Rétvári Bence jelentette be, hogy hétfőn indul az Erzsébet-utalványokról szóló televíziós felvilágosító kampány.

Az egyhetes kampány célja, hogy tájékoztassa a nyugdíjasokat a 10 ezer forintos utalványok átvételével, felhasználásával kapcsolatos tudnivalókról.

Új televíziós kampányt indít a kormány

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta: az Erzsébet-utalványokat a postások viszik ki a nyugdíjasoknak, a kézbesítés már elkezdődött.

Az utalványokkal hideg és meleg ételt egyaránt lehet vásárolni. Matrica jelzi azokat a boltokat, vendéglőket, amelyekben felhasználhatók, összesen 60 ezer helyet. Az utalványok jövő év végéig használhatók fel.

A hétfőn kezdődő egyhetes kampány közszolgálati és kereskedelmi televíziókban egyaránt látható lesz, azokban a műsorsávokban, amelyeket a leggyakrabban néznek a nyugdíjasok.

Akinek kérdése van az Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban, a 18-18-as telefonszámon kaphat felvilágosítást.

(MTI)

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
B+, ha átutaltátok volna a 10 rongyot, mindenki teljesen egyedül el tudná költeni és még a posta terhelése is csökkenne. Ja, akkor a haveroknak nem esne le némi aprópénz...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
feeelviiiiiiiiiilááááááááááágosíííííííííííííítóóóóóóóóóó??? Ne már! =))
dr. prédikátor
Én inkább népbutító kampánynak nevezem!!!
Equus
a cigánybáró nagy kegyesen dob egy szelet kenyeret az egész az egész évi rablás eredményéből
Qqberci
B+, ha átutaltátok volna a 10 rongyot, mindenki teljesen egyedül el tudná költeni és még a posta terhelése is csökkenne. Ja, akkor a haveroknak nem esne le némi aprópénz...
laja70
@Equus: Helyesen: nem szelet kenyeret, hanem morzsát!!!
Eladott Ország
www.youtube.com/watch?v=Ciwjz0KSsxo

