre, vagy tüzelőre költse a sok demens nyugger!
Higgyje el miniszterelnök úr, hogy egyik másik "megbecsült" barátja, képviselője, tanácsadója ostobább, mint a nyuggerek zöme!
Bár mi is tartjuk magunkat a régi igazsághoz: Ha adnak fogadd el, ha ütnek szaladj el mégsem kell bennünket hülye gyerekként kezelni. Van aki úgy érzi, ahogy a bemutatják, de ezt mutogatni olyan vásári tempó!
volvós
Agymosott mamika !! Ne az éjféli misén imátkozzatok, hanem a
felcsuti temetö ravatalozója elött, a koporsóban levö " istenetekért "
Aki Én
,,...egyre jobb az embereknek...''
Már úgy érti biztos, hogy ahogy meszesedik az agyuk, egyre könnyebb mit sem tudni a világból.
Az baszod nem tűnt fel, hogy örülsz 10 ezer forintnak? Ahol ennyi pénz segítséget jelent, ott nincs qrva nagy baj? Egyik kezével ad, a másikkal a többszörösét veszi el, ahogy azt már megszoktuk. Miközben 10 ezret kiszór a nyuggereknek könyöradományként, mert hálás a végigdolgozott életükért, addig milliárdokat költ a saját betegségeire, irodájára, aranyra, selyemre stb...
Inkább ezt köszönd a nemzeti betegnek, ne azt, hogy közpénzből adakozik azoknak, akik éppen éhen halni és megfagyni készülnek napjainkban.
Pergető
Lehet fanyalogni és mondani minden félét, de mégis csak kaptak 10000 ft-ot ezek az emberek.
Kétségem sincs, hogy ez egy politikai fogás volt, de nagyon sokaknak jól jött ez a kis könnyítés!
papa.49
@justhpeter: Már akit meg lehet vezetni, hála Istennek nem minden nyugdíjas ilyen ,,korom sötét,,!!!
Nagy Mária
Sírni való. Sajnos vannak, akik betegség, időskori elbutulás vagy a szegénységük miatt csak idáig látnak el, de ezt kihasználni egy ilyen propaganda filmben ALJASSÁG.
Én meg azon imádkozom, hogy öregedésem során a józan eszem ne menjen el, mert az sajnos önhibánkon kívül is bekövetkezhet.
lópicigáspár
Imádkozzon csak érte nyugodtan! Rajta már más úgysem segít! :(((
moareka
Most hányom el magam!...Mennyien komolyan vették az alamizsnát és a levelet...hátborzongató!
namihami
Ismét okosabbak lettünk. Nyugdíjas honfitársaink pedig megtanulhatták a golyóstoll aktuális, napi árfolyamát.
Egy golyóstoll=5.000 Ft, KÉT golyóstoll=10.000 Ft.
Csodálatos dolog a matematika.
laja70
Az értelmes tekintetű Orbán nyugdíjasai ismét hozták a formájukat! Ennyire jó íze van az orbánszarnak?!
Cicamama55
Akik mostanában -2-3 éve-jöttek minimálbéres állásukból nyugdíjba, 40-45 éves munkavégzés után, biztosan teljesen másért imádkoznak! Jó sok bőrt próbálnak lehúzni rólunk! A rengeteg adót a többi sallanggal együtt behajtották rajtunk, hogy most legyen miből élősködni! Gyomorforgató ezt még olvasni is!
justhpeter
@Nagy Mária: A csórók nyomorából politikai- vagy bármilyen hasznot húzni valóban aljasság, de a vezér ebben élte le az egész életét: az aljasságban és a hazudozásban.
Zeta
Ott , ahol ilyen az ínség, könnyen eladják magukat az emberek!
A 10 000 ezerrel nem kellene a kormánynak kérkednie!
Nessy
Az is "imádkozik Orbánért", aki zsebre vágta a plusz hasznot az utalványért?? Pedig az biztos nem nyugger!
qxy
Na ez egy nagy humbuk. Kiválasztottak egy két öreget mint annak idelyén .- Május elsejei kívánságműsor.-
.- Petőfi verset kell kérnie bátyám. .-
-De én nem azt akarok.
.- Dehogynem Majd én meg mondom mit szeret
nyugger-mikulas
@justhpeter: BOcsánat hogy ,bele vau...vau !!! Legalább annyian vannak ( ha nem sokkal többen ) a fiatalok közt is " könnyen megvezethetőek " ÉS A NYUGDIJASOK SEM MIND AZOK !!! Nem kellene álltalánosítani@justhpeter:
Mézike
Ez már szánalmas, hogy kiszolgáltatott idős emberekkel kell reklámoznia magát orbánnak.
simmering73
"...zömmel élelmiszerre költötték"
Mivel másra nem lehetett ezt a fajta utalványt.
Eladott Ország
"Az én drága jó atyuskám, aki minden bajra megtalálta a legjobb ellenszert. Már akkor is
tudta mit kell tenni, mikor még csak a konflis rúdját akarta megkaparintani, hogy a lovak ne arra menjenek, ahova ők menni szeretnének, hanem, ahova az én nagyon okos, doktor atyuskám akarja. Ezért követelte már akkor, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője
Agyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Azt mondta az én egyetlen, drága atyuskám, hogy aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.
Így aztán amióta szerinte az ő baráti köre lett az egyetlen kormányképes erő, az én atyuskám
kikérte az emberek véleményét, s az én családomban azóta már a megszorítás életérzése a
természetes. És azért jut pénz fejlesztésre, nyugdíjemelésre, családtámogatásra, a gyerekek
ingyenes tankönyvére. Jól látható, hogy az én atyuskám nem tűri, hogy ellopják tőle a pénzt.
Ezért idén is az lesz a legfontosabb cél, hogy mindenkinek megérje dolgozni, mert szerinte – a hatalmas sikert hallva – nem azért özönlenek ide a világ minden tájáról az emberek, hogy legyen munkájuk és el tudják tartani a családjukat, mert ettől még nem érezhetik magukat győztesnek. Ám ha valaki elkezd jobban keresni, és látja, hogy megéri dolgozni, akkor ráébred, hogy győztes ország polgára. És az sem véletlen, hogy neki, és csakis neki, még az öreg nénik és bácsik is, nemegyszer kezet csókolnak, mert oly hálásak az én atyusomnak, amiért ő annyira tiszteli és megbecsüli őket, akiknek a karácsonyi egy ­egy szem szaloncukor mellé tucatnyi kifizetődő ígérvényt is adott. És még azt is elmagyarázta a butuskáknak, a nem keresztényeknek, illetve azoknak, akik még nem tudják magukról, hogy ők már valójában semjéni harrachos ­keresztények, hogy a karácsony a vallási gyökerektől elszakadt embereket is megérinti. Még akkor is, ha a karácsony (is) eredendően egy ősi „pogány” ünnep. Ennyi csodatétemény után nehéz tovább szólani, mert ugye belátható, hogy az én hőn szeretett, édes drága...
nevemnick
Azt kívánom, hogy azért az emberért, (aki a hatalma érdekében tönkretesz egy országot és annak a népének nagyobb felét, a maradékot félrevezeti) mondott üdvözítő ima ne találjon meghallgatásra.
Ámen.
Eladott Ország
Folytatás ma,18:58...atyuskámnál nincs, és nem is lehet jobb kerek e világon.
Peller Anikó
@Eladott Ország: szerencsére a világ nem kerek hanem elliptical.
nyugger-mikulas
@Zeta: Ön...Te tudja hogy ,hány " nyuggert " vettek meg azzal a 10000ft al ? Miről beszél(sz) ???
wpym
Iskolapeldaja annak, ahogyan megveszik a nyugdijasokat.
Aki nem fizet adot (es nem eletvitelszeruen el az orszagban) nem engednem szavazni.
Pergető
@bakcsubakka: Annak az idős embernek, akinek ez egy havi csirkefarhátat jelent, meséld el, hogy egy szemét adta neki! Hát sok sikert!
nyanya001
@bakcsubakka: Azt, hogy sokan örültek az alamizsnának elhiszem,
de hogy ezért imádkozzon Orbánért, hát felbőszített ez a saját magát semmibevevő
valaki(k) akik saját magukat megalázzák szaros tízezerért.
nyanya001
@bakcsubakka: Amúgy igazad van tényleg nem kellett volna állatoznom
de elszakadt a cérna. Felbőszített ez a szolgalelkűség !
wagabund
"Imádkozok Orbánért" – így örültek a nyugdíjasok az Erzsébet utalványnak"...