"Ne hintsed itt a rossz dumát
engem te nem versz többet át
Há' mé' nem húzol elfele
és mé' nem hagysz má' békibe'
Nem érdekel, hogy mit papolsz
neked má' jobb, ha szót se szólsz
Belőled több volt, mint elég
hogy nem szakadt még rád az ég"
nezelodo
Gondolom a kampány lényege, hogy a szeretett nagy vezér kegyet gyakorolt a tőlünk ellopott javak töredéke árán. Nincs messze a "gyertek lányok öltözzetek fehérbe szórjatok rózsát Orbán Viktor elébe..." című történet, meg a láncos kutya Brüsszel, és a Rajk per II.
Eladott Ország
@nezelodo:www.youtube.com/watch?v=vGGeDoncBjw
Gyertek lányok, öltözzetek fehérbe,
Szórjunk rózsát rákosi elvtárs elébe,
Hadd járjon ő a rózsában bokáig,
Éljen, éljen a Rákosi elvtárs sokáig!
www.youtube.com/watch?v=pjP_G7jkQnA
eszegfu
@Qqberci: Egyetértünk! Kiegészitésül mennyibe kerülhet, ha ki kell nyomtatni, majd boritékot venni, belerakni az utalványokat és ajánlottan feladni + amit Te is irsz, a posták és a postások tulterhelése. Sokkal egyszerübb "logisztika" lenne, kevesebbe is kerülne, ha a havi nyugdijhoz pénzben hozzátennék. Sajnos semmi sem megy ész-szerüen, inkább látványszerüen.
anka
@eszegfu: - és azt tedd hozzá, hogy mennyit leakasztanak a nyomtatással!
Eladott Ország
Keresztény Bence, az ukrán nyugdíjasok rendben megkapták az Erzsébet-utalványokat? Bözsi néni mit szól ehhez? Miért értékesebb az az ember, aki soha egy fillért a magyar kasszába nem fizetett be, mint az, aki igen? Rákérdezhetek? Putyin elvtárs nem venné jó néven, ha Orbán elvtárs barátságtalan lépést tenne? Esetleg a kormánypártnak szüksége van Putyin támogatására a biztos választási győzelemhez? Hányinger ez a kormány.
Aki Én
Nagy a baj ott, ahol a csóró nyugdíjasoknak adott egyszeri 10 ezer forinttal dicsekedni kell. Mindezt újabb közpénz vagyonból.
lusta
Ausztráliában is? És mi lesz az argentíniai magyar nyugdíjasokkal?
Klubtag
NNNNNNA! Ezek szerint elfogyott a köztévé 2017-es büdzséje, de nem merik közhírré tenni, tehát kitaláltak valami hülye ürügyet. Kíváncsi vagyok arra, hogy a TV mennyit fog leszakítani ezért az állami költségvetésből pótlólag. Ez az egyik variáció. A másik az, hogy ezek szerint olyan hülye a lakosság, hogy nem is tudja mit kell kezdeni az utalvánnyal, pedig tavaly már megtanulhatta volna. Sőt a családtagok sem képesek kiokosítani az öregszülét erről, pedig sokak munkahelyén adómentes juttatásként kapnak ám ilyet. Szánalmas és egyben vérlázító.
sokanvagyunk
Vagy ők a hülyék, vagy bennünket néznek annak.
gulyasgyula
@sokanvagyunk: ..Szerintem ők a hülyék ..Az előző kormányok nem adtak semmit így nem volt mit kritizálni .. Igazam van ???
Hellcat
Basszatok még ki jobban a postával...karácsonyi csaomgarmageddon közepére még ezt beütemezni.
Klubtag
@Hellcat: Tudtommal nem ugyanaz a postás viszi ki a levélként feladott utalványokat, mint a csomagokat. Viszont ez a kormány által kierőszakolt helyzet a postások számára (bér helyett) a karácsonyi "pulykapénz" lehet. Legtöbb nyugdíjas - a nagy juttatás feletti örömében - hátha ad egy pár forintot a postásnak.
kereső
Orbán a Kossuthon:“Nem tudom, Ön visszaküldte már? Érdemes kipróbálni. Ez egy erőfeszítés, el kell olvasni, hosszú magyarázó szöveg, meg kell érteni, akarni kell kitölteni, beszélni kell róla a feleséggel, barátokkal, aztán postára kell adni” - mondta./nemzeti konzultációról/.Mit csodálkoztok ezen a tv-s kampányon.Funkcionális analfabétának tekinti az ország lakosságát, a nyugdijasokat meg még hülyének is. Megalázó.
kereső
@gulyasgyula: igazad van, az előző kormányok,viszont másként számolták az éves nyugdijak emelésének mértékét, igy nem volt szükség arra, hogy utalványokat adjanak.
kereső
@kereső: lemaradt, csak azért,hogy legyen ok az önfényezésre.
sokanvagyunk
@gulyasgyula: Igaz. Csak az "ajándékozás" módja ésszerűtlen, és ha már használati útmutatót is szükségesnek tartanak...
Klubtag
@kereső: ...sőt, amíg lehetett még 13. havit is adtak. Hát most a helyett van a Bözsi utalvány, de csak azért mert száguld a gazdaság.
kereső
@eszegfu: 12:26, a nyomdai előállitás ktg.-t nem ismerem,de a forgalmazó rögtön kap 2% jutalékot a vásárláskor.A beváltáskor a boltostól 5%-t,ez ugye már 7%.Ha 2700000 nyugdijas kap 10.000.-Ft-t, akkor a forgalmazó jutaléka: 1.890.000.000.-Ft. A posta/sima levél/:324.000.000.-Ft.
Az adóvonzata :43,66%= 11.782.000.000.-Ft. Summa:40.996.000.000.-Ft.Ha ez pénben kapja mindenki:15.185.-Ft/fő/ és még nincs benne az előállitás/.A postások ugy tudom semmi különpénzt sem a novemberi+utalványokért, sem ezért nem kapnak.
Klubtag
@kereső: 14:17 ??? nehezen kapcsolok bocs!
Hellcat
@Klubtag: Nemhiszem én azt...ennek a tv s ismeretterjesztésnek sem az lesz a lényege tájékoztasság a nyuggereket, hol és mit lehet belőle venni hanem bőszen verik majd a mellüket benne, hogy ez azért lehetséges mert milyen gecijól teljesít a fidesz.
eszegfu
@kereső: Látod, ezt is kifelejtettem a felsorolásból! Viszont a 43,66 %-os adóvonzata mit jelent? Nem vagyok "képben". Valóban a postások semmi extrát nem kapnak külön ezért, de ők minden évben kapnak 70-80 eFt vásárlási utalványt igy év végén -- legalábbis a mi postásunk ezt mondta.
quadrocopter
A gyakorlatban:

" Kedves nyugdíjasok - csak a Fidesz - a kormány úgy döntött - csak a Fidesz - hogy karácsony előtt - csak a Fidesz - minden nyugdíjasnak - csak a Fidesz - Böskét ajándékoz - csak a Fidesz -..."
gulyasgyula
@kereső: ..Igaz másképpen számoltak ..Emlékszem Gyurcsányék elvették a 13 havi nyugdíjam így nem volt miről beszélni ..
cs.n.
Kedves nyugdíjasok, mivel nem feltételezzük önökről, hogy tudják értelmezni a mellékelt papíron nagy betűmérettel felsorolt tudnivalókat, televíziós kampányt indítunk.
namihami
Milyen haveri pénzutalványozást tudnak még hozzácsapni ehhez a Böbe-zsugához?
Tv-műsor? Nem kéne a Kossuthon is egy napi kétórás ""Szabad Nép félórát"" hírdetni az utalvány-felhasználás fideszes úton történő felhasználása propagálása céljára?
Esetleg óriásplakátokat csináltatni a Rogán lakótársával? Nagy, nemzetközi újságokba, tv-kbe spotokat elhelyezni?
Mennyi jobbnál-jobb ötletem lenne még...
Macskanő
@gulyasgyula: 2010 óta a Fidesz van hatalmon.Ne köszönd, örülök, hogy segíthettem!