..."Az ajándék címmel, amiben a nyugdíjasoknak járó Erzsébet-utalvány apropóján mutatják be a legidősebb generáció életkörülményeit, hétköznapjait és a közéletről alkotott nézeteit."...

én qurvára felbaszom az agyam, amikor ilyen sommás címmel aláznak öregségi nyugdíjasokat a szarcsimbók címadók, és filmkészítők ... ..amúgy anyátok jólvan?...tudjátok ki az? aki a világra szart..

Mi a faszt csinálnátok, ha nem lennének az öregségi nyugdíjasok? még nem olvastam cikket, amiben 70-80 éves nyugalomban élő nyugadíjas ekézné ezeket a fasszopó filmeseket(sem)

Lenne annyi téma, ahol forgatni lehetne, esetleg cikket írni, csak azokon a helyeken, azok az emberek szarrá vernék a stábot..vagy be sem engednék az őrök ezeket a majmokat.
engem ez a bagázs ne vegyen egy kalap alá senkivel..
értvevagyok gyökerek?

a fenti sorokat az indulat íratta.
Lackó50
Nagyjából tudják már, hogy kiket kell kérdezni. Ha 100 embert megkérdez, abból biztosan talál párat, aki nekik megfelel. Ez már elég is a propagandához. Ilyen egyszerű. Aztán ezt teszik fel a médiába, mint egy nagy sikersztorit. Ezért nem lehet elhinni nekik már azt se amit kérdeznek.