2010 választási ígéret: Vissza adjuk a 13. havi nyugdíjat, és 14. havit is bevezetjük.
Visszakaptad?
Igaz azt nem mondta, hogy ellopjuk a 3000 milliárd nyugdíj megtakarítást.De ezt megtette.
Clavigo
@gulyasgyula: Orbánék meg már régen vissza adták 13 havit...a zemúút 7 évben...Vagy ha mégsem,,akkor biztos nem volt rá idejük.
lusta
@gulyasgyula: Ez a lényeg, Gyurcsány. Ez beívódott a zemberek tudatába. Pedig akkor már Bajnai volt a miniszterelnök. Mellesleg az év hány hónapból áll?
kereső
@Klubtag: 14:20 a nyugdijas ad a postásnak,ilyenkor./legalábbis nálunk igy van./
cikicakk55
Ezek tényleg azt hiszik,hogy aki nyugdíjas az automatikusan demens is? Szerintem meg egyszerűen dicsekvés.Minél tovább maradjon meg az emberek fejében a fene nagy gáláns viselkedésük. Persze úgy én is tudnék gáláns és jólelkű lenni,ha nem a sajátomból,hanem a dolgozó emberek által összeadott kötelező lóvéból viríthatnék a szegények felé!.Rohadjon meg az egész bagázs!
kereső
@gulyasgyula: 15:09,sajnálom,hogy még mindig csak itt tartasz.Az elmult nyolcév előtti nyolc év kormányai 2002-2009 között összesen 57,5%-al emelték a nyugdijat.Ehhez jött 2003-2008 között a 13.havi .Ezt a világválságra tekintettel még Gyurcsány javaslatára fel kivánták függeszteni!,majd 2009-ben már a Bajnai kormány felfüggesztette,később megszüntette-oly módon,hogy a 80.000.-Ft alatti nyugdijakba ezt beépitették./ez volt Gyurcsány eredeti javaslata is./.Az orbán kormány két ciklusa alatt ?% nyugdijemeléssel számolhatnak a nyugdijasok.Légy szives nézz utána,aztán lehet Gyurcsányozni.Még talán annyit,ha még emlékszel 2002.-re ,a Medgyessy kormány első 100 napos programjára, amikor is az orbán kormány "sumák" nyugdijszámitása miatt az a gaz szoci kormány egyszeri 19.000.-Ft-os kiegészitést adott a nyugdijasoknak,úgy,hogy akkoriban a rokkantellátások, és az összes nyugdijszerú ellátás a nyugdijalapokat terhelte.Megközelitőleg egymillióval több ember kapott ellátást a nyugdijkasszából,mint most. Mérjünk már egyenlő mércével.
kereső
@kereső: és ezek tények, csak egyszerúbb mindent elhinni a papagájkórusnak,gondolkodás nélkül.
Equus
@kereső: habonyművek bandájának, köztük gulyás gyulának vagy minek ezt úgysem tudod megmagyarázni
kereső
@Equus: olvasni csak meg tanult tán!Én meg magyarul irtam.
babp1982
@gulyasgyula: Te kis okos 13 HAVI NYUGDÍJ az semmi?Nem a felcsúti csüngő hasú adta! Rossz helyen troll jössz ez itt nem a hülyék birodalma! Egyébként nincs igazad
gulyasgyula
@kereső: ..Nem akartalak megbántani elfogadom az érveidet de a váltságból kijött az ország nagyon lassan de javul az emberek élete , kapunk egy kis pluszt végre de egyeseknek ez se jó azt hiszik a következő jobb lesz ..Ha hó esik az a baj ha nem akkor az ..Undoritó ez Brüsszeli seggnyalás ..Nem voltam fideszes most se vagyok de ez a lázítás már felháborít ...Sok év Orosz megszállás után azt gondoltuk végre nyugalom lesz hát nem lett , lassan rosszabb lesz ..Ez a mérgem oka ..
babp1982
@gulyasgyula: Már megint miről hadovált te szerencsétlen troll? Nem Gyurcsány vette el hanem Bajnai és nem volt más választása,egyénkènt is a szövik adták és ők is vették el! Világgazdasági válság ha ez mond neked valamit! Téged sem az eszedért szeretnek-:))
Mézike
@Qqberci: Elég sok az az aprópénz. Ha simán átutal 10 ezret akkor az államnak nem marad semmi de így ha jól tudom minden 100 forint után kb. 30 forint csordogál ...
gulyasgyula
@babp1982: ..Ha elolvastad mit írtan akkor azt is láttad hogy én udvarias hangnemet használtam ezért megkérlek a jó édes vérbajos kurva anyáddal beszél így aki szemedbe fingotta a púdert és rászoktatott a tejre ..Vigyáz mert tíz oldalon keresztül tudom ezt a stilust tartani ..Úgy hogy jól gondold át hogy válaszolsz ..
kereső
@eszegfu: 14:23, egyes béren kivüli juttatások adója! 1,18x15%szja+1,18x22% eho.
Tavaly is témáztunk már rajta,hogy itt most ki minősül "kifizetetőnek? A kormány,a nyufi?,a kincstár?Milyen jogviszony alapján minősülhet ez az utalvány béren kivüli juttatásnak? Mindegy is, azt mondták,hogy az, tehát adó!
kereső
@gulyasgyula: Kedves Gyula, egyáltalán nem sértettélmeg, de tudod, nagyon nem!! szeretem már ,hogy csak a hazugságokat hallom ,a tények meg a kutyát sem érdekelnek.Ami az én haragomnak az oka most, ez a tv-s kampány.Tényleg ennyire semmibe kell nézni a nyugdijas embereket?,sokaknak diplomája van, sokan érettségizettek,még itt falun is.Megettük a kenyerünk javát,de még nem hülyültünk el.Egy kis nyugalom tényleg nagyon jó lenne! Nagyon ránk férne, de hát látod mindig harcolni !!kell.Hol Brüsszel,hol Soros,hol amigráncsok,hol az Únió,de már itthon is a civilek ellen, a világ egyik legjobb egyetemeCEU ellen.Mond ,Te mit gondolsz,hogy lehet épitkezni állandó harci lázban? Mert én úgy gondolom,hogy sehogy.Szóval békét,nyugalmat-unalmas hétköznapokat kivánok magunknak.
Equus
@gulyasgyula: mijafaszvan, Gyula bá? Tetszett kiakadni? Kap érte pénzt vagy csak önként dalolgat?
kereső
@gulyasgyula: még egy kis kiegészités:Brüsszel egy város. Belgium és a belga Flandria tartomány fővárosa.Egyben az Európai Únió fővárosa / a NATO-é is./.Az Európai Únióban az Európa Parlament tárgyalja az uniós ügyeket.A parlament tagjai a tagállamok küldöttei, akiket az unió polgárai választanak meg.Nekünk is vannak küldötteink,akiket mi válsztottunk meg.Fideszes,jobbikos,mszp-és,dk-ás,lmp-és,pm-es.Mint itthon. Van aztán az Európai Tanács: ez a tagállamok állam-és kormányfőinek, valamint EU parlamenti elnökének /itthon Kövér László/ tagjaiból álló testület. Az eu ügyeiben Ők hozzák a döntéseket.Ennek tagja Magyarország részéről Orbán Viktor. Most akkor mond meg nekem,ki ellen harcolunk,amikor megállitjuk Brüsszelt,vagy szidjuk a büdös EU-t.Magunk ellen harcolunk, magunkra haragszunk? Ez igy olyan értelmetlennek tünik számomra.És,hát azt kell mondjam, Szent István óta ezer éves álmunk volt Európához tartozni.És akkor ,ha már ott vagyunk, elfogadtuk azokat a szabályokat,amelyek minden tagállamra egyformán vonatkoznak, kaptunk egy rakás pénzt-mi akkor miért harcolunk ellene? Te tudod az okát?
babp1982
@gulyasgyula: gyuluska azt hiszem megkerestek és kitaposott a belecskédet kicsi troll ön!Szidtam én a te ribanc anyádat te teű fideSS bérenc ?Meg talalállak te kis féreg de nincs az az orvos aki összerak ha elkapják te mocsok csòtàny:-))
kisrigó
@Eladott Ország: Az ukrán nyugdíjasok ügyében azt meri mondani az egyik nyalonc, hogy ez politikai kampány a hír tv műsorában. A hatóságok EDDIG is kivizsgálták a dogot ezután is ki fogják vizsgálni! Mi vaaan?! Ennyit bírt mondani, de nem cáfolta! Nem értem az ellenzéki pártokat, miért nem foglalkoznak ezzel? Vagy szerintük is rendben van ez?! 100-200 bejelentkezés egy címre! A választási bizottságok is elmehetnek a fenébe!!
gulyasgyula
@kereső: ..Jó sokat írtál .. Sok mindenbe egyet értünk de ha nem az se baj ..Nem ígérem hogy mindenre válaszolok nappal dolgoztam a családi cégben délután meg a termálba járok 2-3 alkalommal egy héten és a fűrdő után egy kicsit lusta leszek ..Maradjunk abba a politika legyen a politikusoké én dolgozok adót fizetek //NEM KEVESET // mióta kitalálták és fizetem míg élek mert a befektetéseim után kapott jövedelmem adóköteles és utánam örökli a családom ..Jól írod sokszor magunk ellen harcolunk de a rakás pénz befizetésében is részt veszünk mert mivel külön úton jár Orbán a nem uniós államból jött áru után kapott VÁM kb 80-82 % -ot küldünk az Uniónak és sok ilyen van amiről az átlag ember nem tud úgy hogy nem biztos hogy mindig helyén való a nagy átkozódás ..Meg bosszantó is magunk elleni harc ..Ahogy írod ""békét, nyugalmat -unalmas hétköznapokat "" szeretnék én is..És nyugalmas jó éjszakát kívánok ..
kereső
@gulyasgyula: majd erről a vámról még beszélgetünk.Valami félreértés van itten.Jó éjt, jó pihenést.
gulyasgyula
@babp1982: ..Ki fél tőled Te buzi vérbajos ?? A 8-kr-be ilyenekkel tapétázzák a kocsmát ..Bazd szájba a vén ringyó anyádat hogy nem tudott jó modorra nevelni ..Féreg neked a vérbajos buzi apád aki jobban tette volna ha görbe botot csinál helyetted te korcs görény ..Jobban jársz ha kussolsz Te kissebrendűségi komplekszusba szenvedő 48 kg-os patkány ..Azok használnak ilyen hangnemet akik este nem mernek kimenni az utcára ..Mocsadék ..
gulyasgyula
@Equus: ..Érted már mitől akadok ki ..Nem az a fontos hogy mindenbe egyet értsünk ..A véleményed személyeskedés nélkül is le írhatod és nincs harag ..
Eladott Ország
@kisrigó: tegnap 20:36 A fidesz pofátlansága határtalan, a végtelenbe konvergál. Mintha nem ők csinálták volna szándékosan. Semmi nem számít, csak az örök hatalom. Az ország történetében még egy ilyen tróger banda nem volt hatalmon.
Equus
@Qqberci: van előnye is... ebből a végrehajtó nem tud leszakítani semmit. Lehet, h ezért csinálták a fidesznyikek, túl azon, h jó pénz a nyomtatása meg a postázása?...
Eladott Ország
@Mézike: tegnap 18:59 A dolgozó a munkáltatójától kapott jövedelmének 70%-át elveszi az állam mindenféle jogcímen keresztül. Másként fogalmazva az év 253 munkanapjából 30-at szabadságon van, a maradék 223 napból 156 napot csak az államnak dolgozik és a maradék 67 nap munkabére az övé.