(A keresztényi szeretet nevében meg a templomokat bezárják a hajléktalanok előtt ebben a hidegben. Ha nem szerzett magának lakást és tüzelőt, akkor fagyjon meg. Csak azt nem értem, hogy az ilyen keresztény mennyivel különb egy ISIS katonánál?)
mariaberta
No ez aztán nem általános, nincs miért imádkozni. Tőlem ugyanis sokkal többet lopott el a megőrzésre átvett nyugdíj pénztárral, -ez legfeljebb némi törlesztés. Nyanya,,, Te meg csak imádkozz érte.
tothjani
Hát igen ha én is 110 ezret kapnék havonta a minimálbér helyett, és dolgoznom sem kellene egy olyan munkahelyen amelyik bármikor megszűnhet, hát én is tapsolnék és les..nám hogy mi lesz a gyerekeimmel unokáimmal.
kisrigó
Biztos, hogy válogatott "szereplőkkel" készült a film, de akkor is szomorú ez a szolgalelkűség! Nem is őket hibáztatom, de a józan paraszti eszükre hallgathatnának! Előttem már elmondták, hogy mit nem látnak a nyugdíjasok -tisztelet a kivételnek!- A mérhetetlen aljas hatalom mocskos eljárására nincsenek szavak, hogy visszaélnek az öregek nyomorúságával! Ezek a vak koldus sapkájából is képesek kilopni az alamizsnát!
Desischado
Gyomorforgató, hogy ilyen agyhalott hülyék is vannak, akik tapsolnak egy kis alamizsna láttán! Remélem, nem minden idős ilyen hülye! Bízom benne, hogy nem! Ilyenekkel reklámoztatni magát orbánnak, ez mindent elmond róla.
aremy
@tothjani: szerinted ki vagy kik kapnak 110ezret puszira???
nezelodo
A nyugdíjas sorstársaimnak azt ajánlom olyan módon és annyira őszintén imádkozzanak Orbánért, ahogy ő szokott Istenhez folyamodni, ezért csak addig tegyék, amíg a kamerák jelen vannak. A tv nézőknek való imádkozást meg nem lelki megtisztulásnak hívják, hanem pártpropagandának, vagy KISZ titkáros fohásznak. Szóval gondolkozzanak, ha van mivel.
eszegfu
Nekem inkább sirhatnékom volt a film láttán... Itt nem a "friss" nyugdijasokat kérdezték, akik nem olyan régen még aktiv dolgozók voltak, vagy akik még lépést tartanak a napi eseményekkel, hanem a már régóta nyugdijasként élőket... ők már szinte teljesen elszakadtak a valóságtól. Tulajdonképpen pont a "legsérülékenyebb" nyugdijas rétegből való emberek szerepeltek -- 1-2 kivételtől eltekintve --, akiknek nagyon jól jött ez a "segitség"... és nekik teljesen mindegy honnan jön az a kis pénz, de "gondoltak" rájuk -- ahogy a riportban is elhangzik: "amint jól teljesit M.o. gazdasága, az első gondolatuk, hogy adjanak a nyugdijasoknak" -- ezt ők el is hiszik gyermeki naivitással, ezért hálásak. Összességében azt gondolom, hogy a nyugdijasok többségégét nem szabadna a filmben szereplőkkel összehasonlitani. Ez nem volt egy szerencsés "mintavétel" szerintem.:(
kukac50
Én is imádkozok érte, naponta elmondom, hogy vigye el az ördög?
Clavigo
Itt már a kort sem tudom tisztelni,,,,,,Imádkozzál ,vazzze.Remélem,,az összes unokád külföldön dolgozik...
Jozefina
A baj, hogy szerncsétlen öregek a 10 ezer Ft-t még felfogják, hogy mennyi, de azt már nem, hogy orbán milliárdokat lop el. A butítás magas foka!!!
Edmond Dantes
Miért imádkoznak érte?Csak nincs a halálán? Amikor utoljára láttam,akkor még nagyon jól táplált volt.
Hellcat
Elmondták a néninek hogy a vésztartalékból osztogatta a qrbán a pénzt? Meg hogy közben eltűnt az aranykészlet is?
volvós
Ismerek pár száz nyugdijast, akik jobban örültek
volna egy Kalasnyikovnak, + 3 tele tárnak !!
bakegya
Ausztráliában is boldogan vette át a a nyomorgó nagymami-nagypapi és hazakűldte a még itthon vegetáló gyermekének,vegyen rajta kaját.
papa.49
Én is imátkozom ,,az ördög vinné el már végre,,))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.