Nos, ezért kellene csökkenteni az állami újraelosztás mértékét.
eszegfu
@kereső: tegnap 19:27 Hirtelen ránéztem a 43,66 %-ra és valahogy nem volt "ismerős". De már értem!
Desischado
Adták volna pénzben, nem lenne gond. De itt is mantrázzák, nehogy elfelejtse a csóró nyugdíjas, ki adott neki "jóságosan" egy kis morzsát! Hányinger az egész bagázs! Megnézném a képüket, ha nekik is ennyi lenne az év végi jutalom!
magyarbakancs
Mennyi pénzt kúrtok még el ilyen szar reklámokra?
kisrigó
@Equus: Nem mondod komolyan?! Végrehajtó inkább a közép korúakat fenyegeti, a nyugdíjas legfeljebb a gyereke megsegítésére vett fel hitelt, de ez szerintem nem jellemző. Amúgy ,ha érdekelné az "urakat" a szegények nyomora, akkor olyan intézkedéseket tennének, hogy a végrehajtó legyen munkanélküli! Nagyobb súlyban esnek latba az elcapcarázható milliók! Nem kell itt fényezni a sz..rt!
Equus
@kisrigó: a nyugdíjas odaállt kezesnek a gyermeke vagy az unokája által felvett hitelhez, ami becsődölt, mert elszálltak a devizaárfolyamok. Nem mind, természetesen, de ismerek olyat, aki így járt. Most szopik mert a 100.000 Ft-jából 30.000-et visz a végrehajtó. Azért csak ennyit, mert nem átutalással kéri a pénzét. Különben még a banki 70.000-ből is vinne a hiéna 21.000-et. Ennek a nyugdíjasnak a 10.000 Ft éppen annyi. Egyébként csak 7.000 lenne.
kiscsillag66
Vajon miért nézik a nyugdíjasokat hülyének???
solidedge
A következő kampány a Tena pelenka helyes használatáról lesz.
nevemnick
@solidedge: (11:25) kell is a vezérkarnak a választások után, mert különben mindenhol kondenzcsíkot húznának maguk után.

:D
kissé felnőttem
okostojás!!! ne nézz már minket ennyire hülyének mert rád fog visszaszállni.
Jó hogy nem azt irod segitek ezeknek a z ostobáknak. Egyszer és mindenkorra jegyezd ezt MEG ! öcsi honnét veszed a fáradságot
Mézike
@Eladott Ország: Több az mint 70 % . Csak ha a minimál bért vesszük is alapul.
officina.hu/gazdasag/157-minimalber-2017
Államnak fizetett járulékok összesen 72 676
Amit a melós kap.84788.
tudode
Feltalálták a felcsúti nyalókát. Erről a videóról van szó???
.
---- AJÁNDÉK - Én a sok pénzt nem sajnálom, csak te légy a kicsi párom
www.youtube.com/watch?v=yB9j4Oa4MqA
Eladott Ország
@Mézike: A munkavállalói járulékkal biztos.
Eladott Ország
@Eladott Ország: Helyesen, munkavállalói + munkáltatói járulékkal együtt biztos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.